|
|
#1381 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!
Ja bym wybrała 3. Matylda tez ładnie ale Marcelinka przeslodko
|
#1382 |
|
Zakorzenienie
|
Ja z tych trzech też raczej bym wybrała Marcelinę, ale to do Was należy decyzja
|
#1383 |
|
Moderator
|
Dzięki Dziewczyny za słowa otuchy.
Ja tak trochę rozmyślam - bo z jednej str. lekarz mi mówił że on nie widzi oznak do wcześniejszego porodu z drugiej po co te zalecenia :/ Może coś jednak wypatrzył a mi nie powiedział? Poza tym śmieję się bo Wasze niektóre Dzieciaczki zasłaniają płeć a mój jajka i siusiaka wywala do każdego usg za to buzię zawsze zasłania rączkami
|
|
#1384 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Basia już się przewijała przy poprzedniej córci i gdzieś nam została w pamięci... Marcelina to chyba faworytka mojego męża i mnie też się szalenie podoba, a z kolei Matyldą mnie wczoraj zestrzelił jak ją wymienił i to jeszcze postawił w swojej pierwszej trójce tak znikąd bo nie wspominał, a ja z kolei mam do tego imienia sentyment, nawet znalazłam swojego posta z pierwszej części: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=522 gdzie pisałam dlaczego to może być znak TylkoKasia a co się ma wstydzić, prawdziwy chłopak cobyś nie miała wątpliwości!!
|
|
|
|
|
#1385 |
|
Zakorzenienie
|
Moja tez juz na 2wizytach z rzędu jak bada to mówi ze cos z szyjka nie tak. Potem bierze usg i mówi ze jednak długa. I potem pyta czy poprzednio mi sie skracała. No a wtedy bylo dobrze jednak teraz nie da sie uniknąć noszenia leo.
Tak z innej beczki znacie jakis sposób na te małe robaczki zwane przecinkami? Zaraz idziemy do ogrodu a tam plaga ich jest
|
#1386 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Twój mąż ma dobry gust do imion pamiętam że faktycznie pisałaś wcześniej o Matyldzie, może mężowi wpadła w pamięć i stąd tak wyskoczył z tą propozycją? Cytat:
ale niestety nie wiem czy przed czy po owu...A co do wanienki to chyba dość droga, ja patrzyłam na stronce Ikei i tam jest o wiele tańsza. Chyba że ta ma jakieś ekstra bajery ![]() Ja się natomiast zastanawiam nad kupnem wiaderka do kąpieli. Cytat:
![]() ![]() My się właśnie wybieramy pooglądać wozeczki na żywo mam nadzieję, że będzie ten co spodobał nam się na necie i spełni nasze oczekiwaniaWysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#1387 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Teraz będę miała chyba drewnianą kołyskę. Jeśli chodzi o wanienki, to dla Hani mieliśmy taką najzwyklejszą na świecie (dużą), ze stojakiem. I stojak właśnie polecam bardzo. Nie trzeba kombinować, żeby wanienkę postawić "gdzieś" i dla kręgosłupa to duże odciążenie, bo się nie trzeba nisko schylać. |
|
|
|
|
#1388 |
|
Zakorzenienie
|
Marcelinka bardzo ładne imię
my jeszcze nie mamy wybranego.Jakoś dzisiaj dziwnie się czuję. Obudziłam się rano o 6 do łazienki i później zaczęłam kichać i nie mogłam zasnąć. Dopiero koło 7 zasnęłam na godzinkę. Znowu dostałam kataru, jest mi jakoś słabo i nie mam w ogóle ochoty na jedzenie. Położyłam się na drzemkę ale mąż wrócił wcześniej z pracy i nie zdążyłam zasnąć. Jakiś kiepski dzień
|
#1389 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie za to dziś strasznie kręgosłup boli
Siedzę cały czas w jednej pozycji i poprawiam pracę mgr, bo jutro po południu muszę zawieźć poprawioną mojej promotorce i to pewnie dlatego. Do tego boli mnie pod lewym żebrem. Dziś zamówię poduszkę cebuszkę
|
#1390 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w 22tygodniu! Mi dziś strasznie stwardnial brzuch, na kilka godzin i potem zmiękł, normalne to?
|
|
|
|
#1391 | |
|
Moderator
|
Cytat:
https://polki.pl/rodzina_ciaza_artykul,100 13569.html Ale że na kilka godzin to dziwne
Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie Edytowane przez tylkokasia Czas edycji: 2015-07-12 o 17:16 |
|
|
|
|
#1392 |
|
Zadomowienie
|
Hm, może mnie wzdeło od gazów. Będę obserwować.
|
|
|
|
#1393 |
|
Zadomowienie
|
Cześć, witam się już w sumie po weekendzie
Mimo choroby tz mnie zabrał na weekend do rodziców na wieś i to był chyba idealny plan teściowa zrobiła rosołek,specjalnie na moje życzenie kompot, wiejskie powietrze przeczyściło nos (ah te wiejskie zapachu ) Odpoczęłam w miłej atmosferze i wróciłam zdrowa Taka szkoda że tam nie ma perspektyw na takie zarobki jak mamy we Wrocławiu...
|
|
#1394 |
|
Zadomowienie
|
hej
![]() wonderka możliwe że od gazów.. obserwuj. Mi się tak robi ale parę razy na dzień i przez minutę może krócej. Wywaliło mi brzuch już dość ładnie-balon jak tralala. A w weekend poszukiwanie sukni na wesele. Ostatni dzwonek. Chcę czerwoną i wiem,że poszukiwania będą ciężkie. Jak chodziłam wczoraj po galerii to w żadną się nie zmieściłam w cyckach i w ogóle jakieś małe rozmiary tam mają a dla ciężarówek nic.... TylkoKasia ty się tak pięknie malujesz. Może poleciłabyś mi jakiś podkład do twarzy, cały czas szukam swojego ulubionego i jakoś znaleźć nie mogę... Ahaa a powiedzcie mi czy wy już macie wybrane położne?? Koleżanka mi mówiła,że już powinnam wybrać... No i się zastanawiam czy iść do SR...bo nie wiem czy mi się będzie chciało..Kurdę zapisać bym się już musiała
|
#1395 |
|
Zakorzenienie
|
Ja położną ze szkoły rodzenia wybiorę. Na tych warsztatach mi babka mówiła, że albo mogę zacząć w przyszłym tygodniu albo w ostatnim tygodniu lipca. Oczywiście jak już bym się na tą szkołę zdecydowała (rozważam jeszcze inną) to bym wybrała koniec lipca.
Ta druga, którą rozważam jest blisko, 15 minut pieszo z domu, ale chyba mają mniej darmowych dodatkowych warsztatów i najbliższy termin rozpoczęcia zajęć to 20 lipca, a potem dopiero 19 sierpnia, więc beznadziejnie... Ale plus, że na miejscu. Bo do tej co wcześniej pisałam to musiałabym dojeżdżać autem (jakieś 20-25 minut) lub MPK.
|
#1396 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie mam położnej, co gorsza zapisana jestem w przychodni 60km od domu. Musze się przenieść i na kogoś zdecydować.
|
|
|
|
#1397 | |
|
Moderator
|
Cytat:
![]() Zależy czego szukasz ![]() Super krycie i trwałość - Estee Lauder Double Wear lub tańszy odpowiednik Revlon Colorstay Krycie średnie ale można stopniować, lekki na buzi, nie robi maski - Clarins Skin Illusion i Bourjois Healthy Mix Na lato super są minerały np. Lily Lolo czy EDM Podkład ZAWSZE należy utrwalić pudrem. Moje faworyty to Ben Nye oraz FM Puder Bambusowy
|
|
|
#1398 | |||||
|
Zadomowienie
|
Uwaga, mogę się już wszem i wobec pochwalić, że oficjalnie wybraliśmy imię, będzie mała Marcelinka!!!
Cytat:
![]() I jak wózek? Podobał się na żywo? ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Może mogłaś jeszcze zostać na tydzień i poodychać świeżym powietrzem?
|
|||||
|
|
|
#1399 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wlasnie widze ze nowe 360 a używane np 270 czyli lepiej dołożyć miec nowa a potem dalej sprzedać. Tak zrobiłam z huśtawka elektryczną kupiłam nowa w idealnym stanie za 150 i po pol roku za tyle sprzedałam![]() Cytat:
nie wiem jak bez niej żyłam![]() ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Amelia gratuluję wyboru ![]() Mi sie nie chce myśleć o imieniu nie ma idealnego które ma formę oficjalną ładna i zdrobnienie mowa o chłopięcych...
|
|
#1400 |
|
Zakorzenienie
|
Zmogło mnie spanie tak koło 17.30 i spałam tak twardo, że nawet nie wiedziałam kiedy mąż wyszedł do sklepu. Trochę mi przeszło, jest lepiej
i gratuluję wybranego imienia
|
#1401 |
|
Zakorzenienie
|
Gabbi a jakiej firmy mialaś ta kołyske? Hania lubiła sie kołysac? Leos tak ale mieliśmy huśtawke wiec bylo bujanie do przodu a nie na boki. Przy kolkach bylo to niezwykle pomocne.
|
#1402 |
|
Zakorzenienie
|
Amelia16, gratuluję wyboru imienia
A poprawianie jakoś idzie, dziś posiedzę do wieczora (tyle ile dam radę) i jutro od rana. Powinnam się wyrobić. A jutro wieczorem laba A jeśli chodzi o ból to już jest mniejszy, bo mąż mi kręgosłup wymasował ![]() tylkokasia, a jaki krem BB polecasz? Tylko nie za drogi
|
#1403 |
|
Zadomowienie
|
TylkoKasia Dzięki dobra kobieto
Posprawdzam sobie. I pudry też-zawsze używam ale zmienić na inny też mogę ![]() wonderka a z tą położną to jak to jest? Ja mieszkam we wsi u męża, zameldowana jestem 40km stąd i tam niby zapisana do przychodni. A chcę położną niedaleko miejsca gdzie aktualnie mieszkam..to można? To ma jakiś wpływ czy co? A potem dziecko do przychodni mogę zapisać tu czy jak?.. hehe ja ciemna jestem i pierwsze co to jeszcze nic nie sprawdziłam a Was pytam..
