Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII - Strona 108 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-11, 08:45   #3211
meryy82
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII

Dzień dobry
po wczorajszym brzydkim dniu dzisiaj wstało piękne słonko
i chyba wczoraj z tym bieganiem po mieście trochę przesadziłam, w nocy wszystko co mogło to mi dokuczało, skurcze i to nie tylko w łydkach ale i na całej długości nóg, krew z nosa, zgaga.
Chyba wystąpię do zusu o rentę inwalidzką

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Dopiero od poniedzialku bo dzisiaj to juz pozno a w weekend to i tak by pewnie kardiolog nie przyszedl, pelne rozluznienie. Ale mnie tak pasuje.

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:21 ----------

Na wesele nie pojdziemy a buty juz kupione :/
współczuję tego szpitala, mam nadzieję, że jednak przebadają cię, dadzą leki i puszczą do domku.
A tym czasem relaksuj się przez weekend ile możesz

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
ja się tak zastanawiam czy te nasze parcie i dziwowanie z wieloma produktami żywnościowymi to tak już zostanie po ciaży czy odejdzie w pisdu po porodzie zaraz?
ja sobie na kolację zjem pierniczki toruńskie popijane kefirkiem!

eeeeee Mamuśki,które już są mamusiami powiedzcie pierowródkom JAK TO Z TYM JEST?

bianeczkaa zdrówka
wracaj do nas szybko bo owieczki nie będzie,zaraz Ciebie...kto nam będzie posty nabijał ? to w VIII części lub IX obiecywałyśmy się porozmnażać

---------- Dopisano o 20:48 ---------- Poprzedni post napisano o 20:45 ----------

zapraszam do mnie- mam tonę do uprasowania

---------- Dopisano o 20:52 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

mam to samo. omijam sieciówki bo mi się jakoś tak nie fajnie robi jak widzę te ciuchy i...boszzzz z czym do ludu. i jeszzcze teraz są wyprzedaże. nic se nie kupię bo nie wiem jak z tą figurą będzie PO I CZY KIEDY wrócę do tych 60 kilogramków i jedrnego ciała.

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Maryś jeśli mogę się spytać- czym się zajmujesz i jakiego typu są to zlecenia?
Maryśka z wykształcenia artysta plastyk, ostatnio zlecenia to projekty koszulek a teraz może nie ambitne, bo obrazki z aniołami będę malować, no ale jak lud chce kupować i płacić

ja ci dam wątpić czy uda się wrócić do właściwej wagi
będziemy karmić piersią, to nam waga zleci, do tego jogging z wózkiem.
No i będą z nas ekstra mamuśki

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Dobra zaczynam mieć dola i depresje. Od dwóch dni prakyycznie siedze sama w domu... wczoraj po pracy moj michal pojechal z kolegom naszym samochodem zawiezc go na dzialke zeby naprawic... wrocil okolo 1 w nocy ... dzis odrazu po pracy poszedł do pabu na mecz... ja siedze jak piz dolina i uj mnie strzela powoli

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
twój tż-ecik poszedł zobaczyć jak Lech daje wciry Legii

i się tam nie dolinuj, korzystaj z wolnej chatyńki, trzeba było sobei zrobić domowe spa, kąpanie, maska na włosy, na buzię, soczek, albo dobra herbatka i jakaś komedia w tv
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-11, 08:46   #3212
Airish88
Zakorzenienie

Dzień Dobry,

ja już po śniadaniu.

Piękna pogoda u mnie dzisiaj. Myślę jakby wykorzystać ten dzień.

A co myślicie o kąpieli noworodków? Będziecie kąpały dziecko codziennie? Chcecie, aby w szpitalu kąpali Wam dziecko?
Stary 2015-07-11, 09:06   #3213
Małgosia89
Zakorzenienie

Dzień dobry ale mialam niefajna noc, co sie przekrecilam to brzuch mnie ciagnal, niewygodnie mi bylo cos czuje ze te ostatnie tygodnie to beda nieprzespane noce..

Nasz mały cud...

Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-11, 09:07   #3214
Virves
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Airish88 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry,

ja już po śniadaniu.

A co myślicie o kąpieli noworodków? Będziecie kąpały dziecko codziennie? Chcecie, aby w szpitalu kąpali Wam dziecko?
Ja się spotkałam z opinią, że jeśli dziecko nie ma żadnych zmian skórnych czyli jest zdrowe to powinno się kąpać co drugi dzień. Już oczywiście spotkałam się z nieprzychylną opinią na ten temat mojej teściowej, ale jak to mówią szkoły są różne i kiedyś wiem, że było to obowiązkowe codziennie !!!!!
Virves jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-11, 09:08   #3215
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień Dobry,

ja już po śniadaniu.

W szpitalu sama bede kapac i jesli tylko dziecko bedzie w dobrej formie, to zamierzam codziennie
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-11, 09:16   #3216
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
BĄKI- temat rzeka
ja kiedyś prykłam z impetem na zabiegu przy pacjencie! i raz mi się zdarzyło jak prowadziłam gim. grupową na dyskopatię,akurat miałam takich ludzi milczków,na sali cisza,słychac było nawet pokasływanie roztoczy i nagle BUM !

CO DO WÓD to ja takiej akcji nie miałam jeszcze,ale kilka razy się w ciąży wystraszyłam,że mam krew na wkładce aż mało zawału nie dostałam i za każdym razem łapałąm się że to przebijają czerowne majty !
a bączki też mi się wcześniej zdarzało puścić, szczególnie na fitnessie.
Tylko to były takie tam pierdki. A teraz częściej cichacze i to masakra.

ta ostatnio u kogos jak byłam w gościach, podcieram się, patrzę na papier (do czego to ciąża doprowadza, patrzy się człek na papier toaletowy ) a tam czerwone smugi, prawie na zawał zeszłam, jak się zorientowałam, że to jakieś dzikie wzorki na papierze.

Cytat:
wspólczas bejbe
Mój też jak nie łaził tak prawie w każdy weekend,o zgrozo w sobotę wieczór wyłazi na piwo- ato taki wieczór kiedy możemy go spędzić na luzie sam na sam,gdzieś pójść czy co...
Nie wiem może mojemu i twojemu się załączyło coś we łbie,że to ostatnie chwile...wolnosci?
mój przestał tak łazić od kiedy dałam mu baba na alkohol jak zaczęłam 7 miesiąc. Ha niech wie jak ludki są podłe i nie zapraszają kogoś kto nie pije %
a tak to co to za ostatnie chwile wolności?? że niby świat się zamknie jak się bejbik urodzi? bo trzeba dorosnąć?
jak widzę i słyszę niektórych kolegów tż-ete, to mam ochote im palnąć, mojego brata też. Większość po 30 parę lat a chcieli by cały czas mieć imprezki, wakacje i zero obowiązków. Ta tylko za parę lat co niektórzy obudzą się sami jak palec.

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Ah każdy ma obawy takie, moja siostra jest ostoją. . Naprawdę cicha i wgl, i mówiła mi ze wstyd jej się przyznać ale.czasem ma dość małego, i jak płakał to kładla go na łóżko i wychodziła na 10 sekund oddychala i wracała. . U mnie nie było łatwo ale moja mama jak widziała ze juz nie mam siły to zabierala małego, teraz kiedy mieszkamy sami myślę że też będzie ciężko, mlodziak nowa szkoła itp i noworodek... ale wierzę że przetrwamy !! Musimy! !

Haha! A pamiętam jak kilka wątków temu opowiadałam jak na klatce posiklam się w gacie bo mi ponacislal na pęcherz syn i wszyscy się ze mnie śmiali hihihi.
Takie uroki

Ale mnie dziecko pod żebra ciska loooooo
mi przyjaciółki powiedziały, że to normalne, że czasem zostawi się beczącego dzieciaka i wyjdzie do drugiego pokoju.
Dobrze mieć kogoś komu będziemy mogły się wydać, pożalić i zrozumie.

Ciekawe jakie jeszcze atrakcje zapewnią nam nasze maluchy

Cytat:
Hej, hej
Staram się Was nadrobić od jakiejś godziny.

Wszystkie chwalą się brzuszkiem t i ja się pochwalę

Zdjęcie sprzed tygodnia
fajne zdjęcie tzn. pomysł i bardzo zgrabny brzuszek
Stary 2015-07-11, 09:20   #3217
Airish88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Virves Pokaż wiadomość
Ja się spotkałam z opinią, że jeśli dziecko nie ma żadnych zmian skórnych czyli jest zdrowe to powinno się kąpać co drugi dzień. Już oczywiście spotkałam się z nieprzychylną opinią na ten temat mojej teściowej, ale jak to mówią szkoły są różne i kiedyś wiem, że było to obowiązkowe codziennie !!!!!

Ja też spotkałam się z różnymi opiniami. Sama zobaczę jak to wyjdzie. Wiem, że niektórzy kąpią codziennie, a niektórzy nawet co 4 dzień na samym początku, aby nie zmywać mazi.
Stary 2015-07-11, 09:29   #3218
meryy82
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Virves Pokaż wiadomość
my mamy plan by dziecię kąpać co 2/3 dzień, a tak to tylko przemyć czystą wodą.

Cytat:
Ja też spotkałam się z różnymi opiniami. Sama zobaczę jak to wyjdzie. Wiem, że niektórzy kąpią codziennie, a niektórzy nawet co 4 dzień na samym początku, aby nie zmywać mazi.
w większości szpitali nie kąpie się już dzieci po porodzie, właśnie ze względu na tą maź.
Ostatnio położna mówiła, że zaleca się by przez pierwsze tygodnie kąpać noworodka w samej wodzie i nie smarować, żadnymi balsamami, oliwkami.
Tak samo z pupą, że jak nic się nie dzieje, to dbać by była sucha przed założeniem świeżej pieluszki i jak nic się nie dzieje, to nie smarować
Stary 2015-07-11, 09:33   #3219
fatal21
Wtajemniczenie

2 m-ce do terminu a ją ryczala od rana ze mały się nie rusza

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-07-11, 09:35   #3220
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
Ładniutkie Robiłaś na szablonie z koła?

Dziewczyny wiem, że była już o tym mowa, ale wtedy nie zarejestrowałam dokładnie - jaki laktator polecacie?
W zasadzie waham się między Mendelą mini elektric a Lovi.
A jazda firma na tylko jeden Laktator w ofercie czy 20 rodzajów? Idealnie by było gdyby każda firma miała jeden ręczny i jeden elektryczny i tyle. Ja się jeszcze nie interesowałam ale musze zacząć i coś kupić...
Cytat:
U nas tez tak bylo poki nie zaszlam w ciaze .... i nie chce chodzic do pabu na mexz gdzie kazdy odpala fajka od fajka :/ jak byłam " normalna" to piwko i inne a teraz co to za przyjemnośc. Niestety my mamy znajomych co na pizze raczej nie chodza tylko na piwsko i alko .... czyli kicha na maksa.

Ja dalej chodzę do pubów. Przecież teraz w środku nie wolno palić. Moi znajomi przy mnie nie palą, wychodzą na zewnątrz, na balkon. Wczoraj byłam na domowce jedyna niepijaca i było spoko
Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Jest tyle innych sposobow, zeby zabawic dziecko i miec swiety spokoj, ze naprawde nie trzeba sie uciekac do tv. U nas przy tz czy u tesciowej tez tv gralo na okraglo, ale bardzo szybko sie skonczylo
Ok a co jak nie masz meza do dyspozycji? Ani nikogo innego?
U nas na szczęście nie ma tv

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Stary 2015-07-11, 09:45   #3221
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
Dzień dobry ale mialam niefajna noc, co sie przekrecilam to brzuch mnie ciagnal, niewygodnie mi bylo cos czuje ze te ostatnie tygodnie to beda nieprzespane noce..

ja tez mam nie przespane noce i mysle ze bedzie coraz gorzej.

Cytat:
Dzień Dobry,

ja już po śniadaniu.

chyba bede kapala codziennie. Ale zobaczy się jak to będzie w praktyce. W moim szpitalu nie kapia. Dają tylko miseczke z woda i wacik by z główki zmyć krew. Chcą zeby te dobre bakterie oblazly dziecko.

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość

ta ostatnio u kogos jak byłam w gościach, podcieram się, patrzę na papier (do czego to ciąża doprowadza, patrzy się człek na papier toaletowy ) a tam czerwone smugi, prawie na zawał zeszłam, jak się zorientowałam, że to jakieś dzikie wzorki na papierze.

mój przestał tak łazić od kiedy dałam mu baba na alkohol jak zaczęłam 7 miesiąc. Ha niech wie jak ludki są podłe i nie zapraszają kogoś kto nie pije %
a tak to co to za ostatnie chwile wolności?? że niby świat się zamknie jak się bejbik urodzi? bo trzeba dorosnąć?
jak widzę i słyszę niektórych kolegów tż-ete, to mam ochote im palnąć, mojego brata też. Większość po 30 parę lat a chcieli by cały czas mieć imprezki, wakacje i zero obowiązków. Ta tylko za parę lat co niektórzy obudzą się sami jak palec.

mi przyjaciółki powiedziały, że to normalne, że czasem zostawi się beczącego dzieciaka i wyjdzie do drugiego pokoju.
Dobrze mieć kogoś komu będziemy mogły się wydać, pożalić i zrozumie.

Ciekawe jakie jeszcze atrakcje zapewnią nam nasze maluchy

fajne zdjęcie tzn. pomysł i bardzo zgrabny brzuszek
U mnie tez cichacze ale takie ze normalne bleeee. Kazde dziecko jest inne i jestem pewna ze na pewno dadza nam popalic.
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-11, 09:47   #3222
Airish88
Zakorzenienie

Cytat:
my mamy plan by dziecię kąpać co 2/3 dzień, a tak to tylko przemyć czystą wodą.

w większości szpitali nie kąpie się już dzieci po porodzie, właśnie ze względu na tą maź.
Ostatnio położna mówiła, że zaleca się by przez pierwsze tygodnie kąpać noworodka w samej wodzie i nie smarować, żadnymi balsamami, oliwkami.
Tak samo z pupą, że jak nic się nie dzieje, to dbać by była sucha przed założeniem świeżej pieluszki i jak nic się nie dzieje, to nie smarować

Ja mam podobny plan. Zobaczymy jednak jak to wyjdzie. Jak zrobi kupę po pachy to plany mogą iść w odstawkę :P
Stary 2015-07-11, 09:50   #3223
Mediona
Zadomowienie

Cytat:
Ja mam podobny plan. Zobaczymy jednak jak to wyjdzie. Jak zrobi kupę po pachy to plany mogą iść w odstawkę :P
Kupa po pachy jest the best kuzynka dzwoni w tamtym tyg i gada ze jej sie maly usral po pachy i jak go chciala rozebrac to jej rece do kupy wsadził masakra. Biegła z nim szybko pod prysnic.
19.09.2015 Mała Mi.
Stary 2015-07-11, 09:52   #3224
Airish88
Zakorzenienie

Nie mogę zdecydować się na kolor wózka.

Może podpowiecie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wozek-barletta-adamex-fo_6201.jpg (131,1 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wozek-barletta-adamex-fo_6209.jpg (160,8 KB, 14 załadowań)
Stary 2015-07-11, 10:21   #3225
Mediona
Zadomowienie

Cytat:

Może podpowiecie?
Mi sie podoba ten pierwszy ciemniejszy
19.09.2015 Mała Mi.
Stary 2015-07-11, 10:25   #3226
fatal21
Wtajemniczenie

Plany plany....
Kapalam codziennie, TV oglądała,słodycze daje no cóż może to nie jest wzór matki półki ale.....
Zdarzało mi się zostawić ją w pokoju wyjść na minutę do 2 bo nie dawalam rady.ona od zawsze spala bardzo słabo czy to dzień czy noc do tego mega długie kolki więc człowiek naprawdę był na granicy.

Stary 2015-07-11, 10:37   #3227
asia1010
Zadomowienie

Czy was też wszystko swedzi? Mam dość
Stary 2015-07-11, 10:38   #3228
fatal21
Wtajemniczenie

Mnie zwykle wieczorem wszystko swedzi ale po kąpieli przechodzi.jeśli pojawi się u Ciebie ew wysypka to na IP zbadać wątrobę gdyż może to być cholestaza

Stary 2015-07-11, 10:43   #3229
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień Dobry,

ja już po śniadaniu.

U mnie w szpitalu w pokoju nie ma nawet wanienki, wiec sama kąpać nie będę, a po samym porodzie to nie wiem czy kapia, chciałabym żeby go tylko wytarli. Za to w domu też dylemat bo z jednej strony wieczorna kąpiel to codzienny rytuał przed snem i dziecko wie że zaraz będzie spało, a z drugiej strony właśnie się nie zaleca codziennie i juz sama nie wiem....
Stary 2015-07-11, 10:47   #3230
asia1010
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Mnie zwykle wieczorem wszystko swedzi ale po kąpieli przechodzi.jeśli pojawi się u Ciebie ew wysypka to na IP zbadać wątrobę gdyż może to być cholestaza

Wysypki nie mam. Już to mam od 3 tygodni. Na dwa dni przestawalo i znowu. A wczoraj i dziś to masakra cały czas coś gdzieś mnie swedzi. Chcę zrobić tę badania w poniedziałek tylko jak się to nazywa po kolei?
Stary 2015-07-11, 10:54   #3231
fatal21
Wtajemniczenie

Spokojnie może to wcale nie to.poczytaj cholestaza ciężarnych.czasem to hormony wpływają na ten stan.a jak wypijesz wapno jest lepiej?

Stary 2015-07-11, 10:58   #3232
asia1010
Zadomowienie

Cytat:
Spokojnie może to wcale nie to.poczytaj cholestaza ciężarnych.czasem to hormony wpływają na ten stan.a jak wypijesz wapno jest lepiej?

Czytałam o tym dość dużo. Nie piję wapna. Odkąd biorę żelazo które mi lekarz przepisał 3 tyg temu zaczęło się to swędzenie.
Stary 2015-07-11, 11:01   #3233
owieczkaa
Zakorzenienie

Witam się ze wsi, pogoda taka sobie ale po tych upałach nie narzekam na żadną pogodę juz
Bianeczkaa - ale kupa ze musisz iść do szpitala... Ale myślę że nie będzie tak źle jak piszesz i do końca tam siedzieć nie będziesz oby cie szybko zdiagnozowano i dali leki i huzia do domu.

Agu - szkoda ze nie widzę pomponów... A gdzie tiul w końcu kupowałaś?

Co do kąpieli to ja chyba będę kapac co drugi dzień, w szpitalu tak może po dobie albo dwóch. Chyba ze się obesra haha

Jeśli chodzi o swędzenie to zależy gdzie. Jak kończyny (czyli stopy, dłonie) to to świadczy za cholestazą. Jeśli brzuszek i biust to raczej od rozrostu. Mnie często coś swędzi ale ja w ciąży mam częste nawroty AZS.

Ja ostatnio byłam na zakupach w galerii i tez mało co było na moje ciało w obecnym momencie. Ale żalu nie miałam bo teraz wraz z chudnięciem własne stare ciuchy będą jak sklep haha
Stary 2015-07-11, 11:04   #3234
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry
po wczorajszym brzydkim dniu dzisiaj wstało piękne słonko
i chyba wczoraj z tym bieganiem po mieście trochę przesadziłam, w nocy wszystko co mogło to mi dokuczało, skurcze i to nie tylko w łydkach ale i na całej długości nóg, krew z nosa, zgaga.
Chyba wystąpię do zusu o rentę inwalidzką

współczuję tego szpitala, mam nadzieję, że jednak przebadają cię, dadzą leki i puszczą do domku.
A tym czasem relaksuj się przez weekend ile możesz

Maryśka z wykształcenia artysta plastyk, ostatnio zlecenia to projekty koszulek a teraz może nie ambitne, bo obrazki z aniołami będę malować, no ale jak lud chce kupować i płacić

ja ci dam wątpić czy uda się wrócić do właściwej wagi
będziemy karmić piersią, to nam waga zleci, do tego jogging z wózkiem.
No i będą z nas ekstra mamuśki

twój tż-ecik poszedł zobaczyć jak Lech daje wciry Legii

i się tam nie dolinuj, korzystaj z wolnej chatyńki, trzeba było sobei zrobić domowe spa, kąpanie, maska na włosy, na buzię, soczek, albo dobra herbatka i jakaś komedia w tv
Nie liczę na to, muszą trzymać kilka dni, żeby dostać refundację, także tydzień jak nic.
Cytat:
Napisane przez Małgosia89 Pokaż wiadomość
ech...ja też wstałam dzisiaj o 4, głodna jak wilk, o 6 się złamałam i zjadłam i poszłam dopiero spać dalej.
Cytat:

Może podpowiecie?
Do mnie żaden nie przemawia, ale jakbym musiała wybrać to chyba ten jednolity. Trzeba by obejrzeć w realu,, bo te pstrokate wyglądają całkiem inaczej w rzeczywistości.

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-11, 11:06   #3235
grita
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Powiedz mojej szwagierce, że są inne sposoby, sadza dziecko przed tv odkąd miała 3 msc nawet do nas do mieszkania wchodzi i sama sobie bierze pilota i włącza, chociaż wie, że ja nie lubię. Bo "mała musi się zagapić" i koniec. Dlatego jestem ciekawa, co teście wybiorą, bo jeszcze się córce nie postawili w niczym. A ja tż zapowiedziałam, że jak moje dziecko ma siedzieć od niemowlaka przed tv, to będziemy się ewakuować do moich rodziców i będę chamsko otwarcie mówić, z jakiego powodu ciekawe tylko czy będę taka twarda po porodzie

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
Masakra, takiego małego niemowlaka sadzać przed tv
U nas w domu tv rzadko włączamy, więc nie było tego problemu, w gościach siedziałam z Młodą tak, żeby po prostu tv nie widziała, dawałam jakieś zabawki i jakoś szło. Zresztą nie interesował jej tv szczególnie, chwilę popatrzyła i wystarczyło.
Tak do 2 lat nawet nie wysiedziałaby chwili przed bajką Czasem słuchała i oglądała teledyski z piosenkami dla dzieci z laptopa, pokręciła chwilę kuperkiem, ale to też niedługo.
Mnie było głupio w gościach kazać komuś wyłączyć tv, szczególnie jeśli tam były dzieci, które np oglądały bajkę na dobranoc. Co innego jak gra, bo gra i nikt nie ogląda, a co innego jak ktoś ogląda, szczególnie starsze dziecko Ale mi też nie przeszkadzało tak strasznie jak moja chwilę się popatrzyła w tv, potem ją zajmowałam czymś innym.
Ciekawe jak to rozwiążecie, bo może być ciężko i wyjdziesz na tą złą My na szczęście mało jeździliśmy w gości z małą tam gdzie grało non stop tv.

Cytat:
Ja nie spie. Obudzil mnie pies w przedpokoju bo mu sie chciało qpeczke.
Oczywiscie zapytapam tz czy by nie poszedł powiedział ok i poszedł spać dalej ..... po niecalej minuvie wiec pytam znow i on znow sie przekreca na drugi bok to zaczelam sie ubierac .... na to ten do mnie co ty robisz co ty robisz .....
Powiedzialam mu wiec ze nie bd stala w przedpokoju z psem piszczacym i sie go prosila o pomoc co 5 min... ubrałam sie i poszlam...

---------- Dopisano o 03:25 ---------- Poprzedni post napisano o 03:24 ----------

Cos mi sie wydaje ze jutro bedzie wojna. A lep mnie napierdala ostro od tego.....

dla tż-ta! mam nadzieję, że się rano trochę ogarnął i przyniósł chociaż świeże bułeczki na zgodę

Cytat:
Dzień Dobry,

ja już po śniadaniu.

U nas szaro buro i chłodno, ale jakoś po tych upałach mi to nie przeszkadza.
U mnie w szpitalu kąpią na wyraźną prośbę, ja przez pierwsze 4-5 dni nie kąpię na pewno. Będę przecierać strategiczne miejsca wacikiem z wodą. Później pewnie też nie będę codziennie kąpać, ale zobaczymy jak wyjdzie w praniu.
A co do rytuałów to u nas nie miało znaczenia czy kąpaliśmy Młodą wieczorem czy nie, i tak szła spać o podobnej porze. Jedynie dbaliśmy zawsze o podobną porę wyciszenia, przygaszenia światła, nucenia jakiejś kołysanki.

Cytat:
Plany plany....
Kapalam codziennie, TV oglądała,słodycze daje no cóż może to nie jest wzór matki półki ale.....
Zdarzało mi się zostawić ją w pokoju wyjść na minutę do 2 bo nie dawalam rady.ona od zawsze spala bardzo słabo czy to dzień czy noc do tego mega długie kolki więc człowiek naprawdę był na granicy.

Z ruchami już wszystko ok, dał znać Młody, że masz się nie martwić?
Oj bo tak to jest, że często coś nam się wydaje złe z gruntu, ale tak naprawdę wszystko z głową. Jak dziecko chwilę obejrzy bajkę czy zje po posiłku na deser wafelka to sobie nigdy nie rwałam o to włosów z głowy. Szkoda, żebym jeszcze sobie dokładała poczucia winy i zmartwień
Ale rozumiem też tych, którzy nie chcą żeby dziecko oglądało tv czy jadło słodycze, ich prawo mieć taki a nie inny model wychowania.
grita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-11, 11:19   #3236
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej, hej
Staram się Was nadrobić od jakiejś godziny.

Wszystkie chwalą się brzuszkiem t i ja się pochwalę

Zdjęcie sprzed tygodnia
świetna fotka, fajnie wyglądasz

---------- Dopisano o 11:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
a
Wrzucam wam foty moich pomponow ktore wczoraj męczylam.
Chyba jestem zadowolona z efektu.
Słodkie te pompony, ja dla chłopaka to nie mam zbyt duzego pola popisu

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:12 ----------

Cytat:
Dzień Dobry,

ja już po śniadaniu.

a u mnie szaro zi zimno na dworze i wieje jeszcze.
ja mam zamiar kapac codziennie, a w szpitalu to nie wiem nawet jaie są praktyki kapielowe

---------- Dopisano o 11:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:16 ----------

Cytat:

ja dlatego kupuje biały raz sie przeraziłam bo założyłam nowe czerwone majty i jakieś pyłki sie mi nazbierały i na papierze wyszły, zawała prawie
elcia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-11, 11:21   #3237
fatal21
Wtajemniczenie

Dał znać jak mu wlaczylam piosenke ta sama na która reagowała jego SIS i zjadlam śniadanie.
Ale już czarny scenariusz w głowie i myśl kto mnie zawiedzie na IP.

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:19 ----------

Ją już chyba mam nawyk oglądania papieru.też kilka razy już miałam akcję AAA widzę krew a później no tak papier majtki ew zacięcie po depilacji

Stary 2015-07-11, 11:21   #3238
elcia88
Wtajemniczenie

Cytat:

Może podpowiecie?
mi ten drugi bardziej sie podoba
elcia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-11, 11:21   #3239
fatal21
Wtajemniczenie

A u mnie brak fotek

Stary 2015-07-11, 11:22   #3240
loudres
Zadomowienie

Cytat:
Udało się Nadrobione.

Jestem tego samego zdania.

Ja też mam tą prostownice. Ma kila lat i działa bez zastrzeżeń.

Ja od początku ciąży zaprzestałam używać drogeryjnych kosmetyków do włosów, a zamiast tego kupuje w hurtowniach fryzjerskich. Włosy mi się bardzo poprawiły.

Ja używałam na początku ciąży.

Robaki są jak jest wilgoć. Ja kupiłam ten materac. Kupiłam pod prześcieradło ochraniacz. Jeżeli wilgoć się nie dostanie to nie ma prawa być robaków.

Ja też powoli się pakuję na wszelki wypadek.

Tak szybko masz cesarkę ustalaną? ja też mam mieć cesarkę ale moja doktor powiedziała, że mam w 38 tygodniu przyjść ze skierowaniem na cesarkę i ona da mi jakiś dokument i dopiero wtedy mam udać się do szpitala.

Ja się boję, że po cc nie będę miała siły zając się maleństwem i z tego powodu będę się denerwowała.

Ja od poniedziałku będę sama aż do 1 września. Mam nadzieję,że nie urodzę zanim tż wróci :P

Prawidłowo! Ma wracać a nie będzie szalał :P

Dziękuję. Brzuszek już jest duży. Strasznie wyskoczył w tym miesiącu.
Ja też do 1 września sama! Więc łącze się w bólu z tobą .
Szybko minie.
I tatuś pogrozil dzidzi ze nie może wyjść wcześniej. I kropka.
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości