Styczniowe mamusie 2016, cz. I :) - Strona 157 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-10, 21:03   #4681
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706
Dot.: Styczniowe mamusie 2016, cz. I :)

Hejo :Roza:

Cytat:
Napisane przez nanaa Pokaż wiadomość
Dziękuję Dziewczyny za wsparcie, jesteście kochane to dla mnie ważne, żeby móc się komuś wygadać, bo sytuacja mnie baaardzo przerosła.
Hej Na początek przytulasek Będzie Ci ciężko na pewno bez wsparcia mężczyzny, ale z doświadczenia powiem Ci że lepiej bez mężczyzny niż z beznadziejnym.
Co do alimentów i uznania ojcostwa to bym się zastanowiła na twoim miejscu. Wiem że to dodatkowa kasa, ale może pracować na czarno i nic nie dostaniesz. Zresztą.. mam znajomą, która ma dziecko z facetem który teraz obwinia ją o wszystko, krytkuje, obraża, a do dziecka przychodzi na godzinę co 2-3 dni I ona nie ma pola manewru nawet jeśli chodzi o wyjazd bo on zabrania. Poznała faceta a on an niego wymyśla, nastawia dziecko przeciw niemu itd. Chciałaby ułożyć sobie normalnie życie ale się nie da bo psychol rozpowiada takie bzdury ze głowa mała.
Moim zdaniem jeśli ojciec od samego początku się wypiera i kombinuje to lepiej jeśli pozostanie ojciec nieznany. Dziecku wytłumaczysz później że tatuś okazał się nieodpowiedzialny a do tego czasu możesz znaleźć mężczyznę z krwi i kości który zaakceptuje CIebie i dzieciątko. A on w momencie twojej chęci wyprowadzki, cokolwiek nie będzie się wpierniczał. A od dziecka po latach nie zawoła alimentów na opiekę nad nim
Zresztą - ja podziwiam samotne matki. TO najdzielniejsze kobiety pod słońcem a ty już nigdy nie będziesz sama ani samotna. Już jest was dwoje I tak zostanie już do końca

Cytat:
Napisane przez kinga1701 Pokaż wiadomość
Świetny pomysł. Jasne, że nie przeszkadza mamy tutaj już mamusie, i dziewczynę która opiekuje się właśni dzieckiem i dziewczyny nie narzekają.
Tak prawda że niania jest spoko - tylko jeśli 5/h to przy robieniu 50h tygodniowo. Wtedy wychodzi spoko. Jeśli nie to nie ma co ruszać..
magda1706 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-10, 21:08   #4682
niunia_leyla
Rozeznanie

Dziewczyny gardło zaczęło mnie boleć no padnę chyba. wszystko przez beznadziejną pogodę dopiero upały były że oddychać się nie dało a u mnie dzisiaj 13 stopni było.
niunia_leyla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-10, 21:13   #4683
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
Ostatnio myślałam o tym ze moze taki noworodek nie powinien od razu w lozeczku spac bo dużo miejsca ird,zaczelam szukac i maz obiecal ze zrobi mi kolyske w ksztalcie ksiezyca :-D wpiszcie sobie w Google moon cradle i zobaczcie jakie cudo :-D
o jej, jest mega! mąż mówi, że gdyby miał gdzie by taką zrobił sam

My byliśmy na zakupach i owszem wróciłam z niczym poza ... ciuszkami dla maluszka ale były w takiej cenie, że żal było nie wziąć
Stary 2015-07-10, 21:18   #4684
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
o jej, jest mega! mąż mówi, że gdyby miał gdzie by taką zrobił sam

My byliśmy na zakupach i owszem wróciłam z niczym poza ... ciuszkami dla maluszka ale były w takiej cenie, że żal było nie wziąć
Czarnulax zobacz jest do kupienia w Polsce
http://www.gumtree.pl/a-meble-i-wyst...00910658052509
kinga1701 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-10, 21:22   #4685
czarnulax
Zakorzenienie

Cytat:
Czarnulax zobacz jest do kupienia w Polsce
http://www.gumtree.pl/a-meble-i-wyst...00910658052509
nooo tylko za tą cenę to mogę mieć kilka innych potrzebniejszych rzeczy
Stary 2015-07-10, 21:22   #4686
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnulax Pokaż wiadomość
nooo tylko za tą cenę to mogę mieć kilka innych potrzebniejszych rzeczy
Dokładnie
Stary 2015-07-10, 21:40   #4687
baby montana
Zakorzenienie

Jak mezowi Szybko pojdzie robota to moze biznes otworzymy i bedziemy sprzedawac :-D

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-10, 21:54   #4688
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niunia_leyla Pokaż wiadomość
Dziewczyny gardło zaczęło mnie boleć no padnę chyba. wszystko przez beznadziejną pogodę dopiero upały były że oddychać się nie dało a u mnie dzisiaj 13 stopni było.
Nie wiem czy mnie tez cos nie bierze. Caly dzien bylo mi zimno... nawet teraz grzejniki gorace ja pod kocem i mnie dreszcze jakies przechodza... oby to tylko przejsciowe bylo :-(

Serduszko malutkie

Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-10, 22:46   #4689
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez koktajlowa7 Pokaż wiadomość
O jaa mi się już od kilku dni marzy makrela ale ciągle zapominamy ją kupić ;>
Ja mam fazę na pasztet
Tylko żeby była wędzona na gorąco, bo na zimno nie można

Mnie się nic nie marzy nie wiem co na obiad jutro, nie mam na nic ochoty..

Dzisiaj ostatecznie stanęło na pizzy, bo bym chyba kompletnie nic nie zjadła, ekstra
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-10, 22:50   #4690
koktajlowa7
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Tylko żeby była wędzona na gorąco, bo na zimno nie można

Mnie się nic nie marzy nie wiem co na obiad jutro, nie mam na nic ochoty..

Dzisiaj ostatecznie stanęło na pizzy, bo bym chyba kompletnie nic nie zjadła, ekstra
Chyba wszystkie są wędzone na ciepło, te ze sklepu? W sumie to nie wiem, nie wiedziałam, że może być wędzona na zimno.
koktajlowa7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-10, 22:54   #4691
Dotka90
Zakorzenienie

Nie wiem, jak z makrelami akurat, nie orientuję się Ale np. łosoś jest wędzony na zimno i na gorąco, dlatego uprzedzam
Stary 2015-07-10, 22:57   #4692
kinga1701
Zakorzenienie

Sa i makrele wędzone na zimno, ja się ostatnio dowiedziałam ze są i śledzie wędzone na zimno
Stary 2015-07-10, 23:04   #4693
Magdusiaaa
Wtajemniczenie

Uuu to trzeba uwazac w takim razie... o lososiu to wiedzialam ze sa tez na zimno ale o makreli juz nie. Bylam przekonana ze wszystkie sa wedzone na goraco

Serduszko malutkie

Edytowane przez Magdusiaaa
Czas edycji: 2015-07-10 o 23:05
Magdusiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-10, 23:06   #4694
kinga1701
Zakorzenienie

Makrele wędzone na zimno jest jaśniejsza i trochę twardsza
Stary 2015-07-10, 23:09   #4695
nanaa
Rozeznanie

GG do nanaa

Cytat:
Napisane przez magda1706 Pokaż wiadomość
Hejo :Roza:

Hej Na początek przytulasek
Dziękuję

Co do alimentów, to on ma własną działalność. Czytałam niby, że wysokość zasądzonych alimentów zależy od zarobków faceta. Tyle, że on akurat nie zarabia mało a wiem, że na dwójkę swoich dzieci płaci nie więcej niż po 500 zł
Stary 2015-07-10, 23:11   #4696
Dotka90
Zakorzenienie

500zł na jedno dziecko? Jak na polskie realia to są spore alimenty
Stary 2015-07-10, 23:18   #4697
nanaa
Rozeznanie

GG do nanaa

No właśnie ja nawet nie wiem czy to spore czy nie. Wydaje mi się, że utrzymanie dziecka miesięczne przekracza tysiąc złotych, ale mogę się mylić. Z tego co mówił nie bardzo ma ochotę brać udział w życiu dziecka, a o "dogadaniu" finansowym chyba wspomniał bo mu było głupio milczeć w tym temacie.
Jedno jest pewne- jeżeli będę się domagała alimentów (a nie wiem czy będę, bo może faktycznie lepiej żeby takiego ojca dziecko wcale nie znało) to zrobię to na drodze sądowej, bo na słowo "honoru" wierzyć nie można, skoro honoru brak..
Stary 2015-07-11, 08:32   #4698
mojakaren
Zakorzenienie

Cytat:
Pomyślałam że mogłabym wrócić do miasta, w którym studiowałam, wynająć jakiś pokój i poszukać pracy, chociaż na kilka miesięcy. Pieniądze się przydadzą, a siedząc w domu tylko popadam w depresje. Z tym, że nie wiem czy znajdę jakąkolwiek pracę, na pewno nie na umowę, więc w wysokiej ciąży itak będę zwolniona, bez żadnych świadczeń. No i chyba ciężko znaleźć kogoś kto zatrudni ciężarną jako kelnerkę itp. Zawsze mogę udawać, że nie wiedziałam że jestem w ciąży. Niedługo jednak będzie widać. Chyba jednak spróbuję, bo mam ciągle poczucie, że nic ne robię, że nie dość że tak namieszałam to jeszcze jestem ciężarem, że powinnam radzić sobie sama.
Co o tym myślicie? Macie jakieś doświadczenia w tym temacie?
na pewno nie będzie Ci łatwo, ale warto próbować

Cytat:
Ostatnio myślałam o tym ze moze taki noworodek nie powinien od razu w lozeczku spac bo dużo miejsca ird,zaczelam szukac i maz obiecal ze zrobi mi kolyske w ksztalcie ksiezyca :-D wpiszcie sobie w Google moon cradle i zobaczcie jakie cudo :-D
ta kolyska jest bardzo hmm ciekawa, ale zabijcie mnie, ale kojarzy mi się z Rodziną Adamsów

Cytat:
Teraz przez Ciebie, nie będę spać po nocach.
Jak pokaże mężowi to i on spać nie będzie mógł, bo chciałby zrobić a tu nie mamy warunków do tego. Już kiedyś szlifował drewnianą ławę to prawie po policje dzwonili.
Twój mąż też taka złota rączka? Bo mój to wszystko by zrobił sam zwłaszcza z drewna
Własnie kończy obraz dla naszych przyjaciół na wesele

jesteśmy jedno
jedno ze stali

1+1=3
mojakaren jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-11, 09:37   #4699
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Śliczna Ja chciałam się pochwalić, że wczoraj zakupiliśmy upatrzoną kołyskę

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Dziewczyny potrzebuję waszej pomocy. Otóż jak się wstawia zdjęcia, chciałam Wam pokazać ten pas ciążowy ale nie wiem jak

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
uaoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-11, 09:42   #4700
niunia_leyla
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Śliczna Ja chciałam się pochwalić, że wczoraj zakupiliśmy upatrzoną kołyskę

---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Dziewczyny potrzebuję waszej pomocy. Otóż jak się wstawia zdjęcia, chciałam Wam pokazać ten pas ciążowy ale nie wiem jak
W aplikacji czy komputerze?

A jaka to kołyska ?
Stary 2015-07-11, 09:59   #4701
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

Cytat:
Dziękuję

Co do alimentów, to on ma własną działalność. Czytałam niby, że wysokość zasądzonych alimentów zależy od zarobków faceta. Tyle, że on akurat nie zarabia mało a wiem, że na dwójkę swoich dzieci płaci nie więcej niż po 500 zł
no wiesz niby własna działalność a skąd wiesz ile z tego ma zarejestrowanych przychodów? Bo od tych na czarno nic nie wyciągniesz
A dziecko nie kosztuje Bóg wie ile Na początek to w sumie wyposażenie. Później jak się urodzi to pampersy jeśli karmisz. Jeśłi nie karmisz to zaczyna się problem

Z tego co w PL widać to coraz bardziej naciskają na rolę ojca. Więc jeśli ma zamiar mieć dziecko gdzieś a później się wtrącać i coś wymagać (nigdy nie wiadomo czy biznes nie upadnie) to lepiej jak ojca w papierach nie będzie. Łatwiej dla Ciebie i dla dziecka i potencjalnego późniejszego twojego męża Ile to sytuacji jest kiedy kobiety w ciąży znajdują sobie mężów a Ci uznają dzieciątko za własne Trzeba być tylko pozytywnie nastawionym
Stary 2015-07-11, 10:23   #4702
kinga1701
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mojakaren Pokaż wiadomość

Twój mąż też taka złota rączka? Bo mój to wszystko by zrobił sam zwłaszcza z drewna
Własnie kończy obraz dla naszych przyjaciół na wesele
Oj tak, tutaj go warunki i czas ogranicza, co do robutek drewnianych. A szkoda bo większą by zrobił sam a tak to kupić za drogo o zostaje z niczym. Chociaż czasem próbuje, jak z ta ława no ale sąsiadom chyba nasza ława się nie spodobała
Stary 2015-07-11, 10:30   #4703
Dotka90
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie ja nawet nie wiem czy to spore czy nie. Wydaje mi się, że utrzymanie dziecka miesięczne przekracza tysiąc złotych, ale mogę się mylić. Z tego co mówił nie bardzo ma ochotę brać udział w życiu dziecka, a o "dogadaniu" finansowym chyba wspomniał bo mu było głupio milczeć w tym temacie.
Jedno jest pewne- jeżeli będę się domagała alimentów (a nie wiem czy będę, bo może faktycznie lepiej żeby takiego ojca dziecko wcale nie znało) to zrobię to na drodze sądowej, bo na słowo "honoru" wierzyć nie można, skoro honoru brak..
Nie unoś się głupim honorem, tylko żądaj alimentów i tyle. Wcale niekoniecznie w ogóle on będzie kontakt z dzieckiem utrzymywał, a wierz mi, że te 300 czy 500zł zawsze się przyda.

Jak nie na bieżące wydatki, to można założyć konto dziecku i co miesiąc odkładać. Nawet przy 300zł miesięcznie przez 18 lat robi Ci się prawie 65 tysięcy (!) a do tego jakieś procenty i zawsze coś tam więcej wyjdzie.
Stary 2015-07-11, 11:04   #4704
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
W aplikacji czy komputerze?

A jaka to kołyska ?

Komputer - bo tam mam zdjęcia.
Kołyska drewniana.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2015-07-11, 11:08   #4705
magda1706
Zakorzenienie

GG do magda1706

To nie jest tak że on się nie będzie wtrącał. W momencie chęci przeprowadzki, wyjazdu za granicę itd musisz mieć zgodę ojca. Jeśli on nie wie to może Cię podać do sądu bo nie jesteście małżeństwem. Na wszystkie dokumenty dziecka będzie musiał być jego podpis. To się tylko tak wydaje że będzie płacił i spokój A po 20 latach wyskoczyć może do dziecka o alimenty bo nie będzie miał z czego żyć
Stary 2015-07-11, 11:08   #4706
niunia_leyla
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez uaoo Pokaż wiadomość
Komputer - bo tam mam zdjęcia.
Kołyska drewniana.
Jak masz okienko odpowiedzi to tam na górze jest spinacz 📎 jak w innych programach "dołącz plik " klikasz wybierasz co chcesz dołączyć i zatwierdzasz piszesz normalnie wiadomość i będzie w tej tabelce oj nie umiem tłumaczyć
Stary 2015-07-11, 11:10   #4707
Dotka90
Zakorzenienie

Ua00, musisz wgrać zdjęcie na serwer zewnętrzny, np. fotosik.pl albo imagseshack itp., pobrać adres URL, nad postem kilknąć tą ikonkę z górami i tam wkleić ten adres.
Tylko zmniejsz wymiary fotki np. 600x800 albo pobierz link, gdzie jest max 500 pixeli (na fotosiku można).

Chyba, że chcesz jako załącznik dodać, to klikasz odpowiedz, otwiera Ci się edytor i na dole ejst 'zarządzaj załącznikami' i tam wybierz i wgrywasz fotkę

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
To nie jest tak że on się nie będzie wtrącał. W momencie chęci przeprowadzki, wyjazdu za granicę itd musisz mieć zgodę ojca. Jeśli on nie wie to może Cię podać do sądu bo nie jesteście małżeństwem. Na wszystkie dokumenty dziecka będzie musiał być jego podpis. To się tylko tak wydaje że będzie płacił i spokój A po 20 latach wyskoczyć może do dziecka o alimenty bo nie będzie miał z czego żyć
Można mu ograniczyć prawa rodzicielskie i wtedy podpisywać nie będzie.
Stary 2015-07-11, 11:47   #4708
uaoo
Zakorzenienie

Cytat:
Jak masz okienko odpowiedzi to tam na górze jest spinacz 📎 jak w innych programach "dołącz plik " klikasz wybierasz co chcesz dołączyć i zatwierdzasz piszesz normalnie wiadomość i będzie w tej tabelce oj nie umiem tłumaczyć
Umiesz, umiesz. Będe próbować.

Cytat:
Napisane przez Dotka90 Pokaż wiadomość
Ua00, musisz wgrać zdjęcie na serwer zewnętrzny, np. fotosik.pl albo imagseshack itp., pobrać adres URL, nad postem kilknąć tą ikonkę z górami i tam wkleić ten adres.
Tylko zmniejsz wymiary fotki np. 600x800 albo pobierz link, gdzie jest max 500 pixeli (na fotosiku można).

Chyba, że chcesz jako załącznik dodać, to klikasz odpowiedz, otwiera Ci się edytor i na dole ejst 'zarządzaj załącznikami' i tam wybierz i wgrywasz fotkę

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Można mu ograniczyć prawa rodzicielskie i wtedy podpisywać nie będzie.
Jakie to skomplikowane dam rade może
a co do tych praw to można ograniczyć tak jak mówisz i wtedy będzie podpisywać matka, nie potrzebna zgoda ojca. U mnie tak jest. Mój 'ojciec' przez to również nie zażąda alimentów odemnie na starość.

L. - 10.2011
K. - 01.2016
F. - 11.2017
Stary 2015-07-11, 11:52   #4709
Dotka90
Zakorzenienie

ua00, to wgraj jako załącznik, tak jak mówiłam, tylko odpowiedz --> zarządzaj załącznikami (na dole) --> wybierz plik --> załaduj i gotowe

Co do alimentów, to ja bym na pewno z nich nie zrezygnowała Nie dla siebie, ale właśnie dla dziecka, bo to jak widać jest kupa kasy i daje szansę na dobry start.
Stary 2015-07-11, 12:26   #4710
nanaa
Rozeznanie

GG do nanaa

Cytat:
No właśnie to mi daje do myślenia nad ubieganiem się o alimenty. Może lepiej zeby go wcale nie było, niż żeby płacił alimenty ale przy okazji mieszał dziecku w głowie widując się z nim raz na miesiąc i robił problemy z wyjazdami itp. Niby on nie jest taki żeby mi cokolwiek utrudniać, ale niby też nie był taki żeby mnie samą z dzieckiem zostawić...
Ehh, gdzie ja miałam oczy
Mam dziś dzień słodkości, robię sobie z żalu porzeczkowe crumble, om nom nom. Moge być grubasem z cellulitem, nie mam dla kogo się starać

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości