|
|
#481 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :)
Cytat:
|
|
#482 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szymek wykąpany, teraz je i mam nadzieję, że zaraz uśnie i Wiki też. Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#483 | ||
|
celebriti
|
Cytat:
![]() To jak ogarniesz to sprzedaj mi patent bo mi zapałek na podpórki powiek braknie Sylwusiach moim zdaniem kalafior pologowy wymiótł ciążowego. Chyba ze to noworodkowy pppppp Barbaritka moja na rękach tez drze... Bo zmęczona ! Utopie sie utopie sie we własnych łzach i pocie. A i krwi ![]() A tak mi jej szkoda, skąd tyle siły zeby tak zadzierać ?, ! Ile to energii trzeba
|
|
|
#484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#485 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdrówka dla babci ![]() Aa i czekamy na opis porodu!
|
|
|
#486 | |
|
Zakorzenienie
|
dziecko śpi przy szumie suszarki ( sciągnełam , wrzuciłam na pendrajwa i wsadziłam radio) a ja siedze sobie z kieliszkiem wina
stwierdziłam że w nocy i tak nie karmie, wiec odciągnełam moją namiastke mleka z namiastki cyców i nalałam sobie pół kieliszka czerwonego półsłodkiego. walnełabym więcej, ale boje sie czy mnie nie sieknie po takim czasie abstynencji swoją drogą wypróbujcie szumy przy usypianiu, na necie jest sporo i różne rodzaje, suszarki, odkurzacze itp....fajna sprawa, jeśli dziecko jest niespokojne, szybciutko usypia ![]() śliczna mam podobny, tylko na dole bardziej balonikowaty ![]() jutro rano musze sie zważyć. ciekawe ile zostało. dolecowo marzy mi sie o 5 kg mniej niż przed ciążą Cytat:
![]() tż mnie posądził nawet o to że go zgubiłam w biedronce ![]() okazało sie że jakimś cudem wyleciał z szuflady i leżał za komodą- co sie okazało dopiero przy odkurzaniu w życiu by go nie znalazła.....
|
|
#487 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#488 |
|
Zakorzenienie
|
Mala zasnela
i my tez idziemy spac dobranoc mamuski <3
|
#489 |
|
Rozeznanie
|
Witam się z nocnego karmienia...mała po raz pierwszy w nocy obudziła się i nie ma ochoty spać. Oczy jak 5 złotych i sadzi bąki a raczej usiłuje bo się bidulka męczy
A ja ją lulam, jutro będzie masakra.
|
|
#490 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
daj malej koperek. . Pomasuj brzuszek..mojej pomaga
|
|
#491 |
|
Zakorzenienie
|
My się karmimy drugi raz juz
ja mam jakiś spadek formy czy coś ostatnio... Ze zmęczenia to glowa mi juz pęka :/
|
#492 |
|
Zakorzenienie
|
My tez drugi raz. Lilly spi i sie budzi ale nie placze tylko sie rozkopuje
a ja mam tryb czuwania od 1;30 .., dziendobry :-D
|
#493 |
|
Zakorzenienie
|
Jak czesto wasze dzieciaczki robia kupe?? U nas dzisiaj bedzie 4 dzien i trochee sie martwie....
|
|
|
|
#495 |
|
Zakorzenienie
|
hej
barbaritka piękna!! U nas po wczorajszym całym dniu bez spania, mała usnęła w samochodzie po 19, całą imprezę przespała (a było mega głośno), wróciliśmy do domu-śpi, i spała tak do 2 ponad 6 h! Później tylko 2 x na jedzenie, po 5 nakarmiłam i usnęła sama(!!!) i śpi![]() I dopadły nas odparzenia:/ Ale dzisiaj już lepiej bo wczoraj do wody dałam rumianek, smarowałam Dadą z Biedry ale jeszcze znajoma poleciła nam smarowanie Alantanem maścią i chyba to pomogło. Znajoma mówiła mi, że lekarka jej polecała ten Alantan. Żadne inne kremy tylko ta maść.
|
#496 |
|
Zakorzenienie
|
Na piersi moze nie byc dlugo kupy. A meczy sie.?
|
|
|
|
#497 |
|
Zakorzenienie
|
U nas na mm 1-2 kupy dziennie
|
#498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W nocy ostatnio w ogóle nie robi. Ale przy kp tak może być. Mleko zawiera coraz mniej substancji które 'przeczyszczają' dziecko. Taki stan może się dłużej utrzymywać. (z tego co pamiętam co mi tam położna tłumaczyła) Położna mówiła, żeby się tym nie martwić ale jeżeli maluch będzie się męczył czy za długo to będzie trwało to można dać malutki kawałek czopka. Albo jc. to tel. do lekarza. Ej mała śpi a ja nie wiem co ze sobą zrobić
Edytowane przez masija Czas edycji: 2015-07-10 o 08:35 |
|
|
|
|
#499 |
|
Konto usunięte
|
U mnie miliard
ale wlasnie cześciej takich baków z kleksemWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#500 |
|
Zakorzenienie
|
Myboy jak się męczy, to spróbuj masaż brzuszka. Albo jak leży na pleckach maścią majerankową, albo łatwiej, usiądź w fotelu (zeby plecy nie były na pionowo tylko lekko odchylone) i połóż małą brzuszkiem na twojej piersi. I masuj brzuszek przesuwając małą w górę i w dół albo zgodnie ze wskazówkami zegara (z perspektywy dziecka) w rytm jakiejś piosenki. Dla mojego małego to jak zabawa, a kupa potem lepiej idzie.
---------- Dopisano o 08:39 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Masija my używaliśmy bepanthen albo mleko z piersi i oba polecan (bepanthen ma podobne działanie jak alantan). Teraz mamy maść robioną na zamówienie od lekarza i jest super, tylko składu nie znam bo bym wam wkleila. |
|
|
|
#501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#502 |
|
Zakorzenienie
|
Fartuch
za nereczki
|
|
|
|
#503 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#504 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- A kąpiele w krochmalu? Ktoś stosował? Lepsze niż w olejku? |
|
|
|
|
#506 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jak Mala boli brzuszek siadam na lozku oparta plecami tak pod katem, nogi zginam w kolanach i klade na nich corke na plecach a nogi ma zgiete i oparte na moim brzuchu, najlepsza pozycja do kupy.
|
|
|
|
#507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Bepanthen jest drogi. Droższy niż alantan o jakieś 25 zł ![]() Tak, wiem Jak nie zejdzie to na pewno będę sypała dzięki![]() U mnie w końcu chłodno. Aż będę musiała kurtkę założyć jak skoczę do sklepu
|
|
#509 | |||
|
celebriti
|
Cytat:
Cytat:
![]() U nas od 1 do 4
|
|
|
#510 |
|
Zakorzenienie
|
Sama wyprobowalam na mojej malej,gdy miala odparzenie pod paszka.. Tez czekaja mnie zakupy..TZ poszedl po gotowke do bankomatu a tam bankomat zepsuty .. Przez 3 lata sie nie popsul a tu o, takie kwiatki.. Uzywa ktoras z Was pieluszek pampers?? Wydaje mi sie,czy one smierdza???
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.

ala: ja po peknieciu normalnie na drugi dzin smigalam, troche bolalo ale psikalam octeniseptem i jaka ulgaaaaaaa
ladnie wygladasz
zasnela o 16 a ja z nia.. o 19 wstala, dalam jej butelke, przewinelam a ona dalej w kime.. co za dziecko no 
stwierdziłam że w nocy i tak nie karmie, wiec odciągnełam moją namiastke mleka z namiastki cyców i nalałam sobie pół kieliszka czerwonego półsłodkiego. walnełabym więcej, ale boje sie czy mnie nie sieknie po takim czasie abstynencji

A ja ją lulam, jutro będzie masakra.

za nereczki