Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 4 - Strona 36 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-13, 20:29   #1051
czajelka
Rozeznanie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 4

Hanka20 bakalie które dodaje to suszona zurawina i albo wiórki kokosowe albo sezam z sezamem smaczniejsze 😉

II kreseczki 30.07.2014

Czekamy na nasza Malutką Miłość
czajelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 20:29   #1052
DomimaZet
Zakorzenienie

HANIA -juz wrzucam
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 20:32   #1053
niunka2015
BAN stały

DOMINA pieke. Kroje w cienkie plastry, sole, posypalam troche czosnkiem w proszky, skrapiam oliwa i do puekarnika.

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

Cytat:
Napisane przez siempre Pokaż wiadomość
Zaraz mnie cos tu trafi :/ tz pochwalil się ze jak się kapalam to babcia dala spróbować małemu miodu bo plakal ;/ nie zostawie juz dziecka jak nie będzie spalo w jej obecności.
:banghead:
niunka2015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 20:33   #1054
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunka2015 Pokaż wiadomość
DOMINA pieke. Kroje w cienkie plastry, sole, posypalam troche czosnkiem w proszky, skrapiam oliwa i do puekarnika.
Pycha to musi być. Kupię jutro bataty i zrobię. A bardzo cienkie te plasterki? Faktycznie jak chipsy?
Stary 2015-07-13, 20:33   #1055
kana158
Zakorzenienie

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;52071865]A krolika cloud b masz? Bo cos Domima pisala,ze one podobne te szumy mają,dobrze kojarze?
Ja mam taka zabawkę biedronke,ktora gada "prosze,dziękuję,przepras zam" i nie wiem czy juz malej takie cos włączać ? [/QUOTE]

Ja mam taka pszczole, która gada "1,2,3 - to liczby" "a,b,c - super" i takie tam bzdety + śpiewa i Mała ją uwielbia. Nawet sama próbuje ją sobie włączyć (z różnym efektem)
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 20:34   #1056
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Zaraz mnie cos tu trafi :/ tz pochwalil się ze jak się kapalam to babcia dala spróbować małemu miodu bo plakal ;/ nie zostawie juz dziecka jak nie będzie spalo w jej obecności.
Masakra. Ale bym się wkurzyla. Moja mama uparcie chce dawać wodę z cukrem choć wie ze się nie zgadzam na to.. . I cały czas jest o to wojna...
Stary 2015-07-13, 20:41   #1057
kana158
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
No i mnie juz jakiś czas nie ma spania na spacerach. Mojemu Małemu się nudzi. On w ogóle nienawidzi być w pozycji leżącej. Pollezaca jeszcze obleci ale najlepsza to prawie że pionowa na rękach. .. eh... w foteliku jest mu ok bo się rozgląda i wszystko widzi

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

A te chipsy z batatow to smażysz? Czy pieczesz? Czy jak?
U nas to samo. Wózek nadaje się tylko do spania 😀 w foteliku nie lubię jej sadzac, bo jakaś taka ugnieciona w nim jest, za to krzesełko super się sprawdza, sadzam Małą i mnie obserwuje jak krzatam się po kuchni. Czasem pobawi się zabawkami na pałaku i w sumie mam jakieś 30min spokoju 😜

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Cytat:
Ja bym w ogóle z teściową dziecka nie zostawiła 😜
Ostatnio wystarczyło, że wyszłam na 2 min do toalety i ona już Mała siup na ręce, na co moja kochana córeczka bek w nieboglosy 😀😀 i mama musiała ratować 😉
kana158 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 20:41   #1058
siempre
Wtajemniczenie

Cytat:
Masakra. Ale bym się wkurzyla. Moja mama uparcie chce dawać wodę z cukrem choć wie ze się nie zgadzam na to.. . I cały czas jest o to wojna...
Najlepsze ze tz nie widzi nic w tym złego bo przecież to była sladowa ilość. Może w ogóle przestane karmic niech juz mu kielbase daja :/ jeszcze jak szlam kapac się to tz ze da małemu butle. A w kąpieli mi z cyckow kapie ale lepiej dac mm bo maly kweka. Ale jestem zła :/
siempre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 20:43   #1059
DomimaZet
Zakorzenienie

No to u mnie teraz się sprawdza ta huśtawka która kupiłam ostatnio pod wpływem emocji He he I póki co odpukać jest świetna i się sprawdza bo przecież to moje dziecko z niczego się chyba nie cieszy tak jakoś bardzo ))) no podejrzewam ze to twoje wypasione krzesełko ma też takie ustawienie na plecki żeby było wygodnie i zdrowo przede wszystkim
Stary 2015-07-13, 20:44   #1060
cashmere
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezawsze Pokaż wiadomość
hej

Ma ktoras dzidzia problem z uczuleniem czy czyms takim? Moj ma niby lojotokowe zapalenie skory, ma szorstkie plamy na buzi zachodzace na glowke, na poczatku to byla ciemieniuszka, ale pozniej sie to jakby zaognilo, mamy dwie mascie jedna z cynkiem(brudzaca) druga z rutinoskorbinem i mamy smarowac jedna jeden policzek, druga drugi, lekarze zapewnili, ze to nie uczulenie i by nie stosowac jakiejsc specjalnej diety
A czemu tak ze jedna masc na jeden policzek a na drugi inna?

jestem mamą
cashmere jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 20:44   #1061
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
U mnie jeszcze nic z tych rzeczy a jak u Was?

Przyszła dziś paczka z c&a oto ubranko do chrztu dla Filipka i dwie bluzy jeszcze zamówiłam. Kurde nie umiem dodawać więcej fotek naraz wiec zaraz będą bluzy
Ale ladne! I nie takie konwencjonalne, fajowe naprawde.

Cytat:
No ja nie mogę!! Już trzeci raz pisze tego posta co chwile mnie wywala z apki. Tez tak macie?

GOCZEK mój też już długo potrafi czasem utrzymać zabawkę fajnie się patrzy na to, jak nabywa nowe umiejętności
Moja tak od 3-4dni mega postepy poczynila rozwojowe,zwlaszcza w gadaniu,a dzis jak jej spiewalam to tak pojekiwala ze mną 😍
Tez mnie czasami z apki wywala :/
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-07-13, 20:44   #1062
kar0ola
Rozeznanie

Cytat:
U mnie chipsy z batatow tez dobre wyszly. Mozesz dac przepus na tee kotlety?

Moja tez nie spu caly czas, zazwyczaj najpuerw sie rozglada potem drzemnie a pitem dalej rozglada
Fajne ze sie rozglada, a nie jeczy... moja to pobija rekordy ostatnio chyba sprawdza moja wytrzymałość.

ja robilam z kaszy gryczanej w woreczku oczywiscie najlepsza jest taka sypana ale w domu tylko taka, a ochota ogromna to coz ja robilam z takich proporcji i wyszlo pięć okrągłych, niewielkich kotletów

100gr kaszy gryczanej
ćwiartka pora ( biała końcówka )
ćwiartka cebuli ( chociaz ja bym dała połowke ale nie chcialo mi sie dokrajac taki ze mnie leń )
jajko
mąka
bułka tarta
sól, pieprz, czerwona papryka

kaszę ugotowalam, ostudzilam, wrzucilam do miski i zblendowalam.
Pora dusisz w rondelku na mniej wiecej 3 lyzkach wody do miękkości. Cebulę szklisz na oleju.
Do kaszy wrzucasz jajko, łyżke mąki, łyżke bułki tartej, pora, cebule i przyprawy. Mieszasz po czym formujesz kotleciki i obtaczasz w bułce tartej. Smazysz na oleju po kilka minut z kazdej strony
Ja planuje podac je z sosem pieczarkowym i buraczkami, ale same w sobie juz są dobre

Cytat:
No i mnie juz jakiś czas nie ma spania na spacerach. Mojemu Małemu się nudzi. On w ogóle nienawidzi być w pozycji leżącej. Pollezaca jeszcze obleci ale najlepsza to prawie że pionowa na rękach. .. eh... w foteliku jest mu ok bo się rozgląda i wszystko widzi

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

A te chipsy z batatow to smażysz? Czy pieczesz? Czy jak?
Właśnie ja tez podpinam sie do pytania

Domima widzialam Twoje foteczki w klubie super ładna kobitka z Ciebie Rzesy cudne ! Ja to bym chetnie poszla gdzies sobie zrobic ale tyleee pieniedzy kurcze to kosztuje a moze zniszczyc rzesy
kar0ola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 20:45   #1063
sunny_eyes
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Belka15 Pokaż wiadomość
Obecnie braliśmy Esputicon. Ale jutro musze być u lekarza to i jego zapytam.

A kolki się kończą w 3 miesiącu życia?
Tez mamy esputicon i jak mam wrażenie ze cos nie tak z brzuszkiem to chwile potem ida purty i bekanie. Plus za cene i ze nie trzeba dużo podawać.

Cytat:
A ja czekam na karmi i kanapeczki mały prawie śpi a potem przynajmniej tz ma taka nadzieje dlatego mi kanapki robi.
Heh zrobilem kanapki idziemy do lozka?

Cytat:
Napisane przez kar0ola Pokaż wiadomość
Wasze dzieci tez rzuciły spanie na spacerach ? Moja juz praktycznie w ogole nie śpi w wozku. W dodatku mam wrazenie ze strasznie irytuje ja to lezenie i nigdzie nie moge wyjsc do zadnego sklepu i tak dalej bo wiecznie jeczy.. na spacerowke jeszcze za wczesnie co nie ? cholera nie wiem juz co zrobic, jedynie jak wyjde z nia na mega spiocha to zasnie na 20 minut chociaz...
U nas ost jest mniej więcej taki schemat
Rozgladanie sie
Zaczynam się nudzic i marudzić
Pospie troche
Rozgladam sie znowu albo placz jesli juz czas jesc

Cytat:
Omg chyba bym rozniosla... a juz na pewno nie mialaby szans na zostanie z dzieckiem.
sunny_eyes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 20:47   #1064
Belka15
Rozeznanie

Cytat:
Zartujesz ? Masakra!

Cytat:
Najlepsze ze tz nie widzi nic w tym złego bo przecież to była sladowa ilość. Może w ogóle przestane karmic niech juz mu kielbase daja :/ jeszcze jak szlam kapac się to tz ze da małemu butle. A w kąpieli mi z cyckow kapie ale lepiej dac mm bo maly kweka. Ale jestem zła :/
przepraszam ale wyobrazilam sobie taką małą kruszynka która trzyma w ręce kiełbasę i ją wcina jak batona.
Co do mleka to czemu mu nie powiesz "nie"?
Belka15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 20:52   #1065
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Fajne ze sie rozglada, a nie jeczy... moja to pobija rekordy ostatnio chyba sprawdza moja wytrzymałość.

ja robilam z kaszy gryczanej w woreczku oczywiscie najlepsza jest taka sypana ale w domu tylko taka, a ochota ogromna to coz ja robilam z takich proporcji i wyszlo pięć okrągłych, niewielkich kotletów

100gr kaszy gryczanej
ćwiartka pora ( biała końcówka )
ćwiartka cebuli ( chociaz ja bym dała połowke ale nie chcialo mi sie dokrajac taki ze mnie leń )
jajko
mąka
bułka tarta
sól, pieprz, czerwona papryka

kaszę ugotowalam, ostudzilam, wrzucilam do miski i zblendowalam.
Pora dusisz w rondelku na mniej wiecej 3 lyzkach wody do miękkości. Cebulę szklisz na oleju.
Do kaszy wrzucasz jajko, łyżke mąki, łyżke bułki tartej, pora, cebule i przyprawy. Mieszasz po czym formujesz kotleciki i obtaczasz w bułce tartej. Smazysz na oleju po kilka minut z kazdej strony
Ja planuje podac je z sosem pieczarkowym i buraczkami, ale same w sobie juz są dobre

Właśnie ja tez podpinam sie do pytania

Domima widzialam Twoje foteczki w klubie super ładna kobitka z Ciebie Rzesy cudne ! Ja to bym chetnie poszla gdzies sobie zrobic ale tyleee pieniedzy kurcze to kosztuje a moze zniszczyc rzesy
Jezu dziękuję za komplement. Nie za bardzo je umiem odbierać bo mam inne zdanie na swój temat - ale nie lubię o tym mówić-no nie podobam się sobie i juz. No a rzęsy wiesz. . Wiadomo że niszczą to co naturalne -z wszystkim tak jest. Co naturalne to naturalne - ja juz robie rzęsy ponad dwa lata... wcześniej też robiłam ale jak ściągnęłam to nie było ciekawie... teraz to robie z wygody - paznokcie mam swoje wiec to jedyny dla mnie luksus ze wyjdę raz w miesiącu żeby je sobie naprawić
Przepis sobie zapisałam - co prawda nie przepadam za kasza gryczana ale przepis brzmi smakowicie i jestem ciekawa jak takie kotleciki smakują ))
Stary 2015-07-13, 20:52   #1066
kar0ola
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ----------

:banghead:
nie wiem gdzie ja tu kupie bataty. Ty gdzie kupujesz??
Jutro z rana biegne do polskiego sklepu po bób bo do poludnia wykupuja a jest raz w tygodniu

Cytat:
Napisane przez kana158 Pokaż wiadomość
U nas to samo. Wózek nadaje się tylko do spania 😀 w foteliku nie lubię jej sadzac, bo jakaś taka ugnieciona w nim jest, za to krzesełko super się sprawdza, sadzam Małą i mnie obserwuje jak krzatam się po kuchni. Czasem pobawi się zabawkami na pałaku i w sumie mam jakieś 30min spokoju 😜

---------- Dopisano o 21:41 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Ja bym w ogóle z teściową dziecka nie zostawiła 😜
Ostatnio wystarczyło, że wyszłam na 2 min do toalety i ona już Mała siup na ręce, na co moja kochana córeczka bek w nieboglosy 😀😀 i mama musiała ratować 😉
jakie krzeselko ?? coś chyba pominelam
Ja tez nie lubie fotelika.. dobrze to ujelas ze jakas taka ugnieciona w nim jest :/
tutaj wiekszośc rodzicow wozi dzieci w fotelikach samochodowych na stelazach zamiast w wozkach
Stary 2015-07-13, 20:53   #1067
siempre
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Belka15 Pokaż wiadomość
Zartujesz ? Masakra!

przepraszam ale wyobrazilam sobie taką małą kruszynka która trzyma w ręce kiełbasę i ją wcina jak batona.
Co do mleka to czemu mu nie powiesz "nie"?
Powiedzialam nie to dostał miodu do sprobowania :/
siempre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 20:54   #1068
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9
Konto usunięte

Cytat:
O kurka! Miod jest z tego co czytalam silnym alergenem i jak ktos ma pecha i ma na niego alergie to moze do wstrzasu prowadzic.to juz woda z cukrem bezpieczniejsza...

Moja spacery lubi w wozku,ale czesto na czuja jedzie,lubi sie gapic na moja twarz i zawieszki ma przed nosem.czasem tez spi,najczesciej przy szumie fontanny a placze czesto jak wracamy do domu,jakas czujke ma chyba
71253839b04673f7804766e160d807ea33c37805_6578f4849ccb9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 20:54   #1069
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
nie wiem gdzie ja tu kupie bataty. Ty gdzie kupujesz??
Jutro z rana biegne do polskiego sklepu po bób bo do poludnia wykupuja a jest raz w tygodniu

jakie krzeselko ?? coś chyba pominelam
Ja tez nie lubie fotelika.. dobrze to ujelas ze jakas taka ugnieciona w nim jest :/
tutaj wiekszośc rodzicow wozi dzieci w fotelikach samochodowych na stelazach zamiast w wozkach
Mi to się wydaje ze niewygodna jest ta pozycja w foteliku :-/

U nas bataty są w kauflandach a u Ciebie to nie wiem ale napewno w jakimś supermarkecie będą.
Karola a jak sprawa z kotka? Macie ja dalej? Jak się zachowuje?
Stary 2015-07-13, 20:55   #1070
madzixx88
Zakorzenienie

Kamilove, Sonia-jutro ciecie i farba leci nie moge sie doczekać ale pewnie z 5 cm Max zetnę jak zwykle

Karola-moja potrafi w wózku i 3h spac, jak jest tuż przed zaśnięciem to wystarczy, ze ja tam włożę i juz odlatuje a jak nie spi to po chwili jeżdżenia odlatuje..
Zwykle cały spacer przesypia a jak sie juz przebudzi to sie rozglada albo na zabawki patrzy
Ona ma to po mnie tak samo sprawa wyglada ze spaniem w aucie
No ale moja córka z tych śpiących bez problemow wiec bym sie zdziwiła jakby było inaczej

Domima -musze wejśc do klubu Cie zobaczyć

Rosi-ale straszna sytuacja z tym pępkiem, chyba bym zawału dostała

Belka-ja jem normalnie owsiankę od początku kp

Siempre-ale odwaliła Twoja tesciowa z tym miodem, ja nie wiem ze tak sobie pozwalają robić cos wbrew woli??
Ja raz opieprzyłam tesciowa jak wzięła mała na ręce to teraz np stoi nad mała i mówi 'babcia by wzięła Alunke na ręce ale mamusia mówi, ze nie '
madzixx88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 20:56   #1071
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cos na szorstka skore na stopach polecacie?

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 20:57   #1072
niezawsze
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie jeszcze nic z tych rzeczy a jak u Was?

Przyszła dziś paczka z c&a oto ubranko do chrztu dla Filipka i dwie bluzy jeszcze zamówiłam. Kurde nie umiem dodawać więcej fotek naraz wiec zaraz będą bluzy
u nas tez nie, dupka za ciezka ;P
bardzo ladne rzeczy

Cytat:
Ale za to cwiczymy.
Ja lubie black exoresso i biakego truskawkowego chyba najbardziej,wszystkie sa dobre
a jadlas creme brulle? musze sprobowac

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
A moja bubka dzis nie bardzo dawała sie polozyc spac hehe, ale ręce TZeta podziałały uspokajająco. Zrobiłam sobie zapiekanki z bagietki niam i pije colę mała a co ;p raz mozna
ja jak mialam obrone, a pozniej impreze po, pozwolilam sobie na red bulla, ale w domu mnie nie bylo od 7 do 22, wiec pewnie juz nic nie mialam z red bulla w sobie, bo rano go wypilam
Cytat:
Przewtocila sie raz z brzucha na plecy, juz dawno, ostatnio 2 razy odwrotnie a pitem jakos nie
brawo

mi tz kupil daim loda... no nic tez przygarne do siebie

Maciuś
niezawsze jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 21:00   #1073
DomimaZet
Zakorzenienie

A to moja najukochansza psina

---------- Dopisano o 21:00 ---------- Poprzedni post napisano o 20:58 ----------

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
Kamilove, Sonia-jutro ciecie i farba leci nie moge sie doczekać ale pewnie z 5 cm Max zetnę jak zwykle

Karola-moja potrafi w wózku i 3h spac, jak jest tuż przed zaśnięciem to wystarczy, ze ja tam włożę i juz odlatuje a jak nie spi to po chwili jeżdżenia odlatuje..
Zwykle cały spacer przesypia a jak sie juz przebudzi to sie rozglada albo na zabawki patrzy
No ale moja córka z tych śpiących bez problemow wiec bym sie zdziwiła jakby było inaczej

Siempre-ale odwaliła Twoja tesciowa z tym miodem, ja nie wiem ze tak sobie pozwalają robić cos wbrew woli??
Ja raz opieprzyłam tesciowa jak wzięła mała na ręce to teraz np stoi nad mała i mówi 'babcia by wzięła Alunke na ręce ale mamusia mówi, ze nie '
Ha ha ha to załatwiłas pięknie tesciowke - i dobrze-niech wie kto tu rządzi ))
Stary 2015-07-13, 21:00   #1074
kar0ola
Rozeznanie

SIEMPRE tyle dobrego ze miod a nie coś innego. Nikt nie powinien decydować jako pierwszy co Twoje dziecko bedzie jadlo i kiedy. Nie ładnie z jej strony. Zero szacunku do matki pod tym wzgledem :/

Co do mleczka, co ten Twoj tz odwala za akcje ? skoro masz mleko to wspaniale ! karm cycem, zadne mm nie zastapi Twojemu dziecku mleka matki wiec skoro masz to szczescie to czemu masz karmic mm ? nie jedna mama chcialaby miec pokarm, a niestety nie ma.. co on jakis nie powazny ten Twoj facet

Cytat:
Jezu dziękuję za komplement. Nie za bardzo je umiem odbierać bo mam inne zdanie na swój temat - ale nie lubię o tym mówić-no nie podobam się sobie i juz. No a rzęsy wiesz. . Wiadomo że niszczą to co naturalne -z wszystkim tak jest. Co naturalne to naturalne - ja juz robie rzęsy ponad dwa lata... wcześniej też robiłam ale jak ściągnęłam to nie było ciekawie... teraz to robie z wygody - paznokcie mam swoje wiec to jedyny dla mnie luksus ze wyjdę raz w miesiącu żeby je sobie naprawić
Przepis sobie zapisałam - co prawda nie przepadam za kasza gryczana ale przepis brzmi smakowicie i jestem ciekawa jak takie kotleciki smakują ))
Ahh ale tak pieknie wygladaja.. Gdyby nie to ze ja swoje mam w miare to juz bym zrobila, ale wlasnie wiem jak sie odwaze to moje ucierpią

Takie troche wege mielone moze akurat Ci posmakują kto wie hihi

Cudneeee ubranka bardzo mi sie podobaja

Edytowane przez kar0ola
Czas edycji: 2015-07-13 o 21:05
Stary 2015-07-13, 21:02   #1075
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
u nas tez nie, dupka za ciezka ;P
bardzo ladne rzeczy

a jadlas creme brulle? musze sprobowac

ja jak mialam obrone, a pozniej impreze po, pozwolilam sobie na red bulla, ale w domu mnie nie bylo od 7 do 22, wiec pewnie juz nic nie mialam z red bulla w sobie, bo rano go wypilam

brawo

mi tz kupil daim loda... no nic tez przygarne do siebie
Ja jadłam creme brulle - to natomiast mój ulubiony )))
Stary 2015-07-13, 21:02   #1076
Belka15
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Cos na szorstka skore na stopach polecacie?
Olek rycynowy
Belka15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 21:03   #1077
gossip_girl21
Zakorzenienie

Ogladajcie TVN masakra!!!!!

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 21:07   #1078
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
Ogladajcie TVN masakra!!!!!
Ja właśnie przelaczylam. Ja nie umiem takich rzeczy oglądać....

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:04 ----------

SIEMPRE a ile ta tesciowka jeszcze będzie u Was? Bo tak pokombinuje ze zepsuje jeszcze wasze relacje -bo niepotrzebna była ta cała akcja :-( nie denerwuj się-pogadaj może z tz na spokojnie.
Stary 2015-07-13, 21:07   #1079
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
hej

Juz wiem czemu tyle nie wchodzilam na forum, chcialam schudnac, a pierwsze co po powrocie widze to pizza, skrzydelka, tortilla... mniam

Niunka dolaczam do wielbicielek magnum, jeden dziennie musi byc obecnie tiramisu magnum moj faworyt
Siemka

Cytat:
dobra otworzylam lecha free limonka z mieta- polecam, co tam u was? mniej wiecej wiem, ze rosna wam dzieci jak na drozdzach, moj bodziaki tez 74 ze smyka nosi i sa na styk, ale one sa jakies male.

ze smyka mamy taka oball polecamy, bo widze, ze tez kupowalyscie http://www.smyk.com/oball-pierscieni...y-dla-dzieci-p

tez wam sie tak slinia dzieci i pchaja lapki do buzi? Moj smoka nadal nie, zresztą juz nie probuje.

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:51 ----------

przestan jestes chudsza pewnie z 10kg ode mnie

powinny, ale to nie jest regula, u nas tak bylo z Maja
slini sie, rączki zjada tak ze body mokre do łokcia

smok be

Cytat:
Przekrecaja sie wam juz dzieci z pleckow na brzuszek i odwrotnie? albo ktores juz ma zabek pierwszy?

2 razy się przewrócił z brzuszka na plecki

Cytat:
Skiepscilo się cytowanie
Jak ja bym zjadła magnuma! !!

CZAJELKA mniam te ciasteczka muszą być pycha. A powiedz jakie dodajesz bakalie? Ja jeszcze nie jadłam żadnych podczas kp. I czy zamiast masła można użyć margarynę? Bo ja nie mogę mleka :/

ja jem suszona żurawine

Cytat:

Niepoważna

Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość

Hehe. No i super. Posłuszna teściowa
Moja pyta Julka jak gdzies wychodzimy - to gdzie ty jedziesz? Hehe
Stary 2015-07-13, 21:10   #1080
niunka2015
BAN stały

Cytat:
Pycha to musi być. Kupię jutro bataty i zrobię. A bardzo cienkie te plasterki? Faktycznie jak chipsy?
No bardziejjak talarki.czym ciensze tym szybciejsie upieka

---------- Dopisano o 20:10 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Cytat:
Alepo co? Nie kumam tej wody z cukrem...
niunka2015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości