Mamusie październikowe 2015, część 4 :) ! - Strona 134 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-13, 21:56   #3991
Daisy 85
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !

Jezu, doczytałam zaległości i już nie mam siły odpisywać, tyle tego było
Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Znalazłam fotelik Maxi Cosi z bazą za 300 zł używany i nie wiem czy coś nie tanio. Wygląda ładnie nawet. Chyba jutro zadzwonimy i się umówimy na oglądanie bo niedaleko nas
No ja też wyczaiłam za 390zł, ale wydaje mi się ta cena podejrzana... a nie mam możliwości oglądnąć :-(

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Tak fotelik w bazie montujesz tyłem do kierunku jazdy. Ten drugi dla większego dziecka chyba już przodem. Ten na pasy też montujesz tyłem do kierunku jazdy.
kurcze nie ma możliwości przodem?! bez sensu to jak będę prowadzić to dziecka nie będę widzieć?! no chyba, że poduszki powietrzne z przodu odepnę... załamała mnie ta informacja...

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
No, przyszedł taki moment, kiedy seks "na misjonarza" zaczął dawać więcej ubawu niż rozkoszy
ja już zapomniałam jak ta pozycja wygląda dosyć szybko mi się brzuszek rozrósł

Cytat:
Ja się pewnie nie odejdę bez bóli krzyżowych, bo co miesiąc to przeżywałam, a u mnie nie ma znieczulenia w spzitalu Juz by mi się to przydało na ból pleców i nóg :/
wiem coś o tym, przy mojej endometriozie, miesiączki to był prawdziwy koszmar... a słyszałaś, że ivf jest zaleceniem do cesarki?! (brakuje mi odpowiedniego słowa, chodzi o to, że łatwiej o cesarkę) tak gdzieś czytałam, ale nie wiem czy to prawda...

Cytat:
Napisane przez amelia177 Pokaż wiadomość
PIK 1 czy PIK2
EARTH BROWN czy RUBIN RED
Co prawda podjęłaś juz decyzję, ale i ja się wypowiem
Ja podzielam zdanie Niud i Elvegirl PIK1 i Czerwień

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
A jedyny plus wizyty w poradni patologii jest taki, że z zaskoczenia zrobili mi szybkie USG i wiem że mam już 1,2kg córci
Super!!!

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
Wrzucam i idę jeść lody
Wygląda jak nowy i to rozsuwanie bardzo praktyczne

[QUOTE=Oliath;52070805A to się też pochwalę, tu mój zestaw dla Kubulka: kosz na bujaczku z pościelką, ochraniacz na łóżeczko, koszyczek na drobiazgi, śpiworek, ręczniczek, zawieszki właśnie rozpakowałam [/QUOTE]

Strasznie mi się podobają takie słodkie komplety

Cytat:
I dobrze obstawiałaś, jak to powiedział gin "klasyczny objaw hamburgera" Ja na tym zwykłym usg niewiele kumam, ale ponoć na tej fotce którą Wam tu wrzucam wszystko widać idealnie :P
róż króluje gratuluję
Nawet mi się zrymowało

Cytat:
Ja będę szukać czerwonego fotelika
Tylko proszę nie podkup mi mojego upatrzonego na licytacji tak jak laktataora
Ps.jaki przyszedł, rzeczywiście taki mało używany???
Ja czyham na kolejny, ale aukcja kończy się za ponad tydzień, ale jedną konkurentkę mam mniej
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 21:56   #3992
malinowa4
Zakorzenienie

Elve gratki z okazji ujawnienia się pipuszki

Oliath cudne

zabić tż to mało stół nowy, świeży obrusik to już musiał upieprzyć keczupem

was też tak bolą żebra?
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 21:59   #3993
gosiek0388
Zadomowienie

któraś tu dziewuszka pisała o robalach chyba w tych fiki miki materacach o ile mnie pamięć nie myli
Malinowa4 mnie jeszcze żebra nie bolą ale pewnie to przede mną bo ty 2 tygodnie przede mną

frik frik pisz do nas a nie podczytuj , bo wyślemy list gończy za Tobą :P

Edytowane przez gosiek0388
Czas edycji: 2015-07-13 o 22:07
gosiek0388 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 22:05   #3994
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
was też tak bolą żebra?
Mnie bolały od zbyt twardego materaca...
I tu ukłony dla Gosiek, nie posłuchałam Cię, przerzuciłam materac na stronę lato i to był koszmar!!! po odwróceniu z powrotem na zimę wysypiam się ja cesarz jednak warto Was słuchać

Mam pytanko, kupować rogala do karmienia czy fasolkę?! Bo kuzynka mówiła, że fasolka służyła jej do spania w ciąży a później też do karmienia córeczki, co myślicie?!

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
któraś tu dziewuszka pisała o robalach chyba w tych fiki miki materacach o ile mnie pamięć nie myli
Tak pisały dziewczyny i się zastanawiam czy tylko w tych czy ogólnie lepiej kokosu unikać. Aż mnie ciarki przechodzą jak pomyślę, że ja w swoim materacu mam wkładkę kokosową... skąd te robale się biorą?!
Stary 2015-07-13, 22:08   #3995
malinowa4
Zakorzenienie

Ja mam rogala ale nie śpię na nim (od tego jest tż ) ale do karmienia będę mieć

---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ----------

mnie żebra bolą bo łożysko chyba naciska jak leżę to jest ok
Stary 2015-07-13, 22:09   #3996
amelia177
Rozeznanie

Cytat:
Malinowa4 mnie jeszcze żebra nie bolą ale pewnie to przede mną bo ty 2 tygodnie przede mną jesteś
yyy...ale to chyba w tych Gruka- kokos?
Ból żeber to podobno normalka w naszych tygodniach bo dzidzia zaczyna się tam wciskać.
Moja kobitka leży chyba wzdłuż brzucha, bo czuję ją po bokach i ciągle nie wiem czy to co mocniej wystaje to głowa czy dupcia

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość

Mam pytanko, kupować rogala do karmienia czy fasolkę?! Bo kuzynka mówiła, że fasolka służyła jej do spania w ciąży a później też do karmienia córeczki, co myślicie?!

---------- Dopisano o 22:05 ---------- Poprzedni post napisano o 22:03 ----------

Tak pisały dziewczyny i się zastanawiam czy tylko w tych czy ogólnie lepiej kokosu unikać. Aż mnie ciarki przechodzą jak pomyślę, że ja w swoim materacu mam wkładkę kokosową... skąd te robale się biorą?!
Ja mam tego robala długiego do spania i się zastanawiam, czy on będzie dobry do karmienia, bo nie jest aż taki wygięty, hmm a ten mały do karmienia wydaje się poręczniejszy.

No ja też się zraziłam, po czytaniu o tych robalach, ale patrząc na allegro i znajomych to najbardziej popularna opcja :/

Aniołek 11.03.2015
amelia177 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 22:11   #3997
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko proszę nie podkup mi mojego upatrzonego na licytacji tak jak laktataora
Ps.jaki przyszedł, rzeczywiście taki mało używany???
Ja czyham na kolejny, ale aukcja kończy się za ponad tydzień, ale jedną konkurentkę mam mniej
Nie mów, że Elve podebrała Ci laktator ?...

Jezu, a jaki masz upatrzony, bo ja też.................
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 22:11   #3998
gosiek0388
Zadomowienie

wydaje mi się że fasolka lepsza bo mniejsza , bardziej zgrabna
ja też mam kokos myśle że to pewnie pod wpływem potu, wilgoci, ciepła, lęgną się te robale
Stary 2015-07-13, 22:15   #3999
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:

Ja mam tego robala długiego do spania i się zastanawiam, czy on będzie dobry do karmienia, bo nie jest aż taki wygięty, hmm a ten mały do karmienia wydaje się poręczniejszy.

No ja też się zraziłam, po czytaniu o tych robalach, ale patrząc na allegro i znajomych to najbardziej popularna opcja :/
ja mam właśnie taką mniejszą raczej specjalnie do karmienia niż spania

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

http://allegro.pl/fasolka-rogal-podu...845722303.html
o taką
Stary 2015-07-13, 22:20   #4000
gosiek0388
Zadomowienie

no ja tez fasolkę mam.... ale w sklepie....
,boshee jestem w czarnej doopie z tymi zakupami wszystkimi
co ze mnie za matka bedzie
bedzie trzeba wyjść ze szpitala , powiem ej dziecko musisz poczekać jeszcze z 3 dni w szpitalu bo nie mam cie w co zapakować , ubrać , i tyłka czym wytrzeć , bo za 3 dni dojdzie mi przesyłka z allegro

Czas edycji: 2015-07-13 o 22:23
Stary 2015-07-13, 22:21   #4001
emylka86
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze nie ma możliwości przodem?! bez sensu to jak będę prowadzić to dziecka nie będę widzieć?! no chyba, że poduszki powietrzne z przodu odepnę... załamała mnie ta informacja...
chyba wszystkie te pierwsze foteliki montuje się tyłem i w sumie tak jest najbezpieczniej

Cytat:

wydaje mi się że fasolka lepsza bo mniejsza , bardziej zgrabna
ja też mam kokos myśle że to pewnie pod wpływem potu, wilgoci, ciepła, lęgną się te robale
u nas nie ma a młody śpi już 3 rok na takim materacu

kurcze chyba też muszę sobie fasolkę zakupić ; )

Borysek 09.10.2015

zapraszam do klików w banerek
emylka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 22:26   #4002
amelia177
Rozeznanie

Cytat:
no ja tez fasolkę mam.... ale w sklepie....
,boshee jestem w czarnej doopie z tymi zakupami wszystkimi
co ze mnie za matka bedzie
bedzie trzeba wyjść ze szpitala , powiem ej dziecko musisz poczekać jeszcze z 3 dni w szpitalu bo nie mam cie w co zapakować , ubrać , i tyłka czym wytrzeć , bo za 3 dni dojdzie mi przesyłka z allegro
Nie martw się ja też Dodatkowo nie wiem już jakimi opiniami się kierować...nie mam doświadczenia.
Jakie w końcu te kosmetykiiiiiiii ;(((

Moja siora używała Musteli
http://allegro.pl/mustela-bebe-oleje...519916182.html

nie narzekała, ale ona to w ogóle była wyluzowana mamuśka, nie dumała nad zakupami jak ja :P

Aniołek 11.03.2015
Stary 2015-07-13, 22:27   #4003
gosiek0388
Zadomowienie

Daisy musisz tyłem fotelik do kierunku jazdy montować bo w razie hamowania główka leci do przodu, a jak tyłem jest to fotelik nie poleci

uciekam bo już tydzień obiecuje Tż że się nim zajmę :P

Czas edycji: 2015-07-13 o 22:30
Stary 2015-07-13, 22:44   #4004
amelia177
Rozeznanie

Ahh zapomniałam Wam powiedzieć, że moje sny po prostu coraz bardziej mnie rozwalają... dzisiaj śniło mi się, że była wojna, nagle, nie zapowiadana przez nikogo, latały jakieś bombowce, helikoptery i to Niemcy i Ruski atakowali, uciekałam z całą rodziną gdzieś polem a tam z lasu żołnierze wyłażą a ja biegłam z tym brzuchem i potem nas ostrzelali z samolotu i gdzieś leżałam w jakimś śniegu...AAAAAAAAA...a wiecie jakie to było realne?? Jak się rano obudziłam to aż nie wierzyłam, że wszystko jest ok :/

Aniołek 11.03.2015
Stary 2015-07-13, 22:51   #4005
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Elve, super, że w końcu się pokazała w całej okazałości :P. Gratuluję córeczki .
Kasiapruszkow fajny wózek, ale mnie xlandery też nigdy nie przekonywały. Jeździłam paroma i to nie było to.

Mnie by dzisiaj auto przejechało :/. Przechodzę sobie przez pasy (zielone światło dla mnie), przed przejściem jeszcze się rozejrzałam, czy aby na pewno nic nie jedzie. No ok, nic nie jechało. Przeszłam kawałek, a tu dosłownie 3 kroki ode mnie coś mi tylko śmignęło przed oczami :/. Ja naprawdę nie wiem, kto niektórym daje prawo jazdy. I jak można być tak bezmyślnym i nieodpowiedzialnym żeby na czerwonym świetle przejeżdżać.
Mała, mam pytanie. Wiesz może, czy luteinę podjęzykową można stosować też dowcipnie? Gdzieś czytałam, że można, ale wolę się upewnić.
Stary 2015-07-13, 22:55   #4006
amelia177
Rozeznanie

Na allegro znalazłam takie termometr, myślicie, że może być dobry? Tyle zakupionych sztuk
http://allegro.pl/termometr-bezdotyk...205300531.html

Aniołek 11.03.2015
Stary 2015-07-13, 23:13   #4007
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Nie mów, że Elve podebrała Ci laktator ?...

Jezu, a jaki masz upatrzony, bo ja też.................
Z Aventa, ale czuję, że licytacje będą zacięte

Cytat:
ja mam właśnie taką mniejszą raczej specjalnie do karmienia niż spania

---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:14 ----------

http://allegro.pl/fasolka-rogal-podu...845722303.html
o taką
No właśnie miałam nadzieję, że upiekę dwie pieczenie na jednym ogniu i kupię rogala, który posłuży do spania i karmienia, ale sama już nie wiem. ja będę kupować tam gdzie Ty i te babeczki takie mają te rogale
http://allegro.pl/listing/user/listi...2-bab-1-2-0629
i nie wiem który wziąść, poza tym mnie wkurzyły baby na tej aukcji, bo 3 m-ce temu pytałam czy jest możliwość wysyłki kilku skrawków materiału, bo wciąż nie mogę się zdecydować który wzór wybrać. napisały, że tak, przypominałam się 5 razy, chciałam im przelać pieniądze za znaczek, dwa razy pisały, że wyślą i nic, totalna olewka. w końcu im napisałam, że jeżeli nie zamierzają wysłać to niech po prostu napiszą, a one na to, że wyślą i tak minął kolejny miesiąc. mam ochotę zamówić poszewki na zmianę u nich z upatrzonymi przeze mnie wzorami i jak przyjdą to obejrzeć i zrobić zwrot, bo w końcu mogę do 14dni...

Cytat:
Daisy musisz tyłem fotelik do kierunku jazdy montować bo w razie hamowania główka leci do przodu, a jak tyłem jest to fotelik nie poleci
o tym nie pomyślałam... ale przeszczep ze mnie...

Cytat:
Ahh zapomniałam Wam powiedzieć, że moje sny po prostu coraz bardziej mnie rozwalają... dzisiaj śniło mi się, że była wojna, nagle, nie zapowiadana przez nikogo, latały jakieś bombowce, helikoptery i to Niemcy i Ruski atakowali, uciekałam z całą rodziną gdzieś polem a tam z lasu żołnierze wyłażą a ja biegłam z tym brzuchem i potem nas ostrzelali z samolotu i gdzieś leżałam w jakimś śniegu...AAAAAAAAA...a wiecie jakie to było realne?? Jak się rano obudziłam to aż nie wierzyłam, że wszystko jest ok :/

kochana wojny nie będzie, bo się więcej bab rodzi

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
Mnie by dzisiaj auto przejechało :/. Przechodzę sobie przez pasy (zielone światło dla mnie), przed przejściem jeszcze się rozejrzałam, czy aby na pewno nic nie jedzie. No ok, nic nie jechało. Przeszłam kawałek, a tu dosłownie 3 kroki ode mnie coś mi tylko śmignęło przed oczami :/. Ja naprawdę nie wiem, kto niektórym daje prawo jazdy. I jak można być tak bezmyślnym i nieodpowiedzialnym żeby na czerwonym świetle przejeżdżać.
Mała, mam pytanie. Wiesz może, czy luteinę podjęzykową można stosować też dowcipnie? Gdzieś czytałam, że można, ale wolę się upewnić.
Tak właśnie ludzie jeżdżą, mój mąż się bardzo boi jak jeżdżę teraz autem, bo mówi, że co z tego, że ja uważam jak inni mają bezpieczeństwo w d...e
Ja dowcipnie stosowałam specjalną do tego przeznaczoną, więc nie radzę stosowania podjęzykowej do mychy, poza tym ta podjęzykowa jest słabsza w działaniu, a czemu pytasz? lekarz kazał Ci stosować? mi lekarka powiedziała, że dowcipną się stosuje jak się łożysko kształtuje (ten etap już za nami) albo w zagrożeniu ciąży...
Stary 2015-07-13, 23:21   #4008
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Cytat:
Ja dowcipnie stosowałam specjalną do tego przeznaczoną, więc nie radzę stosowania podjęzykowej do mychy, poza tym ta podjęzykowa jest słabsza w działaniu, a czemu pytasz? lekarz kazał Ci stosować? mi lekarka powiedziała, że dowcipną się stosuje jak się łożysko kształtuje (ten etap już za nami) albo w zagrożeniu ciąży...
Mam też dowcipną. Jestem po prostu ciekawa, czy można, bo kiedyś gdzieś mi się obiło o uszy, że podjęzykową można dowcipnie stosować. Za to dowcipnej nie wolno stosować podjęzykowo. Ja biorę luteinę od 7 tc, bo wtedy plamienia miałam. Na razie lekarka nic nie mówi o zaprzestaniu. Też mnie to dziwi, bo wiem, że sporo dziewczyn brało do około 20tc.
Stary 2015-07-13, 23:34   #4009
Daisy 85
Wtajemniczenie

Może zapytaj lekarkę o to, mi się wydawało, że ja długo brałam, a odstawiłam grubo ponad miesiąc temu i zamieniłam na podjęzykową, ale tylko na jakieś 2tyg., po jej odstawieniu kazała mi tylko dawkę magnezu zwiększyć.
Stary 2015-07-13, 23:51   #4010
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
Mam też dowcipną. Jestem po prostu ciekawa, czy można, bo kiedyś gdzieś mi się obiło o uszy, że podjęzykową można dowcipnie stosować. Za to dowcipnej nie wolno stosować podjęzykowo. Ja biorę luteinę od 7 tc, bo wtedy plamienia miałam. Na razie lekarka nic nie mówi o zaprzestaniu. Też mnie to dziwi, bo wiem, że sporo dziewczyn brało do około 20tc.
Można w ostateczności, ale lepiej zawsze dostosować rodzaj do miejsca aplikacji
Ja brałam do 12 tc i teraz znów mi kazał mój doktorek zacząć - profilaktycznie.
Cytat:
Może zapytaj lekarkę o to, mi się wydawało, że ja długo brałam, a odstawiłam grubo ponad miesiąc temu i zamieniłam na podjęzykową, ale tylko na jakieś 2tyg., po jej odstawieniu kazała mi tylko dawkę magnezu zwiększyć.
jak wyżej, profilaktycznie zdarza się, że przepisują właśnie w ostatnim trymestrze, głównie chyba jako wspomaganie w niewydolności szyjki - istniejącej bądź teoretycznie zagrażającej.
Cytat:
Z Aventa, ale czuję, że licytacje będą zacięte
Ale o fotelik pytam laktator mam :P
Kubulek
Stary 2015-07-13, 23:57   #4011
mala29lll
Zakorzenienie

Rany dziewczyny, ale się ze mnie paralityk robi Nogi mni etak strasznie bolą i to z góry na dół. Krocze, tyłek, biodra w ogóle. Nie wiem czy się rozszerza do porodu już czy jak Normalnie tragedia. Tylko szybko do sklepu, szybki spacer i w domu cały dzień praktycznie
Zrobiłam pierwsze, pokraczne serduszko do kocyka mojego i chyba będę umiała więc muszę teraz wybrac włóczkę i do roboty
W ogóle zamówiłam już zakupy w aptece gemini za prawie 500 zł ale od razu wzięłam sobie 3 opakowania Femibionu już do końca ciąży, 2 PAlmersy i jeden do cycuszek
Ogólnie zamówiłam z ważniejszych:
saszetki Tantum Rosa
Oilatu BAby Emusja do kąpieli
Ziajka, maść pośladkowa
Alantan plus jak się doopka odparzy
Sól fizjologiczną
Ocenisept
Muszle laktacyjne
Mleko Bebiko 1
Krem do buzi i nie tylko dla dzidzi BAlneum, bo czytałam że najlepszy i położna też polecała
I inne pierdoły już dla nas

Cytat:
z tej apteki gemini płaciłyście z góry czy za pobraniem??
Z góry

Cytat:

powiedzcie jeszcze czy podkład higieniczny happy http://www.aptekagemini.pl/podklad-h...-10-sztuk.html
moge użyć ja np w szpitalu na łóżko??[COLOR="Silver"]
No ja kupiłam podkłady, a położna powiedziała że dają u nich w szpitalu więc się przydadza do czegoś innego

Cytat:

A to się też pochwalę, tu mój zestaw dla Kubulka: kosz na bujaczku z pościelką, ochraniacz na łóżeczko, koszyczek na drobiazgi, śpiworek, ręczniczek, zawieszki właśnie rozpakowałam
Jakie cudeńka kupiłaś i jak tanio. Masakra.
Cytat:
I dobrze obstawiałaś, jak to powiedział gin "klasyczny objaw hamburgera" Ja na tym zwykłym usg niewiele kumam, ale ponoć na tej fotce którą Wam tu wrzucam wszystko widać idealnie :P

Waży 1362, wszystko w normie
.
Wiedziałam KAwał kobitki
Cytat:
Tylko to chodziło o grykę- kokos.
Ja ten chcę kupić http://allegro.pl/hevea-materac-late...460951399.html.
Ma kokos, ale zabezpieczony lateksem, że nic się nie dostanie i nie przecieknie. Zresztą to bardziej o grykę chodziło z robalami chyba niż o ten kokos
Cytat:
Mam pytanko, kupować rogala do karmienia czy fasolkę?! Bo kuzynka mówiła, że fasolka służyła jej do spania w ciąży a później też do karmienia córeczki, co myślicie?! [COLOR="Silver"]
Wiesz co robal jest fajny do spania i później do różnych rzeczy przy dziecku ale do karmienia to fasolka, bo robal duży i teraz możesz sobie fajnie zawinąć, ale jak będziesz miała 1 rękę, bo w drugiej dzidzię to już gorzej

Cytat:
Popularne nie znaczy dobre. Ja może gdybym nie poczytała pewnie też bym wzięła gryka-kokos, ale teraz nigdy w życiu

Cytat:
Jeżdżą jak te świry. Tak trzeba uważać że szok. NAwet na zielonym gapić się dokładnie bo strach a teraz chyba kierowcy musza się zatrzymywać na każdych pasach jak piesi są?

wiesz co nie sądzę żeby to był dobry pomysł, bo te dowcipne mają odpowiednie ph. Dlatego są takie i takie osobno Zresztą nie szkoda CI grażynki, zeby jej takie paskustwo dawać do cycania?

---------- Dopisano o 23:57 ---------- Poprzedni post napisano o 23:52 ----------

Cytat:
Można w ostateczności, ale lepiej zawsze dostosować rodzaj do miejsca aplikacji
Ja brałam do 12 tc i teraz znów mi kazał mój doktorek zacząć - profilaktycznie.

jak wyżej, profilaktycznie zdarza się, że przepisują właśnie w ostatnim trymestrze, głównie chyba jako wspomaganie w niewydolności szyjki - istniejącej bądź teoretycznie zagrażającej.

Zgadza się dają na szyjkę jeszcze Lutkę

A my zadzwoniliśmy pytać o ten fotelik z bazą za 300 zł i chyba przejdzie koło nosa bo jakiś gościu nas ubiegł grrrrr.... a pal licho fotelik nawet ale baza nówka. Babka dostała od kogoś i nie używała w ogóle. Fotelik w bardzo dobrym stanie, ale przebarwiony od słońca. MAmy jechac oglądać jakny koleś nie wziął, ale pewnie głupi nie jest i chodzi mu o bazę przede wszytskim bo babka później znowu zadzwoniła czy zależy nam na tej bazie a nie np na samym foteliku za np 100 zł heheh
Stary 2015-07-14, 00:04   #4012
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
A my zadzwoniliśmy pytać o ten fotelik z bazą za 300 zł i chyba przejdzie koło nosa bo jakiś gościu nas ubiegł grrrrr.... a pal licho fotelik nawet ale baza nówka. Babka dostała od kogoś i nie używała w ogóle. Fotelik w bardzo dobrym stanie, ale przebarwiony od słońca. MAmy jechac oglądać jakny koleś nie wziął, ale pewnie głupi nie jest i chodzi mu o bazę przede wszytskim bo babka później znowu zadzwoniła czy zależy nam na tej bazie a nie np na samym foteliku za np 100 zł heheh
Jeśli to Allegro, to bierze ten kto kupi pierwszy w serwisie - a jeśli olx albo inne, to pędź tam do niej PRZED tym gościem i bierz na pniu, brutalne prawo biznesu - bierze ten, kto pierwszy zapłaci ..
Kubulek
Stary 2015-07-14, 00:04   #4013
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Dzięki za wszystkie odpowiedzi . W takim razie nie będę brała. Ale dopytam jeszcze na wizycie.
Stary 2015-07-14, 00:07   #4014
mala29lll
Zakorzenienie

A jak się wkurzyłam wczoraj na męża bo znowu jazda o wyprawkę była to kazałam mu szukać rzeczy z listy. Miał szukac pościel i zaczęły mu się podobać rzeczy które wczęsniej jak mu pokazywałam tylko rzucił okiem moment i NIE od razu mówił. Teraz widzi ile to szukania hihih i nawet groszki mu sie podobają. Sam mi to pokazał http://www.liliowomi.pl/zdjecia/komp...kropki_roz.jpg

Myślę nad tym i nad http://allegro.pl/15el-90x120-poscie...489491623.html i chodzi o jasny beż

Która Wam się bardziej podoba z tych dwóch?? Teraz ja ranking robię Proszę o porady
Stary 2015-07-14, 00:12   #4015
Oliath
Zakorzenienie

MOJE NAJSTARSZE DZIECKO DOSTAŁO SIĘ WŁAŚNIE NA MEDYCYNĘ

---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ----------

Cytat:
Która Wam się bardziej podoba z tych dwóch?? Teraz ja ranking robię Proszę o porady
Normalnie obstawiałabym beż, ale jednak to pierwsze szaro-różowe jest znacznie ładniejsze
Kubulek
Stary 2015-07-14, 00:19   #4016
Amelie04
Zakorzenienie

Witam sie. 1,5 h czekania na pobranie +2h czekania ,bo glukoza, myslalam ze padne trupem, ale tyle bylo dzieci do pobrania i wszystkie sie szarpały... glukoza poszla mi opornie a koncowke juz wylalam, bo mnie na wymioty bralo... dobrze, ze juz nigdy wiecej.
wynikow nie moge odebrac w necie, bo ten pieprzony hiv trzeba osobiscie i razem z nim wszystko
Cytat:
no ja mam ten co amelie kombinezon baranek i mam 62, amelie chyba też? wcale nie jest wyższa numeracja (tak jak podobno to się w zimowych zdarza) a lepiej ciut większy nawet jak będzie bo kto wie jak duże się urodzi a lepiej niż miałby być mały
tez 62

Cytat:
Napisane przez kasiapruszkow Pokaż wiadomość
no i ladny i praktyczny

tylko 62 lub wiecej - mniejszy nie ma co ja mam i pajace polarkowe ale mam tez kombinezony o roznych grubosciach i rozmiarach zeby przypadkiem nie bylo ze w pazdizerniku mroz wyskoczy

ale slodki zestaw

a to moj wozeczek
ile daliscie?

Cytat:
Malinowa4 mnie jeszcze żebra nie bolą ale pewnie to przede mną bo ty 2 tygodnie przede mną

frik frik pisz do nas a nie podczytuj , bo wyślemy list gończy za Tobą :P
tak wlasnie w tych materacach sa robale.. ja dzis kupilam zwykly piankowy

Cytat:
Elve, super, że w końcu się pokazała w całej okazałości :P. Gratuluję córeczki .
Kasiapruszkow fajny wózek, ale mnie xlandery też nigdy nie przekonywały. Jeździłam paroma i to nie było to.

mnie dzis facet na rondzie zajechał droge, strąbiłam dziada

nie pamietam co mialam pisac.
Elve gratki

Mała mnie sie tez wszystko rozciąga, najgorzej jak wstaje to nogi nie moge podniesc, takie rwanie w kroczu. wyczytalam ze moze spojenie łonowe sie rozchodzic a to niedobrze, bo przy porodzie moze pęknąc miednica i jest to wskazanie do CC pędzę niedługo do ortopedy po wybawienie Toska Ty chyba tez to masz?

a dzis strasznie twardnieje mi brzuch. normalnie jak chodze to non stop kamień, no spa i magnez nie dzialaja. jak sie poloze to jest w miare.. ale jak sie schyle to masakra az oddychac nie idzie i tak calutki wieczor chodze jak bomba
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 00:27   #4017
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli to Allegro, to bierze ten kto kupi pierwszy w serwisie - a jeśli olx albo inne, to pędź tam do niej PRZED tym gościem i bierz na pniu, brutalne prawo biznesu - bierze ten, kto pierwszy zapłaci ..
No właśnie babka była z nim na środę umówiona i dzwoniła czy na pewno będzie bo już mu obiecała eh... ale jak on nie weźmie to my następni w kolejce. Choć wątpię, bo nowa baza plus fotelik za 300 zł to tanio
Cytat:

---------- Dopisano o 00:12 ---------- Poprzedni post napisano o 00:10 ----------

Normalnie obstawiałabym beż, ale jednak to pierwsze szaro-różowe jest znacznie ładniejsze
gratulacje. A wymarzyła sobie już spacjalizację??

No właśnie też mi się podoba ta szaro różowa pościel, ale znowu pokoik chcę różowo- beżowy dla małej i nie wiem jak to będzie pasowało eh... Męczące to niezdecydowanie :/

---------- Dopisano o 00:25 ---------- Poprzedni post napisano o 00:20 ----------

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość

Mała mnie sie tez wszystko rozciąga, najgorzej jak wstaje to nogi nie moge podniesc, takie rwanie w kroczu. wyczytalam ze moze spojenie łonowe sie rozchodzic a to niedobrze, bo przy porodzie moze pęknąc miednica i jest to wskazanie do CC pędzę niedługo do ortopedy po wybawienie Toska Ty chyba tez to masz?

a dzis strasznie twardnieje mi brzuch. normalnie jak chodze to non stop kamień, no spa i magnez nie dzialaja. jak sie poloze to jest w miare.. ale jak sie schyle to masakra az oddychac nie idzie i tak calutki wieczor chodze jak bomba
Tylko ja i tak mogę mieć cesarkę, ale ja nie chcę Kurde musze zapytać gina o to.

A brzuch też mam stwardniały i trochę swędzi, ale pewnie mała teraz szybko rośnie i macica się rozciąga więc twardnieje też

---------- Dopisano o 00:27 ---------- Poprzedni post napisano o 00:25 ----------

O własnie Daisy mnie gin mówił, że jak coś mogę mieć cesarkę ze względu na IVF właśnie, ale ja mu mówiłam, ze nie chcę to powiedział, że się zobaczy jak się sytuacja rozwinie. A Ty jak chcesz rodzić? Wolisz cesarkę?
Stary 2015-07-14, 00:28   #4018
Amelie04
Zakorzenienie

ja to sie Tobie w ogole dziwie, ze po tylu latach starań nie boisz sie SN zazwyczaj takie osoby po dlugoletnich staraniach i ivf chcą cesarke bezapelacyjnie
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 00:30   #4019
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Sorka, dorwałam w końcu kompa i siedzę od kilku godzin, że już nie jarzę ogólnie obserwuję kilka aukcji, ale jeden wpadł mi wyjątkowo w oko http://allegro.pl/fotelik-baza-0-13k...530793973.html
tylko na razie wolałabym skompletować wyprawkę, więc się jeszcze zastanawiam nad jego kupnem

gdzie on to cudo znalazł dawaj linka!!!

Cytat:
Gratuluję!!!
Stary 2015-07-14, 00:31   #4020
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94
Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !

A ja sie tak zastanawiam, czy opłaca sie w ogole kupować pościel. Taki maluszek nie potrzebuje przeciez kołdry ani poduszki. Chociaż z drugiej strony, co sie odwlecze... I tak pewnie kupie zeby potem mieć z głowy i nie szukać na gwałt, jak juz bedzie potrzebne. Mnie tez sie bardziej ten roz z szarym podoba.
Oliath, gratulacje dla córki .

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Edytowane przez blindness_94
Czas edycji: 2015-07-14 o 00:33
blindness_94 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości