|
|
#661 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :)
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#662 |
|
Zakorzenienie
|
Szuu to ja zauważyłam ze nie mogę zwyklego mleka, u mnie śniadanie na mleku obowiązkowe. Ostatnio zrobiłam naleśniki ze zwykłym mleku i na wieczór był płacz już i taka brzydka kupa.
Śmietane mogę bo wczoraj jadlam i było ok. Ale zjadłam sernik, taki ten z twarogu i też był płacz i prezenie. ---------- Dopisano o 12:20 ---------- Poprzedni post napisano o 12:19 ---------- Aaa i ja też chodze i sprzątam
|
|
|
|
#664 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem załamana
przymierzyłam ciuchy sprzed ciąży, myślałam, że coś wybiorę a okazało się, że nie mieszczę się w NIC! Wyję od rana.
|
|
|
|
#665 |
|
Zakorzenienie
|
Szuu a jak kot reaguje? .
Aika a Twoje kOciambry? |
|
|
|
#666 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() wczoraj mialam na chwile mala w kuchni to sluchala dzwieku okapu ![]() wezcie mi cos powiedzcie, mala ma 3 tyg a od kilku dni ssie paluszki.. nie jest glodna, nie chce dawac jej smoczka, i niechce jej wyciagac ciagle paluszkow z buzki..to normalne ze tak robi??? |
|||
|
|
|
#667 |
|
Zakorzenienie
|
Kejti mój mały miał 2 tyg jak dostal kolki.
Szuu nie przejmuj się sesją, od czego są programy graficzne. Ważne, że jego nie boli ani nie swędzi. Kaja i Szuu ja mam silną nietolerancje ake mały jej nie odziedziczył. W ogóle czytalam niedawno artykuł australijskich lekarzy o nietolerancji laktozy z mleka matki i były tam ciekawe porady. Poza tym laktoza nie przechodzi do mleka matki, jest ładnie opisany cały proces przechodzenia alergenów do mleka matki. Laktoza to po prostu cukier zawarty w mleku, czy to jest mleko krowie czy mleko matki. Postaram się znaleźć linka to wkleję. Edit: tyle samo laktozy jest z początku i ma końcu karmienia Edytowane przez Marei Czas edycji: 2015-07-11 o 14:31 |
|
|
|
#668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wróciliśmy... Byłam jeszcze w rossie i tesco bo jedzenie się samo nie kupi a tż w pracy. Dzisiaj na obiad Zsiadle mleko muszę chociaż obiady zacząć normalnie jesc bo wczoraj znowu o jedzeniu zapomniałam i po południu zjadłam biszkopty z mlekiem i Jogurt na kolacje...a dzisiaj jeszcze nic...
Edytowane przez alkamor Czas edycji: 2015-07-11 o 17:45 |
|
|
|
|
#669 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#670 |
|
Zakorzenienie
|
mehjanie płacz
|
|
|
|
#671 |
|
Zakorzenienie
|
Mehja
rozumiem cię
|
|
|
|
#672 |
|
Zakorzenienie
|
Marei czytałam to
Właśnie.. W mleku matki też jest laktoza. Jak u każdego ssaka. Ja nie mam nietolerancji, miałam jedynie uczulenie na białko krowie jak byłam mała ale przeszło dawno. I tak też pediatra mówiła. Ale mówiła że laktoza z krowiego mleka jest ciezkostrawna dla dorosłego człowieka więc maluszkowi może sprawiać większy problem. Ja pilam mleko w duuuzych ilościach, zastąpienie go bezlaktozowym przyniosło ulgę, bo nie ma płaczu, prezenia i innych cyrkow więc coś musi w tym być. Póki co nie rezygnuje z tego mleka jak jest lepiej ![]() ---------- Dopisano o 14:32 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- mehja nie doluj się ![]() Ja też myślałam ze wbije się w ciuchy bez problemu.. Jaki zonk jak się okazało ze jeansy zatrzymują się pod tylkiem. Wczoraj już wlazly
|
|
|
|
#673 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
chodze w leginsach, sukienkach z czasów ciąży i mam jeszcze 2 pary spodni takich luźniejszych na gumce..... ważyłam sie i mam został mi tylko 1 ciążowy kilogram ale brzuch mam taki wypukły dalej, macica nie obkurczona....dziś usłyszałam że po cesarce nawet kilka miesięcy sie obkurcza ![]() aaaa była moja Aga no i mam ropień i to wielki przepisała mi antybiotyki, mam to gówno nagrzewać lampą a we wtorek lub środe bedzie mi to udrażniać......czyli przebijać.....dobrze że nie jest sadystką i mnie przynajmniej znieczuli .....aaa i dziecko mi sie dziś zepsuło. marudna cały dzień i ryczy jak opętana dopiero pó godziny temu udalo mi sie ją uspać
Małgosia.. 22. 06. 2015 Edytowane przez industria Czas edycji: 2015-07-11 o 15:01 |
||
|
|
|
#674 |
|
Zakorzenienie
|
Widzialam, ze ostatnio w Biedronce wprowadzili sery zolte bez laktozy jak cos
|
|
|
|
#675 | |
|
celebriti
|
Jak dokładnie działa ta metoda 753?
7 na każda i zaraz 5 czy odczekać ? Bo chyba cos złe robie
|
|
|
#676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#677 | ||
|
celebriti
|
Cytat:
Dzieki Cos
|
|
|
#678 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#679 |
|
Zakorzenienie
|
Mehja wiem co czujesz, bo ja nadal śmigam w ciuchach z okresu ciąży. Dzisiaj się wcisnęłam w jeansy, ale cały brzuch się wylewa
Czy Wy też tyle pijecie? W nocy wypijam ponad pół litra wody, w dzień też co chwile chodzę pić. Szymek w nocy miał problem ze zrobieniem kupy i bujaliśmy się ponad 2 godziny. Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#680 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#681 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#683 | |
|
Konto usunięte
|
Mehja główka do góry, daj sobie troche czasu
boi sie troche ale juz chyba sie pogodził z tym wszystkim, do małego zbliża sie tylko jak go trzymam na rękach i wacha ale zostać z nim w jednym pomieszczeniu nie chce, jak ja wychodzę to on tez. Ale bardzo duzo czasu mu poświęcam To o tej laktozie to całkiem co innego niż uczyli mnie w szkole, ale to taka staa baba była wiec pewnie jakies informacje sprzed ćwierćwiecza miała. Dzisiaj jadłam twaróg, małemu nic nie było, tzn dostał histerii w Tesco i musiałam spierdzielac ze sklepu ale to było z głodu Cytat:
W ogóle oderwał sie dzisiaj kawałek pępowiny, nie wiem jak to sie stało :/ prawdopodobnie jakoś w samochodzie bo jak wróciliśmy i go przebierałam to zobaczyłam krew i jest lekko naderwane [090715005246094QUOTE=k a j a;52050421]Ja też duzo pije, kupiłam dzbanek filtrujacy bo zgrzewek nie nadążałam kupować.[/QUOTE] dzbanek jest super, sami korzystamy Kolejni goście poszli, chciałabym chociaz jeden dzien zeby tz był w domu i zeby nikt nie przychodził... Prawie wszystko to koledzy Tz, każdy chce zobaczyć małego Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#684 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja w ciazy pilam bardzo duzo, suszylo mnie caly czas. Teraz to wieczorem sobie przypomne, ze musze wypic wode bo tylko jedna szklanke wypilam przez caly dzien. Nie chce mi sie pic. |
|
|
|
|
#685 |
|
Zakorzenienie
|
TZ mnie wlasnie lekko zdenerwowal..ma teraz tydzien urlopu i postanowil odmalowac mieszkanie.. a prosilam go o to jak bylam w ciazy.. czy emulsja moze w jakis sposob zaszkodzic malej??? nie mam opcji zeby wyjechac z domu na kilka dni, w gre wchodzi kilk godzin z mala poza domem..
|
|
|
|
#686 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U nas odwiedziny skonczyly sie na 2 dniach. W jeden dzien moja siostra przyjechala w drugi siostra Tz i to tyle. Tesciowa nawet sie nie potrudzila przyjsc wnuczke zobaczyc. Szczeniaka ma no i nie ma czasu bo sie nim musi zajmowac. Do tego nasza Malutka jest Amy Grace. Zgadnijcie jak tesciowa szczeniaka nazwala? Grace May, normalnie rece opadaja ehhhhh |
|
|
|
|
#687 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas w pierwszym tyg bylo duzo gosci a teraz tylko wpadaja znajomi..moj brat mieszka 40 km ode mnie i nawet nie przyjechal..nawet nie zadzwonil..przykro mi, ale trudno..nie bede go prosic o nic
|
|
#688 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z tych nie interesujacych sie. Z jednej strony to sie ciesze bo sie nie wtraca ale z drugiej zeby nawet wnuczki nie przyjsc nie zobaczyc, zwlaszcza, ze mieszka 10 min od nas. Tak wogole to nie znam jej za dobrze, rzadko ja widze, ona nie jest "rodzinna". |
|
|
|
|
#689 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#690 | ||
|
celebriti
|
Cytat:
To nie narzekaj. Bywają gorsze ![]() A ona jest Polka ? Ja pije jak jakiś zwierz pustynny przy wodopoju
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:45.

Używam od dawna ale ostatnio kupiłam nową wersję i czuję, że jest bardzo grubo zmielony. Wasze też takie są? 

przymierzyłam ciuchy sprzed ciąży, myślałam, że coś wybiorę a okazało się, że nie mieszczę się w NIC! 

muszę chociaż obiady zacząć normalnie jesc bo wczoraj znowu o jedzeniu zapomniałam i po południu zjadłam biszkopty z mlekiem i Jogurt na kolacje...a dzisiaj jeszcze nic...
rozumiem cię

ważyłam sie i mam został mi tylko 1 ciążowy kilogram ale brzuch mam taki wypukły dalej, macica nie obkurczona....dziś usłyszałam że po cesarce nawet kilka miesięcy sie obkurcza
dopiero pó godziny temu udalo mi sie ją uspać