Mamusie Listopadowe 2015 część II! - Strona 47 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-12, 13:34   #1381
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!

Cytat:
Napisane przez Amelia16 Pokaż wiadomość
Matylda, Basia albo Marcelina
Ja bym wybrała 3. Matylda tez ładnie ale Marcelinka przeslodko basia to moja teściowa także tego

Czekamy na dzidziusia
Poziomkowa89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 13:46   #1382
poznanianka1990
Zakorzenienie

Ja z tych trzech też raczej bym wybrała Marcelinę, ale to do Was należy decyzja

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 13:46   #1383
tylkokasia
Moderator

Dzięki Dziewczyny za słowa otuchy.
Ja tak trochę rozmyślam - bo z jednej str. lekarz mi mówił że on nie widzi oznak do wcześniejszego porodu z drugiej po co te zalecenia :/
Może coś jednak wypatrzył a mi nie powiedział?

Poza tym śmieję się bo Wasze niektóre Dzieciaczki zasłaniają płeć a mój jajka i siusiaka wywala do każdego usg za to buzię zawsze zasłania rączkami

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 13:52   #1384
Amelia16
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Poziomkowa89 Pokaż wiadomość
Ja bym wybrała 3. Matylda tez ładnie ale Marcelinka przeslodko basia to moja teściowa także tego
Haha, nie dziwię się, że możesz mieć uraz do tego imienia Basia już się przewijała przy poprzedniej córci i gdzieś nam została w pamięci... Marcelina to chyba faworytka mojego męża i mnie też się szalenie podoba, a z kolei Matyldą mnie wczoraj zestrzelił jak ją wymienił i to jeszcze postawił w swojej pierwszej trójce tak znikąd bo nie wspominał, a ja z kolei mam do tego imienia sentyment, nawet znalazłam swojego posta z pierwszej części: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=522 gdzie pisałam dlaczego to może być znak ...

TylkoKasia a co się ma wstydzić, prawdziwy chłopak cobyś nie miała wątpliwości!!
Stary 2015-07-12, 13:52   #1385
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Moja tez juz na 2wizytach z rzędu jak bada to mówi ze cos z szyjka nie tak. Potem bierze usg i mówi ze jednak długa. I potem pyta czy poprzednio mi sie skracała. No a wtedy bylo dobrze jednak teraz nie da sie uniknąć noszenia leo.

Tak z innej beczki znacie jakis sposób na te małe robaczki zwane przecinkami? Zaraz idziemy do ogrodu a tam plaga ich jest

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-07-12, 14:39   #1386
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Haha, nie dziwię się, że możesz mieć uraz do tego imienia Basia już się przewijała przy poprzedniej córci i gdzieś nam została w pamięci... Marcelina to chyba faworytka mojego męża i mnie też się szalenie podoba, a z kolei Matyldą mnie wczoraj zestrzelił jak ją wymienił i to jeszcze postawił w swojej pierwszej trójce tak znikąd bo nie wspominał, a ja z kolei mam do tego imienia sentyment, nawet znalazłam swojego posta z pierwszej części: https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=522 gdzie pisałam dlaczego to może być znak ...

TylkoKasia a co się ma wstydzić, prawdziwy chłopak cobyś nie miała wątpliwości!!
Amelia dla mnie zarówno Marcelinka jak i Matylda są śliczne Twój mąż ma dobry gust do imion pamiętam że faktycznie pisałaś wcześniej o Matyldzie, może mężowi wpadła w pamięć i stąd tak wyskoczył z tą propozycją?

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
Iclosemyeyes, nie prowadziłam obserwacji, ale ja owulację miałam zazwyczaj w 14-15 dniu cyklu. Wiem, bo czułam, zawsze mnie jeden jajnik bolał, co miesiąc naprzemiennie raz lewy, raz prawy. A nasze dziecię powstało w 13 dniu cyklu Bardzo dobrze wiem, bo w tamtym cyklu akurat ciągle byliśmy przemęczeni, zapracowani, bardzo wcześnie chodziliśmy spać i w okresie płodnym kochaliśmy się tylko raz. No i ten raz wystarczył

Dziewczyny, od jutra w Netto są ubranka i akcesoria dla niemowląt i małych dzieci. Zobaczcie sobie gazetkę na stronie Netto. Ja się zastanawiam czy w ogóle kupować, bo body są tylko z krótkim rękawem lub na naramkach. A w dodatku płci nie znam Ale jest wanienka z wkładem za niecałe 80zł, nie wiem czy to drogo czy nie
Powiem Ci ze ja też jestem na 90% przekonana kiedy powstało nasze maleństwo ale niestety nie wiem czy przed czy po owu...

A co do wanienki to chyba dość droga, ja patrzyłam na stronce Ikei i tam jest o wiele tańsza. Chyba że ta ma jakieś ekstra bajery

Ja się natomiast zastanawiam nad kupnem wiaderka do kąpieli.

Cytat:
Wózków takich rok po roku nie mieli na sklepach jedynie na zamówienie a mąż chce zwykły bliźniaczy potem w sklepie spotkaliśmy matkę z tym graco co chcialam to juz w ogole jest do niego negatywnie nastawiony.

Widziałam to w netto ale jak dla mnie nic ciekawego. Chyba droga ta wanienka. Sama kosztuje kolo 20zl a wkłady chyba po 15. Ja nie używałam wkładu bo w sumie troche na plecach i potem na brzuch go dawaliśmy zeby pupe umyć. Ale mieliśmy ta z ikei co ma antypoślizgi jakże nie jeździł mi po niej.
To szkoda że nie było tych wozeczkow

Cytat:

Gratulacje, pierwsza połowa za Wami!!!

My się właśnie wybieramy pooglądać wozeczki na żywo mam nadzieję, że będzie ten co spodobał nam się na necie i spełni nasze oczekiwania

Wysłane z mojego HTC Desire 620 przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-07-12, 16:17   #1387
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Mi kazała brać aspargin ale po pierwsze sa niedobre i ciężko mi je przyjmować czen tego wydaje mi sie ze maja malo magnezu w składzie.

Wczoraj nie chciało mi sie sprzątać to teraz w półtora godziny obleciałam cala górę. Jak odsapne to pójdę cos z jedzeniem działać bo jak mówiłam mam dzis gości... leo bedzie miał zabawę bo 3dzieci przyjedzie zostało mi do porodu 119 dni, niech to szybciej leci! Choć w porównaniu z pierwsza ciążą to leci mi szybko tydzień za tygodniem. Aż sie boję czy zdążymy z wyprawka wczoraj w sklepie oglądałam kołyski te wielofunkcyjne i postanowiliśmy z mężem ze chcemy taka moze by sie udało znaleźć używana bo jednak to wydatek na jakies 4miesiące:/ miala którąś z was do czynienia z taka kołyska?
Tak, ja miałam dla Hani taką kołyskę. Polecam wszystkim. Hania spała w niej ponad sześć miesięcy. Później ją dobrze sprzedałam tzn. w dobrej cenie. Tak, że kołyska mnie wyszła chyba 40zł, jak dobrze pamiętam Teraz będę miała chyba drewnianą kołyskę.

Jeśli chodzi o wanienki, to dla Hani mieliśmy taką najzwyklejszą na świecie (dużą), ze stojakiem. I stojak właśnie polecam bardzo. Nie trzeba kombinować, żeby wanienkę postawić "gdzieś" i dla kręgosłupa to duże odciążenie, bo się nie trzeba nisko schylać.
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 16:44   #1388
lexie42
Zakorzenienie

Marcelinka bardzo ładne imię my jeszcze nie mamy wybranego.
Jakoś dzisiaj dziwnie się czuję. Obudziłam się rano o 6 do łazienki i później zaczęłam kichać i nie mogłam zasnąć. Dopiero koło 7 zasnęłam na godzinkę. Znowu dostałam kataru, jest mi jakoś słabo i nie mam w ogóle ochoty na jedzenie. Położyłam się na drzemkę ale mąż wrócił wcześniej z pracy i nie zdążyłam zasnąć. Jakiś kiepski dzień
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 16:50   #1389
poznanianka1990
Zakorzenienie

Mnie za to dziś strasznie kręgosłup boli Siedzę cały czas w jednej pozycji i poprawiam pracę mgr, bo jutro po południu muszę zawieźć poprawioną mojej promotorce i to pewnie dlatego. Do tego boli mnie pod lewym żebrem.

Dziś zamówię poduszkę cebuszkę

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-07-12, 16:53   #1390
wonderka
Zadomowienie

Witam się w 22tygodniu! Mi dziś strasznie stwardnial brzuch, na kilka godzin i potem zmiękł, normalne to?
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 17:15   #1391
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Napisane przez wonderka Pokaż wiadomość
Witam się w 22tygodniu! Mi dziś strasznie stwardnial brzuch, na kilka godzin i potem zmiękł, normalne to?
To mogą być skurcze Braxtona-Hicksa
https://polki.pl/rodzina_ciaza_artykul,100 13569.html

Ale że na kilka godzin to dziwne

Edytowane przez tylkokasia
Czas edycji: 2015-07-12 o 17:16
Stary 2015-07-12, 17:59   #1392
wonderka
Zadomowienie

Hm, może mnie wzdeło od gazów. Będę obserwować.
Stary 2015-07-12, 19:41   #1393
fasterka90
Zadomowienie

Cześć, witam się już w sumie po weekendzie
Mimo choroby tz mnie zabrał na weekend do rodziców na wieś i to był chyba idealny plan teściowa zrobiła rosołek,specjalnie na moje życzenie kompot, wiejskie powietrze przeczyściło nos (ah te wiejskie zapachu )
Odpoczęłam w miłej atmosferze i wróciłam zdrowa
Taka szkoda że tam nie ma perspektyw na takie zarobki jak mamy we Wrocławiu...
fasterka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 20:04   #1394
Dzika Ropucha
Zadomowienie

GG do Dzika Ropucha

hej
wonderka możliwe że od gazów.. obserwuj. Mi się tak robi ale parę razy na dzień i przez minutę może krócej.
Wywaliło mi brzuch już dość ładnie-balon jak tralala. A w weekend poszukiwanie sukni na wesele. Ostatni dzwonek. Chcę czerwoną i wiem,że poszukiwania będą ciężkie. Jak chodziłam wczoraj po galerii to w żadną się nie zmieściłam w cyckach i w ogóle jakieś małe rozmiary tam mają a dla ciężarówek nic....

TylkoKasia ty się tak pięknie malujesz. Może poleciłabyś mi jakiś podkład do twarzy, cały czas szukam swojego ulubionego i jakoś znaleźć nie mogę...

Ahaa a powiedzcie mi czy wy już macie wybrane położne?? Koleżanka mi mówiła,że już powinnam wybrać...
No i się zastanawiam czy iść do SR...bo nie wiem czy mi się będzie chciało..Kurdę zapisać bym się już musiała

12.03.2015 II Kreski
Dzika Ropucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 20:16   #1395
poznanianka1990
Zakorzenienie

Ja położną ze szkoły rodzenia wybiorę. Na tych warsztatach mi babka mówiła, że albo mogę zacząć w przyszłym tygodniu albo w ostatnim tygodniu lipca. Oczywiście jak już bym się na tą szkołę zdecydowała (rozważam jeszcze inną) to bym wybrała koniec lipca.

Ta druga, którą rozważam jest blisko, 15 minut pieszo z domu, ale chyba mają mniej darmowych dodatkowych warsztatów i najbliższy termin rozpoczęcia zajęć to 20 lipca, a potem dopiero 19 sierpnia, więc beznadziejnie... Ale plus, że na miejscu. Bo do tej co wcześniej pisałam to musiałabym dojeżdżać autem (jakieś 20-25 minut) lub MPK.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-07-12, 20:18   #1396
wonderka
Zadomowienie

Ja nie mam położnej, co gorsza zapisana jestem w przychodni 60km od domu. Musze się przenieść i na kogoś zdecydować.
Stary 2015-07-12, 20:23   #1397
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Napisane przez Dzika Ropucha Pokaż wiadomość
hej
wonderka możliwe że od gazów.. obserwuj. Mi się tak robi ale parę razy na dzień i przez minutę może krócej.
Wywaliło mi brzuch już dość ładnie-balon jak tralala. A w weekend poszukiwanie sukni na wesele. Ostatni dzwonek. Chcę czerwoną i wiem,że poszukiwania będą ciężkie. Jak chodziłam wczoraj po galerii to w żadną się nie zmieściłam w cyckach i w ogóle jakieś małe rozmiary tam mają a dla ciężarówek nic....

TylkoKasia ty się tak pięknie malujesz. Może poleciłabyś mi jakiś podkład do twarzy, cały czas szukam swojego ulubionego i jakoś znaleźć nie mogę...

Ahaa a powiedzcie mi czy wy już macie wybrane położne?? Koleżanka mi mówiła,że już powinnam wybrać...
No i się zastanawiam czy iść do SR...bo nie wiem czy mi się będzie chciało..Kurdę zapisać bym się już musiała
Dziękuję
Zależy czego szukasz
Super krycie i trwałość - Estee Lauder Double Wear lub tańszy odpowiednik Revlon Colorstay
Krycie średnie ale można stopniować, lekki na buzi, nie robi maski - Clarins Skin Illusion i Bourjois Healthy Mix
Na lato super są minerały np. Lily Lolo czy EDM

Podkład ZAWSZE należy utrwalić pudrem. Moje faworyty to Ben Nye oraz FM Puder Bambusowy

Stary 2015-07-12, 20:30   #1398
Amelia16
Zadomowienie

Uwaga, mogę się już wszem i wobec pochwalić, że oficjalnie wybraliśmy imię, będzie mała Marcelinka!!! Uradzone, przespane, wszyscy zadowoleni, myślę, że już się nie zmieni

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
Amelia dla mnie zarówno Marcelinka jak i Matylda są śliczne Twój mąż ma dobry gust do imion pamiętam że faktycznie pisałaś wcześniej o Matyldzie, może mężowi wpadła w pamięć i stąd tak wyskoczył z tą propozycją?

My się właśnie wybieramy pooglądać wozeczki na żywo mam nadzieję, że będzie ten co spodobał nam się na necie i spełni nasze oczekiwania
Właśnie z Matyldą to nie wiem czy nie było tak jak napisałaś, że jemu gdzieś tam błysło w pamięci
I jak wózek? Podobał się na żywo?

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Jakoś dzisiaj dziwnie się czuję. Obudziłam się rano o 6 do łazienki i później zaczęłam kichać i nie mogłam zasnąć. Dopiero koło 7 zasnęłam na godzinkę. Znowu dostałam kataru, jest mi jakoś słabo i nie mam w ogóle ochoty na jedzenie. Położyłam się na drzemkę ale mąż wrócił wcześniej z pracy i nie zdążyłam zasnąć. Jakiś kiepski dzień
Dużo zdrówka, coby się nie rozkręciło

Cytat:
Mnie za to dziś strasznie kręgosłup boli Siedzę cały czas w jednej pozycji i poprawiam pracę mgr, bo jutro po południu muszę zawieźć poprawioną mojej promotorce i to pewnie dlatego. Do tego boli mnie pod lewym żebrem.
I jak praca? Poprawiona? Jutro sobie odbijesz ten dzisiejszy dzień nad pracą

Cytat:
Napisane przez wonderka Pokaż wiadomość
Na kilka godzin to aż dziwne... Bolesne? może Cię wzdęło?

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
Mimo choroby tz mnie zabrał na weekend do rodziców na wieś i to był chyba idealny plan teściowa zrobiła rosołek,specjalnie na moje życzenie kompot, wiejskie powietrze przeczyściło nos (ah te wiejskie zapachu )
Super, że obyło się bez lekarstw tylko na starych, najlepszych metodach Może mogłaś jeszcze zostać na tydzień i poodychać świeżym powietrzem?
Stary 2015-07-12, 20:37   #1399
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Tak, ja miałam dla Hani taką kołyskę. Polecam wszystkim. Hania spała w niej ponad sześć miesięcy. Później ją dobrze sprzedałam tzn. w dobrej cenie. Tak, że kołyska mnie wyszła chyba 40zł, jak dobrze pamiętam Teraz będę miała chyba drewnianą kołyskę.

Jeśli chodzi o wanienki, to dla Hani mieliśmy taką najzwyklejszą na świecie (dużą), ze stojakiem. I stojak właśnie polecam bardzo. Nie trzeba kombinować, żeby wanienkę postawić "gdzieś" i dla kręgosłupa to duże odciążenie, bo się nie trzeba nisko schylać.
O dzięki za opinię wlasnie widze ze nowe 360 a używane np 270 czyli lepiej dołożyć miec nowa a potem dalej sprzedać. Tak zrobiłam z huśtawka elektryczną kupiłam nowa w idealnym stanie za 150 i po pol roku za tyle sprzedałam

Cytat:

Dziś zamówię poduszkę cebuszkę
Dobra myśl z ta poducha. Wlasnie sie tule do mojej nie wiem jak bez niej żyłam

---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Amelia gratuluję wyboru
Mi sie nie chce myśleć o imieniu nie ma idealnego które ma formę oficjalną ładna i zdrobnienie mowa o chłopięcych...

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-07-12, 20:39   #1400
lexie42
Zakorzenienie

Cytat:
Dużo zdrówka, coby się nie rozkręciło
Zmogło mnie spanie tak koło 17.30 i spałam tak twardo, że nawet nie wiedziałam kiedy mąż wyszedł do sklepu. Trochę mi przeszło, jest lepiej i gratuluję wybranego imienia
lexie42 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 20:42   #1401
Poziomkowa89
Zakorzenienie

Gabbi a jakiej firmy mialaś ta kołyske? Hania lubiła sie kołysac? Leos tak ale mieliśmy huśtawke wiec bylo bujanie do przodu a nie na boki. Przy kolkach bylo to niezwykle pomocne.

Czekamy na dzidziusia
Stary 2015-07-12, 20:45   #1402
poznanianka1990
Zakorzenienie

Amelia16, gratuluję wyboru imienia A poprawianie jakoś idzie, dziś posiedzę do wieczora (tyle ile dam radę) i jutro od rana. Powinnam się wyrobić. A jutro wieczorem laba A jeśli chodzi o ból to już jest mniejszy, bo mąż mi kręgosłup wymasował

tylkokasia, a jaki krem BB polecasz? Tylko nie za drogi Ja używam podkładu z Inglota i jestem bardzo zadowolona. Mam cerę mieszaną i tendencję do świecenia się w strefie T. Szukam jakiejś lekkiej alternatywy dla podkładu na lato i myślałam o kremie BB. I dodam, że mam bardzo jasną karnację. Podkład z Inglota mam w najjaśniejszym odcieniu.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-07-12, 20:51   #1403
Dzika Ropucha
Zadomowienie

GG do Dzika Ropucha

TylkoKasia Dzięki dobra kobieto Posprawdzam sobie. I pudry też-zawsze używam ale zmienić na inny też mogę

wonderka a z tą położną to jak to jest? Ja mieszkam we wsi u męża, zameldowana jestem 40km stąd i tam niby zapisana do przychodni. A chcę położną niedaleko miejsca gdzie aktualnie mieszkam..to można? To ma jakiś wpływ czy co? A potem dziecko do przychodni mogę zapisać tu czy jak?.. hehe ja ciemna jestem i pierwsze co to jeszcze nic nie sprawdziłam a Was pytam..

12.03.2015 II Kreski
Dzika Ropucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 20:54   #1404
Amelia16
Zadomowienie

Cytat:

Amelia gratuluję wyboru
Mi sie nie chce myśleć o imieniu nie ma idealnego które ma formę oficjalną ładna i zdrobnienie mowa o chłopięcych...
wszystko z czasem, daj sobie chwilę na ochłonięcie ... A Mąż? Może on ma jakieś fajne typy dla swojego drugiego potomka?

Cytat:
Napisane przez lexie42 Pokaż wiadomość
Zmogło mnie spanie tak koło 17.30 i spałam tak twardo, że nawet nie wiedziałam kiedy mąż wyszedł do sklepu. Trochę mi przeszło, jest lepiej i gratuluję wybranego imienia
Może w Twoim wypadku sen okaże się najlepszym lekarstwem noc przed Tobą, odpoczywaj

Cytat:
Amelia16, gratuluję wyboru imienia A poprawianie jakoś idzie, dziś posiedzę do wieczora (tyle ile dam radę) i jutro od rana. Powinnam się wyrobić. A jutro wieczorem laba A jeśli chodzi o ból to już jest mniejszy, bo mąż mi kręgosłup wymasował

tylkokasia, a jaki krem BB polecasz? Tylko nie za drogi Ja używam podkładu z Inglota i jestem bardzo zadowolona. Mam cerę mieszaną i tendencję do świecenia się w strefie T. Szukam jakiejś lekkiej alternatywy dla podkładu na lato i myślałam o kremie BB. I dodam, że mam bardzo jasną karnację. Podkład z Inglota mam w najjaśniejszym odcieniu.
Ale dobrego masz Męża Oj to coś czuję, że jutrzejszy wieczór zapowiada się u Ciebie baaaardzo leniwie po takim natłoku pracy
poza tym chętnie poczytam też o kremach BB, ja raczej do tej pory sięgałam po takie z niższych półek, najbardziej polubiłam się z kremem CC z eveline, ale na lato trochę jest za gęsty kupiłam parę dni temu BB z ziaji, ale ten z kolei daje ładny koloryt, ale nie kryje dobrze zaczerwień i chyba muszę kupić coś innego...

Edytowane przez Amelia16
Czas edycji: 2015-07-12 o 20:55
Amelia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 21:03   #1405
poznanianka1990
Zakorzenienie

Amelia16, ja właśnie ostatnio natrafiłam na promocję tego BB z Ziaji i już chciałam kupić, ale coś mnie tknęło, żeby w telefonie na wizażu sprawdzić opinie i były kiepskie, więc odpuściłam. Zastanawiałam się też nad Garnierem. Używam kremu Hydra Adapt z tej firmy (oczywiście nie zawsze, staram się zmieniać kremy) i jestem z niego bardzo zadowolona, to mój ulubiony krem Podobnie z szamponem - uwielbiam ten Siła 5 roślin z serii Ultra Doux Więc może i ten BB wypróbuję.

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-07-12, 21:13   #1406
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
fajnie, że taki miły weekend Ci tż zorganizował
Cytat:
Uwaga, mogę się już wszem i wobec pochwalić, że oficjalnie wybraliśmy imię, będzie mała Marcelinka!!! Uradzone, przespane, wszyscy zadowoleni, myślę, że już się nie zmieni

Właśnie z Matyldą to nie wiem czy nie było tak jak napisałaś, że jemu gdzieś tam błysło w pamięci
I jak wózek? Podobał się na żywo?
ale super, że udało się ustalić imię Marcelinka brzmi super, kojarzy mi się z taką małą delikatną ślicznotką

wózek mnie bardzo przypadł do gustu i pewnie na nim stanie ostatecznie. Co prawda mąż marudził, że Quinny Moodd lepszy, bo lepiej wygląda (to trzeba mu przyznać, wygląda szałowo), ale pan który tam doradzał, go jakoś przekonał, że to ważniejsze, żeby bardziej dopasować wózek do mnie, bo pewnie to ja będę z nim więcej chodzić A ja wolę lżejszego XLandera (różnica w wadze to ok 5 kg - czułam to nawet przy pchaniu wózka, a co dopiero jakby przyszło do podnoszenia_). Jedyne co, to jeszcze muszę się zastanowić, czy gondolka Xlandera nie jest za krótka (tylko 71 cm), inne wydawały mi się dłuższe
Stary 2015-07-12, 21:19   #1407
Amelia16
Zadomowienie

No i ja też średnio polecam, kupiłam naturalny odcień i mimo wszystko wydaje mi się lekko żółtawy... Ciekawe jaki jest ten z garniera? A jakie opinie zbiera na kwc? Miałam przed eveline krem BB z maybelline taki z niebieskim napisem i był też fajny, bardzo lekki, ale łatwo się ścierał.

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:14 ----------

Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość

ale super, że udało się ustalić imię Marcelinka brzmi super, kojarzy mi się z taką małą delikatną ślicznotką

wózek mnie bardzo przypadł do gustu i pewnie na nim stanie ostatecznie. Co prawda mąż marudził, że Quinny Moodd lepszy, bo lepiej wygląda (to trzeba mu przyznać, wygląda szałowo), ale pan który tam doradzał, go jakoś przekonał, że to ważniejsze, żeby bardziej dopasować wózek do mnie, bo pewnie to ja będę z nim więcej chodzić A ja wolę lżejszego XLandera (różnica w wadze to ok 5 kg - czułam to nawet przy pchaniu wózka, a co dopiero jakby przyszło do podnoszenia_). Jedyne co, to jeszcze muszę się zastanowić, czy gondolka Xlandera nie jest za krótka (tylko 71 cm), inne wydawały mi się dłuższe
Mnie też właśnie z taką słodką okruszynką, może dlatego, że podobnie do marcepana?
Czyli już wiecie na czym stoicie, czasem wygląd wózka to nie wszystko, jednak więcej plusów ma Xlander warto było dotknąć, porównać i posłuchać opinii kogoś kto się zna
Stary 2015-07-12, 21:20   #1408
poznanianka1990
Zakorzenienie

Amelia16, tych opinii z Garniera już tak szczegółowo nie czytałam, ale na pewno były lepsze niż dotyczące tego z Ziaji.

Iclosemyeyes, a na jaki model XLandera się zdecydowaliście?

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-07-12, 21:23   #1409
Amelia16
Zadomowienie

Apropo's kosmetyków, to rzuciłam dziś na głowę ciemną czekoladę i jak nigdy w życiu mam siano po farbowaniu!! Też macie takie problemy w ciąży? Zawsze miałam ładne, śliskie włosy po nałożeniu ciemnej farby a tu zonk... Jutro pedałuję do rossmana po maskę z granatem alterry i muszę strzelić sobie na noc wygładzający kompres z olejkiem....

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ----------

To czekamy co doradzi TylkoKasia
Ja uciekam pod prysznic i spać, dobrych nocek
Stary 2015-07-12, 21:38   #1410
wonderka
Zadomowienie

Dzika ropucha nie mam pojęcia jak z tymi położnymi.
Amelia nie było bolesne, myślę, że to wzdęcia.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości