Mój chłopak śpi czasem z siostrą. - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2015-07-14, 13:13   #121
Weronika__
Raczkowanie

Dot.: Mój chłopak śpi czasem z siostrą.

Cytat:
Napisane przez kahoko hino Pokaż wiadomość
w rodzinach królewskich kaziroctwo często było prządanym zajwiskiem, jako zachowanie czystości krwi. jakbyśmy tego dziś nie wyśmiewali, jakby to nie było szkodliwe dla puli genowej (choć może też być korzystne), to było porządane.
Bzdura.
Hajtali się ze sobą ze względów politycznych. Habsburgowie robili to w myśl zasady: "a ty szczęśliwa Austrio, zeń się". Chodziło tylko o sojusze polityczne. O zwiększenie praw do tronu poprzez koneksje i pokrewieństwo, a także żeby majątek nie "uciekał" w posagach dla córek. Guzik wiedzieli o genach. Bo w tych czasach nie istniało pojęcie "gen".

Edit:
Czystośc krwi była wymówką.

Edytowane przez Weronika__
Czas edycji: 2015-07-14 o 13:15
Weronika__ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-14, 13:20   #122
zlotniczanka
plum plum

Cytat:
w rodzinach królewskich kaziroctwo często było prządanym zajwiskiem, jako zachowanie czystości krwi. jakbyśmy tego dziś nie wyśmiewali, jakby to nie było szkodliwe dla puli genowej (choć może też być korzystne), to było porządane.

Kazirodztwo jako pociąg seksualny do osoby spokrewnionej nie jest niczym złym (płodzenie dzieci - kwestia bardziej skomplikowana, dla uproszczenia można przyjąć, że szkodliwe, ale nie samym płodzeniem dzieci człowiek żyje). niechęć do osób spokrewnionych jest wdrukowana podczas okresu wychowania przez rodziców - nie jesteśmy w stanie wizualnie rozpoznać osób spokrewnionych z nami, kierujemy się wspomnieniami z dzieciństwa i wdrukowanymi normami.

złotniczanka, ani mnie to ziębi, ani grzeje, co o mnie myślisz

charsi, oczywiście, masz rację. gdzie jest granica - można się spierać. mi fakt, że dwie osoby są spokrewnione, kompletnie nie przeszkadza w zaakceptowaniu np. ich uczucia do siebie.
to była polityka, a nie żadna czystość krwi chodziło o dziedziczenie, ale majątku i wpływy polityczne, o niekorzystnym wpływie płodzenia dzieci pomiędzy rodzeństwem wiedziano już nawet wtedy, stąd np Juliusz Cezar pisał w swoich relacjach o tym, że jeden z braci Kleopatry był kretynem właśnie z powodu małżeństw w obrębie rodziny, ale rozumiał, że polityka i religia(bo faraon był bogiem, a bóg może tylko z bogiem) Egiptu takie zachowanie wymusza. Wbrew pozorom dzieci, które nie były blisko sukcesji, żeniono najczęściej jak najdalej od rodziny, dopuszczając świeżej krwi, pod warunkiem, że małżeństwo dawało jakieś benefity polityczne.

teoretycznie Ci nie przeszkadza, co innego by było, gdyby się okazało, że tata hajta się z Twoją siostrą. Ja też jestem cholernie tolerancyjna, dopóki coś mnie nie dotyka bezpośrednio.

---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ----------

Cytat:
Napisane przez Weronika__ Pokaż wiadomość
Bzdura.
Hajtali się ze sobą ze względów politycznych. Habsburgowie robili to w myśl zasady: "a ty szczęśliwa Austrio, zeń się". Chodziło tylko o sojusze polityczne. O zwiększenie praw do tronu poprzez koneksje i pokrewieństwo, a także żeby majątek nie "uciekał" w posagach dla córek. Guzik wiedzieli o genach. Bo w tych czasach nie istniało pojęcie "gen".

Edit:
Czystośc krwi była wymówką.
dokładnie... a po wsiach i miastach krążyły legendy o tym, jakie potworki rodziły się z takich małżeństw, pisano o tym pamflety i ogólnie bardzo negatywnie oceniano takie pary.

zlotniczanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-14, 13:25   #123
Weronika__
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zlotniczanka Pokaż wiadomość
dokładnie... a po wsiach i miastach krążyły legendy o tym, jakie potworki rodziły się z takich małżeństw, pisano o tym pamflety i ogólnie bardzo negatywnie oceniano takie pary.
a ilu z takich par w ogóle dzieci się nie rodziły? albo kobiety przeszły kilka/-naście poronień
Stary 2015-07-14, 13:37   #124
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
a ilu z takich par w ogóle dzieci się nie rodziły? albo kobiety przeszły kilka/-naście poronień
A co to ma do rzeczy?
201604130936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-14, 13:38   #125
berenka
Zadomowienie

W sumie to sie bardzo ciesze,ze mielismy z rodzenstwem osobne lozka od malego,a nawet pokoje.
Aczkolwiek rozumiem,ze jezeli rodzenstwo od malego dzielilo pokoj i spalo w lozku, to dla nich to bedzie normalne i w wieku starszym. Lacznie z widzeniem sie podczas przebierania,chociaz to juz w pewnym momencie powinno byc dyskusyjne.
Istnieje prawdopodobienstwo,iz robili sobie jaja z autorki. Tylko,ze kazdy zart w pewnym momencie nalezy wyjasnic,ze "byl zartem", ale nie,ze "byl normlanym zartem wsrod rodzenstwa", bo to jednak w normie spolecznej jako norma nie wystepuje.
Aczkolwiek jezeli od malego mieli takie spaczone poczucie zazylosci rodzinnej, to w sumie nie musi za tym isc niewiadomoco, ale jest juz spaczeniem.
natomiast kompletnie mnie nie dziwi reakcja faceta na zarzuty, bo przeciez, jezeli sami cos uznajemy za norme, to sie oburzamy, jezeli ktos nam nasza norme sprowadza do choroby. Z tym,ze normlany czlowiek sprawdza czy jego norma odbija bardzo od tej "normy spolecznej", chociazby dla wlasnej swiadomosci,aby sie nie dziwil,ze ktos sie dziwi.
Mysle raczej,ze chlop jest mocno niepelnosprytny,niz ze puka wlasna siostre.
berenka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-14, 13:38   #126
201604130936
Konto usunięte

Ronily bardzo często, właśnie ze względu na o obciazenie plodu spowodowane wadami wywolane przez kazirodztwo. To chyba tym bardziej nie usprawiedliwia.
Stary 2015-07-14, 13:40   #127
Weronika__
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez harleyka Pokaż wiadomość
A co to ma do rzeczy?
Ano to, ze niektóre choroby genetyczne powodują obumieranie płodu. Ze są tak poważne zmiany ze nie ma szans na donoszenie ciąży.
Ja się dokładnie nie znam. Tyle co pamiętam jeszcze ze średniej szkoły.
Więcej pani genetyk może powiedzieć.
na temat liczby chromosomów itp.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-07-14, 13:41   #128
201604130936
Konto usunięte

Cytat:
Ano to, ze niektóre choroby genetyczne powodują obumieranie płodu. Ze są tak poważne zmiany ze nie ma szans na donoszenie ciąży.
Ja się dokładnie nie znam. Tyle co pamiętam jeszcze ze średniej szkoły.
Więcej pani genetyk może powiedzieć.
na temat liczby chromosomów itp.
A no to mówimy o tym samym, nie zrozumiałam Cię początkowo.
Stary 2015-07-14, 13:42   #129
Weronika__
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez harleyka Pokaż wiadomość
A no to mówimy o tym samym, nie zrozumiałam Cię początkowo.
Mogłam się wyrazić jaśniej. Sorki.
Stary 2015-07-14, 14:45   #130
roseblue
wasza koleżanka

Cytat:
tak samo jak BDSM, wszystkie fetysze, czy jeszcze niedawno homoseksualizm
popadasz w paranoję. Nie masz brata, więc twoje wywody to czyste teoretyzowanie, sory.

I już się tak nie unoś, jesteś krytykowana za to, że nasze przyjęte przez większość społeczeństwa normy uważasz za złe, śmieszne, niewłaściwe podczas gdy twoje reprezentujesz tylko ty i garstka twoich znajomych.

aha, jeszcze jedno (nawiązując do twojego story o tobie i twojej przyjaciółce): jakby mój facet miał przyjeciela przy którym chodziłby nago i z którym by spał wyznając sobie miłość i tuląc się to nie były moim chłopakiem xD.

Edytowane przez roseblue
Czas edycji: 2015-07-14 o 14:50
roseblue jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-14, 14:49   #131
MalinowaMilka
BAN stały

No dobra ale jeśli jest taka sytuacja, że rodzeństwo się zakocha bo tak już sobie wyszło to nie widzę nic złego jeśli zadbają by nie mieć ze sobą dzieci.
Mam brata ja bym tak nie umiała ale czytałam kiedyś ciekawy artykuł Ewy Wanat i spojrzałam na to inaczej.
MalinowaMilka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-07-14, 14:54   #132
roseblue
wasza koleżanka

Cytat:
Napisane przez MalinowaMilka Pokaż wiadomość
No dobra ale jeśli jest taka sytuacja, że rodzeństwo się zakocha bo tak już sobie wyszło to nie widzę nic złego jeśli zadbają by nie mieć ze sobą dzieci.
Mam brata ja bym tak nie umiała ale czytałam kiedyś ciekawy artykuł Ewy Wanat i spojrzałam na to inaczej.
dla mnie to jest dopuszczalne (z niechęcią, ale jednak) tylko w przypadku rodzeństwa, które zostało rozdzielone w dzieciństwie, spotkało się po wielu latach i bach.
Stary 2015-07-14, 14:58   #133
Weronika__
Raczkowanie

Gdyby nie wiedzieli to tez jestem w stanie to przeżyć. Chociaż to nieetyczne i karalne.
Stary 2015-07-14, 15:18   #134
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez roseblue Pokaż wiadomość
dla mnie to jest dopuszczalne (z niechęcią, ale jednak) tylko w przypadku rodzeństwa, które zostało rozdzielone w dzieciństwie, spotkało się po wielu latach i bach.
W takim przypadku jestem w stanie to zrozumieć.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-14, 16:04   #135
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez roseblue Pokaż wiadomość
popadasz w paranoję. Nie masz brata, więc twoje wywody to czyste teoretyzowanie, sory.

I już się tak nie unoś, jesteś krytykowana za to, że nasze przyjęte przez większość społeczeństwa normy uważasz za złe, śmieszne, niewłaściwe podczas gdy twoje reprezentujesz tylko ty i garstka twoich znajomych.

aha, jeszcze jedno (nawiązując do twojego story o tobie i twojej przyjaciółce): jakby mój facet miał przyjeciela przy którym chodziłby nago i z którym by spał wyznając sobie miłość i tuląc się to nie były moim chłopakiem xD.
nie mam brata rodzonego, fakt

nie uważam tych norm za złe; po prostu jestem taką osobą, że lubię, gdy zasady mają jakiś sens. nie oceniam tych zasad - jeśli ktoś tak chce żyć, jego prawo. ja mam inne i tyle.

widzisz, inne mamy potrzeby. ja uważam wyrażanie miłości (również tej bratersko-przyjacielskiej) za piękne i nigdy nie krępowałabym mojego partnera w tej kwestii. tak samo uważam nie chowanie swojej nagości przed bliskimi za akceptację własnego ciała oraz to, że oni (bliscy) akceptują mnie dokładnie taką, jaką jestem.
kahoko hino jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-14, 16:11   #136
MalinowaMilka
BAN stały

Dobra ja nie mówię, że jestem super zwolenniczką ale jeśli dwoje ludzi się kocha i nie robi tym nikomu krzywdy, nie zamierzają mieć dzieci itp to jeśli będą razem mam to tak samo w nosie jak w przypadku homoseksualistów bo nie widzę jakiegoś większego mego prawa oceniać kto z kim sypia.
Stary 2015-07-14, 16:13   #137
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
(...)
widzisz, inne mamy potrzeby. ja uważam wyrażanie miłości (również tej bratersko-przyjacielskiej) za piękne i nigdy nie krępowałabym mojego partnera w tej kwestii. tak samo uważam nie chowanie swojej nagości przed bliskimi za akceptację własnego ciała oraz to, że oni (bliscy) akceptują mnie dokładnie taką, jaką jestem.
I jest to Twoje zdanie, do którego masz prawo.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-14, 16:26   #138
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
Dobra ja nie mówię, że jestem super zwolenniczką ale jeśli dwoje ludzi się kocha i nie robi tym nikomu krzywdy, nie zamierzają mieć dzieci itp to jeśli będą razem mam to tak samo w nosie jak w przypadku homoseksualistów bo nie widzę jakiegoś większego mego prawa oceniać kto z kim sypia.
dokładnie.
Stary 2015-07-14, 18:57   #139
zlotniczanka
plum plum

Cytat:
no jeśli mowa o chłopaku Autorki i jego siostrze, to tak, mogą zrobić krzywdę jej tą swoją "miłością". Nawet jeśli nie chcą mieć dzieci, idąc Twoim tokiem rozumowania, bo wychodzi, że dziewczyna jest zdradzana z rodzoną siostrą TŻ.

zlotniczanka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-14, 19:10   #140
kahoko hino
Zakorzenienie

Cytat:
no jeśli mowa o chłopaku Autorki i jego siostrze, to tak, mogą zrobić krzywdę jej tą swoją "miłością". Nawet jeśli nie chcą mieć dzieci, idąc Twoim tokiem rozumowania, bo wychodzi, że dziewczyna jest zdradzana z rodzoną siostrą TŻ.
jaki jest związek partnera autorki z jego siostrą nie wiemy, więc póki co nic nie wychodzi
Stary 2015-07-14, 19:34   #141
MalinowaMilka
BAN stały

Cytat:
Właśnie to, że są dziwni nie oznacza, że istotnie coś ze sobą robią.
Stary 2015-07-14, 21:16   #142
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee
Konto usunięte

Cytat:
Dobra Tobie się nie mieści a jej może, poza tym dla mnie mniej obrzydliwa jest wizja takiego żartu niż serio robienia tego... I zaznaczam, że w zasadzie nikt nie wie jak to wygląda, może też "śpią do siebie dupami" ale autorka tak to przeżywa, że robią sobie z niej jaja.
Nawet spanie do siebie dupami gdy odbywa się regularnie, na trzeźwo, nie pod namiotem w sytuacji gdy każdy ma swoje łóżko jest dziwne.

Cytat:
nie uważam tych norm za złe; po prostu jestem taką osobą, że lubię, gdy zasady mają jakiś sens. nie oceniam tych zasad - jeśli ktoś tak chce żyć, jego prawo. ja mam inne i tyle.
Norma pozwalająca uniknąć masowego rodzenia się dzieci potworków i kretynów jest bez sensu?

ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-14, 21:29   #143
kahoko hino
Zakorzenienie

[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;52084499]Nawet spanie do siebie dupami gdy odbywa się regularnie, na trzeźwo, nie pod namiotem w sytuacji gdy każdy ma swoje łóżko jest dziwne.

Norma pozwalająca uniknąć masowego rodzenia się dzieci potworków i kretynów jest bez sensu?

[/QUOTE]

dla Ciebie dziwne, dla kogoś innego normalne.

w dobie badań prenatalnych i skutecznej antykoncepcji - tak, jest dziwna.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-07-14, 21:48   #144
MalinowaMilka
BAN stały

[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;52084499]Nawet spanie do siebie dupami gdy odbywa się regularnie, na trzeźwo, nie pod namiotem w sytuacji gdy każdy ma swoje łóżko jest dziwne.

[/QUOTE]

Nigdy nie słyszałam by spanie do siebie dupami spowodowało zajście w ciążę a z tymi potworkami to pojechałaś po bandzie.
Stary 2015-07-14, 21:58   #145
Weronika__
Raczkowanie

Cytat:
Nigdy nie słyszałam by spanie do siebie dupami spowodowało zajście w ciążę a z tymi potworkami to pojechałaś po bandzie.
No jak tylko dupkami to nie. Nawet jak mu "zwali " tak jak mówiła i zrobi mu mały pokaz taneczny bez bielizny.

Ejjjj no bez jaj. Sytuacja nie jest nawet trochę ok.
Stary 2015-07-14, 22:05   #146
lwia paszcza
Zakorzenienie

Przeczytałam wątek, ze względu na brak czasu, dość pobieżnie, ALE: autorko wątku, twój facet nie powinien, po pierwsze NIGDY, spać w łóżku z kimś innym niż ty, chyba że jest poligamistą po drugie, generalnie trzymałabym się od takiego rodzeństwa z daleka. Rozumiem najrozmaitsze czułości międzyludzkie, jakieś buziaki powitalne itp; oswojenie z nagością, ale w tej konkretnej relacji jest zbyt wiele dwuznaczników - dla mnie takie zachowania są normalne u pary. Szczerze mówiąc, już bardziej bym wolała angażowanie się w jakieś trójkąty czy podobne związki niż w jakieś chore relacje z bliskimi krewnymi.

CYTAT BERENKA:
natomiast kompletnie mnie nie dziwi reakcja faceta na zarzuty, bo przeciez, jezeli sami cos uznajemy za norme, to sie oburzamy, jezeli ktos nam nasza norme sprowadza do choroby.

no a mnie właśnie taka reakcja dziwi, bo ludzie często reagują nerwowo, gdy wytyka im się problem, którego niby to nie ma, niby go nie widzą Mniej bym się bała, gdyby się z tego po prostu jakoś wytłumaczył bez nerwów. Autorka najwyraźniej trafiła w czuły punkt

Edytowane przez lwia paszcza
Czas edycji: 2015-07-14 o 22:26
lwia paszcza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-14, 22:33   #147
MalinowaMilka
BAN stały

Cytat:
Napisane przez lwia paszcza Pokaż wiadomość
Przeczytałam wątek, ze względu na brak czasu, dość pobieżnie, ALE: autorko wątku, twój facet nie powinien, po pierwsze NIGDY, spać w łóżku z kimś innym niż ty, chyba że jest poligamistą po drugie, generalnie trzymałabym się od takiego rodzeństwa z daleka. Rozumiem najrozmaitsze czułości międzyludzkie, jakieś buziaki powitalne itp; oswojenie z nagością, ale w tej konkretnej relacji jest zbyt wiele dwuznaczników - dla mnie takie zachowania są normalne u pary. Szczerze mówiąc, już bardziej bym wolała angażowanie się w jakieś trójkąty czy podobne związki niż w jakieś chore relacje z bliskimi krewnymi.

CYTAT BERENKA:
natomiast kompletnie mnie nie dziwi reakcja faceta na zarzuty, bo przeciez, jezeli sami cos uznajemy za norme, to sie oburzamy, jezeli ktos nam nasza norme sprowadza do choroby.

no a mnie właśnie taka reakcja dziwi, bo ludzie często reagują nerwowo, gdy wytyka im się problem, którego niby to nie ma, niby go nie widzą Mniej bym się bała, gdyby się z tego po prostu jakoś wytłumaczył bez nerwów. Autorka najwyraźniej trafiła w czuły punkt
Sorry przesadzasz! Nie mówię że to normalne ale jeśli to sprawa tylko 2 osób to powinno się do więzienia ich wsadzić? Czy jak? Mnie się to nie podoba ja nie chcę być z moim bratem ani nic z nim robić kilka lat temu zerwałam z chłopakiem bo przespał się ze swoją kuzynką (zanim mnie poznał) i nie chciałam być z kimś takim ale gdyby koleżanka powiedziała mi, że kocha swojego brata i są ze sobą to miałabym od psycholi ją zwyzywać? Jeśli byliby dorośli, nie planowali dzieci to ich życie i ich sprawa. Nikogo więcej. Więc bez knucia spiskowych teorii proszę.
Stary 2015-07-14, 22:40   #148
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee
Konto usunięte

Cytat:
dla Ciebie dziwne, dla kogoś innego normalne.

w dobie badań prenatalnych i skutecznej antykoncepcji - tak, jest dziwna.
Ale badania prenatalne stosuje się w przypadku, gdy już zajdzie pewien fakt. Antykoncepcja czasem zawodzi. Normy nie zmieniają się z dnia na dzień, a w miarę skuteczna antykoncepcja to jednak nowy wynalazek. Poza tym normy nie są od tego, by się zmieniać w zależności od tego, co akurat ktoś wymyślił. Normy są nadrzędne.

No mnie jednak dziwi, że ktoś dobrowolnie rezygnuje ze swojego komfortu dla niczego.

Cytat:
Ależ ja nigdzie nie pisałam, że spanie do siebie dupami powoduje zajście w ciążę.
ce4534435626970636826734dc4cc81c1d23e519_62b0fbf266bee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-14, 22:46   #149
lwia paszcza
Zakorzenienie

Cytat:
Sorry przesadzasz! Nie mówię że to normalne ale jeśli to sprawa tylko 2 osób to powinno się do więzienia ich wsadzić? Czy jak? Mnie się to nie podoba ja nie chcę być z moim bratem ani nic z nim robić kilka lat temu zerwałam z chłopakiem bo przespał się ze swoją kuzynką (zanim mnie poznał) i nie chciałam być z kimś takim ale gdyby koleżanka powiedziała mi, że kocha swojego brata i są ze sobą to miałabym od psycholi ją zwyzywać? Jeśli byliby dorośli, nie planowali dzieci to ich życie i ich sprawa. Nikogo więcej. Więc bez knucia spiskowych teorii proszę.
Po pierwsze, mam prawo do swojego zdania. Po drugie nie krzycz na mnie! Po trzecie, nie pozwalaj sobie na insynuacje - bo serio, to ty się teraz tak naprawdę rzucasz i produkujesz, ja nie. Gdzie ja kogoś wyzywam od psycholi, pokaż mi, bo nie widzę? Nie podobają mi się takie związki, szczególnie typu braciszek i siostrzyczka, bo akurat choroby to z tego mogą być. Przykładem są chociażby Habsburgowie, a i rodzice Hitlera byli chyba dość blisko spokrewnieni Nie musi mi się to podobać i jest to dla mnie zupełnie niepotrzebne ryzyko. Nie musisz na mnie od razu najeżdżać!

Jeszcze do autorki wątku - istnieje możliwość, że oni generalnie mają takie luźne podejście do ludzi, po prostu zwróciłabym uwagę na to, czy traktują tak innych kumpli, przyjaciół... Na to też powinnaś zwrócić uwagę bo może po prostu te typy tak mają
lwia paszcza jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2015-07-14, 22:56   #150
kahoko hino
Zakorzenienie

[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;52085488] Normy są nadrzędne. [/QUOTE]

jak dla kogo ktoś inny powie, że zasady są po to, żeby je łamać. więc takie 'frazesy' niezbyt mnie przekonują.

z tymi chorobami to też jest trochę przesada, bo przy dwójce spokrewnionych, zdrowych ludzi ryzyko choroby genetycznej jest naprawdę porównywalne do pary, która pochodzi z tej samej wsi. co innego, gdy w rodzinie jest historia chorób dziedziczonych genetycznie, wtedy takie ryzyko znacznie wzrasta. jednak nadal, według mnie, nie jest to powód, by komukolwiek cokolwiek zakazywać. zwłaszcza, gdy dwie, niespokrewnione, ale zdiagnozowane i obciążone genetycznie osoby mogą mieć dzieci.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości