|
|||||||
| Notka |
|
| Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji. Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Co ostatnio upolowaliście? Część III
Contax, gratuluję Tea for Two. Pamiętam, że odrzuciły mnie, kiedy je po raz pierwszy testowałam, ale cały czas siedzą mi w głowie. Koniecznie muszę je ponownie przestestować.
Homyku, bardzo mi przykro że przytrafiła Ci się taka sytuacja. Sama nigdy tego nie doświadczyłam, ale może to kwestia czasu... Choć złego słowa nie mogę powiedzieć na mojego listonosza czy paczkonosza. Wzorowo wykonują swoją pracę. A w temacie. Ostatnio upolowałam Scent Intense, które wyprze z mojej półki klasyka. A ponadto lawendową wodę kolońską z Body Shopu. Ciekawa jestem tej interpretacji lawendy, która zawróciła mi w głowie od czasu poznania się z Gris Clair. |
|
|
|
#3542 |
|
Zakorzenienie
|
Homyku bardzo, bardzo mi przykro
![]() golgie ksiazka piekna, szkoda, ze nie znam.
|
#3543 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Moniu, już gdzieś pisałam, że były to paczki zagraniczne, a ta ostatnia - krajowa Widać, ktoś się zaopiekował moimi przesyłkami ![]() Może to i lepiej nie dostać paczki wcale, niż otrzymać taką, jaką swego czasu dostarczono Basi - ukradziona zawartość (ostał się jedynie koreczek) i włożone zgniłe mandarynki. Ja mam cały czas przed oczyma fotki, które Basia wtedy wkleiła ![]() Ja myślę, że to nie zawinił urząd pocztowy właściwy dla mojego miejsca zamieszkania. Te paczki moim zdaniem wyparowały gdzieś wcześniej ![]() Takie sytuacje skutecznie odstraszają od korzystania z usług PP. Teraz się normalnie boję cokolwiek im powierzyć ![]() Golgie, interesująca książka Pieńkowa Damo, gratuluję Scenta Intense. Ja swojego niedawno puściłam w świat. Wolę wersję klasyczną
|
||
|
|
|
#3544 |
|
Zakorzenienie
|
((((((((((Grupowy Uscisk Dla Homyczka))))))))))))
|
|
|
|
#3545 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czy jakoś rozwiązała się ta sprawa? tzn. zgłoszenie na poczcie, odszkodowanie?Jeszcze bardziej się boję wysyłać coś wartościowego
|
|
|
|
|
#3547 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
. Czy chociaż były te paczki ubezpieczone??, Wiem,że to mała pociecha, ale w ten sposób można, chociaż pieniążki uratować. Gdy z E kupowałyśmy Lutensy, to zawsze ubezpieczałyśmy paczki, ale wychodzi na to,ze lepiej ubezpieczać wszystkie przesyłki. Bardzo to przykre.
|
|
|
|
|
#3548 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Również wtedy byłam w głębokim szoku
|
|
|
|
|
#3549 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, moje paczki nie miały dużej wartości więc nie bawiłam się w żadne ubezpieczenia. Jedna ze sprzedających już zaoferowała zwrot pieniędzy. Druga bedzie interweniować w swoim urzędzie pocztowym.
Więc tu nie chodzi naprawdę o pieniądze, a o żenujący poziom usług poczty polskiej. Paczki były wysłane z dwóch róznych rejonów świata w tym samym czasie i obie zaginęły. Stąd moje przypuszczenia, że to w naszym kraju ktoś dopuścił się zaniedbania. |
|
|
|
#3550 |
|
Zakorzenienie
|
Homyku, też mi żal Twojej straty
A ja sobie upolowałam zgrabną 30, zaraz umieszczę zdjęcie... |
|
|
|
#3551 |
|
Zadomowienie
|
Homyku, bardzo mi przykro
Po swoich doświadczeniach z zastępczym paczkonoszem zmieniłam adres i teraz wszystko idzie do mnie do biura. Jeszcze nic nie zginęło i niech tam zostanie
|
#3552 |
|
Zakorzenienie
|
Homyczku-
tak mi przykro Niestety wiem, jak dziala PP- tylko raz wyslalam ze Szwecji przesylke w zwyklym trybie- zamiast poleconego.Tu uslugi pocztowe sa duuuzo drozsze niz w PL i nawet ta nie polecona paczka kosztowala ponad 50zl. Oczywiscie, ktos w dlugim lancuchu pokarmowym PP nie omieszkal skorzystac z tego i ukradl jedna buteleczke perfum- te cenniejsza
|
|
|
|
#3553 | |
|
Wiedźma
|
Kotuś, Pieńkowa Damo - gratuluję. Bardzo gratuluję!
Cytat:
Homyczku. Cóż mogę... Nic nie mogę. Tym bardziej, że jakiś czas temu pomstowałam tu na paczkę z Wisienki i nadal psinco. Jakiś czas temu przyszło nabazgrolone jak chora na epilepsję kaczka płetwą zawiadomienie z urzędu celnego, odpisałam, co prawda, ale ponieważ ni cholery nie potrafiłam odcyfrować numeru sprawy, nie wiem, czy to coś da... Nie wiem, czy ta wysyłająca zawiadomienia osoba jakiś taniec świętego Wita uskuteczniała, na bieżni pisała, czy jakiś niedorobiony student Akademii Medycznej to był.... ![]() Przyszło za to Santa Maria Novella - Opoponax (z negocjowaną ceną i dwunastoma niszowymi próbkami gratis) i... słodkie jest, dziwne i w moim stylu. edit: Ale rozwija się pięęęknie. edit 2: Byłabym zapomniała: Bjeato - Awatar godny Twojej urody. Piękny i niezwykły.
Edytowane przez Sabbath Czas edycji: 2007-09-05 o 14:22 Powód: ano dopiski! |
|
|
|
|
#3554 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziekuję Cytat:
Jak TfT pierwszy raz testowałam, w lato, zupełnie mnie nie zachwyciły Gratuluję SI Ja ze Scentami nie mogę się dogadać, nie czuję ich zupełnie na skórze. Chyba ze mną coś nie tak. ![]() Kota gratuluję zgrabnej trzydziestki ![]() Sabbath, Tobie też gratuluję
|
|
#3555 | |
|
Zakorzenienie
|
Homyku, żadne paczki jeszcze nie dotarły? To jest wkurzające także dla strony wysyłającej, człowiek w końcu płaci za przesyłkę. Oczywiście nieporównywalnie mniej niż Ty zapłaciłaś za perfumy, ale również. Przecież się płaci za konkretną usługę, która ma być wykonana. To jest wyjątkowa bezczelność.
Cytat:
)
|
|
#3556 | |
|
niecnotliwa dziewica
|
Cytat:
|
|
#3557 |
|
Wiedźma
|
Dziękuję Contax.
Chyba nawet nie spodziewałam się gratulacji, bo to nie jest tak okrzyczana rzecz jak Lutek, na przykład. A niesłusznie, bo niezwykła tak samo (choć ta pierwsza, kolońska nuta trwa o jakieś 30 sekund za długo). Za to potem... Ja pierdziuuuu (jak to w moim ulubionym kabarecie mówiono)! Niech no tylko dojdzie Etra z tej zasmarkanej Wisienki... Będę robić fotki!
|
#3558 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkim serdecznie gratuluje, a szczegolne gatulacje dla Koty
Kota- czekam na relacje, jak ci sie je nosi. Uwielbiam komsetyki z L'Occitane, szczegolnie zele i balsamy (pieknie pachnace ), a twojej zdobyczy przygladam sie juz od dawna. Mirra i kadzidlo w skladzie...
|
#3559 |
|
Zakorzenienie
|
Wszystkim gratuluje zakupow
Szczegolnie Kasi- przydymionej herbatki
|
|
|
|
#3560 | |
|
Wtajemniczenie
|
Wszystkim serdecznie gratuluję pachnących zdobyczy. Homyczkowi - bardzo współczuję
, natomiast przez Sabbath opułam monitor i to nie jeden raz![]() Cytat:
Z tego powodu spotykają mnie komplementy w stylu: Enigma to przy tobie wysiada. Moje "literki" rzeczywiście wyglądają jak zakonspirowana wiadomość. Coś jak zapis po arabsku, chińsku, ormiańsku, itp - oczywiście wszystkie te alfabety wymieszane ze sobą. Bywa to problematyczne (wypełnianie druków np.), ale cieszę się, że przyszło mi żyć w epoce komputerów. Ufff...
|
|
|
|
|
#3561 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za to wlasnie lubie kosmetyki tej firmy, a niewiele znam osob, ktre je uzywa. Wanilia pachnie swieza wanilia, olejek migdalowy pachnie naturalnymi migdalami.. itp itd A teraz widze, ze czas sobie kliknac jakies malenstwo w stylu powyzej do wyprobowania
|
|
#3563 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
PS. Swojego czasu w Uwadze była seria reportaży na temat kradzieży na poczcie. Okazuje się, że wiekszość z nich dokonywana jest albo w sortowniach albo w drodze, w czasie konwojowania przesyłek. |
||
|
|
|
#3564 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. az tu wczoraj, nie wiem, palec Bozy chyba w tm był, postanowiłam sprawdzić dlaczego mam taki wysoki rachunek za gaz, przypuszczałam, że przy odpisywaniu licznika ktoś się pomylił. Otwieram skrzynkę licznika (mieszkam w domku i licznik mam na zewnątrz przy drzwiach wejściowych)....a tam coa tam dumnie lezy i zielenieje od wilgoci moja paczka!!!!!!!!!!!!!!!1Ludzie!!!! Gościowi nie chciało sie awiza wypisac to mi wsadził paczke do licznika (co poniekąd logiczne, bo zeby nie wiem co robił to by jej do skrzynki nie upchał )...nie zostawiając zadnej o tym informacji. Dodam tylko, że paczka była ubezpieczona!Poczta i jej pracownicy chyba nigdy nie przestana mnie zadziwiać. Albo stoje sobie na poczcie a tu biedna kobitka przede mną (niedoswiadczona przez działania poczty polskiej) zadała pytanie przy okienku "prosze pani, czy listonosz przyniesie ten duzy list polecony pod drzwi mojej mamy" - dodam że była to sporych rozmiarów koperta bąbelkowa, i mogła ważyc tak na oko z 1,5 kg). Pani owa otrzymała taką odpowiedź (oczywiście nie obyło sie bez prychnięcia "pani pocztowej" zza szyby i wzroku który mówił wszystko ) : "prosze pani, listonosze maja taki obowiazek i prosze tu nie zadawac takich pytań, bo ja nie mam czasu wyjasniac wszystkiego, prosze sobie przeczytac regulamin"Normalnie horror. Nie wytrzymałam i na cała pocztę powiedziałam "pani pocztowej" żeby nie wprowadzała ludzi w błąd, poniewaz listonosz od razu wypisze awizo (jak bedzie łaskaw) i napisze na nim że adresata nie zastał w domu, nie mając zamiaru nawet zabierac ze sobą owego listu. Ja wiem, że praca listonosza nie jest łatwa. Może gdyby mieli jkies samochody lub cos w tym stylu byłoby im lżej, ale niestety, jestem tak rozgoryczona ich obsługą, że nie jestem w stanie wybaczyć...przez 2 miesiące nawet jednego awiza nie chciało sie mojemu wypisać....że naprawdę...naprawdę....eh hhhh, czekam na dzień kiedy konkurencja rozkwitnie. Wtedy przysięgam, pocztę polską będe miec daleko...... |
|
|
|
|
#3565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czy kiedys tak bedzie w Polsce? Watpie.
|
|
#3566 |
|
Zadomowienie
|
homyku, przykra sprawa
życzę, żebyś chociaż pieniądze odzyskała...mulier, takiej historii jeszcze nie słyszałam... do licznika?! nie mogę ![]() ja nadal czekam na mini Glorię, dziś dostałam maila od sprzedawcy, że przesyłka w drodze. wszystko ok, tylko tytuł maila - "perfuma" - mnie powalił... na pocztę w moim miasteczku nie mogę narzekać - przesyłki albo przynoszone do mieszkania (2 piętro) albo do pracy mamy, a gdy nikogo nie ma, awizo zawsze czeka w skrzynce. myślę, że to w dużej mierze zależy od konkretnych ludzi, a nie tylko instytucji. |
|
|
|
#3567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I gdzie dorwałaś wodę L'Occitane? Są gdzieś dostępne poza sklepami firmowymi...? Jakoś ta ich oferta zapachowa wygląda ciekawie, a nigdzie nie widziałam tych zapachów
|
|
#3568 |
|
Wtajemniczenie
|
mam, mam, mam OI
![]()
|
|
#3569 |
|
niecnotliwa dziewica
|
To dopiero jest się czym chwalic, gratulacje!
![]() Mulier, gdyby to kto innny opowiadał to chybabym nie uwierzyła.... ![]() Rzeczywiście, pomysłowy Dobromir się znalazł....
|
#3570 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
homyku, bardzo mi przykro.. nie wiem czy Cię to pocieszy, ale moja paczka z Truskawki też zaginęła
i tutaj sprawa będzie jeszcze trudniejsza do odkręcenia
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:01.

)...nie zostawiając zadnej o tym informacji. Dodam tylko, że paczka była ubezpieczona!