Mamusie październikowe 2015, część 4 :) ! - Strona 128 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-12, 07:48   #3811
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
no ale czemu nie B ? co krowy nie moge przeprowadzic i sobie jechac dalej ? kłóciłabym sie
I co, jak dostaniesz od krowy kopa, to pójdziesz do sądu z jej właścicielem?

Cytat:
chyba juz mamy wózek ale nic Wam nie napisze dopoki nie bede go miec w domu
AAAaaaaA

Cytat:
ja jak zdawałam to byla baza pytan i wszystkie na pamięć wyuoczone ale to byl 2011 rok
Jak ja zdawałam, to dostawaliśmy plik testów i większość uczyła przepisów się na zasadzie "znak w pierwszym pytaniu, a, b, a, c, c, b..." Za to ja, tuman, chciałam być uczciwa i się nauczyć naprawdę, przez co podchodziłam do teorii 3 razy Z czego za trzecim już nauczyłam się na pamięć
Stary 2015-07-12, 08:11   #3812
mala29lll
Zakorzenienie

Witaj córko marnotrawna Doopkę wymoczyłaś na urlopie w basenie? Wy w tym parku wodnym byliście nie?
Stary 2015-07-12, 08:16   #3813
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Ale że ja?
My nad polskim zimnym byliśmy
Stary 2015-07-12, 08:28   #3814
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Heloo Wczoraj się nawet nie odzywałam, bo normalnie wszystkie chyba dolegliwości prawie ciążowe mi dokuczały a chciałam jeszcze posprzątać porządnie, bo ja nie potrafie siedzieć w bałaganie. Nie odpocznę w syfie.
Kurde mnie już stawy siadają. Tak mnie nogi i krocze bolą, że jak paralityk się czuje aż zła jestem, bo mnie to mocno ogranicza. Za dużo kg dźwigają biedne nóżki. W ciąży 9 kg i przed ciążą 6,5 i nogi nie wytrzymują. DObrze, ze regularnie chociaż przed ciążą ćwiczyłam na stepperku to choć mocne te nogi, ale już co raz bardziej się kontuzje odzywają w kolanach. nie chcę mieć znowu ściąganej wody z kolan Jem już jak wróbelek, żeby na bardzo nie tyć bo kg i tak przybędzie, bo to Gabi tyje, to macica rośnie, to wody, to cycki grrrr z balkonikiem będę chodziła i położę sobie brzuch na niego:

Nie fisiuj tylko pisz który wózek

Ty szalona jesteś JA chciałam robić dżemy z truskawek, ale przegapiłam moment i zdrożały Zdersztą nie wiem czy bym dała rady z tymi spuchniętymi kłodami zamiast nóg. Choć może parę słoiczków się uda.
Poproszę przepis na pyszny dżem truskawkowy.

Ja w tamtym roku to miałam istną produkcję w kuchni leczo, sałatki warzywne, ogórki itd itp a w tym kiepsko
Ja też przegapiłam truskawki i wczoraj tylko trochę kupiłam. Nastawiłam dżem na noc i połowę zamroziłam. Jeszcze będę robić jabłka , śliwki (powidła) i maliny (konfitury i soki) i tyle. Mój kręgosłup by tego nie wytrzymał. Chciałabym jeszcze ogórki, ale chyba nie dam rady.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 08:29   #3815
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Mialam dzis ochote wystawic moje dziecko za drzwi... obudzila sie i pierwsze co to ryk jakby jej ktos cos zrobil na rece wzielam cisza nic jej nie bylo ale nie bede jej nosic to odlozylam przytulilam a tu dupa wyla jak syrena. A teraz sobie spi smacznie a matka od rana w zlym nastroju :/
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 08:34   #3816
88maggie88
Wtajemniczenie

Witam się ja póki co zrobiłam dżemy ale ja robie bez cukru czyli bardziej jak konfitury. Na dniach zabieram się za ogórki, suróweczki z ogórków i może juz papryka ja wszystko powoli nie wszystko na jeden dzień bo bym oszalała

---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:33 ----------

Mi też coraz jest ciężej. Najgorzej wstawać z łóżka, podnieść coś z podłogi, itd. A będzie coraz gorzej niestety.
Stary 2015-07-12, 08:35   #3817
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
I co, jak dostaniesz od krowy kopa, to pójdziesz do sądu z jej właścicielem?

AAAaaaaA
[/COLOR]

Jak ja zdawałam, to dostawaliśmy plik testów i większość uczyła przepisów się na zasadzie "znak w pierwszym pytaniu, a, b, a, c, c, b..." Za to ja, tuman, chciałam być uczciwa i się nauczyć naprawdę, przez co podchodziłam do teorii 3 razy Z czego za trzecim już nauczyłam się na pamięć
Ja zdawałam z 2008 jeszcze na starych zasadach. Zdałam za pierwszym podejściem, bez większej nauki jakoś mi podpasowały w tok mojego myślenia. Niestety zdawałam teorie 2 razy, bo praktyki nie mogłam zdać i mi się przedawniły.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2015-07-12, 08:36   #3818
88maggie88
Wtajemniczenie

Miałam dzisiaj piękny sen. Synka miałam na rękach u siebie w domu i pokazywałam mu jego odbicie w lustrze :p
Stary 2015-07-12, 08:38   #3819
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Ja zdawałam z 2008 jeszcze na starych zasadach.
Ja już nie nadążam które to stare, a które nowe Odkąd zdałam prawko to się kilka razy tam różne rzeczy zmieniały, he he. Podejrzewam, że dzisiaj bym prawka nie zdała
Stary 2015-07-12, 08:46   #3820
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Miałam dzisiaj piękny sen. Synka miałam na rękach u siebie w domu i pokazywałam mu jego odbicie w lustrze
Ja się nie mogę doczekać jak wezmę moje maleństwo na rece będziemy się przytulać i karmić.

---------- Dopisano o 08:46 ---------- Poprzedni post napisano o 08:42 ----------

Cytat:
Ja już nie nadążam które to stare, a które nowe Odkąd zdałam prawko to się kilka razy tam różne rzeczy zmieniały, he he. Podejrzewam, że dzisiaj bym prawka nie zdała
Ta teoria się zmienia jak w kalejdoskopie. Ja się cieszę, ze wzięłam się wtedy i zrobiłam. I z uporem maniaka podchodziłem do praktyki aż zdałam, ale u mnie stres był przyczyną i głupoty robiłam.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2015-07-12, 08:49   #3821
elvegirl
po drugiej stronie szafy

U mnie akurat praktyczny poszedł śpiewająco, ale pewnie teraz, przy całym egzaminie z parkowaniem w mieście, nerwy by mnie zeżarły.
Stary 2015-07-12, 09:09   #3822
niud
Wtajemniczenie

Dobry laski
Ja znów budzę się niewyspana u teściów, ale dziś już wracamy a jutro nie idę do pracy i tak już do rozwiązania Jakoś ciężko mi w to uwierzyć. Na jutro mam zaplanowane pranie ciuszków w koncu zobaczę czego ile mam no i zacznę w końcu zamawiać wyprawkę

Jak Was czytam to też myślę że się za jakieś pichcenie zabiorę. Coprawda u nas wszystko teściowa robi w hurtowych ilościach ale muszę zacząć nabierać wprawy. Na pewno będę chciała zrobić powidła bo uwielbiam, ale to jeszcze nie teraz. Wiśnie też uwielbiam - możecie podrzucić jakiś sprawdzony przepis na konfitury/dżem/powidła? Będę wdzięczna.

Cytat:
U mnie akurat praktyczny poszedł śpiewająco, ale pewnie teraz, przy całym egzaminie z parkowaniem w mieście, nerwy by mnie zeżarły.
Ja mam prawko ponad 4 lata zdałam w lutym tuż przed wymianą samochodów w Wawie i nową teorią. Za naszych czasów teoria byla banalnie prosta - było chyba 500 pytań, które wystarczyło raz przerobić. Niektóre były durne ale na pewnie nie pokroju krowy Chcieli utrudnić i widzę że nie mieli co wymyślić.

Edytowane przez niud
Czas edycji: 2015-07-12 o 09:12
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 09:26   #3823
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Chyba od 2013 sa nowe jest tajna baza 3tysiecy pytan :P
Aby ludzie oblewali i znowu placili , znalezli sposob na zarobek
Stary 2015-07-12, 09:35   #3824
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Chyba od 2013 sa nowe jest tajna baza 3tysiecy pytan :P
Aby ludzie oblewali i znowu placili , znalezli sposob na zarobek
A to ja już byłam "stary kierowiec" wtedy Ale i za moich czasów ludzie oblewali, na teorii za którymś razem siedziałam przed gościem, który zdawał 11 raz, a na praktycznym się trafił gość z piętnastym podejściem i nie zdał :P
Stary 2015-07-12, 09:47   #3825
Oliath
Zakorzenienie

Dawać i tu Wasze niezbędniki do torby do szpitala ) żeby Wam się w niedzielę nie nudziło wszystko, co planujecie zapakować dla siebie i maluszka. Możemy potem skompilować to w jedną super kompletną listę i wrzucić do pierwszego posta - bo już powoli czas, nie?
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 09:48   #3826
AgatkaSz
Wtajemniczenie

O masz haha a ja sie martwie ze teraz nie zdam i bedzie obciach
Najgorsze ze nie mozna sie tego nauczyc na pamiec i duzo jest podchwytliwych pytań.
Ledwo widoczne znaki na zdjeciach czy filmikach trzeba wysilic troche mozg a moj ciazowy jest i tak juz przegrzany ale musze dac rade zreszta jak bedziecie trzymac kciuki to nawet jak nie pojde to zdam haha
Stary 2015-07-12, 09:53   #3827
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Dawać i tu Wasze niezbędniki do torby do szpitala ) żeby Wam się w niedzielę nie nudziło
W pierwszym poście mamy link do takiej listy, która była swego czasu zrobiona na Wizażu, myślę że większość się na niej opiera

Cytat:
O masz haha a ja sie martwie ze teraz nie zdam i bedzie obciach
Mnie się wydaje, że przy teorii nie ma czegoś takiego jak "obciach" Jeśli chodzi o egzamin praktyczny, to już bywa różnie, bo jednak sporo osób zdających po raz dwucyfrowy do ludzie, którzy po prostu prawka mieć nie powinni. A jak ktoś ewidentnie się do tego nie nadaje, a się ciągle z uporem maniaka pcha, to powinien się mocno zastanowić co robi.
Stary 2015-07-12, 09:59   #3828
rita_k
Zadomowienie

Cytat:
W pierwszym poście mamy link do takiej listy, która była swego czasu zrobiona na Wizażu, myślę że większość się na niej opiera

Mnie się wydaje, że przy teorii nie ma czegoś takiego jak "obciach" Jeśli chodzi o egzamin praktyczny, to już bywa różnie, bo jednak sporo osób zdających po raz dwucyfrowy do ludzie, którzy po prostu prawka mieć nie powinni. A jak ktoś ewidentnie się do tego nie nadaje, a się ciągle z uporem maniaka pcha, to powinien się mocno zastanowić co robi.
Jak ja zdawalam na prawo jazdy to tych pytan bylo wogole jeszcze mniej ale to byly bardzozamierzchle czasy

Mi też najgorzej wstaje sie złóżka i podnosi.

Ja to mam troche słoikow dzemu z truskawek i jagód. Bo mójtż to nie za bardzo je więc to dla mnie. Właśnie planuje też sok z porzeczek i dżem z morelek. A na wytrawnie to jeszcze nic nie robiłam nigdy. A nie sorry w zeszłym roku robiłam przecier pomidorowy.

Edytowane przez rita_k
Czas edycji: 2015-07-12 o 10:02
rita_k jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 10:03   #3829
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Ale że ja?
My nad polskim zimnym byliśmy
Jak zwykle coś porąbałam heheh ale coś mnie się wydawało, ze pisałaś o jakimś parku wodnym w niemczech czy gdzieś tam i mi się ubzdurało

Cytat:
Mialam dzis ochote wystawic moje dziecko za drzwi... obudzila sie i pierwsze co to ryk jakby jej ktos cos zrobil na rece wzielam cisza nic jej nie bylo ale nie bede jej nosic to odlozylam przytulilam a tu dupa wyla jak syrena. A teraz sobie spi smacznie a matka od rana w zlym nastroju :/
Może jej się śniło coś złego

Z tą krową to mój mąż nie może przeżyć jak to szukać innej drogi

A my dziś 7 rocznica ślubu
Stary 2015-07-12, 10:05   #3830
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
Jak ja zdawalam na prawo jazdy to tych pytan bylo wogole jeszcze mniej ale to byly bardzozamierzchle czasy

Mi też najgorzej wstaje sie złóżka i podnosi.

Ja to mam troche słoikow dzemu z truskawek i jagód. Bo mójtż to nie za bardzo je więc to dla mnie. Właśnie planuje też sok z porzeczek i dżem z morelek. A na wytrawnie to jeszcze nic nie robiłam nigdy. A nie sorry w zeszłym roku robiłam przecier pomidorowy.
Ja właśnie w tym roku będę robić pierwszy raz przecier pomidorowy. W tamtym roku robiliśmy ketchupy i wyszły super i trzeba w tym roku też zrobić
Stary 2015-07-12, 10:07   #3831
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Jak zwykle coś porąbałam heheh ale coś mnie się wydawało, ze pisałaś o jakimś parku wodnym w niemczech czy gdzieś tam i mi się ubzdurało
Tak, ale to miało być wcześniej, w młodszej ciąży, no i dziewczyny tutaj mi odradziły Teraz już bym się na taki wypad nie zdecydowała, wystarczy że głupi wypad nad polskie morze mnie wykończył.
Cytat:
A my dziś 7 rocznica ślubu
Ładny staż
Gratulacje

---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:07 ----------

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
Ja już nie pamiętam ile tych pytań było
Stary 2015-07-12, 10:21   #3832
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Kurde wy się pobralyscie za słoiki a ja nix..po pierwsze to nigdy nie robiłam, po drugie jak jak będę miała swoją kuchnie to będzie inaczej. Nie lubię tu gotować jakoś..
Grilla przeżyłam, wróciliśmy przed 12, bo już i głowa i żołądek zaczął bolec..nie nadaje się już na takie imprezy. A we wrześniu mamy wesele, ciekawa jestem jak to przeżyje
Stary 2015-07-12, 10:27   #3833
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Dawać i tu Wasze niezbędniki do torby do szpitala ) żeby Wam się w niedzielę nie nudziło wszystko, co planujecie zapakować dla siebie i maluszka. Możemy potem skompilować to w jedną super kompletną listę i wrzucić do pierwszego posta - bo już powoli czas, nie?
No jak Elve pisała, że w liście z 1 strony jest. Zresztą Ty już taka wprawiona w bojach, że powinnaś nam napisac co się przyda
Ja wiem, że musze kupić jakieś te saszetki Tantum Rosa i rozrabiać w butelce z dziubkiem żeby sobie grażynkę przepłukiwać
Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Ja właśnie w tym roku będę robić pierwszy raz przecier pomidorowy. W tamtym roku robiliśmy ketchupy i wyszły super i trzeba w tym roku też zrobić
Daj przepis na keczup. Ja kochac keczupy
Cytat:
Tak, ale to miało być wcześniej, w młodszej ciąży, no i dziewczyny tutaj mi odradziły Teraz już bym się na taki wypad nie zdecydowała, wystarczy że głupi wypad nad polskie morze mnie wykończył.

Ładny staż
Gratulacje [COLOR="Silver"]
Wiedziałam, ze coś pisałaś o parku wodnym nie jest tak tragicznie ze mną hihih

Dziękuję
Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
Kurde wy się pobralyscie za słoiki a ja nix..po pierwsze to nigdy nie robiłam, po drugie jak jak będę miała swoją kuchnie to będzie inaczej. Nie lubię tu gotować jakoś..
Grilla przeżyłam, wróciliśmy przed 12, bo już i głowa i żołądek zaczął bolec..nie nadaje się już na takie imprezy. A we wrześniu mamy wesele, ciekawa jestem jak to przeżyje
Mnie by w życiu nie wyciągnął nikt we wrzesniu na wesele. Już ledwo się trzymam

Znalazłam fotelik Maxi Cosi z bazą za 300 zł używany i nie wiem czy coś nie tanio. Wygląda ładnie nawet. Chyba jutro zadzwonimy i się umówimy na oglądanie bo niedaleko nas
Stary 2015-07-12, 10:34   #3834
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

No to moja przyjaciółka wiec choć na trochę się pojawimy, przynajmniej sobie pojjem

Tez widziałam podobne ceny za używane z baza i planuje poszukać, bo 1000 a 300 czy 400 zł to jest różnica. Choć zastanawiam się czy narazie nie kupić tylko fotelika a jak zmienimy samochód to dopiero bazę dokupić..zobaczymy
Stary 2015-07-12, 11:18   #3835
sabonka123
Rozeznanie

Hej robie właśnie zakupy w aptece internetowej i szukam dobrej oliwki, kremu na odparzenia i emulsji do kąpieli. Co polecacie?

Dzidziuś 10.10.2015
sabonka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 11:43   #3836
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sabonka123 Pokaż wiadomość
Hej robie właśnie zakupy w aptece internetowej i szukam dobrej oliwki, kremu na odparzenia i emulsji do kąpieli. Co polecacie?
Kurczę wcześniej pisałam jakoś 2 tygodnie temu w czwartek/piątek po szkole rodzenia co tam polecali. Do doopki Ziajka krem, a na odparzoną już to właśnie nie pamiętam. O tutaj pisałam i jeszcze na nastęny dzięń coś tam https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=818698&page=97 i Oliath tu tez pisałam co do szpitala polecała położna wziąć
Stary 2015-07-12, 11:46   #3837
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
krem to polecany jest ten z ziajki tak chyba mala pisała, że mówili na SR a o oliwce słyszałam wiele dobrego tej z hipp ja osobiście dostałam kosmetyki dla dziecka z biodermy - i płyn do kąpieli, emulsje do smarowania, płyn micelarny do przemywania buźki i chusteczki . a krem do pupci właśnie ten z ziajki kupiłam

ale dziś jestem totalnie bez sił wypompowana jakaś. zjedliśmy z tż śniadanie , trochę dziś pospaliśmy a za niedługo biorę się za obiad bo teściowa z partnerem przychodzą do nas

dziewczyny tak się zastanawiałam.. będziecie prać same poszewki na pościel dla dziecka czy wypełnienie też ?
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 11:58   #3838
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
Ja to samo wesele we wrześniu mam.. pewnie pójdziemy tylko na kilka godzin. Mnie juz męczą tez wszelkie imprezy
Stary 2015-07-12, 11:58   #3839
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Nam polecali do dupki zapobiegawczo przeciw odparzeniom Linomag. Prawda taka, że wszystko jest ok a wybierzesz na zasadzie prób i testów co Ci najbardziej podpasuje. Do kąpieli kupilam Oillan bo akurat byl w komplecie z balsamem ujędrniającym dla mam - a o emulsji czytałam dużo dobrego ( srokao też poleca )

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
krem to polecany jest ten z ziajki tak chyba mala pisała, że mówili na SR a o oliwce słyszałam wiele dobrego tej z hipp ja osobiście dostałam kosmetyki dla dziecka z biodermy - i płyn do kąpieli, emulsje do smarowania, płyn micelarny do przemywania buźki i chusteczki . a krem do pupci właśnie ten z ziajki kupiłam

ale dziś jestem totalnie bez sił wypompowana jakaś. zjedliśmy z tż śniadanie , trochę dziś pospaliśmy a za niedługo biorę się za obiad bo teściowa z partnerem przychodzą do nas

dziewczyny tak się zastanawiałam.. będziecie prać same poszewki na pościel dla dziecka czy wypełnienie też ?
Płyn miceralny dla niemowlaków no nie mogę

A jakiej Ty pościeli chcesz używać? I od kiedy ?

Edytowane przez niud
Czas edycji: 2015-07-12 o 12:05
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 12:03   #3840
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Nam polecali do dupki zapobiegawczo przeciw odparzeniom Linomag. Prawda taka, że wszystko jest ok a wybierzesz na zasadzie prób i testów co Ci najbardziej podpasuje. Do kąpieli kupilam Oilatum bo akurat byl w komplecie z balsamem ujędrniającym dla mam - a o emulsji czytałam dużo dobrego.

Płyn miceralny dla niemowlaków no nie mogę

A jakiej Ty pościeli chcesz używać? I od kiedy ?
ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-i-dzieci.html

nie odrazu chyba tak na przyszłość pytam a jak już to samą kołderkę
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości