Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-10, 09:39   #3001
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Dziewczyny, koniec narzekania, bo mi się dzisiaj nastroje udzielają!!!

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Ja mam takiego farta do kurierów, że właśnie mam zamiar wstać (albo jeszcze nie) i słyszę domofon. Jedyne, co zdążę, to się ubrać w jakąś długą tunikę lub sukienkę, często nawet bez biustonosza, więc otwieram zawsze w nieładzie

Ja mam zawsze szlafrok w razie czego naszykowany. Tylko ten jest z DPD i kiedyś mi po 8 przyjechał nikt go nie słyszał i nagle zaczął nam w drzwi walić. Mało zawału nie dostałam.
Stary 2015-07-10, 09:46   #3002
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Ok, rozumiem czyli nie same leukocyty są złe, tylko one świadczą o zapaleniu.

Ale na szczęście nie mam przeciwciał, czyli nie zwalczam własnego dziecka
No to bardzo dobrze że nie zaistbial u ciebie konflikt serologiczny, ale przy drugim dziecku też musisz to kontrolować bo wtedy zagrożenie jest wieksze

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Hm, ale to nie jest tak, że leukocyty walczą z zapaleniem i po co mi ten furagin?

Jeju nie wiem o co chodzi z pępowiną, ale niech robią co chcą, już mi będzie wtedy wszystko jedno.
Furagin zwalcza bakterie.
elcia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-10, 09:48   #3003
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Wpisać po prostu olejki z henną? Niby jeszcze olejowanie rycynowym, ale kiedyś lopianowy próbowałam i to nie dla mnie...

Ej no życie ponoć zaczyna się po 30tce
Ja polecić Tobie mogę właśnie z helfów wcierki,oleje: SESA , VATIKA,AMLA(CZARNA),BRING RAJ

Stosowałam jak miałam faze,czas i dobre checi na olejowanie-jeszcze zanim stałam się blondynką. Rosły jak szalone-około 2 cm/miesiac aż fryzjerka nie dowierzała. Farbowałam się wtedy henną KHADI na brązy,orzech,wszystko było pięknie aż do momentu kiedy henna nie spowodowała przesuszu moich kłaków. Oleje polecam,ale z góry mówię- nie pachną jak róże i fiołki
oczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-10, 09:49   #3004
loudres
Zadomowienie

Cytat:
No właśnie to dużo jest, jeszcze żeby efekt się utrzymywał latami i miałabym spokój na pół życia, to by się opłacało
Ja planuję wymienić prostownicę sobie na dużo lepszą, ale zawsze mam stracha, czy kupię dobrą na te moje kudły

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Ja sobie niedawno zamówiłam prostownice Remington shine therapy, jest bardzo fajna, ruchome płytki, a nie jest droga wiec polecam wcześniej miałam jeszcze taką z bazarku, gdzie płytka ceramiczna juz odpadała wiec w końcu mam nową, ale ogólnie ja mało prostuje bo mam cienkie włosy i szybko się niszczą.

A teraz ostatnio śpi u nas bratanek Tż i też wita się z kuzynem głaszcząc brzuch i codziennie przynosi mi 1 żelka i mówi "masz, daj dzidziusiowi! Ale tylko jednego bo on jest jeszcze mały i więcej nie może!" tylko wczoraj chyba zapomniał mi dać, jak mu się przypomni to pewnie będzie zawiedziony że kuzyn był głodny :p i jeszcze mi mówi ze widział w reklamie pieluszki majtki i mam dzidziusiowi takie kupić hehe:p

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Ja tez mam z remingtona prostownice i suszarkę, a tż golarke. Jesteśmy zodowoleni z tej firmy

Prostownice mam taką http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5155765607
I poprzedni model starszy mi się zjaral i wymienili mi raz dwa na nowy.

Hehe nie dziękuję przed chwila wszamałam miskę płatków kukurydzianych z wiórkiami czekolady

Wyplato gdzie jesteś bo chce wszystko juz po zamawiać dla małego.
Podpisuje się, ja też mam remington i jest świetna, do tego używam Hds therm do włosów, przed prostowaniem i oczywiście jedwabiu. Musze się wybrać żniw do fale loki koki i jeszcze dobrac coś utrwalajacego po prostowaniu.

Miałam sprzątać a znów leżę. Halo werwo gdzie jesteś?
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-10, 09:54   #3005
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
No właśnie to dużo jest, jeszcze żeby efekt się utrzymywał latami i miałabym spokój na pół życia, to by się opłacało
Ja planuję wymienić prostownicę sobie na dużo lepszą, ale zawsze mam stracha, czy kupię dobrą na te moje kudły

Ja to chociaż chce na czas kiedy nie bedzie mi sie chcialo suszyc prostujac. ja mam suszarke prostujaca wlosy i jej uzywam. Prostownicy niekiedy jak potrzebuje poprawic po nocy czy cos.
Ogolnie mam krecone wlosy których niecierpie a od wiecznego prostowania mam siano nie loki.
Wiec napewno pójdę na keratyne. Zrobie sobie hybrydy i nic nie bede juz musiala hahahaha. Wiem ze ulatwia to megaaa . Wystarczy wziac suszarkę i wysuszyc to niby takie normalne banalne ale dla osoby ktora od 20 lat za każdym myciem prostuje włosy dziewczyny to zbawienie

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

Cytat:
Napisane przez malaja86 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.
Ja już drugi dzień w Toruniu, ogólnie fajnie, humor mam dużo lepszy, ciągle się śmieje. Nie wiedziałam , że aż tak tego potrzebuje. Tylko pokój na 3 piętrze i strome schody.
Grita chciaĺam ci powiedzieć, że bardzo lubię Twoją córeczkę.
A co tam robisz ? Wakacje ?

---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ----------

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
witajcie

muszę Was nadrobić od wczoraj

Pytanie: dostałam na grupę fejsbukową zaproszenia od Katarzyny O., Veronici K. ,Edyty A-O. Które to z Was Mamuśki. Piszcie mi na prv takie wiadomości bo jak mówię- nie chce by do tej grupy należały osoby z innych for albo po prostu ot takie które chcą sie podłączyć pod byle jakią grupę byle by tylko należeć. Takie coś ma chronić naszą prywatność. Wszystko zostaje w naszym kręgu tylko
Slusznie !! Obcych nie chcemy!

---------- Dopisano o 09:54 ---------- Poprzedni post napisano o 09:53 ----------

Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Ja sobie niedawno zamówiłam prostownice Remington shine therapy, jest bardzo fajna, ruchome płytki, a nie jest droga wiec polecam wcześniej miałam jeszcze taką z bazarku, gdzie płytka ceramiczna juz odpadała wiec w końcu mam nową, ale ogólnie ja mało prostuje bo mam cienkie włosy i szybko się niszczą.

A teraz ostatnio śpi u nas bratanek Tż i też wita się z kuzynem głaszcząc brzuch i codziennie przynosi mi 1 żelka i mówi "masz, daj dzidziusiowi! Ale tylko jednego bo on jest jeszcze mały i więcej nie może!" tylko wczoraj chyba zapomniał mi dać, jak mu się przypomni to pewnie będzie zawiedziony że kuzyn był głodny i jeszcze mi mówi ze widział w reklamie pieluszki majtki i mam dzidziusiowi takie kupić hehe
Hihihihi straaasznie slodko

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-10, 09:55   #3006
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Podpisuje się, ja też mam remington i jest świetna, do tego używam Hds therm do włosów, przed prostowaniem i oczywiście jedwabiu. Musze się wybrać żniw do fale loki koki i jeszcze dobrac coś utrwalajacego po prostowaniu.

Miałam sprzątać a znów leżę. Halo werwo gdzie jesteś?
Werwa poszła do lasu tak jak u mnie.
Ja nie prostuje co dziennie włosów, robię to okazyjnie.
Stary 2015-07-10, 09:56   #3007
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
zjadam właśnię drugiego eklerka,chcesz pół (te nie obślinione jeszcze)

ps. ja nie lubię eklerków,ale w sklepie tak bidne leżały smętnie zasmucone jakieś takie przy naburmuszonej pani sprzedawczyni,że nawiązały ze mną telepatyczną więź i postanowiłąm je adoptować do mego żołądka
Smacznego oby poszlo w ....hmmm w dupke ty chces miec tylek jak ta baba z face co wrzucilas. Niech kazda idzie w jeden poślad hehe

wymianki
Stary 2015-07-10, 09:57   #3008
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Ktoś używa z was Bio-Oil?
Stary 2015-07-10, 09:59   #3009
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
ja po ciązy i połogu idę na keratynowe prostowanie włosów, mam dość
mam naturalnie kręcone włosy i chcę mieć proste.

---------- Dopisano o 00:15 ---------- Poprzedni post napisano o 00:14 ----------

ps- zaczyna mi coraz szybciej zapitalać czas. macie to ? od 30 tyg zaczęło iść !!!!aaaaaa

ja dziś mam 4 dz 32 tc czyli leci mi już 33! i wczoraj bliska mi osoba stwierdziła;Monia ty już za 3,4 tygodnie możesz juz urodzić
Stary 2015-07-10, 09:59   #3010
olkma
Raczkowanie

Hej. Na kilka dni znikłam, tyle napisałyście że nie nadrobie ;(
Moje starsze dziecie było chore, miało zapalenie ucha obustronne no i niestety nawet nie miałam czasu wejść i poczytać, wiecie jak to z chorym dzieckiem.

Zdążyłam tylko coś przeczytać o robakach w materacach, mógłby ktoś mi podać do linka z artykułem jakimś na ten temat czy cos?

No i dziś zaczynam 33tc
Stary 2015-07-10, 10:00   #3011
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Ja tez mam z remingtona prostownice i suszarkę, a tż golarke. Jesteśmy zodowoleni z tej firmy

Prostownice mam taką http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=5155765607
I poprzedni model starszy mi się zjaral i wymienili mi raz dwa na nowy.

Hehe nie dziękuję przed chwila wszamałam miskę płatków kukurydzianych z wiórkiami czekolady

Wyplato gdzie jesteś bo chce wszystko juz po zamawiać dla małego.
Tez czekam na wyplate jak na zbawienie. A dopiero 26 ehh. Musze kupic jeszcze pare rzeczy. Jeszcze koszule jedna sobie wezme do porodu na ramiaczka. I stanik do karmienia i jeszcze pare majtek siatkowych . No i rolety farbe do sypialni. Moze tam gdzie dziecka kącik przykleje jakies naklejki na ścianę.

wymianki
Stary 2015-07-10, 10:02   #3012
olkma
Raczkowanie

No i w końcu mam spakowaną torbe
Za tydzień w czwartek bede już znać dokładną datę cc, więc sie pochwale
Sądze, że bedą to okolice 25-28 sierpinia, więc może ja zaczne rozpakowywanie na tym wątku
Stary 2015-07-10, 10:03   #3013
malaja86
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

[/COLOR]
A co tam robisz ? Wakacje ?
Wakacje 4dni mamy tylko ale zawsze
Stary 2015-07-10, 10:03   #3014
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olkma Pokaż wiadomość
Sądze, że bedą to okolice 25-28 sierpinia, więc może ja zaczne rozpakowywanie na tym wątku
O kurka, to już za chwilę!
Stary 2015-07-10, 10:03   #3015
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
Ja sobie nie wyobrażam rodzić ze starszym dzieckiem. Jakoś nie chciałabym żeby przy tym było, mąż to zupełnie co innego...

Dziewczyny, może Wy się bardziej na tym znacie, bo ja zielona w temacie:
Mój tż jest mega chudy. Je dosyć sporo, taki odkurzacz. Ale nie tyje, czasem to nawet chudnie. Ma jakieś 176 cm wzrostu i waży 60 kg (co teraz mnie wręcz dobija). Jego tata też jest bardzo chudy, tylko że tż jest od niego wyższy i szerszy w barach (nosi L). Żeby przytył i miał umięśnione ciało, to wydumał, że musi łykać białko. Nie da się inaczej??

Powiem tak: twój Chłop jest typowym ektomorfikiem
Ektomorfik jest to człowiek charakteryzujący się drobną budowa ciała, który ma bardzo duże problemy z budowaniem masy mięśniowej oraz u którego metabolizm przebiega niezwykle szybko. Można powiedzieć, że pozytywnym aspektem organizmu ektomorfika jest fakt iż jego ciało bardzo szybko odbudowuje ubytki spowodowane treningiem (oczywiście przy założeniu, że stosowana jest właściwa dieta). W związku z tym raczej nie występuje u niego ryzyko przetrenowania. Ciało ektomorfika zawiera zazwyczaj niski poziom tłuszczu. Ektomorficy w porównaniu do ludzi należących do innych kategorii, muszą spożywać znacznie większe ilości kalorii [można spokojnie dodać 1000 lub 2000kcal], jeżeli tak się nie będzie działo, mięśnie w okresie regeneracji zużyją całe pokłady energii a potem 'strawią siebie same'. Minimum 5 pełnowartościowych posiłków dziennie, preferowane duże ilości złożonych węglowodanów oraz białka. Jeżeli chodzi o trening nie można sobie popuszczać. Intensywność plus ciężar równa się masa. Treningi muszą być ciężkie by należycie pobudzić mięśnie do wzrostu.
Stary 2015-07-10, 10:05   #3016
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
Hej dziewczyny.
Ja już drugi dzień w Toruniu, ogólnie fajnie, humor mam dużo lepszy, ciągle się śmieje. Nie wiedziałam , że aż tak tego potrzebuje. Tylko pokój na 3 piętrze i strome schody.
Grita chciaĺam ci powiedzieć, że bardzo lubię Twoją córeczkę.
jesteś w moim Toruniu
Stary 2015-07-10, 10:08   #3017
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
A weź z tą uprzejmością... Takie akcje to chyba tylko u nas w PL. Ja z włąsnego doswiadczenia w tej materii napiszę,że podczas ciąży z największym chamstwem i brakiem tolerancji spotykam się od starszych pudeł,lampucer. Czy to w busie,czy w kolejce,na przystanku,na ulicy,w urzedzie itp. Przecież ONE TEŻ BYŁY KIEDYS W CIĄŻY I MIAŁY DZIECI !
Na palcach jednej tylko ręki wyliczyć mogę ludzką uprzejmość kiedy ktos mi ustapił miejsca,pzrepuścił w kolejce,zapytał sie czy ok się czuję jak wyglądałam nie-halo.
Stoję sobie przed wczoraj w mięsnym-kolejka,że ho ho,gorąąąąąąąąąąco. Przede mną jakis byk rozpłodowy z córeczką i moherostwo- za mną babcie i dziadki. STOJĘ GRZECZNIE,małą mnie niekopie,brzuch nie ciągnie,nie zginam się jak scyzoryk-myslę sobie-luzik,postoję. Za mna stoi leciwa babka,stoję do niej półbokiem bo wyczajam przez ladę co by tu kupić z wędlin i CZUJĘ na sobie W Z R O K. Lustrujący,świdrujący nie miło wzrok.Patrze spode łba a to ta babcia z oburzeniem w oczach gapi się raz na mój wielki bęc raz mi w twarz i tak w koło macieju. urwa ! oburzenie entego stopnia bo co bo w upał powinnam być workiem od kartofli przykryta lub habitem? bo to wstyd brzuch pokazywać. a byłam w obcisłej bluzeczce na ramiaczkach i krótkich psodenkach. Chciałam TO skomentować ale za nią była szarża moherów i by mnie zjedli jak dzicy pewnie.
No ja wlasnie wrocilam z bazaru i przeciskalam sie z jakims starym capem w alejce bo on musial przejsc pierwszy.

I ostatnio w parku dostalam bara od typa bo szli z naprzeciwka we 3 . Nie raczyli sie rozlaczyc przepuscic mnie z przeciwka tylko oberwalam z bara. Gdyby moj Misiek to widzial to by go zabil na miejscu.

---------- Dopisano o 10:08 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
Napisane przez dirtyblack Pokaż wiadomość
hej dziewczyny! tez mam caly zestaw do hybrydy, ale jestem teraz takim leniem, ze mi sie nie chce robic. poza tym Wy to wyzszy stopnien wtajemniczenia, ja umiem tylko na jeden kolor pomalowac.

wczoraj mialam okropny dzien. Najpierw sie poplakalam, bo sos wylal mi sie na poduszke jak jadlam na kanapie, potem sie poplakalam bo nie moglam sobie poradzic ze zdjeciem worka prozniowego z szafy, a potem juz plakalam z kazdego mozliwego powodu, lacznie z tym, ze mam juz 98cm w brzuchu i jestem gruba. do tego kolezanka rodzic zaczela wieczorem i nie moglam spac bo o Niej myslalam...
Myszeczko ja mam w brzuchu 115 i zaraz tez bede plakac z tego powodu

wymianki
Stary 2015-07-10, 10:08   #3018
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Tez czekam na wyplate jak na zbawienie. A dopiero 26 ehh. Musze kupic jeszcze pare rzeczy. Jeszcze koszule jedna sobie wezme do porodu na ramiaczka. I stanik do karmienia i jeszcze pare majtek siatkowych . No i rolety farbe do sypialni. Moze tam gdzie dziecka kącik przykleje jakies naklejki na ścianę.
Teraz czekam na męża. Ma być dzisiaj
Moja poszła lotem błyskawicy na projekt domu i inne duperele nie związane z małym. Zostało tylko na zarelko i drobne opłaty.
Ja swoją tez dostaje do 28.
Stary 2015-07-10, 10:10   #3019
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Tyle co ty masz w brzuchu to ja miałam przed ciążą

Po za tym dostałam takiego celulitu na nogach ze masakra. Woda mi się w organizmie zatrzymuje powoli. Ehhh mogłabym tak narzekać ile wlezie
SLONICA JEDNYM SŁOWEM JESTEM heh

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Znając moje szczęście to by przylazl jak byłabym w najmniej odpowiednim momencie np. Na wc
Celulit spojrz

Widzialyscie kiedys cos takiego ?? Od stop do glow taka jestem !!! Ja mam w sobie z 10 kilo wody nadmiaru moge sie zalozyc bo nigdy nie mialan celulitu kumacie to co ja mam ? Powinnam sie powiesić za jaja chyba

wymianki
Stary 2015-07-10, 10:11   #3020
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Boziu kupiłam sobie przedłużki do staników z gumką.
Rewelacja wynalazek. Polecam.
Nic mnie nie ciśnie ani nie uwiera
Stary 2015-07-10, 10:12   #3021
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Dziewczyny co miał oznaczać ten ból jak na okres?
Ja mam czesto. Raz w nocy mnie obudzil taki ze az mnie zemdlilo ale wystatczy zmiana pozycji. Wczoraj od stania mnie boli . Czesto juz mnie to pobolewa. Szczegolnie tak raz prawy jajnik raz lewy.

wymianki
Stary 2015-07-10, 10:12   #3022
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Celulit spojrz

Widzialyscie kiedys cos takiego ?? Od stop do glow taka jestem !!! Ja mam w sobie z 10 kilo wody nadmiaru moge sie zalozyc bo nigdy nie mialan celulitu kumacie to co ja mam ? Powinnam sie powiesić za jaja chyba
Tez mam na nogach i tyłku to paskudztwo. To jest cellulit wodny.
Mam nadzieje ze to zejdzie raz dwa po porodzie.
Stary 2015-07-10, 10:18   #3023
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Napisane przez olkma Pokaż wiadomość
O czizas a ja nie mam lozeczka nawet. Trudno jak by co w wozku bedzie spalo

Cytat:
Dziewczyny co miał oznaczać ten ból jak na okres?

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
Tez mam na nogach i tyłku to paskudztwo. To jest cellulit wodny.
Mam nadzieje ze to zejdzie raz dwa po porodzie.
Tylka to ja niewkleje bo sie tu wszyscy porzygamy

wymianki
Stary 2015-07-10, 10:21   #3024
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
O czizas a ja nie mam lozeczka nawet. Trudno jak by co w wozku bedzie spalo

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Tylka to ja niewkleje bo sie tu wszyscy porzygamy

A czuje to nogi co?
Stary 2015-07-10, 10:29   #3025
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
A czuje to nogi co?
No wstyd sie przyznać ale moje wlasne.

wymianki
Stary 2015-07-10, 10:35   #3026
olkma
Raczkowanie

Cytat:
Celulit spojrz

Ja też mam takie nogi, tyłek jeszcze gorszy :/ mam nadzieje ze to zejdzie po porodzie
Stary 2015-07-10, 10:42   #3027
dirtyblack
Raczkowanie

ostatnio byla u mnie znajoma i od progu 'ojej przytylas na buzi i ramionach'. Myslalam, ze jej je.bne i poplacze sie jednoczesnie. przed ciaza duzo cwiczylam, z blizniakami mi nie woln to logiczne, ze rzezba spadla i inaczej cialo wyglada, ale moim zdaniem takich rzeczy sie nie mowi, tym bardziej, ze sama do szczuplych nie nalezy.
dirtyblack jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-10, 10:44   #3028
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
No wstyd sie przyznać ale moje wlasne.
Moje w ekran by się nie zmieściły
Cytat:
ostatnio byla u mnie znajoma i od progu 'ojej przytylas na buzi i ramionach'. Myslalam, ze jej je.bne i poplacze sie jednoczesnie. przed ciaza duzo cwiczylam, z blizniakami mi nie woln to logiczne, ze rzezba spadla i inaczej cialo wyglada, ale moim zdaniem takich rzeczy sie nie mowi, tym bardziej, ze sama do szczuplych nie nalezy.
O ja ☠☠☠☠☠☠☠e.
Moja mama dzisiaj do mnie z tekstem ze wszystko mi idzie w nogi i tyłek. Wdzięczna tez byłam i powiedziałam ze jej poszło w brzuch. To zaczęła się śmiać i ze razem ze mną będzie się odchudzala od września
Stary 2015-07-10, 10:46   #3029
malaja86
Rozeznanie

Cytat:
Jak tak można powiedzieć kobiecie w ciąży. Wszystkie wiemy, że sie zmieniamy ale i tak każda kolejna zmiana lekko dokucza. Ja nie mogłam najbardziej przyzwyczaic sie do wiekszego biustu. Teraz mam c/d było małe a.
Stary 2015-07-10, 10:48   #3030
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Stoję sobie przed wczoraj w mięsnym-kolejka,że ho ho,gorąąąąąąąąąąco. Przede mną jakis byk rozpłodowy z córeczką i moherostwo- za mną babcie i dziadki. STOJĘ GRZECZNIE,małą mnie niekopie,brzuch nie ciągnie,nie zginam się jak scyzoryk-myslę sobie-luzik,postoję. Za mna stoi leciwa babka,stoję do niej półbokiem bo wyczajam przez ladę co by tu kupić z wędlin i CZUJĘ na sobie W Z R O K. Lustrujący,świdrujący nie miło wzrok.Patrze spode łba a to ta babcia z oburzeniem w oczach gapi się raz na mój wielki bęc raz mi w twarz i tak w koło macieju. urwa ! oburzenie entego stopnia bo co bo w upał powinnam być workiem od kartofli przykryta lub habitem? bo to wstyd brzuch pokazywać. a byłam w obcisłej bluzeczce na ramiaczkach i krótkich psodenkach. Chciałam TO skomentować ale za nią była szarża moherów i by mnie zjedli jak dzicy pewnie.
Wiesz, może jej chodziło o coś innego. Może zauważyła brak obrączki, stare baby są na to bardzo wyczulone

Cytat:
wczoraj mialam okropny dzien. Najpierw sie poplakalam, bo sos wylal mi sie na poduszke jak jadlam na kanapie, potem sie poplakalam bo nie moglam sobie poradzic ze zdjeciem worka prozniowego z szafy, a potem juz plakalam z kazdego mozliwego powodu, lacznie z tym, ze mam juz 98cm w brzuchu i jestem gruba. do tego kolezanka rodzic zaczela wieczorem i nie moglam spac bo o Niej myslalam...
Też mam 98 cm.
I też płaczę z takich powodów. Wczoraj mąż miał po pracy pojechać do kumpla. Nie mam nic przeciwko, znam go, wiem, że ostatnio nic tylko remontował i skręcał meble i nie miał na nic czasu. No i pojechał. I dzwoni za jakiś czas, ja już happy, że wraca do domu (a pracuje teraz w głupich porach i w domu po pracy jest po 21), a ten mi mówi, że będzie za godzinę. No i niby spoko zadzwonił, powiedział, że przegina, nie ma środka nocy, nie wychodzi codziennie... ale tak mnie to ruszyło, że ja biedna, ciężarna w domu siedzę a ten z kolegami już mu chciałam napisać jakiegoś niemiłego smsa, po czym sobie uświadomiłam, że jak się będę zachowywać jak zrzęda to tym więcej czasu będzie się starał spędzać poza domem. Powstrzymałam się jakoś, popłakałam 5 minut i mi przeszło ech te hormony.

Cytat:
Napisane przez elcia88 Pokaż wiadomość
No to bardzo dobrze że nie zaistbial u ciebie konflikt serologiczny, ale przy drugim dziecku też musisz to kontrolować bo wtedy zagrożenie jest wieksze

---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Furagin zwalcza bakterie.
No przy następnej ciąży to od razu powiem lekarzowi, od razu mu dam wynik grupy krwi (wcześniej nawet nie wiedziałam jaką mam).
Na bakterie? A to nie jest coś innego niż stan zapalny? Bo mi lekarz powiedział, że to jest stan zapalny, ale jak mówię, ja się nie znam.

Cytat:
Ja to chociaż chce na czas kiedy nie bedzie mi sie chcialo suszyc prostujac. ja mam suszarke prostujaca wlosy i jej uzywam. Prostownicy niekiedy jak potrzebuje poprawic po nocy czy cos.
Ogolnie mam krecone wlosy których niecierpie a od wiecznego prostowania mam siano nie loki.
Wiec napewno pójdę na keratyne. Zrobie sobie hybrydy i nic nie bede juz musiala hahahaha. Wiem ze ulatwia to megaaa . Wystarczy wziac suszarkę i wysuszyc to niby takie normalne banalne ale dla osoby ktora od 20 lat za każdym myciem prostuje włosy dziewczyny to zbawienie
Jaką suszarkę, pokaż ją
Ja też mam raczej kręcone. A może bardziej falująco-kręcono-pogniecione. Niby się kręcą, ale ten skręt to jest tu i tam, a gdzieniegdzie nie ma, jest tylko sianko. Dbam o nie, używam masy masek, olejów, serum itp., czytam, kupuję rzeczy polecane, dobrze oceniane i dupa, moje włosy samoistnie dążą do bycia sianem i nie chcą się układać. Prostuję je "na wyjścia", raz, maksymalnie dwa razy w tygodniu.

Cytat:

No to cellulit wodny, mam nadzieję, że u mnie to jest to samo. Mam bardziej z tyłu i po bokach ud (wewnętrznym też). Myślę, że nam to poschodzi dość szybko po porodzie

Edytowane przez ridja devojka
Czas edycji: 2015-07-10 o 10:58
ridja devojka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości