![]() |
#331 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dzieciaczki styczeń 06! II
No własnie Nel trzymam kciuki za Amelkę jutro. Oby wszystko dobrze było. Mi kilka dni stres się opóźni, ale to i tak nieuniknione.
Wszystkim żłobczakom i przedszkolakom przesyłam moc buziaków. ![]() Bądźcie grzeczni i zdrowi a reszta sama się ułoży. Ja coś spać nie mogę. Chyba dlatego, że jak usypiałam Kasię a ona długo kręciła się w łóżeczku to trochę pospałam, więc teraz mi się nie bardzo chce.Ale zaraz muszę brykać, bo rano nie będę się mogła dobudzić. Dobranoc wszystkim! |
![]() ![]() |
![]() |
#332 |
Zakorzenienie
|
Iwonko Ty to masz klopoty, jak nie reka to Kasia i ten olej, nawet nie chce myslec co by było gdyby
![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------- Kasiui Niki waszym przedszkolaczkom zycze duzo odwagi i sukcesów w przedszkolu ![]() ![]() -------------------------------------------------------------------------- A małym panienkom w zlobku duzo duzo opieki i dobrej zabwy :cmok; -------------------------------------------------------------------------- Niki wkleje fotki ale pozniej bo placzyk zostal u mamy ![]() Buziaczki |
![]() ![]() |
![]() |
#333 |
Zadomowienie
|
Dziewczynki buziaczki za trzymanie kciuk za nasze maluszki w żłobku.
![]() A więc tak nasz 1 dzień w żłobku wyglądał tak: Zaprowadziłam Amelcię na 9.30,weszła do sali ,zapomniała o mnie więc pani kazała mi iść i przyjść dzisiaj wcześniej około 12. Oczywiście musiałam iść załatwić zaświadczenie do lekarza,że Amelcia jest zdrowa i nadaje się do żłobka. Poleciałam do przychodni i załatwiłam to, bo jedna lekarka bez dziecka nie chciała mi wystawić. Potem skoczyłam do męża i razem pojechaliśmy po Amelcię. Pani powiedziała,że po 1,5 godzinki zaczęła płakać za mną,obiadku nie chciała jeść. Jak mnie zobaczyła to rzuciła się na rączki, potem w domku latała jeszcze godzinkę i mówiła,że dzieci ją biły po buzi. Nie wiem ile to prawdy,ale ma na policzku jakieś zadrapania. I o 13 zasnęła. Jutro spróbujemy znowu,ale póki nie pracuję to będę ją odbierała po obiadku. Moni zrób zdjęcia i koniecznie pokaż,bo ja zamierzam sobie kupić taki bezrękawnik z kapturem i obszyty misiem. Jak kupię to się pochwalę ![]()
#334 |
Zakorzenienie
|
Witajcie
![]() Jak tam Wasze pocieszki w żołbkach i przedszkolach?? Mój Patryk dzielnie zniósł rozstanie ze mną ![]() Wysiedziałam się tam 2 godziny u mamy na sali- czekałam aż tż z Nikolką się obudzą i po mnie przyjadą ![]() Moja mama ma w grupie 3 latki, Patryk jest w 4 latkach, drzwi dalej. Mówię Wam dziewczyny, jak niektóre dzieci strasznie płakały i źle znosiły rozłąkę z rodzicami ![]() ![]() Potem tż po mnie przyjechał i niestety musiałam się rozstać z Weronisią, znów zaczęła robić histerie itp, powiedziałam jej że idę zadzwonić po jej mamę i wrócę ![]() Za to Nikolka jak wpadła tam na salę, to jakby w raju była, udawała że nas nie zna i nie widzi, dzieci tyle miała, poleciała do lal, wózków ![]() ![]() Iwonka co Ty piszesz, ze jesteś złą mamą ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#335 |
Zadomowienie
|
U nas ok
![]() ![]() ![]() Niki dzielnego masz synka ![]() ![]() wiadomo że więkoszość dzieci płacze ale z czasem się przyzwyczają ![]()
#336 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#337 |
Zakorzenienie
|
Ja to bym już chciała żeby Nikusia była starsza i chodziła do przedszkola razem z Patrykiem, a ja żebym wreszcie mogła pójść do pracy
![]() Do żłobka jej nie chcę dawać, więc zostało mi tylko czekanie aż podrośnie ![]() Ale by mnie cieszyła taka praca chociaż i na pół etatu ![]()
![]() |
#338 |
Raczkowanie
|
Witam wszystkie mamy i ich dzieci. Postanowiłam się przyłączyć, bo miło podzieliś się swoim życiem - a widzę, że mamy troche wspólnego. Mój syn urodził sie 8.01.2006, chodzi do żłobka (bo trzeba z czegoś żyć). Michaś jest bardzi żywiołowy, przy nim nic nie można zrobić, bo wejdzie wszędzie, a pomysły ma niesamowite.
Pozdrawiam wszystkich |
![]() ![]() |
![]() |
#339 |
Zakorzenienie
|
Witaj Kasiu
![]() Jak miło, że do nas napisałaś ![]() Pisz dużo, bo coraz mniej nas tu się robi ![]() ![]() Kasiu napisz coś więcej o sobie i wklej fotki, pochwal się synkiem ![]() U nas dziś pada ![]() ![]() Mój Patryś dziś z wielką radością poszedł do przedszkola, spodobało mu się ![]() ![]()
![]() |
#340 |
Zadomowienie
|
Witamy nową koleżankę
![]() ![]() ![]() Napisz coś wiecej o was i koniecznie pokaż zdjęcie synusia ![]() ![]()
#341 |
Zadomowienie
|
Witaj Kasiu z Poznania,Twój synuś urodził się w tym samym dniu co mój tż tylko kilka latek póżniej
![]() Dziewczynki cieszę się bardzo bo Amelcia dzisiaj mniej płakała w żłobku,zjadła obiadek i nie chciała iść do domku. Mówię Wam jak ja przeżywam to rozstanie z nią chociaż to póki co na 3 godzinki,ale stresik jest i to duży. Ale muszę ją pomału przyzwyczjać bo na wiosnę otwierają u nas 2 duże firmy to może się załapię. U nas dzisiaj zimno,deszczowo,także lato odchodzi nam bardzo chłodne.
![]() |
#342 |
Raczkowanie
|
Dziękuje bardzo, napewno wkleję zdjęcie tylko musze je zmniejszyć w wolnej chwili.
Mieszkamy w Poznaniu, Michaś chodzi do żłobka bo my musiamy pracować, czasami jestem tak umeczona że nie mam siły na nic, a mały wciąż coś wymyśla - trzeba mieć anielską cierpliwość i staram się nie krzyczeć tylko tłumaczyć, ale czasami nerwy puszczają i wtedy myślę, że jestem złą matką, że ... bałaban w domu, obiedu nie ma i wszystko w biegu. Czy u Was też tak jest? Macie spokojne dzieci i czy też bardzo ruchliwe? Oj, tak - Koziorożec - uparciuch. Mój mały poszedł do żłobka jak jeszcze nie skończył 5 m-cy - wtedy to prawie wyłam, miała żal do siebie i do wszystkich po kolei, potem był chory - wyladował w szpitalu - sami nie wiedzieli co jest - wysoka temperatura która nie schodziła, potem mój tata zmarł i moja mama zajęła się Michasiem przez tamte wakacje i tamten wrzesień i potem znowu do żłobka. Raz lepiej, raz gorzej. Ogólnie to mam mieszane uczucia, bo nie wiem co tam tak naprwde sie dzieje, czasami mały jest zapłakany, czasami ugryziony, podrapany - takie uroki i on też nie jest aniołem i dużo złych rzeczy wynosi ze żłobka, ale te dobre też. Ale teraz jak już chodzi to niech chodzi - musimy przepekać i Wam również życzę wszystkiego najlepszego na "nowej drodze żłobkowej"! a oto mój syn Michaś: Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2007-09-17 o 14:37 Powód: post pod postem |
![]() ![]() |
![]() |
#343 |
Zakorzenienie
|
Kasiu śliczny Twój synuś
Wreszcie Szymuś Moni nie będzie tu sam jako mężczyzna ![]()
![]() |
#344 |
Zadomowienie
|
No właśnie miałam napisać, że Szymoek już nie bedzie rodzynkiem.
Kasiu witamy bardzo serdecznie! To już trzecia Kasia na naszym wątku. A moja córunia czwarta. Kasiu widzę, że tak samo twoje dziecko zaczęło chodzić do żłobka jak moje. Kasica poszła w czerwcu, dzień po tym jak skończyła 5 miesięcy. Jednak po czterech miesiącach chorób daliśmy sobie spokój. I wczoraj miała iść znowu prawie po rocznej przerwie i niestety nie poszła z powodu poparzenia. Ale jak nic się nie zmieni pójdzie od poniedziałku. Już zapłaciłam za wrzesień, żeby mi miejsce nie przepadło. |
![]() ![]() |
![]() |
#345 |
Zakorzenienie
|
Witanko!
Witam nową stycznióweczke i Michasia ![]() Dziewuszki trzymam kciuki za dzielne dzieciaczki-złobiaczki i przedszkolaczki ![]() ![]() ![]() ostatnio często zaglądam na nasz pierwszy wątek(z racji tego ze brzunio rośnie) i mi się łezka w oku kręci ![]() ![]() próbowałam wczytać sie w wątek-niby mi bliski-mam które urodzą w lutym przyszłego roku, ale one są już tak zżyte... że trudno by mi było za nimi nadązyć, żyją ślubami, fryzurami...itp itd...a mało mówią o ciązy...a ja stary wyjadacz chleba...przyzwyczaiłam się do naszego sposoby pisania... przesyłam buziaki-bo oczka mi sie kleją, mialam cięzki dzionek. Miłych snów ![]()
![]() |
#346 |
Raczkowanie
|
Dziekuje Wam wszystkim za miłe powitanie. Napewno będę do Was zaglądać - jest to jakaś odskocznia od szarości dnia i zawsze mozna czegoś sie dowiedzieć i poczuć że nie jest się samemu z podobnymi problemami.
Miłego dnia życzę |
![]() ![]() |
![]() |
#347 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Nie odchodz od nas pod zadnym warunkiem i pisz do nas bo Ty jestes nasza mamusia i koniec kropka . ja takze witam nowa kolezanke i jej synka Michałka, miło mi ze moj synek bedzie miał juz kolege, bo jak przychodza nowe mamy (i odchodza-niestety) to kazda ma corke a i mi bedzie miło poczytac o wyczynach małego styczniowego chlopca, bo tak to zawsze tylko czytam jakie dziewczynki sa grzeczne
![]() Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2007-09-17 o 14:45 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#348 |
Zadomowienie
|
Katesiu ja też pragnę Cię powitać po przerwie i zostań tu z nami na zawsze... No chociaż do momentu pojawienia się kolejnego maleństwa, bo potem to pewnie czasu Ci będzie brakowało.
Ja poczytuje wątek wrześniowo-pażdziernikowych mamuś, bo moa przyjaciólka tam czasem pisze to teraz będąc już doświadczoną mamą śmiać mi się chce jak czytam o problemach jaka wanienkę kupić czy jakie łóżeczko. A przecież tak niedawno my sobie zadawałyśmy takie pytania i to były bardzo poważne dylematy. Monia ale żarty się Ciebie trzymają. Dziewczynki grzeczne??? Ze wszystkich dzieci jakie znam to właśnie Twój Szymuś jest najgrzeczniejszym dzieciątkiem. |
![]() ![]() |
![]() |
#349 |
Raczkowanie
|
Moni - dzięki bardzo, ja czasami mam też takie odczucia, że dziewczynki są takie kochaniutkie, a chłopcy urwisy, mój jest wszędobylski i wszędzie go pełno..... pomysłów tysiąc, a szwagierka ma córkę - 1rok i 2 m-ce i ona potrafi się zająć sobą naprawdę jakąś pierdołką i jest bardzo ostrożna - czasami zazdroszczę rodzicom co mają spokojniejsze dzieci, ale nic damy razem radę...pozdrawiam
|
![]() ![]() |
![]() |
#350 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
To jest po prostu diabeł wcielony. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#351 | |
Zakorzenienie
|
Witajcie kochane!
![]() Wróciłam do Was ![]() Mam juz necik ![]() ![]() No ale jestem,braki wczytaniu nadrobie jutro bo juz nei mam siły i zabardzo czasu na czekanie az mi sie stronka odpali ![]() No wiec jak wiecie juz mieszkamy na swoim,zdjecia wkleje jutro obiecuje ![]() Jeteśmy baaardzo zadowoleni ![]() Wygoda na maxa,dużo przestrzeni no i bede mogła wkońcu siedziec tu po nocach ![]() Narazie mebli za dużo nie mamy bo kasy brak ale coś tam juz widać,kuchnia i łazienka(prawie) zrobione wiec moge sie juz pochwalić ![]() Wiktorka zniosła super przeprowadzke i nie miałam żadnych problemów z usypianiem itp.Ogólnie to straszna gaduła z niej,jutro Wam ja pokarze ![]() A teraz uciekam bo mi tu wyje i krzyczy na mnie ![]() ![]() Cytat:
Witam serdecznie nową mamuśke i Michała ![]() Fajnie ze chłopczyk bo My tu tylko jednego Szymonka rodzynka mamy,a tak to sam babiniec ![]() Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2007-09-17 o 14:31 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#352 |
Zadomowienie
|
Kasiu ślicznego masz syneczka
![]() Jastin no nareszcie się odezwałaś ![]() ![]() ![]() Tak się właśnie przyjęło że chłopcy to małe rozrabiaki a dziewczynki aniołeczki ![]() ![]() ![]() ![]() Chociaż jak jesteśmy w towarzystwie mojego rodzeństwa i ich dzieci (brat ma syna 3,5 letniego a siostra syna 8 letniego) to moje dziewczynki to po prostu aniołki ![]() ![]()
#353 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kasiu pokarze foteczki ale wsumie to w pokoju Wikusi to jeszcze nic nie ma oprócz łóżeczka i starej szafki przyciągnietej ze stancji ![]() Jest tylko kolorek na ścianach,jeszcze bez mojej wymarzonej łąki no i roletki na oknach a tak to dywanik i mnósto zabawek na podłodze ![]() Tak samo w sypialni,czekamy jeszcze na szafe i na łoże małżeńskie ![]() ![]() Ale powoli,powoli spełniamy swoje marzenia ![]() ![]() ![]() Mówie Wam kochane tyle kasy w to mieszkanko włożyliśmy ze szok ![]() Niki całe szczęcie ze z tym guzkiem wszystko ok. wyszło ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#354 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() o tak Szymonek do tej pory to był BŁOGOSŁAWIONY MIĘDZY NIEWIASTAMI ![]() Milo mi ze kazda z Was mysli o Szymonku i nazywa go rodzynkiem ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#355 |
Zakorzenienie
|
Jastinku Witaj kochana
![]() ![]() Mam do Ciebie takie pytanko, jak nie chcesz tu odpowiadać, to napisz mi proszę na pw, ile już pieniązków włozyliście w wykończenie mieszkania?? Pytam tak, bo my teraz będziemy na etapie wykańczania, tzn to będą początki wykańczania ![]() ![]() ![]() Dlatego tak pytam znajomych ile pieniędzy włożyli w wykończenie mieszkania... Przeważnie mówią, że 40-50 tyś. więc wydaje mi się, że 80 tyś. powinno nam spokojnie wystarczyć, no ale może mi się tylko wydaje ![]() Jastin a Ty zażywałaś jakieś leki, gdy miałaś tego guzka?? Po jakim czasie on Ci zniknął?
![]() |
#356 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() to co kupilam 1) buty pewnie sie w nich nie nachodze bo juz jesien za pasem ale na drugi rok jak znalazł...zwlaszcza ze juz przeceny byly ![]() 2) spodnie Szymka dresowe 3) buciki Szymka-takie przejsciowe na deszczowe dni -jak dzisiaj ![]() 4)słynna wiertarka i moj majster ![]() No i plaszczyk ale jest u mamy i jak go mi przyniesie to wkleje fotke ![]() Edytowane przez Rzabba Czas edycji: 2007-09-17 o 14:32 Powód: post pod postem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#357 |
Zakorzenienie
|
Moni@ to widzę, że zakupy się udały, bardzo fajne rzeczy kupiłaś
![]() Majstra masz baaaaaardzo przystojnego, szkoda, że u mnie tacy nie robią ![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#358 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niki nas wykończenie tzn. zrobienie ścian,podłóg wyniosło ok. 25 tyś mieszkanko ma 64 m2,ale oczywiście dochodzą do tego pierdoły takie jak np. listwy przypodłogowe itp.niby duperele ale wsumie najwiecej kasy nam na to poszło ![]() ![]() Musicie poprostu sobie dokładnie wyliczyć co i jak,ale ja wychodze z takiego założenia ze zawsze lepiej jak tych pieniedzy jest wiecej,bo jak zabraknie to z drugim kredytem moze byc ciezko,a i tak bedziecie spłacać ten kredyt ![]() Niki co do guzka to ja żadnych leków specjalnych nie zażywałam,nie wiem kiedy dokładnie mi zniknął tj. po jakim czasie ![]() ![]() Moni@ super zakupy ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#359 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:43.