Mamusie październikowe 2015, część 4 :) ! - Strona 129 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-12, 12:08   #3841
mala29lll
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
dziewczyny tak się zastanawiałam.. będziecie prać same poszewki na pościel dla dziecka czy wypełnienie też ?
JAk już będę dawała dzidzi pościelkę kiedyś to może wrzucę do pralki też wypełnienie
Stary 2015-07-12, 12:08   #3842
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
ten https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...-i-dzieci.html

nie odrazu chyba tak na przyszłość pytam a jak już to samą kołderkę :
Jak mój dziec nie będzie tolerował zwykłej przygotowanej wody to będę pamiętać, że takie cuda istnieją
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 12:11   #3843
malinowa4
Zakorzenienie

co się stało z littlevenus i frik ?

---------- Dopisano o 12:11 ---------- Poprzedni post napisano o 12:10 ----------

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Jak mój dziec nie będzie tolerował zwykłej przygotowanej wody to będę pamiętać, że takie cuda istnieją
ja bym nie kupowała specjalnie, ale jak dostałam to nie będę narzekać
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 13:07   #3844
mala29lll
Zakorzenienie

tak robię dokładną listę co jeszcze kupić i przeglądam aptekę. Trafiłam na coś takiego http://www.aptekagemini.pl/baby-ono-...rozmiar-s.html i na bank kupię A jeszcze ciekawa jestem jak z żelem porodowym, bo drogi jest i to najlepiej chyba przed samym porodem jak będzie mniej więcej wiadomo jak się rodzi http://www.aptekagemini.pl/natalis-z...y-kuferek.html
Stary 2015-07-12, 13:16   #3845
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
tak robię dokładną listę co jeszcze kupić i przeglądam aptekę. Trafiłam na coś takiego http://www.aptekagemini.pl/baby-ono-...rozmiar-s.html i na bank kupię A jeszcze ciekawa jestem jak z żelem porodowym, bo drogi jest i to najlepiej chyba przed samym porodem jak będzie mniej więcej wiadomo jak się rodzi http://www.aptekagemini.pl/natalis-z...y-kuferek.html
Hehe - Nam babka na SR mówiła żeby absolutnie pasów nie kupować bo to działa odwrotnie - rozleniwia mięśnie zamiast je stymulować.

Wysłane z mojego LG-D855 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-07-12, 13:33   #3846
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Hehe - Nam babka na SR mówiła żeby absolutnie pasów nie kupować bo to działa odwrotnie - rozleniwia mięśnie zamiast je stymulować.

no ni e jestem przekonana, bo takie pasy pomagają ponoć w obkurczaniu skóry też hmmm...

Hihi ciekawe urządzonko: http://www.aptekagemini.pl/body-cloc...-opti-max.html
Stary 2015-07-12, 13:34   #3847
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:

I nie wiadomo co robić. Jak zwykle jedna rzecz i różne opinie też planuje kupić. Poczytam dużo opinii i zdecyduje
Stary 2015-07-12, 13:36   #3848
mala29lll
Zakorzenienie

i opinie o urzadzeniu http://www.babyboom.pl/rodzina/testu...acych_mam.html

zaciekawiło mnie to, bo mam tez bolesne misiaczki
Stary 2015-07-12, 13:38   #3849
krolewna1986
Wtajemniczenie

hej laseczki, mam aktywny weekend, więc nie mam czasu nawet się odezwać teraz będzie mnie trochę mniej, bo tż ma urlop i muszę się nim zająć odpowiednio

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
To pulsowanie o którym piszecie to nie jest po prostu łożysko? przecież tam krew się pompuje że hoho czkawka to raczej skakanie brzusia całego, nie da się pomylić, a serduszko dziecka tylko stetoskopem porządnym - i to jest szybki cichy łomot z kolei. Ja obstawiam u siebie łożysko
o widzisz ja mam łożysko z przodu, więc może to i to, pocieszyłaś mnie

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Witam się ja póki co zrobiłam dżemy ale ja robie bez cukru czyli bardziej jak konfitury. Na dniach zabieram się za ogórki, suróweczki z ogórków i może juz papryka ja wszystko powoli nie wszystko na jeden dzień bo bym oszalała [COLOR="Silver"]
daj przepisy na wszystko

Juliś 

Aniołek[*]30tc
krolewna1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 13:45   #3850
Malpka
Zakorzenienie

hej

Cytat:
Napisane przez Kuapouszka Pokaż wiadomość
Kurcze głownie poszło o morfologie -niedobory wszystkiego, krótka szyjka - dostałam w ciul kroplówek i jest naprawdę ok szyjke mi wczoraj zbadali i jest dużo lepiej - jednak tydzien lezenia plackiem pomógł
Gorzej z Lulu - lekarz podejrzewa ze ma jakieś pasożyty - zaczęło sie od zaostrzenia kłopotów ze spaniem -pisałam wam ze budzi sie czasem co 20 min kilkanaście razy w nocy - jak byłam w szpitalu maz mówił ze jest masakra - idzie spać normalnie około 8 a miedzy 12 a 1 w nocy zaczyna sie płacz przez sen i rzuca sie okropni, nie idzie jej uspokoić - pediatra mówi ze to prawie napewno owsiki albo coś bo problem zaczął sie właśnie jak zaczęła raczkowac - wiadomo na raczkach jednoczesni zabkujac i pakując łapki do buzi mogła gdzieś cholerstwo złapać - co ciekawe ja nie mam żadnych pasożytów bo sprawdzili w szpitalu - mieli teorie ze moze przez to mam taka anemię ale jednak nie, maź mówi ze on tez żadnych objawów nie ma za to lilka jak z opisu - pogorszyło sie w Polsce bo babcia ja słodyczami dokarmia ;( dostała dziś lek i zobaczymy na dniach - w poniedziałek będzie wynik badania. No szlag by to;( i to mimo ze ja pedantka jestem ;/ pani doktor mówiła ze to baaaaardzo częste wsród maluchów i żeby siebie nie obwińiac o brak higieny czy coś bo to nie ten problem...
dobrze ze się tobą zajeli zdrówka dla ciebie i córci

Cytat:
Napisane przez ktosiula Pokaż wiadomość
Jesteśmy w drodze nad morze. Mieliśmy wyjechać o północy a wyjechaliśmy przed 5....
ja z dziećmi tylko nocą przynajmniej większość drogi prześpią

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
Kurde właśnie patrze ze baza to drugie tyle do fotelika trzeba doliczyć...i się trochę przeraziłam...a jeśli zapmniemy tylko pasami to jest to dużo mniej bezpieczne? Wszystkie macie bazy?
ja nie mam bazy i nie kupuję. NIe miałam przy żadnym dziecku
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 14:00   #3851
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Ja też nie zamierzam kupować bazy.
Stary 2015-07-12, 14:13   #3852
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
no ni e jestem przekonana, bo takie pasy pomagają ponoć w obkurczaniu skóry też hmmm...

Hihi ciekawe urządzonko: http://www.aptekagemini.pl/body-cloc...-opti-max.html
Jeżeli chodzi o mięśnie to mnie to akurat przekonuję bo to logiczne, co do skóry - nie wiem, ale też nie wierzę ślepo we wszystko co mi mówią na SR
Niech się doświadczone mamy wypowiedzią, czy używały.

Stary 2015-07-12, 14:22   #3853
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EMI2014 Pokaż wiadomość

Mamuski kupujecie baldachim do łóżeczka? Tak się zastanawiam... ładnie wyglada ale zastanawiam się czy to nie jest zbędny wydatek:p
jak dla mnie zbędny wydatek miałam przy Julce ale, szybko się go pozbyłam

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Ja też przegapiłam truskawki i wczoraj tylko trochę kupiłam. Nastawiłam dżem na noc i połowę zamroziłam. Jeszcze będę robić jabłka , śliwki (powidła) i maliny (konfitury i soki) i tyle. Mój kręgosłup by tego nie wytrzymał. Chciałabym jeszcze ogórki, ale chyba nie dam rady.
a z malin jak robisz? z malin jeszcze nie robiłąm a chciałam w tym roku zrobić

Cytat:

A my dziś 7 rocznica ślubu
Gratulacje ! My mieliśmy tydzień temu 7 rocznicę ślubu

Cytat:

dziewczyny tak się zastanawiałam.. będziecie prać same poszewki na pościel dla dziecka czy wypełnienie też ?
ja tylko poszewki prałam

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Cytat:

ja tez tak słyszałam jak i ty
ja nie miałam tego i ćwiczeniami ładnie wróciłam do formy i brzuch też
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 14:41   #3854
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Cytat:
Ja zdawałam z 2008 jeszcze na starych zasadach. Zdałam za pierwszym podejściem, bez większej nauki jakoś mi podpasowały w tok mojego myślenia. Niestety zdawałam teorie 2 razy, bo praktyki nie mogłam zdać i mi się przedawniły.
Ja mam prawo jazdy od sierpnia 2013. Teorię zdałam za pierwszym razem, praktykę za trzecim. Jak sobie przypomnę, ile stresu się wtedy najadłam, to mi się słabo robi.
Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
W pierwszym poście mamy link do takiej listy, która była swego czasu zrobiona na Wizażu, myślę że większość się na niej opiera

Mnie się wydaje, że przy teorii nie ma czegoś takiego jak "obciach" Jeśli chodzi o egzamin praktyczny, to już bywa różnie, bo jednak sporo osób zdających po raz dwucyfrowy do ludzie, którzy po prostu prawka mieć nie powinni. A jak ktoś ewidentnie się do tego nie nadaje, a się ciągle z uporem maniaka pcha, to powinien się mocno zastanowić co robi.
Zgadzam się. Uważam, że powinien być jakiś limit niezdawania. Co, jak co, ale sądzę, że ludzie, którzy zdali za nastym podejściem są, przeważnie, tylko zagrożeniem na drodze. Pewnie są jakieś wyjątki, ale ja takich nie znam. A znam trochę osób, które pozdawały za 8 czy 10 razem. Ja miałam postanowione, że jak nie zdam do 5 razy, to olewam prawko.

Cytat:
A my dziś 7 rocznica ślubu
Gratulacje . Ja z moim jestem 4,5 roku się czasem zastanawiam, jakim cudem my jeszcze żyjemy.

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
Kurde wy się pobralyscie za słoiki a ja nix..po pierwsze to nigdy nie robiłam, po drugie jak jak będę miała swoją kuchnie to będzie inaczej. Nie lubię tu gotować jakoś..
Grilla przeżyłam, wróciliśmy przed 12, bo już i głowa i żołądek zaczął bolec..nie nadaje się już na takie imprezy. A we wrześniu mamy wesele, ciekawa jestem jak to przeżyje
My też we wrześniu mamy ślub znajomego tżta, ale idziemy tylko na ceremonię. Powiedziałam mu, że jak bardzo chcę, to może sam iść, ale ja w 39 tygodniu ciąży na żadne wesele nie idę. Stwierdził, że on też nie idzie, bo w każdym momencie będę mogła rodzić, a poza tym głupio by mu było samemu.
Cytat:
Ja też nie zamierzam kupować bazy.
My się zastanawiamy nad bazą. Kupilibyśmy na 100%, gdyby był fotelik 9-18 pasujący do bazy. Ale ten fotelik jest jeszcze testowany. I teraz nie wiemy, czy w ciemno kupić bazę i czekać na ten fotelik, czy może darować sobie, a kupić ją dopiero przy foteliku 9-18.

Byłam dzisiaj na małych zakupach i tak się umęczyłam, że głowa mała. A jeszcze w przyszłym tygodniu muszę jechać, bo chcę kupić wszystko do torby szpitalnej, a nie zrobiłam listy .
Stary 2015-07-12, 14:47   #3855
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
My się zastanawiamy nad bazą.
U nas dziecko będzie wożone najprawdopodobniej trzema samochodami, a kupienia trzech baz sobie nie wyobrażam Zobaczymy co będzie później, może większe foteliki mnie przekonają do bazy, ale póki co nie widzę sensu.
Stary 2015-07-12, 14:51   #3856
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Cytat:
U nas dziecko będzie wożone najprawdopodobniej trzema samochodami, a kupienia trzech baz sobie nie wyobrażam Zobaczymy co będzie później, może większe foteliki mnie przekonają do bazy, ale póki co nie widzę sensu.
Akurat bazę można dowolnie przenosić z samochodu do samochodu. Tylko wpinasz i wypinasz. A przynajmniej tak nam tłumaczył kiedyś sprzedawca w sklepie dziecięcym. U nas też Kinga będzie dwoma samochodami wożona.
Stary 2015-07-12, 15:15   #3857
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam prawo jazdy od sierpnia 2013. Teorię zdałam za pierwszym razem, praktykę za trzecim. Jak sobie przypomnę, ile stresu się wtedy najadłam, to mi się słabo robi.

Zgadzam się. Uważam, że powinien być jakiś limit niezdawania. Co, jak co, ale sądzę, że ludzie, którzy zdali za nastym podejściem są, przeważnie, tylko zagrożeniem na drodze. Pewnie są jakieś wyjątki, ale ja takich nie znam. A znam trochę osób, które pozdawały za 8 czy 10 razem. Ja miałam postanowione, że jak nie zdam do 5 razy, to olewam prawko.
ja po 3 niezdanych praktycznych olałam prawko a i tak autem czasem jeździłam zdanie egzaminu to nie tylko kwestia umiejętności, jeszcze zależy na jakiego egzaminatora trafisz no i dochodzi mega stres. ja za 3 razem jeździłam ponad godzinę i na samym końcu mnie oblał. jak będzie jakiś zryp to za byle co obleje.
jak trochę się tu ogarniemy kasowo i spłacimy pożyczkę od mojego taty na nowe auto to będę tu w Niemczech robić prawko tu nie oblewają za głupoty, placu wgl nie ma, a jeździ się nowymi autami i to nawet typu audi, bmw itp tylko trochę drożej no ale cóż trudno już

odpisali mi od tego kombinezonu i jutro odbieramy w sumie to nie tak daleko od nas, mam nadzieję że wszystko będzie z nim w porządku
Stary 2015-07-12, 16:17   #3858
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Akurat bazę można dowolnie przenosić z samochodu do samochodu. Tylko wpinasz i wypinasz.
Jasne, ale lecieć do jednego samochodu, żeby wypiąć z niego bazę, lecieć żeby przełożyć ją do drugiego samochodu, lecieć żeby zapakować dzidziola z fotelikiem...po co? Fotelik na siedzenie, przełożyć pas, po sprawie.

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Cytat:
jak będzie jakiś zryp to za byle co obleje.
Zawsze tak było i wiem że odkąd jest monitoring, wielu moich znajomych się odwoływało od decyzji egzaminatora, kilku osobom się nawet udało
Stary 2015-07-12, 16:41   #3859
mala29lll
Zakorzenienie

Jaki krem do buzi tak na wyjścia i w domu??
Stary 2015-07-12, 16:43   #3860
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam z hippa i babydream
Stary 2015-07-12, 17:18   #3861
mala29lll
Zakorzenienie

a materac jednak stanie na lateks-kokos, bo sam lateks może być za miękki dla noworodka. Czyli do 9 miesiąca strona kokos a od 9 miesiąca lateks.
Stary 2015-07-12, 18:32   #3862
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
a materac jednak stanie na lateks-kokos, bo sam lateks może być za miękki dla noworodka. Czyli do 9 miesiąca strona kokos a od 9 miesiąca lateks.
A ja ostatnio trochę się edukowałam i kupimy z pianki wysoko elastycznej albo termoelastycznej. Starszej też taki kupimy do nowego łóżka.

---------- Dopisano o 18:29 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ----------

Cytat:
Do buzi to taki, który nie na wody na pierwszym miejscu w składzie. U nas króluje Nicea od początku.

---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:29 ----------

Cytat:
Jasne, ale lecieć do jednego samochodu, żeby wypiąć z niego bazę, lecieć żeby przełożyć ją do drugiego samochodu, lecieć żeby zapakować dzidziola z fotelikiem...po co? Fotelik na siedzenie, przełożyć pas, po sprawie.

---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ----------

Zawsze tak było i wiem że odkąd jest monitoring, wielu moich znajomych się odwoływało od decyzji egzaminatora, kilku osobom się nawet udało
Dokładnie. W maxi cosi City fotelik gotowałam w minutę. Zresztą to fotelik na 9-12 miesięcy. Drugi mamy na isofixy, ale on jest na dłużej.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 19:15   #3863
toskaKrk
Wtajemniczenie

Wróciliśmy
Ledwo przeżyłam ten wyjazd. Jakbym wiedziała, że tak fatalnie będę się czuła jadąc długo samochodem i łażąc gdzieniegdzie to bym chyba odpuściła
W dodatku pisałam Wam, że w czwartek upadłam z młodym tak, że uderzyłam się w plecy, no i te plecy bolą mnie dalej

Muszę Was nadrobić.

---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:
a gdzie Wy śmiagacie, bo nie pamiętam niestety
Cytat:
dacie rade tż też mój wstał w sobotę o 10, wyjechaliśmy o 19:20 , jechał całą noc do Niemiec i o 7 byliśmy na miejscu
Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
o ktorej wyjeżdżacie? wygląda na to że nie będziecie wcześniej niż o 20. to luzik powinien być a na jaką dzielnicę jedziecie?
Wyjechaliśmy z Krk około 16:30. Na miejscu byliśmy około 21:30 chyba. Rita na Bródno obwodnicą jechaliśmy Generalnie kiepsko się jechało, bo spora część drogi rozkopana, bo roboty, po drodze wypadek więc 20min w korku. Ja myślałam że nie dojadę tak mnie bolały plecy, więc co chwila postój. Ostatnią godzinę młody płakał bo słońce zachodziło, a on jeszcze chciał słoneczko
Padł po 23 a my razem z nim.
Powrót lepszy, wyjechaliśmy 12:40 a byliśmy w domu 18:30, ale w połowie drogi 40min młody szalał na zjeżdżalni przy mcdonaldzie później go zagadywaliśmy i jakoś się udało.

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
Udanego wyjazdu!!!
Dzięki
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 19:19   #3864
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:

Gratulacje . Ja z moim jestem 4,5 roku się czasem zastanawiam, jakim cudem my jeszcze żyjemy.

My też we wrześniu mamy ślub znajomego tżta, ale idziemy tylko na ceremonię. Powiedziałam mu, że jak bardzo chcę, to może sam iść, ale ja w 39 tygodniu ciąży na żadne wesele nie idę. Stwierdził, że on też nie idzie, bo w każdym momencie będę mogła rodzić, a poza tym głupio by mu było samemu.

My się zastanawiamy nad bazą. Kupilibyśmy na 100%, gdyby był fotelik 9-18 pasujący do bazy. Ale ten fotelik jest jeszcze testowany. I teraz nie wiemy, czy w ciemno kupić bazę i czekać na ten fotelik, czy może darować sobie, a kupić ją dopiero przy foteliku 9-18.

Byłam dzisiaj na małych zakupach i tak się umęczyłam, że głowa mała. A jeszcze w przyszłym tygodniu muszę jechać, bo chcę kupić wszystko do torby szpitalnej, a nie zrobiłam listy .
Ja praktykę za 6, ale wtedy u nas w były takie kolejki na egzaminy, ze się czekało 1.5-2 miesiące. I po 4 niezdanym teorie pisałam.
Dla mnie każdy egzamin to był stres nieaamowity, ale zdałam kupiłam samochód i jeździłam od początku .
Cytat:
Dla mnie kupowanie bazy specjalnie do drugiego fotelika jest bezsensowne lepiej fotelik z isofixami na to samo wychodzi, bo baza też jest montowana na isofixy. Taki fotelik przynajmniej przełożysz do innego auta i zamontujesz.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2015-07-12, 19:32   #3865
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Dla mnie kupowanie bazy specjalnie do drugiego fotelika jest bezsensowne lepiej fotelik z isofixami na to samo wychodzi, bo baza też jest montowana na isofixy. Taki fotelik przynajmniej przełożysz do innego auta i zamontujesz.
Z tego co wiem to nie każda baza pasuje do każdej marki fotelików, ale może się mylę.
Stary 2015-07-12, 19:35   #3866
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Z tego co wiem to nie każda baza pasuje do każdej marki fotelików, ale może się mylę.
Oczywiście. Bazy są firmowane I pasują do fotelików tych firm.

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2015-07-12, 19:38   #3867
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Oczywiście. Bazy są firmowane I pasują do fotelików tych firm.
Ano właśnie. A skąd ja mam już teraz wiedzieć jaki fotelik kupię za półtora roku?

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Aaaaa czekaj, nie skumałam o co Ci chodziło, już czaję dziś mam totalny budyń zamiast mózgu, już któryś raz coś chrzanię

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Edit. Nie, dalej nie kumam Idę się przewietrzyć, może pomoże
Stary 2015-07-12, 19:43   #3868
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Ano właśnie. A skąd ja mam już teraz wiedzieć jaki fotelik kupię za półtora roku?

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ----------

Aaaaa czekaj, nie skumałam o co Ci chodziło, już czaję
Dlatego ja mam pierwszy na pasy, A drugi na isofixy. Trzeci też kupię na isofixy.

---------- Dopisano o 19:43 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ----------

Cytat:

Aaaaa czekaj, nie skumałam o co Ci chodziło, już czaję dziś mam totalny budyń zamiast mózgu, już któryś raz coś chrzanię

---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:37 ----------

Edit. Nie, dalej nie kumam Idę się przewietrzyć, może pomoże
Ok, choć już odpisałam: )

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
Stary 2015-07-12, 19:50   #3869
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
hej laseczki, mam aktywny weekend, więc nie mam czasu nawet się odezwać teraz będzie mnie trochę mniej, bo tż ma urlop i muszę się nim zająć odpowiednio

o widzisz ja mam łożysko z przodu, więc może to i to, pocieszyłaś mnie

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:37 ----------

daj przepisy na wszystko
Na dżem to robie wg tego pierwszego przepisu http://m.polki.pl/kuchnia_cztery_por...,10018998.html bez drugiego punktu

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:46 ----------

http://m.wielkiezarcie.com/recipes/30010772

---------- Dopisano o 19:50 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

http://m.wielkiezarcie.com/recipes/30010772 to jest przepyszne. Ogórki papryczka i cebulka. 3w1 smakowitosci
Stary 2015-07-12, 20:18   #3870
mala29lll
Zakorzenienie

Dziewczyny ale do bazy można wpiąć fotelik tyłem do kierunku jazdy tak? Można i tyłem i przodem? Chodzi o maxi cosi

---------- Dopisano o 20:18 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Jednak kupimy ten materac http://allegro.pl/materac-lateks-kok...521227297.html. Kokos jest zabezpieczony tez lateksem, ze nic nie przesiąknie w razie co

A krem do buźki chciałam Ziajkę, ale ma za dużo składników i jest perfumowany więc nie. Wybrałam http://www.aptekagemini.pl/balneum-b...rem-125ml.html. Ma dobre opinie

Juz się staram dopiąć listę na ostatni guzik. Kupić wszystko i spokój

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości