Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-14, 09:43   #3661
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII

Cytat:
Napisane przez Mten Pokaż wiadomość
No to już kawał gościa
Ja nie mogę się doczekać jutrzejszej wizyty żeby się dowiedzieć ile waży

Pomalowalam paznokcie u stóp... O mamo jakie to trudne zadanie już :-D
Ja dopiero wizytę będę miała w sierpniu i wtedy się przekonam ile mój szkraba nabrał od ostatniej wizyty
Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
W 30 tc miał 1300 g, w 32 2100 g a teraz 2450 g (34 tc).
Rośnie jak na drożdżach
Cytat:
Napisane przez Virves Pokaż wiadomość
a z dziwnych fanaberii ciążowych ubzdurałam sobie, że chce zakupić parkę taką cienką najlepiej w ciemnym kolorze i po raz kolejny wybrałam się na "spacer" po galerii. Niestety stracony czas żadnych takich części garderoby nie zauważyłam !!!!
Parki w sklepach będą dopiero się pojawiać.
Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Dla mnie to moze i 3 kilo juz wazyc oby byla zdrowa moja myszka mała

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 22:14 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Boooo mam takie glupie mysli wciaz ... ze bd miala chore dziecko ...

Dla mnie też najważniejsze aby zdrowe było
Cytat:
Napisane przez asia1010 Pokaż wiadomość
Mnie ostatnio wszystko swedzialo zrobiłam badanie prób watrobowych i mam podwyzszone. Wizytę mam dopiero 06.08. Chciałam jechać w ten czwartek do lekarza żeby pokazać wyniki lekarzowi bo się martwię. Fakt ze blisko do lekarza nie mam i płace za wizyty, ale chciałam wiedziec co jest bo się martwię. Tz chcę żebym zadzwoniła do lekarza żebyśmy nie jechali. Ja wole pojechać bo telefonicznie to co innego. I mnie wkurzyl :-(

---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

I chyba samą pojadę nie będę go prosiła :-(
O jej. Współczuję. Mnie swędzi jak pojem coś alergennego.
Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Hej u mnie srednia noc. Jakos mnie dusilo oddechu mi brakowalo to chyba przez to wyro...takie pod spodem jest z siatki sprezyn a nie stabilne. Glowa troche boli. Swoje sniadanie juz zjadlam 😊 mniam twarozek z rzodkiewka. Czekam na ktg, robia tu codziennie. Dzisiaj moze zajrzy do mnie moj pan doktor bo ma dyzur chociaz juz ma 2 planowane cesarki i jedna dosc ciezka. Dziewczyna od nas z sali ma chyba lozysko vo sie odkleja i powiedzial jej profesor ze moze byc tak ze jej wytna macice...

---------- Dopisano o 08:28 ---------- Poprzedni post napisano o 07:05 ----------

Dostaje zastrzyki na rozwiniecie pluc dziecka ale to podobno standard u matek ktore sa ponizej 36 tygodnia na tym oddziale. Podejrzewam ze te dusznosci to od tego wyra. Musze je zmienic.
Tez czasami mam tak ale poduszkę daje dobie wyżej bo te szpitalne wyra to masakra jest.

Ile będą Cię tam trzymać?
Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Kurde ale wy macie z ta toaleta w nocy, ja przed spaniem siku i do rana na luziku mogę nawet w nocy się napić ale siku nie idę.

Jadę na szmatky dzisiaj, bo musze kupić świeże żarcie dla naszego podopiecznego, a obok jest super szmatlawiec wiec zawsze po jedzenie wybieram się we wtorki bo jest super extra tanio. Miłego dnia. Pomimo że piękny to nie jest.
Tez czasami tak mam. Wszystko zależy jak mały się ułoży
Cytat:
Napisane przez party_girl7 Pokaż wiadomość
Dziewczyny czuje się jakby mi ktoś mocnego kopa zasadzil w krocze, albo mnie zgwałcił... W nocy szłam jak kaczka do WC, tragiczne to uczucie, ciekawe czy po porodzie jeszcze bardziej krocze boli :/ gin powiedział ze to normalne bo wszystko się tam rozchodzi i przygotowuje na poród, ale nie jest to przyjemne...
Tez mnie boli zanim to rozchodze. Trudno trzeba wytrzymać do września

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

A tak po za tym to podarłam swoją poduszkę do spania. Do tej pory nie wiem jak ja to zrobiłam. Kładłam się spać i w połowie pozycji usłyszałam trzask materiału i zobaczyłam piękna dziurę w poszwie.
Więc dziewczyny uważajcie jak się kładziecie
Stary 2015-07-14, 09:50   #3662
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Cześć,
ja się kilka razy budzę w nocy jeżeli nie wstanę na siku. Jak już pójdę załatwię sprawę to mogę spać i spać. W ogóle jestem senna, ale to przez to leżenie...

bianeczkaa
A Ty spryciulo już łóżko zamieniłaś :P

Zajrzałam do sierpniówek a tam już jedna rozpakowana... Co prawda CC, ale zaczęłam się stresować...
Stary 2015-07-14, 09:55   #3663
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny czuje się jakby mi ktoś mocnego kopa zasadzil w krocze, albo mnie zgwałcił... W nocy szłam jak kaczka do WC, tragiczne to uczucie, ciekawe czy po porodzie jeszcze bardziej krocze boli :/ gin powiedział ze to normalne bo wszystko się tam rozchodzi i przygotowuje na poród, ale nie jest to przyjemne...

Po porodzie zdecydowanie bardziej znosny jest bol - bylam cerowana i mialam o ile dobrze pamietam 16 czy 17 szwow. Gdyby nie to, to nie bolaloby nic
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 09:55   #3664
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
A tak po za tym to podarłam swoją poduszkę do spania. Do tej pory nie wiem jak ja to zrobiłam. Kładłam się spać i w połowie pozycji usłyszałam trzask materiału i zobaczyłam piękna dziurę w poszwie.
Ja swoją poszewkę też podarłam, co prawda lekko. Kładąc się, musiałam odgiąć kawałek poduszki i się przedarła.
Stary 2015-07-14, 09:57   #3665
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Ja swoją poszewkę też podarłam, co prawda lekko. Kładąc się, musiałam odgiąć kawałek poduszki i się przedarła.
Z szyłam ja prowizoryczne musze dać mamie na maszynie by szyla bo to taki materiał że dziura będzie się powiekszala

Edytowane przez Kissmisiaa
Czas edycji: 2015-07-14 o 10:45
Kissmisiaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 09:58   #3666
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
Cześć,
ja się kilka razy budzę w nocy jeżeli nie wstanę na siku. Jak już pójdę załatwię sprawę to mogę spać i spać. W ogóle jestem senna, ale to przez to leżenie...

bianeczkaa
A Ty spryciulo już łóżko zamieniłaś :P

Zajrzałam do sierpniówek a tam już jedna rozpakowana... Co prawda CC, ale zaczęłam się stresować...

Z tego, co kojarze to tej rozpakowanej sierpniowce juz od ladnych kilku tygodni grozil porod przedwczesny, wiec o tyle dobrze, ze tak dlugo wytrzymala
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 10:07   #3667
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Ale są jakieś zasady typu robić zakupy co jakiś czas, albo za coś się płaci? Nie znalazłam nic w regulaminie...
Po prostu ją masz i żadnych kosztów ani warunków do spełnienia z Twojej strony nie ma.
Cytat:
Mnie ostatnio wszystko swedzialo zrobiłam badanie prób watrobowych i mam podwyzszone. Wizytę mam dopiero 06.08. Chciałam jechać w ten czwartek do lekarza żeby pokazać wyniki lekarzowi bo się martwię. Fakt ze blisko do lekarza nie mam i płace za wizyty, ale chciałam wiedziec co jest bo się martwię. Tz chcę żebym zadzwoniła do lekarza żebyśmy nie jechali. Ja wole pojechać bo telefonicznie to co innego. I mnie wkurzyl :-(

---------- Dopisano o 00:02 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

