Mamusie październikowe 2015, część 4 :) ! - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-14, 12:12   #4081
Screaming Whispers
Raczkowanie

GG do Screaming Whispers Send a message via Skype™ to Screaming Whispers
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !

Elo.
Rozmawiacie o porodach. Wiecie co pani inteligentna wynalazła? Serial dokumentalny 'położne' i teraz katuje tym siebie, mojego chłopa i koleżankę. Krzych już nawet do teściów dzwonił, że co się budzi widzi krocza, co idzie spać znów krocza xD
Chyba muszę się mentalnie na to wszystko przygotować bo inaczej zwieje im z oddziału z dzieckiem między nogami.
W ogóle na jakim etapie wyprawki jesteście? Bo mam wrażenie, że stoję w miejscu i ani w lewo ani w prawo.
A i co myślicie o koszu Mojżesza zamiast fotelika samochodowego? Auta nie posiadamy. Wyjazdy do czerwca 2016 nie są przewidziane.
Powinam kupić pomimo wszystko? Czy odpuścić i dopiero zakupić w razie potrzeby?
Now there's nothing left for me

Provehito in Altum
Screaming Whispers jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 12:20   #4082
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Ty się zamierzasz boksować z tym łóżeczkiem czy coś?...

Największy minusem jest samo cięcie i wydłużony okres rekonwalescencji ja po dwóch ostatnich sn wstałam po pół godziny, nie byłam cięta/ pęknięta/ szyta, śmigałam bez dyskomfortu - ale po pierwszym dwa tygodnie się goiło :P
Nie ma co gdybać, co jest lepsze dla dziecka, bo zawsze kobieta po cc będzie podkreślać zalety cc, a kobieta po sn - zalety sn. Ja GDYBYM miała wybór, pewnie bym się zastanowiła przez chwilę, i pewnie mimo panicznego strachu przed parciem i tak wybrałabym sn no ale narodziny w KAŻDYM przypadku są dla maleńkiego człowieka szokiem nieporównywalnym z niczym później w życiu - boli oddech, bolą oczka, bolą uszka bombardowane setkami dźwięków, boli dotyk położnej, boli niepewność i utrata poczucia bezpieczeństwa dlatego ja nie dam sobie odebrać synka na żadne "przepisowe" kilka godzin, nie dam się położyć daleko od niego, żeby "nabrać sił" - o ile będzie sn oczywiście - bo z doświadczenia wiem, że naturalny przypływ sił/ energii/ mega fala adrenaliny i endorfin tuż po porodzie jest właśnie po to, żeby swoje dziecko utulić, pocieszyć i zakochać się w nim na zawsze
Kiedy Lila przyszła na świat, mogłam góry przenosić, a oni kazali mi spać do 6 rano, bo akurat cisza nocna była
Nie ma mowy nie oddam
Nie ma czegos takiego jak wydluzony okres rekonwalescencji po CC bo kazda inaczej przechodzi ja po CC juz na drugi dzien normalnie funkcjonowlam w szpitalu czylam bol ale nie umieralam a inny po SN bedzie chodzic po scianach przez miesiac zalezy od kobiety organizmu i psychiki
Tak samo z pokarmem ze pojawia sie pozniej ja juz na drugi dzien mialam taki nawal ze mi piersi rozsadzalo

Cytat:
Napisane przez krolewna1986 Pokaż wiadomość
jaki masz odstęp między cesarkami? to też jest główny powód mojej cesarki.
CC mialam 16 stycznia 2014 teraz pewnie pierwszy tydzien pazdziernika.
Ale lekarz powiedzial ze moge SN probowac jak chce.

Pierwszy porod bardzo chcialam SN hehe pamietam jak wisialam na pilce do gry nogami no myslalam ze szybciej sie odwroci tak samo niby w pozycjo na pieska ma szanse na obrot no niestety od malenkosci moja cora leniwa :P
No i jak juz jedna CC byla to nie wiem czy chce SN ale kobieta zmienna jest i jak beda skurcze i bedzie rozwarcie to bedzie SN
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 12:22   #4083
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Stwierdzam, ze nienawidzę zakupów w ciąży. Zaraz mi mózg eksploduje
Nic nie mów ja zaczęłam robić te najprostsze zakupy w aptece.
Na razie w koszyku są Pampersy i Linomag a o reszcie opinie czytam ))
Jak czytam srokę to mi się włos na głowie jeży - nie jestem może jakoś pro mega naturalna, ale kosmetyków dla dziecia chciałabym na dzieciu nie testować
Może któraś będzie chciała pokatować się jak ja i przeczytać to wszystko
http://www.srokao.pl/2013/04/analiza...do-prania.html
http://www.srokao.pl/2012/10/analiza...emolienty.html
http://www.srokao.pl/2015/06/analiza...nawilzane.html
http://www.srokao.pl/2011/06/analiza...ce-kapiel.html
http://www.srokao.pl/2013/02/analiza...la-dzieci.html - jest jeszcze ta promocja na HIPP w Rossmanie ?
http://www.srokao.pl/2012/09/analiza...la-dzieci.html
http://www.srokao.pl/2011/11/analiza...na-pogode.html
http://www.srokao.pl/2011/10/analiza...-kremy_15.html

Generalnie dominuje Rossman i HIPP.
Co mnie osobiście zaskoczyło J&J, Nivea są przez sroke bombardowane za chemiczno - chemiczny skład, już wiem że nawet się przy nich nie zatrzymam

Cytat:
Najgorsza z 3 wskazanych

Cytat:
Napisane przez rita_k Pokaż wiadomość
Ja narazie nastawiam się na SN. A co będzie czas pokaże. To prawda że jak ktos jest usilnie nastawiony na jedno to będzie wynajdywał tysiące powodów dlaczego nie wybiera drugiego.

Kobietki w którym tyg robi się usg 3 trymestu?
28-32 tydzień.
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 12:39   #4084
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
Viki, ale nie strasz dziewczyn, które będą sn rodzić i nie demonizuj - primo pęknięcia ani cięcia NIE CZUJESZ, secundo szwów ewentualnych jest mniej niż na brzuszku, a gdyby natura przewidywała nagminne niedotlenienia, to by nas zaopatrzyła w kangurze torby i kazała rodzić maluteńkie dzieci i donaszać w tych torbach do dnia aż dojrzeją, żeby temu zapobiec

Dobrze, że nie wygłosiłaś mojego ulubionego argumentu, że nie chcesz sobie grażynki "ROZCIĄGNĄĆ" - bo to już jest szczyt absurdu, hahahhaahahh, nawet nie wiadomo jak polemizować z tak pozbawionym podstaw i sensu stwierdzeniem
Ja nie strasze tylko pisze o swoich obawach, które są w mojej głowie, nie wiem jak to jest z tym pęknięciem bo nie przezylam tego. NAPISALAM TYLKO ZE DLA MNIE TO JEST NIEWYOBRAZALNE!!!! Myślałam że tu na forum można pisać o swoich obawach, o tym czego sie boimy ???????????? Czy ja napisalam - dziewczyny nie rodzcie SN bo to jest straszne i okropne? Nieeeeeeeeeeeeeeeeeee, bo nie mam o tym pojęcia.

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png

Edytowane przez vikicullen
Czas edycji: 2015-07-14 o 13:13
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 12:45   #4085
AgatkaSz
Wtajemniczenie

https://m.facebook.com/4226098111727...7630173337357/ fajna posciel
Stary 2015-07-14, 12:50   #4086
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Dziewczynki jakie kupiłyście proszki do prania? No i właśnie proszki czy płyny??
Stary 2015-07-14, 13:04   #4087
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewlina Pokaż wiadomość
Nam położna ost na sr powiedziała, że jesteśmy już na tym etapie, że każdy temat porodu wśród znajomych czy rodzimy Tż-ci mają ucinać w zarodku Nie ma co o tym gadać, myśleć, bo i tak nic to nie da każda musi przez to przejść
No i święta racja
Cytat:
Napisane przez Screaming Whispers Pokaż wiadomość
Elo.
Rozmawiacie o porodach. Wiecie co pani inteligentna wynalazła? Serial dokumentalny 'położne' i teraz katuje tym siebie, mojego chłopa i koleżankę. Krzych już nawet do teściów dzwonił, że co się budzi widzi krocza, co idzie spać znów krocza xD
Chyba muszę się mentalnie na to wszystko przygotować bo inaczej zwieje im z oddziału z dzieckiem między nogami.
W ogóle na jakim etapie wyprawki jesteście? Bo mam wrażenie, że stoję w miejscu i ani w lewo ani w prawo.
A i co myślicie o koszu Mojżesza zamiast fotelika samochodowego? Auta nie posiadamy. Wyjazdy do czerwca 2016 nie są przewidziane.
Psycholko Ty Jeszcze Tż i koleżankę katujesz hehhe

Kurcze a np jak dzidzię gdzies trzeba będzie do lekarza zawieźć to chyba powinniście kupić jakiś tani, używany i już, bo pewnie jak coś pożyczacie od rodziców czy kogoś samochód. Pamiętaj, że kosz mojżesza tylko na ok pół roku a są drogie. CHyba że znajdziesz jak fuksiara Oliath taki tani
Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Nic nie mów ja zaczęłam robić te najprostsze zakupy w aptece.
Na razie w koszyku są Pampersy i Linomag a o reszcie opinie czytam ))
Jak czytam srokę to mi się włos na głowie jeży - nie jestem może jakoś pro mega naturalna, ale kosmetyków dla dziecia chciałabym na dzieciu nie testować
Może któraś będzie chciała pokatować się jak ja i przeczytać to wszystko
http://www.srokao.pl/2013/04/analiza...do-prania.html
http://www.srokao.pl/2012/10/analiza...emolienty.html
http://www.srokao.pl/2015/06/analiza...nawilzane.html
http://www.srokao.pl/2011/06/analiza...ce-kapiel.html
http://www.srokao.pl/2013/02/analiza...la-dzieci.html - jest jeszcze ta promocja na HIPP w Rossmanie ?
http://www.srokao.pl/2012/09/analiza...la-dzieci.html
http://www.srokao.pl/2011/11/analiza...na-pogode.html
http://www.srokao.pl/2011/10/analiza...-kremy_15.html

Co mnie osobiście zaskoczyło J&J, Nivea są przez sroke bombardowane za chemiczno - chemiczny skład, już wiem że nawet się przy nich nie zatrzymam

.
JA się wkrzyłam na ten blog Sroki. Ona tak wszystko chwali co jest z Rossmana jakby pracowała dla nich. Palmersa zjechała, ale Palmersa wtedy nie było w Rossmanie. Napisała, że jest tam szkodliwy składnik, którego wcale nie ma w składzie na butelce, a ona go wynalazła hmmm.... od wtedy nie ufam temu blogowi
Cytat:
Dziewczynki jakie kupiłyście proszki do prania? No i właśnie proszki czy płyny??
JA mam na razie płyn NUK któy wczesniej kupiłam, ale jak się skończy to będę prała w normalnym płynie do prania tylko ustawię więcej płukań. No i chyba lepszy płyn niż proszek bo mam wrażenie że się lepiej wypłukuje niż proszek
Stary 2015-07-14, 13:12   #4088
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Transfer był całkowicie bezbolesny, punkcje też bardzo dobrze zniosłam i wszystkie IUI, a tego HSG to dłuuuugo nie zapomnę tak mnie wymęczył. Cała byłam spocona i blada więc się sam wystraszył i powiedział, że jeszcze jedna próba i mi wpisze, że niedrożne W końcu się udało i już mnie tak wszystko bolało, że nie wiem nawet czy przepływ kontrastu bolał czy nie eh...

Czas się brać za kolejne zamówienia
To pewnie dlatego bolało, że jakieś zrosty miałaś, które kontrast przetkał, mi lekarz o tym mówił, przed rozpoczęciem badania...

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Czemu podejrzana? Jak dla mnie to nawet za wysoka

Hihihi z tego co widzę, to celujesz w wysoką półkę cenową, a to nie dla mnie, więc nie podkupię, spokojna głowa

Laktator przyszedł faktycznie prawie nówka, tylko po jednym pojemniku widać że był używany, a tak to nic kompletnie, śladu nie ma, w dodatku dostałam gratis wszystkie części zapasowe do laktatora ręcznego, więc po dokupieniu do niego butelki mam w sumie dwa laktatory Trafiło mi się jak ślepej kurze

Nieświadomie, ale tak Obie się czaiłyśmy na niego, ale Daisy czekała na licytację, a ja wcisnęłam "kup teraz"
Właśnie mi się wydaje, że 400zł za fotelik z Maxi Cosi z bazą to niedużo, chyba, że się mylę. pytałam w sklepie dziecięcym i sama baza do tego fotelika kosztowała 470zł

Cieszę się, że laktator fajny i już Ci nawet wybaczyłam

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Dla mnie jedynym minusem CC jest to ze nie klada dziecka na brzuch takie to piekne sobie lezec z dzieckiem chwile po
No właśnie, a zanoszą dzieciątko tacie?! i jak jest z tym kangurowaniem, oni myją dzidzia wcześniej czy od razu dają? bo mój mąż jest delikatny na takie widoki

Cytat:
narodziny w KAŻDYM przypadku są dla maleńkiego człowieka szokiem nieporównywalnym z niczym później w życiu - boli oddech, bolą oczka, bolą uszka bombardowane setkami dźwięków, boli dotyk położnej, boli niepewność i utrata poczucia bezpieczeństwa dlatego ja nie dam sobie odebrać synka na żadne "przepisowe" kilka godzin, nie dam się położyć daleko od niego, żeby "nabrać sił" - o ile będzie sn oczywiście - bo z doświadczenia wiem, że naturalny przypływ sił/ energii/ mega fala adrenaliny i endorfin tuż po porodzie jest właśnie po to, żeby swoje dziecko utulić, pocieszyć i zakochać się w nim na zawsze
Jak Ty to ładnie napisałaś, aż się wzruszyłam

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
sru do wanny

będę symulować jakieś bóle to mnie odrazu zbadają też się denerwuję czy wszystko gra więc muszę się jakimś sposobem dowiedzieć heh
Mi lekarka zabroniła się wylegiwać w wannie... biorę prysznic a do wanny wchodzę jak muszę Grażynkę (dalej mnie bawi ta nazwa) oporządzić

A jak Cię do szpitala wyślą po tych symulacjach?

Cytat:
W przypadku silnego strachu związanego z poprzednim bardzo cięzkim porodem to też powinno być wskazaniem do CC
I jest to wskazanie, tak nam połozna mówiła na SR, za tydzień będziemy mieć wykład o wskazaniach do cesarki samym cc to zdam relację

Cytat:
Elo.
RKrzych już nawet do teściów dzwonił, że co się budzi widzi krocza, co idzie spać znów krocza xD
Dobre

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
dziękuję za streszczenie

Cytat:
Ja kupiłam płyn Lowela, bo podobno lepiej się wypłukuje i nastawiam dodatkowe płukanie
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 13:12   #4089
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

A duzo kupujecie pieluszek flanelowych i tettrowych? Jakos nie moge sobie wyobrazic ile czego pottrzeba
Stary 2015-07-14, 13:14   #4090
littlevenus
Raczkowanie

Witajcie!
Czytam was cały czas, ale odzywać się jakoś nie mogę. Ciężko się do was wbić. Zresztą tylko mała odpisywała na moje posty, to dałam sobie spokój jakoś na początku 3 części Ale może którąś z was zainteresuje co u nas. A więc obecnie 25 tc leci, kilka dni temu miałam połówkowe i... frędzelek odpodł Zamiast Tomaszka jest Kingusia Ale najważniejsze, że dzidzia zdrowa jak rybka. Nadal nie omijają mnie różne dolegliwości, w tym ból krzyża, siusianie na zwołanie i humorki z przewagą ryczenia z byle powodu. Ale da się to przeżyć. Reszta jakoś odpuściła, więc chyba szczęściara ze mnie. Codo wyprawki: HubiWorld będzie moim dostawcą po 1 sierpnia. Jestem w trakcie spisywania wyprawki i u niego większość zamówię. Wózek już dawno mamy (kiedyś wam o tym pisałam), załączę fotkęk. Mebelki zamówione (też w załączniku poglądowe), z tym że dwie komody w tym zestawie wzięliśmy. Przyjdzie to to w paczkach za jakieś 2 tygodnie, to mąż będzie miał co robić Ja już wybrałam dywanik, firanki i takie tam. Jeszcze na bujaczek się nie zdecydowałam, ale chyba któryś z fp. Ubranek troszkę mam, większość błękitnych bo miał być Tomcio, ale w niedzielę szwagierka mi przywiezie multum tego po córci. Ja tylko dokupię chyba kaftaniki i półśpiochy. I chyba tyle Pozdrawiam!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wózek.jpg (15,8 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pokoik.jpg (198,2 KB, 23 załadowań)
Stary 2015-07-14, 13:15   #4091
Daisy 85
Wtajemniczenie

Idę robić sobie pizzę będę miała z głowy obiad na dwa dni
straszne jest to gotowanie dla samej siebie, aż się nie chce później jeść tak samemu jak pies
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 13:18   #4092
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
To pewnie dlatego bolało, że jakieś zrosty miałaś, które kontrast przetkał, mi lekarz o tym mówił, przed rozpoczęciem badania...
Wiem,że kontrast może przepchać ale to nie to tak bolało. On mi szyjkę zmaltretował anim zaczął w ogóle podawać kontrast. Nie wiem co on tam wyprawiał balonikiem na chama mi rozszerzał szyjkę. JAk pisałam kontrast sam nie wiem czy bolał, bo już mnie tak szyjka napierdzielała, że nie czułam czy boli czy nie
Cytat:
A duzo kupujecie pieluszek flanelowych i tettrowych? Jakos nie moge sobie wyobrazic ile czego pottrzeba
10 tetrowych i 4 flanelki. W sumie mam teraz jakieś 12 terrowych i 6 flanelowych bo dostałam
Stary 2015-07-14, 13:19   #4093
Screaming Whispers
Raczkowanie

GG do Screaming Whispers Send a message via Skype™ to Screaming Whispers

Mała no właśnie my 2 minuty od szpitala mieszkamy dlatego kurde się z tym fotelikiem tak bujam. W sumie to nigdzie jeździć nie musimy. Wystarczy z domu wyjść i juz jesteśmy.
Może faktycznie popatrze na coś używanego.
A co do kosza to nie wiem ile w Polsce ale tutaj już za 30 euro z całym wypełnieniem idzie dorwać.
Now there's nothing left for me

Provehito in Altum
Screaming Whispers jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 13:21   #4094
mala29lll
Zakorzenienie

Little śliczne mebelki A nie bałaś się żółtego na wózku? że będą muszki i inne dzidy się zlatywać? Gratuluje Kini
Stary 2015-07-14, 13:22   #4095
AgatkaSz
Wtajemniczenie

DAISY moja zabrali zbadali przy Tz i mu dali jak wyjechalam z sali to on juz ja tulil
Stary 2015-07-14, 13:26   #4096
littlevenus
Raczkowanie

Cytat:
Little śliczne mebelki A nie bałaś się żółtego na wózku? że będą muszki i inne dzidy się zlatywać? Gratuluje Kini
Dziękuję
Wózek w rzeczywistości jest czarno- pomarańczowy, nawet taki mocny i ciemny pomarańcz. Dopiero teraz zauważyłam, że na zdjęciu taki żółty wyszedł Okazja była wielka w zakupie, jak będzie wiosną mi kolor przeszkadzał, to jakąś spacerówkę kupimy, a ten pójdzie w świat. Na szczęście jesienią i zimą robactwo nie lata
Stary 2015-07-14, 13:28   #4097
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Gratuluje kolejnej dziewczynki To już na pewno dziewczynki rządzą u nas w wąrtku
Stary 2015-07-14, 13:30   #4098
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
No i święta racja

Psycholko Ty Jeszcze Tż i koleżankę katujesz hehhe

Kurcze a np jak dzidzię gdzies trzeba będzie do lekarza zawieźć to chyba powinniście kupić jakiś tani, używany i już, bo pewnie jak coś pożyczacie od rodziców czy kogoś samochód. Pamiętaj, że kosz mojżesza tylko na ok pół roku a są drogie. CHyba że znajdziesz jak fuksiara Oliath taki tani

JA się wkrzyłam na ten blog Sroki. Ona tak wszystko chwali co jest z Rossmana jakby pracowała dla nich. Palmersa zjechała, ale Palmersa wtedy nie było w Rossmanie. Napisała, że jest tam szkodliwy składnik, którego wcale nie ma w składzie na butelce, a ona go wynalazła hmmm.... od wtedy nie ufam temu blogowi

JA mam na razie płyn NUK któy wczesniej kupiłam, ale jak się skończy to będę prała w normalnym płynie do prania tylko ustawię więcej płukań. No i chyba lepszy płyn niż proszek bo mam wrażenie że się lepiej wypłukuje niż proszek
Ona tego bloga prowadzi od lat, a skład Palmersa się zmienił - gdzieś w komentarzach jest sprostowanie

Cytat:
Napisane przez littlevenus Pokaż wiadomość
Witajcie!
Czytam was cały czas, ale odzywać się jakoś nie mogę. Ciężko się do was wbić. Zresztą tylko mała odpisywała na moje posty, to dałam sobie spokój jakoś na początku 3 części Ale może którąś z was zainteresuje co u nas. A więc obecnie 25 tc leci, kilka dni temu miałam połówkowe i... frędzelek odpodł Zamiast Tomaszka jest Kingusia Ale najważniejsze, że dzidzia zdrowa jak rybka. Nadal nie omijają mnie różne dolegliwości, w tym ból krzyża, siusianie na zwołanie i humorki z przewagą ryczenia z byle powodu. Ale da się to przeżyć. Reszta jakoś odpuściła, więc chyba szczęściara ze mnie. Codo wyprawki: HubiWorld będzie moim dostawcą po 1 sierpnia. Jestem w trakcie spisywania wyprawki i u niego większość zamówię. Wózek już dawno mamy (kiedyś wam o tym pisałam), załączę fotkęk. Mebelki zamówione (też w załączniku poglądowe), z tym że dwie komody w tym zestawie wzięliśmy. Przyjdzie to to w paczkach za jakieś 2 tygodnie, to mąż będzie miał co robić Ja już wybrałam dywanik, firanki i takie tam. Jeszcze na bujaczek się nie zdecydowałam, ale chyba któryś z fp. Ubranek troszkę mam, większość błękitnych bo miał być Tomcio, ale w niedzielę szwagierka mi przywiezie multum tego po córci. Ja tylko dokupię chyba kaftaniki i półśpiochy. I chyba tyle Pozdrawiam!
Kolejna panienka dla mojego synka - gratki

ewlina w moim wcześniejszym poście z linkami masz też linka z oceną składu proszku do prania - ja kupiłam Lovelle i muszę ją szybko zużyć
Stary 2015-07-14, 13:31   #4099
sabonka123
Rozeznanie

Dziewczyny jestem zła! Odebraliśmy wczoraj wózek, tż go poskladal w domu a moje siostry zaczęły marudzić i wytykać wszystko temu wozkowi: ze stelaż szeroki, że koszyk płytki i mały, że gondola wąska i ze twarde obicie, że ciężki, że nie fajnie się składa bo jest duży, że spacerówka za płytka, za długie pasy, że beznadziejna regulacja oparcia itp itd :/ no myślałam że mnie coś trafi, mój TŻ tez wkurzony jak nie wiem :/

Dzidziuś 10.10.2015
sabonka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 13:38   #4100
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:
Napisane przez sabonka123 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jestem zła! Odebraliśmy wczoraj wózek, tż go poskladal w domu a moje siostry zaczęły marudzić i wytykać wszystko temu wozkowi: ze stelaż szeroki, że koszyk płytki i mały, że gondola wąska i ze twarde obicie, że ciężki, że nie fajnie się składa bo jest duży, że spacerówka za płytka, za długie pasy, że beznadziejna regulacja oparcia itp itd :/ no myślałam że mnie coś trafi, mój TŻ tez wkurzony jak nie wiem :/
Najważniejsze, że wam się podoba. Zawsze ktoś coś bedzie komentował, ja bym się nie przejmowała. Chociaż wiem, zę to przykre jak przyjdzie Ci coś na co długo czekaliście a tu takie komentarze :/
Stary 2015-07-14, 13:39   #4101
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
No to współczucia. A jaki Ty w ogóle zamówiłaś?
Stary 2015-07-14, 13:39   #4102
Oliath
Zakorzenienie

Littlevenus ;D OMG, ale niespodzianka
Cytat:
10 tetrowych i 4 flanelki. W sumie mam teraz jakieś 12 terrowych i 6 flanelowych bo dostałam
yyyyyyy tyle to ja zużywałam dziennie odkąd dziewczynki zaczynały się ślinić... a z Lilą tyle od początku dziennie szło, bo ciut ulewała... ja nie wiem, ile mam, ale z 30 tetrowych co najmniej i 15 flanelek? Plus około 20 malutkich takich mini-flanelowych kolorowych 30x30 cm do wycierania buźki, podkładania na ramię, na spacer, zamiast śliniaczka pod szyjkę, etc.
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 13:40   #4103
sabonka123
Rozeznanie

Cytat:
No to współczucia. A jaki Ty w ogóle zamówiłaś?
Maxi cosi elea i do tego gondola foldable

Dzidziuś 10.10.2015
Stary 2015-07-14, 13:43   #4104
Oliath
Zakorzenienie

Cytat:
No i po co Ty się przejmujesz ?
Siostry będą wózek prowadzać?
Dawaj wózek, my ocenimy
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 13:43   #4105
ewlina
Zakorzenienie

GG do ewlina

Cytat:
Littlevenus ;D OMG, ale niespodzianka

yyyyyyy tyle to ja zużywałam dziennie odkąd dziewczynki zaczynały się ślinić... a z Lilą tyle od początku dziennie szło, bo ciut ulewała... ja nie wiem, ile mam, ale z 30 tetrowych co najmniej i 15 flanelek? Plus około 20 malutkich takich mini-flanelowych kolorowych 30x30 cm do wycierania buźki, podkładania na ramię, na spacer, zamiast śliniaczka pod szyjkę, etc.

Oooooo mamo...mąż mnie zabiję jak zacznę tyle zmawiać
Stary 2015-07-14, 13:44   #4106
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Jaki to wózek, bo nie pamiętam ? --Ok, już widzę
Nie przejmuj się to Tobie i TŻowi ma się podobać i pasować, zresztą jak z wszystkim co dotyczy dziecka. Jakby co - wymień siostry

Jestem dziś od rana połamana i głowa mnie boli, a muszę się zebrać na SR a potem kolejny wózek oglądać. O wczorajszym wiedziałam więcej niż sprzedający - nawet im pokazałam opcje, której przez 2 lata użytkowania nie odkryli... No ale niestety o niego niedbali to i nie sprzedadzą ...
Miłej reszty dnia

Edytowane przez niud
Czas edycji: 2015-07-14 o 13:46
Stary 2015-07-14, 13:45   #4107
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Maxi cosi elea i do tego gondola foldable
a to zupełnie nie znam tego wózka ale nie ładnie się zachowały

Oliath to ładnie masz tych pieluszek No ale na pocztaku chyba tyle nie potrzebne, a później się dokupi
Stary 2015-07-14, 13:46   #4108
sabonka123
Rozeznanie

Cytat:
No i po co Ty się przejmujesz ?
Siostry będą wózek prowadzać?
Dawaj wózek, my ocenimy
No przejmuje się bo ja o ich wózkach złego słowa nie powiedziałam mimo że są beznadziejne :p mogę wam zrobić jedynie zdjęcie pudełek bo już wpakowalam spowrotem do kartonu żeby do piwnicy wynieść :p

Dzidziuś 10.10.2015
Stary 2015-07-14, 13:47   #4109
vikicullen
Zadomowienie

Cytat:
EE tam, ja bym olała, wam ma sie podobać a nie im

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 13:49   #4110
amelia177
Rozeznanie

Znowu mi wszystkiego nie cytuje :/ Ehh..

Cytat:
Rany dziewczyny, ale się ze mnie paralityk robi Nogi mni etak strasznie bolą i to z góry na dół. Krocze, tyłek, biodra w ogóle. Nie wiem czy się rozszerza do porodu już czy jak Normalnie tragedia. Tylko szybko do sklepu, szybki spacer i w domu cały dzień praktycznie
Zrobiłam pierwsze, pokraczne serduszko do kocyka mojego i chyba będę umiała więc muszę teraz wybrac włóczkę i do roboty
W ogóle zamówiłam już zakupy w aptece gemini za prawie 500 zł ale od razu wzięłam sobie 3 opakowania Femibionu już do końca ciąży, 2 PAlmersy i jeden do cycuszek
Ogólnie zamówiłam z ważniejszych:
saszetki Tantum Rosa
Oilatu BAby Emusja do kąpieli
Ziajka, maść pośladkowa
Alantan plus jak się doopka odparzy
Sól fizjologiczną
Ocenisept
Muszle laktacyjne
Mleko Bebiko 1
Krem do buzi i nie tylko dla dzidzi BAlneum, bo czytałam że najlepszy i położna też polecała
I inne pierdoły już dla nas
Ja też chodzę jak paralityk, rano wstaję jak 90 letnia babcia, ostatnio ciągle łamie mnie w krzyżu itp itd. Właśnie wróciłam z zakupów i padam jak sznyta. Kupiłam fajne 2 kocyki bawełniane w TKmaxxie potem wstawie foto.
Mala wypisz jakie pierdoły albo wstaw swoje zamówienie Plisssss potem sobie wejde i pyk pyk wszystko zamówione ))

Cytat:
MOJE NAJSTARSZE DZIECKO DOSTAŁO SIĘ WŁAŚNIE NA MEDYCYNĘ

WOW gratki! Ja też chcę mieć już czwórkę dzieci i to takich zdolnych Ehh...trza się było brać wcześniej do roboty...

Cytat:
A jak się wkurzyłam wczoraj na męża bo znowu jazda o wyprawkę była to kazałam mu szukać rzeczy z listy. Miał szukac pościel i zaczęły mu się podobać rzeczy które wczęsniej jak mu pokazywałam tylko rzucił okiem moment i NIE od razu mówił. Teraz widzi ile to szukania hihih i nawet groszki mu sie podobają. Sam mi to pokazał http://www.liliowomi.pl/zdjecia/komp...kropki_roz.jpg

Myślę nad tym i nad http://allegro.pl/15el-90x120-poscie...489491623.html i chodzi o jasny beż

Która Wam się bardziej podoba z tych dwóch?? Teraz ja ranking robię Proszę o porady
różowa ładniejsza

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
mnie wczoraj znajoma opowiadała , ze jej kolezanka poszla w 9msc do lekarza okazalo sie ze ciąża martwa i skierowanie na CC. pojechala w ciagu 2 godzin i dziecko uratowali tzn zreanimowali ale do dzis jest rosliną a ma 10 lat i wszyscy mowia , ze nie powinni jej ratowac, ale to tak na marginesie..

ja wole CC, bo SN mnie teraz calkiem rozerwie. juz teraz jest mi ciezko, bo czuje jakby mnie od srodka rozsadzalo...
Plisss nie pisz o takich rzeczach, znowu zacznę schizować.

Cytat:
W takiej sytuacji bym się zdecydowała chyba na CC, bo ja miałam rozszerzaną szyjkę przy HSG bo były komplikacje i myślałam, że umrę z bólu. Lekarz 3 podejścia robić żeby się do macicy dostać partacz cholerny i dopiero po wszystkim dostałam znieczulenie, bo nie byłam w stanie wstać ani leżeć ani nic i wyłam z bólu. Nie słyszałam, żeby przy tym badaniu miał ktoś podobne przejścia, ale ja to pechowiec
Biedactwo...

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Mojej koleżanki bobas został uszkodzony przy CC, za gwałtownie przeciskali przez dziurę w brzuchu :/
Jak człowiek ma pecha, to nawet najlepiej zabezpieczony poród mu spartolą, takie jest moje zdanie.
Ja będę rodzić jak mój gin zdecyduje, mam do niego zaufanie, wierzę że mnie ani dzidziolowi krzywdy zrobić nie chce.
Dokładnie co ma być to będzie, w każdym przypadku wszystko się może stać, nie przewidzimy tego.

Cytat:
Juz nadrabiam, ale muszę pokazac byłam wczoraj u lekara, bo zwolnienie się kończyło. Bez badania i w ogóle a on na końcu czy w ramach wizyty nie chce zdjęcia jakby buzie ładnie pokazała... No ja oczywiście ze chce wiec Zamieszczam
Ślicznotka! Ja mam za tydzień USG nie mogę się doczekać.

Cytat:
Elo.
Ty to jo.... :P Chociaż mój ostatnio też się naoglądał ostatnio na SR film z lat 70 i kobita z taką "zabuszowaną" grażyną )) Mój nie wiedział co ma zrobić, gdzie się patrzeć
Moim zdaniem kup jakiś taniutki fotelik, przyda się nawet jako nosidełko do lekarza itp. no i jak będzie potrzeba wepniesz w auto czy tam taxi czy pożyczone, a różne są sytuacje. W razie czego odsprzedasz.

Melduję, że meble, fotelik, wózek kupione. Mebelki dostane za 2, 3 tyg :/ a wózek???? może nawet pod koniec września!!! Oby zdążył :/ Ehh ten Adamex:/

Aniołek 11.03.2015
amelia177 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości