Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII - Strona 127 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-14, 14:31   #3781
owieczkaa
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
nie wiem jak ja bym zareagowała, leżę w szpitalu i mówią mi ze dziecko nie przeżyło, trzeba wycinać. . Sama nie wiem czy bym wpisała się i jechała do innego szpitala. Tu akurat dziewczyna miała oparcie w teściowej która miała koleżankę w szpitalu w dużym mieście dlatego taka reakcja zdrowa i dzięki temu dziewczyna ma nadal szanse mieć dzieci.
Tyle o sobie wiemy na ile nas sprawdzono, ja też nie wiem jakby to było jakby to mnie dotyczyło... Okropna sprawa, dobrze że rodzina ogarnęła

Ale mi mały w brzuchu szaleje, jak zawsze jak się smaruję kremem po brzuchu chyba lubi takie smyranie po pleckach haha

Edytowane przez owieczkaa
Czas edycji: 2015-07-14 o 14:33
owieczkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 14:33   #3782
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Nie koniecznie. Zależy jaki kolor mają te wody. Jak są przezroczyste i nie mają zapachu to spokojnie można się wykąpać zjeść coś i dopiero jechać.
W przypadku kiedy mają kolor np. zielony to od razu do szpitala.

To zupelnie inaczej niz. Nie mowi sie o mozliwosci zakazenia? I ile przewiduja czasu na urodzenie od odejscia wod?

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Cytat:
Napisane przez truskafffka91 Pokaż wiadomość
Ja też zazdroszczę!. Z tego co mi połozna mowiła to prysznic jest dobry jak ma sie skurcze, a nie ma rozwarcia dużego.

Czytałam, że nie można mieć pomalowanych paznokci, bo nie widać czy palce sa sine czy nie.

Znając moje szczęście to ja jak zacznie się poród to będę w trasie gdzieś na rowerze. Między domem, a szpitalem... I podjade rowerem do szpitala w między czasie będę dzwoniła do położnej i to TŻ.

Tez nie ma zadnego wolnego dla taty?
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 14:34   #3783
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
To zupelnie inaczej niz. Nie mowi sie o mozliwosci zakazenia? I ile przewiduja czasu na urodzenie od odejscia wod?
Położna mi mówiła ze do dwóch godzin.
Ale u każdej z nas akcja porodowe będzie inaczej przebiegała.
Stary 2015-07-14, 14:34   #3784
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

Tez nie ma zadnego wolnego dla taty?
Zwykły urlop TŻ ma zamiar wziąć...
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 14:43   #3785
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez owieczkaa Pokaż wiadomość
Ojjjj nie ja się nie zamierzam w ogóle malować, będzie mnie to stresowało że się rozmażę. Poza tym ja bez problemu wychodzę z domu bez tapety dalej niż do śmietnika więc się nie martwię o mój wygląd zbytnio.

Ale nie dłużej niż 3-4 godziny nawet jak skurcze się nie nasilają bo jest ryzyko infekcji.

U mnie daja 2h

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Wtedy od razu, ale przy skurczach to na luzie.

A może go zacząć przed porodem?

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.

Pewnie, ze przy skurczach na luzie. U mnie nie byly regularne i pojechalam jak juz bolu wytrzymac nie moglam - trafilam w sam

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Cytat:
Zwykły urlop TŻ ma zamiar wziąć...

W takim razie Tobie tez zazdroszcze
Stary 2015-07-14, 14:55   #3786
truskafffka91
Wtajemniczenie

Cytat:
U mnie daja 2h

---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ----------

Pewnie, ze przy skurczach na luzie. U mnie nie byly regularne i pojechalam jak juz bolu wytrzymac nie moglam - trafilam w sam

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

W takim razie Tobie tez zazdroszcze
A Twój nie może?
Tu jest 5,5 tyg. urlopu/ rocznie....

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Pytanie polskiej położnej do mnie:
(P)- stan cywilny?
(Ja)- wdowa...
truskafffka91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 15:01   #3787
Panna Izabela
Zakorzenienie

A mi się właśnie przez telefon 'dostało' od mamy, że nam się nie da dogodzić, że chcieliśmy się przeprowadzać na wieś, to tata nam to załatwił, a teraz wychodzi, że nam nie pasuje. Tylko ja się pytam, kto prosił o jakiekolwiek załatwianie czegoś?
Jeszcze powiedziała, żebyśmy się w ogóle nie przeprowadzali, jak nam nie pasuje i się obraziła.

Cytat:
Z miesiecznym, dwu, cztero i pieciomiesiecznym dzieckiem sie przeprowadzalam ;-) Zaden problem. 10miesieczne dziecko owszem nie bedzie siedziec w miejscu, ale jest na pewno latwiejsze do ogarniecia niz np. poltoraroczne. Znajdziesz jej zajmujaca zabawe i spokojnie zajmiesz sie przeprowadzka. Przy dwulatce np. byl problem, zeby jej zabawki spakowac, ale po tlumaczeniach okazala sie bardzo pomocna ;-)
Chyba zależy też, jakie dziecko. Dla mnie np łatwiejsze do ogarnięcia jest dziecko dwuletnie, zwłaszcza, że łatwiej zająć, no i ja nie jestem tak potrzebna, mogę spokojnie mamie oddać nawet i na cały dzień, a z młodszym już karmienie/ściąganie... Mam nadzieję, że moje dziecko nie będzie aż tak przywiązane do mnie, że bez mamy będzie od razu wycie
Zresztą, nawet jeśli przeprowadzka z noworodkiem czy prawie roczniakiem byłabym najgorsza na świecie, to nie mam wyjścia - trzeba to po prostu przeżyć, jakie by nie było i już, bo wpływu na to nie mam żadnego

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny!
Oprócz dwóch tygodni urlopu dla taty, mąż może wziąć za mnie chorobowe jako opiekę po porodzie ?
Jaki lekarz to chorobowe wypisuje?
Na pewno przy cc, nie wiem jak to jest przy sn. Ale tydzień czy dwa wtedy można wziąć, od razu po porodzie, przynajmniej tak brał kolega tż, ale który lekarz wypisuje, to nie wiem. Byłam pewna, że ten sam, co daje wypis ze szpitala daje też to zwolnienie dla tż..

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość
no ja też. i jeszcze rzęsy sobie przejechać wodoodoprnym tuszem bo nie wyobrażam sobie całkowicie iść rodzić z gębą bez podrasowanych rzęs. przynajmniej jak będę umierać z bólu i będzie sie ze mnie para ulatniać i skraplać na mordzie to przynajmniej oko bedzie robiło dobre wrażenie
ja OKROPNIASTO wyglądam gdym zmęczona i bez makijażu a to pewnie jeszcze na fotkach sie pouwiecznia mordę.
Ja też mam wrażenie, że mimo tego całego bólu i stresu, nie wyjdę bez prysznica i makijażu Jak jechałam na nocną pomoc lekarską z mega bólem, to mimo tego, że ledwo się ubrałam, to twarz pomalowałam
Ale na bank włosów nie będę myć, bo nie wyobrażam sobie suszenia i prostowania przed porodówką

Cytat:
polecam latami sprawdzony w ujowych warunkach - Catrice niebieski

https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...d-mascara.html
nie dość,że cuda robi z rzesami to masz je nienaruszone do póki nie zetrzesz rzęchole wyglądają jak sztuczne
O właśnie taki mam bardzo fajny jest, a jak ciężko zmyć...

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Meneq- nam położna w sr tłumaczyła tak. Zielone wody/krew- szybko do szpitala, czyste wody- szybki prysznic, dopakowanie torby i do szpitala, nie odeszły wody ale sa skurcze długi prysznic z ocena czy po prysznicu skurcze sa częstsze- jeśli tak szpital, jeśli zlagodnialy- zostajemy w domu.

Statystycznie najwiecej kobiet rodzi w 39-41 tc. Także mamy jeszcze czas dziewczyny . Oczywiście przy tym jak jest na tu 50 to któreś urodzą wczesniej a któreś po terminie.

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
Ooo to muszę sobie zapamiętać

http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Panna Izabela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 15:01   #3788
loudres
Zadomowienie

Oglądałam właśnie urywek programu małe piękności czy coś takiego.. dzieci biorące udział w konkursach piękności. I pytam się Wtf! ? Po pierwsze kto organizuje takie konkursy a po drugie czemu te matki te 5 letnie dziewczynki wysyłają na takie konkursy, wytapetowane, że sztucznymi rzesami, i jeszcze ćwiczą miesiącami do takich konkursów. Normalnie raj dla pedofilii, a te matki albo niespełnione albo co.. omg omg omg. Chyba zemdleje.
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 15:13   #3789
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
A Twój nie może?
Tu jest 5,5 tyg. urlopu/ rocznie....

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ----------

Pytanie polskiej położnej do mnie:
(P)- stan cywilny?
(Ja)- wdowa...

Wow, to sie spale z zazdrosci. Moj tz w tym roku bedzie mial urlop (w zeszlym nie dostal) i w czterech literach nam sie przewroci - 3 dni

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
A mi się właśnie przez telefon 'dostało' od mamy, że nam się nie da dogodzić, że chcieliśmy się przeprowadzać na wieś, to tata nam to załatwił, a teraz wychodzi, że nam nie pasuje. Tylko ja się pytam, kto prosił o jakiekolwiek załatwianie czegoś?

Jeszcze powiedziała, żebyśmy się w ogóle nie przeprowadzali, jak nam nie pasuje i się obraziła.

Chyba zależy też, jakie dziecko. Dla mnie np łatwiejsze do ogarnięcia jest dziecko dwuletnie, zwłaszcza, że łatwiej zająć, no i ja nie jestem tak potrzebna, mogę spokojnie mamie oddać nawet i na cały dzień, a z młodszym już karmienie/ściąganie... Mam nadzieję, że moje dziecko nie będzie aż tak przywiązane do mnie, że bez mamy będzie od razu wycie

Zresztą, nawet jeśli przeprowadzka z noworodkiem czy prawie roczniakiem byłabym najgorsza na świecie, to nie mam wyjścia - trzeba to po prostu przeżyć, jakie by nie było i już, bo wpływu na to nie mam żadnego

Na pewno przy cc, nie wiem jak to jest przy sn. Ale tydzień czy dwa wtedy można wziąć, od razu po porodzie, przynajmniej tak brał kolega tż, ale który lekarz wypisuje, to nie wiem. Byłam pewna, że ten sam, co daje wypis ze szpitala daje też to zwolnienie dla tż..

Ja też mam wrażenie, że mimo tego całego bólu i stresu, nie wyjdę bez prysznica i makijażu Jak jechałam na nocną pomoc lekarską z mega bólem, to mimo tego, że ledwo się ubrałam, to twarz pomalowałam

Ale na bank włosów nie będę myć, bo nie wyobrażam sobie suszenia i prostowania przed porodówką

Ooo to muszę sobie zapamiętać

A po co jechalas na nocna pomoc? Bo to akurat blad, ze wtedy sie malujesz ;-) Lekarze oceniaja pacjenta po wygladzie rowniez, jesli kobieta jest w nieskazitelnym makijazu, tzn ze czuje sie na tyle dobrze, ze nie trzeba jej szybko pomocy udzielac.

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

Cytat:
Oglądałam właśnie urywek programu małe piękności czy coś takiego.. dzieci biorące udział w konkursach piękności. I pytam się Wtf! ? Po pierwsze kto organizuje takie konkursy a po drugie czemu te matki te 5 letnie dziewczynki wysyłają na takie konkursy, wytapetowane, że sztucznymi rzesami, i jeszcze ćwiczą miesiącami do takich konkursów. Normalnie raj dla pedofilii, a te matki albo niespełnione albo co.. omg omg omg. Chyba zemdleje.

U mnie nie ma takich konkursow, ale wystarczy do parku pojsc i kazda dziewczynka jak ksiezniczka. Dzis na plywalni niespelna czterolatka ostro skarcila moja corke, ze na nia chlapie, bo jej sie fryzura popsuje. Wiec wiesz, niektorzy tak maja
Stary 2015-07-14, 15:22   #3790
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Wtedy od razu, ale przy skurczach to na luzie.

A może go zacząć przed porodem?

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Toto sie nazywa urlopem ojcowskim ( nie mylić z tacierzyńskim !)
Nie.
Nawet jeśli ojciec nie zamierza zastępować mamy na urlopie macierzyńskim, ma prawo do 2 tygodni wolnego. O taki urlop( 100% płatny) można wystąpić, zanim dziecko skończy rok. Potem to prawo przepada. To, że np. żona w tym samym czasie przebywa ma macierzyńskim, nie ma znaczenia. Tego urlopu szef też nie może odmówić, z tym, że z nim nie wiążą się takie przywileje, jak z macierzyńskim (ochrona przed zwolnieniem).

---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ----------

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
A gdzie to mozna kupic ?

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
szafy Catrice są w Naturze,Hebe i niektórych Rossmannach

Edytowane przez oczarowana
Czas edycji: 2015-07-14 o 15:23
oczarowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-14, 15:24   #3791
loudres
Zadomowienie

Cytat:
Wow, to sie spale z zazdrosci. Moj tz w tym roku bedzie mial urlop (w zeszlym nie dostal) i w czterech literach nam sie przewroci - 3 dni

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

A po co jechalas na nocna pomoc? Bo to akurat blad, ze wtedy sie malujesz ;-) Lekarze oceniaja pacjenta po wygladzie rowniez, jesli kobieta jest w nieskazitelnym makijazu, tzn ze czuje sie na tyle dobrze, ze nie trzeba jej szybko pomocy udzielac.

---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ----------

U mnie nie ma takich konkursow, ale wystarczy do parku pojsc i kazda dziewczynka jak ksiezniczka. Dzis na plywalni niespelna czterolatka ostro skarcila moja corke, ze na nia chlapie, bo jej sie fryzura popsuje. Wiec wiesz, niektorzy tak maja
Ale nie mogę zrozumieć dlatego te 4 latki są kreowane na damy i księżniczki, co innego pięknie ubrać dziecko, a co innego nakładać jej makeup i upinac fryzurę tona lakieru..
Też lubię kiedy mój 8 latek ma fajną fryzurke, i czasem wygląda jak dorosły, ale to nadal dziecko, które ma się babrac w błocie i kopać piłkę wieczorami a nie chodzić na konkursy piękności. .
Stary 2015-07-14, 15:27   #3792
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Ale nie mogę zrozumieć dlatego te 4 latki są kreowane na damy i księżniczki, co innego pięknie ubrać dziecko, a co innego nakładać jej makeup i upinac fryzurę tona lakieru..
Też lubię kiedy mój 8 latek ma fajną fryzurke, i czasem wygląda jak dorosły, ale to nadal dziecko, które ma się babrac w błocie i kopać piłkę wieczorami a nie chodzić na konkursy piękności. .
Szkoda dzieci bo to są zaburzenia rodziców niestety.
Stary 2015-07-14, 15:32   #3793
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:

no ja używam tego tuszu od lat jak jeżdże do Chorwacji. nurkuję z nim,smaże się,właże na górskie szczyty z jezorem do pasa i polecam każdej lasce.

Iza ja raczej też włosów nie umyję przezd wyjazdem na porodówke bo też bym musiała wysuszyć i prostownicą przejechać bo mam taki rodzaj włosa,który bez niej żyje sobie własnym zyciem a ja wygladam STRASZNIE w nie ułożonych. i chyba na porodówke wezmę prostownicę,tzn. jak już urodzę,wykąpię się to wtedy może znajdę chwile by się wyprostować
Stary 2015-07-14, 15:33   #3794
owieczkaa
Zakorzenienie

A ja wam wyślę moje zdjęcie z dzisiaj
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1436880778288.jpg (68,9 KB, 47 załadowań)
Stary 2015-07-14, 15:35   #3795
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
to jest PO JE....y pomysł ! kto stworzył takie konkursy- pochlastane mamuśki ! oglądałam kilka razy bodajże na Discovery i... w życiu córce bym takiego losu nie zgotowała. matki są rąbnięte,stare krowy a'la Barbie,którym sie widocznie kariera nie udała jako modelka albo tylko marzyły by być miss i teraz na swoje córki czy one biedne tego chcą czy nie przenoszą na siłę swoje niespełnione marzenia.
chore to a dla pedofili raj.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-07-14, 15:36   #3796
meneq
Zakorzenienie

Cytat:

No widzisz a tu sa mamy, ktore ida z dzieckiem do piachu: niby ma sie swietnie bawic a jest w bialych spodniach, lakierkach a mama zamiast robic babki to strzepuje kazdy pylek z ubrania. Od tego juz niedaleko do makijazu i fikusnych fryzur. Jak sie ma pusto w glowie, to tak ludzie robia
Stary 2015-07-14, 15:37   #3797
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
gdzie te twoje kilogramy i duży brzuch,kobieto wyglądasz super !
Stary 2015-07-14, 15:39   #3798
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
gdzie te twoje kilogramy i duży brzuch,kobieto wyglądasz super !
+14 kg
Stary 2015-07-14, 15:41   #3799
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
+14 kg

To swietnie sie trzymasz
Stary 2015-07-14, 15:42   #3800
oczarowana
Zadomowienie

a słuchajcie apropo's dziewczynek hodowanych na ksieżniczki,na modelki...
Mojego Chłopa w pracy dopadły koleżanki z drugiej zmiany i zaczeły sie go wypytywać co już mamy dla córki,jakie zabawki,jak wyglada pokoik i gdzie ja zamierzam rodzić i takie tam...

i słuchajcie jak TŻ im się pochwalił,że pokój jest żółto-zielony ! od razu go zrąbały tekstem:" ale jak to żółto-zielony!!!??? przecież to dziewczynka,coś ty jej zrobił,pokoik powinien być na różowo pomalowany jak naszych córek"
a ten im odpowiedział :" po pierwsze ja nie malowałem,tylko kobita a przed różowym strzeż Boze nasze dziecko".
Miny miały jak kot który się ze s rał na pustyni i były oburzone i zdziwione niczym łosz ęd goł 2w1

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Cytat:
+14 kg
a więc to chyba kupa w okreżnicy Ci się schowała i rośnie w siłę
Stary 2015-07-14, 15:45   #3801
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety jakieś chore ambicje rodziców i ich parcie na szkło.
W jednym z tych programów brała udział taka typowa amerykańska rodzina, w sensie tuszy i spożywanych produktów i zero ruchu. Dziewczynka już miała nadwagę, ale nadaje się na księżniczkę, bo rozpieszczona jak mało kto... Nie to, żebym się czepiała ludzi z nadwagą czy coś, ale jak można doprowadzić do tego, żeby zdrowa 4-latka miała nadwagę i jeszcze się tym chwalić w tv...
Cytat:

Noo to faktycznie spory ten urlop ja po porodzie będę mieć męża na 3 tygodnie, plus koło tygodnia na Święta, no i na szczepienia itp.

Miałam kiedyś torbiel, myślałam, że to wyrostek, strasznie bolało. Akurat mogłam wyglądać jak 7 nieszczęść i tyle samo by mi to dało, co pełny makijaż. Trafiłam do szpitala i czekałam 5h na usg (a miałam już na nie skierowanie), przede mną była kobieta w dresie, nieumalowana, mąż ją przyniósł bo praktycznie się przez ręce przelewała i się dusiła. Ale pan za szybką powiedział, że musi najpierw zarejestrować wszystkich z kolejki, dopiero ją zaprowadzi z resztą pacjentów. Także makijaż czy jego brak różnicy w Pl nie robi

Cytat:
no ja używam tego tuszu od lat jak jeżdże do Chorwacji. nurkuję z nim,smaże się,właże na górskie szczyty z jezorem do pasa i polecam każdej lasce.

Iza ja raczej też włosów nie umyję przezd wyjazdem na porodówke bo też bym musiała wysuszyć i prostownicą przejechać bo mam taki rodzaj włosa,który bez niej żyje sobie własnym zyciem a ja wygladam STRASZNIE w nie ułożonych. i chyba na porodówke wezmę prostownicę,tzn. jak już urodzę,wykąpię się to wtedy może znajdę chwile by się wyprostować
Ja mam dokładnie to samo z włosami. Ale po porodzie po prostu zwiążę włosy i zepnę, nie będę ich prostować. Chyba aż tak mi się nie będzie nudziło w szpitalu za to jak wrócimy do domu, to od razu myję, suszę i prostuję

Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-07-14, 15:45   #3802
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Mojego Chłopa w pracy dopadły koleżanki z drugiej zmiany i zaczeły sie go wypytywać co już mamy dla córki,jakie zabawki,jak wyglada pokoik i gdzie ja zamierzam rodzić i takie tam...

i słuchajcie jak TŻ im się pochwalił,że pokój jest żółto-zielony ! od razu go zrąbały tekstem:" ale jak to żółto-zielony!!!??? przecież to dziewczynka,coś ty jej zrobił,pokoik powinien być na różowo pomalowany jak naszych córek"
a ten im odpowiedział :" po pierwsze ja nie malowałem,tylko kobita a przed różowym strzeż Boze nasze dziecko".
Miny miały jak kot który się ze s rał na pustyni i były oburzone i zdziwione niczym łosz ęd goł 2w1

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Ja z kolei mam znajomą która była taką mroczną dziewczyną i jak się dowiedziała ze ma córkę to się zarzekała ze różu nie będzie. Teraz mała cała w różu, mamusia tez porzuciła czarne ciuchy i pomyka w różowych sukienkach hihi

Dzięki dziewczyny za komplementy
Stary 2015-07-14, 15:46   #3803
Małgosia89
Zakorzenienie

Od dwoch dni moj Jas tak swiruje ze ewidentnie mam fale na brzuchu

Nasz mały cud...

Małgosia89 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-07-14, 15:48   #3804
Panna Izabela
Zakorzenienie

Cytat:
Miałaś mieć dużo na plusie plus duży brzuch, a ja widzę pół mojego brzucha!!! Czuję się oszukana i gdzie Ci się tam mieści Twój duży chłop? biedak mega ciasno ma u mamy w takim małym brzuchu..

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010
Stary 2015-07-14, 15:54   #3805
oczarowana
Zadomowienie

Cytat:
Ja z kolei mam znajomą która była taką mroczną dziewczyną i jak się dowiedziała ze ma córkę to się zarzekała ze różu nie będzie. Teraz mała cała w różu, mamusia tez porzuciła czarne ciuchy i pomyka w różowych sukienkach hihi
spoko luz,mroczni nie jesteśmy
ale z doświadczenia wiem,że różowy odmóżdża-szczególnie jak jest zastosowany przewlekle w dużej dawce.

Moja przyjaciółka swojej pierworodnej serwowała róż w nadmiarze przez lata, dosłownie- różowy pokoik,przewaga różowych zabaweczek,ozdoby we włosach tylko różowiaste. doszło do tego,że dziewczynka na nie-różowe prezenty reagowała histerią a jak poszła do szkoły to matka zaczeła ją ubierać normalnie ( zredukowałą do minimum róż) i były histerie takie,że zastanawiali sie czy do psychologa z nią nie pójść. wkrótce przyjaciółka zaszła w ciąże,urodziła małej brata i pokój musieli odmalować na jakiś neutralny kolor,walka z rózem trwała a jak sie mały urodził to 8 latki uwaga była skupiona tylko na tym jak braciszka ukatrupić-dosłownie. tak bardzo była zazdrosna i go nie nawidziła za to że na świat przyszedł a rodziców za to że przerwali jej epokę różu. Młoda ma teraz 15 lat i jest depeszówą
Stary 2015-07-14, 16:01   #3806
Panna Izabela
Zakorzenienie

http://www.tvp.info/20818861/matka-z...szla-na-festyn

To jest dopiero tragedia, co tam małe miss...

A co do różu, to ja się nie opieram jakoś specjalnie. W końcu dzieci na początku są podobne i nie zawsze widać, czy to chłopiec, czy dziewczynka, zawsze jakiś różowy akcent to większa pewność. Nasza Wiki ma trochę różowych ciuchów (ale ma i zielone, i niebieskie), ale nie będzie ubierana cała na różowo i jak będę miała do wyboru np żółtą i różową sukienkę, to wybiorę jej żółtą

ŻONA od 30.08.2014

ZARĘCZENI 28.11.2012
RAZEM 17.09.2010

Edytowane przez Panna Izabela
Czas edycji: 2015-07-14 o 16:03
Stary 2015-07-14, 16:03   #3807
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

Dziewczyny koleżanka dalej nie urodziła. Szyjka się nawet nie skręca :/.... są jakieś na to sposoby????
Jutro jadę po rzeczy do siostry ciotecznej , ale się cieszę !!

owieczkaa

Fiu fiu ale dupencja z Ciebie

Nie zamierzam się malować gdy będę rodzić - po co? . Jak upadłam ze schodów to pojechałam tak jak stałam czyli z nierozczesanymi włosami, bez makijażu w ciuchach domowych. W takich momentach nie myśli się raczej o tym jak się wygląda tylko o tym, że trzeba jechać do szpitala czy ma się ze sobą wszystkie dokumenty.
Stary 2015-07-14, 16:04   #3808
loudres
Zadomowienie

Cytat:

Każda dziewczynka musi mieć różowy a każdy chłopczyk blado niebieski! Bądź miętowy i koniec. Hihihi

Po co takie gadanie, każdy urządza, kupuje i ma to co się mu podoba!

Mam kuzynke która ma dwie córki, i NIGDY nie założyła im sukieneczek slodziitkich i spodniczek kokardeczek. Dziewczyny chodzą ładnie ubrane ale to łobuziary i chodzą w dzinsach!
Stary 2015-07-14, 16:05   #3809
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Miałaś mieć dużo na plusie plus duży brzuch, a ja widzę pół mojego brzucha!!! Czuję się oszukana i gdzie Ci się tam mieści Twój duży chłop? biedak mega ciasno ma u mamy w takim małym brzuchu..

No jakoś się mieści widać a na plusie mam na tyle dużo ze mnie gin opieprza... Ale kij z nim.

Cytat:
spoko luz,mroczni nie jesteśmy
ale z doświadczenia wiem,że różowy odmóżdża-szczególnie jak jest zastosowany przewlekle w dużej dawce.

Moja przyjaciółka swojej pierworodnej serwowała róż w nadmiarze przez lata, dosłownie- różowy pokoik,przewaga różowych zabaweczek,ozdoby we włosach tylko różowiaste. doszło do tego,że dziewczynka na nie-różowe prezenty reagowała histerią a jak poszła do szkoły to matka zaczeła ją ubierać normalnie ( zredukowałą do minimum róż) i były histerie takie,że zastanawiali sie czy do psychologa z nią nie pójść. wkrótce przyjaciółka zaszła w ciąże,urodziła małej brata i pokój musieli odmalować na jakiś neutralny kolor,walka z rózem trwała a jak sie mały urodził to 8 latki uwaga była skupiona tylko na tym jak braciszka ukatrupić-dosłownie. tak bardzo była zazdrosna i go nie nawidziła za to że na świat przyszedł a rodziców za to że przerwali jej epokę różu. Młoda ma teraz 15 lat i jest depeszówą
O matko co za historia wniosek taki żeby jako rodzic nie przesadzać w żadną stronę. Bo dzieci są jak szkło powiększające wszystkie odchyły.
Stary 2015-07-14, 16:08   #3810
namisek1990
Wtajemniczenie

GG do namisek1990

oczarowana
Boże jak ja kocham takie wypowiedzi, przypisywanie koloru. Ja od dziecka nienawidzę różowego. Jako dziecko miałam dosłownie kilka ubranek. Nawet moja mama się śmieje po dzień dzisiejszy, że z siostrami unisex nosiłyśmy, chyba, że to były sukienki, ale raczej jasne kolory błękitne, żółte, beżowe, białe . a jaką tapetę miałyśmy w pokoju? Beżową w niebieskie kwiaty. Do dzisiaj pamiętam tę tapetę i to jak mi się podobała. Potem jeszcze była fototapeta gór <3.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości