|
|
#841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :)
ja już nie umiem karmić w różnych pozycjach
w szpitalu karmiłam najpierw na leżąco i to był dramat ale bałam się inaczej bo nie wiedziałam jak ją trzymać. Potem mnie nauczyli spod pachy a potem zaczęłam karmić w pozycji krzyżowej i jest idealna dla mnie ![]() ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:20 ---------- u mnie nie ma opcji bez wkładek, ostatnio po domu chodziłam bez i zaraz miałam mokry stanik. Z tymże mnie się wydaje, że u mnie to mleko się szybko kończy, mam duże ciśnienie ale nie mam dużo pokarmu wcale. ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- u mnie nie ma opcji bez wkładek, ostatnio po domu chodziłam bez i zaraz miałam mokry stanik. Z tymże mnie się wydaje, że u mnie to mleko się szybko kończy, mam duże ciśnienie ale nie mam dużo pokarmu wcale.
|
#842 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() kaczuszkanie wiem co Ci powiedzieć z tym pokarmem a skąd wiesz że masz zbyt mało?? Herbatki próbowałas?? A co do ilości znajadanego pokarmu to ja nie mam zielonego pojęcia ile moja zjada bo mm nie podawałam,swoje daje tylko z cyca. A co do kichania jeszcze...moja kicha jak szalona...i to zawsze parzyscie po 2 razy ![]() Ale jakaś padnięta jestem. |
|
|
|
|
#843 |
|
Zakorzenienie
|
Alkamor, moja też kicha, ma to po mnie
---------- Dopisano o 15:40 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- A jak jeździcie samochodem same z maluszkami to gdzie je wozicie, z tyłu czy z przodu?
|
#844 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z dwóch piersi mam wciąż ok 30 ml i nic sie nie zwiększa.
|
|
#845 |
|
Zakorzenienie
|
Kaczuszka - ja np sporo piję. Woda, herbatka z kopru dla dzieci, herbatka bocianek, karmi, mleko. Nawet w nocy po każdym karmieniu wypijam około pół szklanki wody. Na mnie to działa. Po prostu jak najwięcej płynów.
|
#846 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#847 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja woze z przodu, jest mi tak latwiej bo ja widze, moge podac smoczka jak wypadnie. W sumie caly czas jezdzi z przodu nawet jak w 3 jedziemy bo z przodu mam baze tak ze tylko fotelik "wklikuje" Moja tez czesto kicha |
|
|
|
|
#848 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Na mnie też płyny działają. |
||
|
|
|
#849 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czasami też ma tak, że w ogóle piersi nie chce. Nie ma, że przetrzymam. Nawet pół h potrafi się drzeć i muszę dać butelkę. Cytat:
Cytat:
![]() Raz nam się zdarzyło nie wykąpać jej, jak wróciliśmy z imprezy a ona już tak smacznie spała ![]() mehja jak ja dobrze Cię rozumiem W sobotę pojechałam do galerii kupić coś bo przecież w nic się nie mieszczę. Wróciłam z jeszcze większym nerwem Nic nie pasowało! Kompletnie nic. A że coś musiałam kupić to kurna kupiłam-3 bawełniane t-shirty... nic tylko bym ryczała z tego powodu :/ Matko, dzisiaj masakra;/ Mała daje w kość. Pobudka o 2.30 i dopiero teraz usnęła Przez cały dzień 'spała' łącznie może godzinę. Przez to tak cholernie marudziła
|
|
#850 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#851 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój też ![]() Cytat:
|
|
#852 | |
|
Zakorzenienie
|
A ja wczoraj poprawiałam sobie humor
Założyłam obcisłe jeansy, biały top i szpilki A w ogóle ważę 2 kg mniej niż przed ciążą ---------- Dopisano o 16:27 ---------- Poprzedni post napisano o 16:27 ---------- Cytat:
|
|
#853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to muszę obczaić, gdzie się wyłącza taką poduszkę...
|
|
#854 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale do jakiego wieku dziecko musi jeździć tyłem do kierunku jazdy?
|
|
#855 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wycisnę więcej niż 30ml. Piłam, robiłam wszystko żeby było więcej! I W trakcie ciąży piersi mi wcale nie urosły. Po porodzie ciężko mi było dojść do siebie, ciągle miałam jakieś stresy. Na początku Mały nie chciał łapać cyca, denerwował się a ja razem z nim... Ciężko mi było się z tym pogodzić, że mam tak mało pokarmu. Rozmawiałam z bardzo mądrą kobietą od laktacji i dużo kwestii mi uświadomiła. Już nie mam aż takiego ciśnienia, cieszę się z tego co mam i nie doszukuje się problemów. Czasami tylko mam ochotę rzucić ten pieprz***, buczący laktator w kąt, ale dzielnie odciągam te kropelki. A i też jeszcze nam pępek nie odpadł W sobotę minęły trzy tygodnieTrzyma się na włosku. Psikam i czyszczę Octaniseptem.
|
|
#856 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja i w brzuchu dala mi popalic i teraz tez strsznie sie kreci ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||||||||
|
|
|
#857 |
|
Zakorzenienie
|
Nam też długo dyndal kikut pepowiny, miałam wrażenie ze on wgl się nie wysusza.
Raz w nocy pampers nadszedł na pepek i namiekl zrobił się brzydki. Wzięłam spirytus i po 3 dniach odpadł. |
|
|
|
#858 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#859 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ale mam nadzieję, ze z czasem się zmieni Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
kopała jak szalona i teraz teżCytat:
![]() wiem, że to normalne u noworodka ale synek miał refluks i boję się, że będzie powtórka z rozrywki Cytat:
Cytat:
żadne badania nie udowodniły wpływu moja kicha jak szalona i czkawkę ma kilka razy dziennie Cytat:
ale tak mi źle z tym jak wyglądam bo zawsze byłam szczupła. tż mnie pociesza ale co z tego, na dwór się wstydzę wyjść niestety widać te 19kg na plusie i nie widzę, żeby cokolwiek spadało mimo, że apatyt mi teraz nie dopisuje |
|||||||||
|
|
|
#860 |
|
Zakorzenienie
|
Przy kolejnym przebieraniu odpadł ten kikut
My kąpiemy co drugi dzień. Mi jeszcze zostało do zrzucenia 9 kg ![]() Byliśmy dzisiaj zmierzyć poziom bilirubiny i wyszło 8,69 przy normie 1,20. Od razu poszłam do pediatry i stwierdziła, że to i tak nie jest dużo. Jeśli tylko kp to mam odciągnąć, zagrzać ale nie gotować, wstydzić i podać. Tak przez 2-3 doby, albo mm. Prawdopodobnie nie trawi enzymów zawartych w mleku. W piątek znowu pójdę na własną rękę sprawdzić czy spada poziom bilirubiny. Jestem załamana ![]() Poza tym byłam dopytac się o to podcięcie wędzidełka. Najwcześniej dopiero jak skończy pół roku, ze skierowaniem. A i tak decyzję o podcieciu podejmie chirurg z poradni Ładnie Wasze dzieciaczki przybierają ![]() Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dokładnie. Mam tak samo bo też przed ciążą byłam w miarę, co prawda narzekałam ale to było takie moje widzimisię, kompleksy. Ale teraz jestem naprawdę podłamana tym. Też apetytu za dużego nie mam. Mało co jem, zresztą nie mam kiedy. Złapię tylko coś w przelocie i tyle. Wczoraj się wkurzyłam i zaczęłam szukać siłowni ale wszystkie są daleko. I od razu myślenie, że tyle czasu mi zejdzie na dojazd+1-1,5h tam+powrót a przecież gdzie zostawię tyle tż'ta samego z małą, a niech coś się zacznie dziać itp.... Tż mnie wysyła, wspiera, pociesza i mówi, że naprawdę nie widać tego ale tylko bardziej mnie tym wkurza. Bo jak nie widać jak nie mieszczę się w nic:/
|
|
#862 |
|
Zadomowienie
|
ja też sie nie mieszczę i o ile nogi nie są juz najgorsze, tak brzuch.........
wczoraj wzięłam pierwsza tabletkę anty - limetic i cały dzień dzisiaj jestem głodna :/nie wiem czy to przez to, czy przez pogodę bo pada dziś u nas i nawet z małą nigdzie nie byłam... Co do ulewania, moja ulewa jak jej nie odbije tylko położę. Dzisiaj znowu zaczeła jęczeć i jak tylko zaczeła to dałam jej pół czopka glicerynowego i kupa poszła i leży grzecznie (dałam bo 3 dni był ryk o kupę) Co do tego odciagania, kurde i tak mam mało i boje sie ze jak zaczne odciagac to juz w ogóle nie bede miała co jej dać ;| |
|
|
|
#863 |
|
Zakorzenienie
|
Siacha to ładnie ci waga spadła.
Mi spadło tylko 5kg po porodzie- dziwne a teraz stoi w miejscu. Pewnie jestem tym przypadkiem, któremu waga stoi w miejscu dopóki kp. A zacznie spadać jak skończę karmić ![]() My jutro idziemy do pediatry i tez się martwię tą zółtaczką. Moja nie umie z butelki pić, krztusi się, nie wiem jak bym jej miała przez kilka dni podawać mleko z butli. i jeszcze odciągać na każde karmienie, masakra, współczuję |
|
|
|
#864 |
|
Zakorzenienie
|
Ja przytylam 11kg, po porodzie spadło mi 5kg. Ostatnio miałam 4 kg na + ale to z tydzień temu.
Lenka zaczęła się świadomie uśmiechać Przywitałam się z nią po drzemce i gadalam i pokazała dziaselka w szerokim uśmiechu |
|
|
|
#865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ważny jest spadek a nie aktualny poziom. ---------- Dopisano o 19:30 ---------- Poprzedni post napisano o 19:27 ---------- Mi zostały 3 kg do wagi sprzed ciąży. Ale łącznie chce zrzucić 10 kg jeszcze.
|
|
#866 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka |
||
|
|
|
#867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurde ja nie wiem jak z kg bo wagi nie mam ale co nie założę to jak baleron się czuje...a jak coś co jest luzniejsze to mnie jeszcze poszerza...a chuj z tym wszystkim... |
|
|
|
|
#868 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
mi wszyscy mówili że im szybciej tym lepiej. dla wszystkich. małe nie wie co się dzieje, nie boi się obcych, nie wymaga za bardzo przytrzymywania, wędzidełko cieniutkie, praktycznie żadnej krwi. a samo z siebie się nie wydłuży przecież. ---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:15 ---------- u nas też laryngolog. |
||
|
|
|
#869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Prawdopodobnie spróbujemy prywatnie. Z tego co wyczytałam to w późniejszym wieku nawet stomatolog może podciąć laserowo. Wysłane z mojego C2105 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#870 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:34.

a skąd wiesz że masz zbyt mało?? Herbatki próbowałas?? 
:

Nie wycisnę więcej niż 30ml. Piłam, robiłam wszystko żeby było więcej! I
06.09.2014 

wczoraj wzięłam pierwsza tabletkę anty - limetic i cały dzień dzisiaj jestem głodna :/nie wiem czy to przez to, czy przez pogodę bo pada dziś u nas i nawet z małą nigdzie nie byłam...
a teraz stoi w miejscu. Pewnie jestem tym przypadkiem, któremu waga stoi w miejscu dopóki kp. A zacznie spadać jak skończę karmić