Mamusie czerwcowe 2015! :) - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-13, 15:23   #841
Princesika
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :)

ja już nie umiem karmić w różnych pozycjach
w szpitalu karmiłam najpierw na leżąco i to był dramat ale bałam się inaczej bo nie wiedziałam jak ją trzymać. Potem mnie nauczyli spod pachy a potem zaczęłam karmić w pozycji krzyżowej i jest idealna dla mnie

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

u mnie nie ma opcji bez wkładek, ostatnio po domu chodziłam bez i zaraz miałam mokry stanik. Z tymże mnie się wydaje, że u mnie to mleko się szybko kończy, mam duże ciśnienie ale nie mam dużo pokarmu wcale.

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

u mnie nie ma opcji bez wkładek, ostatnio po domu chodziłam bez i zaraz miałam mokry stanik. Z tymże mnie się wydaje, że u mnie to mleko się szybko kończy, mam duże ciśnienie ale nie mam dużo pokarmu wcale.
Stary 2015-07-13, 15:36   #842
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
ja sprzatam zawsze od rana, potem na raty robie obiad, bo wtedy Wojtek nie spi, a po południe jest na leniuszkowanie

u mnie było najpierw masa i teraz cały czas jest masa
Rzeźba w przyszłości

kaczuszkanie wiem co Ci powiedzieć z tym pokarmem a skąd wiesz że masz zbyt mało?? Herbatki próbowałas??

A co do ilości znajadanego pokarmu to ja nie mam zielonego pojęcia ile moja zjada bo mm nie podawałam,swoje daje tylko z cyca.

A co do kichania jeszcze...moja kicha jak szalona...i to zawsze parzyscie po 2 razy

Ale jakaś padnięta jestem.

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 15:40   #843
Princesika
Zakorzenienie

Alkamor, moja też kicha, ma to po mnie

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

A jak jeździcie samochodem same z maluszkami to gdzie je wozicie, z tyłu czy z przodu?
Stary 2015-07-13, 15:42   #844
industria
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaczuszka1986 Pokaż wiadomość
Kurde zazdroszczę Wam z tym pokarmem.... Ja mam owszem Ale nie tyle by się najadla, a o tryskaniu to tylko w nocy kiedy śpi ok 5h.. wtedy mam sporo... Da się jakoś zwiększyć ta ilość?
ja próbowałam wszystkiego o czym mówią mądrości ludowe....piłam karmi, kawe zbożową, bawarke, ciągle pije herbatki laktacyjne i nic. przystawianie, odciąganie ....wielkie G. pogodziłam sie już z tym że nie bede miała więcej.
z dwóch piersi mam wciąż ok 30 ml i nic sie nie zwiększa.
Stary 2015-07-13, 15:44   #845
Irmusia81
Zakorzenienie

Kaczuszka - ja np sporo piję. Woda, herbatka z kopru dla dzieci, herbatka bocianek, karmi, mleko. Nawet w nocy po każdym karmieniu wypijam około pół szklanki wody. Na mnie to działa. Po prostu jak najwięcej płynów.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 15:45   #846
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Kurde zazdroszczę Wam z tym pokarmem.... Ja mam owszem Ale nie tyle by się najadla, a o tryskaniu to tylko w nocy kiedy śpi ok 5h.. wtedy mam sporo... Da się jakoś zwiększyć ta ilość?
Herbatki. Na mnie paulaner bezalkoholowy ze sprite. Odciaganie na pewno zadziała, pomiędzy karmieniami lub po.

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
ja już nie umiem karmić w różnych pozycjach :
w szpitalu karmiłam najpierw na leżąco i to był dramat ale bałam się inaczej bo nie wiedziałam jak ją trzymać. Potem mnie nauczyli spod pachy a potem zaczęłam karmić w pozycji krzyżowej i jest idealna dla mnie

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ----------

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Ja też, tylko ta jedna. Czasen na leżąco, ale tylko prawa pierś. Teraz próbuję innych, ale żadna nie jest tak wygodna. Tylko w niej ciezko położyć dziecko na skos
Stary 2015-07-13, 15:47   #847
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ----------

A jak jeździcie samochodem same z maluszkami to gdzie je wozicie, z tyłu czy z przodu?

Ja woze z przodu, jest mi tak latwiej bo ja widze, moge podac smoczka jak wypadnie. W sumie caly czas jezdzi z przodu nawet jak w 3 jedziemy bo z przodu mam baze tak ze tylko fotelik "wklikuje"

Moja tez czesto kicha
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 15:57   #848
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
Franek waży już 4 kg
A jak wychodziliśmy ze szpitala dwa i pół tygodnia temu to miał 3160.
Ale jestem happy że ładnie przybiera na cycu
wow ładnie przybrał! Ja dziś ważyłam Lenke i w pakunku miała 4020. Przy wypisie miała 3060, jutro kończy miesiąc. Ale położna powiedziała ze i tak ładnie, bo w 1.5 tyg ma 350

Cytat:

My z przodu, z tylu pasy nie sięgają

Cytat:
Kaczuszka - ja np sporo piję. Woda, herbatka z kopru dla dzieci, herbatka bocianek, karmi, mleko. Nawet w nocy po każdym karmieniu wypijam około pół szklanki wody. Na mnie to działa. Po prostu jak najwięcej płynów.
Na mnie też płyny działają.

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 16:09   #849
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość

Wasze dzieci też w trakcie jedzenia odsuwaja się od piersi pomarudza i znowu do piersi i tak w kółko? Chyba tylko w nocy je ładnie, a i tak nie zawsze. Nie wiem skąd to... w dzień jest taki krzyk, że daję mu smoka, uspokaja się, dostaje cyca. I potem znowu ryk. Trzeba z nim na rękach pochodzić najlepiej ze smokiem i znowu do piersi... wykańcza mnie to. Nie wiem czy to brzuszek go boli czy coś nie tak z karmieniem czy moze coś innego go boli..m
Też. Czasami jak jest bardzo głodna to je spokojnie. Ale tak to praktycznie zawsze najpierw telepie głową, rzuca na boki zanim złapie, zaraz wypuszcza itp.

Czasami też ma tak, że w ogóle piersi nie chce. Nie ma, że przetrzymam. Nawet pół h potrafi się drzeć i muszę dać butelkę.
Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Kejti to moja, jak Twój Wojtus, robi mi awantury w sklepie. Już w jednym to notorycznie jest ryk z zanoszeniem i już z nią nie wchodzę.
Oo, moja ma tak samo. Nie ma szans wejść do sklepu jak jestem z nią sama :/
Cytat:
.

My kąpiemy codziennie, dla nas to ważne, żeby Mała miała rytuały wieczorne. Poza tym kąpiel to czas dla taty
U nas też
Raz nam się zdarzyło nie wykąpać jej, jak wróciliśmy z imprezy a ona już tak smacznie spała

mehja jak ja dobrze Cię rozumiem
W sobotę pojechałam do galerii kupić coś bo przecież w nic się nie mieszczę. Wróciłam z jeszcze większym nerwem
Nic nie pasowało! Kompletnie nic.
A że coś musiałam kupić to kurna kupiłam-3 bawełniane t-shirty...

nic tylko bym ryczała z tego powodu :/

Matko, dzisiaj masakra;/
Mała daje w kość. Pobudka o 2.30 i dopiero teraz usnęła
Przez cały dzień 'spała' łącznie może godzinę. Przez to tak cholernie marudziła

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 16:14   #850
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
U mnie mozna tylko z tylu bo z przodu poduszki sa. (Nie wierze w wylaczanie poduszek, one nadal tam sa..). Syna wozilam czasem z przodu ale innym samochodem.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 16:19   #851
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
Rzeźba w przyszłości

A co do kichania jeszcze...moja kicha jak szalona...i to zawsze parzyscie po 2 razy

.
Noooooo

Mój też

Cytat:

Sama jechałam tylko kawałek na razie i był z tyłu. Z przodu nie można niby
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 16:27   #852
Princesika
Zakorzenienie

A ja wczoraj poprawiałam sobie humor Założyłam obcisłe jeansy, biały top i szpilki

A w ogóle ważę 2 kg mniej niż przed ciążą

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Noooooo

Mój też

Sama jechałam tylko kawałek na razie i był z tyłu. Z przodu nie można niby
Można jak masz wyłączona poduszkę
Stary 2015-07-13, 16:28   #853
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
A ja wczoraj poprawiałam sobie humor Założyłam obcisłe jeansy, biały top i szpilki

A w ogóle ważę 2 kg mniej niż przed ciążą

---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ----------

Można jak masz wyłączona poduszkę
Zazdroszczę!!!

A to muszę obczaić, gdzie się wyłącza taką poduszkę...
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 16:40   #854
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
U mnie mozna tylko z tylu bo z przodu poduszki sa. (Nie wierze w wylaczanie poduszek, one nadal tam sa..). Syna wozilam czasem z przodu ale innym samochodem.
U mnie też są poduszki:/
Ale do jakiego wieku dziecko musi jeździć tyłem do kierunku jazdy?

Stary 2015-07-13, 16:50   #855
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
ja próbowałam wszystkiego o czym mówią mądrości ludowe....piłam karmi, kawe zbożową, bawarke, ciągle pije herbatki laktacyjne i nic. przystawianie, odciąganie ....wielkie G. pogodziłam sie już z tym że nie bede miała więcej.
z dwóch piersi mam wciąż ok 30 ml i nic sie nie zwiększa.
Ech to tak jak ja Nie wycisnę więcej niż 30ml. Piłam, robiłam wszystko żeby było więcej! I
W trakcie ciąży piersi mi wcale nie urosły. Po porodzie ciężko mi było dojść do siebie, ciągle miałam jakieś stresy. Na początku Mały nie chciał łapać cyca, denerwował się a ja razem z nim...
Ciężko mi było się z tym pogodzić, że mam tak mało pokarmu. Rozmawiałam z bardzo mądrą kobietą od laktacji i dużo kwestii mi uświadomiła. Już nie mam aż takiego ciśnienia, cieszę się z tego co mam i nie doszukuje się problemów. Czasami tylko mam ochotę rzucić ten pieprz***, buczący laktator w kąt, ale dzielnie odciągam te kropelki.

A i też jeszcze nam pępek nie odpadł W sobotę minęły trzy tygodnie
Trzyma się na włosku. Psikam i czyszczę Octaniseptem.

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 16:59   #856
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Moj Jasiek je butle na raty milion razy muszę go odbijać, przysypia, zamyśla się, wierci itp. W trakcie jeszcze zmieniam pieluche. Robie 90ml albo tyle mam odciągniętego. Czasami zje wszystko, czasami zostawi. Martwie sie czy to nie za mało. Je co 2,5h w nocy co 3, jak w zegarku. Na wadze przybiera.
moja tak samo sie zchowuje

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Moj w brzuchu był mega leniem, a teraz taki szogun!
moja i w brzuchu dala mi popalic i teraz tez strsznie sie kreci

Cytat:
Marei u nas tez jest takie cmoknięcie. Mnie się wydaje, że to wtedy kiedy maluch zasypia i nie je już tylko ssie pierś a jak mu wypada to jest taki cmok z pobudką.

My kąpiemy codziennie, dla nas to ważne, żeby Mała miała rytuały wieczorne. Poza tym kąpiel to czas dla taty
my kapiemy co drugi dzien ale zaczniemy kpc codziennie, bo po kapieli lepiej spi

Cytat:
Napisane przez ultraviolwt188 Pokaż wiadomość
Musze kupic sól fizjologiczną, mam fridę w domu, ale jak juz wspominałam mam zakaz jej używania
ja wlsnie zakraplam nosek woda morska i uzywam fridy.. 2 razy przez 3 tyg nam sie zdarzylo

Cytat:
a propos kapieli, my kapaliśmy w emolium bo się skóra złuszczała mocno, przerzuciliśmy się teraz na hippa i co kąpiel to wrzask. Nie wiem czy jej zapach przeszkadza czy co?
moze w wanience jej zle?? moja tak miala ze w wanience byl krzyk a bez jest cisza i spokuj

Cytat:
kurczę, u nas leje a to nasze godzina spacerów Pierwszy raz nie będzie spaceru Więcej wierszyków chyba jej dziś poczytam
ja wlasnie wrocilam ze spaceru, duszno strasznie..

Cytat:
Napisane przez iLoNuS_ktl Pokaż wiadomość
Ja codziennie piskam wodą morską i odciągam fridą- zawsze ma jakieś kozy w środku. Jak mu nie wyciągnę to później w nocy źle mu się śpi, słychać jak mu tam świszczy w nosie.

Co do kąpieli to my co drugi dzień (w upały codziennie), a tak to zawsze rano i wieczorem (jak nie kąpię) to przemywam przegotowaną wodą buzię i dupkę.

Za tydzień mamy szczepienie
A od wczoraj Szymek się uśmiecha
u mnie za 5 tyg szczepienia sie zaczna tak sie boje

Cytat:
Franek waży już 4 kg
A jak wychodziliśmy ze szpitala dwa i pół tygodnia temu to miał 3160.
Ale jestem happy że ładnie przybiera na cycu
ladnie rosnie u nas w pt wazenie ale mala bedzie miala cos kolo 5 kg..

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
do niedawna musiałam nosić wkładki do stanika, bo tak ciagle wyciekało, a od kilku dni w domu chodzę niemal cały czas bez stanika i nic nie wycieka.... a wkładki na wszelki wypadek ubieram jak wychodzę gdzieś...

Mama i teściowa wmawiają mi, że bawarka działa na laktację i żebym dużo jej piła, ale jakoś w o nie wierzę i w jakiejś książeczce też wyczytałam że to ściema

ciekawe czy uda mi sie dzisiaj jeszcze pomalować paznokcie bo jeszcze sprzątanie mi zostao, a jak tż wróci z pracy to idę pobiegać (tylko żeby znowu nie zaczęło padać )
ja maluje odzywka tylko

Cytat:
Rzeźba w przyszłości

kaczuszkanie wiem co Ci powiedzieć z tym pokarmem a skąd wiesz że masz zbyt mało?? Herbatki próbowałas??

A co do ilości znajadanego pokarmu to ja nie mam zielonego pojęcia ile moja zjada bo mm nie podawałam,swoje daje tylko z cyca.

Ale jakaś padnięta jestem.
moja po jedzeniu kaszlnie, kichnie i pusci baczka
sylwusiach jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 17:16   #857
k a j a
Zakorzenienie

Nam też długo dyndal kikut pepowiny, miałam wrażenie ze on wgl się nie wysusza.
Raz w nocy pampers nadszedł na pepek i namiekl zrobił się brzydki. Wzięłam spirytus i po 3 dniach odpadł.

Lena
Stary 2015-07-13, 17:20   #858
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

Cytat:
Nam też długo dyndal kikut pepowiny, miałam wrażenie ze on wgl się nie wysusza.
Raz w nocy pampers nadszedł na pepek i namiekl zrobił się brzydki. Wzięłam spirytus i po 3 dniach odpadł.
u nas odpadl w 3 dobie juz i nie uzywalm niczego
sylwusiach jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 17:22   #859
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, a wicie gdzie można kupić opaski na uszka? Nie ma ani w Smyku ani w Pepco
ja kupiłam w h&m i zmniejszyłam troszkę

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
Moja tez ma taki pepek, wypukly, tez sie zastanawiam czy sie zrobi wklesly.
moja też ma wypukły a my wszyscy wklęsłe
ale mam nadzieję, ze z czasem się zmieni

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Wasze dzieci też w trakcie jedzenia odsuwaja się od piersi pomarudza i znowu do piersi i tak w kółko? Chyba tylko w nocy je ładnie, a i tak nie zawsze. Nie wiem skąd to... w dzień jest taki krzyk, że daję mu smoka, uspokaja się, dostaje cyca. I potem znowu ryk. Trzeba z nim na rękach pochodzić najlepiej ze smokiem i znowu do piersi... wykańcza mnie to. Nie wiem czy to brzuszek go boli czy coś nie tak z karmieniem czy moze coś innego go boli..m
moja tak czasami ma, niby chce jesć ale wypluwa cyca a jak zabieram w takim razie pierś to awantura wielka

Cytat:
Napisane przez ultraviolwt188 Pokaż wiadomość
dziewczyny używacie czegoś do czyszczenia noska już? małej czasem sie ciężko oddycha może ma tam jakieś kozy położna mi zabroniła używać... ehhh te Niemcy oni kapią dzieci raz w tygodniu... a moja sąsiadka zimą raz na 2... masakra co?
jak słyszę że coś zalega w nosku to psikam wodą morską i zazwyczaj kicha wtedy i koza wypada

Cytat:
Kejti moja nie wierci się tak jest spokojna, a myślałam po ruchach w brzuchu ze będzie Blanka nr 2. Ale nie
Zupełnie inna jest
moja jest wiercipiętą w brzuchu też taka była kopała jak szalona i teraz też

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
Ja nie umiem odbijać moj tz bierze na rece i zaraz jest wielki beeeek, ja nosze, poklepuje, gładzę bo widziałam na filmiku i

Ale tak czy srak ulewa...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
moja też
wiem, że to normalne u noworodka ale synek miał refluks i boję się, że będzie powtórka z rozrywki

Cytat:
po karmieniu odciągasz jeszcze albo między karmieniami?

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość

Mama i teściowa wmawiają mi, że bawarka działa na laktację i żebym dużo jej piła, ale jakoś w o nie wierzę i w jakiejś książeczce też wyczytałam że to ściema
)
ściema
żadne badania nie udowodniły wpływu

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
Moja tez czesto kicha
moja kicha jak szalona i czkawkę ma kilka razy dziennie

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość

mehja jak ja dobrze Cię rozumiem
W sobotę pojechałam do galerii kupić coś bo przecież w nic się nie mieszczę. Wróciłam z jeszcze większym nerwem
Nic nie pasowało! Kompletnie nic.
A że coś musiałam kupić to kurna kupiłam-3 bawełniane t-shirty...

nic tylko bym ryczała z tego powodu :/

ja wiem, że potrzeba czasu itp.
ale tak mi źle z tym jak wyglądam bo zawsze byłam szczupła. tż mnie pociesza ale co z tego, na dwór się wstydzę wyjść
niestety widać te 19kg na plusie i nie widzę, żeby cokolwiek spadało mimo, że apatyt mi teraz nie dopisuje
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 17:53   #860
siacha_ck
Zakorzenienie

Przy kolejnym przebieraniu odpadł ten kikut

My kąpiemy co drugi dzień.

Mi jeszcze zostało do zrzucenia 9 kg Łącznie przytyłam 20kg

Byliśmy dzisiaj zmierzyć poziom bilirubiny i wyszło 8,69 przy normie 1,20. Od razu poszłam do pediatry i stwierdziła, że to i tak nie jest dużo. Jeśli tylko kp to mam odciągnąć, zagrzać ale nie gotować, wstydzić i podać. Tak przez 2-3 doby, albo mm. Prawdopodobnie nie trawi enzymów zawartych w mleku. W piątek znowu pójdę na własną rękę sprawdzić czy spada poziom bilirubiny. Jestem załamana

Poza tym byłam dopytac się o to podcięcie wędzidełka. Najwcześniej dopiero jak skończy pół roku, ze skierowaniem. A i tak decyzję o podcieciu podejmie chirurg z poradni

Ładnie Wasze dzieciaczki przybierają

Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka

WIKTORIA

SZYMON
siacha_ck jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 17:54   #861
masija
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
ja wiem, że potrzeba czasu itp.
ale tak mi źle z tym jak wyglądam bo zawsze byłam szczupła. tż mnie pociesza ale co z tego, na dwór się wstydzę wyjść
niestety widać te 19kg na plusie i nie widzę, żeby cokolwiek spadało mimo, że apatyt mi teraz nie dopisuje
Moja też ulewa:| Praktycznie za każdym razem. Mam się tym martwić ??

Dokładnie.
Mam tak samo bo też przed ciążą byłam w miarę, co prawda narzekałam ale to było takie moje widzimisię, kompleksy. Ale teraz jestem naprawdę podłamana tym.
Też apetytu za dużego nie mam. Mało co jem, zresztą nie mam kiedy. Złapię tylko coś w przelocie i tyle.

Wczoraj się wkurzyłam i zaczęłam szukać siłowni ale wszystkie są daleko. I od razu myślenie, że tyle czasu mi zejdzie na dojazd+1-1,5h tam+powrót a przecież gdzie zostawię tyle tż'ta samego z małą, a niech coś się zacznie dziać itp....
Tż mnie wysyła, wspiera, pociesza i mówi, że naprawdę nie widać tego ale tylko bardziej mnie tym wkurza. Bo jak nie widać jak nie mieszczę się w nic:/

Stary 2015-07-13, 18:47   #862
kaczuszka1986
Zadomowienie

ja też sie nie mieszczę i o ile nogi nie są juz najgorsze, tak brzuch......... wczoraj wzięłam pierwsza tabletkę anty - limetic i cały dzień dzisiaj jestem głodna :/nie wiem czy to przez to, czy przez pogodę bo pada dziś u nas i nawet z małą nigdzie nie byłam...
Co do ulewania, moja ulewa jak jej nie odbije tylko położę.

Dzisiaj znowu zaczeła jęczeć i jak tylko zaczeła to dałam jej pół czopka glicerynowego i kupa poszła i leży grzecznie (dałam bo 3 dni był ryk o kupę)
Co do tego odciagania, kurde i tak mam mało i boje sie ze jak zaczne odciagac to juz w ogóle nie bede miała co jej dać ;|
kaczuszka1986 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 18:50   #863
mehja
Zakorzenienie

Siacha to ładnie ci waga spadła.

Mi spadło tylko 5kg po porodzie- dziwne a teraz stoi w miejscu. Pewnie jestem tym przypadkiem, któremu waga stoi w miejscu dopóki kp. A zacznie spadać jak skończę karmić

My jutro idziemy do pediatry i tez się martwię tą zółtaczką. Moja nie umie z butelki pić, krztusi się, nie wiem jak bym jej miała przez kilka dni podawać mleko z butli. i jeszcze odciągać na każde karmienie, masakra, współczuję
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 18:56   #864
k a j a
Zakorzenienie

Ja przytylam 11kg, po porodzie spadło mi 5kg. Ostatnio miałam 4 kg na + ale to z tydzień temu.

Lenka zaczęła się świadomie uśmiechać
Przywitałam się z nią po drzemce i gadalam i pokazała dziaselka w szerokim uśmiechu

Lena
Stary 2015-07-13, 19:30   #865
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez siacha_ck Pokaż wiadomość

Byliśmy dzisiaj zmierzyć poziom bilirubiny i wyszło 8,69 przy normie 1,20. Od razu poszłam do pediatry i stwierdziła, że to i tak nie jest dużo. Jeśli tylko kp to mam odciągnąć, zagrzać ale nie gotować, wstydzić i podać. Tak przez 2-3 doby, albo mm. Prawdopodobnie nie trawi enzymów zawartych w mleku. W piątek znowu pójdę na własną rękę sprawdzić czy spada poziom bilirubiny. Jestem załamana

Poza tym byłam dopytac się o to podcięcie wędzidełka. Najwcześniej dopiero jak skończy pół roku, ze skierowaniem. A i tak decyzję o podcieciu podejmie chirurg z poradni

Nie przejmuj się tak tą bilirubiną. Do sześciu tygodni może być podwyższona. Ja mam inne normy ale Franek ma 122 przy normie do 17.
Ważny jest spadek a nie aktualny poziom.

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Mi zostały 3 kg do wagi sprzed ciąży. Ale łącznie chce zrzucić 10 kg jeszcze.
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 20:02   #866
siacha_ck
Zakorzenienie

Cytat:

Mi spadło tylko 5kg po porodzie- dziwne a teraz stoi w miejscu. Pewnie jestem tym przypadkiem, któremu waga stoi w miejscu dopóki kp. A zacznie spadać jak skończę karmić

My jutro idziemy do pediatry i tez się martwię tą zółtaczką. Moja nie umie z butelki pić, krztusi się, nie wiem jak bym jej miała przez kilka dni podawać mleko z butli. i jeszcze odciągać na każde karmienie, masakra, współczuję
Ja nie potrafię nawet karmić butelką i robi to Tż-et. Złapał ładnie i ściągnął 110 ml. Teraz się boję, że przyzwyczai się do butli i nie będzie chciał piersi. Przy każdym ściągnięciu rycze, bo nigdy nie dopuszczałam myśli, że będę karmić z butli. Nawet butelki nie kupowałam. Dostałam w szpitalu jakąś z nuka.
Cytat:
Nie przejmuj się tak tą bilirubiną. Do sześciu tygodni może być podwyższona. Ja mam inne normy ale Franek ma 122 przy normie do 17.
Ważny jest spadek a nie aktualny poziom.

---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ----------

Mi zostały 3 kg do wagi sprzed ciąży. Ale łącznie chce zrzucić 10 kg jeszcze.
Dzięki. Pediatra mówiła, że nawet do miesiąca może się utrzymywać.

WIKTORIA

SZYMON
Stary 2015-07-13, 20:13   #867
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:

Z tym wedzidelkiem to każdy chuj na swój strój. Nam normalnie laryngolog podziela a nie żaden chirurg...nie wiem po co to czekać...

Kurde ja nie wiem jak z kg bo wagi nie mam ale co nie założę to jak baleron się czuje...a jak coś co jest luzniejsze to mnie jeszcze poszerza...a chuj z tym wszystkim...

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 20:17   #868
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
U mnie też są poduszki:/
Ale do jakiego wieku dziecko musi jeździć tyłem do kierunku jazdy?
wg prawa można przodem od minimum: 9kg, 9m-cy i musi samodzielnie siedzieć, ale... zalecenia są trochę inne. im dłużej tym lepiej, bo to kwestia sił działających na dziecko w razie wypadku, nieproporcjonalnie ciężkiej głowy itd. optymalnie tak do 4-5 lat.

Cytat:
masakra... będziesz jeszcze gdzieś pytać?
mi wszyscy mówili że im szybciej tym lepiej. dla wszystkich. małe nie wie co się dzieje, nie boi się obcych, nie wymaga za bardzo przytrzymywania, wędzidełko cieniutkie, praktycznie żadnej krwi. a samo z siebie się nie wydłuży przecież.

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ----------

Cytat:
Z tym wedzidelkiem to każdy chuj na swój strój. Nam normalnie laryngolog podziela a nie żaden chirurg...nie wiem po co to czekać...
u nas też laryngolog.
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 20:19   #869
siacha_ck
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
wg prawa można przodem od minimum: 9kg, 9m-cy i musi samodzielnie siedzieć, ale... zalecenia są trochę inne. im dłużej tym lepiej, bo to kwestia sił działających na dziecko w razie wypadku, nieproporcjonalnie ciężkiej głowy itd. optymalnie tak do 4-5 lat.

masakra... będziesz jeszcze gdzieś pytać?
mi wszyscy mówili że im szybciej tym lepiej. dla wszystkich. małe nie wie co się dzieje, nie boi się obcych, nie wymaga za bardzo przytrzymywania, wędzidełko cieniutkie, praktycznie żadnej krwi. a samo z siebie się nie wydłuży przecież.
Jeszcze mi powiedziały, że jak dziecko by się krztusilo i w żaden sposób nie dało by się nakarmić to wtedy może.
Prawdopodobnie spróbujemy prywatnie. Z tego co wyczytałam to w późniejszym wieku nawet stomatolog może podciąć laserowo.

WIKTORIA

SZYMON
Stary 2015-07-13, 20:34   #870
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
ja też sie nie mieszczę i o ile nogi nie są juz najgorsze, tak brzuch......... wczoraj wzięłam pierwsza tabletkę anty - limetic i cały dzień dzisiaj jestem głodna :/nie wiem czy to przez to, czy przez pogodę bo pada dziś u nas i nawet z małą nigdzie nie byłam...
Co do ulewania, moja ulewa jak jej nie odbije tylko położę.

Dzisiaj znowu zaczeła jęczeć i jak tylko zaczeła to dałam jej pół czopka glicerynowego i kupa poszła i leży grzecznie (dałam bo 3 dni był ryk o kupę)
Co do tego odciagania, kurde i tak mam mało i boje sie ze jak zaczne odciagac to juz w ogóle nie bede miała co jej dać ;|
Chyba nie będziesz ściągniętego pokarmu wylewała??
Cytat:

Mehja do dwóch tygodni po porodzie miałam -2kg. Potem waga zaczęła spadać (woda) teraz od tygodnia stoi w miejscu. Ale z 28kg zostało 11.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości