Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 1 - Strona 161 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-09, 22:07   #4801
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 1

Cytat:
Napisane przez maartussss Pokaż wiadomość
Nie wiem czy widziałyście taką stronkę:
http://www.mlekoipieluszki.pl/

na pewno się przyda

podbijam pytanie o szczepienia bo sama mam dylemat czym szczepić ;/ czy ktoś szczepił nfz'towskimi?
fajna stronka
u nas było 5w1 i wzw na nfz, młodej nic nie było, kolejny dzień odsypiała
Cytat:
Napisane przez Pati_wrk Pokaż wiadomość
Hej

Mam na imię Patrycja mam 25 lat studiuje , mieszkam we Wrocławiu i jestem mężatka ( we wrześniu minie rok) a w sierpniu 9 lat odkąd ze sobą jesteśmy.

Tak jak pisałam 17 maja przyszedł na świat nasz syn Adaś 3740 i 56 cm.
Poród trwał 12 godzin. Hardkor straszny. Zaczęły sączyć mi sie wody płodowe.
Gbs dodatni. Dziecko urodziło sie z zapaleniem płuc, a po tygodniu jeszcze zapalenie uszu wykryli w szpitalu. Wiec dwa tygodnie spędziliśmy na leczeniu.

Mieliśmy problemy z kołkami juz w 8 dobie zycia. Był odgazowywany przez rurkę przez pielęgniarki. Dlatego po wyjściu ze szpitala zakupiłam te rurki windi ( chyba tak to sie pisze)
Obecnie stosuje sab simplex i kolki ustały.
Niekiedy mam gorsze dni bo siedzę w domu z dzieckiem. Maz pracuje od rana do około 17- 18 rożnie to bywa.

Mam psa yorka którego kocham strasznie mocno traktuje go jak dziecko .
Adaś spi z nami w łożku. Nie bardzo lubi swoje łóżko :p z reszta york tez z nami spi. Jest wesoło - nie raz ledwo wstanę z łóżka taka połamana sie czuje.

Dzis byłam na wizycie u ginekologa. Dalej sie oczyszczam...
Poza tym mam obniżona ścianę pochwy która uciska mi cewkę moczowa <- taki bonus po porodzie.

Po hardcorowym porodzie i zrobieniu Armagedonu z mojej "Bożeny" wiecej dzieci nie chce :p chociaż o Adasia staraliśmy sie 1,5 roku..
hej! witamy to się nacierpieliście
Cytat:
Napisane przez Nadzieja87 Pokaż wiadomość
Hej ja tak na szybko

Odwiedziny póki co to mi się nawet podobają sernik i sałatka giną w zastraszającym tempie. Jutro piekę jabłecznik na kruchym spodzie
Babcia i wnuk zachwyceni sobą mały śmieje się i bawi z babcia jak nigdy. nawet śpi mi lepiej w dzień, po 2-3 h dziś (a jak jest ze mną sam to śpi max 1h) wiec i ja przy nich odżywam poza tym fajnie jest z kimś pogadać w dzień, a nie całe dnie tylko z małym jak Tż w pracy. Całe szczęście nie otrzymałam jeszcze ani jednej złotej rady, za chwilę wyciągnę wino i się będę drinkowac z teściową.
Poza tym młody dostał masę prezentów, przyszła chrzestna się szarpnela i wykupiła połowę h&m-u i przekazała przez babkę. My z kolei dostaliśmy jagody prosto z lasu, polską wędline i jabłka z sadu

Ogólnie jest fajnie ❤
super super!
mykofenolan mofetilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 22:08   #4802
mimi_77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mykofenolan mofetilu Pokaż wiadomość
o taka fisher price aquarium https://encrypted-tbn1.gstatic.com/i...k_OmMEQXwp9ZBW

Ruska, Lily - ja już to pisałam, ale laktoza to nie jest białko! laktoza to jest cukier, którego jest nawet wiecej w naszym mleku niz w krowim, i na to dzicko nie ma uczulenia. czasem moze miec przejsciową nietoleracje, na co pomaga Delicol itp. ale generalnie dzieci ten cukier trawią. Produkty bezlaktozowe są dla dorosłych, ktorzy maja problemy z trawieniem laktozy, bo zdolnosc ta spada z wiekiem.
Uczulenie pod postacia skazy bialkowej jest na białka mleko krowiego. bywa, ze współistnieje z uczuleniem na białko kurze i mleko kozie (bo kozie ma wspólne białka niektóre z krowim).
wiec produkty bezlaktozowe nic nie dadzą.

Ruska w załączniku zdjecie kilka dni po dużej dawce tj po jogurcie, maslance i serze zoltym jednego dnia. wczesniej było gorzej, ale nie mam zdjecia.
u nas identyczne krosty tylko gorzej

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 22:14   #4803
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
u nas identyczne krosty tylko gorzej
no właśnie eh, jak mi sie przypomni jaka była biedna cierpiąca
a właśnie - wczoraj zjadłam to rafaello, dziś był wysyp. ale znika już. no ale jednak rafaello nadal nie dla mnie.

w ogóle Mała dopiero niedawno usnęła u tż na klacie. miała taki atak kolki, że masakra. jeszcze czegoś takiego nie przeżyliśmy
Stary 2015-07-09, 22:15   #4804
SzaraaMyszka
Zakorzenienie

GG do SzaraaMyszka

Myko mi się taka huśtawka marzy ale jest strasznie droga

17.05.2015 r. godz. 12:30 3780 g i 55 cm

Kasia
16.02.2017 r. godz. 17:44 3170g i 52 cm

Wymiana

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1203546
SzaraaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 22:22   #4805
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez SzaraaMyszka Pokaż wiadomość
Myko mi się taka huśtawka marzy ale jest strasznie droga
no wiem wlasnie, my mamy pozyczona i dlatego jestem taka przerazona, ze jak dalej milosc malej do tej hustwaki bedzie tak kwitła, to w styczniu jak oddamy tą to bedziemy musieli jej kupić nowa chyba zaczne odkladac na wszelki wypadek
Stary 2015-07-09, 22:23   #4806
moniisia90
Wtajemniczenie

Ja szczepilam na nfz

Malej nic nie bylo, byla spokojna i radosna jak zawsze, żadnej gorączki itp jedynie maly obrzęk w miejscu jednej szczepienia ale zniknal na nast dzień

Myko - a dlaczego jesli dziecko ma nietolerancje laktozy to położna mi kazała odstawić czyste mleko? Jak byłam u pediatry to tez pytala czy ograniczylam...

A ja myślałam nad huśtawka ale chyba więcej miejsca zajmujs niz bujaczrk... No i jak sa na prąd to już wszędzie nie postawisz...
Czekamy na drugiego bobasa do kochania - tp 23.04.2017
moniisia90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 22:26   #4807
mimi_77
Zakorzenienie

Myko ja dziś zjadłam rafaello... nie strasz mnie.....

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-07-09, 22:38   #4808
LuckyLove
Zadomowienie

Widzę że dużo tych szczepionek na nfz i wcale nie taki diabeł straszny jak go malują...
Stary 2015-07-09, 22:40   #4809
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moniisia90 Pokaż wiadomość
Ja szczepilam na nfz

Malej nic nie bylo, byla spokojna i radosna jak zawsze, żadnej gorączki itp jedynie maly obrzęk w miejscu jednej szczepienia ale zniknal na nast dzień

Myko - a dlaczego jesli dziecko ma nietolerancje laktozy to położna mi kazała odstawić czyste mleko? Jak byłam u pediatry to tez pytala czy ograniczylam...

A ja myślałam nad huśtawka ale chyba więcej miejsca zajmujs niz bujaczrk... No i jak sa na prąd to już wszędzie nie postawisz...
o to teraz mnie zażyłaś... bo jak zaczęłam czytać o tym mleku tak dużo, to wszyscy pisali, że nie ma nietolerqcji laktozy u noworodka/niemowlaka - moze byc upoledzona toleracja w wyniku mlodego wieku (kiedy laktazy, czyli enzymu rozkladajacego laktoze, jeszcze nie ma w wystarczajacej ilosci) albo biegunki kiedy laktaza została "wyplukana". brak laktazy calkowity u niemowlat jest bardzo rzadka i powazna choroba genetyczna.
ta laktoza fermentuje w jelicie i to jest postrzegane jako jedna z mozliwych przyczyn kolek - za duzo gazow, wtedy pomaga delicol itp.
mleko krowie z tego co pamietam mialo ok 4% laktozy, a kobiece 6-7% wiec na pewno w kobiecym jest wiecej niz w krowim.

edit https://pl.wikipedia.org/wiki/Mleko
Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Myko ja dziś zjadłam rafaello... nie strasz mnie.....
nie bylo zle, ale jednak pojawily sie ale juz prawie znikly

Edytowane przez mykofenolan mofetilu
Czas edycji: 2015-07-09 o 22:41
Stary 2015-07-09, 22:47   #4810
LuckyLove
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ruskaa Pokaż wiadomość

No nam doradzali skojarzone, bo ze te na nfz to rtec zawieraja itp no i maz ich nie chcial a poza tym tylko 1 wklucie.

Dziewczyny ile placilyscie za 6w1?
My wezmiemy teraz rota pozniej pneumo i meningo
Też tak słyszalam. Ja placiłam 140zł Pertax - ale to nie jest 6w1. Pytalam o rota ale pielegniarka tłumaczyla mi że 30lat pracuje w tym zawodzie i z doswiadczenia wie ze pomimo szczepienia dzieci zachorowały bo szczepią na 5 najczestszych odmian a występuje aż 15 więc cena (300,-) nie jest adekwatna do działania bo nie gwarantuję pełnej ochrony i że jak będzie się dbać o higienę to nie powinno się nic stać , za to stwierdzila że na pneumokoki warto chociaż raz zaszczepić ale to trochę później wiec ja z rotata zrezygnowałam a na pneumo chyba bd szczepić tylko nie wiem czy 1x czy 3x.

Edytowane przez LuckyLove
Czas edycji: 2015-07-09 o 22:48
LuckyLove jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 23:33   #4811
Nadzieja87
Zakorzenienie

Czy wy wiecie, że kupiłam wagę łazienkowa!?? I po kombinacjach alpejskich wychodzi na to ze mam 7 kg szczęścia w domu?
Stary 2015-07-10, 00:07   #4812
Belka15
Rozeznanie

Cytat:
Czy wy wiecie, że kupiłam wagę łazienkowa!?? I po kombinacjach alpejskich wychodzi na to ze mam 7 kg szczęścia w domu?
Super. Kawał chłopa!
Belka15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-10, 00:18   #4813
dorka607
Wtajemniczenie

Cytat:
o taka fisher price aquarium https://encrypted-tbn1.gstatic.com/i...k_OmMEQXwp9ZBW

Ruska, Lily - ja już to pisałam, ale laktoza to nie jest białko! laktoza to jest cukier, którego jest nawet wiecej w naszym mleku niz w krowim, i na to dzicko nie ma uczulenia. czasem moze miec przejsciową nietoleracje, na co pomaga Delicol itp. ale generalnie dzieci ten cukier trawią. Produkty bezlaktozowe są dla dorosłych, ktorzy maja problemy z trawieniem laktozy, bo zdolnosc ta spada z wiekiem.
Uczulenie pod postacia skazy bialkowej jest na białka mleko krowiego. bywa, ze współistnieje z uczuleniem na białko kurze i mleko kozie (bo kozie ma wspólne białka niektóre z krowim).

Ruska w załączniku zdjecie kilka dni po dużej dawce tj po jogurcie, maslance i serze zoltym jednego dnia. wczesniej było gorzej, ale nie mam zdjecia.
Ooo super ta hustawka, nie widzialam takich. Ale jak droga to i dobrze ze nie widzialam do stycznia mala bd chciala siedziec, podnosic sie wiec jest spora szansa ze i obiekt milosci zmieni

Cytat:
no właśnie eh, jak mi sie przypomni jaka była biedna cierpiąca
a właśnie - wczoraj zjadłam to rafaello, dziś był wysyp. ale znika już. no ale jednak rafaello nadal nie dla mnie.

w ogóle Mała dopiero niedawno usnęła u tż na klacie. miała taki atak kolki, że masakra. jeszcze czegoś takiego nie przeżyliśmy

bidulka a Wy razem z nia

Cytat:
Ozesz, na bogato ;D ale niech rosnie chlopak U nas niby niecale 5.5 kg

---------- Dopisano o 01:18 ---------- Poprzedni post napisano o 01:18 ----------

My sie cyckujemy
że miłość można zobaczyć "

dorka607 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-10, 00:34   #4814
SzaraaMyszka
Zakorzenienie

GG do SzaraaMyszka

My równiez cyckujemy :-D
Ta huśtawka w granicach 800 zł wiec nie mało:-(

---------- Dopisano o 01:34 ---------- Poprzedni post napisano o 01:30 ----------

Moja gwiazda chciała kichnac i ziewnąć jednocześnie i tłuszcze jej że się tak nie da to ta się ze mnie śmieje

17.05.2015 r. godz. 12:30 3780 g i 55 cm

Kasia
16.02.2017 r. godz. 17:44 3170g i 52 cm

Wymiana

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1203546
SzaraaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-10, 00:36   #4815
ruskaa
Wtajemniczenie

Cytat:

To u nas tak to nie wyglada, tylko kaszka w kolorze skory na ciele
Cytat:
Napisane przez moniisia90 Pokaż wiadomość
Ja szczepilam na nfz

U nas to samo, mam odstawic nabial i tylko maslo moge i podawac delicol.

Lucky no wlasnie te szczepionki mi sen z powiek sciagaja...

My sie cycolimy

21.09.2013 ' i, że Cię nie opuszczę..'
godz.15:00

29.05.2015 wyczekiwany dzień..
Leoś nasza miłość
3620 g 55 cm
godz. 14:41
ruskaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-10, 00:58   #4816
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley

Cytat:
Napisane przez LuckyLove Pokaż wiadomość
U nas nie było takiej jak 6w1 - bynajmniej pielegniarka mi o takiej nie wspomniała.

Ja wizyte mam 22go i boję się normalnie gorzej jakbym szla pierwszy raz do gina a moj maż kazał się zapytać czy już mogę być znów w ciąży i ciagle do M. mówi żeby się nie martwił bo za niedługo będzie miał rodzeństwo taa jasne - a szczerze powiem to jakoś nie bardzo mam ochote

---------- Dopisano o 21:33 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Aha no i myslalam że takie ogromne spadki i zawyżenia w morfologi bedą przeciwwskazaniem do szczepienia ale lek. stwierdziła że to normalne i przepisala jedynie Actiferol i kontrolować morfologię co mies.
My tez jestesmy na actiferolu start no i wyniki ok narazie
Cytat:

Ale ja nie mowilam ze to bialko. Co do diety to sie nie znam ale kazali mi wykluczyc wszystkie produkty zawierajace laktoze a przed podaniem mojego mleka dawac delicol. Tak naprawde to mamy ta diete w zwiazku z kolkami malego ale nic nie jest udowodnione ze rzeczywiscie cokolwiek mu to pomaga.
Stary 2015-07-10, 02:58   #4817
moniisia90
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość

Ale ja nie mowilam ze to bialko. Co do diety to sie nie znam ale kazali mi wykluczyc wszystkie produkty zawierajace laktoze a przed podaniem mojego mleka dawac delicol. Tak naprawde to mamy ta diete w zwiazku z kolkami malego ale nic nie jest udowodnione ze rzeczywiscie cokolwiek mu to pomaga.

To my tak samo z tymże ja miałam odstawić tylko mleko, resztę produktów mlecznych moge chyba ze nie bedzie poprawy. Ale jest. Zaczelan pomalu wprowadzać znów mleko, raz ba kilka dni, po trochu, bo nie umiem bez niego żyć ale nie widzę żeby Lenka miała wtedy gorsze dni wuec moze jej przeszło...

Myko - tez czytałam ze ta nietolerancja to u wcześniaków a moja jest terminowa... No ale może to tez ta niedojrzalosc ukladu trawiennego...albo to wcale nie bylo to...

Edytowane przez moniisia90
Czas edycji: 2015-07-10 o 05:10
Stary 2015-07-10, 03:18   #4818
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Hej!
Kochane, dzięki!
Ja byłam u gina, jest w porządku
Podejrzewam, że to przemęczenie.
Od poniedziałku spałam bardzo mało.
Mąż przyniósł Mala o 22.30. Spała do 3. Nakarmil. Usnela. Jak włożył do łóżeczka to oczy jak 5 zł. Dał mi ją. Jak mnie zobaczyła to otrzymałam piękny uśmiech!

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-10, 05:04   #4819
moniisia90
Wtajemniczenie

Jak moja sie obudzila przed 3 to ja godzinę usypialam
Stary 2015-07-10, 05:38   #4820
Belka15
Rozeznanie

Dziewczyny czy kp można coś na uspokojenie brać?
Belka15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-10, 05:46   #4821
goskie89
Rozeznanie

Cytat:
no wiem wlasnie, my mamy pozyczona i dlatego jestem taka przerazona, ze jak dalej milosc malej do tej hustwaki bedzie tak kwitła, to w styczniu jak oddamy tą to bedziemy musieli jej kupić nowa chyba zaczne odkladac na wszelki wypadek
To może jakaś inna nie fisher price? Ja kupiłam młodemu za 200 zł z zasilaniem i jestem mega zadowolona

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 06:46 ---------- Poprzedni post napisano o 06:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Belka15 Pokaż wiadomość
Ja bym nie ryzykowala

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
goskie89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-10, 05:55   #4822
Kinga_20
Zakorzenienie

Cytat:
Mamy ją i przy starszej o teraz się mega przydaje. Aurelka lubi oglądać światełka i karuzelke, no i zasypia raz dwa w niej.

Cytat:
Napisane przez Belka15 Pokaż wiadomość
Melisse można chyba.

If the sun shuts down and decided not to shine no more, I would still have You...

Kinga_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-10, 06:31   #4823
agnes188
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość

My tez mielismy actiferol ale zelazo zamiast rosnac spada i zmienili nam na ferrum plus cebion olus b6 i kw.foliowy

Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka

agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-10, 06:39   #4824
Iluzja00
BAN stały

Cytat:
macie jakiś pomysł na (w miarę szybki) obiad z cukinii?
leczo albo wlasnie kotleciki wiem ze pozno ale uwielbiam cukinie i musialam napisac :P

A Ty czasem nie bylas na innym temacie staraczkowym? ;>
Bo Cie kojarze, tylko nie wiem czy to Ty :P
Iluzja00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-10, 06:40   #4825
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LuckyLove Pokaż wiadomość
Też tak słyszalam. Ja placiłam 140zł Pertax - ale to nie jest 6w1. Pytalam o rota ale pielegniarka tłumaczyla mi że 30lat pracuje w tym zawodzie i z doswiadczenia wie ze pomimo szczepienia dzieci zachorowały bo szczepią na 5 najczestszych odmian a występuje aż 15 więc cena (300,-) nie jest adekwatna do działania bo nie gwarantuję pełnej ochrony i że jak będzie się dbać o higienę to nie powinno się nic stać , za to stwierdzila że na pneumokoki warto chociaż raz zaszczepić ale to trochę później wiec ja z rotata zrezygnowałam a na pneumo chyba bd szczepić tylko nie wiem czy 1x czy 3x.
Sory ale się nie zgodzę. Dzieci szczepione na rotawirusy przechodzą łagodniej rotawirusy niz nieszczepione. Dbać o higienę ok dbać o higiene idziesz do sklepu dziecko dotyka wózka i zaraz wkłada ręce do buzi lub moja uwielbiała namiętnie lizać ten zaczep od wózka sklepowego. Zaraziła się z wędliny ze sklepu bo Pani zapomniała zmienić rękawiczkę.
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-10, 07:01   #4826
Iluzja00
BAN stały

Cytat:
Napisane przez SzaraaMyszka Pokaż wiadomość

[/COLOR]Dziewczyny co myślicie o takich butach na wesele?
http://deezee.pl/obuwie_damskie/sand...u_sandals.html
( sukienki jeszcze nie mam )
Jesli masz dlugie nogi to ok, ale jesli krotnie/srednie to buty jeszcze bardziej skroca Ci nogi

---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Jaki to wózek?
bebetto rainbow

---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ----------

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
która wg Was jest ok?

---------- Dopisano o 15:04 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

ta pierwsza wydaje mi się taka bardziej pasująca do sukni ślubnej, choc ciekawe czy bd mi pasowała taka
to zdj z tego salonu gdzie bede miała fryzurę
Obie sa do siebie podobne.
Ta pierwsza wyglada tak niedbale zrobiona.Po bokach wloski wystaja...

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Baset Pokaż wiadomość
Myko prosze o pomoc.
moje dziecie czesto wygina się do tyłu. nie podkurcza przy tym nóżek. mam sie martwic?
bo nie wiem czy to normalne
Baset nie obraz sie ale pisze to dla Twojego dobra i dobra Twojej Malej.
Skoro lekarka mowila ze wszystko jest ok to czemu ciagle szukasz ze cos jest nie tak?
Wszystkie dzieci maja jakies swoje 'akcje' i tego nie zmienimy.
Z kazdym dniem sa inne, z kadym dniem inaczej sie zachowuja.
Oliwia jak byla mniejsza tez sie wyginala, plakala itp.Nie panikowalam bo lekarz mowil ze jest dobrze.
Daj sobie na luz bo Mala tez to wyczuwa

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość

[/COLOR]no zobaczymy moze akurat mi cos wpadnie w oko
tz do mnie z tekstem czy za 2 tys sie wyrobie z suknią...
nie wiem nie znam sie na cenach[COLOR="Silver"]
Jesli chcialabys w stylu princesski i wlasnie w malym rozmiarze to ja bede sprzedawac
Stary 2015-07-10, 07:04   #4827
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Iluzja00 Pokaż wiadomość
Jesli masz dlugie nogi to ok, ale jesli krotnie/srednie to buty jeszcze bardziej skroca Ci nogi

---------- Dopisano o 07:43 ---------- Poprzedni post napisano o 07:42 ----------

bebetto rainbow

---------- Dopisano o 07:45 ---------- Poprzedni post napisano o 07:43 ----------

Obie sa do siebie podobne.
Ta pierwsza wyglada tak niedbale zrobiona.Po bokach wloski wystaja...

---------- Dopisano o 07:58 ---------- Poprzedni post napisano o 07:45 ----------

Baset nie obraz sie ale pisze to dla Twojego dobra i dobra Twojej Malej.
Skoro lekarka mowila ze wszystko jest ok to czemu ciagle szukasz ze cos jest nie tak?
Wszystkie dzieci maja jakies swoje 'akcje' i tego nie zmienimy.
Z kazdym dniem sa inne, z kadym dniem inaczej sie zachowuja.
Oliwia jak byla mniejsza tez sie wyginala, plakala itp.Nie panikowalam bo lekarz mowil ze jest dobrze.
Daj sobie na luz bo Mala tez to wyczuwa

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:58 ----------

Jesli chcialabys w stylu princesski i wlasnie w malym rozmiarze to ja bede sprzedawac
Wyslij priv zdjęcia na fb, tylko pamietaj że mam 170 wzrostu: p
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-07-10, 07:04   #4828
Iluzja00
BAN stały

Cytat:
Nie wiem czy widziałyście taką stronkę:
http://www.mlekoipieluszki.pl/

na pewno się przyda

podbijam pytanie o szczepienia bo sama mam dylemat czym szczepić ;/ czy ktoś szczepił nfz'towskimi?
Ja za kazdym razem szczepilam i za kazdym razem Mala po szczepieniu byla grzeczna
Stary 2015-07-10, 07:05   #4829
201606011622
Konto usunięte

Przerozne ogladam. Tak do 100 km pojade jeszcze przymierzyc
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-10, 07:26   #4830
Iluzja00
BAN stały

Na fb wyslalam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 86.jpg (28,8 KB, 25 załadowań)
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości