![]() |
#121 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Mój chłopak śpi czasem z siostrą.
Cytat:
Hajtali się ze sobą ze względów politycznych. Habsburgowie robili to w myśl zasady: "a ty szczęśliwa Austrio, zeń się". Chodziło tylko o sojusze polityczne. O zwiększenie praw do tronu poprzez koneksje i pokrewieństwo, a także żeby majątek nie "uciekał" w posagach dla córek. Guzik wiedzieli o genach. Bo w tych czasach nie istniało pojęcie "gen". Edit: Czystośc krwi była wymówką. Edytowane przez Weronika__ Czas edycji: 2015-07-14 o 13:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#122 | ||
plum plum
|
Cytat:
![]() teoretycznie Ci nie przeszkadza, co innego by było, gdyby się okazało, że tata hajta się z Twoją siostrą. Ja też jestem cholernie tolerancyjna, dopóki coś mnie nie dotyka bezpośrednio. ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#123 |
Raczkowanie
|
a ilu z takich par w ogóle dzieci się nie rodziły? albo kobiety przeszły kilka/-naście poronień
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#124 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#125 |
Zadomowienie
|
W sumie to sie bardzo ciesze,ze mielismy z rodzenstwem osobne lozka od malego,a nawet pokoje.
Aczkolwiek rozumiem,ze jezeli rodzenstwo od malego dzielilo pokoj i spalo w lozku, to dla nich to bedzie normalne i w wieku starszym. Lacznie z widzeniem sie podczas przebierania,chociaz to juz w pewnym momencie powinno byc dyskusyjne. Istnieje prawdopodobienstwo,iz robili sobie jaja z autorki. Tylko,ze kazdy zart w pewnym momencie nalezy wyjasnic,ze "byl zartem", ale nie,ze "byl normlanym zartem wsrod rodzenstwa", bo to jednak w normie spolecznej jako norma nie wystepuje. Aczkolwiek jezeli od malego mieli takie spaczone poczucie zazylosci rodzinnej, to w sumie nie musi za tym isc niewiadomoco, ale jest juz spaczeniem. natomiast kompletnie mnie nie dziwi reakcja faceta na zarzuty, bo przeciez, jezeli sami cos uznajemy za norme, to sie oburzamy, jezeli ktos nam nasza norme sprowadza do choroby. Z tym,ze normlany czlowiek sprawdza czy jego norma odbija bardzo od tej "normy spolecznej", chociazby dla wlasnej swiadomosci,aby sie nie dziwil,ze ktos sie dziwi. Mysle raczej,ze chlop jest mocno niepelnosprytny,niz ze puka wlasna siostre. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#126 |
Konto usunięte
|
Ronily bardzo często, właśnie ze względu na o obciazenie plodu spowodowane wadami wywolane przez kazirodztwo. To chyba tym bardziej nie usprawiedliwia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#127 |
Raczkowanie
|
Ano to, ze niektóre choroby genetyczne powodują obumieranie płodu. Ze są tak poważne zmiany ze nie ma szans na donoszenie ciąży.
Ja się dokładnie nie znam. Tyle co pamiętam jeszcze ze średniej szkoły. Więcej pani genetyk może powiedzieć. na temat liczby chromosomów itp. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#128 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#129 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#130 | |
wasza koleżanka
|
Cytat:
I już się tak nie unoś, jesteś krytykowana za to, że nasze przyjęte przez większość społeczeństwa normy uważasz za złe, śmieszne, niewłaściwe podczas gdy twoje reprezentujesz tylko ty i garstka twoich znajomych. aha, jeszcze jedno (nawiązując do twojego story o tobie i twojej przyjaciółce): jakby mój facet miał przyjeciela przy którym chodziłby nago i z którym by spał wyznając sobie miłość i tuląc się to nie były moim chłopakiem xD.
Edytowane przez roseblue Czas edycji: 2015-07-14 o 14:50 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#131 |
BAN stały
|
No dobra ale jeśli jest taka sytuacja, że rodzeństwo się zakocha bo tak już sobie wyszło to nie widzę nic złego jeśli zadbają by nie mieć ze sobą dzieci.
Mam brata ja bym tak nie umiała ale czytałam kiedyś ciekawy artykuł Ewy Wanat i spojrzałam na to inaczej. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#132 |
wasza koleżanka
|
dla mnie to jest dopuszczalne (z niechęcią, ale jednak) tylko w przypadku rodzeństwa, które zostało rozdzielone w dzieciństwie, spotkało się po wielu latach i bach.
![]() |
![]() |
#133 |
Raczkowanie
|
Gdyby nie wiedzieli to tez jestem w stanie to przeżyć. Chociaż to nieetyczne i karalne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#134 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#135 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie uważam tych norm za złe; po prostu jestem taką osobą, że lubię, gdy zasady mają jakiś sens. nie oceniam tych zasad - jeśli ktoś tak chce żyć, jego prawo. ja mam inne i tyle. widzisz, inne mamy potrzeby. ja uważam wyrażanie miłości (również tej bratersko-przyjacielskiej) za piękne i nigdy nie krępowałabym mojego partnera w tej kwestii. tak samo uważam nie chowanie swojej nagości przed bliskimi za akceptację własnego ciała oraz to, że oni (bliscy) akceptują mnie dokładnie taką, jaką jestem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#136 |
BAN stały
|
Dobra ja nie mówię, że jestem super zwolenniczką ale jeśli dwoje ludzi się kocha i nie robi tym nikomu krzywdy, nie zamierzają mieć dzieci itp to jeśli będą razem mam to tak samo w nosie jak w przypadku homoseksualistów bo nie widzę jakiegoś większego mego prawa oceniać kto z kim sypia.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#137 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#138 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#139 | |
plum plum
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#140 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#141 |
BAN stały
|
Właśnie to, że są dziwni nie oznacza, że istotnie coś ze sobą robią.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#142 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#143 |
Zakorzenienie
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;52084499]Nawet spanie do siebie dupami gdy odbywa się regularnie, na trzeźwo, nie pod namiotem w sytuacji gdy każdy ma swoje łóżko jest dziwne.
Norma pozwalająca uniknąć masowego rodzenia się dzieci potworków i kretynów jest bez sensu? [/QUOTE] dla Ciebie dziwne, dla kogoś innego normalne. w dobie badań prenatalnych i skutecznej antykoncepcji - tak, jest dziwna. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#144 |
BAN stały
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;52084499]Nawet spanie do siebie dupami gdy odbywa się regularnie, na trzeźwo, nie pod namiotem w sytuacji gdy każdy ma swoje łóżko jest dziwne.
Norma pozwalająca uniknąć masowego rodzenia się dzieci potworków i kretynów jest bez sensu? [/QUOTE] Nigdy nie słyszałam by spanie do siebie dupami spowodowało zajście w ciążę a z tymi potworkami to pojechałaś po bandzie. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#145 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ejjjj no bez jaj. Sytuacja nie jest nawet trochę ok. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#146 |
Zakorzenienie
|
Przeczytałam wątek, ze względu na brak czasu, dość pobieżnie, ALE: autorko wątku, twój facet nie powinien, po pierwsze NIGDY, spać w łóżku z kimś innym niż ty, chyba że jest poligamistą
![]() CYTAT BERENKA: natomiast kompletnie mnie nie dziwi reakcja faceta na zarzuty, bo przeciez, jezeli sami cos uznajemy za norme, to sie oburzamy, jezeli ktos nam nasza norme sprowadza do choroby. no a mnie właśnie taka reakcja dziwi, bo ludzie często reagują nerwowo, gdy wytyka im się problem, którego niby to nie ma, niby go nie widzą ![]() Edytowane przez lwia paszcza Czas edycji: 2015-07-14 o 22:26 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#147 | |
BAN stały
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#148 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
No mnie jednak dziwi, że ktoś dobrowolnie rezygnuje ze swojego komfortu dla niczego. Ależ ja nigdzie nie pisałam, że spanie do siebie dupami powoduje zajście w ciążę. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#149 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jeszcze do autorki wątku - istnieje możliwość, że oni generalnie mają takie luźne podejście do ludzi, po prostu zwróciłabym uwagę na to, czy traktują tak innych kumpli, przyjaciół... Na to też powinnaś zwrócić uwagę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#150 |
Zakorzenienie
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;52085488] Normy są nadrzędne. [/QUOTE]
jak dla kogo ![]() z tymi chorobami to też jest trochę przesada, bo przy dwójce spokrewnionych, zdrowych ludzi ryzyko choroby genetycznej jest naprawdę porównywalne do pary, która pochodzi z tej samej wsi. co innego, gdy w rodzinie jest historia chorób dziedziczonych genetycznie, wtedy takie ryzyko znacznie wzrasta. jednak nadal, według mnie, nie jest to powód, by komukolwiek cokolwiek zakazywać. zwłaszcza, gdy dwie, niespokrewnione, ale zdiagnozowane i obciążone genetycznie osoby mogą mieć dzieci. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:01.