|
|
#1351 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!
Zaraz będę- mniam
![]() srebrna_smuga, z przodu w ogóle nie widać, że masz brzuch ciążowy Mnie się baaardzo nie chce jechać do silesi |
|
|
|
#1352 |
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję za mile słowa
![]() Iclosemyeyes kupiłam cebuszke za 85 wiec chyba tyle co z all z dostawą. Ja mam ta w motylki i dzis bedzie próba. Ja lubie tak spać tylko ze zwykle poduszki brałam i tzowi juz brakowało pod głowę myślę ze mi pomoże zasnąć a i osłoni brzuch przed kopami leo.Bylam na wyprzedażach, piękne były ciuszki ale nic nie wzielam czekam do czwartku.Jutro robie garden party wiec zaraz sie biorę za marynowanie mies i placek ![]() ---------- Dopisano o 16:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- No zrobiłam próbę poduszki i leo myśli ze jego miejsce w tym przypadku jest między mną a poducha i sam oplata ja nogami wiec chyba chce mi ja gwizdnać
|
#1353 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bardzo chciałabym już konkretnej decyzji... Może dziś, bo zapowiada się spokojny wieczór? ![]() Ble, też bym się bała tego soku Cytat:
niech zabiera i śpi z nią w nocy, może nie będzie takiego problemu ze spaniem tuż przy mamie
|
||
|
|
|
#1354 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
daj znać jak się spało w nocy ![]() Cytat:
![]() spróbowałam dziś tego soku i nie jest aż tak źle, smakował jak słodkawy niesmacznie doprawiony barszcz ![]() Dziewczynki ja wybywam na miasto, życzę wam miłych wieczorów
|
|
|
#1355 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Z własnej woli przystał na Malwinkę, a teraz już zgłupiał, tyle imion mu podsuwamy do wyboru...udanego wypadu |
|
|
|
|
#1356 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1357 |
|
Moderator
|
Ja po wizycie u lekarza. Okazało się że mój atak bólu spowodowany był naciskiem pupy Malucha. Im więcej stoję czy chodzę tym bardziej się zsuwa i naciska zbyt mocno.
Na miesiąc mam zalecenie ostrego oszczędzania się bo jak to powiedział lekarz "nie chcemy na tym etapie dopuścić do porodu". Ale gdy dopytywałam czy coś nie tak, czy coś wskazuje na przedwczesny poród to powiedział że nie ale mam ten miesiąc przystopowywać. Zero sexu, absolutny zakaz podnoszenia mojej 3latki. Do tego mam zagrożenie anemią i muszę brać żelazo i jeść więcej wołowiny, jaj i białych ryb. No i Maluch DUŻY - 23tci 4 dzień a waży 680g. Biorąc pod uwagę moją drobną budowę to dużo. Mam się nastawić na większe dziecko niż moja Oliwka (a ona i tak duża bo 3480miała przy porodzie) Poza tym znów zasłaniał buzię
|
|
#1358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moje maleństwo dzisiaj często kopie Już się nie mogę doczekać czwartku. Chcę móc wreszcie mówić do brzucha po imieniu
|
|
#1359 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ty o której?
|
|
#1360 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1361 |
|
Zakorzenienie
|
14
ale ja idę tam na badanie głównie i potwierdzenie ze to chłopak wiec bez większych emocji bo połówkowe mialam, płeć okreslona...
|
#1362 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie połówkowe mam, więc emocje będą
Mam nadzieję, że wszystko z dzidzia będzie dobrze.
|
#1363 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cieszę sie ze popatrze na dzidzie bo jak na razie nie mialam takiego usg z monitorem w moja stronę
|
|
#1364 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ta lipcówka, co nie znała płci, wczoraj urodziła synka
|
|
#1365 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kojarzę tę markę herbat, tam na wszystkich było napisane, że nie dla kobiet w ciąży. Ale sprawdzałam i takich przeciwwskazań nie ma - można pić śmiało. Cytat:
Dobry wybór. Faktycznie z przodu nic a nic nie widać brzuszka, dopiero z boku - wygląda to uroczo ![]() Cytat:
Ale z tego co rozmawiam z koleżankami, sporo z nich ratowało się właśnie magnezem; przed snem też można porozciągać łydki.Może kiwi by Ci pomogło? Cytat:
![]() Koleżanki córka proponowała imiona bohaterek z "Krainy Lodu" - coś jest w tych inspiracjach ![]() tylkokasia Faktycznie rygorystyczne wskazania od lekarza, ale oby pomogły. Faktycznie dzieciaczek spory
|
|
#1366 |
|
Zakorzenienie
|
Hej! Dzis 24tydzień
Z czystym sumieniem moge polecić cebuszke! Jest wspaniała. Super odciaza biodra i kark, akurat wieczorem bolała mnie kosć ogonowa i bardzo wygodnie mi bylo na niej zasnać. Chyba juz zawsze bede jej używać ![]() ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:23 ---------- Tylkokasia trzymam kciuki zeby sie uspokoiło
|
#1367 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#1368 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Hej wszystkim, witam się dziś w 20 t + 0 czyli poloweczka
u mnie ta pierwsza połowa ciągnęła się bardzo długo w moim odczuciu, ale teraz pewnie przyspieszy lCytat:
fajnie, że się wygodnie wyspalas, nie mogę się doczekać na swoją!Cytat:
Cytat:
faktycznie synek duży Cytat:
Trzymam kciuki za udane badania, swoje mam we wtorek, nie mogę się doczekać jak zobaczę malutką i dostanę potwierdzenie, że siusiak jej nie wyrósł Cytat:
u nas póki co gotuje mąż, bo lubi to i jest w tym dobry. Ja tylko czasami piekę ciasta, ale nic skomplikowanego. Dziś chcę zrobić Brownie fasolowe ![]() To faktycznie, może tylko ta marka herbat tak sobie zastrzega na wszelki wypadek Ja dostałam zalecenie brania 4 tabletek dziennie, ale i tak dziś się obudziłam ze skurczem w lydce. Chyba sobie zwiększe dawkę, bo farmaceutka też mi mówiła, że można brać nawet do 6 szt dziennie. A kiwi też polecam, mnie już trochę mania na nie przeszło, ale to jeden z bardziej wartościowych owoców Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#1369 | |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkim gratuluję rozpoczętych tygodni
![]() Cytat:
Teraz mam połówkowe u innego lekarza, będzie też inny sprzęt (aczkolwiek moja lekarka ma bardzo dobry sprzęt, więc myślę, że to nie wina sprzętu). Liczę na to, że dzidzia będzie chętnie współpracować i pokaże co ma między nogami
|
|
#1370 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do gotowania- ja też jakoś nie mam do tego drygu. Jak już coś mnie najdzie, to wychodzi nienajgorzej, ale nie chce mi to wejść w nawyk. Za dzieciaka mieszkałam u babci, która nawet podejść do kuchenki nie pozwalała, zresztą dla niej wszystko mogło dziecko zabić i teraz mam dwie lewe ręce do wszystkiego. Na szczęście tż jest zupełnym przeciwieństwem, nie istnieje chyba czynność na tym świecie, z którą by sobie nie poradził i uczy mnie trochę.
|
|
|
|
|
#1371 |
|
Zakorzenienie
|
Witam się w tą piękną niedzielę
do mnie wpadli na chwilkę rodzice, mama przywiozła ciasto z owocami Dziewczyny jaki konkretnie magnez bierzecie? Bo mi lekarz kazał brać magnez z witaminą B6 dla kobiet w ciąży. W domu mam magnefar b6 i na opakowaniu jest napisane, żeby skonsultować się z lekarzem jeżeli jest się w ciąży.
|
#1372 | |||
|
Zakorzenienie
|
Lexie, ja biorę magneb6
Cytat:
Ja też chciałam potwierdzić płeć tak właśnie ok 18 tygodnia i też się nie dało bo maleństwo tak zwawo zmieniało pozycje teraz chcę iść mniej najedzona żeby sobie spokojnie leżało i dalo sobie wszystko podejrzeć ![]() Cytat:
Cytat:
Co do gotowania to u mnie chyba przyczyny podobne, to znaczy zawsze u mnie gotowała babcia i to było wyłącznie jej królestwo do którego niechętnie kogoś dopuszczala... Ja odkad mieszkam poza domem rodzinnym to tylko jakieś podstawy podstaw ogarnęłam
|
|
|
#1373 |
|
Zakorzenienie
|
Iclosemyeyes, od początku ciąży miałam przeczucie na dziewczynkę, ponieważ:
- ciągnęło mnie do słodkiego - wiem, kiedy doszło do zapłodnienia -przed owulacją, więc niby na dziewczynkę - w I trymestrze miałam wysyp syfów na czole Ale jak tylko na tym prenatalnym lekarka mówiła, że wygląda na chłopaka, to już totalnie zgłupiałam i obecnie nie mam żadnego przeczucia. Co ma być to będzie, to nasze pierwsze dziecko. Aczkolwiek bardziej wolelibyśmy dziewczynkę ![]() Co do magnezu to ja biorę Aspargin 3 razy dziennie po 2 tabletki (maksymalna dawka), bo mi ręce i nogi często cierpły. I teraz już nie cierpną
|
#1374 |
|
Zakorzenienie
|
Mi kazała brać aspargin ale po pierwsze sa niedobre i ciężko mi je przyjmować czen tego wydaje mi sie ze maja malo magnezu w składzie.
Wczoraj nie chciało mi sie sprzątać to teraz w półtora godziny obleciałam cala górę. Jak odsapne to pójdę cos z jedzeniem działać bo jak mówiłam mam dzis gości... leo bedzie miał zabawę bo 3dzieci przyjedzie zostało mi do porodu 119 dni, niech to szybciej leci! Choć w porównaniu z pierwsza ciążą to leci mi szybko tydzień za tygodniem. Aż sie boję czy zdążymy z wyprawka wczoraj w sklepie oglądałam kołyski te wielofunkcyjne i postanowiliśmy z mężem ze chcemy taka
|
#1375 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
robiłaś sobie obserwacje cyklu ze wiesz kiedy była owulacja? Ja to niestety zupełnie się nie interesowalam swoim cyklem, nawet ciężko mi było sobie przypomnieć kiedy miałam OM To trzymam kciuki za dziewczynkę ![]() Mnie płeć była obojętna zupełnie, ale chciałam żeby mąż miał swojego pierworodnego tak jak sobie wymarzył. Jednak już od prawie 7 tygodni trzymamy się wersji ze bedzie córeczka i nie chcielibyśmy się już odzwyczajac od tej myśli. Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#1376 |
|
Zakorzenienie
|
Iclosemyeyes, nie prowadziłam obserwacji, ale ja owulację miałam zazwyczaj w 14-15 dniu cyklu. Wiem, bo czułam, zawsze mnie jeden jajnik bolał, co miesiąc naprzemiennie raz lewy, raz prawy. A nasze dziecię powstało w 13 dniu cyklu
Bardzo dobrze wiem, bo w tamtym cyklu akurat ciągle byliśmy przemęczeni, zapracowani, bardzo wcześnie chodziliśmy spać i w okresie płodnym kochaliśmy się tylko raz. No i ten raz wystarczył ![]() Dziewczyny, od jutra w Netto są ubranka i akcesoria dla niemowląt i małych dzieci. Zobaczcie sobie gazetkę na stronie Netto. Ja się zastanawiam czy w ogóle kupować, bo body są tylko z krótkim rękawem lub na naramkach. A w dodatku płci nie znam
Nasz ślub 16.08.2014 2740g 52 cm Edytowane przez poznanianka1990 Czas edycji: 2015-07-12 o 12:01 |
|
|
|
#1377 |
|
Zakorzenienie
|
Wózków takich rok po roku nie mieli na sklepach jedynie na zamówienie
a mąż chce zwykły bliźniaczyWidziałam to w netto ale jak dla mnie nic ciekawego. Chyba droga ta wanienka. Sama kosztuje kolo 20zl a wkłady chyba po 15. Ja nie używałam wkładu bo w sumie troche na plecach i potem na brzuch go dawaliśmy zeby pupe umyć. Ale mieliśmy ta z ikei co ma antypoślizgi jakże nie jeździł mi po niej.
|
#1378 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
tam jest chyba Anna i Elza jak dobrze pamiętam? Zawsze ładniejsze niż Szeryfka Kaja Cytat:
![]() Cytat:
Ale fajnie, że te emocje dopiero przed Wami ![]() A my przeprowadziliśmy wczoraj wreszcie dyskusję nad naszymi listami i określiliśmy się do trzech imion |
||||
|
|
|
#1379 |
|
Zakorzenienie
|
Amelia16, to na jakich trzech imionach stanęło?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:12.

myślę ze mi pomoże zasnąć a i osłoni brzuch przed kopami leo.
czekam do czwartku.
i sam oplata ja nogami wiec chyba chce mi ja gwizdnać

a teraz dostałam od teściowej do picia sok z kiszonego buraka i jeszcze nie otworzyłam, bo boję się co to takiego
niech zabiera i śpi z nią w nocy, może nie będzie takiego problemu ze spaniem tuż przy mamie 

Nasz ślub 16.08.2014 

Ale z tego co rozmawiam z koleżankami, sporo z nich ratowało się właśnie magnezem; przed snem też można porozciągać łydki.
u mnie ta pierwsza połowa ciągnęła się bardzo długo w moim odczuciu, ale teraz pewnie przyspieszy
l
fajnie, że się wygodnie wyspalas, nie mogę się doczekać na swoją!

: