Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 4 - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-12, 18:57   #451
Majka232
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 4

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Po prostu jak ja slyszę takie teksty to mi się cos dzieje... ku.wa pasowałoby tak ich zużywać z całym dobytkiem niech się zajmą wszystkim... ciekawa jestem jak długo by to trwało? Masakra :-/
Ja siedzę w domu z naciskiem na SIEDZĘ. On NIC nie robi w domu, zupełnie nic. Więc to co jest zrobione robią jakieś choler..ne elfy
Stary 2015-07-12, 18:58   #452
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Po prostu jak ja slyszę takie teksty to mi się cos dzieje... ku.wa pasowałoby tak ich zużywać z całym dobytkiem niech się zajmą wszystkim... ciekawa jestem jak długo by to trwało? Masakra :-/

Mamusie by przyszły i swoimi biedactwani by sie zajmowały sącząc jad ;p
Pavlinecka_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 18:59   #453
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
Ja swojemu kazałam sie pakować ostatnio i znikać, ale, cholera dalej lezy przed TV. Gdybym miała ja gdzie isc to bym na kilka dni wyjechała, ale to bez sensu, bo wtedy jego matka tu zamieszka i bedzie mu wszystko pod nos podtykac, jakby mogła to by mu tyłek podcierala i karmiła papką, zeby tylko pokazać, jak to z nia ma dobrze, a ja mu każe papierki do kosza nosić. Wrr, na sama myśl o niej sie w☠☠☠☠iam. TZet poerdoli mi ciagle, ze ona bedzie dziecka pilnować jak ja do pracy wrócę. Po moim zimnym trupie.
Ja ostatnio słyszałam jak mój tz się jakoś umawial z mamusia ze jak ona będzie miska więcej czasu to ze niby przyjdzie mi pomóc... oczywiście on mi tego nie powiedział ale ja bez obciachu powiedziałam ze jak zaprosił kiedykolwiek swoją mamusie na pomoc przy dziecku to żeby zdawał sobie sprawę z tego ze jak tylko będzie miała miejsce taka sytuacja to ja biore dziecko i wyjeżdżam do rodziców to tak żeby miał świadomość. I póki co mam spokój
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 19:00   #454
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Jakoś takie leżaczki do mnie nie przemawiają.

Pavlinecka - moge wysłać Tz do Twojego? Ty do mnie przyjezdzaj

Ooo, mi pasuje hehe

---------- Dopisano o 20:00 ---------- Poprzedni post napisano o 19:59 ----------

Cytat:
Ja ostatnio słyszałam jak mój tz się jakoś umawial z mamusia ze jak ona będzie miska więcej czasu to ze niby przyjdzie mi pomóc... oczywiście on mi tego nie powiedział ale ja bez obciachu powiedziałam ze jak zaprosił kiedykolwiek swoją mamusie na pomoc przy dziecku to żeby zdawał sobie sprawę z tego ze jak tylko będzie miała miejsce taka sytuacja to ja biore dziecko i wyjeżdżam do rodziców to tak żeby miał świadomość. I póki co mam spokój

O dzizas ... Haha to chciał Ci dogodzić ...
Stary 2015-07-12, 19:02   #455
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
To my przyszliśmy po 15, ja nakarmiłam dziecko, pozmywalam, ugotowałam obiad, pozmywalam, wstawiłam pranie, wywiesiłem je, posprzątałam rzeczy w pokoju, znow nakarmiłam, wymylam butle, usiadłam paznokcie piłować a ten, czy moge wstać i mu piwo podać .... Haha. Ja nie wiem, czy specjalnie testuje moja wytrzymałość, czy to świadomość posiadania jedynie tych tępych noży sprawia, ze jest taki odważny
Jak schodze na dół po karmieniu to zazwyczaj zabawki starszego porozwalane
i tatuś nawet nie pomyślał żeby kazać je posprzątać albo samemu zebrać więc wtedy ja zbieram bo Tz nie przeszkadzają. Do prania wrzuca mi ubrania robocze z narzędziami w kieszeniach.
Dużo moge pisać. Może w klubie napiszę

Cytat:
Napisane przez lekkaatletka Pokaż wiadomość
jelitka są nieszczelne
i moze to grozic ich mikrouszkodzeniami, wieksze ryzyko alergii, chorob ukladu pokarmowego w przyszlosci. Do 6 mcy mleko zaspokaja wszystkie potrzeby dziecka i nie ma potrzeby dodatkowo dozywiac. Potem koncza sie zapasy zelaza i dlatego trzeba rozszerzac diete zeby zapobiec anemii.

Jesli ciaza niezagrozona to nie trzeba. Ba, nawet mozna karmic oboje w tzw.tandemie.

Czajelka MUSISZ sie postawic nawet gdyby wszyscy mieli sie poobrazac. To Twoje dziecko, Ty nosilas je pod sercem, dbalas i nie mozesz teraz odpuszczac.
Dziękuję za wyjaśnienie :-*
Przy mm jelitka szybciej się uszczelniaja?
Stary 2015-07-12, 19:03   #456
violka848
Zakorzenienie

Czajelka doczytałam dalej, przykro mi że masz taką sytuację, ale musisz się postawić, tak jak gossip pisze. To niej jest kwestia upierdliwością tylko zdrowia dziecka.

Cytat:
Czajelka - moj Tz tez ma takie teksty. Ja NIC w domu nie robie itd. Dziś sie pakowałam do rodziców ale nie pojechalam bo szkoda mi dzieci tak ciągac. Tyle rzeczy trzeba zabrać. Moglby on sie wynieść

Ahhhh Tżeci ja z moim też jakoś dzisiaj dużo spin, ale chce jechać na kawalerski to się jeszcze stara hehe
Ale stwierdził dziś że on wiecej przy małej robi pfff Robi dużo ale bez przesady, a wkurzył mnie tym że ja się wyspać nawet w weekend niemogę bo on śpi nie wstanie. W tygodniu też śpi długo, no ale on cieżko pracuje umysłowo, a ja tylko w domu siedzę... Ale dziś mu poprostu zaniosłam córkę i sama poszłam się położyć. I tak będę robić w weekend

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Violka całowanie owszem to nie zbrodnia oczywiście w policzki...
Flight moja juz się rzucać zaczyna po jedzeniu, jestem wręcz pewna ze nie fojada bp jak butle wyjmuje to jest jęk dopóki nie odbije i smoka nie dostanie....

Cytat:
Napisane przez niunka2015 Pokaż wiadomość
No małej jakoś nikt nie całuje oprócz nas. A starszego dziadkom pozwalam calowac

To chyba przesadziłam z tym całowaniem, bo mi się wydało że zarazki tak się roznosi, a w buzi jest ich najwiecej, no ale mama w poliki całowała. Trochę chyba też taka zaborczość przeze mnie przemawia Ostatnio też powiedziałam że hak niunia bedzie wiecej czaić to zakaz pieszczenia będzie, bo moja mama wszystko co do niej mowi to na pieszcząco grr

Cytat:
To daj jej więcej.

---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ----------

Wasze dzieci też tak płaczą przy obcinaniu paznokci? Moja normalnie jakbym ja ze skóry obdzierala. Aż ja skaleczylam przez to ze się tak wyrywala

Ja obcinam jak karmię, albo jak przyśnię przy cycu
Stary 2015-07-12, 19:04   #457
Belka15
Rozeznanie

Cytat:
Słodki ziemniak.

Dziękuję

Cytat:
W skrócie wyciągając dziecko z fotelikiem z auta nie zaciągnął raczki od razu do momentu kliknięcia, to mu zwróciła o to ueage , i chciał zrobić to juz mając młoda w foteliku w rekach i nie wiem co on to zrobił ale jakoś tak źle złapał ze złej strony ze gdyby nie była w nim zapieta to by wypadła! Tak się fotelik przechylił... Dalej możecie się domyślić. ...

jezuniu. ..

Cytat:
Oj:-( przykro mi:-(- ale ja się domyślam co by się u mnie działo jakby była podobna sytuacja. I chyba trochę epitetów by poszło :-/.. dobrze ze się nic nie stało :-*- nie odzywacie się?

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

BELKA - jak się czujesz pi ćwiczeniach z Tiffany? Mialam pytac ja jak w zeszłym tygodniu Włączyłam ja do mojego powiedzmy planu treningowego - bo przed ciążą z nią ćwiczyłam - to myślałam że na następny dzień z łóżka nie wstanę -a takie spoko się wydają ćwiczenia

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

Super Kochana ze na usg wszystko w porządku :-*- pewnie Ci ulzylo :-*
Tak czytałam o High Need Baby - no w zasadzie trochę by się zgadzało ale nie do końca. Rina mi jeszcze przesyłała jakieś fragmenty z tej książki Searsow. Ja sobie kupię ta co mi polecalas -ale Rina ma jeszcze od nich jakaś inna. Ciekawa sprawa z tym jest...
Teraz już w sumie nie czuje ze ja robie. .
Po miesiącu będę chciała coś mocniejszego wprowadzic
Belka15 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-07-12, 19:05   #458
Majka232
Zakorzenienie

Violka - ja nie daję całować ale i nikt nie próbuje hehe
Stary 2015-07-12, 19:09   #459
niunka2015
BAN stały

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Czajelka doczytałam dalej, przykro mi że masz taką sytuację, ale musisz się postawić, tak jak gossip pisze. To niej jest kwestia upierdliwością tylko zdrowia dziecka.

Ahhhh Tżeci ja z moim też jakoś dzisiaj dużo spin, ale chce jechać na kawalerski to się jeszcze stara hehe
Ale stwierdził dziś że on wiecej przy małej robi pfff Robi dużo ale bez przesady, a wkurzył mnie tym że ja się wyspać nawet w weekend niemogę bo on śpi nie wstanie. W tygodniu też śpi długo, no ale on cieżko pracuje umysłowo, a ja tylko w domu siedzę... Ale dziś mu poprostu zaniosłam córkę i sama poszłam się położyć. I tak będę robić w weekend

To chyba przesadziłam z tym całowaniem, bo mi się wydało że zarazki tak się roznosi, a w buzi jest ich najwiecej, no ale mama w poliki całowała. Trochę chyba też taka zaborczość przeze mnie przemawia Ostatnio też powiedziałam że hak niunia bedzie wiecej czaić to zakaz pieszczenia będzie, bo moja mama wszystko co do niej mowi to na pieszcząco grr

Ja obcinam jak karmię, albo jak przyśnię przy cycu
To całowanie to w policzki czy w czoło nie w usta. Sama też tak nie robie

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

Cytat:
Jak schodze na dół po karmieniu to zazwyczaj zabawki starszego porozwalane
i tatuś nawet nie pomyślał żeby kazać je posprzątać albo samemu zebrać więc wtedy ja zbieram bo Tz nie przeszkadzają. Do prania wrzuca mi ubrania robocze z narzędziami w kieszeniach.
Dużo moge pisać. Może w klubie napiszę

Dziękuję za wyjaśnienie :-*
Przy mm jelitka szybciej się uszczelniaja?
To mój jest chyba daltonista bo nie odróżnia prania białego od kolorowego i wrzuca jak popadnie
niunka2015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 19:12   #460
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Violka - ja nie daję całować ale i nikt nie próbuje hehe

To masz szczęscie, bo mi już trochę głupio manie zwracać uwagę, bo jest taka dobra pomaga nam, a ja ciągle coś ją poprawiam... No ale niestety to moje dziecko i mam prawo.
Stary 2015-07-12, 19:13   #461
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
To my przyszliśmy po 15, ja nakarmiłam dziecko, pozmywalam, ugotowałam obiad, pozmywalam, wstawiłam pranie, wywiesiłem je, posprzątałam rzeczy w pokoju, znow nakarmiłam, wymylam butle, usiadłam paznokcie piłować a ten, czy moge wstać i mu piwo podać .... Haha. Ja nie wiem, czy specjalnie testuje moja wytrzymałość, czy to świadomość posiadania jedynie tych tępych noży sprawia, ze jest taki odważny
Masakra...
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-07-12, 19:15   #462
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Ale moje maleństwo ślicznie pachnie cycujemy sobie i jest taka cieplutka, zaspana i pachnie jak moj miś z dzieciństwa ;p ( moja mama twierdzi, ze Miękciuś - tak miał na imie - straszliwie śmierdział, bo bardzo rzadko udawało jej sie odebrać mi go, zeby uprać, mowi tez, ze moje dziecko pachnie, ale dla mnie to ten sam zapach). Majka - ja chyba z narzekaniami tez sie przeniosę

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Cytat:

---------- Dopisano o 18:09 ---------- Poprzedni post napisano o 18:06 ----------

To mój jest chyba daltonista bo nie odróżnia prania białego od kolorowego i wrzuca jak popadnie

Moj chowa swoje brudne rzeczy ;p za kanapa, pod kanapa, za drzwiami.... Kompleks jakis? Haha
Stary 2015-07-12, 19:16   #463
niunka2015
BAN stały

Cytat:
Ale moje maleństwo ślicznie pachnie cycujemy sobie i jest taka cieplutka, zaspana i pachnie jak moj miś z dzieciństwa ;p ( moja mama twierdzi, ze Miękciuś - tak miał na imie - straszliwie śmierdział, bo bardzo rzadko udawało jej sie odebrać mi go, zeby uprać, mowi tez, ze moje dziecko pachnie, ale dla mnie to ten sam zapach). Majka - ja chyba z narzekaniami tez sie przeniosę

---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:13 ----------

Moj chowa swoje brudne rzeczy ;p za kanapa, pod kanapa, za drzwiami.... Kompleks jakis? Haha
A potem daj mi coś do ubrania, albo dlaczego mi nie wyprałas?
Stary 2015-07-12, 19:19   #464
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:

O masakra. Strasznie dziwne przyzwyczajenie..
Stary 2015-07-12, 19:21   #465
Pavlinecka_21
Zakorzenienie

Cytat:
A potem daj mi coś do ubrania, albo dlaczego mi nie wyprałas?

Jak do pracy bez majtek ma isc? Ostatnio był w takiej desperacji, ze sam w misce sobie upral majtki i skarpetki. A jak wywiesił, zebym na pewno widziała jaki obrotny ogladam kogel mogel Haha za☠☠☠isty film

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Cytat:
O masakra. Strasznie dziwne przyzwyczajenie..

Moze nie wie, gdzie mamy pralkę? ;p albo to taka gra w chowanego - jak znajdę wszystkie fanty to dostanę nagrodę

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-07-12, 19:21   #466
niunka2015
BAN stały

Ach te chłopy...
Stary 2015-07-12, 19:22   #467
gossip_girl21
Zakorzenienie

Flight jakbym miała jej zwiększyć to by juz 200 gotowego jadła... Sana nie wiem...
Domima To ma przyssawki i miedzy nogami cos ze nie zhedzue mi z niej i takie antyposluzgowe to jasno filoetiwe

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 19:23   #468
niunka2015
BAN stały

Cytat:
Flight jakbym miała jej zwiększyć to by juz 200 gotowego jadła... Sana nie wiem...
Domima To ma przyssawki i miedzy nogami cos ze nie zhedzue mi z niej i takie antyposluzgowe to jasno filoetiwe
To może zwiększ wodę o 15 ml i pół miarki mleka
Stary 2015-07-12, 19:23   #469
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Czajelka-co Ty gadasz??tesciowa złe trzyma małego? To podchodzisz i go zabierasz! Mówisz, ze nie mozna go tak nosić ani nie chcesz zeby był bujany w wózku itd itp i koniec tematu-jesteś matka a on Twoim synem i Ty decydujesz o każdym jego kroku. Nie rozumiem kompletnie sytuacji, ze nie możesz sie odezwać i biernie sie przypatrujesz temu. Nie pozwalaj sie tak traktować ! A jak nie zrozumieją to nie będziesz jeździć i tez masz do tego prawo
Dokladnie zgadzam sie.
Czajelko nie moze tak byc. Musisz sie postawić, z tego co widzę to tz nie ma za grosz szacunku do ciebie. Traktuje cie jak gowniare
a ty tez nie tupniesz noga. Jestes dorosla i masz prawo decydować o własnym zyciu i i swoim dziecku!

Cytat:
Czajelka - moj Tz tez ma takie teksty. Ja NIC w domu nie robie itd. Dziś sie pakowałam do rodziców ale nie pojechalam bo szkoda mi dzieci tak ciągac. Tyle rzeczy trzeba zabrać. Moglby on sie wynieść

no co ty mówisz? :-( co on ci powiedział?

Cytat:
Ehh współczuje, to u nas ja zwracam uwagę mojej mamie i mój Tż moją mamę broni hehe też jest argument że 5 dzieci wychowała. Ale swojej to mowię poprostu, chociaż i tak nie wszystko, czasem się za język ugryzę 😜 Ale też właśnie trzyma ją tak zgiętą czasem, albo główkę tak niepodpartą, albo dzisiaj zwróciłam uwagę żeby jej nie całowała he
Wy pozwalacie komuś na całowanie, albo takie przytulanie buzia do buzi?

Domima super że huśtawka się sprawdza bardzo się cieszę zawsze to kolejne pol godzinki spokoju fenomenalny sprzęt

My u mamy byliśmy u na spacerze, teraz Bubcia mi przy cycku zasnęła. Dzisiaj jadła co 1,5 h po 5 min czasem dłużej ciut, ale spoko może tak mi napędzi tą laktację
Pawcio 13.04.2015
blackberry89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-07-12, 19:25   #470
FlightlessBird
Zakorzenienie

Gossip no u mnie na opakowaniu jest napisane, ze niby ze 180 powinna jeść 4-5razy dziennie:P

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 19:27   #471
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siempre Pokaż wiadomość
Madzix - ty to super grzeczna core masz do pozazdroszczenia

Teściowa- juz by chciała jabłuszko przecierane robić bo za chwilę skonczy 3 miesiace a jak powiedziałam ze od 6 to w szoku była.

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ----------

U małego pobudki 3.50, 5.07, 7.20 tak więc dzisiaj ładnie spal

---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Siedzimy na tarasie maly właśnie się budzi po pol godzinnej drzemce a tesciowa obiad gotuje
no i prawidłowo że teściowa przy garach:P

Cytat:
Gotuje małej, chciałam zamrozić, ale mąż mnie namawia żeby jej dzisiaj dać, że te parę dni nie robi różnicy ( 17 tyg kończy we wtorek i niby od wtedy juz mozna). Co myślicie?

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:48 ----------

1. Marchewka z jabłkiem i masło bezlaktozowe
2. Marchewka z białym batatem i masło bezlaktozowe
3.marchewka z kalarepa, porem i oliwa z oliwek
widzę że już po sprawie:P

Cytat:
Ja cały czas młodemu mrozilam. Nie widzę w tym nic złego.
ja też mroziłam Młodemu i nie widzę nic w tym złego

Cytat:
W skrócie wyciągając dziecko z fotelikiem z auta nie zaciągnął raczki od razu do momentu kliknięcia, to mu zwróciła o to ueage , i chciał zrobić to juz mając młoda w foteliku w rekach i nie wiem co on to zrobił ale jakoś tak źle złapał ze złej strony ze gdyby nie była w nim zapieta to by wypadła! Tak się fotelik przechylił... Dalej możecie się domyślić. ...
to musiało być ostro..
Cytat:
My juz po marchewke. Zjadła 2 łyżki stołowe. Z początku w szoku, ale potem. Się zaczęła śmiać, guga i otwierać buzie. Jednak mimo chęci nie wie jeszcze jak to ogarnąć wiec wyciągają język, pomagała sobie rączka ( po czym ta rączka majdala się w inne miejsca wiec do przebrania). Miała ochotę na więcej, ale juz jej nie dałam, starczy, zapila 100 ml mleka.

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Mam nadzieje ze jej nie zaszkodzi
super że tak zareagowała, oby się przyjęła
Cytat:
A moze ktos mi wytłumaczyć dlaczego rozszerzenie diety przy mm jest po 4 m-cu a przy kp po 6? I czym grozi rozszerzenie diety przy kp wcześniej niz po 6?
nad tym samym się zastanawiałam ostatnio
Cytat:
W ddtvn widziałam ze nad morzem jest średnio z pogoda -:-(- Rina, Koperco jak jest? Wakacyjne? Czy po prostu polsko ?

---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

No tak. Wymyślają juz moim zdaniem. Przez to ciśnienie na kp to Bidne dzieci niedługo do roku nie będą mogły zasmakować innego jedzenia :-( - a może chcą jak najdłużej ochronić dzieci przed tą chemia w żywności? Ale skoro jedzą z piersi to i tak chemię dostają bo matki muszą jeść. I kółko się zamyka....
po prostu polsko. Jest ciepło bo 23C ale chmury deszczowe straszą i słońca mało
Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Bede robic z mrozonych warzyw itd ale posilek moim zdaniem powinien byc na swiezo zrobiony
a powiedz mi co to za różnica wtedy? Bo to na dokłądnie to samo wychodzi patrząc na zawartość skłądników odżywczych a może nawet gorzej zakładając że masz warzywa ze swojego ogródka-nie pryskane..
Cytat:
A piersi coś mi się wczoraj obudziły i wieczorem bolaly, odciągnąć trochę ręcznie.

---------- Dopisano o 14:03 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ----------

Dołączam córkę do klubu śpiących na macie
w końcu się odezawały:P
Witamy w klubie Anię
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 19:28   #472
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:

Moj tez nie odróżnia

Cytat:
To masz szczęscie, bo mi już trochę głupio manie zwracać uwagę, bo jest taka dobra pomaga nam, a ja ciągle coś ją poprawiam... No ale niestety to moje dziecko i mam prawo.

masz prawo

Cytat:

Mój brudne rzeczy rzuca w swoim pokoju komputerowym, kotłowni, garderobie, łazience itd.

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Dokladnie zgadzam sie.
Czajelko nie moze tak byc. Musisz sie postawić, z tego co widzę to tz nie ma za grosz szacunku do ciebie. Traktuje cie jak gowniare
a ty tez nie tupniesz noga. Jestes dorosla i masz prawo decydować o własnym zyciu i i swoim dziecku!

no co ty mówisz? :-( co on ci powiedział?
Zbluzgal mnie przy dzieciach. Poważnie marzę by miec spokoj bo pomocy żadnej i tak nie mam.
Stary 2015-07-12, 19:34   #473
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Jak do pracy bez majtek ma isc? Ostatnio był w takiej desperacji, ze sam w misce sobie upral majtki i skarpetki. A jak wywiesił, zebym na pewno widziała jaki obrotny ogladam kogel mogel Haha za☠☠☠isty film

---------- Dopisano o 20:21 ---------- Poprzedni post napisano o 20:20 ----------

Moze nie wie, gdzie mamy pralkę? ;p albo to taka gra w chowanego - jak znajdę wszystkie fanty to dostanę nagrodę
Ja tez uwielbiam ten film. Gdzie leci?

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

Cytat:
Moj tez nie odróżnia

masz prawo

Mój brudne rzeczy rzuca w swoim pokoju komputerowym, kotłowni, garderobie, łazience itd.

Zbluzgal mnie przy dzieciach. Poważnie marzę by miec spokoj bo pomocy żadnej i tak nie mam.
:-( - rany a to teraz tak się skasztanilo? Czy to tak narastalo?
Stary 2015-07-12, 19:37   #474
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Moj tez nie odróżnia

masz prawo

Wspolczuje. My z tz juz rozmawiamy o tym aby przy dziecku jednak trzymać jedna stronę. Moze napisz w klubie to ci ulzy.
U nas tez bywają spiny większe odkąd mamy dziecko. Nie wiem czemu tak.

Swoją droga my tak narzekamy a ciekawe co oni o nas myślą i tez pewnie swoje za uszami mamy :-P pewnie gadaja ze sie czepiamy i zrzedzimy, ale gdyby byli wporzadku to przecież bysmy sie nie czepialy.

Ja nie rozumiem tego podejścia większości facetów, ze np stoi kubek/leży smiec na podłodze i przechodzi 100 razy ale nie weźmie i nie sprzatnie bo po co. Krasnoludek za niego zrobi...

Moj na szczęście nie gada ze ja nic nie robie. I w niedziele lub jak ma wolne to bierze synka rano a ja moge pospać. On sie w nocy wysypia. Dzis np spałam do 10!
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-07-12, 19:39   #475
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Przeczytałam Twojego posta Tżtowi- rzadko to robię, ale bardzo mnie rozśmieszył, ta końcówka

Jak skończyłam to mój Tż stwierdził że chce do Ciebie numer hehe zachwycony jest listą rzeczy ktore ogarnęłaś trochę sama sobie podstawiłam nogę Jeszcze jakby zobaczył twą twarz to by już czuję do Świętego miasta poleciał
A tak serio to beszczelny ten Twój Tżcik, ale Ty się nie dajesz mądra dziewczynka
Stary 2015-07-12, 19:40   #476
lekkaatletka
Zadomowienie

Majka teraz jest poglad ze przy mm tez rozszerzanie po 6 mies. Chyba ze silna anemia wczesniej.
z tego co wiem to mleko kobiece szybciej i lepiej uszczelnia jelitka.
lekkaatletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 19:44   #477
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tez uwielbiam ten film. Gdzie leci?

---------- Dopisano o 19:34 ---------- Poprzedni post napisano o 19:30 ----------

:-( - rany a to teraz tak się skasztanilo? Czy to tak narastalo?
Dawno bylo nieciekawie

Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
Wspolczuje. My z tz juz rozmawiamy o tym aby przy dziecku jednak trzymać jedna stronę. Moze napisz w klubie to ci ulzy.
U nas tez bywają spiny większe odkąd mamy dziecko. Nie wiem czemu tak.

Swoją droga my tak narzekamy a ciekawe co oni o nas myślą i tez pewnie swoje za uszami mamy :-P pewnie gadaja ze sie czepiamy i zrzedzimy, ale gdyby byli wporzadku to przecież bysmy sie nie czepialy.

Ja nie rozumiem tego podejścia większości facetów, ze np stoi kubek/leży smiec na podłodze i przechodzi 100 razy ale nie weźmie i nie sprzatnie bo po co. Krasnoludek za niego zrobi...

Moj na szczęście nie gada ze ja nic nie robie. I w niedziele lub jak ma wolne to bierze synka rano a ja moge pospać. On sie w nocy wysypia. Dzis np spałam do 10!
Mój nic mi nie pomaga.
Ja zrzedze bo proszę o coś sto razy ale tylko dlatego ze on jest oporny na prośby

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:42 ----------

Cytat:
Napisane przez lekkaatletka Pokaż wiadomość
Majka teraz jest poglad ze przy mm tez rozszerzanie po 6 mies. Chyba ze silna anemia wczesniej.
z tego co wiem to mleko kobiece szybciej i lepiej uszczelnia jelitka.
Dzięki
Ja chciałam wcześniej rozszerzyć żeby Mały mógł wcześniej z kimś zostać jak wychodzę bo butli nie chce teraz :/
Stary 2015-07-12, 19:46   #478
blackberry89
Zakorzenienie

Cytat:
Dawno bylo nieciekawie

Mój nic mi nie pomaga.
Ja zrzedze bo proszę o coś sto razy ale tylko dlatego ze on jest oporny na prośby
Ja rozumiem jak facet ciezko pracuje po kilkanaście h. A twoj taki przepracowany?
Ja nie wiem nie kumam tego. Ale jak czytam i patrze na znajomych to 90% powinna byc kawalerami bk nie nadaje sie na ojców i mężów. I nie wiem skad to sie bierze, chyba z tego ze mamusia całe życie pod nosek wszystko gotowe podtykala...
Pawcio 13.04.2015
Stary 2015-07-12, 19:46   #479
Koperco
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kar0ola Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny! Zaraz dokoncze Was nadrabiac i sie odniose do wypowiedzi.

Narazie chce podzielic sie z Wami radosna nowina...

Planujemy starac sie o drugie dziecko!
Ten temat spedza mi sen z powiek i stwierdzilam ze chyba powinnam isc za glosem serca.
Maz oczywiscie w niebowziety

Wracam do nadrabiania
no to na prawdę radosna!

Cytat:
Napisane przez Rina Pokaż wiadomość
Hmm u nas cieplo, ale pochmurnie. Jak dla mnie ok, nie lubie upalu. Ale po miescie chodzic sie nie da, slonca brak to turysci plaze opuscili i przeniesli sie na ulice;P

Ale fajnie mi Młody wczoraj tak spał, jak byłam u rodziców i na próbę wsadzilam do spacerowki. Jeszcze za mały zdecydowanie, ale w pozycji polsiedzacej był zachwycony:-D no i przespal na dworze te 3h.
Ją mam jeszcze Księgę Dziecko od narodzin do drugiego roku życia. Moja biblią aktualnie:-D

Koperco- ehhh właśnie za to uwielbiam Trójmiasto i dlatego M.in mnie tam ciągnie.

Niunka super, że tak pięknie poszło wprowadzanie pierwszych pokarmów!!

Jezu nie da się być z Wami teraz na bieżąco!kilka dni,a tu już kolejny wątek. Szalone :-*

U mnie tez dziś akcja z mężem. Rzucil takim tekstem, że dostałam furii. Poszedł z Młodym na spacer, wrócił, przyznał że specjalnie tak powiedział, przeprosił.
Ale do niego nadal nie dociera ile wysiłku kosztuje zajmowanie się dzieckiem,że to nie jest siedzenie w domu. Jemu się wydaje, że dziecko samo sobie leży i nie trzeba się nim zajmować, tylko zostawić samo sobie. Może i są takie dzieci, ale nie Nasz Babel. On potrzebuje być blisko.A my na jego potrzeby musimy odpowiadać. Dziecko nie wykorzystuje, nie manipuluje, tylko czegoś chce. Ehh większą pomoc czuje od rodziców,ktorzy sami są zajęci niż od męża, który wykonuje pracę nie fizyczna. Irytuje mnie to.

Dobra i ją się wygadalam Młody śpi na mnie, ją zameldowałam się w nowym wątku,wracam do prasowki
Trójmiasto the best
Mój się obruszył jak powiedziałam ze musze odpocząć od dzieci i chce wyjść on+ja bez starszego. Od czego ja chce odpoczywać?!
Ale powiedziałam mu (choć nie chciał ale mam to gdzieś) o co mi chodziło że o ciężar psychiczny. Nie musi rozumieć-ma wiedzieć.

Cytat:
Ja nawet nie probuje dopajac.
ja też nie zamierzam
Cytat:
Napisane przez czajelka Pokaż wiadomość
bella łał jakie efekty,supernaprawdę, ja cwicze od czerwca i jedynie 2 kg mniej w cm nie wiem bo sie nie mierzylam i jak widzę rozniece to delikatnie tylko brzuch mniejszy może wieksze efekty by byly jak bym nie jadla tyle co lew.....:p
Cytat:
Jak powiedzialam o tym dla tza to on ze on jest za maly i że jemu wszystko jedno gdzie spi ....i tak samo z jedzeniem tez tam malo je i sie denerwuje przez to i ja cala w stresie.... a moja tesciowa trzyma swego wnuk juz na siedząco i moj tz nic na to nie powie..... i ja nie moge sie wtracac bo to pierwszy wnuk.....normalnie szok
Cytat:
A my wspolzyjemy bez zadnego zapezbieczenia moj tz mowi ze to ze kp co jest ochrona ale ja tak nie uwazam i po kazym seksie jest sters.....z mojej srtony..wogle po urodzeniu dziecka wszystko sie zmienia....
Cytat:
Bo oni go widza raz na dwa tygodnie i moga robic co chca...a najlepsze jest to ze jak przyjeżdżamy to Mati jest mi wyrywany z rak oddawany ttlko jak chce jesc, ja bedac tam przezywam taki stres ze sama jestem zdziwiona ze jeszcze mam pokarm ze go jeszcze nie stracilam....
jak moj synek spi to nawet u niej na rękach non stop jest na rekach a jak nie na rekach to non stop bujany w wozku...
Ty sobie jaja robisz? Czy to tak na serio?Bo aż mi się nie chce wierzyć że w można tak. Kurde dziewczyno Ty masz swoje zdanie czy jesteś ubezwłasnowolniona i On za Ciebie decyduje? Żachnij się zabierz synka ze sobą niech spada na drzewo! No ja pierdykam. Gossip łączę się z Twoim zdnaiem w 1000%. TUPNIJ NOGĄ!!
Koperco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 19:47   #480
kar0ola
Rozeznanie

Udalo mi sie! Uf. W miedzy czasie musialam isc z mala na spacer, poszlysny w chuscie i teraz ja karmie. Jestem w szoku bo wlasnie pochlania drugiego cycka... Zawsze jeden ja zaspokajal, a tu dziki ryk ze malo. Mam nadzieje ze do mojego mozgu dotarla informacja by zwiejszyc produkcje bo nie chce dokarmiac mm poki co

VIOLKA - zawsze mozesz sprobowac jakby co, kupic sobie nakladke na cycka moze. Ja niestety karmie przez nia od poczatku az do teraz. Tak sie mala przwyczaila no i juz trudno, ale tez dzieki temu z butelki pije mi bez problemu bo kojarzy juz silikon, ksztalt.. Skoro Twoja zaczyna sie do butli przyZwyczajac to w razie czego mozesz sprobowac dac cycka z nakladka, lepsze to niz w ogole reyzgnacja z kp tak mysle

CZAJELKA - wspolczuje sytuacji.. Masakra jakas

MAJKA - wlansie wiem dlatego jeszcze trzy miesiace i zaczynamy

SONIA - ja tez sie podziwiam haha nie wiem skad mi sie to wzielo ale czuje taka wewnetrzna potrzebe... Aaa i co do wlosow to cigle mam nie wyjsciowe i zwiazane i nie ma kiedy foty strzelic :P

Nie pocytowalAm i nie pamietam do czego jeszcze chcialam sie odniesc buu
kar0ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości