![]() |
#3481 |
Zakorzenienie
|
Dot.: 30 + 40 + dzień po dniu :-)
Aussie - Norwegia ma plusy i minusy, a jednym z pozytywów jest - paradoksalnie - więcej słońca, właśnie na wakacjach w Pl miałam wrażenie, że jest CIEMNO, w Oslo latem zmierzch koło 11stej wieczorem... No i mieszkam jakieś 10min rowerem od plaży
![]() ---------- Dopisano o 11:04 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- Z moich zachcianek w ciąży - ananasy... mogłam zjeść sama całego, zagryzałam krówkami - i musiały być to PRAWDZIWE krówki, takie wiecie - ciągnące się, absolutnie nie te, które się kruszą Kawa ![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Wczoraj wybrałam się na wycieczkę po drogeriach, jednak fajnie jest czasem popróbować nowości - a nie tylko czytać o nich w necie... Dokonałam odkrycia - dzięki 30% zniżce zwabiły mnie półki Clarinsa i Korres. Fajny jest olejek z filtrem z serii sport Clarins, ale najbardziej zachwyciły mnie jogurtowe filtry do ciała Korres - natychmiastowe nawilżenie, obłędny zapach, taki smakowity, bardzo naturalny... aż się chce smarować od stóp do głów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3482 |
Zakorzenienie
|
Aussie trochę tak,oby nie za dużo.Tycie..brrrrr.....Ch ciałabym już rodzić
![]() Kama można w ciąży u dentysty znieczulać?Muszę ten korzeń nieszczęsny usunąć.A na żywca to mogę jedynie dać sobie wsadzić lustereczko w otwór gębowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3483 |
Zadomowienie
|
CC Chanel zdecydowanie nie jest dla mnie lepki, klejący.
Ma bardzo przyjemną konsystencję i ładnie wygląda na twarzy co najmniej kilka godzin. Nie pamiętam już który z testowanych BB/CC faktycznie się kleił, ale nie ten. Z testowanych w próbce przyjemny był też EE ![]() Nuxe ma, jak większość firm, specjalną linię słoneczną: http://pl.nuxe.com/nuxe-sun Mam 50-tkę do twarzy i 30-tkę do ciała. Ja też raz na jeden dzień przygarnęłam marznącego kota (nowi właściciele sąsiedniego domu obiecali starszej pani, że zaopiekują się jej kotem, po czym go wyrzucili na przeszło 20-stopniowy mróz!), ale posłanie musiałam przygotować w pomieszczeniu gospodarczym i jak najszybciej znaleźć mu nowy dom bo razem ze mną jest 3 alergików w domu, a koty uczulają (lub po jakimś czasie uczulą) ponoć każdego alergika ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3484 |
Zakorzenienie
|
Dircik - wczoraj także obejrzałam te filtry Nuxe w aptece, fajnie się zapowiadają, ale testerów nie było... No i dosyć kosztowne są.
Nie słyszałam o Dermaquest, zainteresowałyście mnie... Czy to ten filtr https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...em-spf-30.html |
![]() ![]() |
![]() |
#3485 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Oj jeszcze z rozrzewnieniem wspomnisz czasy ciąży. Ja po przespanych dwóch godzinach w nocy marzyłam o tym, żeby delikwenta wsadzić z powrotem do brzucha ![]()
![]() |
#3486 |
Zakorzenienie
|
Michell - kilogramami się nie przejmuj, pomyśl o tych wszystkich komórkach macierzystych które fasolka ci sprezentuje - żaden krem, żadne spa tak cię nie odmłodzi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3487 |
Zakorzenienie
|
Miszka, o ciązy powiedzieć musisz, znieczulac można, także tym silniejszym. usuwanie najlepiej 2 trymestr. nie wolno albo rzadko wolno rtg.
do konturowania - na dole strony wizażu był filmik z kredkami smashboxa http://www.sephora.pl/Makijaz/Palety...estaw/P2179003 podobne - 2 sztuki - ma clinique. kupiłam brązer, rozswietlajaca i róz - oczywiście w dobrych cenach ![]() https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...ur.html&next=1 Caffe, dermaquest w sklepach medycyny estetycznej, na przykład http://www.sklep.bio-med.pl/manufact...t-skin-therapy Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2015-07-11 o 14:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#3488 |
Zakorzenienie
|
Kamlisa - właśnie się zastanawiałam czy Dermaquest to profesjonalne kosmetyki czy takie 'wyższa półka' (cena!!!)
|
![]() ![]() |
![]() |
#3489 |
Zakorzenienie
|
Caffe i to i to
![]() Ale nie zmienia to faktu, ze nie kupuje tych absurdalnie drogich, bo overprize jest i tam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3490 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Ale tu cichutko dzisiaj ![]() Ja właśnie odłożyłam dziecko na drzemkę, popijam kawę i się relaksuję ![]() Miłego dnia dla Was wszystkich ![]()
![]() |
#3491 |
Zakorzenienie
|
Kawa
![]() ...ale sobie dziś pospałam... |
![]() ![]() |
![]() |
#3492 |
Zadomowienie
|
Caffeine, ja tez......
![]() Dziecko od rana siedziało z tatą, a ja miałam swój "dzień dziecka" i wstałam o 10:30 ![]() ![]()
![]() |
#3493 |
Zakorzenienie
|
ha, ha - Wonder - trochę snu i leniwy poranek to największy luksus jaki może spotkać młodą mamę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3494 |
Zadomowienie
|
Caffeine, a teraz oni obaj śpią, wiec w bonusie mam jeszcze niczym niezmącony czas dla siebie, no po prostu bajka
![]()
![]() |
#3495 |
Zakorzenienie
|
Wonder - korzystaj
![]() Łapię się na tym, że coraz częściej EGOISTYCZNIE poświęcam czas tylko sobie - w piątek byłam na zakupach i nawet nie zajrzałam do sklepów z ubrankami dla dzieci, chociaż bardzo to lubię i mała ma garderobę zdecydowanie lepszą niż moja ![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Kamlisa - zgadzam się w 100% - mam identyczne podejście. Od zawsze praktycznie kupuję kosmetyki apteczne, po prostu mają najlepszą relację jakość/cena. Jestem zdecydowanie przeciwna snobizmowi w tej kwestii - nawet pośród tanich marek można znaleść wyjątkowe perełki. Jednocześnie - przekonałam się, że skuteczny specyfik z aktywnymi składnikami typu witC czy retinol musi niestety kosztować nieco i od tego ucieczki nie ma ![]() Poza tym - dobry skład kremu może być pozornie dobry, ta sama nazwa w składzie inci nie oznacza wcale, że jest to identyczna substancja w różnych kremach - różni się jej pochodzenie, sposób pozyskiwania, stopień oczyszczenia - jednym słowem jakość - a co za tym idzie - oczywiście skuteczność. |
![]() ![]() |
![]() |
#3496 |
Gang Iren
|
A ja się do końca nie zgodzę.
Często tańsze kosmetyki mają takie składy jak te drogie. Płaci się za firmę.
#3497 |
Zakorzenienie
|
Gosia - jeśli przeczytasz to, co napisałam o składnikach - wszystko stanie się jasne - ten sam składnik niestety nie jest zawsze tym samym.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3498 |
Konto usunięte
|
Dobrym przykładem na zaprzeczenie Twej tezy są chociażby produkty koncernu Loreal-to samo jest w marce jak i w markach skupionych w koncernie. Kolejnym przykladem chociażby polskie firmy-kupują dokładnie tam, gdzie giganci, rożnica w cenie wielka. Witamina C najskuteczniejsza to 20% OST koreanskie cos za okolo 60-70 zł wiec jak mam do wyboru Aurigę, ktorej opakowanie daje wiele do życzenia to wiadomo co wybieram i tak dalej i tak dalej. Ja nie mogę uzywac reklamowanych marek bo zwyczajnie robia mi kuku, maja mocny parfum w skladzie co przy mojej skorze skutkuje zwolnieniem lekarskim i wysypka... Co do aptecznych składnik Parrafinum liquidum sprawia, że jeśli kosztuje powyzej 10 zl i nie jest na stopy i dlonie odkladam, wiec zostaje niewiele do kupienia. Ale...ja jestem totalnym wrazliwcem
|
![]() ![]() |
![]() |
#3499 |
Gang Iren
|
Nie wiem jak z retinolem, ale wit c lewoskrętną w proszku kupowała moja znajoma i sama robiła sobie kosmetyki. Tanio jak barszcz. Za kg około 50zł płaciła.
Ja uważam nadal, że płaci się za firmę.
We all find time to do what we really want to do... Edytowane przez gosia261282 Czas edycji: 2015-07-12 o 13:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#3500 |
Zakorzenienie
|
Ha, ha - Danusia - kosmetyki koncernu L'Oreal kupuję sporadycznie, lubię podkłady Vichy, ale czegoś z retinolem lub vitC nie kupię na pewno. To co napisałaś niestety nie podważa mojej tezy. Dobre kosmetyki mają jako bazę glicerynę, aloes, shea - i tu cena od razu idzię w górę... Jeśli mówimy o naturalnych składnikach takich jak masło shea, różnica w ich jakości jest ogromna - jak już wspomniałam różnią się pochodzeniem i stopniem oczyszczenia.
Nie wspomnę już o kwasie hialuranowym, jest to skomplikowana chemicznie sbstancja, ma różne postacie - a nazwa w inci jedna... ---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Co do jakości składników w opcji "sama sobie zrobię lepszy kosmetyk bo nie będę płacić za logo" - tu także bywa baaardzo różnie. Bo dlaczego np. jedne hydrolaty są super, a inne (niby z tej samej rośliny) - całkowicie beznadziejne, śmierdzące paskudztwo? |
![]() ![]() |
![]() |
#3501 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3502 |
Zakorzenienie
|
U mnie dzień umiarkowanie chłodny, włąsciwie bez słonca. czereśnie dojrzewają
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3503 |
Gang Iren
|
Caffe a to co ja napisałam? Sama wit c jest tania.
Kiedyś na blogu kobieta analizowała składy tanich i drogich kosmetyków i często składy te same a cena różna. Zresztą moja ciotka używa mega drogich kosmetyków, a ma zmarszczki. Moja babcia na kremie nivea wyglądała super. Nie przekonuje mnie, że żeby ładnie wyglądać trzeba wydać mnóstwo kasy.
![]() |
#3504 |
Zakorzenienie
|
Gosia - właśnie dokładnie o tym piszę - nawet drogie kremy nie zawsze będą skuteczne a analiza składu to nie wszystko, bo ta sama nazwa oznacza często zapełnie inną postać tej niby samej substancji.
---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:16 ---------- Danusia - a co ze SkinCeuticals? Jedne z najlepszych kosmetyków z retinolem - a należą do znienawidzonego koncernu L'Oreal |
![]() ![]() |
![]() |
#3505 |
Gang Iren
|
Caffe to powiedz mi skąd wiedzieć, że kosmetyk jest dobry, jeśli nie po składzie?
#3506 |
Zakorzenienie
|
Kazda będzie miała swoje zdanie, ważne, by wyrobić sobie opinie po poznaniu innych
![]() ![]() ![]() ![]() Gosia, kosmetyki maja umiarkowany wpływ na zmarszczki ![]() ![]() A z mojej branzy, więc już pewnie - sa osoby ze skłonnością do osadów na zębach. Nie pala, myja, pija 1 kawe czy hewrbate dziennie - a osad, ze hej. wynika to ze skłonności sliny do wyłapywania barwników z pożywienia. i nic się na to nie poradzi..A propos kremów - nie polecam collagen 360 z mesoestetic, Ilana tez go chyba kiedys zjechała. Sciaga i zostawia lepka warstwę.. a Edytowane przez Kamlisa Czas edycji: 2015-07-12 o 14:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#3507 |
Zakorzenienie
|
Gosia, skład jest ważny, ale nie daje 100% gwarancji niestety
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3508 |
Gang Iren
|
Caffe no ale skąd ty to wiesz? Skąd wiesz, że w jednym produkcie składnik aktywny jest dobry, a w drugim nie?
#3509 |
Zakorzenienie
|
Ha, ha - Kamlisa - może te luksusowe słoiczki działają jak placebo
![]() Płacisz trzy stówy i młodniejesz w oczach ![]() Nie należy kobietom odbierać wiary w reklamy ![]() ---------- Dopisano o 15:35 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Gosia - wiem, bo między innymi - przetestowałam na własnej skórze ![]() A tak na serio - czytam, myślę, pytam, wgryzam się w temat - to wszystko. |
![]() ![]() |
![]() |
#3510 | |
Gang Iren
|
Cytat:
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:46.