Kosmetyki i oferty Yves Rocher cz. XVIII - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-10, 10:18   #331
201607121243
Konto usunięte

Dot.: Kosmetyki i oferty Yves Rocher cz. XVIII

Cytat:
Napisane przez serek Pokaż wiadomość
Dziewczyny realizowała któraś z Was już czek w stacjonarce?
Jak to jest:
- trzeba zrealizować ofertę z dwóch stron jednego czeku?
- czy wystarczy jedna strona aby czek został zrealizowany?
Jeden czek to jedna zniżka. Po prostu druga strona została zapełniona, aby nie była pusta Np. wykorzystanie czeku nr 3 - kupuje się 3 JdM żele w cenie 17,80 zł i dostaje się pieczątkę. Można wybrać pomiędzy wszystkimi zapachami żeli JdM, a nie tylko te które są na zdjęciu

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:16 ----------

Cytat:
Napisane przez Eva888 Pokaż wiadomość
Ja też mam pytanie co do czeku czy jak wykorzystam czek czy dostanę ten żel do stóp i kosmetyczkę w motylki ?
To chyba zależy od pani w sklepie. Gdzieś czytałam, że jedna dziewczyna mówiła, że ekspedientka jej powiedziała, że można łączyć czeki z ulotką, a znowu druga dziewczyna dostała informację, że nie można. Chyba najlepiej będzie jak zapytasz w swoim sklepie.
201607121243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-10, 10:59   #332
serek
Raczkowanie

super! dziękuję Wam bardzo
mimo zapasów jutro odwiedzam stacjonarkę - mam nadzieję
Stary 2015-07-10, 12:03   #333
kasiek87
Kokon pro

dziewczyny czy w stacjo jest ten nowy szampon-balsam? mam do stacjonarki cale miasto do przejechania i jakos mi nie po drodze

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

kasiek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-10, 12:34   #334
xxxescapismxxx
Pani Pech

Cytat:
Napisane przez kasiek87 Pokaż wiadomość
dziewczyny czy w stacjo jest ten nowy szampon-balsam? mam do stacjonarki cale miasto do przejechania i jakos mi nie po drodze
Jest , ale nie polecam jak za mało nałożysz nie domywa, a żeby domył to strasznie dużo idzie i mi przy długich włosach starczył na 5 razy ;-) do krótkich tylko moim zdaniem, bo tak to szalenie nie wydajny
Stary 2015-07-10, 12:39   #335
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
Napisane przez xxxescapismxxx Pokaż wiadomość
Jest , ale nie polecam jak za mało nałożysz nie domywa, a żeby domył to strasznie dużo idzie i mi przy długich włosach starczył na 5 razy ;-) do krótkich tylko moim zdaniem, bo tak to szalenie nie wydajny

dzieki, no ja wlasnie chce tylko do mycia skory glowy, bo szalu dostaje uczula mnie juz wszystko rece opadaja ;(

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Stary 2015-07-10, 16:36   #336
201703061208
Konto usunięte

Niedługo wracam do domu i będę miała parę pytań, ale to może napiszę do kogoś na prive. Raz bo chcę zrobić większe zamówienie, dwa czy konieczne jest przeniesienie Karty Klienta z polskiej na zagraniczną kiedy wyjeżdżamy na dłużej i zamierzamy korzystać z oferty YR tam (akurat mi na kosmetykach zależy najbardziej, w L'Occitane nie musiałam wymieniać Karty poza zmianą adresu na nowy)?
201703061208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-10, 18:01   #337
lianeska
Zakorzenienie

Cytat:
dzieki, no ja wlasnie chce tylko do mycia skory glowy, bo szalu dostaje uczula mnie juz wszystko rece opadaja ;(
no to lepiej idz do dermatologa, ewentualnie kupilabym na twoim miejscu jakis szampon apteczny np emolium

ℒℴѵℯ ..
lianeska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-10, 18:16   #338
anicaf
Raczkowanie

Cytat:
spróbuj zrobic peeling cukrowy głowy działa cuda
Stary 2015-07-10, 19:54   #339
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
Napisane przez lianeska Pokaż wiadomość
no to lepiej idz do dermatologa, ewentualnie kupilabym na twoim miejscu jakis szampon apteczny np emolium
bylam, nawet kamera mi leb sprawdzali i , wszystko pieknie, a zly szampon, 2 mycia i zadrapac sie moge, emolium mialam nie dziala, glowa swedzi, jego sklad mojej glowie nie odpowiada ;]

Cytat:
Napisane przez anicaf Pokaż wiadomość
spróbuj zrobic peeling cukrowy głowy działa cuda

robilam, na dluzsza mete nic nie daje, szampon nie taki i niestety glowa sucha i swedzi.
zaczelo sie tak jak u ktorejs wlosomaniaczki od szamponu batiste suchego i tak juz sie dobry rok mecze. zadne aloesy, naturale, plyny do higieny, dla dzieci i nic

ta nowosc z rocha wlasnie mnie interesuje, bo nie ma tych roznych dziwnych skladnikow, pozyjemy zobaczymy

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Edytowane przez kasiek87
Czas edycji: 2015-07-10 o 19:55
Stary 2015-07-10, 20:12   #340
Junebug
Rozeznanie

Chwalę się swoją przesyłką
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie1607.jpg (124,3 KB, 200 załadowań)
Stary 2015-07-10, 21:19   #341
anieleczka92
Raczkowanie

Cytat:
bylam, nawet kamera mi leb sprawdzali i , wszystko pieknie, a zly szampon, 2 mycia i zadrapac sie moge, emolium mialam nie dziala, glowa swedzi, jego sklad mojej glowie nie odpowiada ;]

robilam, na dluzsza mete nic nie daje, szampon nie taki i niestety glowa sucha i swedzi.
zaczelo sie tak jak u ktorejs wlosomaniaczki od szamponu batiste suchego i tak juz sie dobry rok mecze. zadne aloesy, naturale, plyny do higieny, dla dzieci i nic

ta nowosc z rocha wlasnie mnie interesuje, bo nie ma tych roznych dziwnych skladnikow, pozyjemy zobaczymy
A alterra z Rossmanna?
anieleczka92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-10, 21:47   #342
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
Napisane przez anieleczka92 Pokaż wiadomość
A alterra z Rossmanna?

no wlasnie tez nie do konca. no zobaczymy moze ten jakos ja uspokoi i wroci do normy

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Stary 2015-07-10, 22:52   #343
Redmargarette
Raczkowanie

Cytat:

Mój mąż też ma problem ze swędzeniem/podrażnieniem skóry głowy. Dla niego odpowiedni jest szampon Natur Vital (kupuje w Naturze) i Biały Jeleń - oba hipoalergiczne, kupowałam już wiele i tylko po tych się ciągle nie drapie.

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

Cytat:
Napisane przez Junebug Pokaż wiadomość
Chwalę się swoją przesyłką
Widzę, że próbkę tego samego zapachu dają non stop już od dłuższego czasu Robiłam zamówienie w maju i teraz dwa - ciągle go dostaje

Edytowane przez Redmargarette
Czas edycji: 2015-07-10 o 22:53
Redmargarette jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-11, 11:13   #344
agtx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Felicitaz Pokaż wiadomość
Używam roll on Elixir teraz i szczerze mówiąc za tę cenę spodziewałam się lepszego działania. Dobrze nawilża, troszkę rozświetla, ale na pewno nie jest to kosmetyk, który redukuje cienie, rewitalizuje dogłębnie i zdecydowanie likwiduje efekt zmęczonych oczu. Drugiego nie sprawdziłam na sobie, ktoś ma jakieś opinie?
Cytat:
Napisane przez Eva888 Pokaż wiadomość
Ja miałam aa global to efekt jest taki:
Rozluźnia skórę ,lekko wygładza i chwilowo relaksuje dając uczucie ulgi dzięki temu aplikatorowi a nic poza tym
W sumie zmarszczek jeszcze nie mam więc czy na nie działa to nie wiem ale jak ktoś ma opuchlizne czy cienie to może lekko zniweluje ale szału nie ma nie kupiłabym ponownie a jako gratis wole niespodziankę
Dzięki za opinie. Tak jak myślałam: kremy pod oczy YR mają cenę z kosmosu. Moja mama lubi tubki z metalowymi kulkami i myślałam, żeby skorzystać z -50% do stacjonarki. Jak widać lepiej kupić co innego.

Cytat:
Napisane przez oh! Pokaż wiadomość
To nie jest top coat tylko właśnie taki płyn/olejek. Nie zgęstnieje.
Chyba nie umiałabym się tym posługiwać, więc raczej nie kupię.
agtx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-11, 11:31   #345
xxxescapismxxx
Pani Pech

Fajnie pachnie żel jabłko z anyżem i fajnie, że ma ALS zamiast SLS , czy inne PN mają już też ALS ? Bo swoje dawno kupowałam i mają SLS

Krem z niespodzianki jest świetny niby 50+ ale dla mojej suchej skóry co drugi dzień na noc jest świetny i mama też lubi

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-07-11, 11:44   #346
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
Napisane przez Redmargarette Pokaż wiadomość
Mój mąż też ma problem ze swędzeniem/podrażnieniem skóry głowy. Dla niego odpowiedni jest szampon Natur Vital (kupuje w Naturze) i Biały Jeleń - oba hipoalergiczne, kupowałam już wiele i tylko po tych się ciągle nie drapie.

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:48 ----------

o dzieki sprobuje, z natur vital mam maske i tez nad nim myslalam, bo aloes calkiem niezle sobie radzi u mnie.

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Stary 2015-07-11, 13:34   #347
sand
Zakorzenienie

Pierwszy raz użyłam dziś mgiełkę nawilżającą. Bardzo fajnie pachnie, odświeża i przyjemnie chłodzi (takie mam wrażenie), niestety działania nawilżającego ni ma.

Wysłane z mojego SM-G530FZ

sand jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-11, 14:52   #348
smerffie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sand Pokaż wiadomość
Pierwszy raz użyłam dziś mgiełkę nawilżającą. Bardzo fajnie pachnie, odświeża i przyjemnie chłodzi (takie mam wrażenie), niestety działania nawilżającego ni ma.

Wysłane z mojego SM-G530FZ
Ta co jest teraz 2 stacjonarce po 13 zeta w czwartki? Zastanawiam się nad nią bo chciałabym coś fajnego na szybko po prysznicu na siłowni, nie chce mi się bawić z balsamem. Ale jak nie nawilża. ..

W ogóle mam wrażenie zele YDM mi przesuszyly skore

INSTA
smerffie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-11, 17:11   #349
serek
Raczkowanie

ja dzisiaj odwiedziłam stacjonarkę i zrealizowałam 3 czeki:

1. 40% obniżki na kosmetyk do makijażu - wzięłam jasnogranatową kredkę do oczu - śliczny kolor
2. 30% obniżki na dowolny kosmetyk - wzięłam nawilżającą mgiełkę aloesową na urlop + gratis mała tubka peelingu do twarzy nawilżającego
3. 40% obniżki na dowolny zapach - powędrowała do mnie woda toaletowa zielona herbata - śliczny trwały orzeźwiający zapach (bez i wiśnia już wyparowały z moich rąk, herbatę nadal czuję ) + 5 pieczątek na karcie

natrzaskałam pieczątek, zrealizowałam poziom pierwszy za 20 zł kupując balsam regenerujący do stóp za 7 zł po rabacie tylko strasznie mała tubka

ogólnie jestem zadowolona, w sierpniu jadę po zapach dla męża, zrealizuję 4 czek i będzie prezent w postaci kosmetyku za 70 zł - tylko co wybrać? doradzicie?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-07-11, 17:57   #350
KiLaNeCzKa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez serek Pokaż wiadomość
zrealizowałam poziom pierwszy za 20 zł kupując balsam regenerujący do stóp za 7 zł po rabacie tylko strasznie mała tubka
Jesli dobrz kojarze, ze to jest ten w najciemniejszej tybie to polecam bardzo. Jego nawet nie trzeba stosowac codziennie, a efekt jest. Jakis czas temu mialam bardzo sponiewierane stopy i on mi pomogl je zregenerowac. Teraz wystarczy mi najzwyklejszy krem nawilzajacy. Jest tez calkiem wydajny, ogolem dobry kosmetyk. Trzymam kciuki, zeby u ciebie tez sie sprawdzil.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post50288312
KiLaNeCzKa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-11, 18:18   #351
serek
Raczkowanie

tak tak w tej ciemnej, super, dziękuję za opinię!

edit: moja córa lat 8 uwielbia zapach karamboli w żelu pod prysznic i o ile zawsze się namydlała i nic jej nie było tak wczoraj wysmarowała nim całą twarz i dostała uczulenia całe policzki czerwone i nabrzmiałe! wiem, że to nie jest żel do twarzy ale kto by pomyślał że po 1. wysmaruje twarz po 2. tak mocno uczuli? na ciele ok. także ku przestrodze...

Edytowane przez serek
Czas edycji: 2015-07-11 o 18:21
serek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-11, 20:36   #352
florence244
Zakorzenienie

Cytat:
Kup w Rossmannie szampon dla dzieci Babydream (bez sls) i mleczko kokosowe do dostania np w Lidlu. Mieszaj w proporcjach 1:1 łyżkę, w zależności od potrzebnej Ci do umycia ilości 😊
Dwa, trzy razy na tydzień w zależności ile razy myjemy głowę ugotuj sobie zel z siemienia lnianego nałoz na głowę i załóż czepek kąpielowy na ok pół godziny.
Ja miałam AZS na skórze głowy, istna skorupę i super pomagało.
florence244 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-11, 20:48   #353
finansistka
Rozeznanie

Wiadomo do kiedy ważna jest oferta wysyłkowa z gratisową Naturelle?

Z chęcią wymienię nawet na coś drobnego krem, który był niespodzianką od 109zł w czerwcu.

Edytowane przez finansistka
Czas edycji: 2015-07-11 o 21:17
finansistka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-07-11, 20:52   #354
Eva888
Wtajemniczenie

A ja dzis zrobiłam tak :
Dałam kartkę na zaproszenie przyjaciolki (był "nia" maz )
I wykorzystałam czek na 3 żele jdm zamiast wydawać 6.9 na produkt przy zaproszeniu
takim sposobem mam pieczątkę za czek ,miniaturki hv z zaproszenia i maz dostał żel ambre noir
teraz tylko czekam na SMS z gratisowa szminka w kredce
Eva888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 11:31   #355
kasiek87
Kokon pro

Cytat:
Napisane przez florence244 Pokaż wiadomość
Kup w Rossmannie szampon dla dzieci Babydream (bez sls) i mleczko kokosowe do dostania np w Lidlu. Mieszaj w proporcjach 1:1 łyżkę, w zależności od potrzebnej Ci do umycia ilości 😊
Dwa, trzy razy na tydzień w zależności ile razy myjemy głowę ugotuj sobie zel z siemienia lnianego nałoz na głowę i załóż czepek kąpielowy na ok pół godziny.
Ja miałam AZS na skórze głowy, istna skorupę i super pomagało.

niestety olej kokosowy robi mi wiecej krzywdy niz pozytku, a babydream testowalam nie dal rady, a nawet wszystko pogorszyl jak mowilam ciezki ze mnie przypadek, uczula mnie duzo kosmetykow, czasami po pewnym czasie cos co bylo super, zamienia sie w koszmarek ;] a siemie lezy i czeka, bo tez juz o nim myslalam

DL2/9/9
3/3/6-22/7/8

Stary 2015-07-12, 11:33   #356
KiLaNeCzKa
Zakorzenienie

Cytat:

niestety olej kokosowy robi mi wiecej krzywdy niz pozytku, a babydream testowalam nie dal rady, a nawet wszystko pogorszyl jak mowilam ciezki ze mnie przypadek, uczula mnie duzo kosmetykow, czasami po pewnym czasie cos co bylo super, zamienia sie w koszmarek ;] a siemie lezy i czeka, bo tez juz o nim myslalam
Ja nie mam takich problemow, ale tez jestem w grupie. ktorej olej kokosowy nie pomaga. Zdecydowanie lepiej dziala winogronowy.

https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...2#post50288312
KiLaNeCzKa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 12:07   #357
viverte
Przyczajenie

Cytat:
Swojego czasu miałam tak po każdym szamponie. Mi pomógł Seboradin.
viverte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 12:13   #358
AnulaQa
Recenzentka Miesiąca - Sierpień 2017

Witam serdecznie!
Które pojedyncze cienie są warte zakupu? Chodzą za mną: pastelowy fiołek (tylko obawiam się, że może być zbyt jasny i zbyt perłowy) i pawia zieleń ( ja nie wiem co mi się stało???)
AnulaQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 14:02   #359
201703061208
Konto usunięte

Pawia Zieleń wygląda bardzo ładnie na swatchach, kolor wpada bardziej w turkus. Sama mam Królewską Zieleń (Vert Empire), używam podczas jesieni jak mam czas bawić się w sztukę na oczach
Mam dość intensywnie zielone oczy, więc powinnam używać koloru kontrastowego, ale podoba mi się efekt wywołany właśnie tym odcieniem. Na co dzień nie, tylko na większe wyjścia, bo zbyt dużo zabawy, poprawek itp. To wymagający kolor, od razu widać wszelkie niedociągnięcia.
201703061208 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 15:06   #360
AnulaQa
Recenzentka Miesiąca - Sierpień 2017

Dziękuję.
Jednak nie kupiłam cieni. Stwierdziłam, że po pierwsze mam ich sporo, po drugie rzadko używam, po trzecie najlepiej wyglądam w jasnych, delikatnie świetlistych odcieniach, a po kolejne gdzieś w kącie leży turkusowa i fioletowa kredka.
Natomiast, zdecydowałam się na kilka zapachów. Zieloną herbatę, brzoskwinkę, kokos i gratisową różę. Czuję, że potrzebuję czegoś lekkiego i rześkiego. A kokos? No cóż, jestem łasuchem.
Ponadto kupiłam tylko jeden żel! Hurra. Można? Można! Padło na Karambolę.
Wzięłam też kilka sztuk balsamów do ust. Naprawdę je lubię. I co jeszcze? I co jeszcze? Hmmm...aaa jakże bym mogła zapomnieć szampony: hamamelis, ekologiczny i z pokrzywą. Do tego dwufazowy płyn do demakijażu oczu- a co! niech czują się dopieszczone i roll-on rewitalizujący.
Fajne zakupy???
AnulaQa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości