|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII
Cytat:
Ale mi mały w brzuchu szaleje, jak zawsze jak się smaruję kremem po brzuchu chyba lubi takie smyranie po pleckach haha
Edytowane przez owieczkaa Czas edycji: 2015-07-14 o 14:33 |
|
|
|
|
#3782 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To zupelnie inaczej niz. Nie mowi sie o mozliwosci zakazenia? I ile przewiduja czasu na urodzenie od odejscia wod? ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ---------- Cytat:
Tez nie ma zadnego wolnego dla taty? |
||
|
|
|
#3783 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale u każdej z nas akcja porodowe będzie inaczej przebiegała.
|
|
#3784 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3785 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
U mnie daja 2h ---------- Dopisano o 14:38 ---------- Poprzedni post napisano o 14:36 ---------- Cytat:
Pewnie, ze przy skurczach na luzie. U mnie nie byly regularne i pojechalam jak juz bolu wytrzymac nie moglam - trafilam w sam ---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- W takim razie Tobie tez zazdroszcze |
||
|
|
|
#3786 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tu jest 5,5 tyg. urlopu/ rocznie.... ---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Pytanie polskiej położnej do mnie: (P)- stan cywilny? (Ja)- wdowa... |
|
|
|
|
#3787 | |||||
|
Zakorzenienie
|
A mi się właśnie przez telefon 'dostało' od mamy, że nam się nie da dogodzić, że chcieliśmy się przeprowadzać na wieś, to tata nam to załatwił, a teraz wychodzi, że nam nie pasuje. Tylko ja się pytam, kto prosił o jakiekolwiek załatwianie czegoś?
![]() Jeszcze powiedziała, żebyśmy się w ogóle nie przeprowadzali, jak nam nie pasuje i się obraziła. Cytat:
![]() Zresztą, nawet jeśli przeprowadzka z noworodkiem czy prawie roczniakiem byłabym najgorsza na świecie, to nie mam wyjścia - trzeba to po prostu przeżyć, jakie by nie było i już, bo wpływu na to nie mam żadnego ![]() Cytat:
Cytat:
Jak jechałam na nocną pomoc lekarską z mega bólem, to mimo tego, że ledwo się ubrałam, to twarz pomalowałam ![]() Ale na bank włosów nie będę myć, bo nie wyobrażam sobie suszenia i prostowania przed porodówką ![]() Cytat:
bardzo fajny jest, a jak ciężko zmyć...Cytat:
|
|
#3788 |
|
Zadomowienie
|
Oglądałam właśnie urywek programu małe piękności czy coś takiego.. dzieci biorące udział w konkursach piękności. I pytam się Wtf! ? Po pierwsze kto organizuje takie konkursy a po drugie czemu te matki te 5 letnie dziewczynki wysyłają na takie konkursy, wytapetowane, że sztucznymi rzesami, i jeszcze ćwiczą miesiącami do takich konkursów. Normalnie raj dla pedofilii, a te matki albo niespełnione albo co.. omg omg omg. Chyba zemdleje.
|
|
|
|
#3789 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wow, to sie spale z zazdrosci. Moj tz w tym roku bedzie mial urlop (w zeszlym nie dostal) i w czterech literach nam sie przewroci - 3 dni ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
A po co jechalas na nocna pomoc? Bo to akurat blad, ze wtedy sie malujesz ;-) Lekarze oceniaja pacjenta po wygladzie rowniez, jesli kobieta jest w nieskazitelnym makijazu, tzn ze czuje sie na tyle dobrze, ze nie trzeba jej szybko pomocy udzielac. ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
U mnie nie ma takich konkursow, ale wystarczy do parku pojsc i kazda dziewczynka jak ksiezniczka. Dzis na plywalni niespelna czterolatka ostro skarcila moja corke, ze na nia chlapie, bo jej sie fryzura popsuje. Wiec wiesz, niektorzy tak maja |
|||
|
|
|
#3790 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie. Nawet jeśli ojciec nie zamierza zastępować mamy na urlopie macierzyńskim, ma prawo do 2 tygodni wolnego. O taki urlop( 100% płatny) można wystąpić, zanim dziecko skończy rok. Potem to prawo przepada. To, że np. żona w tym samym czasie przebywa ma macierzyńskim, nie ma znaczenia. Tego urlopu szef też nie może odmówić, z tym, że z nim nie wiążą się takie przywileje, jak z macierzyńskim (ochrona przed zwolnieniem). ---------- Dopisano o 15:22 ---------- Poprzedni post napisano o 15:21 ---------- Cytat:
Edytowane przez oczarowana Czas edycji: 2015-07-14 o 15:23 |
||
|
|
|
#3791 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też lubię kiedy mój 8 latek ma fajną fryzurke, i czasem wygląda jak dorosły, ale to nadal dziecko, które ma się babrac w błocie i kopać piłkę wieczorami a nie chodzić na konkursy piękności. . |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3793 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Iza ja raczej też włosów nie umyję przezd wyjazdem na porodówke bo też bym musiała wysuszyć i prostownicą przejechać bo mam taki rodzaj włosa,który bez niej żyje sobie własnym zyciem a ja wygladam STRASZNIE w nie ułożonych. i chyba na porodówke wezmę prostownicę,tzn. jak już urodzę,wykąpię się to wtedy może znajdę chwile by się wyprostować |
|
|
|
|
#3794 |
|
Zakorzenienie
|
A ja wam wyślę moje zdjęcie z dzisiaj
|
|
|
|
#3795 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chore to a dla pedofili raj. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3796 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No widzisz a tu sa mamy, ktore ida z dzieckiem do piachu: niby ma sie swietnie bawic a jest w bialych spodniach, lakierkach a mama zamiast robic babki to strzepuje kazdy pylek z ubrania. Od tego juz niedaleko do makijazu i fikusnych fryzur. Jak sie ma pusto w glowie, to tak ludzie robia |
|
|
|
|
#3797 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3798 |
|
Zakorzenienie
|
+14 kg
|
|
|
|
#3799 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3800 |
|
Zadomowienie
|
a słuchajcie apropo's dziewczynek hodowanych na ksieżniczki,na modelki...
Mojego Chłopa w pracy dopadły koleżanki z drugiej zmiany i zaczeły sie go wypytywać co już mamy dla córki,jakie zabawki,jak wyglada pokoik i gdzie ja zamierzam rodzić i takie tam... i słuchajcie jak TŻ im się pochwalił,że pokój jest żółto-zielony ! od razu go zrąbały tekstem:" ale jak to żółto-zielony!!!??? przecież to dziewczynka,coś ty jej zrobił,pokoik powinien być na różowo pomalowany jak naszych córek" a ten im odpowiedział :" po pierwsze ja nie malowałem,tylko kobita a przed różowym strzeż Boze nasze dziecko". Miny miały jak kot który się ze s rał na pustyni i były oburzone i zdziwione niczym łosz ęd goł 2w1 ---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- a więc to chyba kupa w okreżnicy Ci się schowała i rośnie w siłę
|
|
|
|
#3801 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W jednym z tych programów brała udział taka typowa amerykańska rodzina, w sensie tuszy i spożywanych produktów i zero ruchu. Dziewczynka już miała nadwagę, ale nadaje się na księżniczkę, bo rozpieszczona jak mało kto... Nie to, żebym się czepiała ludzi z nadwagą czy coś, ale jak można doprowadzić do tego, żeby zdrowa 4-latka miała nadwagę i jeszcze się tym chwalić w tv... Cytat:
ja po porodzie będę mieć męża na 3 tygodnie, plus koło tygodnia na Święta, no i na szczepienia itp.Miałam kiedyś torbiel, myślałam, że to wyrostek, strasznie bolało. Akurat mogłam wyglądać jak 7 nieszczęść i tyle samo by mi to dało, co pełny makijaż. Trafiłam do szpitala i czekałam 5h na usg (a miałam już na nie skierowanie), przede mną była kobieta w dresie, nieumalowana, mąż ją przyniósł bo praktycznie się przez ręce przelewała i się dusiła. Ale pan za szybką powiedział, że musi najpierw zarejestrować wszystkich z kolejki, dopiero ją zaprowadzi z resztą pacjentów. Także makijaż czy jego brak różnicy w Pl nie robi Cytat:
za to jak wrócimy do domu, to od razu myję, suszę i prostuję Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki dziewczyny za komplementy
|
|
|
|
|
#3803 |
|
Zakorzenienie
|
Od dwoch dni moj Jas tak swiruje ze ewidentnie mam fale na brzuchu
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3804 |
|
Zakorzenienie
|
Miałaś mieć dużo na plusie plus duży brzuch, a ja widzę pół mojego brzucha!!! Czuję się oszukana
i gdzie Ci się tam mieści Twój duży chłop? biedak mega ciasno ma u mamy w takim małym brzuchu.. Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
|
#3805 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ale z doświadczenia wiem,że różowy odmóżdża-szczególnie jak jest zastosowany przewlekle w dużej dawce. Moja przyjaciółka swojej pierworodnej serwowała róż w nadmiarze przez lata, dosłownie- różowy pokoik,przewaga różowych zabaweczek,ozdoby we włosach tylko różowiaste. doszło do tego,że dziewczynka na nie-różowe prezenty reagowała histerią a jak poszła do szkoły to matka zaczeła ją ubierać normalnie ( zredukowałą do minimum róż) i były histerie takie,że zastanawiali sie czy do psychologa z nią nie pójść. wkrótce przyjaciółka zaszła w ciąże,urodziła małej brata i pokój musieli odmalować na jakiś neutralny kolor,walka z rózem trwała a jak sie mały urodził to 8 latki uwaga była skupiona tylko na tym jak braciszka ukatrupić-dosłownie. tak bardzo była zazdrosna i go nie nawidziła za to że na świat przyszedł a rodziców za to że przerwali jej epokę różu. Młoda ma teraz 15 lat i jest depeszówą
|
|
|
|
|
#3806 |
|
Zakorzenienie
|
http://www.tvp.info/20818861/matka-z...szla-na-festyn
To jest dopiero tragedia, co tam małe miss... A co do różu, to ja się nie opieram jakoś specjalnie. W końcu dzieci na początku są podobne i nie zawsze widać, czy to chłopiec, czy dziewczynka, zawsze jakiś różowy akcent to większa pewność. Nasza Wiki ma trochę różowych ciuchów (ale ma i zielone, i niebieskie), ale nie będzie ubierana cała na różowo i jak będę miała do wyboru np żółtą i różową sukienkę, to wybiorę jej żółtą Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
http://www.suwaczek.pl/cache/97014df637.png ŻONA od 30.08.2014 ZARĘCZENI 28.11.2012 RAZEM 17.09.2010 Edytowane przez Panna Izabela Czas edycji: 2015-07-14 o 16:03 |
|
|
|
#3807 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny koleżanka dalej nie urodziła. Szyjka się nawet nie skręca :/.... są jakieś na to sposoby????
Jutro jadę po rzeczy do siostry ciotecznej , ale się cieszę !!owieczkaa Fiu fiu ale dupencja z Ciebie ![]() Nie zamierzam się malować gdy będę rodzić - po co?
|
|
#3808 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
i koniec. HihihiPo co takie gadanie, każdy urządza, kupuje i ma to co się mu podoba! Mam kuzynke która ma dwie córki, i NIGDY nie założyła im sukieneczek slodziitkich i spodniczek kokardeczek. Dziewczyny chodzą ładnie ubrane ale to łobuziary i chodzą w dzinsach!
|
|
|
|
|
#3809 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a na plusie mam na tyle dużo ze mnie gin opieprza... Ale kij z nim. Cytat:
wniosek taki żeby jako rodzic nie przesadzać w żadną stronę. Bo dzieci są jak szkło powiększające wszystkie odchyły.
|
||
|
|
|
#3810 |
|
Wtajemniczenie
|
oczarowana
Boże jak ja kocham takie wypowiedzi, przypisywanie koloru. Ja od dziecka nienawidzę różowego. Jako dziecko miałam dosłownie kilka ubranek. Nawet moja mama się śmieje po dzień dzisiejszy, że z siostrami unisex nosiłyśmy, chyba, że to były sukienki, ale raczej jasne kolory błękitne, żółte, beżowe, białe . a jaką tapetę miałyśmy w pokoju? Beżową w niebieskie kwiaty. Do dzisiaj pamiętam tę tapetę i to jak mi się podobała. Potem jeszcze była fototapeta gór <3.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:10.

chyba lubi takie smyranie po pleckach haha

. Oczywiście przy tym jak jest na tu 50 to któreś urodzą wczesniej a któreś po terminie. 

ja po porodzie będę mieć męża na 3 tygodnie, plus koło tygodnia na Święta, no i na szczepienia itp.

biedak mega ciasno ma u mamy w takim małym brzuchu..