Mamusie Listopadowe 2015 część II! - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-14, 11:41   #1621
wizaz_p_l
Raczkowanie

Dot.: Mamusie Listopadowe 2015 część II!

Cytat:
Napisane przez peachella Pokaż wiadomość
Jeszcze mam pytanie do dziewczyn w pierwszych ciążach, czy na początek będziecie miały kogoś do pomocy oprócz TŻ? ma na myśli mamę, teściową itp. Czy zostajecie sami i tak sobie będziecie radzić? Ja się mocno zastanawiam. Miała do mnie moja mama przyjechać na dłużej ale z nie wiem czy chce żeby przyjeżdżała na dłużej niż na kilka dni....mamy małe mieszkanie, nawet nie bardzo jest gdzie ją spać położyć. A poza tym chyba będzie mnie tylko irytować... Z drugiej strony boję się, ze sobie nie będę radzić.
U mnie planujemy z mężem, że weźmie te 2 tyg. tacierzyńskiego i dodatkowo ze 2 tyg. urlopu do tego żeby tak cały grudzień siedzieć w domu, na szczęście u niego w pracy nie będzie z tym problemu poza tym będzie moja mama, siostra no i babcia, wszyscy blisko mieszkają myślę, że w tym okresie dom będzie otwarty

Jeśli chodzi o Ciebie to myślę, że możesz zaprosić mamę na początek i zobaczyć jak to jest, sama będziesz też trochę spokojniejsza, a jak tylko "ogarniesz temat" możesz sama zająć się maleństwem myślę, że to wszystko przyjdzie samo wcześniej niż nam się wydaje
Stary 2015-07-14, 11:43   #1622
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Super kurcze dla mnie to na razie abstrakcja, ja się boję, ze mogłabym np dziecko upuścić albo coś w tym rodzaju
A ostatnio jestem taka niezdarna, że aż mnie to wkurza, wszystko mi leci z rąk.
Dlatego bardzo polecam taką wanienkę jak ja mam. Ona dobrze podpiera Maluszka i na pewno to wygodniejsze niż wanienka taka zwykła

Fajna opcja to też wiaderko do kąpieli. Miałam na nie ochotę ale w końcu nie kupiłam (bo właśnie miałam już tą wanienkę)

Porównując się z innymi, możesz stać się zgorzkniały lub próżny
Zawsze bowiem znajdziesz lepszych lub gorszych od siebie

tylkokasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 11:46   #1623
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tylkokasia Pokaż wiadomość
Dlatego bardzo polecam taką wanienkę jak ja mam. Ona dobrze podpiera Maluszka i na pewno to wygodniejsze niż wanienka taka zwykła

Fajna opcja to też wiaderko do kąpieli. Miałam na nie ochotę ale w końcu nie kupiłam (bo właśnie miałam już tą wanienkę)

a na ile wystarcza taka wanienka? bo wydaje mi się że niedługo, dlatego wolę zwykłą. a wiaderka mi się nie podobają nie wyobrażam sobie tam wsadzić parodniowego niemowlaka

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-07-14, 11:47   #1624
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Iclosemyeyes córeczka będzie miała Dobrusia na imię?

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 11:47   #1625
peachella
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez wizaz_p_l Pokaż wiadomość
U mnie planujemy z mężem, że weźmie te 2 tyg. tacierzyńskiego i dodatkowo ze 2 tyg. urlopu do tego żeby tak cały grudzień siedzieć w domu, na szczęście u niego w pracy nie będzie z tym problemu poza tym będzie moja mama, siostra no i babcia, wszyscy blisko mieszkają myślę, że w tym okresie dom będzie otwarty

Jeśli chodzi o Ciebie to myślę, że możesz zaprosić mamę na początek i zobaczyć jak to jest, sama będziesz też trochę spokojniejsza, a jak tylko "ogarniesz temat" możesz sama zająć się maleństwem myślę, że to wszystko przyjdzie samo wcześniej niż nam się wydaje
mój mąż raczej nie weźmie tacierzyńskiego, jedynie 2 tygodnie urlopu albo może 3. U niego to nie przejdzie. Myśłę, że kilka pierwszych dni, max tydzień z babcią będzie dobrą opcją. Na miejscu niestety nie mamy nikogo do pomocy

tylkokasia my już mamy wanienkę taka z ikei najwyżej kupimy wkładkę regulowaną
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg lattsam-wanienka-bia-y__0174372_PE328089_S4.JPG (13,9 KB, 3 załadowań)
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 11:49   #1626
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Napisane przez czekooczekolada Pokaż wiadomość
a na ile wystarcza taka wanienka? bo wydaje mi się że niedługo, dlatego wolę zwykłą. a wiaderka mi się nie podobają nie wyobrażam sobie tam wsadzić parodniowego niemowlaka
Ona jest duża. Starcza dopóki chcesz w niej kąpać malucha. Moja szwagierka w takiej kąpała na raz niemowlaka a po drugiej str.3 latka.
Zaraz poszukam foto jak Oliwka była większa to może ocenisz sobie rozmiar lepiej.

Kurcze nie mam takiej fotki aby była cała wanna bo są zbliżenia na Oliwkę Ale po zdjęciach widzę że Oliwkę moją w tej wanience kapaliśmy jeszcze w grudniu czyli miała 8 miesięcy. Pewnie dłużej by się dało ale już ręce odpadały od wylewania z niej wody (bo ona mi się w wannie nie mieściła i stawiałam ją na stole w salonie)

Edytowane przez tylkokasia
Czas edycji: 2015-07-14 o 11:56
Stary 2015-07-14, 11:53   #1627
wizaz_p_l
Raczkowanie

Co do tych kocyków Minky to ja na pewno zamówię sobie jakiś komplecik ze strony http://www.kolorowodosnu.pl/
Nie wiem jeszcze dokładnie jaka kolorystyka, tyle tego jest, że mam dylemat
Stary 2015-07-14, 11:56   #1628
srebrna_smuga
Wtajemniczenie

Cytat:
mój mąż raczej nie weźmie tacierzyńskiego, jedynie 2 tygodnie urlopu albo może 3. U niego to nie przejdzie. Myśłę, że kilka pierwszych dni, max tydzień z babcią będzie dobrą opcją. Na miejscu niestety nie mamy nikogo do pomocy

tylkokasia my już mamy wanienkę taka z ikei najwyżej kupimy wkładkę regulowaną
My też kupujemy wanienkę z Ikei

Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie..teraz mamy wszystko 
Zuzia już na świecie

srebrna_smuga jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 11:58   #1629
poznanianka1990
Zakorzenienie

Fajna ta wanienka Jaki mniej więcej jest jej koszt?
Wiaderka mi się nie podobają

Nasz ślub 16.08.2014

Julcia 4.11.2015 g. 0:09
2740g 52 cm

poznanianka1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 12:02   #1630
tylkokasia
Moderator

A jednak znalazłam. Tu moja Oliwka miała 8mc. A stronkę wcześniej wstawiałam filmik do jej pierwszej kąpieli jak miała kilka dni.
Więc wanienka przyda się na kilka mcy.
Nie wiem jaki koszt. Ona ma na pewno z 7 lat dostałam ją w spadku od Szwagierki Wtedy była to nowość - te wanienki nazywały się Onda lub podróbki Onda.

I dodaję jak miała 2 tyg. Sama się relaxuje
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wanna.jpg (35,9 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg wanna1.jpg (39,4 KB, 42 załadowań)

Edytowane przez tylkokasia
Czas edycji: 2015-07-14 o 12:06
Stary 2015-07-14, 12:08   #1631
Iclosemyeyes
Zakorzenienie

Cytat:
Moja mieszka 200 km od nas ale jak coś to wezmie po prostu urlop. Teściowa za granicą siedzi. Ale to i dobrze bo też ne mamy jakieś specjalnego kontaktu, niespecjalnie się interesuje co u nas. Mogłaby sama z siebie zadzwonić np na Skypa ale się nie zdarzyło jeszcze. Trochę przykre...Ale rozporządzać jak mamy zrobić pokoj dla dziecka to by chciała

Też myślałam nad Babydream. Zobaczymy co wyjdzie w praniu. Położną miałam już w tamtym roku wybraną w mojej przychodni, nawet nie pamiętałam, że się deklarowałam hehe. Na razie kobiety na oczy nie widziałam
U mojej może być problem z urlopem, bo pracuje w 2 firmach i ciężko zgrać jej urlopy moja teściowa mieszka 200 metrow od nas i byla u nas w mieszkaniu raz (no i jeszcze kilka razy pod naszą nieobecność nakarmić kota)
Cytat:

Ja właśnie chce to wiaderko, ale ono Chyba na krótko starczy, jak uważasz? No a jest dość drogie, ok 80 zł.
Cytat:
Napisane przez srebrna_smuga Pokaż wiadomość
Iclosemyeyes córeczka będzie miała Dobrusia na imię?
Tak, dzisiaj na polowkowym potwierdzamy, że to córcia i będzie Dobrusia
Stary 2015-07-14, 12:16   #1632
tylkokasia
Moderator

Na tym wiaderku wiem że piszą że do roku ale nie sądzę aby roczne dziecko wolało ściskanie w nim od swobodnego pluskania. Obstawiam że na pewno krócej niż wanienka. Może 5mcy?
I ponoć przy kolkach lepsza jest relaksacja w wanience.
Ja bardzo chciałam to wiaderko no ale to że miałam wanienkę przeważyło.

Stary 2015-07-14, 12:23   #1633
poznanianka1990
Zakorzenienie

A co sądzicie o stelażach do wanienek? Warto kupować czy lepiej postawić wanienkę np. na stole i w ten sposób kąpać dziecko?

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-07-14, 12:26   #1634
tylkokasia
Moderator

Cytat:
Napisane przez poznanianka1990 Pokaż wiadomość
A co sądzicie o stelażach do wanienek? Warto kupować czy lepiej postawić wanienkę np. na stole i w ten sposób kąpać dziecko?
Myślę że stelaż jest fajny bo możesz kąpać w łazience - a to ma plusy bo nie musisz nosić ciężkiej wanny z wodą do pokoju/lub nosić wody na raty do wanny.
Mnie bardzo umęczyło to latanie i wylewanie wody (bo sama nie dawałam rady podnieść całej wanny z woda i wylać a nie zawsze mój TZ był w porze kąpieli). A ja i tak mam ułatwienie bo mam salon z aneksem kuchennym więc blisko do zlewu.

Stary 2015-07-14, 12:27   #1635
Robusta
Wtajemniczenie

W Ecopartusie była moja koleżanka i mówiła, że nawet nieźle, ale wszystko zalezy na jaką połozna się trafi. Ponoć bardzo fajne były zajęcia o karmieniu.

Chciałam się zapisać do Żeromskiego, dzowniłam pod koniec czerwca, później kazano zadzwonić 2 licpa i Pani chciała mnie zapisać na 5 listopada więc obie stweirdziłysmy że to bez sensu i idę do Ecopartusa od 30 września no i Żeromski ma wymóg, że w pierwszej kolejności sa zapisywanie Panie które tam urodzą, mimo że chce tam rodzić to nic mi to nie dało :P

Kocyk cudny !!! Też bym brała !!!

W czwartek mam połówkowe już nie mogę się doczekać

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 12:28   #1636
cornflower_girl
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie koleżanka polecała dokładnie taki model - mówiła, ze dla maluszka jest idealny.
Cytat:
Napisane przez Iclosemyeyes Pokaż wiadomość
Skąd ten pierwszy folkowy kocyk? Piękny jest mieliśmy mieć podobny motyw na zaproszeniach ślubnych...
Kilka linków:
Kocyk 1
Kocyk 2
Kocyk 3

Cytat:
Napisane przez Robusta Pokaż wiadomość
Chciałam się zapisać do Żeromskiego, dzowniłam pod koniec czerwca, później kazano zadzwonić 2 licpa i Pani chciała mnie zapisać na 5 listopada więc obie stweirdziłysmy że to bez sensu i idę do Ecopartusa od 30 września no i Żeromski ma wymóg, że w pierwszej kolejności sa zapisywanie Panie które tam urodzą, mimo że chce tam rodzić to nic mi to nie dało :P
To możliwe, ze się spotkamy na tej szkole rodzenia

Bogini kuchennego zniszczenia

Edytowane przez cornflower_girl
Czas edycji: 2015-07-14 o 12:29
cornflower_girl jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 12:29   #1637
poznanianka1990
Zakorzenienie

tylkokasia, ja też mam salon z aneksem kuchennym, ale zdecydowanie lepiej nalewa się wodę z prysznica niż ze zlewu Więc chyba rzeczywiście kupimy stelaż, będzie nam wygodniej

Robusta, ja też mam w czwartek połówkowe O której masz? Znasz już płeć?

Nasz ślub 16.08.2014

2740g 52 cm

Stary 2015-07-14, 12:32   #1638
tylkokasia
Moderator

Cytat:
tylkokasia, ja też mam salon z aneksem kuchennym, ale zdecydowanie lepiej nalewa się wodę z prysznica niż ze zlewu Więc chyba rzeczywiście kupimy stelaż, będzie nam wygodniej

Robusta, ja też mam w czwartek połówkowe O której masz? Znasz już płeć?
No ja nie dam rady dokupić bo wanienka stara i z PL. Ale jak bym miała okazję to bym kupiła.

Stary 2015-07-14, 12:52   #1639
Kasiula8708
Rozeznanie

Cytat:
U nas w rodzinie największe oblężenie urodzin/imienin jest w kwietniu - mój tata ma urodziny i imieniny, babcia urodziny, kuzynka też urodziny i nasza rocznica związku też jest w kwietniu (akurat w dzień urodzin babci ). Mój mąż jest z maja, a jego brat z czerwca i w czerwcu kilka osób z rodziny też ma urodziny. A ja jestem z września. Miałam się urodzić na początku października, ale "wyskoczyłam" 2 tygodnie wcześniej

A myślałyście już kiedy będziecie chciały chrzcić dziecko (w jakim miesiącu)? Ja myślę o styczniu, w grudniu nie chciałabym, bo dziecko jeszcze malutkie, w dodatku są święta i każdy ma spore wydatki.

Ja myślę że ochrzcimy po świętach,chcemy kameralne chrzciny dla najbliższych

Cytat:
U nas remont łazienki już prawie skończony. Robimy wszystko na raz po trochu. Ale współczuje, wiem jaki to ból
Właśnie sama zauważyłam wśród znajomych, że to faceci z reguły pytają o samopoczucie i inne rzeczy dotyczące ciąży, ich kobiety raczej niespecjalnie. Dziwne to
Powodzenia na usg!
Ja chyba idę do sklepu, bo jakoś mnie tak tknęło, żeby szarlotkę dzisiaj zrobić daaawno już nie piekłam.

Jeszcze mam pytanie do dziewczyn w pierwszych ciążach, czy na początek będziecie miały kogoś do pomocy oprócz TŻ? ma na myśli mamę, teściową itp. Czy zostajecie sami i tak sobie będziecie radzić? Ja się mocno zastanawiam. Miała do mnie moja mama przyjechać na dłużej ale z nie wiem czy chce żeby przyjeżdżała na dłużej niż na kilka dni....mamy małe mieszkanie, nawet nie bardzo jest gdzie ją spać położyć. A poza tym chyba będzie mnie tylko irytować... Z drugiej strony boję się, ze sobie nie będę radzić.

---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:39 ----------

Ja już mam wybraną położną w przychodni, wypada się niedługo skontaktować

Co do chusteczek i innych, to powiem Ci, że rozmawiałam z siostrą. Ma już dwójkę dzieci. Przy pierwszym używała wszystkiego typu chusteczki, oliwki itp. Przy drugim nie i żadnych problemów nie było.
I ja chyba się zastosuje do jej rad.
Nie używała żadnych chusteczek nawilżanych, jedynie duże waciki ze zwykła wodą do mycia, na ewentualne odparzenia używała tormentiolu, do kąpieli jedynie zwykłego szarego mydła i nie stosowała żadnych oliwek, ewentualnie np olej migdałowy 100 %. I mówi, ze lepszej pielęgnacji nie ma. Poza tym chusteczki nawilżane dla dzieci raczej nie wpływają dobrze na skórę dziecka, coś w tym jest skoro najlepiej nadają się do czyszczenia wszystkiego innego typu, felgi samochodowe, buty itp

My raczej nie będziemy chrzcić. Kontrowersyjny temat, no ale cóż, takie mamy przekonania

Niestety ne mam mamy,ale gdyby żyła to chciała bym żeby mi pomagała przy małej,ale nie była non stop,mieszkam z teściową więc w razie czego ją będę prosić o pomoc ale chcę sama z mężem nauczyć się wszystkiego bez zbędnego wtrącanie,obawiam się ,że bedą zgrzyty bo teściówka ma charakterek

Cytat:
Napisane przez fasterka90 Pokaż wiadomość
peachella My też nie chrzcimy,to by była straszna hipokryzja z naszej strony,a tego nienawidzę moja mama jak to usłyszała to na początku straszny dramat zrobiła :p ale chyba już rodzina odpuściła.

Ja po porodzie bardzo liczę na pomoc mojej babci, nawet jakby miała nam coś narzucać po swojemu -chociaż wiem że to nie w jej naturze - to będzie to napewno najlepsze rozwiązanie. Babcia pracowała w żłobku, a na emeryturze dorabiała długo jako niania,jest z tego znana w całej miejscowości wszystkie dzieci przy niej były zdrowe i się bardzo dobrze rozwijały. Aż szkoda że tak daleko mieszkamy a babcia też już ma swoje lata... Ale właśnie z nią przegadałam godzinę przez telefon, mówiła że kupiła jakieś ciuszki dla małej i dopytywała o łóżeczko bo chce nam kupić -mówiłam o tym miętowym, bałam się że cena za wysoka ale babcia zachwycona uwielbiam moje babcie,obie

Zazdroszcze takiego kontaktu z babcią
A co do chrzcin to przecież wasza indywidualna decyzja,rodzina nie powinna się wtrącać

Cytat:
Nie taka kąpiel straszna. Tu pierwsza kąpiel Oliwki Daliśmy radę - oboje kompletnie bez wprawy z noworodkiem, bez niczyjej pomocy
https://www.youtube.com/watch?v=X2dbIACN0xs

Jakie słodkie maleństwo,a jakie grzeczne,ja też chcę męża zaangażować w kąpiel malutkiej,mam nadzieję że damy radę

Cytat:
Napisane przez cornflower_girl Pokaż wiadomość
Mnie koleżanka polecała dokładnie taki model - mówiła, ze dla maluszka jest idealny.

Kilka linków:
Kocyk 1
Kocyk 2
Kocyk 3

To możliwe, ze się spotkamy na tej szkole rodzenia

A możesz napisać jak dokładnie nazywa się ta wanienka, bo podoba mi się

U mnie dziś pogoda w kratkę,co chwila pada,ugotowałam rosołek zjadłam z mężem i dalej głodna jestem no już nie wiem takiego głoda mam ostatnio że szok pocieszcie mnie że wy też
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 12:54   #1640
wizaz_p_l
Raczkowanie

Poznanianka Ja chyba też zakupię stelaż do wanienki
Kiedyś myślałam o takiej wanience z chicco, która jest za razem przewijakiem, ma jakieś półeczki itp., ale za 400zł mogę mieć więcej gadżetów niż tylko ta wanienka, a i tak posłużyłaby pewnie max 1 rok
Stary 2015-07-14, 12:54   #1641
Soul89
Zadomowienie

Ach upiekłam ciasto, teraz pieczeń dochodzi 😊 czuję się jak taka kurka domowa 😁 zaraz lecę Was nadrobić bo z rana zawsze mocno ciśniecie 😎

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka

"Prawdziwa miłość nie wyczerpuje się nigdy. Im więcej dajesz, tym więcej Ci jej zostanie.
Aparatka od 15.04.2013
Soul89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 12:57   #1642
wizaz_p_l
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kasiula8708 Pokaż wiadomość

U mnie dziś pogoda w kratkę,co chwila pada,ugotowałam rosołek zjadłam z mężem i dalej głodna jestem no już nie wiem takiego głoda mam ostatnio że szok pocieszcie mnie że wy też
Może nie jakiegoś mega głoda, ale pół godziny temu zjadłam na raz całą czekoladę z bakaliami, zajęło mi to nie dłużej niż 7min
Stary 2015-07-14, 13:00   #1643
tylkokasia
Moderator

U mnie mąż od początku zaangażowany w obowiązki przy dziecku.
A teraz naszą 3latkę tylko on kąpie od dawien dawna. Ja potem ją ubieram w piżamkę, smaruję kremem itp. A potem na zmianę usypiamy. Lubię taki układ

Stary 2015-07-14, 13:04   #1644
Kasiula8708
Rozeznanie

Cytat:
Może nie jakiegoś mega głoda, ale pół godziny temu zjadłam na raz całą czekoladę z bakaliami, zajęło mi to nie dłużej niż 7min

Oj nie mów mi nic o słodkim tak mnie ciągnie do tego że łooo
Mam w pokoju czekoladki ślubne i mnie tak kuszą skubane że ostatkiem sił się powstrzymuje żeby nie otworzyć,musze chyba powiedzieć mężowi żeby je ukrył przedemną

Orientowałaś się może czy są jakieś ciekawe wózki w Końskich czy nie warto jechać bo będę na tygodniu u taty i tak myślałam żeby popatrzeć...
Tyś moje dziecko ..... a ja.... Twoja mama

Lenka,nasz mały wielki cud
Kasiula8708 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 13:22   #1645
czekooczekolada
Zakorzenienie

Cytat:
ja planuję kupić stelaż. chcę kąpać w łazience, tylko nie wiem jak to będzie w praktyce wyglądać - wyciągnę malucha z wanienki i ktoś będzie musiał mi go opatulić ręcznikiem, bo nie mam gdzie położyć malucha. właśnie rozkminiam jak to ugryźć..

Life doesn't give you people that you want, it gives you the people that you need.
🤍

Stary 2015-07-14, 13:46   #1646
wizaz_p_l
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Kasiula8708 Pokaż wiadomość
Oj nie mów mi nic o słodkim tak mnie ciągnie do tego że łooo
Mam w pokoju czekoladki ślubne i mnie tak kuszą skubane że ostatkiem sił się powstrzymuje żeby nie otworzyć,musze chyba powiedzieć mężowi żeby je ukrył przedemną

Orientowałaś się może czy są jakieś ciekawe wózki w Końskich czy nie warto jechać bo będę na tygodniu u taty i tak myślałam żeby popatrzeć...
Jeśli chcesz powstrzymać się od tych czekoladek to lepiej powiedz mężowi żeby je zjadł, a nie ukrył

Co do wózków to powiem Ci, że chyba za dużego wyboru u nas nie ma. Ja kojarzę tylko ze dwa sklepy takie dziecięce, obydwa są na ul. Spółdzielczej, koło policji. W jednym z nich (po schodkach, przy aptece i chyba jakimś sklepie Społem) widziałam kiedyś kilka wózków, ale nic nie przykuło na dłużej mojej uwagi. A w tym drugim sklepie (po drugiej stronie ulicy, bliżej policji i targu) przez uchylone drzwi widziałam chyba tylko ze dwa wózki Reszta sklepów to tak bardziej z ubrankami i mniejszymi akcesoriami (5.10.15. cocodrillo i kilka prywaciarzy).
A orientujesz się może jak sprawa ma się w Opocznie? Ja za wózkiem to chyba dopiero koło września zacznę się rozglądać, wciąż nie mam jasno określonego typu, na razie podglądam to co dziewczyny wklejają
Stary 2015-07-14, 13:49   #1647
peachella
Rozeznanie

Cytat:
ja wczoraj też całą zjadłam z bakaliami i też w nie więcej jak 10 minut, doprawiłam jeszcze wafelkiem toffi

znalazłam dziewczyny jeszcze kanał na yt, fajnie się ogląda. Też taka szkoła rodzenia jak z linka podanego wcześniej. Na tamtej stronce jakoś mało filmików, raczej artykuły, albo ja jestem ślepa
https://www.youtube.com/watch?v=1fat...kJA_yz&index=3
peachella jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 13:56   #1648
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
Kupić Ułatwia sprawę.
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 14:08   #1649
Robusta
Wtajemniczenie

Co do opieki postaram się zwerbować mame na te pierwsze dni poniewaz będę czekać na położna środowiskową, później wybywam do domu na jakieś 3-4 msc az minie paskudna zima w Krk.. TŻ na początek weźmie jakieś 2 tyg opieki nade mną, a tacierzyński pewnie w przysżłym roku ewentualnie kilka dni urlopu w grudniu wtedy i tak jest dużo wolnego

a jeżeli chodzi o te dziwne miny Pań to też to zauważyłam. Patrza się tak wymownie jakbym miała 14 lat i na dyskotece rozłozyła nogi przed byle kim

http://suwaczki.slub-wesele.pl/20141018580820.html
Robusta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 14:08   #1650
Aasikk
Zadomowienie

Cytat:
Moja koleżanka kupiłam podróbkę onda jakieś 2 miesiące temu i zapłaciła ok 90 zł. w jakimś stacjonarnym sklepie. Ja też chcę taką, jest serio spora i wydaje się bardzo wygodna. Koleżanka kąpie swoją córkę sama w tej wanience od samego początku (a to jej pierwsze dziecko) i bardzo sobie chwali.

Cytat:
drudzy moi znajomi mają taki stelaż i chwalą sobie. Ja jeszcze nie wiem czy chcę taki stelaż.

Cytat:
Napisane przez Soul89 Pokaż wiadomość
Ach upiekłam ciasto, teraz pieczeń dochodzi 😊 czuję się jak taka kurka domowa 😁 zaraz lecę Was nadrobić bo z rana zawsze mocno ciśniecie 😎

Wysłane z mojego LG-D620 przy użyciu Tapatalka
ale smakołyki. Ja muszę zebrać się i zrobić dżem z czarnych porzeczek bo czekają na mnie od wczoraj.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości