Mamusie czerwcowe 2015! :) - Strona 27 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-13, 10:54   #781
kejtiCe
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :)

Cytat:
Napisane przez siacha_ck Pokaż wiadomość
Dzięki.
W ogóle Wiki miała jakiś inny ten pępek. Szymek ma taki wypukły.

Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka
Mój Wojtek też... My z Tżem mamy dziurę, a Wojtek nie ma takiej dziurki Ale może to się zmieni z czasem?
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 10:56   #782
siacha_ck
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Mój Wojtek też... My z Tżem mamy dziurę, a Wojtek nie ma takiej dziurki Ale może to się zmieni z czasem?
Mam taką nadzieję, bo szczerze to nie wygląda ciekawie.

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 11:00   #783
Princesika
Zakorzenienie

Dziewczyny, a wicie gdzie można kupić opaski na uszka? Nie ma ani w Smyku ani w Pepco
Stary 2015-07-13, 11:10   #784
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Mam taką nadzieję, bo szczerze to nie wygląda ciekawie.

Moja tez ma taki pepek, wypukly, tez sie zastanawiam czy sie zrobi wklesly.
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 11:11   #785
k a j a
Zakorzenienie

Princesika hm i sklepy z rzeczami do włosów

A ja nigdy nie patrzyłam ile ml zjada.. Raz je 5 min raz 15.

A w nocy, zasypia ok 21, szama 24, potem 3 i.potem 4-5 bo tz tak staje i ja budzi i 8.20 pobudki

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 11:22   #786
Marei
Zakorzenienie

Ojej to mój mały ma ostatnio nowe pory jedzenia w nocy. Zasypia 21-23. Pobudka po ok 3-3,5h i do 3-4 nie śpi. Poten 2h snu i pobudka. A później to juz co chwile pobudki, dzisiaj od 7:30nie śpi, choć też go przytrzymalam bo już przed 7 się budził. Ciekawe kiedy zaśnie. ..

Wasze dzieci też w trakcie jedzenia odsuwaja się od piersi pomarudza i znowu do piersi i tak w kółko? Chyba tylko w nocy je ładnie, a i tak nie zawsze. Nie wiem skąd to... w dzień jest taki krzyk, że daję mu smoka, uspokaja się, dostaje cyca. I potem znowu ryk. Trzeba z nim na rękach pochodzić najlepiej ze smokiem i znowu do piersi... wykańcza mnie to. Nie wiem czy to brzuszek go boli czy coś nie tak z karmieniem czy moze coś innego go boli..m
Stary 2015-07-13, 11:27   #787
201710041131
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość

Też nie wiem, obie opcje są ciężkie :/

U nas trochę się zrobiło, nad czołem.

Dla takiej ilości nie trzeba odciągać
Wczoraj zrobiłam to samo, tz pił piwo i zrobił mi Radlera w mojej wersji czyli w szklance 0.3l piwo, sprite i woda. akurat tyle piwa co z szyjki. I już mi zaszumiało lekko w głowie a tz nie chciał uwierzyć...
Moj uwierzył bo zasnęłam na kanapie w opakowaniu jak oglądał nowego dragon balla ! (Kejti!!! To chyba Twoj Tz jest fanem, dobrze pamietam? Jest w internecie nowa seria, juz dwa odcinki!!) a potem zrobiłam cos czego nigdy nie robię nooo raz po panieńskim moim zrobiłam - dzien dziecka - nie wykapałam sie i poszłam spac
A rano nawał w obu cyckach a wczoraj ledwo te 50 ml udało mi sie z obu odciągnąć... Mam takie rzuty- raz ciezko a raz pełna butelka z jednej piersi...

Cytat:
Popsuło mi się dziecko... I żeby znaleźć jakieś wytłumaczenie na to, zastanawiam się według jakiego terminu koryguje się skoki rozwojowe? według usg czy według om?

Ogólnie weekend był super. Wyjechaliśmy dopiero o 13 z mojej mieściny, Wojtek spał, ale w połowie drogi obudziła go kupa i chęć na mleko, więc musieliśmy się zatrzymać na stacji i go nakarmić.
U cioci złote dziecko, wszyscy mi mówili, że czują się jakby z nami w ogóle nie było takiego maluszka.
W sobotę nad morzem nie byliśmy już, a w niedzielę padało. Trochę pochodziliśmy, ale ja nie mam folii przeciwdeszczowej, więc szybko się zmyliśmy.
Powrót? Masakra! Fotelik go parzył, jedzenie co 2 godziny, kupa.... Połowę drogi trzymałam go na rękach, a ostatnie 30 km ciągle płakał. Przyszłam do domu, włączyłam mu karuzelę i położyłam do jego łóżeczka - 20 minut spokoju!!! Potem go wykąpałam, nakarmiłam i od 20 spał do 1. Dziś od rana jakiś marudny, zasnął w wózku teraz dopiero, ale patrzę na niego i niby śpi, ale smoka ciągnie ciągle.
Od wczoraj domaga się żarcia co 2 godziny..
biedna tylko zdenerwowałaś sie
Tez sie tak zanosi? Takie gruchanie jakby go ze skory obdzierali? Nam tak przedwczoraj w Tesco zrobił, ale spieprzalismy...

Cytat:
Dziewczyny, tym octeniseptem pępek psikacie bezpośrednio czy najpierw na gazik? Do tej pory miałam gaziki leko, a dzisiaj Tzet kupił Octenisept. Szymkowi ten kikut już ledwo co się trzyma. Po odpadnięciu psikać jeszcze?

mojemu odpadł całkiem wczoraj (juz na mm sie trzymał i tz znalazł go w pampersie jakimś cudem jak go przewijał) i teraz robię tak ze tym patyczkiem dalej przemywam tam w środku wokół ale na to od czego odpadło przykładam na chwile nasączony gazik jałowy. Nie psikam bezpośrednio bo to jest zimne i wtedy jest tragedia

Cytat:
moj tez, mam nadzieje ze zrobi sie z tego dziura jak sie całkiem zagoi

Dziecko mi spi przy suszarce jak aniołek, gdzie ten szumiiiiiiis czemu moj tz zażyczył sobie z haftem wtedy sie dłużej czeka...

Aaa i krostki na rączkach po tych sterydach sie goja

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Cytat:
Ojej to mój mały ma ostatnio nowe pory jedzenia w nocy. Zasypia 21-23. Pobudka po ok 3-3,5h i do 3-4 nie śpi. Poten 2h snu i pobudka. A później to juz co chwile pobudki, dzisiaj od 7:30nie śpi, choć też go przytrzymalam bo już przed 7 się budził. Ciekawe kiedy zaśnie. ..

Wasze dzieci też w trakcie jedzenia odsuwaja się od piersi pomarudza i znowu do piersi i tak w kółko? Chyba tylko w nocy je ładnie, a i tak nie zawsze. Nie wiem skąd to... w dzień jest taki krzyk, że daję mu smoka, uspokaja się, dostaje cyca. I potem znowu ryk. Trzeba z nim na rękach pochodzić najlepiej ze smokiem i znowu do piersi... wykańcza mnie to. Nie wiem czy to brzuszek go boli czy coś nie tak z karmieniem czy moze coś innego go boli..m

Moj nie odsuwa sie no chyba ze juz nie chce, za to butle je tak troche na raty, wypluwa odpocznie i dalej ciągnie, mysle ze musi więcej wysiłku wsadzić zeby z medeli pociągnąć niż z piersi. Ale troche mi przysypia po pewnym czasie przy piersi (nie daje mu zasnąć, paśnik jest od jedzenia a nie spania na nim )

201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 11:33   #788
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
A może rozprasza go w dzień więcej rzeczy?
U nas o 1 w nocy je pięknie, bo w połowie śpi. Nie krztusi się, nie kręci, nie marudzi, ale czasami w dzień połyka tak łapczywie, rozgląda się.

A ja mam takie pytanie czy Wasze dzieci też się tak dużo ruszają? jak czasami go położę to macha rękoma i nogami cały czas. To jest niesamowite jak on się wtedy wierci. Po jedzeniu jak zaczyna się ruszać to po chwili ulewa, bo całe ciało mu pracuje. Tż się śmieje, że rękoma zmienia biegi, a nogami wciska gaz, hamulec, sprzęgło...

W ogóle wczoraj nad morzem karmiłam go na ławce, to wszyscy się oglądali ciągle. A potem na plażę niosłam go na rękach, żeby sobie odbił, no i uspokoił, bo trochę mi marudził, to wszyscy ludzie komentowali, że takie maleństwo.. Potem jakaś babka się przyczepiła i oczywiście pytanie czy karmię piersią A potem hejt, że to przecież taka wygoda!!! No nie dla wszystkich najwidoczniej.

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Moj uwierzył bo zasnęłam na kanapie w opakowaniu jak oglądał nowego dragon balla ! (Kejti!!! To chyba Twoj Tz jest fanem, dobrze pamietam? Jest w internecie nowa seria, juz dwa odcinki!!) a potem zrobiłam cos czego nigdy nie robię nooo raz po panieńskim moim zrobiłam - dzien dziecka - nie wykapałam sie i poszłam spac
A rano nawał w obu cyckach a wczoraj ledwo te 50 ml udało mi sie z obu odciągnąć... Mam takie rzuty- raz ciezko a raz pełna butelka z jednej piersi...

biedna tylko zdenerwowałaś sie
Tez sie tak zanosi? Takie gruchanie jakby go ze skory obdzierali? Nam tak przedwczoraj w Tesco zrobił, ale spieprzalismy...

mojemu odpadł całkiem wczoraj (juz na mm sie trzymał i tz znalazł go w pampersie jakimś cudem jak go przewijał) i teraz robię tak ze tym patyczkiem dalej przemywam tam w środku wokół ale na to od czego odpadło przykładam na chwile nasączony gazik jałowy. Nie psikam bezpośrednio bo to jest zimne i wtedy jest tragedia

moj tez, mam nadzieje ze zrobi sie z tego dziura jak sie całkiem zagoi

Dziecko mi spi przy suszarce jak aniołek, gdzie ten szumiiiiiiis czemu moj tz zażyczył sobie z haftem wtedy sie dłużej czeka...

Aaa i krostki na rączkach po tych sterydach sie goja

---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:24 ----------

Moj nie odsuwa sie no chyba ze juz nie chce, za to butle je tak troche na raty, wypluwa odpocznie i dalej ciągnie, mysle ze musi więcej wysiłku wsadzić zeby z medeli pociągnąć niż z piersi. Ale troche mi przysypia po pewnym czasie przy piersi (nie daje mu zasnąć, paśnik jest od jedzenia a nie spania na nim )

Źle pamiętasz Mój Tż jest fanem wszelakich programów motoryzacyjnych tylko i wyłącznie. Odcinki na Discovery i TVN Turbo znam już na pamięć.

Wiesz co, wczoraj pierwszy raz słyszałam i widziałam taki płacz. Nigdy wcześniej czegoś takiego nie było. To nie był ryk o jedzenie, tylko zwyczajna złość. To jest niesamowite, że 3 tygodniowe dziecko może się aż tak denerwować.. Brałam na ręce, do siebie na klatę i był spokój.
A w trakcie tego płaczu jest cały purpurowy i łapie bezdech... Jakby mi tak przy ludziach zrobił, to też bym uciekała

Ogólnie to jestem cała przestraszona ciągle i chcę żeby był już większy, bardziej komunikatywny. A potem będę żałowała, że nie doceniałam tego czasu jak był taki mały..
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 11:34   #789
ultraviolwt188
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez haniula1803 Pokaż wiadomość
Współczuję ale u nas wczoraj identycznie mała prawie wcale nie spala tylko takie drzemki po 10-15 minut dzisiaj juz dużo lepiej nawet w kościele byliśmy
Ultra - staram się ściągnąć 2 razy jak śpi po butli ale na razie tylko raz mi się to udało a tak tylko raz ( ciągne metoda 753 i naciagam jakieś 90ml z obu cyckow) potem w ciągu dnia już nie ściągam bo nie mam kiedy jak ona je co chwile
Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
robie z 90 ml i 3 miarek....wyczytałam ze to jest porcja dla 3 tyg człowieka.... ale moze to za mało?

współczuje.....

ja teżsciagam 2 razy bo nie mam czasu na więcej, na począku ściagałam po 240 ml z obu, a teraz jak 150 to jest dobrze, muszę ja dokarmiac bo to za mało dla niej,

Ja tez jej robię 90 ml czasem 120 ale zazwyczaj je tw 80-90 ml, czasem 120 rożnie ma, a ma dokładnie 4 tyg i 3 dni, powinna jeśc więcej, teraz budzi sie jak w zegarku co 3 godziny, ale kurde nie chce spac, robi tylko drzemki, ciężko mi sie wyrobić ze wszystkim
Stary 2015-07-13, 11:38   #790
k a j a
Zakorzenienie

Marei moja odsuwa się tylko jak się męczy żeby złapać oddech albo jak się ksztusi co często się zdarza bo mimleko leci pod ciśnieniem.

Kejti oesu jak ja uwielbiam te komentarze o jej jakie małżeństwo o jej jakie ma włoski o jej bla bla bla.. Atrakcja.

Nie wiem co zrobić na obiad..

Lena
Stary 2015-07-13, 11:40   #791
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Princesika hm i sklepy z rzeczami do włosów

A ja nigdy nie patrzyłam ile ml zjada.. Raz je 5 min raz 15.

A w nocy, zasypia ok 21, szama 24, potem 3 i.potem 4-5 bo tz tak staje i ja budzi i 8.20 pobudki
o właśnie, przeciez z rzeczami do włosów będą

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:38 ----------

Cytat:

U mnie tak jak mówisz jest, ale dopiero od kilku dni. Wczesniej tak nie bylo, jadła, kończyla i robiła dziubek.
Stary 2015-07-13, 11:40   #792
k a j a
Zakorzenienie

Kejti to moja, jak Twój Wojtus, robi mi awantury w sklepie. Już w jednym to notorycznie jest ryk z zanoszeniem i już z nią nie wchodzę.

Lena
Stary 2015-07-13, 11:41   #793
rybkaa90
Zakorzenienie

kejtiCe mój tez tak się wierci milion razy sie podnosi, wierzga nogami, obraca się w poprzek łóżeczka

a co do ludzi... niestety tez spotkałam sie z komentarzami odnośnie dziecka. Jakas baba skomentowała, ze za lekko ubrany, a było ponad 30 stopni i miał pajaca, a ja zastanawialam sieczy go nie przegrzewam. Karmiłam na ławce butelka i jakieś babcie szły z kościoła i zaczęły gadać, ze te matki teraz to takie wygodne i mleko z proszku dają. Oczywiście poryczałam się, to było kilka dni po powrocie do domu i karmienie było drażliwym tematem. jakiś koleś ostatnio pytał czy fajnie się prowadzi taki wózek ludzie sa rozni. ale wkurza mnie jak obcy bez pytania podchodzą, zaglądają do wózka i jeszcze komentują. B iora Jaska za dziewczynkę

06.09.2014

Edytowane przez rybkaa90
Czas edycji: 2015-07-13 o 11:45
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 11:42   #794
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:

Źle pamiętasz Mój Tż jest fanem wszelakich programów motoryzacyjnych tylko i wyłącznie. Odcinki na Discovery i TVN Turbo znam już na pamięć.
.
Czyżbyś, jak ja, znała już na pamięć wszystkie odcinki Top Gear?
Stary 2015-07-13, 11:43   #795
ultraviolwt188
Raczkowanie

dziewczyny używacie czegoś do czyszczenia noska już? małej czasem sie ciężko oddycha może ma tam jakieś kozy położna mi zabroniła używać... ehhh te Niemcy oni kapią dzieci raz w tygodniu... a moja sąsiadka zimą raz na 2... masakra co?

coś mi sie zaczyna zbierać na ale sie boję jak to będzie
Stary 2015-07-13, 11:44   #796
Princesika
Zakorzenienie

Chcę kupić Laurce jakąs przytulankę bo dziś kończy miesiąc. Myślałam o Cuski ale drogie...
Stary 2015-07-13, 11:49   #797
rybkaa90
Zakorzenienie

Moj Jasiek je butle na raty milion razy muszę go odbijać, przysypia, zamyśla się, wierci itp. W trakcie jeszcze zmieniam pieluche. Robie 90ml albo tyle mam odciągniętego. Czasami zje wszystko, czasami zostawi. Martwie sie czy to nie za mało. Je co 2,5h w nocy co 3, jak w zegarku. Na wadze przybiera.

06.09.2014

Edytowane przez rybkaa90
Czas edycji: 2015-07-13 o 11:50
Stary 2015-07-13, 11:50   #798
k a j a
Zakorzenienie

Kejti moja nie wierci się tak jest spokojna, a myślałam po ruchach w brzuchu ze będzie Blanka nr 2. Ale nie
Zupełnie inna jest

Lena
Stary 2015-07-13, 11:52   #799
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Kejti moja nie wierci się tak jest spokojna, a myślałam po ruchach w brzuchu ze będzie Blanka nr 2. Ale nie
Zupełnie inna jest
Moj w brzuchu był mega leniem, a teraz taki szogun!

06.09.2014
Stary 2015-07-13, 11:57   #800
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Moj w brzuchu był mega leniem, a teraz taki szogun!
Ja już myślałam że tz ma jakieś szatanskie plemniki bo Blanka jest dobrą agentka i już myślałam zr lena też będzie taka ale tego prócz cwaniak z niej jest spokojna

Lena
Stary 2015-07-13, 11:58   #801
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Ja już myślałam że tz ma jakieś szatanskie plemniki bo Blanka jest dobrą agentka i już myślałam zr lena też będzie taka ale tego prócz cwaniak z niej jest spokojna
to masz równowagę teraz

06.09.2014
Stary 2015-07-13, 11:58   #802
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ultraviolwt188 Pokaż wiadomość
dziewczyny używacie czegoś do czyszczenia noska już? małej czasem sie ciężko oddycha może ma tam jakieś kozy położna mi zabroniła używać... ehhh te Niemcy oni kapią dzieci raz w tygodniu... a moja sąsiadka zimą raz na 2... masakra co?

Mnie siostra kazała robić higienę noska i ze dwa-trzy razy w tygodniu psikac profilaktycznie wodą morską lub solą fizjologiczną, żeby dzidziuś kichnął.
Stary 2015-07-13, 11:58   #803
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Marei moja odsuwa się tylko jak się męczy żeby złapać oddech albo jak się ksztusi co często się zdarza bo mimleko leci pod ciśnieniem.

Kejti oesu jak ja uwielbiam te komentarze o jej jakie małżeństwo o jej jakie ma włoski o jej bla bla bla.. Atrakcja.

Nie wiem co zrobić na obiad..
Mój też wtedy, ale czasami leci słabo i też ma z tym problem... mam wrażenie, że to nie cisnienie mleka.
Ooo czasami jest odgłos jakby się ssanie rozszczelniało... takie cmokniecie. I on się wtedy denerwuje i też płacze. Czasami widzę, że głodny, szuka sutka u tz na szyi, ale jak dostanie cyca trzy razy pociągnie i ryk. Już nie wiem co z tym robić.
Cytat:
Napisane przez ultraviolwt188 Pokaż wiadomość

Taaak raz w tygodniu. Nie potrafię się przemoc, kapanie za często jest niezdrowe wręcz, ale co 2-3 dni muszę małego wykąpać, no nie da się inaczej.
Stary 2015-07-13, 11:59   #804
201710041131
Konto usunięte

Ja nie umiem odbijać moj tz bierze na rece i zaraz jest wielki beeeek, ja nosze, poklepuje, gładzę bo widziałam na filmiku i

Ale tak czy srak ulewa...

Stary 2015-07-13, 12:06   #805
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nie umiem odbijać moj tz bierze na rece i zaraz jest wielki beeeek, ja nosze, poklepuje, gładzę bo widziałam na filmiku i

Ale tak czy srak ulewa...

Moja też ulewa..

Lena
Stary 2015-07-13, 12:13   #806
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Mnie siostra kazała robić higienę noska i ze dwa-trzy razy w tygodniu psikac profilaktycznie wodą morską lub solą fizjologiczną, żeby dzidziuś kichnął.
I po tym psiku gmera się w nosie czy zostawia aż samo wyleci?

06.09.2014
Stary 2015-07-13, 12:18   #807
201710041131
Konto usunięte

W szpitalu pokazywali nam jak przecierać nosek gazikiem złożonym ale oczywiście juz nie panietam

Stary 2015-07-13, 12:23   #808
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Mój też wtedy, ale czasami leci słabo i też ma z tym problem... mam wrażenie, że to nie cisnienie mleka.
Ooo czasami jest odgłos jakby się ssanie rozszczelniało... takie cmokniecie. I on się wtedy denerwuje i też płacze. Czasami widzę, że głodny, szuka sutka u tz na szyi, ale jak dostanie cyca trzy razy pociągnie i ryk. Już nie wiem co z tym robić.

Taaak raz w tygodniu. Nie potrafię się przemoc, kapanie za często jest niezdrowe wręcz, ale co 2-3 dni muszę małego wykąpać, no nie da się inaczej.
Marei u nas tez jest takie cmoknięcie. Mnie się wydaje, że to wtedy kiedy maluch zasypia i nie je już tylko ssie pierś a jak mu wypada to jest taki cmok z pobudką.

My kąpiemy codziennie, dla nas to ważne, żeby Mała miała rytuały wieczorne. Poza tym kąpiel to czas dla taty
Stary 2015-07-13, 12:26   #809
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
W szpitalu pokazywali nam jak przecierać nosek gazikiem złożonym ale oczywiście juz nie panietam

Fajnie, że ktoś się zainteresował tym tematem.
U mnie w szpitalu, nikt ani razu nie zapytał czy sobie radzę, czy mam jakieś wątpliwości. Radź sobie sama. Jak leżałam na trzech oddziałach na gin- poł to położniczy wspominam najgorzej! Zero wsparcia od położnych, jedynie to studentki były bardzo pomocne. Dzięki nim chyba do reszty się nie załamałam.
Jak dziewczyna z sali ode mnie poszła poprosić, żeby położna pokazała jej jak dbać o pępek to ją zbyła, bo akurat była pora picia kawy i pierdzenia w stołek.

---------- Dopisano o 12:26 ---------- Poprzedni post napisano o 12:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
My kąpiemy codziennie, dla nas to ważne, żeby Mała miała rytuały wieczorne. Poza tym kąpiel to czas dla taty
Ja też kąpię codziennie,a jak były upały to czasami dwa razy dziennie. Uwielbia się kąpać! Mały wycisza się w kąpieli, a po zawsze jest kupa. Mam wrażenie, że później łatwiej mu jest zasnąć.

06.09.2014
Stary 2015-07-13, 12:28   #810
Princesika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
I po tym psiku gmera się w nosie czy zostawia aż samo wyleci?
jak nie ma kataru to sie nic nie robi, mozna dac dziecko na brzuch na kilka minut. A jak katar jest to trzeba odciagac bo krople rozpuszczaja

Edytowane przez Princesika
Czas edycji: 2015-07-13 o 12:29
Princesika jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości