Mamusie październikowe 2015, część 4 :) ! - Strona 120 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-09, 22:53   #3571
Amelie04
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !

ja sama chce rozrabiać wtedy wcisne dwie cytryny i moze jakos dam rade. nie wiem czy nie zakombinowac i np powiedziec lekarzowi, ze bylam dwa razy i za kazdym razem zwymiotowalam to wtedy podobno sie nie powtarza :P
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 22:56   #3572
olibar
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
olibar witaj co tak pozno?
ile corcia ma?

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:35 ----------

gdzie jest Frik Frik i Pasztetnik haloo?
Ale, ze co pozno?

Corka ma 4.5

Oby ten siusiak byl prosty w obsludze i te faldki i diamenty i w ogole..

Tak tylko 2 usg, tutaj chyba to norma :/ A wlasnie przypomnialyscie mi o tej glukozie tutaj nic takiego nie ma ale 5 lat temu w Polsce tez pilam glukoze, bardzo znosne, nie wiem no mi smakowalo
olibar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 22:58   #3573
Amelie04
Zakorzenienie

kurde nie mozna zjesc czegos co by odpowiadalo tym 75g glukozy np 2 batoniki ? :P podobno zamiast tego badania mozna zrobic sobie hemoglobine glikowana...

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Cytat:
Napisane przez olibar Pokaż wiadomość
Ale, ze co pozno?

Corka ma 4.5

Tak tylko 2 usg, tutaj chyba to norma :/ A wlasnie przypomnialyscie mi o tej glukozie tutaj nic takiego nie ma ale 5 lat temu w Polsce tez pilam glukoze, bardzo znosne, nie wiem no mi smakowalo
w sensie, ze dopiero w 4 części sie ujawniasz

patrzcie kolejna, co lubi glukoze nosz
Stary 2015-07-09, 23:04   #3574
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
Ja już po wizycie Pola cała i zdrowa i ma się dobrze
Waży jakieś 950g mam zdjęcie buźki, ale jutro wstawię

Cytat:
Witajcie

Moj termin porodu w moje 30te urodziny 22/10
Ponoc to chlopiec.

Mam juz corke i chcialam druga corke, no ale coz nie wybiera sie plci
Generalnie moje obawy to jak sie tam obchodzic z tym malym sprzetem Kolezanki mi cos mowily ze jest ciezej niz u dziewczynki.. dziewczynke to raz dwa umyc dupcie a tu objechac przyrodzenie..

Jak dotad mialam dwa usg i polozna powiedziala ze do konca ciazy juz nie bede miec usg. Dziwne no ale jak im dwa wystarcza to ok
witaj skąd jesteś?
u nas też siusiak i też się boję jak mam go oporządzić hehe

byliśmy w kolejnych sklepach meblowych i jednym dziecięcym i oglądaliśmy łóżeczka ale strasznie drogie. za to tż na ebayu znalazł takie piękne za 74 eur chyba z dostawą na nasz adres gratis jak tż pójdzie do pracy w przyszłym tyg i już będziemy mieć kupione auto to zamówimy a komodę z meblowego bo tańsze niż typowo dziecięce kupiłam wczoraj do mieszkania czajnik i blender a dziś mopa i kosz do łazienki ( tego i tego teściowa nie miała ) ja muszę mieć po swojemu
byliśmy też na basenie, uczyłam tż pływać

jakoś mniej mam czasu na pisanie w ciągu dnia bo cały czas gdzieś łazimy ale pewnie to od środy się zmieni jak tż zacznie pracę
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 23:12   #3575
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Hejo Dzisiaj w planach przesadzanie roślin oraz prasowanie wieczorem

A miałam pytać - miałyście jakoś ostatnio mierzoną szyjkę?
Ile cm?...
Ja mam badaną szyjkę na każdej wizycie, ale nie wiem, ile dokładnie ma cm. Ginka mi zawsze mówi, że wysoka i zamknięta, więc ok. Nie ma co się martwić na zapas.

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
27 tydzien za duzo roboty aby do K wrzucic
Jaki fajny brzuszek .
Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
oglądam el. nianie z monitorem oddechu... co myślicie o video niani? wiadomo że super bo się widzi dzidzie ale cena 700-900 zł a niania bez kamerki ok 400-600zł . Może możecie coś na ten temat powiedzieć mamuśki co mają? Jakie macie?
Wg mnie video niania nadaje się, jak masz duży dom. W innym przypadku, to gadżet za który trzeba sporo dopłacić. Ja się zastanawiam nad monitorem oddechu. Z jednej strony kupiłabym używany za 200-250zł i może spała spokojniej, ale z drugiej strony czytałam i słyszałam, że jeśli dziecko jest zdrowe, nie wykazuje tendencji do bezdechu, urodzi się w terminie i z odpowiednią wagą, to jest to zbędny gadżet. A jak zauważymy z tżtem taką konieczność, to w każdej chwili możemy dokupić. Sama już nie wiem .

Cytat:
Ja już po wizycie Pola cała i zdrowa i ma się dobrze
Waży jakieś 950g mam zdjęcie buźki, ale jutro wstawię
Super, że wszystko ok .

Nadrobiłam, poodpisywałam i spadam spać, bo wykończona jestem. Byliśmy na wycieczce w Zakopanem i dawno nie byłam tak zmęczona, jak dzisiaj. A tylko wjeżdżaliśmy i zjeżdżaliśmy z Kasprowego i Gubałówki plus spacer po Krupówkach. Takie wyjazdy już nie dla mnie, jak widać . Najbardziej żałowałam, że nie mogę chociaż zejść z jakiejś góry, ale Kinga najważniejsza i ani nie myślałam próbować.
Co do PLT, to ja ostatnio miałam 336, więc raczej ok . Jeszcze piszę ten post trzeci raz, bo co chwilę mi się kasuje .
Stary 2015-07-09, 23:16   #3576
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
ja sama chce rozrabiać wtedy wcisne dwie cytryny i moze jakos dam rade. nie wiem czy nie zakombinowac i np powiedziec lekarzowi, ze bylam dwa razy i za kazdym razem zwymiotowalam to wtedy podobno sie nie powtarza :P
Nie dawaj tyle cytryny. Ponoć tylko trochę można dodać. Z zimną gazowaną wodą i trochę cytryny zniesiesz. Nie kombinuj bo to przecież jest ważne badanie. Cukrzyca ciążowa jest groźna jak nie pilnowana. Musisz mieć wiarygodny wynik. Nie ma żartów z tym
Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
u nas też siusiak i też się boję jak mam go oporządzić hehe
Twój mąż powinien wiedzieć jak oporządzić ptaka
Stary 2015-07-09, 23:20   #3577
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie

Moj termin porodu w moje 30te urodziny 22/10
Ponoc to chlopiec.

Generalnie moje obawy to jak sie tam obchodzic z tym malym sprzetem Kolezanki mi cos mowily ze jest ciezej niz u dziewczynki.. dziewczynke to raz dwa umyc dupcie a tu objechac przyrodzenie..

Jak dotad mialam dwa usg i polozna powiedziala ze do konca ciazy juz nie bede miec usg. Dziwne no ale jak im dwa wystarcza to ok
Oooooooo to mamy tak samo, tylko że ja już mam trzy córy i chciałam czwartą, a wyszedł siurek też jestem przerażona obsługą :P
Niech zgadnę, UK

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość

No wiesz, Mała, teoretycznie każda dorosła kobieta zamężna lub w związku - też powinna to wiedzieć....

Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 23:21   #3578
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:

no ale nie takiego dziecięcego
Stary 2015-07-09, 23:24   #3579
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
Ale, ze co pozno?

Corka ma 4.5

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Oooooooo to mamy tak samo, tylko że ja już mam trzy córy i chciałam czwartą, a wyszedł siurek też jestem przerażona obsługą :P
Niech zgadnę, UK

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

No wiesz, Mała, teoretycznie każda dorosła kobieta zamężna lub w związku - też powinna to wiedzieć....

spokojnie dacie radę : ) trzeba tylko uważać, by nie dostać strumieniem w twarz jak się przewija łobuzy małe : )))
generalnie ja nie miałam żadnych problemów z tym siurkiem synka, a na początku nic tam się nie rusza i nie naciąga, więc w ogóle jest banalna obsługa... przy dwójce też mniej roboty jak przy dziewuszce ;p

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 23:26   #3580
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
no ale nie takiego dziecięcego
to może powiedzmy naszym chłopom że skoro sami mają ptaka to my umywamy rączki i niech se radzą
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 23:27   #3581
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
hehe mój jest teraz na etapie obsługi ptaka podczas sikania na stojąco. tzn. nauki obsługi synka ;p w sumie jak nauczy młodego jeszcze podnoszenia deski to będzie już wszystko

Borysek 09.10.2015

Stary 2015-07-09, 23:28   #3582
rita_k
Zadomowienie

a w ogóle czy któraś z was nosi soczewki kontaktowe? jak tak od czasu do czasu, podobno w ciązy nie są zbyt zalecane bo większa skłonność do infekcji, cały czas pod góre
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 23:29   #3583
Daisy 85
Wtajemniczenie

W końcu powróciłam, normalnie się pociąć idzie, 3tyg.laptop był w serwisie, ale zrobili go super nawet więcej niż prosiłam, mam nadzieję, że w końcu trochę podziała

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Strasznie mało informacji jest w necie. Głównie na forach są wypowiedzi kobiet, które mają takie problemy.
W poniedziałek idę do kliniki to zobaczymy co mi dalej powiedzą.
Kochana, nie czytaj na forum zaufaj lekarzom, w końcu mają wiedzę i doświadczenie...

Cytat:
nie wierzę, szkoda mi jego rodziców, którzy pewnie wierzyli, że najgorsze za nimi, życie jest takie niesprawiedliwe...

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
no ja przed ostatnio miałam 180 a teraz 197 czyli podskoczyło ale też bez szału widze w stosunku do was
a gdzie to się sprawdza, pod "płytki krwi"? jeżeli tak to ja mam 154, a ja postanowiłam na własną rękę załatwić sobie receptę na tardyferon fol (żelazo), bo mi lekka anemia wyszła, a moja lekarka mi nic nie przepisała...

Cytat:
Ponoc to chlopiec.

Ciesz się, będzie parka, ja marzę o chłopczyku i dziewczynce

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
siusiaki są proste w obsłudze i czyszczeniu, zwłaszcza na samym poczatku
My kobiety wiemy jak się z siusiakami obsługiwać mój mąż nie narzeka taki żart na dobranoc

Cytat:
zastanawiam sie jak przewiezc sobie wode na glukoze zeby maksymalnie zimna byla, bo zanim dojade, wyczekam sie w kolejce i pobiora mi to zaciepli sie mam wklad chłodzący i lodowke turystyczna
ja mocno schłodziłam przez noc w lodówce ale i tak mi dolały trochę chłodnej, bo stwierdziły, że w tak zimnej mi się glukoza nie rozpuści. Poza tym miałam wielką przeprawę z tą glukozą, bo u mnie na wiosce laboratorium jest czynne tylko 3h, przyszłam o 7:25 (czynne jest od 7:30), przede mną było już z 15osób i nikt nie chciał mnie przepuścić, w życiu nie czułam się tak poniżona, jak prosiłam o wpuszczenie

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
Ja się zastanawiam nad monitorem oddechu.
Monitor oddechu można też wypożyczyć, ja się nad tym zastanawiam, bo w końcu używa się go tylko jakieś 4tygodnie...
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 23:38   #3584
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Z jednej strony kupiłabym używany za 200-250zł i może spała spokojniej, ale z drugiej strony czytałam i słyszałam, że jeśli dziecko jest zdrowe, nie wykazuje tendencji do bezdechu, urodzi się w terminie i z odpowiednią wagą, to jest to zbędny gadżet. A jak zauważymy z tżtem taką konieczność, to w każdej chwili możemy dokupić. Sama już nie wiem .

.
pogrubione- u nas przy zdrowym dziecku sie przydał, juz o tym pisalam, ze miala bezdech i monitor byc moze uratowal jej zycie, ja kupilam za 330zl i nie zaluje ani zlotowki.

Cytat:
Nie dawaj tyle cytryny. Ponoć tylko trochę można dodać. Z zimną gazowaną wodą i trochę cytryny zniesiesz. Nie kombinuj bo to przecież jest ważne badanie. Cukrzyca ciążowa jest groźna jak nie pilnowana. Musisz mieć wiarygodny wynik. Nie ma żartów z tym

e tam. prawie codziennie badam cukier na czczo i jest ok. poprzednia krzywa tez wyszla dobrze. ja wcisnelam dwie cytryny wczesniej i przy kazdym łyku mialam odruch wymiotny
bez cytryny nie przełkne a ile mialas wody w kubku?

---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:35 ----------

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość

ja mocno schłodziłam przez noc w lodówce ale i tak mi dolały trochę chłodnej, bo stwierdziły, że w tak zimnej mi się glukoza nie rozpuści. Poza tym miałam wielką przeprawę z tą glukozą, bo u mnie na wiosce laboratorium jest czynne tylko 3h, przyszłam o 7:25 (czynne jest od 7:30), przede mną było już z 15osób i nikt nie chciał mnie przepuścić, w życiu nie czułam się tak poniżona, jak prosiłam o wpuszczenie

Monitor oddechu można też wypożyczyć, ja się nad tym zastanawiam, bo w końcu używa się go tylko jakieś 4tygodnie...
u mnie jest tak, ze ide do pomieszczenia i rozrabiam sobie tą glukoze jak chce. i dobrze, bo jakby one mi zrobily to bym nie wypila.

jak to 4 tygodnie? my uzywalismy rok czasu...
Stary 2015-07-09, 23:38   #3585
emylka86
Zakorzenienie

ehh czas uciekać. toż to zaraz północ
dobranoc!

Borysek 09.10.2015

Stary 2015-07-09, 23:45   #3586
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emylka86 Pokaż wiadomość
spokojnie dacie radę : ) trzeba tylko uważać, by nie dostać strumieniem w twarz jak się przewija łobuzy małe : )))
właśnie to sobie wyobraziłam To koreczek w ptaszka przy przewijaniu hihihi
Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość

100 lat CIę nie było

Monitor oddechu tak ok roku się używa a nie 4 tygodnie z tego co czytałam, bo do roku jest zagrożenie śmiercią łóżeczkową tfu tfu wypluć i odpukać

---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ----------

Cytat:
e tam. prawie codziennie badam cukier na czczo i jest ok. poprzednia krzywa tez wyszla dobrze. ja wcisnelam dwie cytryny wczesniej i przy kazdym łyku mialam odruch wymiotny
bez cytryny nie przełkne a ile mialas wody w kubku?[COLOR="Silver"]
A czemu robisz jeszcze raz skoro miałas ok krzywą poprzednią i czemu badasz cukier
Miałam cały kubek wody. Nie wcisnęła mi cytryny. Dała mi do ręki i powiedziała że jak nie dam rady tak to mam sobie wcisnąć parę kropel, ale o dziwno poszło A dodam, że nie lubię słodyczy za bardzo i po 2 kostkach czekolady mnie mdli
Stary 2015-07-09, 23:49   #3587
Amelie04
Zakorzenienie

bo tak sobie zażyczył doktorek z kliniki. mialam w 16 tyg i to bylo za wczesniej ;/ cukier badam tak profilaktycznie, bo mama ma cukrzyce , ale ja nigdy z cukrem problemow nie mialam. no nic jak tym razem nie dam rady to wycofam sie z badania i juz..
Stary 2015-07-10, 00:01   #3588
malinowa4
Zakorzenienie

ja też kupiłam monitor oddechu i nigdy tego nie pożałuję. pieniądze rzecz nabyta a nie darowałabym sobie jakby przez moją oszczędność dziecku coś się stało.. i tego napewno nie używa się 4tyg tylko rok u nas za to niania nie będzie potrzebna bo mieszkanie jednopoziomowe a łóżeczko na początku będzie u nas w sypialni tak czy siak
Stary 2015-07-10, 00:02   #3589
Amelie04
Zakorzenienie

no i dalej nie wiem co z tym laktatorem
Stary 2015-07-10, 00:05   #3590
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
JA mam od siory Avent taki zestaw chyba startowy z butelkami i pojemnikami na mleko. Elektrycznego nie kupię, bo nie wiem czy się przyda. Siora nawet nie używała tego ręcznego bo obie córki ni cholerki nie chciały butli cycać
Stary 2015-07-10, 00:07   #3591
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
jak to 4 tygodnie? my uzywalismy rok czasu...
miało być 4 misiące, przejęzyczenie, taki mi koleżanka mówiła, to chyba rzeczywiście rozważę zakup, skoro zaleca się używać rok...

Cytat:
100 lat CIę nie było
no cała wieczność, żyłam jak w średniowieczu i się za wami stęskniłam
Stary 2015-07-10, 00:12   #3592
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam ręczny firmy akuku - gratis do wózka tak jak wcześniej pisałam, zobaczymy jak się będzie sprawdzał i najwyżej dokupię elektryczny
Stary 2015-07-10, 00:16   #3593
mala29lll
Zakorzenienie

Dokupić zawsze można elektryczny w razie a tak kupić i nie używac to szlag może trafić, bo to wcale nie tanie

Kurde jak mnie zgaga męczy dzisiaj

Daisy a w telefonie nie masz neta?
Stary 2015-07-10, 00:17   #3594
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
JA mam od siory Avent taki zestaw chyba startowy z butelkami i pojemnikami na mleko. Elektrycznego nie kupię, bo nie wiem czy się przyda. Siora nawet nie używała tego ręcznego bo obie córki ni cholerki nie chciały butli cycać
tez mam aventa recznego, ale slabo mi podpasowal, a chce karmic butla, wiec nie wiem czy na elektryczny sie nie zdecydowac
Stary 2015-07-10, 00:17   #3595
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
na szkole rodzenia położna polecała aventa, ja chyba postawię na elektryczny, tylko czekam na jakąś fajną okazję
Stary 2015-07-10, 00:21   #3596
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
tez mam aventa recznego, ale slabo mi podpasowal, a chce karmic butla, wiec nie wiem czy na elektryczny sie nie zdecydowac
NA razie nie kupuj. Zawsze możesz zamówić przez neta albo w sklepie kupić. JA mam taki plan jak Gabi będzie chciała z butli pić ale tez nie od razu, żeby mi się od cycka nie odzwyczaiła przypadkiem
Stary 2015-07-10, 00:26   #3597
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Na początek kupie reczny laktator. Jak bedzie przydatny, to zainwestuje w elektryczny. A do butelki mam zamiar przyzwyczajać malutka, bo pewnie po jakimś czasie siedzenia z nią w domu będę chciała wyjsć gdzieś sama i zostawić pod opieka tzta. A on przeciez cycka nie wystawi i nie nakarmi .

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2015-07-10, 00:28   #3598
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
. A on przeciez cycka nie wystawi i nie nakarmi .
Dlaczego
Stary 2015-07-10, 00:30   #3599
Amelie04
Zakorzenienie

Stary 2015-07-10, 00:42   #3600
mala29lll
Zakorzenienie

Dobra idę się powiercić w łóżku. Zaraz Gabi zacznie akcję filmu karate i bedzie spanie eh

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości