|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 |
|
Dostojna peema.
|
Dot.: Przygrzało mamie słoneczko i płacze "Już nie będziesz panienką córeczko!"-PM201
Hej laski, melduję że przyszły do mnie pudełeczka na podziękowania dla gości
Co myślicie?przy okazji, jeśli ktoś szuka dobrego filmu na randkę, polecam http://www.filmweb.pl/film/Jab+Tak+Hai+Jaan-2012-623680 , co prawda to Bollywood i nie każdy lubi, ja siedzę w tym teraz bo planuję ciekawą magisterkę na kulturoznawstwie związaną z tym, ale film jest serio rewelacyjny, bardzo poruszający, polecam! Sorki, że ja tak z doskoku, ale dużo się dzieje. Podczytuję was regularnie, postaram się więcej pisać
|
#3062 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przygrzało mamie słoneczko i płacze "Już nie będziesz panienką córeczko!"-PM201
Hej
Myślałam, że mój promotor to zdecydowany facet, a to chyba takie pozory tylko bo dziś mu się odwidziało i jednak chce żebym się broniła teraz... jestem tylko ciekawa co na to Pani w dziekanacie jak jutro najprawdopodobniej będę składać prace. Normalnie jak jakaś baba, takie ma zmienne nastroje.....
|
|
#3063 |
|
Rozeznanie
|
Witam się z rana, no powiedzmy.
![]() Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny, które dzisiaj mają egzaminy, rozmowy i ciężkie dni w pracy, będzie dobrze! Dziewczyny kochane, mam problem. Zbliżają się nasze imprezy dla druhen i drużbów, jednak trzeba parę rzeczy dopracować a mnie się inwencja kończy, pomożecie? ![]() Pierwsza sprawa prostsza, to na imprezie dla druhen chciałabym żeby dziewczyny i chłopcy dostały pudełeczka - http://somethingturquoise.com/2015/0...aid-lunch-box/ Z tym, że w ramach cięcia kosztów ja bym kupiła drewniane skrzyneczki i je ozdobiła. ![]() Zwłaszcza, że jedną druhnę mam za granicą więc spokojnie można jej coś takiego wysłać. Teraz pytanie co umieścić w takich pudełkach? Dla dziewczyn jest prościej, chciałabym tam włożyć: - Mały alkohol z etykietą - Bransoletkę "infinity" - Torby takie - https://www.weddinginateacup.co.uk/a...s/all_bags.jpg - Ten zestaw przeciw kacowy - I jakiś domowy wypiek w fajnym pudełeczku Myślicie, że będzie ok? ![]() U chłopaków jest większy problem, na razie myślę, że zostawię: - Alholol z tym, że zamienię na mały miód pitny bo whisky u nas się nie piję - Ten zestaw anykacowy - Podobają mi się też te skarpetki, ale chciałabym takie z superbohaterami - https://s-media-cache-ak0.pinimg.com...e5b94cc58f.jpg ale nie mogę znaleźć w rozsądnej cenie, a jak są to tylko rozmiary dziecięce. No i co jeszcze? Macie jakieś pomysły? Druga sprawa to impreza dla chłopaków, chce im zrobić grę miejską, ale chce żeby była ona niespodzianką dla wszystkich Tżta również, dlatego nie za bardzo mam się z kim skonsultować w sprawie przebiegu tej gry. Czasowo oceniam ją na góra dwie godziny żeby się chłopcy nie znudzili. Powinna się dziać w obrębie centrum, po pierwsze dlatego, żeby w razie deszcze nie trzeba było daleko chodzić, a poza tym skoro mają pić to lepiej żeby nie musieli kombinować transportu. Chciałabym też żeby całość nawiązywała do ogólnie pojętej fantastyki, bo wszyscy lubimy a chłopcy zwłaszcza. ;0 Na razie wymyśliłam coś takiego: - Cała gra polega na udowodnieniu, że posiadają 4 podstawowe umiejętności żeby zostać drużbą - nie wiem jakie powinny to być umiejętności? - Na zaproszeniach jest pierwsza zagadka do rozwiązanie, która określi miejsce spotkania(restauracja mojej przyjaciółki), w której dostaną dalsze instrukcje i wypiją swoje "eliksiry" przed wyruszeniem w dalszą drogę. - Chciałabym zrobić ze 2-3 filmiki, z zadaniami czy też wskazówkami, które wgram na serwer i zahasłuje. Żeby się do nich dostać będą musieli "złamać kod" - tj. odpowiedzieć na pytania, gdzie prawidłowe odpowiedzi będą odpowiadały liczbom, lub literom w alfabecie. - Każdy z nich będzie miał wyjątkową umiejętność, z której będą mogli skorzystać raz na całą grę, ale też nie mam pomysłu co to mogłoby być? Mam na razie jeden pt. "moc googla" - trzy razy w ciągu gry możesz skorzystać z wyszukiwarki żeby znaleźć odpowiedź na pytanie. Myślę też, że mój Tż może mieć umiejętność pt. "kochanie gdzie położyłaś cukier?" - może zadzwonić do mnie dwa razy w ciągu gry po wskazówkę. Chciałabym ich wysłać do knajpy, do bufgerowni żeby coś zjedli, w jakieś historyczne czy ciekawe miejsce. Z tym, że o ile knajpki mamy zaprzyjaźnione lub sprawdzone i wiem, że nie będzie problemu żeby ktoś im podał karteczkę czy jakiś inny gadżet, ale już boję się gdzieś zostawiać w przestrzeni miejskiej wskazówki bo mogą się zniszczyć, odpaść, a ktoś nawet może ukraść czy zmazać ze złośliwości... Nie wiem do końca jak to rozegrać. Niestety też społeczne patrzenie na takie dziwne akcje jest średnie więc raczej nie bardzo mogę zostawić je osobą, które np. będą przez cały czas na swoich stanowiskach, np. pani w sklepie czy kasie kolejowej. Choć oczywiście będę próbowała zagadać. Wiem, że dużo czytania, ale bardzo Was proszę o pomoc, imprezy się zbliżają a ja w proszku, poza tym chciałabym rozłożyć pracę, no i rozsądnie koszty ściągnąć.
|
#3064 |
|
żona bez ogona
|
U mnie tez z rodziny to bylyby same mezatki, bo mam starsze kuzyki, praktycznie nikogo w swoim wieku
Ale beda moje kolezanki same panienki i koledzy chlopaka z jakimis partnerkami, to ktos tam sie zawsze znajdzie do lapania welonu A do innych zabaw nie trzeba przeciez panien i kawalerow, kazdy moze wziac udzial.
|
|
#3065 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
|
|
#3066 | ||
|
Konto usunięte
|
Sophie24 współczuje wujkowi
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3067 |
|
Dostojna peema.
|
taaaak, niechlujnie oberwałam :/ na szybko podekscytowana składałam xDDD
|
#3068 |
|
Zakorzenienie
|
Hejjjj
![]() melduję, że zrobiłam kolejne zamówienie w h&m ![]() http://www2.hm.com/pl_pl/productpage.0216551001.html baleriny za 17,92 :cwaniak:
|
|
#3069 | ||
|
żona bez ogona
|
Cytat:
Ja welon zawsze chetnie lapie, walcze jak lwica, ale jeszcze nigdy nie zlapalam Nie mam nawet nic do tego pozniejszego tanca, ale na jednym z ostatnich wesel zespol dawal jakies durne gadzety pletwy na nogi i cos jeszcze. No bylam niesamowicie zazenowana, bo nie bylo to smieszne jak gibali w tych pletwach do nurkowania, wiec nie wiem czemu mialo to sluzyc... Wtedy sie cieszylam, ze tego nie zlapalam, bo na pewno bym nie wlozyla jakichs starych pletw na gole nogi!!! Brrrr!!! Cytat:
|
|
|
#3070 |
|
nibyżona
|
my nie mielismy oczepin
![]() witam sie :P dzis bede pania doma pelna geba, bo Tz wraca pozniej i zaraz wychodzi do szkoly. wiec zrobilam zakupy i ugotuje obiad i ogarniam troche pokoj, bo musze sie troche rozlozyc ![]() Sophie piekna suknia
|
#3071 | |||
|
Wife!
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A nie możesz zaangażować kogoś, kto nie będzie brał udziału w tej grze? Bo tak samemu ogarnąć to masakra Cytat:
w moim wieku od nas już wszycy pohajtani
|
|
#3072 |
|
Konto usunięte
|
Ja złapałam welon w tamtym roku na weselu znajomych. Niestety, mucha poleciała do kuzyna Pana Młodego, zawodowego tancerza, gwiazdy w Niemczech... myślałam, że umrę podczas tańca, on też był niezadowolony, że za nim nie nadążałam.
|
|
|
|
#3073 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3074 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wiecie jeśli nie macie bardzo budżetowego wesela to ja bym wzięła tę którą Wam bardziej pasuje i dopłaciła te 800 zł. A pytałaś czy np. nie można zrobić w piątek i wtedy zmniejszyć albo w ogóle zlikwidować tę dopłatę?Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja niestety muszę przymierzać balerinki bo większość jest na mnie za szeroka.Cytat:
---------- Dopisano o 12:42 ---------- Poprzedni post napisano o 12:40 ---------- Cytat:
Taki talent, szkoda, że go nie można spieniężyć. No właśnie nie bardzo, bo dziewczyny, które są w tym samym mieście będą na imprezie ze mną, no i ja też tam nie mogę być bo będę na imprezie z dziewczynami.
|
|
#3075 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zawsze uciekałam przed welonem ;p
|
#3076 | |
|
polaczek cebulaczek
|
Uff, wrocilam. Bylo prawie 40 stopni ale za to jak pieknie
Bardzo zadowoleni jestesmy z wczasow, no i stwierdzilismy ze trzeba co roku gdzies jezdzic a nie kisic sie w domu ![]() Wrocilam w nocy a dzis moze pojedziemy po wodke ![]() Cytat:
ale bylo ok, w ogole nie odczulam tego kryzysu
|
|
|
#3077 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz z nową energią możesz ruszać z przygotowaniami ślubnymi. :PW wątku o sukniach znalazłam śliczny ślub - sekretny ogród, kolory i suknia AK na zagranicznym blogu. - http://carlagatesblog.com/secret-gar...g-inspiration/
|
|
#3078 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
ale to dlatego, że nigdy nie wiadomo co nowa para będzie musiała zrobić, a na ostatnich 3 weselach było:- nowa młoda trzyma butelkę między nogami i nowy młody z zawiązanymi oczami musi trafić długopisem przywiązanym na sznurku do pasa nie wiem czy oglądałyście film Wesele Smarzowskiego, tylko tu miał jeszcze kilka metrów przejść;- zrobić podczas tańca 5 trików, które na początku dobrze nie zostały wyjaśnione, a chodzilo o np. przeskakiwanie przez partnera, gwiazdy; - DJ kazał pocałować się naprawdę kilka minut namawiał i dopiero PM uratowali sytuację, bo miało tego nie być, ale zażenowanie zostało;
Edytowane przez 3bab1895ed7a4a0113eb29e79654b8b86ef03e4e_657f8b8281285 Czas edycji: 2015-07-14 o 13:17 |
||
|
|
|
#3079 |
|
polaczek cebulaczek
|
A, no i zrobilam sobie pierwszy raz w zyciu hybrydy. Pieknie wygladaja, potem dodam zdjecie. Przezyly upaly, slona wode, piasek i inne atrakcje, mam je juz 1,5 tygodnia i sa dalej nienaruszone
![]() a za dwa dni rok do slubu, ale szybko leci
|
|
#3080 |
|
żona bez ogona
|
[1=3bab1895ed7a4a0113eb29e 79654b8b86ef03e4e_657f8b8 281285;52077914]No to
![]() My zawsze na oczepiny wychodzimy ale to dlatego, bo nigdy nie wiadomo co nowa para będzie musiała zrobić, a na ostatnich 3 weselach było:- nowa młoda trzyma butelkę między nogami i nowy młody z zawiązanymi oczami musi trafić długopisem przywiązanym na sznurku do pasa nie wiem czy oglądałyście film Wesele Smarzowskiego, tylko tu miał jeszcze kilka metrów przejść;- zrobić podczas tańca 5 trików, które na początku dobrze nie zostały wyjaśnione, a chodzilo o np. przeskakiwanie przez partnera, gwiazdy; - DJ kazał pocałować się naprawdę kilka minut namawiał i dopiero PM uratowali sytuację, bo miało tego nie być, ale zażenowanie zostało;[/QUOTE] Dla mnie juz zakladanie pletw jest przegieciem i to sporym a co dopiero cos takiego
|
|
#3081 |
|
Raczkowanie
|
Mój owczarek reaguje nawet na słowo weterynarz...
Oczepiny to jakaś masakra... Samo rzucanie bukietu, czy welonu ok. Ale strasznie mało jest zabaw, które nie są żenadą...
|
#3082 |
|
sajkolidżist
|
Hej
poszedł dysk twardy i nie wiem co teraz dodatkowo mam jazdy ze współlokatorką, a TŻ chorował, wiec średni czas mam
|
|
|
|
#3083 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3084 | ||
|
żona bez ogona
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3085 |
|
nibyżona
|
zxc okropne te zabawy... i ludzie sie dziwia, ze uwazam w wiekszosci oczepiny za obciach...
mors lojej moje psy uwielbiaja weterynarza, nie maja problemu. tzn. w sumie moja sunia od czasu cesarki ma opory, spina sie chwile jak wsadza sie na stol i jak zobaczy strzykawke ale juz jest lepiej ![]() a ja zaczybam robic obiad i pije przepyszne grejpfrutowe piwo
|
#3086 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aczkolwiek jak patrzeć na wykonanie i sam efekt - uważam, że są ok Można coś takiego postawić w ramach podziękowania Będzie dobrze wyglądać![]() Cytat:
), lakier do paznokci, wsuwki, chusteczki, ewentualnie mały Ibuprom. I dołączyłabym paletkę z kolorami przewodnimi czy to z kartek czy jakieś wzorniki![]() A jeśli nie możesz znaleźć skarpetek (też szperałam ale faktycznie drogi interes) to może jakieś pierścienie mocy: http://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=superhero+rings Albo spinki do koszul: http://www.ebay.com/itm/Hot-Mens-Wed...16.m2516.l5255 Co do zabawy to musiałabym sobie pogłówkować, może coś by mi wpadło do głowy aczkolwiek średnio się orientuje jak to w ogóle mogłoby wyglądać, nigdy nie spotkałam się z taką zabawą, nie czytałam nigdy jak to wygląda ![]() Cytat:
Cytat:
Mamy piątkowe wesele, w sobotę, w lipcu nawet nie robią tak małych wesel na tej sali. Ta opłata to opłata do obsługi weselnej - te 800zł. Muszę dopytać czy to nie są jakieś dziewczyny/chłopacy brani tylko na takie wesele i czy nie są to nowe osoby. Nie specjalnie chciałabym mieć kiepską obsługę. A jeszcze znalazłam taką fotkę i coraz bardziej podoba mi się ta sala... Ale ciągle się nie napalam bo różnie może wyjść. Będziemy menu modyfikować, dodawać - cena może nam wyjść wtedy za duża. Byłam u weta. Messi ma uczulenie na łapkach stąd to lizanie, dostał zastrzyk:/ Biedny, ostatnio już miał kilka zastrzyków i teraz znowu. I jeszcze maścią trzeba smarować, za 2 tygodnie do kontroli. Dobrze, że z tym poszliśmy, psy lubią wygryzywać takie rzeczy i dopiero byłby problem. |
||||
|
|
|
#3087 |
|
Zakorzenienie
|
Nienawidzę oczepin. U mnie ich nie będzie
|
#3088 |
|
polaczek cebulaczek
|
ze 2 tygodnie temu zamowilam probki zaproszen i dalej nie ma
chyba sie przejde potem na poczte moze jednak jakies awizo jest ale sie zagubilo. Jak nie to jestem zua
|
|
#3089 | |
|
Wife!
|
Cytat:
|
|
#3090 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:45.

Co myślicie?

Ja welon zawsze chetnie lapie, walcze jak lwica, ale jeszcze nigdy nie zlapalam
Nie mam nawet nic do 
w moim wieku od nas już wszycy pohajtani
ale bylo ok, w ogole nie odczulam tego kryzysu