|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3931 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII
Cytat:
chłopy to w ogóle nie myślą ![]() Cytat:
wcześniej sobie listę przygotuję ![]() Zajadam właśnie jaglankę na mleku z malinami o matko jaka pychota. Wcześniej zawsze gotowałam całą kaszę i średnio mi podchodziła a jak spróbowałam płatki to niebo w gębie.
|
|
#3932 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też mam takie przeczucie. Nie wiem tylko który termin brać pod uwagę. Z wcześniejszego usg był 7.09, z miesiączki 10.09 a wczoraj na usg 16.09. Mam nadzieję, że do 10.09 już będziemy razem. Cytat:
Ty już lepiej sobie nie tłumacz :P Ja tam wolę się nie nakręcać. Póki co nastawiam się na to, że po porodzie szybko dojdę do siebie, a moje dziecko będzie spokojne i nie będzie z nim żadnych problemów. Nie ma co się martwić na zapas. Zwłaszcza teraz ... Cytat:
Ja kupiłam małe produkty ok. 3 zł za sztukę. Ja z kolei jak chodziłam do szpitala to wszyscy mieli swoje, bo w szpitalu nie dawali. Poza tym nawet gdyby dawali to ja wole mieć swoje. Cytat:
Ja też nie wiem jak to będzie z tym dojazdem. Jeśli nie odbędzie się w terminie to będę wzywała karetkę, bo Tż nie będzie. Cytat:
Mam nadzieję, że u mnie cc będzie planowane. Mimo, że mam mieć ze względu na siebie, kręgosłup to wolę żeby było zaplanowane. Będę czuła się spokojniejsza. |
|||||
|
|
|
#3933 |
|
Zakorzenienie
|
Na nie wiem czemu wy wszystkie macie zmieniane terminy a ja nie
ja od początku mam z om i tyle.Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
#3934 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba Wam nie pisałam, ostatnio w szpitalu spotkałam znajoma ze SR, jeszcze 2tyg temu była nad morzem, chciała do samego porodu chodzić na ćwiczenia dla ciężarnych a ja ją widzę w szpitalu. Mówi że w sobotę z nienacka dostała silnych skurczy, jak podpieli ktg to się okazało ze juz co 4 minuty! Ale opanowali sytuacje, to był jej 34tydz. Mówi ze Tż musiał jej wszystko przywieźć z domu bo nic nie miała spakowane i że jak ją wypuszczą to pierwsze co robi to pakuje torbę dla siebie i dziecka, bo nie zna się dnia i godziny, a nic jej tych skurczów nie zapowiadało.
|
|
#3935 |
|
Zadomowienie
|
Ja też nic takiego nie mam, na usg jest napisane na kiedy niby ale lekarz wogole nie bierze tego pod uwagę. Bo z pierwszego usg był prawidłowy. Teraz to tylko takie info jak dziecko rośnie względem terminu..
|
|
|
|
#3936 |
|
Zakorzenienie
|
A jak tak dalej pójdzie to zostane tutaj sama na koniec, bo Wy widzę macie terminy coraz bardziej do przodu a ja tak jak miałam 24 tak dalej jest 24 :p nie chce być ostatnia!!
|
#3937 |
|
Zakorzenienie
|
Spoko, mój też się nie zmienia
cały czas jest 17 a ostatnio gin mówił ze moja młoda jest mała wiec kto wie, może zanim urośnie to mnie jeszcze trochę czasu i się urodzi później.Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
#3938 |
|
Zadomowienie
|
Ma kuzynka miała termin prawie dwa miesiące przedemna. Urodziła w terminie 2400 a ja 4050 jak się spotkaliśmy to nie było widać różnicy. 😂
|
|
|
|
#3939 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
![]() Mnie też się termin nie zmienia. Powiem wam ze dzisiaj mnie złapał taki skurcz ze masakra. Pomimo tego że biorę magnez codziennie.
|
#3940 |
|
Raczkowanie
|
Witam się po dłuższej przerwie, ale ogarnianie spraw związanych z magisterką, a także wesele po drodze pochłonęły mnie do reszty
ale od wczoraj jestem obroniona i nareszcie wolna od uczelni, a i zaliczyłam wizytę u Pani ginekolog i Gabi w 30 t 2 d miała 1650 g i wszystko z nią jest ok, tylko prawą stópkę kieruje troszkę do środka, mamy pamiętać, żeby obejrzeć to dokładnie następnym razem, bo może tylko tak się akurat bawiła. Nie wiem niestety jaką ma długość i podobno już się nie dowiem, bo się nie mieści dzidziol na ekranie i nie da się tego zmierzyć. trochę mnie to martwi, bo myślałam, że dowiem się pod koniec ciąży czy powinnam zakupić jakieś ubranka w rozmiarze 50 czy sobie odpuścić. Termin porodu przesunął się wg USG o tydzień wcześniej, ale Pani mówiła, żeby nadal trzymać się terminu z OM, zwłaszcza że miesiączki były regularnie co 28-29 dni. Szyjka bez zmian 38 mm, pani powiedziała, że rozwarta na 2 cm, ale trzyma wszystko ładnie, więc chyba jest ok . Zapomniałam zapytaą tylko czy nadal mam brać witamin mama dha premium :/. Kończy mi sie opakowanie i nie wiem czy kupować następne, ale o ile witamin dostarczamy teraz dużo w jedzonku to chyba te kwasy DHA są teraz najbardziej potrzebne, prawda?
|
|
|
|
#3941 |
|
Zakorzenienie
|
Didi- dha bierze sie rownież przy karmieniu piersią także spokojnie mozesz kupować kolejne opakowanie. Mam nadzieje że ze stopka wszystko bedzie dobrze
![]() Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#3942 |
|
Zakorzenienie
|
Czym się różni dha od omega 3 bo z tego co ja rozumiem to jest to samo... czyli de facto tran.
Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
#3943 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dawno mnie nie było, nie dałam rady nadrobić wszystkiego ale widziałam na 1 stronie, że jedna sierpniówka już rozpakowana Strach się bać. Która u nas pierwsza w kolejce? Aaaaa, Bianeczka co się stało, że wylądowałaś w szpitalu? Bo doczytałam tylko, że jesteś, ale nie wiem czemu...
|
|
|
|
|
#3944 |
|
Zakorzenienie
|
DHA to kw omega 3 tyle ze niekoniecznie musi pochodzić z tranu. Dla ciężarnych podobno lepsze sa dha z alg morskich ze względu na to ze ryby z których pozyskuje sie omega3 coraz częściej sa zanieczyszczone metalami ciężkimi. Ale to oczywiście tylko jedna z teorii.
Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk
|
#3945 |
|
Wtajemniczenie
|
Szukam i szukam.chciałam zacząć kupować śr higieniczne smoczki itp ale jak jeden sprzedawca ma coś tanio to co innego drogo.
Muszę kupić bepsnthenie masc,największe majtki poporodowej,smoczek do ssania,butelkę dr Brown,podkłady,wkładki laktacyjne,pampersy pampersa,termiforze z wiśni,nakładki na wc Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3946 | ||
|
Zakorzenienie
|
witam się w 31tc
muszę się ogarnąć i znowu dzień wariata, do tego myślałam, że piątek będę miała już wolny, a tu jeszcze jedna robota i to taka której nie mogę odpuścić, bo jak dobrze pójdzie, to jest szansa, że mnie w przyszłym roku zatrudnią na etat ![]() do tego popołudniu mają przyjechać kolejne paczki z ubrankami i z tego co słyszałam nie tylko ubranka Cytat:
i już torba do szpitala, ja jeszcze o niej nie myślę, tzn. ostatnio kupiłam kilka rzeczy z listy, ale upchnęłam na razie do szafy. Cytat:
|
||
|
|
|
#3947 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
|
#3948 |
|
Zakorzenienie
|
Ja biorę omega 3-6-9 zamiast dha.
No i z tym oknem to wiadomo, jak nie ma przeciągu to można mieć uchylone, my mamy mini sypialnie i jak nie mamy uchylonego okna na noc to można się zagotować od duchoty, wiec chyba okno będzie uchylone w cieplejsze noce.
|
#3949 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiecie może jaki jest koszt wyrobienia paszportu teraz?
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3950 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3951 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bez paniki, przecież w chlodniejszym klimacie ludzie też mają dzieci i nie umierają one od chłodu.Bardzo mi się podoba to co jest w norweskich przedszkolach/zlobkach - wszystkie dzieci idą codziennie na dwór. Nawet te nie chodzące dzieci ). Nawet jak pada i jest zimno ![]() Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
|
|
#3952 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie no u mnie zima mimo braku wlaczonego ogrzewania jest tak goraco, ze wietrzymy mieszkanie bo mozna umrzec. Ale przeciez wyjme mala na czas wietrzenia na troche i poloze dalej od okna. Dziecko nie jest przyklejone do lozeczka i skazane tylko na przebywanie w nim
|
#3953 |
|
Zadomowienie
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3954 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my nie znosimy zaduchu i goraca w mieszkaniu i nie bedziemy sie kisic bo jest dziecko w goracu tylko bedziemy przyzwyczajac mala do takich warunkow zeby nam wszystkim bylo dobrze
|
|
#3955 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3956 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tak w ogóle to dzień dobry, spało się fantastycznie. Może pójdę do lumpka dzisiaj. |
|
|
|
|
#3957 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3958 |
|
Zakorzenienie
|
Chyba Nie ma tylko to będzie dokument tymczasowy. I obydwoje rodziców muszą być przy skladaniu wniosku.
|
#3959 |
|
Zakorzenienie
|
No jak dziecko wykapane i uspane w lozeczku to ja jie bede jej przenosic wtedy zeby wywietrzuc bo jak nie daj boze sie obudzi i znow bedzie yrzeba usypiac wiec mowie ze ja nie bede miala problemu z wynosEniem bo dziecko bedzie w drugim koncu pokoju
Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka
|
#3960 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja ostatnio bylam odwiedzic moja kuzynke. W ten weekend. Mala ma prawie miesiac. Spala w lozeczku. Miala na sobie pajaca, skarpetki, byla w rozku, przykryta koldra ktora az z lozka wyplywala, na podusi, okno zamkniete... srodek lipca. Powiedzialam tylko z usmiechem czy jej nie za cieplo? Kuzynka ze niiieee... wiec ok. Co ja bede matke 3 dzieci uczyc... ale az mi szkoda tej malej bylo.
A dla porownania przyjechala moja bratowa z synkiem o miesiac starszym od tej malej i mlody byl w rampersiku z krotkim i cienkich skarpetkach. Cieplutki, usmiechniety... wydaje mi sie ze tamta kuzynka chciala sobie coreczke w sosie wlasnym ugotowac
http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3kwtlrik7q.png Edytowane przez agu23gda Czas edycji: 2015-07-15 o 10:50 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:05.

chłopy to w ogóle nie myślą 
o matko jaka pychota. Wcześniej zawsze gotowałam całą kaszę i średnio mi podchodziła a jak spróbowałam płatki to niebo w gębie.

ale widziałam na 1 stronie, że jedna sierpniówka już rozpakowana
dla małego mężczyzny! Ale też
reszta ścian tak zagospodarowana, że nie było opcji zrobić tego inaczej. Na szczeście okna mam na calej tej ścianie, wiec w rogu gdzie miejsce ma mała okien i tak nie otwieramy, bo życie toczy się w drugim rogu pokoju gdzie są drzwi balkonowe. Z rok musimy tak razem na jednym wytrzymać. Nie wiem jak to będzie