|
Notka |
|
Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4171 |
Zadomowienie
|
Dot.: przedłużanie - wasze doświadczenia
Witam
Mm pytanie mianowicie czy włosy przedłuzone na warkocz,czyli doszyte do niego można pozniej zdjąc samej lub przy pomocy drugiej osoby?Czy konieczne jest umawianie się na zdjecie do osoby która przedłuzała włosy?Byłabym wdzięczna za odpowiedz ![]()
#4172 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
widzę że się nie dowiem... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4173 |
Zadomowienie
|
można bez problemu. Ja kilka razy ściagałam sobie sama, ale doszyte, a nie doklejone. Mysle, że jak masz jeszcze kogoś (nawet całkiem bez "LEPSZA WIEDZA I PRAKTYKA W TYM TEMACIE??") to bez problemu ściągniesz włosy doszyte. Jeśli chodzi o klej, to nie mam dobrych doświadczeń z nim związanych, nie mam zielonego pojęcia jak sie go poprawnie sciąga.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4174 |
Raczkowanie
|
cement jak sama nazwa wskazuje jest to materiał budujacy , inaczej mówiac sprawia ze wlos zniszczony jest jakby odbudowany i ubytki uzupełnione. jest to jednak kosmetyk dosć drogi, dlatego rzadko po niego sie siega, gdyz każdy liczy koszty. Jednak jak juz raz ktos spróbował wie ze rzeczywiscie moze pomóc zarówno wlosom naszym ja i tym doczepianym. wklejam link co, gdzie i za ile.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4175 |
Raczkowanie
|
tasme doszyta jak Anstazja wspomniala mozna sciagnąc samemu lub przy pomocy drugiej osoby. moje klietnki czesto dzien przed korekta same sciagaja zeby bylo szybciej. co do tasmy dwustronnej to widzialam to tylko raz. wygladało jak plaster, było brudne i niestetyczne , jak to sie sciaga? nie mam niestety pojecia. ale napewno jest to łatwe do załozenia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4176 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
tak jak obiecalam wrzucam fotki
wloski jeszcze nie myte i nie farbowane - ale na zdjeciu chyba tak nie widac roznicy koloru ciekawa jestem jak sie zachowaja po umyciu ![]()
#4177 |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
pisze posta bo odsubskrybowal mi sie watek niechcaco
#4178 |
Zakorzenienie
|
Svinecko jak dla mnie bomba
![]() A ile dałaś za wszystko? Pani Reniu bo tego linka chyba nie ma ![]() ![]()
#4179 |
Raczkowanie
|
sivecka super masz te wlsoki wogole nie widac roznicy!to keratyna?a ile cie wyszla calosc?ja pojde chyba do fryzjera zafarbowacsobie niektore biale pasemka na czarno bo mam ich za duzo da sie bez problemu tak>>???ja mam naturalne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4180 |
Zakorzenienie
|
Cczarnula a Ty wklejałaś fotki? Bo jak nie to ja chętnie zobacze
![]()
#4181 |
Przyczajenie
|
Hej Dziewuszki
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4182 | |||
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() zaplacilam tylko za wlosy ![]() Cytat:
![]() to kerawax Cytat:
keratyne odradzam gdyz zgrzewy sie kleja i w ogole sie ona jakos tak rozpuszcza a racoonie pisala Renihair ze chyba zgrzewy sie krusza czy cos takiego ale nie jestem pewna
![]() |
#4183 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Sliczne wloski ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4184 |
Zadomowienie
|
prosze jeszcze raz o linka, bo nic mi sie nie wyswitla. Może to wina wizażu, bo już kilka razy forum mi nie chodziło dzisiaj... ![]() na kwc nic nie am o tym cemencie, a na allegro ceny są od 70 do 200 pln, ale nie wiem czym sie kierowac przy wyborze. Na jednej aukcji napisane jest, że efekt (lśniące prężne wlosy) utrzymuje się tylko do nastepnego mycia.. tylko zawiera ceramidy i proteiny, czyli nie nadaje sie do metody racoon i innych woskowych zgrzewów i łączeń, podobno niektore kleje też zawierają pewne dodatki, które mają na celu pielęgnacje (mniejsze zniszczenie) włosa. A jak powszechnie wiadomo, proteiny po pewnym czasie niszczą, rozpuszczają tego typu łączenia... |
![]() ![]() |
![]() |
#4185 |
Rozeznanie
|
Witam,
mam zamiar wzbogacić swoją czuprynę o 10 pasemek na mikroringi. Jest to zastępstowo za wszelkie farby, które wywołują u mnie uczulenia. Włosy mam długie, gęste, w naturalnym średnim blondzie. Są one jedak dosyć cienkie. Zastanawiam się nad zakupem pasm w sklepie 4great-hair.com. Czy któraś z Pań miała z nimi do czynienia i czy są odpowiednie do włosów delikatnych? Proszę też o informację, który salon we Wrocławiu fachowo podchodzi do przedłużania włosów. Dzięki. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4186 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o salon, to jadąc od strony rynku za Cuprum (wyleciala mi nazwa ulicy... Legnicka!!) to po prawej stronie jest salon fryzjerski. Byłam tam raz, dziewczyny mają wzornik, ale za włosy 40 cm na mikroringi z 3 lata temu krzykneły mi 2500... Ale myśle, że mogłabys sie tam umówic na dobranie koloru i "poradę" |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4187 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() to nie syntetyki tylko naturalne - nigdy bym nie zalozyla syntetykow ![]() juz mylam, napisalam o tym kilka postow wyzej ![]()
![]() |
#4188 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
O kurde molek-az tyle?No to chyba mnie nie stac;/ a raczej na pewno;/bede kombinowac dalej.....skontaktuje sie z Pania w okolicach tego 14 albo 20-21 wrzesnia,bo teraz nie dam rady....jeszcze jedno pytanko-z doswiadczenia-jaka jest zywotnosc wlosow syntetycznych? <przy dbaniu o nie> |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4189 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Jakos nie doczytalam,ze naturalne..... Szukam tego postu z myciem-ale albo ja slepa jestem ![]() ![]() ![]() Mozesz zacytowac? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4190 | |
Słitaśna and Grymaśna ;p
|
Cytat:
![]() otoz umylam glowe dzisiaj i jestem bardzo milo zaskoczona - wlosy nie rozprostowaly sie tak jak myslalam - wrecz przeciwnie - fale sa jeszcze ladniejsze kompletnie nic sie z nimi nie stalo jestem bardzo zadowolona ![]()
![]() |
#4191 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Myślałam o blondach, lub kolorze bardzo zdecydowanym typu burgund/fiolet. Zależy mi tylko na kilku, cieniutkich pasemkach, zatem na większą ilość (która troszkę mnie przeraża) raczej się nie zdecyduję. Ile panie liczą sobie w tym salonie za poradę i dobór koloru? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4192 | |
Zadomowienie
|
nie wiem ile liczą, ja bylam tam tylko 1 raz i nic nie zapłaciłam. Możesz wziaść je pod wlos
![]() Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4193 |
Przyczajenie
|
czesc a u kogo na aukcji kupilas wloski??
|
![]() ![]() |
![]() |
#4194 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4195 |
Rozeznanie
|
Dzięki, wybieram się tam właśnie, zobaczymy co panie mi doradzą.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4196 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4197 |
Zakorzenienie
|
Co z Cczarną?? Wklei te fotki? Bo ja czekam na efekt pracy Pani z KRK
![]()
![]() |
#4198 |
Raczkowanie
|
przeprazszam za to ze nie wkleilam jeszcze fotek ale nie mam aparatu,za kazdym razem zapominam o niego poprosic mojego chlopaka!ale dalam plame!
![]() sivecka fajnie ze ci sie nie rozprostowaly ja wlansie chcialam sobie przedluzyc kreconymi ale kazdu mowil ze i tak po 1 mysciu staja sie proste wiec zrezygnowalam,a jednak na twoim przypadku widze ze tak nie musio sie stac.Nio wloski naprawde super kolor tez nie wiem co ty tu chcialas poprawiac!pozdrawiam! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4199 |
Rozeznanie
|
Odwiedziłam salon na legnickiej, za jedno pasmo życzą tam sobie 15 zł (nie mają wzornika kolorów, raczej nie wykonują zbiegu przedłużania zbyt często, gdyż fryzjerka wyciągała akcesoria ze starej torby, upchniętej gdzieś wśród szpargałów). W salonie na nożowniczej przedłużają włosy tylko metodą racoon, czy któraś z pań zna może inne wrocławskie salony które zajmują się metodą microring?
Dodatkowo chciałabym zapytać o cenę podciągnięcia ringów. Edytowane przez kokuryu Czas edycji: 2007-09-07 o 01:23 |
![]() ![]() |
![]() |
#4200 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zastanawiam sie czy byłaś w tym salonie o który mi chodzi. Fakt, że dawno tam nie byłam, ale ostatnio jak przejeżdzałam tamtendy, to mieli WIELGACHNY SZYLD - PRZEDLUŻANIE WŁOSÓW!!! Zaraz poszukam na necie ich nazwy... To chyba Blumsien. Studio fryzur, solarium 53-671 Wrocław, Legnicka 21 pow.Wrocław, woj. dolnośląskie http://www.blumsien.wroc.ws/ - zobacz na stronie internetowej maja nawet te przedluzanie. Stąd moje zdziwienie, albo znalazłam innego fryzjera na Legnickiej, albo panny mają totalną olewkę na klienta. Sprawdziłam na mapce i to na bank ten fryzjer Blumsien, aż mi sie nie chce wierzyć, że tak olewają klienta! Taką kase im się płaci ZA NIC gdzie mają kilkukrotne przebicie, a oni jeszcze traktują swojego klienta jak petenta w sklepie mięsnym. SZOK!!! Uff, przynajmniej dziewczyny z Wrocławia wiedzą, gdzie nie chodzić. Tyle dobrego. Ja we wrocławiu byłam jeszcze pytać się KIEDYŚ w studio blue na Hallera, tylko nic mi nikt nie powiedział, bo z fryzjerką trzeba było się umawiać na teklefon żeby przyjechała do pracy i wkońcu jej nawet nie widziałam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:11.