I chyba samą pojadę nie będę go prosiła :-(
Ja bym jechała bo z tym nie ma żartów w ciąży a masz naprawdę dużo podwyższone te wyniki.
Cytat:
Napisane przez grita Pokaż wiadomość
Ale przybrał, w miesiąc ponad kg! No to ładnie podtuczyłaś Ignasia
Siebie trochę też Ale fajnie że rośnie i już jest na tyle podtuczony, że zagrożenie ewentualne mniejsze.
Cytat:
Dzisiaj moze zajrzy do mnie moj pan doktor bo ma dyzur chociaz juz ma 2 planowane cesarki i jedna dosc ciezka. Dziewczyna od nas z sali ma chyba lozysko vo sie odkleja i powiedzial jej profesor ze moze byc tak ze jej wytna macice... :
Szczęście z tą macicą że dziecko jej się udało mieć. Najgorzej jak wycinają macice młodym, bezdzietnym kobietom...
Stary 2015-07-14, 10:07   #3668
dirtyblack
Raczkowanie

agu - sliczny kacik dla malenstwa. ptaszek na kwiatku przeuroczy!!

dzieki za odpowiedzi odnosnie zbiorki moczu. Normalnie nie wstaje w nocy na siku, ale ostatnio sie zdarzylo. A potrafie w nocy i e 3 szklanki wody wypic. Rano maz sie smieje, ze sikam tak dlugo, ze brzmi jakbym wody do wanny alewala
dirtyblack jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 10:07   #3669
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
Po porodzie zdecydowanie bardziej znosny jest bol - bylam cerowana i mialam o ile dobrze pamietam 16 czy 17 szwow. Gdyby nie to, to nie bolaloby nic
No to chociaż takie pocieszenie
Stary 2015-07-14, 10:19   #3670
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny a z tymi koszulami do karmienia to jakie kupilyscie ? Ja jedna dostałam wu spadku rozpinana z dwóch stron po bokach ale slyszalam że nie są zbyt wygodne druga ostatnio w prezencie z guzikami na środku ale przy tej wydaje mi się że będę mieć wszystko na wierzchu marzy mi się taka na zakładkę z dodatkowym materiałem ale potrzebuje małą S a wszystkie jakie spotkałam to wielkie jakby L
Ja kupilam taka z gumka na dekolcie i mysle ze sie sprawdzi pach ciach i cyc schowany 😉
Cytat:
Napisane przez Danaeee84 Pokaż wiadomość
Jak już dzisiaj wrzuciłyście brzuszki to i ja dołożę swój. 34. tydzień, obwód 89 cm
Piekny 😊
Cytat:
Napisane przez zuzulka_89 Pokaż wiadomość
Witam się w 30tc! Jak patrzę na Wasze brzuchy to wydaje mi się, że ja mam ogromny. Dzisiaj się mierzyłam i mam w obwodzie 98 cm.

Z dobrych rzeczy wymęczyłam się z pracą i obroniłam ją w piątek i już oficjalnie jestem Panią magister.
Będę teraz mieć więcej czasu, żeby zaglądać na forum.

Zamówienie na Gemini też robiłam- głównie kupiłam podkłady Canpol, podkłady SENI, maść do brodawek FlosLek, gaziki, mały octanisept, mały Sudocrem i Linomag A+E.

Do tego dzisiaj idę z TŻtem na drugie zajęcia w SR. Po pierwszych zajęciach jestem pozytywnie zaskoczona i ciekawa co dalej będziemy omawiać.
Mój mały dzisiaj w nocy też mnie obudził czkawką ale na szczęście udało mi się jakoś usnąć. Wizytę u lekarza z USG mam dopiero 20.07 i wtedy dowiem się ile ma dzieciątko.
Gratulacje :klaski:
Cytat:
Jeestem po usg, w końcu, po 11tyg czegoś się dowiedziałam!! A więc w 30tyg mój mały ma 1350g, a więc całkiem w normie. Wody ok, ułożony główkowo, ujście szyjki pozamykane tylko szyjka się skraca, i tu moje pytanie, przy ile cm ma się zakładany peesar?? bo ja mam póki co 32mm, no więc nie ma tragedii ale się zastanawiam kiedy jest ten moment graniczny...
Gratki 😊 super ze wszystko w ok 😊
Cytat:
no to u mnie też miękka szyjka i 32mm w 30 tyg, no nic, będziemy obserwować.
Ja w 26 mialam 31mm i lekarz nic mi nie zalecal mowil ze jest ok.
Cytat:
Teraz powinno być ok
Jaka zgrabniutka mamuska 😊
Cytat:
Napisane przez Mten Pokaż wiadomość
Łokieć też jest dobry ;-)
A ja dzisiaj weszłam na wagę pierwszy raz od 4tyg i przytylam przez miesiąc tylko 0,6kg :-D
Też tak macie że zjecie coś ok 18-19 i później już nie chce Wam się jeść?
Ja tak mam ale wczoraj to mialam jakis dzien ssaka 😉 o 22 tak mnie ssalo ze suchar z miodkiem wciagniety 😊

Cytat:
Ja mam Ikea Family i jest super Szczególnie zapisywanie transakcji na karcie, trzymanie paragonów mnie wkurza. No i czasem jakieś fajne oferty są, kawa lub herbata za darmo. Ogólnie nie widzę negatywów.

A owieczkę mam

Jakby była już 6 tak jak piszesz to jak najbardziej bym wzięła mocz do pojemniczka. Ale jak 3 w nocy to spokojnie na rano się doprodukuje.

Ja po wizycie u gina, szyjka bez zmian, brzuch się mógł trochę obniżyć bo mały idealnie nad wyjściem leży. Waży 2450 g Następna wizyta za 2 tygodnie, potem gin jedzie na urlop a ja będę zaciskać uda...
Maly rosnie jak na drozdzach :klaski: 😊

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-07-14, 10:22   #3671
Mediona
Zadomowienie

Mnie dzisiaj tak kluje w prawym dolnym boku. Nie umie znaleźć żadnej pozycji. Poleze jeszcze moze przejdzie.
Cytat:

No nasze biedne krocze ale damy rade.

Cytat:
Nie no to tu profesor taki nie jest bo powiedzial jej ze moze byc raka sytuacja ale zeby sie nastawiac ze bedzie wszystko dobrze.
Dostalam nowe lozko 😄 a raczej pidwedzilam :P przyjechalo nowe i poprosilam o podmiane a dzieeczyna z pokoju jeszcze moj stary materac wzielo bo ona nie dosc ze sprezynowe lozko jak moje to jeszcze materac grubosci 2 cm :/ wreszcie sobie wygodnie leze 😁 Moj pan doktor mnie odwiedzil z samego rana. Zartowal ze jak mi nic nie wyjdzie to mbie zamknie na 3 miesiace az cis wykryje :P

---------- Dopisano o 09:31 ---------- Poprzedni post napisano o 09:27 ----------

Nie dzisiaj pierwszy raz i to na bank od tego wyra bo lezalo sie na nim jak w hamaku taka rynienka sie robila i mnie zgniatalo po bokach. Teraz jest duzo lepiej ale zobaczymy w nocy jak bedzie.

Po porodzie to jest calkiem inny rodzaj bolu. Ten co teraz chyba gorszy tak wiec glowa do gory
Spryciara z ciebie. Miłego leżenia.
19.09.2015 Mała Mi.
http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/21309
Mediona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 10:23   #3672
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
a z dziwnych fanaberii ciążowych ubzdurałam sobie, że chce zakupić parkę taką cienką najlepiej w ciemnym kolorze i po raz kolejny wybrałam się na "spacer" po galerii. Niestety stracony czas żadnych takich części garderoby nie zauważyłam !!!!
Ja kupilam cienka parke w pull&bear ale to bylo z 2 miesiace temu

---------- Dopisano o 10:23 ---------- Poprzedni post napisano o 10:23 ----------

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
Ja już w łóżku odpoczywam. Tak jak pisałam badanie prenatalne mam za sobą, córka jest i będzie córką, waży ok 1700 g. Rozwija sie książkowo. Później wizyta u mojej gin, krew, mocz itd - ok. Moja szyjka 3,8mm. Opowiadałam jej o tym moim bólu strasznym bo dzisiaj to dosłownie chodzic już nie moglam jak dotarlam do niej na 17tą - fakt, że caly dzien na nogach bo robilam porządek w domu, no i zrobila mi usg dowcipne - okazało się, że mam żylaki macicy i na ściankach pochwy jest obrzęk stąd ten ból. Musze dużo lezeć znów, bo leczyć możemy dopiero po ciąży - chociaż przeważnie po ciazy znikają.
Dzisiaj przemeblowaliśmy trochę nasz pokój, żeby wstawić małej lozeczko. Okazalo się, że wcale nie zabierze nam nasza mała lokatorka duzo miejsca. Wstawiam fotę, jutro bede jeszcze wieszać z sufitu pompony, bo dzis TŻ przed praca juz nie zdazyl. Może nie jest to cud miód, ale ciesze się, że mimo 1 pokoju Kluska będzie miała swój wlasny kąt
Gratki 😊 ladniutki kącik 😊

Stary 2015-07-14, 10:24   #3673
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

asia1010
Uważam tak jak owieczka, jedź nie możesz tego bagatelizować.

meneq
W takim razie sporo wytrzymała.
Stary 2015-07-14, 10:31   #3674
owieczkaa
Zakorzenienie

A ja nie mam w ogóle takich bóli jak Wy, nie wiem czy to dobrze czy źle. Ale przypomniała mi się moja znajoma, która je miała od 3 m-ca...
Stary 2015-07-14, 10:41   #3675
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

owieczkaa
Ja mam bóle jak dziecko się rusza - weź to rozkmiń
Stary 2015-07-14, 10:46   #3676
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez namisek1990 Pokaż wiadomość
owieczkaa
Ja mam bóle jak dziecko się rusza - weź to rozkmiń
Ale też w tej kości łonowej?
Stary 2015-07-14, 10:48   #3677
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
A ja nie mam w ogóle takich bóli jak Wy, nie wiem czy to dobrze czy źle. Ale przypomniała mi się moja znajoma, która je miała od 3 m-ca...
Weź się kobieto ciesz
Miednica rozszerza Ci się bez bolowo
Stary 2015-07-14, 10:49   #3678
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Też nie mam

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 10:49   #3679
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Weź się kobieto ciesz
Ok to się cieszę
Stary 2015-07-14, 10:50   #3680
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ok to się cieszę
Hehe
Stary 2015-07-14, 10:56   #3681
asia1010
Zadomowienie

Pojadę w czwartek. Przynajmniej coś będę konkretnie wiedziała.
Stary 2015-07-14, 10:59   #3682
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Pojadę w czwartek. Przynajmniej coś będę konkretnie wiedziała.
Jak masz nr do lekarza to zadzwoń i powiedz o co chodzi myślę że każe Ci przyjechać od razu
Stary 2015-07-14, 11:03   #3683
mysza007
Zakorzenienie

Witam się w 30 tygodniu

czuje sie dzisiaj jakby mi kto w łeb przyłozył.

Bianeczko jak tam Twoje tętno?

mysza007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 11:11   #3684
bianeczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, które mają pojęcie o laktatorach - co sądzicie o Phillips Avent Natural (manualny)?
Ja uwazam ze te manualne philipsa sa totalnie do dupy. Na dodatek przy pompowaniu okropnie piszcza!

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Cytat:
Ja dopiero wizytę będę miała w sierpniu i wtedy się przekonam ile mój szkraba nabrał od ostatniej wizyty

Rośnie jak na drożdżach

Parki w sklepach będą dopiero się pojawiać.

Dla mnie też najważniejsze aby zdrowe było

O jej. Współczuję. Mnie swędzi jak pojem coś alergennego.

Tez czasami mam tak ale poduszkę daje dobie wyżej bo te szpitalne wyra to masakra jest.

Ile będą Cię tam trzymać?

Tez czasami tak mam. Wszystko zależy jak mały się ułoży

Tez mnie boli zanim to rozchodze. Trudno trzeba wytrzymać do września

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ----------

Tydzien

Cytat:
Napisane przez dirtyblack Pokaż wiadomość
agu - sliczny kacik dla malenstwa. ptaszek na kwiatku przeuroczy!!

dzieki za odpowiedzi odnosnie zbiorki moczu. Normalnie nie wstaje w nocy na siku, ale ostatnio sie zdarzylo. A potrafie w nocy i e 3 szklanki wody wypic. Rano maz sie smieje, ze sikam tak dlugo, ze brzmi jakbym wody do wanny alewala
oj tak lezy tez z nami dziewczyna po 3 poronieniach takze dosc ciezkie przypadki

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Napisane przez mysza007 Pokaż wiadomość
Witam się w 30 tygodniu

No jak to jak, idealne wiedzialam ze tak bedzie ale o czym tu mowic jak mi je mierza jak ktos sibie przypomni. Moze jakbym holter dostala to by cos wyszlo a tak to dupa. Kardiolog ma przyjsc i zobaczymy. Powiem mu jak to wyglada to moze on na to inaczej spojrzy. Mialam dzisiaj ktg serduvha i musialam swiecic cycali przed stazysta......😐

Zapraszam na mojego BLOGA KOSMETYCZNEGO
http://carlacosmetics.blogspot.com/

22.08.2015 - Nasza Jagodzianka

Wspólnie zamawiamy buty
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=778031

bianeczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 11:12   #3685
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Weź się kobieto ciesz
Ja tez nie mam tych bóli, ciekawe czy to zasluga genow mojej mamci ktora nie miala wogole boli porodowych 😉

Stary 2015-07-14, 11:12   #3686
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ja uwazam ze te manualne philipsa sa totalnie do dupy. Na dodatek przy pompowaniu okropnie piszcza!

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ----------

Tydzien

oj tak lezy tez z nami dziewczyna po 3 poronieniach takze dosc ciezkie przypadki
A na wesele Cię puszcza?
Zastanawiam się w czym iść na poprawiny
Bo nie chce specjalnie kupować sukienki jakiejś. Może założę jakąś fajną maksi.
Stary 2015-07-14, 11:12   #3687
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mysza007 Pokaż wiadomość
Witam się w 30 tygodniu

Gratki 😊

Stary 2015-07-14, 11:13   #3688
ali_ma
Rozeznanie

Witam

Cytat:
Napisane przez Airish88 Pokaż wiadomość

A gdzie masz najbliżej?
najbliżej mam w rodzinnym mieście, ale opinie są różne, poza tym jak będzie coś nie tak z maluszkiem to i tak zabiorą go na Sz-n, więc zaczęłam się zastanawiać czy od razu tam nie jechać, ale opinie odnośnie Zdroi od ostatnich 2 lat też nienajlepsze, ponoć "taśmówka" i usłyszałam to i od znajomych co tam rodziły i od lekarzy (nietylko ginów), myślałam też o Pomorzanach, już sama nie wiem...

agu23gda - ślicznie wygląda ten kącik

Edytowane przez ali_ma
Czas edycji: 2015-07-14 o 11:18
ali_ma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 11:13   #3689
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Blondynka17 Pokaż wiadomość
Ja tez nie mam tych bóli, ciekawe czy to zasluga genow mojej mamci ktora nie miala wogole boli porodowych 😉

Szczesciara z twojej mamy.

Nie są one aż takie tragiczne najgorzej rano wstać a później już nie boli.
Stary 2015-07-14, 11:15   #3690
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Szczesciara z twojej mamy.

Nie są one aż takie tragiczne najgorzej rano wstać a później już nie boli.
Szczescie w nieszczeciu bo nie pozwolili jej rodzic naturalnie bo pewnie by partych nie czula. Chociaz ja bym sie cieszyla z cc jakos panicznie boje się komplikacji okoloporodowych.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości