|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII
Cytat:
|
|
#3092 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3093 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to się boję tak sama sobie brać magnez bez konsultacji z lekarzem bo dawka nie jest tu bez znaczenia. Nadmiar magnezu może spowodować utrudnione wchłanianie innych pierwiastków a przesadzić nietrudno. Więc jak we wszystkim umiar trzeba zachować.
|
|
|
|
#3094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jak czuje ze mi się oko trzęsie albo mam skurcze to proste ze biore magnez, przed ciążą magnez był nieodłącznym moim towarzyszem teraz też
|
|
#3095 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak w ogóle to jeszcze raz dzięki za zdjęcie, które umieściłaś bo dzięki niemu czuję że jestem normalna |
|
|
|
|
#3096 |
|
Zakorzenienie
|
ja też biorę magnez z b6 3 razy dziennie, oprócz tego witaminki co drugi dzień i dha codziennie.
|
#3097 |
|
Zakorzenienie
|
moich nóg ?
|
#3098 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
(grucha i Katarek podpinany do odkurzacza nie będą potrzebne hihi)
|
|
|
|
|
#3099 |
|
Raczkowanie
|
Mi od jakiegoś czasu dokuczają skurcze w łydkach i po rozmowie z lekarzem biorę 3x dziennie aspargin i powiem szczerze że jest lepiej
jedynie gdy wypiję kawę to wiem że rano obudzi mnie skurcz w nogach :/
|
#3100 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3101 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
- noc jest tylko od spania. 23:00 to ja już odlatuję w objęcia Morfeusza. Też się boje,że z TŻ będziemy się kąsać; z niewyspania,z nadmiaru obowiązków,też nie lubię jeśc byle czego,boje się,że na nic czasu nie będziemy mieli- i o zgrozo czasu dla siebie,dla naszego związku.
|
|
|
|
|
#3102 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3103 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3104 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3105 |
|
Wtajemniczenie
|
wizyte mam za 3 dni. Do tego czasu sprobuje jesc produkty, ktore maja magnez. Ja tez sie boje lykac tabletek.
|
|
|
|
#3106 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakby co to wyjeżdżamy na weekend w miejsce, gdzie internet jest z drzewa jedynie więc będziecie mogły sobie odpocząć od mojego ględzenia
|
|
|
|
|
#3108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Jednak kupujemy łóżeczko po remoncie. Czyli początek sierpnia
|
|
#3109 |
|
Zadomowienie
|
Yyyy pytanie dla Mamusiek,które już są mamuśkami
![]() Słuchajcie zamówiłam dla Młodej butelkę 150 ml Tomme Tippie i... się zastanawiam czy nie będzie za mała. Ile pije jednorazowo taki świeżorodek? wyduśda 150tkę czy mu będzie mało? albo za dużo aj dąt noł? |
|
|
|
#3110 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli stawiasz znak równości między wrażliwym dzieckiem a kryzysem małżeńskim?Cytat:
![]() Smakiem i kolorem? ![]() Prasowałam dzisiaj ubranka... wszystko to najmniejsze (0-3), poza rzeczami których się nie da za bardzo wyprasować typu sweterki i kurtka i kombinezon. Matko jedyna przecież to żelazko jest większe od tych niektórych bodziaków Z rozpędu wyprasowałam sobie kieckę i mężowi dwie koszule, bo wieczorem idziemy do znajomych na urodziny. Będzie zszokowany i normalnie zakocha się we mnie na nowo, jak zobaczy, że z własnej woli mu coś wyprasowałam i to DWIE, żeby miał do wyboru
|
|
#3111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3112 |
|
Zadomowienie
|
zobaczcie co znalazłam, świetny kanał parentingowy na YT,prowadzi go FACET !
![]() https://www.youtube.com/watch?v=vodWQkekbpA |
|
|
|
#3113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3114 |
|
Wtajemniczenie
|
Dla Waszych Tz-tow
![]() Co ma zrobić mężczyzna, aby zrozumieć ciężarną kobietę? Instrukcja - krok po kroku: 1-3 miesiąc 1. Każdego wieczora organizuj sobie zatrucie - na przykład zjedz przeterminowaną rybę i popij mlekiem. Później dowiesz się, po co. 2. Następnego ranka wstań, weź pigułkę nasenną i idź do pracy. Jeśli rzeczywiście bardzo źle się czujesz - zostań w domu, ale nie zapomnij posprzątać i ugotuj obiad. 3. Do kostek u nóg przywiąż woreczki z piaskiem - po półtora kilograma na każdą nogę. 4. Przed wyjściem włóż do kieszeni koszuli zdechłą mysz i nie wyjmuj jej! 5. Tego nie jedz, nie wolno ci. Tego też. I tego. Najlepiej zjedz jabłko. 6. Powaliło cię? Rzuć te papierosy! Coca-colę, piwo i inne napoje gazowane też! 7. Usiądź wygodnie i zjedz jogurt. Jeśli nie masz ochoty - to chociaż trochę. 8. Zwymiotowałeś? Posprzątaj po sobie. Nie wołaj żony - jest zajęta. 9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Muszą zrobić niezbędne badania. 10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa. 3-6 miesiąc 1.Do brzucha przywiąż materac z wodą. 2. Gdy się ubierasz - nie odwiązuj go, nawet, gdy próbujesz wciągnąć buty. 3. Śpij również z materacem. Jak to, JAK? Na boku! 4. Nie zapomnij rano zażyć pigułki nasennej. 5. A przed wyjściem do pracy - wypij litr wody. 6. Przed pójściem spać również wypij litr wody i weź tabletkę moczopędną. 7. Do nosa włóż wacik, tak, aby powietrze przechodziło, ale odczuwało się lekką duszność. Wacik noś stale. 8. Masz duszności? Otwórz okno - niektórym pomaga. 9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Jak to, PO CO? Zrobić niezbędne badania. Co z tego, że już robiłeś? 10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa. Materaca nie odwiązuj! 6-9 miesiąc 1. Każdego ranka siadaj na fotel obrotowy i kręć się przez 10 minut. Gdy już organizm odmówi Ci całkowicie współpracy - wstań i szykuj się do pracy. No co ty, kręci ci się w głowie? Współczuję, to na pewno minie. 2. Dolej wody do materaca. 3. Wypij coś moczopędnego, a w pracy wypijaj szklankę wody co godzinę. 4. Postaraj się nie opuszczać miejsca pracy zbyt często. Bądź czujny i dyspozycyjny przez cały dzień. Jeśli przychodzi ci to z łatwością - weź dodatkową pigułkę nasenną. 5. Zwiększ również wagę woreczków z piaskiem, które masz przywiązane do nóg - do 2 kilogramów każdy. 6. Wieczorem, nie odwiązując materaca, połóż się do łóżka i bądź perfekcyjnym, namiętnym kochankiem! 7. Jeśli wydaje ci się, że twoja żona interesuje się innymi mężczyznami - pozostań wspaniałomyślny i wybaczający. 8. Poświęcaj żonie więcej czasu i uwagi. Wyobraź sobie, że jej też jest ciężko! 9. Idź do szpitala na pobranie krwi. Jak to, po co? Po to samo, co zawsze - niezbędne badania. 10. Trzy razy w miesiącu chodź na badania do proktologa. Oczywiście, że z materacem, co za pytanie? The end No, dobra, żartowaliśmy, wiemy, że jest to niemożliwe do wykonania. Po prostu odwiedź po raz dwudziesty znajomego proktologa, niech włoży Ci pomarańczę... już on wie, gdzie. Teraz oddychaj głęboko i mocno przyj. Udało się uwolnić od pomarańczy? Wyśmienicie! Możesz już pozbyć się zdechłej myszy i odwiązać materac. |
|
|
|
#3115 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3116 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3117 |
|
Wtajemniczenie
|
Oczarowany jednorazowo 20 ml to Max nawet mniej
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- https://mamotoja.pl/karmienie-noworo...1332,r1p1.html Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
|
#3118 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ludzie to nie maszyny, sądzę że każdy jak jest zmęczony w trupa, głodny i siedzi z wiecznie marudzącym noworodkiem to albo zwariuje albo będzie skakać do oczu komuś, kto jest najbliżej. Chodzi o to, żeby nie traktować tego jak porażki życiowej. Zrozumienia wśród dzieciatych znajomych też się nie znajdzie, bo jak znaleźć wspólny język z koleżanką, której córka od 3 tygodnia przesypia całe noce z ewentualną jedną przerwą na karmienie, w dzień ma dwie drzemki po 1,5 godziny i w ogóle nie płacze? Oczywiście ona jest super matką a ty coś robisz źle skoro Twój niemowlak wiecznie wyje. A to, że ma alergie na wszystko, kolki i po prostu jest wrażliwy na wszelkie bodźce to już nieważne. |
|
|
|
|
#3120 |
|
Zadomowienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:34.

ala: Co za beszczelny typ.

(grucha i Katarek podpinany do odkurzacza nie będą potrzebne hihi)
- noc jest tylko od spania. 23:00 to ja już odlatuję w objęcia Morfeusza. Też się boje,że z TŻ będziemy się kąsać; z niewyspania,z nadmiaru obowiązków,też nie lubię jeśc byle czego,boje się,że na nic czasu nie będziemy mieli- i o zgrozo czasu dla siebie,dla naszego związku.

przecież to żelazko jest większe od tych niektórych bodziaków
kosmos, dobrze, że już koniec.