|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII
A mi sie nic nie chce. Mije dziecko bardziej sie rusza niz wczesniej wiec nie wiem czemu ruchy maja byc slabsze a u mnie sa mocniejsze i wiecej ich. Moze dlatego ze mam ogromny brzuch i poprostu mije dziecko ma duzo wiecej miejsca niz wasze.
Oststnio mowilam Michałowi ile wy macie w brzuchach a ile ja . I sie lekko zdziwil i kazał was zapytać ktora z was ma 2 metrowego chlopaka . W czwartek usg nie mige sie doczekac kiedy bd wiedziec co u dzidzi ile wazy ile mierzy czy wszystko u niej dobrze Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#3482 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#3483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym wielkość brzucha niewiele się ma do wielkości dziecka. |
|
|
|
|
#3484 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3485 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w 32 tyg.
merry , no widzisz to mnie Młody dzisiaj dopiero wystraszył. Ja, mimo że też mam łożysko wysoko na przedniej stronie, to o dziwo ruchy czuję bardzo mocno, mam wrażenie, że nawet silniej niż z córką, a przy niej miałam na tylnej. Wczoraj to już w ogóle tak dawał czadu, że myślałam, ze padne-normalnie taniec Św. Wita uskutecznial cały dzień i w nocy też. Około 1 w nocy dodatkowo zaczęła mu się czkawka, ale tak dziwna, że szok (tzn. z taką częstotliwością, ze czegoś takiego jeszcze nie było). No, ale w końcu zasnęłam. Rano nagle taki spokój jakiego nie było, zero ruchu. NIC KOMPLETNIE. To zaczęłam to pobudzać dla świętego spokoju. I nic. Stukalam, potrzasalam brzuchem, swiecilam latarką. Totalne zero. No to panika. Mowie mężowi, on caly zbladl biedak, decyzja, ze jak się nic do pól godziny nie zmieni to jedziemy na IP(a dodam, ze jesteśmy u teściowej, a tutejsza porodowka to podobno masakra jest). No i jak już prawie zaczęłam wyć, to się Książę raczył lekko ruszyć, a właściwie jak kolejny raz puknelam, to niemrawo odpuknął. No i bardzo mu się chyba nie spodobało, że to matka tak brutalnie obudziła z głębokiego, zasłużonego snu, bo tak mi poboksował pęcherz i skopal żołądek, ze od paru godzin mam mega mdłości Jak sobie pomyślę, ze jeszcze 2 miesiące do terminu, to ja się normalnie wykoncze. Także chyba każda z nas to przechodzi w mniejszym lub większym stopniu. I jak tu nie zwariować?
|
|
|
|
#3486 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U pierworodki brzuch zaczyna obnizac sie ok miesiac przed porodem, wiec spokojnie. Zawsze mozesz dokupic jak bedzie potrzeba |
|
|
|
|
#3487 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja im bliżej końca tym mniej się sobie podoba z tym z zbiornikiem z przodu.
|
|
#3488 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3489 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
gorzej u mnie!
|
|
#3490 |
|
Zakorzenienie
|
Owieczka dlatego mowie ze moje dziecko ma pewnie wiecej miejsca niz wase dzieci dlatego teoria ze ma mniej miejsca i sie mniej rusza jest slaba dla mnie
![]() Kissmisia fakt ciesze się ze tez masz ogromny choc wydaje mi sie jednak ze mam wiekszy hehe u mnie to sa wszyscy w szoku ze to "dopiero" poczatek 8 mca a brzuch wielgasny jak na blixniaki ... eh Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#3491 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra dobra
![]() Slodzimy sobie jeszcze ;* ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ---------- Kupiłam właśnie kuszule x2 i szlafrok. Jedna do karmienia a druga zwykła do spania na teraz bo juz w swoją się nie mieszcze. I składam zamówienie na Gemini. Blondi przyszła mi ta kiecka z H&M ale nie trafiłam z rozmiarem. Cycki mi wyskocza z niej ![]() Musze zamówić rozmiar większą bo materiał jest bosko taki chłodny
|
#3492 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Japonki maja malusienkie brzuszki. Dwa tygodnie temu byla na kontroli dziewczyna z brzuchem o wiele mniejszym od mojego, dzis znow ja spotkalam, ale dziecko juz miala przy sobie. Takze musiala miec ciaze o 2 miesiace starsza od mojej a w zyciu bym sie tego nie spodziewala. Mnie dzis w parku komplement zaskoczyl: tata z corka (nota bene ojciec 5 dzieci, wiec wie jak kobieta w ciazy wyglada ;-) ) i sie pyta czy termin mam na grudzien |
|
|
|
|
#3494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3495 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3496 |
|
Zakorzenienie
|
Na mnie L jest dobry, ale lekko na plecach mi się marszczy. Myślę że XL będzie gitara.
|
#3497 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#3498 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a z tymi koszulami do karmienia to jakie kupilyscie ? Ja jedna dostałam wu spadku rozpinana z dwóch stron po bokach ale slyszalam że nie są zbyt wygodne druga ostatnio w prezencie z guzikami na środku ale przy tej wydaje mi się że będę mieć wszystko na wierzchu
marzy mi się taka na zakładkę z dodatkowym materiałem ale potrzebuje małą S a wszystkie jakie spotkałam to wielkie jakby L
|
|
|
|
#3499 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na zakladke sa wygodne, ale ja mam dosyc ubran specjalnych do karmienia i tym razem stawiam na zestaw t-shirt z podkoszulka. Tshirt bede podwijac a podkoszulke nieco opuszczac i tak bede sie do piersi dostawac. Przetestowane, dziala bez zarzutu, wiele tez przy tym nie widac |
|
|
|
|
#3500 |
|
Zakorzenienie
|
Namisek- miała cc bo Mały na USG wyszedł 4390.
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#3501 |
|
Zakorzenienie
|
Mój ma 188 cm a brzuch mam dość mały.
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
#3502 |
|
Konto usunięte
|
Jak już dzisiaj wrzuciłyście brzuszki to i ja dołożę swój. 34. tydzień, obwód 89 cm
|
|
|
|
#3503 |
|
Zadomowienie
|
Witam się w 30tc! Jak patrzę na Wasze brzuchy to wydaje mi się, że ja mam ogromny. Dzisiaj się mierzyłam i mam w obwodzie 98 cm.
Z dobrych rzeczy wymęczyłam się z pracą i obroniłam ją w piątek i już oficjalnie jestem Panią magister. Będę teraz mieć więcej czasu, żeby zaglądać na forum. Zamówienie na Gemini też robiłam- głównie kupiłam podkłady Canpol, podkłady SENI, maść do brodawek FlosLek, gaziki, mały octanisept, mały Sudocrem i Linomag A+E. Do tego dzisiaj idę z TŻtem na drugie zajęcia w SR. Po pierwszych zajęciach jestem pozytywnie zaskoczona i ciekawa co dalej będziemy omawiać. Mój mały dzisiaj w nocy też mnie obudził czkawką ale na szczęście udało mi się jakoś usnąć. Wizytę u lekarza z USG mam dopiero 20.07 i wtedy dowiem się ile ma dzieciątko.
|
|
#3504 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny bardzo ważna sprawa!!!!
Prosimy o podpisywanie petycji. Środowiska anty-invitrowe od dwóch dni zbierają podpisy, aby skłonić prezydenta RP Bronisława Komorowskiego do odrzucenia ustawy. To dla naszego środowiska, naszych rodzin i znajomych czas na aktywność. Do wejścia w życie ustawy brakuje tylko podpisu prezydenta. Nie pozwólmy mu nabrać przekonania, że jest nam wszystko jedno i będziemy bierni! Pod tym linkiem jest dostępna petycja: https://secure.avaaz.org/pl/petition...nosci/?nTfXAjb Bardzo was proszę o aktywność w tej akcji i o nie pozostawanie obojętnym na losy milionów ludzi, mających problem z płodnością!!!
|
#3505 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oj biedny. Zycze zdrowia dla tż. Cytat:
woooow. Ale fajne zdjęcie. Cytat:
ja mam 162cm i tez kazdy gada ze nam wielki bęben. No i strasznie jest wypchany do przodu. Cytat:
jaka fajna pileczka. Cytat:
|
|
#3506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3507 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tylko boję się pomyśleć ile będę miała w obwodzie w 34 czy 38 tc jeśli teraz mam już prawie 100.
|
|
|
#3508 |
|
Zakorzenienie
|
jezu dziewczyny miałam chwilowy zawał na kiblu.
robiłam dwójkę i podtarłam się mechanicznie nie pamiętając co podcierałam zobaczyłam krew na papierze żywą czystą czerwoną krew !!!! odrętwienie totalne.. szybko włożyłam sobie palec w bożenę nic, nie ma czysty wiec włożyłam sobie patyczek do ucha też nic czysty, czy to możliwe ze to z tyłka ???? została mała czerwona kropeczka jak przyłożyłam papier do pupy :/// z tego wszytskiego rozbolał mnie brzuch jak na okres
|
#3509 |
|
Wtajemniczenie
|
Spokojnie widocznie kupa była duza
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- Kissmisia bardzo podobnie wygladam Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
|
#3510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Brzuch wcale nie musi bardziej urosnac. Ja mam dokladnie taki jak w pierwszej ciazy na tym etapie - 96cm w 31tc i spodziewam sie nie przekroczyc 100cm. Zaraz zaczna sie obnizac, co wplynie na obwod |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:12.

formalnie żona swojego męża 14.07.2012
marzy mi się taka na zakładkę z dodatkowym materiałem ale potrzebuje małą S a wszystkie jakie spotkałam to wielkie jakby L