![]() |
#3511 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: 30 + 40 + dzień po dniu :-)
Ostatnio czytałam o trzeciej generacji kwasu hialuranowego - podobno cudo - czasem jest w inci jako DISODIUM ACETYL GLUCOSAMINE PHOSPHATE
---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3512 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Nie zmienia to faktu, ze firma Paula's Choice produkuje dobre kosmetyki (choc nie wszystkie oczywiscie wszystkim beda odpowiadac). Wyprobowalam bardzo duzo, jedne uznalam za dobre i do nich wracam, inne uznalam za niewlasciwe dla mojej cery (np. witamina c uczulila mnie strasznie, a krem z spf zapychal), jeszcze inne uwazam za zbyt drogie w stosunku do jakosci i z powodzeniem zastapilam je tanszymi. Nie wiedzialabym oczywiscie tego wszystkiego, gdybym nie sprobowala. Dla mnie wprowadzanie nowych kosmetykow pielegnacyjnych to mniej wiecej nastepujace etapy: 1) badanie produktu przed zakupem (recenzje, analiza skladu, opakowanie) 2) podczas stosowania obserwacja dzialania/reakcji skory 3) decyzja odnosnie dalszego stosowania. Nie zdarza mi sie wejsc do sklepu i po prostu kupic bez wczesniejszego zbadania rynku/produktu ![]() ![]() Wybudowali u nas nowy basen ze spa, bylam ostatnio dwa razy w spa, super relaks ![]() Edytowane przez uklika Czas edycji: 2015-07-12 o 16:29 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3513 |
Zakorzenienie
|
E do Pauli sie nie zgodzę....
Zrewolucjonizowała nasze podejście do pielęgnacji.Od czasu zapoznania sie z jej opiniami,wiele osób tu obecnych pożegnało słoiczki i naiwność ,że to co drogie -działa skuteczniej.Co do składów ona wielokrotnie tłumaczy,że jakiś tam silikon jest ,bo robi to i to..Jeżeli skład jest parszywy od a do z- to też recenzuje popierając te wszystkie zagadnienia wiedzą jaką zdobyła przez lata..Nie można dac się zwariować,że to co naturalne lepsze.A guzik.Alergika- natura może bardziej uczulić niżeli parę silikonów.Pauli będę bronić moją powiększającą się ..JUŻ!!! piersią ![]() Dziołchy seriale polećcie mi ![]() Dzis kupiłam szampon volume i olejek do nabłyszczania włosów Moroccanoil.Paskudna cena ,ale seria warta każdej złotówki.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3514 |
Gang Iren
|
Miałam okres w życiu co przetestowałam trochę górnopółkowych kosmetyków (bo kupowałam bardzo tanio) i szczerze nie widziałam różnicy między nimi a tańszymi.
Co dla mnie dobrze, bo mnie na drogie nie stać po prostu.
#3515 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jak pisalyscie o skladnikach to przypomnialo mi sie, ze czytalam ostatnio artykul o tym jak to jedne formy witaminy c moga byc lepsze dla skory a inne gorsze. Autorka polecala L-ascorbic acid jako najbezpieczniejsza forme, nie polecala natomiast ascorbyl palmitate. Z innego zrodla wyczytalam, ze zaleca sie, aby produkty zawieraly ascorbyl palmitate w nizszym stezeniu, gdyz przenika on silniej przez skore, a z jeszcze innego, ze produktow z ascorbyl palmitate nie nalezy stosowac na dzien (bo moze potegowac negatywne dzialanie slonca). Na stronie Pauli natomiast ascorbyl palmitate jest oceniany jako "Best" (http://www.paulaschoice.com/cosmetic...rbyl-palmitate). I komu tu wierzyc? A wszystko to odnosnie roznych form witaminy C. Ja tam wole czuc sie bezpieczniej i mocniejsze sera z witamina C na dzien tylko z L-ascorbic acid ![]() Zastanawiam sie nad kupnem tego, ale nie moge znalezc skladu http://www.sklep.bio-med.pl/fl-witam...0g-20x5ml.html Edytowane przez uklika Czas edycji: 2015-07-12 o 16:52 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3516 |
Zakorzenienie
|
Odchodząc ( ja) od kosmetyków - u mnie pachnie baba drożdżową
![]() Dzis uczciwie się obijam - gra komputerowa, teraz Supernatural ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3517 | |
Zakorzenienie
|
Uklika - Dzięki za tego linka, Hirons podczytuję od dawna, ma kobieta poczucie humoru i zna się na rzeczy,
![]() ---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ---------- Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3518 |
Konto usunięte
|
Jestem fanką Hirons, sprawdzalam sporawo polecanych przez nią kosmetykow i wiecie co, mi to odpowiada.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3519 |
Zadomowienie
|
Od kiedy w Beautypedia widziałam tekst na temat któregoś z kosmetyków mających swoje korzenie właśnie w medycynie estetycznej, że producenta deklaruje świetny skład, rewelacyjne połączenie kilku antyoksydantów, ale my ... w niego nie wierzymy, to się zdumiałam. Rozumiem, że można by podważać deklarację składu przedstawiając konkretne argumenty, ale brak wiary recenzentów jako podstawa niskiej oceny produktu (który nota bene u mnie się sprawdził) - to do mnie nie przemawia.
Skoro mówimy o dobrych składach, w Rossmanie trafiłam na promocję mocno zachwalanego w blogosferze olejku dwufazowego evree: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...dwufazowy.html Teraz zamiast 30 zł kosztuje niecałe 18 - więc można wypróbować. Jestem ciekawa, czy poddawałyście się kiedykolwiek "torturom" endermologii/ masażu próżniowego (LipoCell evo)? Były efekty? Na jak długo? Edytowane przez dircikowa Czas edycji: 2015-07-12 o 19:35 |
![]() ![]() |
![]() |
#3520 |
Zakorzenienie
|
Danusia - ja także mam ogromny respekt do Hirons, wszystko co próbowałam z jej polecania - strzał w dziesiątkę. Za Hydraluron będę jej wdzięczna do grobowej deski
![]() A ty co wypróbowałaś? ---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- Kamlisa - a u mnie wino i lody czekoladowe ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3521 |
Konto usunięte
|
Dużo tego, rutynę od niej ściągnęlam-przekonała mnie do mycia twarzy. Nie sprawdziły mi się Alpha-H i Pixie sąjednak za mocne. Lubię Kate, lubię Hydraulon, lubię Emmę Hardie. Mam problem z dostępnoscią, ale ściągam co mogę
![]() ![]() Edytowane przez 201605090958 Czas edycji: 2015-07-12 o 20:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#3522 |
Zadomowienie
|
A ja za Hiron polecam Hylamide, koncze pierwsza butelke
![]() http://www.carolinehirons.com/2015/0...-anti-age.html |
![]() ![]() |
![]() |
#3523 |
Zakorzenienie
|
No właśnie mnie ten tonik z kwasami Pixie kusi...
U mnie także większości z tych kosmetyków nie ma... Jest Ole Henriksen, bardzo polubiłam i kupuję jak jest promocja - mimo że opakowania "nieprzepisowe"... słoiczków nie lubię, ale moja skóra uwielbia te kremy - więc jest ok ![]() ---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- Uklika, gdzie kupiłaś Hylamide? Od razu chciałam jutro biec do Bootsa, ale sprawdziłam na stronie - nie ma... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3524 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Chętnie zobaczylabym Twoją pielęgnację. Pixi, jak nie masz tlustej skory-nie polecam |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3525 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3526 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczyszczanie: Bioderma lub inne micele + żele fitomedu z mydlnicą lub Murad clarifying cleanser jeśli są jakieś paskudztwa, teraz testuję też Ultrabland z Lush'a (fajny) Na mokro: Hydrolat oczarowy lub avene lub czasem dodatkowo DrHaushka skintonic Serum: Ole Henriksen truth serum lub Hydraluron Oczy: Kiehl's avocado lub DrHaushka Krem: SVR hydracid C20 (właściwie jest to bardziej serum, ale na lato wystarczy), Ole Henriksen sheer transformation lub w razie potrzeby shea butter 5% lub 25% z L'Occitane Filtr: LRP fluid anthelios (zaczynam mieć wątpliwości i chcę zmienić) Na noc dorzucam czasem olejek lotosowy Clarins ---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Uklika - u mnie nie ma (Norwegia), ale znalazłam w sklepie firmowym online i są kody promocyjne i darmowa przesyłka - więc kiedyś się skuszę na pewno ![]() Edytowane przez caffeine Czas edycji: 2015-07-12 o 22:02 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3527 |
Zakorzenienie
|
Helo
![]() ![]() Gosiu- powiem tak, każda z nas ma inne oczekiwania co do kosmetyków, nasza skóra jest też różna i ma różne potrzeby. Jedne z nas maja skórę suchą, wrażliwą, inne tłustą, inne mieszaną. Jedne z nas mają lat 30 a drugie 40 z dużym plusem, a to duża różnica. Ja też należałam do tych szczęśliwców, którzy nie musieli stosować niczego na twarz i było super. Niestety po 40 zauważyłam różnicę. Nareszcie kremy dla 30+ zaczęły działać i robić różnicę. Im dalej z wiekiem tym różnice większe i zalety wybranych i dobranych (konkretnie do mojej skóry) kremów, serów itp bardziej doceniane ![]() Caffeine- moja pielęgnacja nie jest aż tak pięknie dobrana...Hmm ale polecam serum z wit C timeess. Kilka z nas je tutaj chwaliła jakiś czas temu. U mnie sprawdza się rewelacyjnie i jest o wiele lepsze od pauli. |
![]() ![]() |
![]() |
#3528 |
Gang Iren
|
A powiedz mi na ile czasu ci starcza 30ml?
#3529 |
Zadomowienie
|
Aussi, a to serum gdzie kupowalaś, w necie czy stacjonarnie ?
![]() |
#3530 |
Zakorzenienie
|
Serum zostało zakupione wprost od producenta przez internet. Nie wiem na ile wystarcza, ale na długo. Myślę, że co najmniej 3 m-ce.
Juka, Kamlisa, Uklika- jak myślicie? |
![]() ![]() |
![]() |
#3531 |
Zadomowienie
|
Aussi, dziekuje za info.
Caffeine, niezła pielęgnacja.... ![]() Dziś wyrabiałam dziecku paszport, na szczęście poszło szybko i bezboleśnie, nawet ze zdjęciem jakoś sie udało bez "cyrku" ![]() Dziewczyny, w jaki sposób dbacie o pędzle do makijażu (do pudru, bronzerów itp.), jak je czyścicie ?
Edytowane przez Wonder Woman Czas edycji: 2015-07-13 o 12:27 |
![]() ![]() |
![]() |
#3532 | |
Zadomowienie
|
Producent daje gwarancje, ze serum nie zepsuje sie przez 3 miesiace. Ja swoje zaczelam uzywac na poczatku marca, czyli teraz 5 miesiac i dalej jest dobre (mam juz koncowke), trzymam w lodowce.
---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
![]() Edytowane przez uklika Czas edycji: 2015-07-13 o 12:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3533 |
Konto usunięte
|
caffeinko dziękuję
![]() to moja wersja rano żel do twarzy- tu sie zmienia teraz jest dzidziuś, ważne żeby bylo bez SLS i temu podobnych swiństw toner hada labo hydraulon krem pod oczy Botox Mincer -wyczjony na KWC filtr Babydreamm dziecaczkowy, zdradzam go ale i tak wracam regularnie, jesli mam byc dlugo na sloncu to dodaje BB z galactomyces wieczorem zmywam makijaż olejem kokosowym i wilgotnym platkiem żel do twarzy lub płatki owsiane rozmiekczone tonik Bielendy Mezo hada labo serum od niedawna Zelens Z Luminous Brightening Serum krem pod oczy poślizgowo przemiennie arganowy, mieszanka z witaminą C lub maść nagietkowa |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3534 |
Gang Iren
|
Dzięki Aussie za odpowiedź
![]() Pędzle myję w wodzie z mydłem biały jeleń ![]()
#3535 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny znacie to serum dermo pharma+ BIO SERUM SKIN ARCHI-TEC - L-witamina C? Co myslicie o nim?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3536 | |
Konto usunięte
|
Ja mycie pędzli sciągnęłam od Cindy Crawford, żelem dla dzieci, mocno wyplukać i powtarzać raz na tydzień
![]() ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Cytat:
nie wiadomo jaka to postać witaminy C i ta nieprzezroczysta butelka, dla mnie na nie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3537 |
Gang Iren
|
Danusia butelka powinna być przezroczysta?
#3538 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3539 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczynki, dzisiaj zabiorę sie w końcu za moje pędzle
![]() Danusia, no właśnie nie chciałam kupować niczego specjalnego, chciałam poznać Wasze "domowe" i sprawdzone sposoby ![]()
![]() |
#3540 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
szkoda pieniędzy. Mają tez kapsułki, one przynajmniej wygładzają skórę, ale po obu preparatów wstrząsających efektów rozjaśnienia nie zaobserwowałam... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:09.