30 + 40 + dzień po dniu :-) - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kobieta 30+

Notka

Kobieta 30+ Forum dla trzydziestolatek, czterdziestolatek i innych -latek. Tutaj możesz podzielić się swoimi problemami, poradami i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-12, 14:44   #3511
caffeine
Zakorzenienie

Dot.: 30 + 40 + dzień po dniu :-)

Ostatnio czytałam o trzeciej generacji kwasu hialuranowego - podobno cudo - czasem jest w inci jako DISODIUM ACETYL GLUCOSAMINE PHOSPHATE

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
Mi służy prawie wszystko. A w słowo pisane do końca wierzyć nie mogę. M.in wierzyłam, że Paula poleca kosmetyki o dobrych składach. I guzik z pętelką. Robi to dla kasy i poleca to za co jej płacą. O!
Gosia tu się zgodzę, beautypedia nie jest miarodajnym źródłem tylko formą marketingu mającą podnieść sprzedaż Paulas Choice (po prostu wyrafinowana forma reklamy dla kobiet które w reklamy nie wierzą) - co nie znaczy że kosmetyki tej marki są złe. Tylko nieładnie że polecają tam buble pełne silikonów jako cudowne super-sera
caffeine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 15:23   #3512
uklika
Zadomowienie

Cytat:
Mi służy prawie wszystko. A w słowo pisane do końca wierzyć nie mogę. M.in wierzyłam, że Paula poleca kosmetyki o dobrych składach. I guzik z pętelką. Robi to dla kasy i poleca to za co jej płacą. O!
Gosia o Pauli i Beautypedia czytalam wlasnie wczoraj interesujacy wpis na blogu http://www.carolinehirons.com/2015/0...s-to-stop.html

Nie zmienia to faktu, ze firma Paula's Choice produkuje dobre kosmetyki (choc nie wszystkie oczywiscie wszystkim beda odpowiadac). Wyprobowalam bardzo duzo, jedne uznalam za dobre i do nich wracam, inne uznalam za niewlasciwe dla mojej cery (np. witamina c uczulila mnie strasznie, a krem z spf zapychal), jeszcze inne uwazam za zbyt drogie w stosunku do jakosci i z powodzeniem zastapilam je tanszymi. Nie wiedzialabym oczywiscie tego wszystkiego, gdybym nie sprobowala. Dla mnie wprowadzanie nowych kosmetykow pielegnacyjnych to mniej wiecej nastepujace etapy: 1) badanie produktu przed zakupem (recenzje, analiza skladu, opakowanie) 2) podczas stosowania obserwacja dzialania/reakcji skory 3) decyzja odnosnie dalszego stosowania. Nie zdarza mi sie wejsc do sklepu i po prostu kupic bez wczesniejszego zbadania rynku/produktu Generalnie przedzial cenowy w jakim kupuje okreslilabym jako sredni, wybieram przy tym zwykle marki o ustabilizowanej, solidnej pozycji na rynku (choc zarza mi sie eksperymentowac) . Rzadko mi sie zdarza kupowac kosmetyki wybitne drogie (uwazam, ze placi sie w duzej mierze za reklame/marke i zwykle istnieja tansze odpowiedniki) czy tez wybitnie tanie (uwazam, ze dobre skladniki jednak musza swoje kosztowac). Wychodze tez z zalozenia, ze jesli nie stac mnie np. na skinceuticals na dluzsza mete to nie ma sensu rzucac sie na zakup jednej buteleczki, lepiej poszukac tanszego odpowiednika i uzywac systematycznie.

Wybudowali u nas nowy basen ze spa, bylam ostatnio dwa razy w spa, super relaks

Edytowane przez uklika
Czas edycji: 2015-07-12 o 16:29
uklika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 15:27   #3513
Michell72
Zakorzenienie

E do Pauli sie nie zgodzę....
Zrewolucjonizowała nasze podejście do pielęgnacji.Od czasu zapoznania sie z jej opiniami,wiele osób tu obecnych pożegnało słoiczki i naiwność ,że to co drogie -działa skuteczniej.Co do składów ona wielokrotnie tłumaczy,że jakiś tam silikon jest ,bo robi to i to..Jeżeli skład jest parszywy od a do z- to też recenzuje popierając te wszystkie zagadnienia wiedzą jaką zdobyła przez lata..Nie można dac się zwariować,że to co naturalne lepsze.A guzik.Alergika- natura może bardziej uczulić niżeli parę silikonów.Pauli będę bronić moją powiększającą się ..JUŻ!!! piersią

Dziołchy seriale polećcie mi takie babskie..Bez krwi,obcinania sobie łbów itp..

Dzis kupiłam szampon volume i olejek do nabłyszczania włosów Moroccanoil.Paskudna cena ,ale seria warta każdej złotówki..
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg indeks.jpg (11,3 KB, 8 załadowań)
Michell72 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 15:39   #3514
gosia261282
Gang Iren

Miałam okres w życiu co przetestowałam trochę górnopółkowych kosmetyków (bo kupowałam bardzo tanio) i szczerze nie widziałam różnicy między nimi a tańszymi.
Co dla mnie dobrze, bo mnie na drogie nie stać po prostu.
Stary 2015-07-12, 16:06   #3515
uklika
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Michell72 Pokaż wiadomość
Nie można dac się zwariować,że to co naturalne lepsze.A guzik.Alergika- natura może bardziej uczulić niżeli parę silikonów.
Otoz to Miszka, jeden nie moze uzywac silikonow (ktorych Paula's Choice uzywa) a inny nie moze uzywac substancji zapachowych (ktorych Paula's Choice nie uzywa). Grunt to czytac, zdobywac wiedze, probowac, wyrabiac sobie opinie i kierowac sie ostatecznie wlasnym rozsadkiem i doswiadczeniem. Nie mozna slepo wierzyc w to czy tamto

Jak pisalyscie o skladnikach to przypomnialo mi sie, ze czytalam ostatnio artykul o tym jak to jedne formy witaminy c moga byc lepsze dla skory a inne gorsze. Autorka polecala L-ascorbic acid jako najbezpieczniejsza forme, nie polecala natomiast ascorbyl palmitate. Z innego zrodla wyczytalam, ze zaleca sie, aby produkty zawieraly ascorbyl palmitate w nizszym stezeniu, gdyz przenika on silniej przez skore, a z jeszcze innego, ze produktow z ascorbyl palmitate nie nalezy stosowac na dzien (bo moze potegowac negatywne dzialanie slonca). Na stronie Pauli natomiast ascorbyl palmitate jest oceniany jako "Best" (http://www.paulaschoice.com/cosmetic...rbyl-palmitate). I komu tu wierzyc? A wszystko to odnosnie roznych form witaminy C. Ja tam wole czuc sie bezpieczniej i mocniejsze sera z witamina C na dzien tylko z L-ascorbic acid

Zastanawiam sie nad kupnem tego, ale nie moge znalezc skladu http://www.sklep.bio-med.pl/fl-witam...0g-20x5ml.html

Edytowane przez uklika
Czas edycji: 2015-07-12 o 16:52
Stary 2015-07-12, 17:02   #3516
Kamlisa
Zakorzenienie

Odchodząc ( ja) od kosmetyków - u mnie pachnie baba drożdżową To miłe...choć tuczące. A mniej miłe- ze jutro poniedziałek...
Dzis uczciwie się obijam - gra komputerowa, teraz Supernatural
Kamlisa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 17:37   #3517
caffeine
Zakorzenienie

Uklika - Dzięki za tego linka, Hirons podczytuję od dawna, ma kobieta poczucie humoru i zna się na rzeczy, ale tego jeszcze nie czytałam - faktycznie baaardzo ciekawe.

---------- Dopisano o 18:37 ---------- Poprzedni post napisano o 18:31 ----------

Cytat:
Napisane przez uklika Pokaż wiadomość
...

Jak pisalyscie o skladnikach to przypomnialo mi sie, ze czytalam ostatnio artykul o tym jak to jedne formy witaminy c moga byc lepsze dla skory a inne gorsze. Autorka polecala L-ascorbic acid jako najbezpieczniejsza forme, nie polecala natomiast ascorbyl palmitate. Z innego zrodla wyczytalam, ze zaleca sie, aby produkty zawieraly ascorbyl palmitate w nizszym stezeniu, gdyz przenika on silniej przez skore, a z jeszcze innego, ze produktow z ascorbyl palmitate nie nalezy stosowac na dzien (bo moze potegowac negatywne dzialanie slonca). Na stronie Pauli natomiast ascorbyl palmitate jest oceniany jako "Best" (http://www.paulaschoice.com/cosmetic...rbyl-palmitate). I komu tu wierzyc? A wszystko to odnosnie roznych form witaminy C. Ja tam wole czuc sie bezpieczniej i mocniejsze sera z witamina C na dzien tylko z L-ascorbic acid
...
A izopalmitynian askorbylu? Na dzień używam hydracid C20, jest świetny - z gatunku WOW.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-07-12, 18:59   #3518
201605090958
Konto usunięte

Jestem fanką Hirons, sprawdzalam sporawo polecanych przez nią kosmetykow i wiecie co, mi to odpowiada.
201605090958 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 19:29   #3519
dircikowa
Zadomowienie

Od kiedy w Beautypedia widziałam tekst na temat któregoś z kosmetyków mających swoje korzenie właśnie w medycynie estetycznej, że producenta deklaruje świetny skład, rewelacyjne połączenie kilku antyoksydantów, ale my ... w niego nie wierzymy, to się zdumiałam. Rozumiem, że można by podważać deklarację składu przedstawiając konkretne argumenty, ale brak wiary recenzentów jako podstawa niskiej oceny produktu (który nota bene u mnie się sprawdził) - to do mnie nie przemawia.

Skoro mówimy o dobrych składach, w Rossmanie trafiłam na promocję mocno zachwalanego w blogosferze olejku dwufazowego evree: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...dwufazowy.html
Teraz zamiast 30 zł kosztuje niecałe 18 - więc można wypróbować.

Jestem ciekawa, czy poddawałyście się kiedykolwiek "torturom" endermologii/ masażu próżniowego (LipoCell evo)? Były efekty? Na jak długo?

Edytowane przez dircikowa
Czas edycji: 2015-07-12 o 19:35
dircikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 19:59   #3520
caffeine
Zakorzenienie

Danusia - ja także mam ogromny respekt do Hirons, wszystko co próbowałam z jej polecania - strzał w dziesiątkę. Za Hydraluron będę jej wdzięczna do grobowej deski
A ty co wypróbowałaś?

---------- Dopisano o 20:59 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

Kamlisa - a u mnie wino i lody czekoladowe rozpusta
Stary 2015-07-12, 20:11   #3521
201605090958
Konto usunięte

Dużo tego, rutynę od niej ściągnęlam-przekonała mnie do mycia twarzy. Nie sprawdziły mi się Alpha-H i Pixie sąjednak za mocne. Lubię Kate, lubię Hydraulon, lubię Emmę Hardie. Mam problem z dostępnoscią, ale ściągam co mogę ostatnio z Australii

Edytowane przez 201605090958
Czas edycji: 2015-07-12 o 20:14

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-07-12, 20:29   #3522
uklika
Zadomowienie

A ja za Hiron polecam Hylamide, koncze pierwsza butelke
http://www.carolinehirons.com/2015/0...-anti-age.html
Stary 2015-07-12, 20:55   #3523
caffeine
Zakorzenienie

No właśnie mnie ten tonik z kwasami Pixie kusi...
U mnie także większości z tych kosmetyków nie ma... Jest Ole Henriksen, bardzo polubiłam i kupuję jak jest promocja - mimo że opakowania "nieprzepisowe"... słoiczków nie lubię, ale moja skóra uwielbia te kremy - więc jest ok

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Uklika, gdzie kupiłaś Hylamide? Od razu chciałam jutro biec do Bootsa, ale sprawdziłam na stronie - nie ma...
Stary 2015-07-12, 21:21   #3524
201605090958
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez caffeine Pokaż wiadomość
No właśnie mnie ten tonik z kwasami Pixie kusi...
U mnie także większości z tych kosmetyków nie ma... Jest Ole Henriksen, bardzo polubiłam i kupuję jak jest promocja - mimo że opakowania "nieprzepisowe"... słoiczków nie lubię, ale moja skóra uwielbia te kremy - więc jest ok

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ----------

Uklika, gdzie kupiłaś Hylamide? Od razu chciałam jutro biec do Bootsa, ale sprawdziłam na stronie - nie ma...
Ole <3,
Chętnie zobaczylabym Twoją pielęgnację.
Pixi, jak nie masz tlustej skory-nie polecam
Stary 2015-07-12, 21:51   #3525
uklika
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez caffeine Pokaż wiadomość
Jest i to w promocji https://www.boots.com/en/Hylamide-Su...-30ml_1672230/

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-07-12, 22:05   #3526
caffeine
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez danusiaes Pokaż wiadomość
Ole <3,
Chętnie zobaczylabym Twoją pielęgnację.
Pixi, jak nie masz tlustej skory-nie polecam
No właśnie tak mi chodziło po głowie, aby was również poprosić o opis pielęgnacji - przyda się inspiracja. U mnie obecnie - letnia wersja:

Oczyszczanie:
Bioderma lub inne micele + żele fitomedu z mydlnicą lub Murad clarifying cleanser jeśli są jakieś paskudztwa, teraz testuję też Ultrabland z Lush'a (fajny)

Na mokro:
Hydrolat oczarowy lub avene lub czasem dodatkowo DrHaushka skintonic

Serum:
Ole Henriksen truth serum lub Hydraluron

Oczy:
Kiehl's avocado lub DrHaushka

Krem:
SVR hydracid C20 (właściwie jest to bardziej serum, ale na lato wystarczy), Ole Henriksen sheer transformation lub w razie potrzeby shea butter 5% lub 25% z L'Occitane

Filtr:
LRP fluid anthelios (zaczynam mieć wątpliwości i chcę zmienić)

Na noc dorzucam czasem olejek lotosowy Clarins

---------- Dopisano o 23:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Uklika - u mnie nie ma (Norwegia), ale znalazłam w sklepie firmowym online i są kody promocyjne i darmowa przesyłka - więc kiedyś się skuszę na pewno

Edytowane przez caffeine
Czas edycji: 2015-07-12 o 22:02
Stary 2015-07-13, 09:32   #3527
aussiewoman
Zakorzenienie

Helo słońce się schowało i zrobiło się szaro za oknem...kawa kochane

Gosiu- powiem tak, każda z nas ma inne oczekiwania co do kosmetyków, nasza skóra jest też różna i ma różne potrzeby. Jedne z nas maja skórę suchą, wrażliwą, inne tłustą, inne mieszaną. Jedne z nas mają lat 30 a drugie 40 z dużym plusem, a to duża różnica. Ja też należałam do tych szczęśliwców, którzy nie musieli stosować niczego na twarz i było super. Niestety po 40 zauważyłam różnicę. Nareszcie kremy dla 30+ zaczęły działać i robić różnicę. Im dalej z wiekiem tym różnice większe i zalety wybranych i dobranych (konkretnie do mojej skóry) kremów, serów itp bardziej doceniane

Caffeine- moja pielęgnacja nie jest aż tak pięknie dobrana...Hmm
ale polecam serum z wit C timeess. Kilka z nas je tutaj chwaliła jakiś czas temu. U mnie sprawdza się rewelacyjnie i jest o wiele lepsze od pauli.
aussiewoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 10:37   #3528
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez aussiewoman Pokaż wiadomość
Hmm
ale polecam serum z wit C timeess. Kilka z nas je tutaj chwaliła jakiś czas temu. U mnie sprawdza się rewelacyjnie i jest o wiele lepsze od pauli.
A powiedz mi na ile czasu ci starcza 30ml?
Stary 2015-07-13, 11:41   #3529
Wonder Woman
Zadomowienie

Aussi, a to serum gdzie kupowalaś, w necie czy stacjonarnie ?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-07-13, 12:20   #3530
aussiewoman
Zakorzenienie

Serum zostało zakupione wprost od producenta przez internet. Nie wiem na ile wystarcza, ale na długo. Myślę, że co najmniej 3 m-ce.
Juka, Kamlisa, Uklika- jak myślicie?
aussiewoman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 12:24   #3531
Wonder Woman
Zadomowienie

Aussi, dziekuje za info.

Caffeine, niezła pielęgnacja....

Dziś wyrabiałam dziecku paszport, na szczęście poszło szybko i bezboleśnie, nawet ze zdjęciem jakoś sie udało bez "cyrku"

Dziewczyny, w jaki sposób dbacie o pędzle do makijażu (do pudru, bronzerów itp.), jak je czyścicie ?

Edytowane przez Wonder Woman
Czas edycji: 2015-07-13 o 12:27
Wonder Woman jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 12:41   #3532
uklika
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aussiewoman Pokaż wiadomość
Juka, Kamlisa, Uklika- jak myślicie?
Producent daje gwarancje, ze serum nie zepsuje sie przez 3 miesiace. Ja swoje zaczelam uzywac na poczatku marca, czyli teraz 5 miesiac i dalej jest dobre (mam juz koncowke), trzymam w lodowce.

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Wonder Woman Pokaż wiadomość
Dziewczyny, w jaki sposób dbacie o pędzle do makijażu (do pudru, bronzerów itp.), jak je czyścicie ?
Myje w wodzie z szamponem dla dzieci

Edytowane przez uklika
Czas edycji: 2015-07-13 o 12:59
Stary 2015-07-13, 13:12   #3533
201605090958
Konto usunięte

caffeinko dziękuję
to moja wersja

rano żel do twarzy- tu sie zmienia teraz jest dzidziuś, ważne żeby bylo bez SLS i temu podobnych swiństw
toner hada labo
hydraulon
krem pod oczy Botox Mincer -wyczjony na KWC
filtr Babydreamm dziecaczkowy, zdradzam go ale i tak wracam regularnie,
jesli mam byc dlugo na sloncu to dodaje BB z galactomyces

wieczorem
zmywam makijaż olejem kokosowym i wilgotnym platkiem
żel do twarzy lub płatki owsiane rozmiekczone
tonik Bielendy Mezo
hada labo
serum od niedawna Zelens Z Luminous Brightening Serum
krem pod oczy
poślizgowo przemiennie arganowy, mieszanka z witaminą C lub maść nagietkowa

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-07-13, 13:17   #3534
gosia261282
Gang Iren

Dzięki Aussie za odpowiedź

Pędzle myję w wodzie z mydłem biały jeleń
Stary 2015-07-13, 13:17   #3535
uklika
Zadomowienie

Dziewczyny znacie to serum dermo pharma+ BIO SERUM SKIN ARCHI-TEC - L-witamina C? Co myslicie o nim?
Stary 2015-07-13, 13:22   #3536
201605090958
Konto usunięte

Ja mycie pędzli sciągnęłam od Cindy Crawford, żelem dla dzieci, mocno wyplukać i powtarzać raz na tydzień Preparat Sephory odradzam

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Cytat:
Dziewczyny znacie to serum dermo pharma+ BIO SERUM SKIN ARCHI-TEC - L-witamina C? Co myslicie o nim?
Dawka mnie kusi, ale...
nie wiadomo jaka to postać witaminy C i ta nieprzezroczysta butelka, dla mnie na nie
Stary 2015-07-13, 14:08   #3537
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez danusiaes Pokaż wiadomość
Dawka mnie kusi, ale...
nie wiadomo jaka to postać witaminy C i ta nieprzezroczysta butelka, dla mnie na nie
Danusia butelka powinna być przezroczysta?
Stary 2015-07-13, 14:35   #3538
201605090958
Konto usunięte

Cytat:
Danusia butelka powinna być przezroczysta?
doeedytuję, powinna być z ciemnego szkła, inaczej jest lipa / a dokładnie destabilizacja/ i koniecznie kartonik.
Stary 2015-07-13, 14:37   #3539
Wonder Woman
Zadomowienie

Dzięki dziewczynki, dzisiaj zabiorę sie w końcu za moje pędzle
Danusia, no właśnie nie chciałam kupować niczego specjalnego, chciałam poznać Wasze "domowe" i sprawdzone sposoby
Stary 2015-07-13, 15:00   #3540
201608151053
Konto usunięte

Cytat:
Ja się kiedyś nabrałam na to..Miałam wrażenie, że to lekko zagęszczona woda li i jedynie.
szkoda pieniędzy.
Mają tez kapsułki, one przynajmniej wygładzają skórę, ale po obu preparatów wstrząsających efektów rozjaśnienia nie zaobserwowałam...
201608151053 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kobieta 30+

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości