|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3961 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !
Cytat:
A te podkłady są fajne. Ja mam je teraz u młodego w łóżku pod prześcieradłem na wypadek przesikania ![]() Co do mycia malucha, to nie wiem co teraz jest w modzie, bo to się zmienia. Muszę się jeszcze zastanowić i poczytać
|
|
#3962 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kąpałam dziewczynki w ZIAJCE natłuszczającej, u tego sprzedawcy pierwszego polecanego na stronie naszej startowej jest po 11 pln i właśnie też już zamówiłam. Jest super, delikatnie natłuszcza - tak, że juz niczym smarować nie trzeba - a jak pachnie cudnie
EDIT: JEŚLI KTÓRAŚ Z WAS JEST BARDZO PRO-ECO, TO POLECAM KĄPAĆ NA POCZĄTKU W SAMEJ WODZIE Z 1-2 ŁYŻKI MĄKI ZIEMNIACZANEJ - tzw. miękka, śliska woda ekstra na wszelkie podrażnienia i odparzenia też ![]() Moja wanienka z przewijaczkiem niemiecka jutro przyjedzie Ja dziś kiepsko, plecy bolały od rana i brzuch mi się spina często, szczególnie jak dużo chodzę i się schylam - a sama jestem od 1,5 tygodnia, mąż w delegacji, a wiadomo jak z dzieciakami jest, nie posiedzisz, o leżingu nie wspominając. Wczoraj równałam podłoże pod piaskownicę w ogrodzie, dziś poczta i większe zakupy spożywcze pieszo z wózkiem - i już padam jak kawka. Minutę przed burzą zdążyłyśmy do domu ![]() Za to mamy na wieczór z dziewczynkami litr lodów, a w lodówce domową polewę z czarnej porzeczki i drugą czekoladową ![]() Także już niedługo przestanę wyglądać jak na foto w avatarku i zacznę się toczyć jak kulka jeśli będę takie wielkie lody-na-bogato wpieprzać na noc
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2015-07-13 o 19:13 |
|
|
|
#3963 |
|
Zadomowienie
|
oliath myśle że jak 3 córy nie dały rady twojej figurze to i nawet z 2 litry lodów tu nic nie pomoże
![]() obczaje tą ziajkę ![]() to jest to? http://www.aptekagemini.pl/ziajka-na...lat-370ml.html
nasze 2620 gram szczęścia Edytowane przez gosiek0388 Czas edycji: 2015-07-13 o 19:19 |
|
|
|
#3964 |
|
Wtajemniczenie
|
Ją chyba też ta Ziajke będę kupować do tego wodą oczka i wodą z mąka ziemniaczana piłkę jak się odparzy
Wózek wystawie jak TŻ komputer zwolni |
|
|
|
#3965 |
|
Zakorzenienie
|
witam się wieczornie
![]() pochwalę się, że kupiliśmy dziś stół do salonu gościu likwidował restaurację i się pozbywał więc za grosze (45eur) mamy duży (ale nie wielki) stół i 4 krzesła a stan super, jedynie ma 2 kropeczki jakby wypalone ale i tak obrus mamy no i drugi super okazyjny zakup to kombinezonik o którym wam pisałam jeszcze ładniejszy niż na zdjęciu ) rozmiar 62/82 2-6miesięcy więc super na moją dzidzie no i fajne jest to, że jest śpiworek ale da się rozpiąć między nóżkami żeby zapiąć w foteliku Edytowane przez malinowa4 Czas edycji: 2015-07-13 o 19:38 |
|
|
|
#3966 |
|
Zakorzenienie
|
Wrzucam i idę jeść lody
|
|
|
|
#3967 |
|
Zadomowienie
|
malinowa fajniusi i widać że świeżutki...
a wracając po raz 100 do pajaca jesiennego na wyjście ze szpitala to jakie te rozmiary kupujecie?? 56 czy 62?? może bezpieczniej 62, lepiej żeby miało wpaść w niego niż być zamałe ![]()
|
#3968 |
|
Wtajemniczenie
|
Oliath nie kuś tutaj przysmakami
ja już wyglądam jak średni wieloryb.Dzisiaj w poczekalni poradni jakaś babka ciężarna zaczęła mnie zagadywać i rzuciła tekstem: "Pani to już niedługo ma termin, prawda?" pech chciał, że ona miała termin 2 tygodnie przede mną ![]() Poczytałam trochę analiz i ja zaopatrzę się w kosmetyki albo Hipp albo Babydream. Zależy co mi się napatoczy pewnie i cenowo spodoba. Jedynie krem na jesienno-zimowe wyjścia kupię z Nivea, bo wiem że skład ok i sprawdził nam się
|
#3969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wcale nie jest wyższa numeracja (tak jak podobno to się w zimowych zdarza) a lepiej ciut większy nawet jak będzie bo kto wie jak duże się urodzi a lepiej niż miałby być mały
Edytowane przez malinowa4 Czas edycji: 2015-07-13 o 19:45 |
|
|
|
|
#3970 |
|
Wtajemniczenie
|
|
#3971 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Śliczności!!!! Cytat:
ciążowy no to pytam który tydzień - myślę sobie pewnie koło 20 a ona z uśmiechem, że 33 !!!!!!Jeezusie, w dżinach biodrówkach sprzed ciąży!!!! z tyłu talia jak u Belucci!!! zazdrość A to się też pochwalę, tu mój zestaw dla Kubulka: kosz na bujaczku z pościelką, ochraniacz na łóżeczko, koszyczek na drobiazgi, śpiworek, ręczniczek, zawieszki
|
|
#3972 | ||
|
Wtajemniczenie
|
no i ladny i praktyczny
Cytat:
Cytat:
a to moj wozeczek
|
||
|
|
|
#3973 | ||||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja na tym zwykłym usg niewiele kumam, ale ponoć na tej fotce którą Wam tu wrzucam wszystko widać idealnie :P Waży 1362, wszystko w normie Cytat:
![]() Cytat:
Ja też.
|
|
|
#3974 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
Heh, jeden z najmniej wygodnych dla mnie w prowadzeniu wózków Fajnie że jest taka różnorodność i każdy może wybrać coś dla siebie ![]() No i robi nam się już konkretnie wózkowo w wątku
|
|
|
#3975 |
|
Wtajemniczenie
|
a mi sie najlepiej prowadzil i przede wszytkim najlatwiej skladal do auta
|
|
|
|
#3976 |
|
po drugiej stronie szafy
|
No jak widać, dla każdego coś miłego
![]() Ja się zabieram za szukanie fotelika.
|
|
#3977 |
|
Zakorzenienie
|
Ja się zapamiętałam, że kupię 56, ale trafiłam na wyprzedaży w H&M za 30 zł z 80 zł. No i były tylko 50 i 62, więc wzięłam 62. W takiej cenie to z przesyłką nawet używki bym nie kupiła. Może to lepszy wybór, bo ostatnio grudniowe temperatury dość wysokie to może się jeszcze przydać.
|
|
|
|
#3978 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przecież mówiłam że będzie dziewuszkaOliath ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
|
|
#3979 |
|
Wtajemniczenie
|
my mamy baze maxi cosi wiec z wozkiem kupilismy nosidleko pod kolor wozka maxi cosi
|
|
|
|
#3980 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Mówię do gina "no ciekawe, to tej pory nie było toto łaskawe zaprezętować wdzięków międzynożnych" a on "no to już widzę, że dzisiaj się naoglądamy do woli, pełna łaskawość dla odwiedzających"
![]() ---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
Dziś byliśmy u znajomych, ich pięciomiesięczna młoda już się nie mieści w "firmowym" foteliku, dobrze że Maxi Cosi są większe.
|
|
|
#3981 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a czemu czerwonego akurat? |
|
|
|
|
#3982 |
|
po drugiej stronie szafy
|
"klasyczny objaw hamburgera" też mu się udał, mój luby leżał ze śmiechu
![]() Kolor bo ja lubię jak jest kolorowo Wózek mamy we flagę francuską, biało-czerwono-granatowy, lubię czerwień, mam czerwony samochód, będzie pasować Jeszcze ewentualnie szary, ale że będziemy kupować używkę, to prawda jest taka, że zobaczymy co się trafi.
|
|
#3983 |
|
Zadomowienie
|
zgłupiałam z tymi kombinezonami na jesień
zostawie to pod koniec , będę patrzeć w niebo i oglądać pogody
|
#3984 |
|
Wtajemniczenie
|
elve tez lubie kolorowo ale zrezygnowalam z fuksjowego wozka bo stwierdzilam ze beda robaki lecialy do koloru i moga mloda ugryzc
|
|
|
|
#3985 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I waga słuszna.Widać na zdjęciu wszystko co trzeba. U mojej wygląda to tak samo A gina masz fajnego, jak takie teksty zapodaje. U mnie na połówkowym potwierdzając płeć też o bułeczce mówił, a ja sie mało nie zakrztusiłam, tak mnie to porównanie rozbawiło A imieniem się pochwalisz?
|
|
#3986 |
|
po drugiej stronie szafy
|
U mnie się robali nie uniknie, rodzice mają wielki ogród i robactwa wszelkiego będzie pod dostatkiem. Niestety z tego co widzę po sobie, nic przed nimi nie chroni, a im słabsze zimy, tym więcej mutantów
|
|
#3987 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#3988 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Znamy się od lat, to szaleje, nie wiem czy do innych pacjentek też jest taki
![]() Pytał mnie dziś jak się czuję ogólnie, to mu powiedziałam że generalnie ok, tylko to co się mi między nogami dzieje, zaczyna mnie wkurzać. A on "a co, prysznic zaczął boleć?" No zaczął, zaczął ![]() Tak prosto, że aż oryginalnie Ewa ![]() ---------- Dopisano o 21:06 ---------- Poprzedni post napisano o 21:05 ---------- Dzięki
|
|
#3989 | |||||
|
Rozeznanie
|
Kurna poucinało mi cytaty złe wizażyskoooo :/
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Z waszych typów wyszedł mój typ i kupuję Adamexa PIK2 i fotelik Earth Brown, co do fotelika to powiedzmy, że nie jestem w 100% przekonana, bo nie wiem, czy nie będzie taki za smutny, ale w sumie kolor neutralny, więc wybrałam mniejsze zło Ufff... oczywiście dostanę wózek pewnie na początku września bo przerwa urlopowa w Adamexie jak pisałyście no cóż jakoś wytrzymam, oby dzidzi też wytrzymało w brzuszku ![]() Cytat:
Cytat:
Pisałyście o materacach, a co myślicie o takim? http://www.babyblue.sklep.pl/materac...-sen,id65.html
|
|
|
#3990 | |||
|
Zakorzenienie
|
SUPER!!! Ja mam X-Landera spacerówkę i to jest wózek niezniszczalny, tony zakupów wozi, miękko się prowadzi, największe wertepy mu nie straszne, Lili w nim wygodnie, ze wszystkich współczesnych wózków zdecydowanie mój typ!
![]() Cytat:
)) no jaka dorosła pannica, kilo trzysta Ja taki czerwony właśnie upatrzyłam, będę strzelać w licytacji Jane Matrix rozkładany całkiem na płask ![]() Cytat:
![]() rozważałam, zanim mi siurek wyszedł z usg ex aequo z Elżbietą ![]() Cytat:
Masz rację, dla mnie kosz to must have, szczególnie że teraz mam parter i poddasze, a Kuba na poddaszu u nas w sypialni będzie - więc kosz pójdzie na dół jako łóżeczko dzienne jakby coś poza tym ja go używam na wyjazdach jako turystycznego - na drogę pakuję w niego rzeczy dziecka, u celu jest kołyską do czasu gdy maleństwo zacznie siadać oczywiście.Dostawka to też super sprawa, ale jednak mniej hipotetycznych zastosowań ma niż kosz :P
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2015-07-13 o 21:56 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:25.

, mój gin zawsze mi odwróci jak jest tam i zdjęć nie dają tylko pod karte dołączają

ja już wyglądam jak średni wieloryb.

przecież mówiłam że będzie dziewuszka

bo przerwa urlopowa w Adamexie jak pisałyście no cóż jakoś wytrzymam, oby dzidzi też wytrzymało w brzuszku