|
Notka |
|
Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1 |
Przyczajenie
|
Dlaczego nie odpisuje?? :(
Cześć... Normalnie nigdy bym nie pomyślała, żeby szukać pomocy na forum, ale od kilku dni nie potrafię się skupić na niczym.
![]() Widział, że jestem wkurzona, a ja jak to kobieta uznałam, że nie będę gorsza. W końcu "jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie". Gotowa do wyjścia wysłałam mu zdjęcie, z dopiskiem "teraz ja lecę się bawić i raczej nie z koleżankami." On jest strasznie zazdrosny o mojego byłego, który cały czas chce mnie gdzieś wyciągnąć z domu więc wiem, że pomyślał, że wychodzę z nim. Jak wrócił, to zapytał tylko: "z kim?". Byłam już w domu, bo tak naprawdę wyszłam tylko się przejść. Od razu wyświetliłam jego wiadomość, ale nie odpisałam... Na tym właśnie polegał mój "sprawdzian". Chciałam zobaczyć co zrobi, jeśli mu ten jeden jedyny raz nie odpisze. Tak wytrzymałam 8 dni, a on nie odezwał się ani razu. Po 8 dniach napisałam do niego. Najpierw odpisałam mu na jego pytanie (że z nikim nie wyszłam, byłam się sama przejść, żeby znów nie czekać na niego aż w końcu wroci). Potem dodałam tylko, że szkoda, że wystarczy bym raz nie odpisała, by tak po prostu odpuścił i żeby nie myślał że po raz kolejny jak zawsze będę się starać, skoro on nawet nie zainteresował się przez tyle dni, dlaczego nie mu odpisałam. Wyświetlił moja wiadomość dopiero dzień po tym jak ja napisałam (czyli wczoraj), ale nie odpisał mi... Co o tym myślicie? Czy on może być na mnie wkurzony? Nie raz mu pokazałam, że wybaczyłabym mu praktycznie wszystko i mogłabym go przepraszać nawet jak on zawini, byleby go nie stracić... Przez to może być pewny, że i tak zacznę to ratować... A może po prostu robi mi na złość i nie odpisuje, tak jak ja nie odpisałam jemu? Albo mu nie zależy na tym i ma to gdzieś? Sama już nie wiem co o tym myśleć ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dlaczego nie odpisuje?? :(
bawicie się w głupie gierki - to zabija wasz związek.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Niestety wiem.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Zakorzenienie
|
Mam nadzieję , że chłopak poszedł po rozum do głowy i rozgląda się za kimś rozsądniejszym, dojrzalszym, ustabilizowanym emocjonalnie.
On nie jest "wkurzony". On dał sobie z tobą siana, bo ile można znosić kretyńskie fochy? Bo nawet jak przebłagasz go, by się łaskawie raczył odezwać do ciebie, ty za kilka dni znów odwalisz jakąś głupią jazdę z nieodzywaniem się.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett Edytowane przez Elfir Czas edycji: 2015-07-14 o 02:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Przyczajenie
|
Wiem, że jak na swój wiek, dojrzałe się nie zachowałam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 | |
Konto usunięte
|
Cytuję dla potomności:
Cytat:
Edytowane przez 201803290936 Czas edycji: 2015-07-14 o 07:49 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
multitasking ninja
|
Grasz z gościem w jakieś idiotyczne gierki rodem z podstawówki, nie dziwię mu się, że nie ma na to siły i nie chce mieć z Tobą nic wspólnego. Twoje zachowanie jest toksyczne.
![]() |
#8 |
Zadomowienie
|
Nie dojrzałaś do tego związku, skoro tak się zachowujesz. Sms, że idziesz się bawić i to nie z koleżankami? OMG.... A potem się dziwisz, że chłop ma nerwy,
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zadomowienie
|
Czy Wasza znajomość polega tylko na pisaniu na Facebooku? Nie warto porzucić tego pisania, odpisywania i przeciągania, kto dłużej nie odpisze, kłótni na czacie i innych wątpliwych przyjemności elektronicznych na rzecz zwykłych spotkań, wspólnych spacerów, wycieczek rowerowych i tego typu atrakcji?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Raczkowanie
|
Mhm... ja wiem, że to teraz takie staromodne i kompletnie nie na czasie ale może by tak zadzwonić do niego i się umówić na jakąś kawę/cole/cokolwiek i porozmawiać jak ludzie?
![]()
maybe it's the beer i'm drinking, maybe i've stopped over thinking Edytowane przez basia989 Czas edycji: 2015-07-14 o 09:08 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
live your passion
|
Przecież to nie on nie odpisał tylko Ty. To on zapytał z kim idziesz, a Ty mu nic na to nie odpowiedziałaś przez te 8 dni, więc mógł pomyśleć, że się z kimś innym spotkałaś (nawet eksem) i że sobie go odpuściłaś.
Nie ma sensu bawić się w takie gierki. Jedyne wyjście to pogadać szczerze i zmienić swoje zachowanie. Z drugiej strony po takich akcjach na miejscu tego chłopaka nie miałabym ochoty wchodzić w taki związek - chyba, że naprawdę mu zależy, a Ty już nie będziesz robić takich gierek.
![]() |
#13 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Dziewczyny, wiem że głupio zrobiłam, ale czasu nie cofnie... Każdy chyba kiedyś popełnił jakiś błąd prawda? Nie napisałam tu, żeby czytać jaka to że mnie niedojrzała kreatynka, bo doskonale o tym wiem i od razu to napisalam... chciałam tylko żebyście mi doradzili co teraz mam zrobić, kiedy już zawaliłam.. poza tym przecież napisałam, że nie chodziło mi o to żeby mu pokazać ze nigdzie nie będzie sobie wychodzić, bo nie mam nic przeciwko temu... Chciałam jedynie sprawdzić co zrobi jak mu nie odpisze! Co wy byście sobie pomyślały, gdybyście raz nie odpisały, a chłopak już by się nie odezwal? Edytowane przez Maddie_29 Czas edycji: 2015-07-14 o 14:47 |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 | |
live your passion
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#15 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Edytowane przez Maddie_29 Czas edycji: 2015-07-14 o 15:11 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Przyczajenie
|
Ale ja zdaje sobie sprawę, ze to bez sensu i najlepiej od razu takie rzeczy wyjaśniać... mnie też to męczy, jak się do siebie nie odzywamy. Nawet czasem mam wrażenie, że bardziej niż jego...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 | ||||
live your passion
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Spotkajcie się na żywo i porozmawiajcie w cztery oczy, bo pisać to wszystko można albo i nic. Jeśli nie odpisze to po prostu idź do niego i postaw przed faktem dokonanym. Musicie oboje zadecydować czy warto to w ogóle ciągnąć dalej.
![]() |
![]() |
#19 |
Konto usunięte
|
Ale zrozum: on już może - i ma do tego prawo - NIE CHCIEĆ niczego wyjaśniać. Nie zależy mu (może nigdy specjalnie nie zależało) lub ma dosyć tego wszystkiego. Może być mu to też na rękę... Trzeba wiedzieć kiedy odpuścić. Napisałaś, przeczytał, nie odzywa się. I na tym powinien być koniec. A jeżeli się może za jakiś czas odezwie, to należy się spotkać na neutralnym gruncie, porozmawiać jak człowiek z człowiekiem, wyjaśnić sobie do końca WSZYSTKO i ewentualnie zastanowić, czy to jeszcze ma sens.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 | ||
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:55 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 | |
live your passion
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#22 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#23 |
Zakorzenienie
|
Straszne z Was dzieciaki.
A Ty gdzie się naczytalaś takich idiotyzmów o sprawdzaniu, testowaniu i durnych gierkach? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#24 |
live your passion
|
Jeśli nie chcesz czekać to możesz teraz - kawa na ławę i będziesz wiedzieć na czym stoisz i pamiętaj by więcej tak nie robić, bo to odstrasza.
![]() |
#25 |
Raczkowanie
|
Zachowywałaś się mega dziecinnie. Jak rozmawiam z osobą na której mi zależy nawet jeśli jestem wkurzona potrafię powstrzymać emocje na tyle, żeby na spokojnie wyjaśnić sytuację. A Ty autorko nie czekaj aż on pierwszy napisze żeby zobaczyć czy mu zależy aby to naprawić. Bo z tego wynika, że tobie na naprawie tego wszystkiego nie zależy. Po prostu się z nim spotkaj, a nie znowu go testujesz.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Dla mnie takie gierki to nie głupota. To brak szacunku.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Przyczajenie
|
Napisalam do niego jak radzilyscie. Zapytalam czy mozemy porozmawiac i napisalam, ze nie bede sie z nim klocic ani nic mu zarzucac, chce sie tylko dowiedziec co dalej - czy ma tego dosc i czy chce miec ze mna jeszcze cos wspolnego. Poki co ani nie odczytal.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:33.