|
#1404 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wszystko z czasem, daj sobie chwilę na ochłonięcie ... A Mąż? Może on ma jakieś fajne typy dla swojego drugiego potomka? ![]() Cytat:
noc przed Tobą, odpoczywaj Cytat:
![]() poza tym chętnie poczytam też o kremach BB, ja raczej do tej pory sięgałam po takie z niższych półek, najbardziej polubiłam się z kremem CC z eveline, ale na lato trochę jest za gęsty kupiłam parę dni temu BB z ziaji, ale ten z kolei daje ładny koloryt, ale nie kryje dobrze zaczerwień i chyba muszę kupić coś innego...
Edytowane przez Amelia16 Czas edycji: 2015-07-12 o 20:55 |
|||
|
|
|
#1405 |
|
Zakorzenienie
|
Amelia16, ja właśnie ostatnio natrafiłam na promocję tego BB z Ziaji i już chciałam kupić, ale coś mnie tknęło, żeby w telefonie na wizażu sprawdzić opinie i były kiepskie, więc odpuściłam. Zastanawiałam się też nad Garnierem. Używam kremu Hydra Adapt z tej firmy (oczywiście nie zawsze, staram się zmieniać kremy) i jestem z niego bardzo zadowolona, to mój ulubiony krem
Podobnie z szamponem - uwielbiam ten Siła 5 roślin z serii Ultra Doux Więc może i ten BB wypróbuję.
|
#1406 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() wózek mnie bardzo przypadł do gustu i pewnie na nim stanie ostatecznie. Co prawda mąż marudził, że Quinny Moodd lepszy, bo lepiej wygląda (to trzeba mu przyznać, wygląda szałowo), ale pan który tam doradzał, go jakoś przekonał, że to ważniejsze, żeby bardziej dopasować wózek do mnie, bo pewnie to ja będę z nim więcej chodzić A ja wolę lżejszego XLandera (różnica w wadze to ok 5 kg - czułam to nawet przy pchaniu wózka, a co dopiero jakby przyszło do podnoszenia_). Jedyne co, to jeszcze muszę się zastanowić, czy gondolka Xlandera nie jest za krótka (tylko 71 cm), inne wydawały mi się dłuższe
|
|
|
#1407 | |
|
Zadomowienie
|
No i ja też średnio polecam, kupiłam naturalny odcień i mimo wszystko wydaje mi się lekko żółtawy... Ciekawe jaki jest ten z garniera? A jakie opinie zbiera na kwc? Miałam przed eveline krem BB z maybelline taki z niebieskim napisem i był też fajny, bardzo lekki, ale łatwo się ścierał.
---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ---------- Cytat:
![]() ![]() Czyli już wiecie na czym stoicie, czasem wygląd wózka to nie wszystko, jednak więcej plusów ma Xlander warto było dotknąć, porównać i posłuchać opinii kogoś kto się zna |
|
|
|
|
#1408 |
|
Zakorzenienie
|
Amelia16, tych opinii z Garniera już tak szczegółowo nie czytałam, ale na pewno były lepsze niż dotyczące tego z Ziaji.
Iclosemyeyes, a na jaki model XLandera się zdecydowaliście?
|
#1409 |
|
Zadomowienie
|
Apropo's kosmetyków, to rzuciłam dziś na głowę ciemną czekoladę i jak nigdy w życiu mam siano po farbowaniu!!
Też macie takie problemy w ciąży? Zawsze miałam ładne, śliskie włosy po nałożeniu ciemnej farby a tu zonk... Jutro pedałuję do rossmana po maskę z granatem alterry i muszę strzelić sobie na noc wygładzający kompres z olejkiem....---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- To czekamy co doradzi TylkoKasia Ja uciekam pod prysznic i spać, dobrych nocek |
|
|
|
#1410 |
|
Zadomowienie
|
Dzika ropucha nie mam pojęcia jak z tymi położnymi.
Amelia nie było bolesne, myślę, że to wzdęcia. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:08.

Nasz ślub 16.08.2014
pamiętam że faktycznie pisałaś wcześniej o Matyldzie, może mężowi wpadła w pamięć i stąd tak wyskoczył z tą propozycją?
a mąż chce zwykły bliźniaczy

mam nadzieję, że będzie ten co spodobał nam się na necie i spełni nasze oczekiwania
bo jak mówiłam mam dzis gości... leo bedzie miał zabawę bo 3dzieci przyjedzie

Może mogłaś jeszcze zostać na tydzień i poodychać świeżym powietrzem?
Też macie takie problemy w ciąży? Zawsze miałam ładne, śliskie włosy po nałożeniu ciemnej farby a tu zonk... Jutro pedałuję do rossmana po maskę z granatem alterry i muszę strzelić sobie na noc wygładzający kompres z olejkiem....