Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 1 - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-10, 10:51   #4861
201606011622
Konto usunięte

Dot.: Mamusie Majowe 2015 ! - cz. 1

Cytat:
Napisane przez SzaraaMyszka Pokaż wiadomość
Zasypka niby nie jest najlepsza bo zbiera wilgoć i się zbiera w fałdkach...
No wiem ale u nas na pupe z pudełka normalnie sypie na dobrze wysuszona skórę i pomaga nieraz to aż takie pecherzyki miał
201606011622 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-10, 10:51   #4862
Madeleine05
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ola_la_7676 Pokaż wiadomość
Że późno, że gdzie to żeby wesele po 19 się zaczynalo....że w pazdzierniku to bd noc... i że debile bo nikt tak nie robi

Tylko ☠☠☠☠a tu chodzi o sam fakt ślubu że chcemy powinni się cieszyć a nie czepiac sue bo pozno, trudno roznie bywa
Uczepil się że już lepiej o 15 by było skoro 16 zajeta

Ola, niczego nie odwołujcie, organizujcie po swojemu. Jak odwołacie, to całe życie rodzina tż będzie tobą rządzić jak dziad torbą. Bo będą wiedzieli, że jak trochę ponarzekają, to postawią na swoim. Nie daj się, a 18 to wcale nie jest późno. My braliśmy o 17 we wrześniu i nie robiliśmy wesela tylko przyjęcie (miało być do północy, przeciągnęło się do 2) i wszyscy byli zadowoleni. I moja teściowa też strasznie jojczyła, że jak to - przyjęcie? Ale, że bez orkiestry? Co ludzie powiedzą? Ale że pod dom grajki nie przyjdą grać jak pan młody (sic!) będzie wychodził? I dużo tego typu uwag. Mieliśmy ją głęboko gdzieś. Kiwaliśmy głową i robiliśmy po swojemu, a ją tylko poinformowaliśmy co i jak będzie. I tyle. I było super.
Madeleine05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-10, 10:55   #4863
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Osusz pupe i mąka ziemniaczana.
fistaszek24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-10, 10:55   #4864
201606011622
Konto usunięte

Powiedziałam tzowi że szkoda teraz odwolac, najważniejsze rzeczy zalatwione... mówi że zrobimy po swojemu on ma jajo do gadania, za nic nie placi... i to do cholery nasz slub niech w końcu przestana się wszyscy wtrącać

Mam dość serce mnie boli a tyle czasu miałam spokój nic nie lapalo
Stary 2015-07-10, 11:01   #4865
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madeleine05 Pokaż wiadomość
Ola, niczego nie odwołujcie, organizujcie po swojemu. Jak odwołacie, to całe życie rodzina tż będzie tobą rządzić jak dziad torbą. Bo będą wiedzieli, że jak trochę ponarzekają, to postawią na swoim. Nie daj się, a 18 to wcale nie jest późno. My braliśmy o 17 we wrześniu i nie robiliśmy wesela tylko przyjęcie (miało być do północy, przeciągnęło się do 2) i wszyscy byli zadowoleni. I moja teściowa też strasznie jojczyła, że jak to - przyjęcie? Ale, że bez orkiestry? Co ludzie powiedzą? Ale że pod dom grajki nie przyjdą grać jak pan młody (sic!) będzie wychodził? I dużo tego typu uwag. Mieliśmy ją głęboko gdzieś. Kiwaliśmy głową i robiliśmy po swojemu, a ją tylko poinformowaliśmy co i jak będzie. I tyle. I było super.
Odwołałabym wesele a stawiłabym się ze świadkami na ślubie.

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ----------

Właśnie z powodu nerwów nie chciałabym drugi raz wesela. Schudłam wtedy i ważyłam 46 kg .
Stary 2015-07-10, 11:05   #4866
goskie89
Rozeznanie

Cytat:
Na wyjezdzie chyba.

Slub przesunięty na 18, późno ale cóż nie mamy innego wyjścia. .. przez to tz pokłócił się ze szwagrem, powiedział że jesteśmy debile że kto bierze slub o 18 w październiku, sory ale skoro nie ma innej godziny to i ta bd spoko..i szwagier tekst że pajacuje i żeni się chuj wie z kim i nie wiadomo po co... tz do niego z lapami, potlukli talerzy szklanek obrysowali mi meble w kuchni bo się w kuchni bili.. i z go wywalil za fraki z domu i powiedział że nie chce go wcale na weselu i że jak mu nie pasuje to niech nie przychodzi, że nie bd nam rządził jak ma być, że czego on się nie zenil ... tesciowa w płacz że po co się kłócić że i o18 bd ok że ważne ze bd ten ślub... potem tz pojechał do roboty i ona została i tłumaczy mi że tamten w złości powiedział bo sam sie nie ozenil i że nikt o mnie złe nie mysli
I zaraz poszla bo tamten w samochodzie na nią czekał

Siedzę i wyje... myślałam że chociaż oni nie mają mnie za smiecia

Nie bd mnie jakiś czas przepraszam
Co za cham...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
goskie89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-10, 11:06   #4867
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Cytat:
Że późno, że gdzie to żeby wesele po 19 się zaczynalo....że w pazdzierniku to bd noc... i że debile bo nikt tak nie robi

Tylko ☠☠☠☠a tu chodzi o sam fakt ślubu że chcemy powinni się cieszyć a nie czepiac sue bo pozno, trudno roznie bywa
Uczepil się że już lepiej o 15 by było skoro 16 zajeta
Cytat:
Powiedziałam tzowi że szkoda teraz odwolac, najważniejsze rzeczy zalatwione... mówi że zrobimy po swojemu on ma jajo do gadania, za nic nie placi... i to do cholery nasz slub niech w końcu przestana się wszyscy wtrącać

Kurde zawsze wszyscy sie wtrącają... zróbcie jak postanowicie, wszystkim nie dogodzisz, wiec musicie zrobić po swojemu i koniec.
mykofenolan mofetilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-10, 11:08   #4868
goskie89
Rozeznanie

Cytat:
Ja sypię tylko posypka. Żadnego kremu mały nie miał nigdy. Po prostu trzeba sypać chyba z umiarem

Stary 2015-07-10, 11:10   #4869
201606011622
Konto usunięte

Jego cala rodzina tak lubi rzadzic tylko jedna spoko siostra jest ok... no i tesciowa zwykle sugeruje a nie tak jak ten roxkazujcym tonem... boziu nie mam siły oddychac
Stary 2015-07-10, 11:11   #4870
goskie89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mykofenolan mofetilu Pokaż wiadomość
Kurde zawsze wszyscy sie wtrącają... zróbcie jak postanowicie, wszystkim nie dogodzisz, wiec musicie zrobić po swojemu i koniec.
Taa. Zróbcie po swojemu i bawcie się w najlepsze i w du.pie miejcie co wszyscy myślą. To wasz dzień i wykorzystajcie go na maksa a opinie innych olej

Stary 2015-07-10, 11:11   #4871
jagodowa07
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość
Ja dzis zwariuje.. Nie spimy od 4 i maly po prostu marudzi nie wiem o co mu chodzi nigdy tak nie mial a na szczepienie mamy isc

Do tego ma mega odparzenia na pupie nic nie pomaga(
Lily,my co prawda większych odparzeń nie mieliśmy, ale nam położna polecała mydełko glicerynowe Allerco. I zawsze nawet delikatnie jak pojawiały się jakieś odparzenia, albo nawet potówki to tym myłam małego i nic za bardzo nie miał. Ono fajnie wysusza skórę, ale nie przesusza, raczej nawilża. Ogólnie go zalecała do mycia pupy, jak dziecko ma odparzenia, może spróbuj

Cytat:

Ola nie denerwuj się To Wasz ślub, ma być najpiękniejszy dzień dla Ciebie i tż, to z nim jesteś a nie z jego rodziną,a tym bardziej z bratem - on nic do was nie ma i nie ma prawa się wtrącać. Chce gadać, niech gada olej go na całej linii. Wiem, że ciężko jak cały czas ktoś Wam się wtrąca i coś radzi, ale skoro oni tacy są to musicie się nauczyć to olewać i nie zwracać uwagi, robić po swojemu a ich cenne rady i uwagi mieć głęboko gdzieś
Stary 2015-07-10, 11:14   #4872
agnes188
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lily ofthe Valley Pokaż wiadomość
Ja dzis zwariuje.. Nie spimy od 4 i maly po prostu marudzi nie wiem o co mu chodzi nigdy tak nie mial a na szczepienie mamy isc

Do tego ma mega odparzenia na pupie nic nie pomaga(
Ja uzywam na codzien ziajki przeciw odparzeniom i oprocz boegunki co bylysmyw szpitalu odparzen nie ma.a smaruje co ktorys raz tylko a czasem tylko po kapieli albo dwa razy dziennie

Dostalas moje pw?
Cytat:
Napisane przez fistaszek24 Pokaż wiadomość
Osusz pupe i mąka ziemniaczana.
Slyszalam ze tak najlepiej wlasnie
Cytat:
Jego cala rodzina tak lubi rzadzic tylko jedna spoko siostra jest ok... no i tesciowa zwykle sugeruje a nie tak jak ten roxkazujcym tonem... boziu nie mam siły oddychac
Wiem ze trudno sle dla swojego zdrowia olej ich

Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka

agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-10, 11:14   #4873
201606011622
Konto usunięte

Dobrze że Kuba śpi bo ja ich rozdzielalam mały płakał tesciowa w panice stała z placzem a mały płakał bo się obudził
Stary 2015-07-10, 11:21   #4874
agnes188
Zakorzenienie

Ola na miejscu tz to bym aie juz do brata nie odezwala przez jakis czas ze sie wtraca

Wysłane z mojego LG-D405 przy użyciu Tapatalka

agnes188 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-10, 11:22   #4875
mimi_77
Zakorzenienie

Dziewczyny ja też nie wiem co się dzieje. OD wczoraj Tosia ma taka jazde , że w sekundzie zaczyna płakać ale tak przeraźliwie jak przy kolkach. Tylko, że nie spina się przy tym, a ni nic. Jak dostawiam ją do piersi bo mysle ze glodna to jeszcze gorzej, aż traci oddech. Tak ją uspokajam to nie jest spięta tylko normalna. I z sekundy na sekunde słabnie placz i patrzy sobie, łapka w buzi. I co chcwile jakby jej sie przypomniało to zacznie plakac ale przestanie i wtedy usypia w 10 sekund. Teraz mi zasneła dosłownie w chwili na rekach ale to jest okropne bo takie łzy jej leca jak grochy. Nie wiem ocb.. Jak miała kolki to wiedziałam ze z bólu a teraz tojakby ze smutku?? Strachu jakiegos?? Serce mi się łamie...

Lezała teraz w lozeczku i smiala sie i gadała do karuzeli. Po jakims czasie jej sie zawsze nudzi i marudzi alenie usypia to ją biore na reke a ona jeszcze gorszy płacz... O co kaman? Juz melodie zmieniałam bo moze jej sie znudziło ale gdzie tam....

Ola ja bym nie odwoływała tylko robiła po swojemu. Ja tez miałam przykra sytuacje bo rodzina mojego ojca mnie ani mojej mamy nie uznaje i nie znam ich kompletnie. Jak nas zostawił jak miałam 3 miechy to ani on ani oni nie intersowali sie mną. JEszcze mieli pretensje ze musi płacic 70 zł alimentów. A ja sie dowiedzieli, ze sie hajtam to wszedzie oglaszali, ze beda na weselu, jaką to oni sa bliską rodziną ze mną. Wkurzyło mnie to okropie bo z jakiej racji? Nawet rodzice mojego ojca przez lata nie starali sie kontaktu złapac tylko listy słali ze jestem bękartem a teraz co? PRzyznają się? I nawet nie wiesz jakie przykrosci gadali po weselu na mnie, na nas za to ze nikogo nie zaprosiłam. TEraz ojciec zsotawił swoją milosc zycia (nastepczynie mojej mamy) i swoje kolejne dzieci i poszedł do kolejnej to zamkneli geby bo moze doszło do tych zakutych łbów , ze to z nim cos jest nie tak a nie z nami. Dlatego nie przejmuj sie mimo, ze miałabys ochote krzyczec albo drapać ściany w złosci. Ale takie sytuacje trzeba przejsc, wziac 10 oddechów, usmiechnac sie i powiedzieć "pocałujcie mnie w i robić swoje. Kupuj kiece, jedz słuchac kapeli i nie przejmuj sie jednym debilem. Wazne, ze tż i tesciowa staneli za Tobą

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-10, 11:26   #4876
201606011622
Konto usunięte

Teściowa jestem zaskoczona bo ona też tam pewnie czasami na mnie pogadała do kogos. Ale ogolnie dobre ma serce kobieta...robimy po swojemu
A tz honorowy jak i ja zreszta, bardzo długo się nie odezwie do niego zwłaszcza jeśli chodzi o mnie, on za mnĄ jak lew skacze do kogoś jak coś mi ktoś robi. ..
Stary 2015-07-10, 11:28   #4877
goskie89
Rozeznanie

Cytat:
Teściowa jestem zaskoczona bo ona też tam pewnie czasami na mnie pogadała do kogos. Ale ogolnie dobre ma serce kobieta...robimy po swojemu
A tz honorowy jak i ja zreszta, bardzo długo się nie odezwie do niego zwłaszcza jeśli chodzi o mnie, on za mnĄ jak lew skacze do kogoś jak coś mi ktoś robi. ..
I bardzo dobrze. Powinien być z tobą. W końcu jego rodziną jesteś teraz Ty i Kuba i z wami powinien byc i cieszę sie że tak jest ☺

Stary 2015-07-10, 11:31   #4878
201606011622
Konto usunięte

Dwa lata temu w sylwestra koles pijany mnie uderzyl to tz mu tak oddał że potem koles chciał sprawe zakladac bo zeby mu powybijal
Stary 2015-07-10, 11:33   #4879
mykofenolan mofetilu
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mimi_77 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja też nie wiem co się dzieje. OD wczoraj Tosia ma taka jazde , że w sekundzie zaczyna płakać ale tak przeraźliwie jak przy kolkach. Tylko, że nie spina się przy tym, a ni nic. Jak dostawiam ją do piersi bo mysle ze glodna to jeszcze gorzej, aż traci oddech. Tak ją uspokajam to nie jest spięta tylko normalna. I z sekundy na sekunde słabnie placz i patrzy sobie, łapka w buzi. I co chcwile jakby jej sie przypomniało to zacznie plakac ale przestanie i wtedy usypia w 10 sekund. Teraz mi zasneła dosłownie w chwili na rekach ale to jest okropne bo takie łzy jej leca jak grochy. Nie wiem ocb.. Jak miała kolki to wiedziałam ze z bólu a teraz tojakby ze smutku?? Strachu jakiegos?? Serce mi się łamie...

Lezała teraz w lozeczku i smiala sie i gadała do karuzeli. Po jakims czasie jej sie zawsze nudzi i marudzi alenie usypia to ją biore na reke a ona jeszcze gorszy płacz... O co kaman? Juz melodie zmieniałam bo moze jej sie znudziło ale gdzie tam....
Mimi u nas podobnie... z tym, że więcej takiej jazdy jest przy piersi. ale wczoraj wieczorem byłam bezsilna... kolkę sugerowało jedynie to, że uspokajała się nieco położona wysoko przez ramię. i teściowa u nas była i też nie wie, co by to mogło być, bo tż takich jazd nie miał. no ale wrzask tai rozdzierający, że jak na kolkę jeszcze sie zastanawiam nad skokiem, bo w środę skończyła 8 tygodni. ale maskara to jest jakaś.
aha tylko u nas płacz sam nie słabnie, trzeba jednak jej cos na brzuszek położyć albo ją na brzuszku, to wtedy trochę cichnie. Ale jak ja próbuję wtedy nakarmić albo położyć na plecach to się zanosi

Edytowane przez mykofenolan mofetilu
Czas edycji: 2015-07-10 o 11:36
mykofenolan mofetilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-10, 11:36   #4880
fistaszek24
Zakorzenienie

mimi mój też tak ma chyba skok.
Stary 2015-07-10, 11:57   #4881
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

jesteśmy.
była dzielna, mimo płaczu.
teraz zasypia po karmieniu.
pytanie, czy goraczka po szczepieniu musi wystapic?

dostalismy granulki homeopatyczne na wyciszenie.

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Baset jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-10, 11:59   #4882
201606011622
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Baset Pokaż wiadomość
jesteśmy.

Chyba nie musi, Kuba n szczęście nie mial.
Byl tylko ospaly, zasypial spał chwilę i pobudka i znów zasypiał na 15-20 minut i tak od wieczora i przez całą noc. Ale nie płakał bardzo ani gorączki nie było.
Stary 2015-07-10, 12:05   #4883
Emilia 25
404 Not Found

Cytat:
jesteśmy.

Nie musi. Brawa!
Stary 2015-07-10, 12:06   #4884
fistaszek24
Zakorzenienie

Cytat:
jesteśmy.

Nie musi.
Stary 2015-07-10, 12:07   #4885
SzaraaMyszka
Zakorzenienie

GG do SzaraaMyszka

Cytat:
jesteśmy.

Może ale nie musi. Ja zapobiegawczo dałam czopka tak mi doradziła pielęgniarka i gorączki nie było

17.05.2015 r. godz. 12:30 3780 g i 55 cm

Kasia
16.02.2017 r. godz. 17:44 3170g i 52 cm

Wymiana

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1203546
SzaraaMyszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-10, 12:07   #4886
mimi_77
Zakorzenienie

Dziewczyny ja modle sie zeby to byl skok ktory przejdzie a.nie jakas choroba... probowalam teraz 6 razy nosidlo i ryk. Chyba ja w nozke uwieralo to zalozylam spodnie i lepiej ale jakos krzywo siada ze nie rpwno jest na siedzisku i slini mi ramiaczko od nosidla... nie mam sil a rece odpadana

Antosia 12.05.2015

mimi_77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-10, 12:10   #4887
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
Może ale nie musi. Ja zapobiegawczo dałam czopka tak mi doradziła pielęgniarka i gorączki nie było
dziekuje
Szara, jakie miałaś czopki?

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Stary 2015-07-10, 12:12   #4888
xhankax
Zakorzenienie

GG do xhankax

Cytat:
jesteśmy.

Nie musi. Nas też czeka niedługo szczepienie.
Stary 2015-07-10, 12:12   #4889
fistaszek24
Zakorzenienie

Muszę kupić żyrafę sophie no muszę .
Stary 2015-07-10, 12:13   #4890
Baset
Zakorzenienie

GG do Baset

Cytat:
Chyba nie musi, Kuba n szczęście nie mial.
Byl tylko ospaly, zasypial spał chwilę i pobudka i znów zasypiał na 15-20 minut i tak od wieczora i przez całą noc. Ale nie płakał bardzo ani gorączki nie było.
Cytat:
Napisane przez Emilia 25 Pokaż wiadomość
Nie musi. Brawa!
Cytat:
Nie musi.
dziękuje

---------- Dopisano o 12:13 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:
Muszę kupić żyrafę sophie no muszę .
o tej żyrafie krążą legendy, uświadomcie mnie

Marianna
27.05.2015 godz. 8.24
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości