Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 4 - Strona 42 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-14, 08:41   #1231
DomimaZet
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 4

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Madzia haha dopiero weszłam na kompa i zobaczyłam obrazek który wstawiałaś o teściowych dobre)) A z teściową akcja też dobra i babunia nie bierze Aluni już nie bierze u mnie mama tak czasem mówi na moje zakazy
Domima fajna ta Twoja Roxi kochane są te małe pieski
He he dzięki :-*
No Kochana jest-i na chwilę obecną więcej rozumie niż Olaf He he he jak do niedawna jeszcze była wychowywana jak dziecko wiec wszystko co się do niej mówi to rozumie. Żal mi jej trochę teraz ale jest bardzo wyrozumiała .
I co zrobiłaś juz jakieś zamówienie?

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Ide ćwiczyć - póki dziec śpi sobie pięknie
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 08:43   #1233
siempre
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lekkaatletka Pokaż wiadomość
Siempre wydrukuj tesciowej i mezowi jakis artykul o botulizmie ze dziecko do 1 r.z. od miodu sie moze przekrecic!!!+ nie chodzi o alergie ale o toksyny ktore moga byc w miodzie i starszemu nie zaszkodza a dziecku tak malemu moga nawet smiertelnie zatruc!!! Jak mozna byc takim debilem jak Twoja tesciowa to nie wiem!!

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Zatr...%C5%82basianym

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
Siempre -przekaż mężowi i teściowej, żę miód nie tylko jest silnie alergizujący, ale również u dzieci grozi jadem kiełbasianym... Do roku (a jedni lekarze zalecają nawet do 2rż) nie powinno się go podawać dzieciom...

ponadrabiałam, pocytowałam i się skasowało

dziś na obiad łosoś
Dzieki dziewczyny o tym ze jest alergizujacy to wiedzialam i od razu tz mu to wygarnelam. Ale o botulizmie nie mialam pojęcia. Dorosli ludzie a tacy niedpowiedzialni. Ja nawet przy kp nie jem miodu a uwielbiam.
siempre jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 08:45   #1234
niunka2015
BAN stały

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;52073418]Dziwna ta teoria że slodkie uspokaja... raczej slodycze,
przynajmniej w pozniejszym wieku pobudzają,dzieci po czekoladkach,cukierkach zwklye szaleją,biegają... chyba że uspokajano tak płaczące z glodu dzieci,to bym "rozumiala" taką metode :/ bo wtedy cukier=kalorie[/QUOTE]

To co nie mozna rziciom dac zwyczajnie mleko?
niunka2015 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 08:45   #1235
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
He he dzięki :-*
No Kochana jest-i na chwilę obecną więcej rozumie niż Olaf He he he jak do niedawna jeszcze była wychowywana jak dziecko wiec wszystko co się do niej mówi to rozumie. Żal mi jej trochę teraz ale jest bardzo wyrozumiała .
I co zrobiłaś juz jakieś zamówienie?

---------- Dopisano o 08:41 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ----------

Ide ćwiczyć - póki dziec śpi sobie pięknie
Moja też się pięknie ukiwała w huśtawce właśnie a ja dokończyłam zamówienie zaraz Was nadrobię i się ogarnę w końcu bo jeszcze w łóżku z lapkiem
Podpiewałam do Tżta że mała śpi a ja w końcu mogę na komputerze popracować :P a ten mówi że jak będzie wychodził to drzwiami walnie żebym miała co robić ;P
Stary 2015-07-14, 08:48   #1236
niunka2015
BAN stały

Cytat:
No to faktycznie dziwna akcja. U nas w szpitalu to tylko kp-żadne inne używki - zcisnieniowani na kp wiec to by nie przeszło... moja mama jest przekonana ze cukier daje się po to żeby dziecku woda smakowała. .. ale przecież takie małe dziecko nie zna smaku słodyczy no...

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:31 ----------

Wywar z maku dobre dobre i dzieci takie od razu zadowolone i uśmiechnięte

---------- Dopisano o 22:36 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ----------

Dobra. Maz wrócił wiec mogę się spokojnie położyć spać.
Dobranoc -słodkich snów -do jutra :-*
Wychodze z zalozenia ze jak chce oic to wupije zwykla wode, a jak nie chce widoczmie nie potrzebuje.

---------- Dopisano o 07:48 ---------- Poprzedni post napisano o 07:47 ----------

Cytat:
Napisane przez nancy822 Pokaż wiadomość
Eee to tu były wszystkie używki na wstępie pytanie czy dzidzia ma własny smoczek... jak się zostawiało u położnych dziecko na chwile to byle smoczek miało ze sobą :/ Z kp zależnie od położnych, jedne naciskały inne wciskały buteleczki z mlekiem. No i ta glukoza...
U mnie dawali pi prostu mm, jak matka miala problem z karmieniem.
Stary 2015-07-14, 08:48   #1237
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Moja też się pięknie ukiwała w huśtawce właśnie a ja dokończyłam zamówienie zaraz Was nadrobię i się ogarnę w końcu bo jeszcze w łóżku z lapkiem
Podpiewałam do Tżta że mała śpi a ja w końcu mogę na komputerze popracować a ten mówi że jak będzie wychodził to drzwiami walnie żebym miała co robić ;P
Ha ha dowcipnis
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 08:49   #1238
niunka2015
BAN stały

Smoczki tez dawali
Stary 2015-07-14, 08:49   #1239
violka848
Zakorzenienie

Ale się wpierrdzieliłam na mukę!!! Myślałam że jak kupię na kompie to będzie się dało przez apkę zapłacić i kupony zdjąć, bo ciężko mi w telefonie tyle aukcji odnaleźć a tu kufa się chyba nieda co????
Stary 2015-07-14, 08:50   #1240
niunka2015
BAN stały

[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;52073636]Tylko jaka byla kiedys wysoka śmiertelność wśród niemowlat.. z przyczyn nieznanych oczywiscie.no i pewnie ze potem mniej dorosłych alergikow itp.bo za dzieciectwa icj "wyelimonowali" 😞[/QUOTE]

Haha, dokladnie

Selekcja, silniejsze osobniki przezyly na takim zarciu, slabsze odpadly
Stary 2015-07-14, 08:53   #1241
FlightlessBird
Zakorzenienie

Cytat:
Ale się wpierrdzieliłam na mukę!!! Myślałam że jak kupię na kompie to będzie się dało przez apkę zapłacić i kupony zdjąć, bo ciężko mi w telefonie tyle aukcji odnaleźć a tu kufa się chyba nieda co????
da się, ja tak zawsze robię
super zakupy
chociaż Ty już widzę puzzle18+ kupiłaś, zabawki do kąpieli i nawet skoczek do raczkowania

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-07-14, 08:55   #1242
niunka2015
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
A jakie możliwości, ze "niechcący" za duzo dziecko wypiło. Dlatego w☠☠☠☠ia mnie, jak ktoś chrzani, ze kiedyś to to, a kiedyś to tamto. Kiedyś to lekarze wyrządzili mi niezła krzywdę, bo ładowali niemowlęciu antybiotyk za antybiotykiem i rozsadzili mi układ pokarmowy a do tego kazali dokarmiać mm, na ktore byłam uczulona. Doszło do tego, ze któregoś dnia prawie umarłam matce na rękach i reanimowali mnie w karetce tak długo, ze myślała, ze bede warzywkiem. Dlatego jak TZeta matka pieprzy mi, ze kiedyś to to, a kiedyś to tamto , to śmiać mi sie chce z jej mądrości. A najlepsze, ze jestem przekonana, ze jakbym zostawiła jej Zuze to by wcisnęła jej to mleko od krowy. W ogóle wczoraj zostawiłam tel jak wyszłam z domu, miałam od niej 7 połączeń! Bo TZetowi kotlety usmażyła ... Dzizas. Dzis pewnie bedzie to samo... W ogóle to ja wstałam, bo TZet poszedł do pracy, a moj dziec spi jeszcze. Próbowałam ja obudzić, to popatrzyła na mnie i odwróciła sie w druga strone hehe

---------- Dopisano o 06:10 ---------- Poprzedni post napisano o 05:36 ----------

A jednak wstała
Powiedz jej ze kiedys ludzie zyle w jaskiniach, zarli surowe mieso i polowali z dxida na bawola i tez zyli ...cale 30 lat

---------- Dopisano o 07:55 ---------- Poprzedni post napisano o 07:54 ----------

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Dzien dobry!
Witamy sie z Szymkiem po 11h przerwy w jedzeniu i 10.5h snu
Oh yeah

---------- Dopisano o 06:28 ---------- Poprzedni post napisano o 06:24 ----------

Hahaha
co za bezsens taki maly rozmiar kupowac...
Ja tez ostatniodostalam 62, tesciowa mnie jeszcze namawiala zeby mimo wszystko dziecko w to wcisnac:banghead:
Stary 2015-07-14, 08:57   #1243
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

nie no nie no, ide robic zakupy

---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ----------

Cytat:
Cytat:
super zakupy
chociaż Ty już widzę puzzle18+ kupiłaś, zabawki do kąpieli i nawet skoczek do raczkowania
a to nie jest tylko do all mobilnego? jak to robisz?

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 08:58   #1244
lekkaatletka
Zadomowienie

Ja bym na sekunde nie zostawila dziecka z kims tak nieodpowiedzialnym. Dlatego np ze swoim ojcem nie zostawie nigdy bo on miewa durne pomysly

Cytat:
Napisane przez kamilove Pokaż wiadomość
Tez lubie ten sklep, mają dobry ser żółty i wedlinke 😁 hehe możliwe że weszliśmy na plac tylko dać cyca na ławce bo tak kilka razy się zdarzało

Ja chodziłam z małą na toaletke. Zresztą my nie odstepowalismy jej na krok w szpitalu , na szczepienie też mąż poszedł choć położonym wyraźnie było to nie na rękę

---------- Dopisano o 06:17 ---------- Poprzedni post napisano o 06:16 ----------

Hehe 😃
Haha to jak u mnie, wyklocilam sie ze maz ma pojsc z mala na pobranie krwi bo nam chcieli ja zabrac i wielki foch ze ojciec dziecka chce byc przy nim

Domima ja jestem po psychologii ale medyczna tematyke lubie i interesuje sie.

Rina a Ty tez po psycho? Bo widzialam ze pojeciami z analizy transakcyjnej Berna sie poslugujesz
lekkaatletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 08:58   #1245
niunka2015
BAN stały

Cytat:
Dzień dobry, czesc i czołem ))
Wstałam choć jeszcze bym pospala...no ale się nie da :-/ . Śniadanko mam podane. Butla przygotowana. Pierwszy raz musiałam w nocy dorabiać mm bo cycek był chyba pusty -Młody kilka razy pociągnął ale się denerwował i nie mógł się w ogóle zassac... chyba to będzie koniec mojego kp.

Miłego dnia Wam życzę

SIEMPRE -wyślij mi fotę swojego Synusia -bliźniaka mojego

GOSSIP - kurde ja nie wiem jak to jest z tą ilością mm. I nie wiem też czy takie małe dzieci mogą powiedzieć stop - ze juz nie chca np. Bo słyszałam opinie ze takie dziecko to zje ile mu się da :-(- chociaż mój Olaf to jak ma dość to wypluwa butle :-/- hmm... ale z drugiej strony jak tyle potrzebuje to potrzebuje no i co zrobisz. .przecież nie będziesz glodzić ..

---------- Dopisano o 07:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:00 ----------

A tak apropo u mnie paskudnej pogody ciąg dalszy - 16 st szaro i buro. Masakra :-(
Niepwrawda, moja jak juz sie naje to przestaje i wyoycha butelke jezykiem z buzi,

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-07-14, 09:00   #1246
lekkaatletka
Zadomowienie

U nas noc taka sobie, 3 pobudki. A zaczelam pic szalwie przed snem zeby obnizyc produkcje mleka i nie miec zastojow i gucio daje Cycki juz po 5 h twarde
lekkaatletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 09:01   #1247
niunka2015
BAN stały

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
Moj przy cycku tez juz umie powiedziec stop, a kiedys by ssal i ssal. Wiec dzieci sie tego ucza z czasem
Moja od piczatku sygnaluzuje ze nie chce juz jesc.moze za slabo ssal i mu wolniej kecialo dlatego tak kiedys duzo, a teraz juz sie worawil i sie szybciej naje

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:01 ----------

Cytat:
Napisane przez Mirelka_90 Pokaż wiadomość
Witam mamusie i bobasy. Postanowiłam powrócić do was w miare możliwości tutaj mało kiedy mam czas pisać więc raczej jestem na FB. Mam nadzieję że przymiecie mnie spowrotem
Hej
Stary 2015-07-14, 09:04   #1248
siempre
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja bym na sekunde nie zostawila dziecka z kims tak nieodpowiedzialnym. Dlatego np ze swoim ojcem nie zostawie nigdy bo on miewa durne pomysly

Haha to jak u mnie, wyklocilam sie ze maz ma pojsc z mala na pobranie krwi bo nam chcieli ja zabrac i wielki foch ze ojciec dziecka chce byc przy nim
Ja tez juz nie zostawie z tesciowa :/

U mnie to tz nawet na oddział nie mógł wejść tylko trzeba było wyjsc do pokoiku spotkan gdzie trzy krzesła na krzyz :/
Stary 2015-07-14, 09:04   #1249
niunka2015
BAN stały

Cytat:
Siempre wydrukuj tesciowej i mezowi jakis artykul o botulizmie ze dziecko do 1 r.z. od miodu sie moze przekrecic!!!+ nie chodzi o alergie ale o toksyny ktore moga byc w miodzie i starszemu nie zaszkodza a dziecku tak malemu moga nawet smiertelnie zatruc!!! Jak mozna byc takim debilem jak Twoja tesciowa to nie wiem!!

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:24 ----------

Dokladnie, miod po roku dopiero. Ja synowi tez boje sie od tak o dac, no chyba ze jakkies ciadto z miodem w skladzir

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-07-14, 09:05   #1250
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
oj biedna. Co za ch.uje
A u mnie tak tak tyle kasy jeszcze bo najpierw poszła prawie najdroższa część a teraz najdroższa. A wymiana 240zl wiec zaje.biscie. Narazie temat odpuscilam, musze to przetrawic.

Domima ale mleko matki jest strasznie słodkie, próbowałaś?? Dlatego zazwyczaj chcą pić wodę z glukozą bo myślą że to mleko

oj to głodzisz TZ, jak możesz!!

dobry.
Alicja śpi od 20 i jeszcze nie wstała a ja już po śniadaniu. Ja nie wiem co się z nią dzieje już 3 dzień z rzędu śpi całą nockę...

no bo może chciał na boso spać.
O rany doobra jest Ala ściągasz w nocy mleko?

Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
A najlepiej bavarie
O tak tak moja ulubiona teraz

Cytat:
Witam mamusie i bobasy. Postanowiłam powrócić do was w miare możliwości tutaj mało kiedy mam czas pisać więc raczej jestem na FB. Mam nadzieję że przymiecie mnie spowrotem
Come back witamy

Cytat:
Mogłaś robić listę zaginionych wcześniej to by do nas wcześniej wróciły )))
Hehe

Cytat:
super zakupy
A jak to robisz? bo mi nie pokazuje tego w kupionych na apce!
Tak kupiłam takie naprzód bo takie świetne że niemogłam się powstrzymać. Już się boję gdzie ja to wszystko z czasem będę trzymać
Stary 2015-07-14, 09:05   #1251
siempre
Wtajemniczenie

Dalam tz do poczytania o tym miodzie to dotarlo do niego ze nie jest to moje widzi mi się.
Stary 2015-07-14, 09:09   #1252
niunka2015
BAN stały

Snilo mi sie ze PAVLINECKA zostala prezydentem
Stary 2015-07-14, 09:10   #1253
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:
Nie, własnie wcina śniadanie.
To fajnie. Moj starszy wstaje i zaraz glaszcze braciszka
i dzwiecznym hlosem budzi :banghead:

Cytat:
Hej

Cytat:
cycki mi zaraz dopadna

Co dopadna? Do jedzenia pewnie dopadna hehe

Cytat:
Mogłaś robić listę zaginionych wcześniej to by do nas wcześniej wróciły )))

Tez o tym pomyślałam

Cytat:

Ty jesteś naszym guru wiedzy

To przesadziłas trochę zwlaszcza z puzlami hehe
Stary 2015-07-14, 09:12   #1254
violka848
Zakorzenienie

Flight błagam poratuj bo chcę żeby mi szybko wysłali

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość

To przesadziłas trochę zwlaszcza z puzlami hehe
Eeeee narazie sama będę układać :P albo Czesterkowi dam on ma powyżej 18m
Stary 2015-07-14, 09:12   #1255
niunka2015
BAN stały

Matko ile wy zabawek kupujecie. Ja zupelnie nic.
Stary 2015-07-14, 09:13   #1256
Majka232
Zakorzenienie

A ja rozumiem personel w szpitalu że wolą bez rodzica. Rodzic podchodzi b.emocjonalnie a one pracuja z dziećmi i szybko i sprawnie np.krew pobiora
Stary 2015-07-14, 09:14   #1257
niunka2015
BAN stały

Cytat:

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Beda dobre do piroznoszenia pi calym domu
Stary 2015-07-14, 09:15   #1258
Majka232
Zakorzenienie

Cytat:

Hehe i taki bystrzacha?

Cytat:
Napisane przez niunka2015 Pokaż wiadomość
I tak zaraz sie okaże że najlepsze zabawki to folia aluminiowa, garnek czy miska
Stary 2015-07-14, 09:16   #1259
violka848
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunka2015 Pokaż wiadomość
To wszystko przez Nie!! nie miałam zamiaru nic kupować. Chyba trzeba przestać tu wchodzić ;P
Stary 2015-07-14, 09:17   #1260
niunka2015
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
Hehe i taki bystrzacha?

I tak zaraz sie okaże że najlepsze zabawki to folia aluminiowa, garnek czy miska
Telefon klawiatura but okulary

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:16 ----------

Cytat:
To wszystko przez Nie!! nie miałam zamiaru nic kupować. Chyba trzeba przestać tu wchodzić ;P
Musisz silna wole cwiczyc,ja wchodze i nie kupuje

---------- Dopisano o 08:17 ---------- Poprzedni post napisano o 08:17 ----------

Zjadlabym salatke jarzynowa....
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości