Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII - Strona 132 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-15, 08:51   #3931
ridja devojka
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII

Cytat:
Napisane przez malena1979 Pokaż wiadomość
A najlepszy był mój mąż, już wyszliśmy z gabinetu i ja tak mruczę: "Kurcze, taki wielki już jest", a on na to ze szczerym uśmiechem:"Fajnie, nie?", a ja go zabijam wzrokiem ze słowami:""Fajnie, bo to ja go będę wypychać".
Haha chłopy to w ogóle nie myślą

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość
Ja to w rossku kupię te małe produkty, albo opakowania podróżne i przeleję - zobaczę, co wyjdzie taniej
Wiecie co, nigdy nie widziałam nikogo, żeby w szpitalu miał swój talerzyk czy widelec a akurat odwiedzającą byłam często.
ale pewnie każdego kremu do twarzy nie mają w mini formatach ja to dopakuję w ostatniej chwili, no bez jaj wcześniej sobie listę przygotuję

Zajadam właśnie jaglankę na mleku z malinami o matko jaka pychota. Wcześniej zawsze gotowałam całą kaszę i średnio mi podchodziła a jak spróbowałam płatki to niebo w gębie.
Stary 2015-07-15, 08:55   #3932
Airish88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aakkzzii Pokaż wiadomość
Ja coś czuję ze urodze w terminie moja xiaza jest tak normalna ze wszystko przebiegnie normalnie

Wysłane z mojego GT-I8260 przy użyciu Tapatalka

Ja też mam takie przeczucie. Nie wiem tylko który termin brać pod uwagę. Z wcześniejszego usg był 7.09, z miesiączki 10.09 a wczoraj na usg 16.09. Mam nadzieję, że do 10.09 już będziemy razem.

Cytat:
Napisane przez oczarowana Pokaż wiadomość

ja to tak sobie tłumaczę:
że skoro moja ciąża przebiega książkowo,normalnie to na pewno na porodówce jakieś jaja się będą działy/ np. prądu nie bedzie bo awaria nastąpi w całym mieście, okaże się,że mam syna/bliźniaki , albo zapadnie decyzja o cc i dadzą mi za mało w żyłę i będę wszystko czuła w trakcie,albo,że podmienią mi dziecko.

Ty już lepiej sobie nie tłumacz :P Ja tam wolę się nie nakręcać. Póki co nastawiam się na to, że po porodzie szybko dojdę do siebie, a moje dziecko będzie spokojne i nie będzie z nim żadnych problemów. Nie ma co się martwić na zapas. Zwłaszcza teraz ...

Cytat:
Napisane przez Panna Izabela Pokaż wiadomość

Ja to w rossku kupię te małe produkty, albo opakowania podróżne i przeleję - zobaczę, co wyjdzie taniej
Wiecie co, nigdy nie widziałam nikogo, żeby w szpitalu miał swój talerzyk czy widelec a akurat odwiedzającą byłam często.

Ja kupiłam małe produkty ok. 3 zł za sztukę.

Ja z kolei jak chodziłam do szpitala to wszyscy mieli swoje, bo w szpitalu nie dawali. Poza tym nawet gdyby dawali to ja wole mieć swoje.

Cytat:
Napisane przez mysza007 Pokaż wiadomość
O widzę, ze jest ktoś z moich okolic
Ja tez właśnie rozważam Zdroje, tylko będę miala problem z dojazdem, chyba nie będzie miał mnie kto tam zawieźć, więc nie wiem czy to dojdzie do skutku.

Ja też nie wiem jak to będzie z tym dojazdem. Jeśli nie odbędzie się w terminie to będę wzywała karetkę, bo Tż nie będzie.

Cytat:
Napisane przez bianeczkaa Pokaż wiadomość
Opowiadala mi wczoraj kolezanka z sali ze jej siostra miala miec cc. To a pro po tego jak ktoras z was pisala o robieniu cc dopiero gdy zacznie sie naturalnie cos dziac. No i doktorka z Lublina dokladnie pani orydynator Skrzypczak tak wlasnie robi. Jej siostre przytrzymala a ciaza juz byla przenoszona. Wody jej sie zaczely saczyc zielone. Szybko na sale botetno tez spadlo dziecku. Maluch urodzil sie z niedotlenieniem organizmu a w 6 roku zycia objawil mu sie autyzm i to bardzo gleboki.

Mam nadzieję, że u mnie cc będzie planowane. Mimo, że mam mieć ze względu na siebie, kręgosłup to wolę żeby było zaplanowane. Będę czuła się spokojniejsza.
Stary 2015-07-15, 08:59   #3933
ridja devojka
Zakorzenienie

Na nie wiem czemu wy wszystkie macie zmieniane terminy a ja nie ja od początku mam z om i tyle.

Wysłano z szajsunga, który wie lepiej.
Stary 2015-07-15, 09:02   #3934
party_girl7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ridja devojka Pokaż wiadomość
Haha chłopy to w ogóle nie myślą

ale pewnie każdego kremu do twarzy nie mają w mini formatach ja to dopakuję w ostatniej chwili, no bez jaj wcześniej sobie listę przygotuję

Zajadam właśnie jaglankę na mleku z malinami o matko jaka pychota. Wcześniej zawsze gotowałam całą kaszę i średnio mi podchodziła a jak spróbowałam płatki to niebo w gębie.
Ja krem do twarzy przełożyłam do mini słoiczka i tez juz w torbie. Szczerze wole być przygotowana jak tylko się da, bo znając życie jak mnie skurcze złapią albo właśnie zielone wody odejda to nie będę latała po domu i szukała kremu, kubka czy czego tam jeszcze, s gdyby Tż miał mi dowieźć krem do twarzy do szpitala to pewnie przywiózł by mi jakiś krem do depilacji zamiast do twarzy, wiec takie rzeczy staram się mieć spakowane a to czego jeszcze używam to tak jak aakkzzii napisze na kartce żeby jeszcze te 2-3 rzeczy szybko dołożyć i mieć kompletna torbę.

Chyba Wam nie pisałam, ostatnio w szpitalu spotkałam znajoma ze SR, jeszcze 2tyg temu była nad morzem, chciała do samego porodu chodzić na ćwiczenia dla ciężarnych a ja ją widzę w szpitalu. Mówi że w sobotę z nienacka dostała silnych skurczy, jak podpieli ktg to się okazało ze juz co 4 minuty! Ale opanowali sytuacje, to był jej 34tydz. Mówi ze Tż musiał jej wszystko przywieźć z domu bo nic nie miała spakowane i że jak ją wypuszczą to pierwsze co robi to pakuje torbę dla siebie i dziecka, bo nie zna się dnia i godziny, a nic jej tych skurczów nie zapowiadało.
Stary 2015-07-15, 09:03   #3935
loudres
Zadomowienie

Cytat:
Na nie wiem czemu wy wszystkie macie zmieniane terminy a ja nie ja od początku mam z om i tyle.

Ja też nic takiego nie mam, na usg jest napisane na kiedy niby ale lekarz wogole nie bierze tego pod uwagę. Bo z pierwszego usg był prawidłowy. Teraz to tylko takie info jak dziecko rośnie względem terminu..
loudres jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-15, 09:04   #3936
party_girl7
Zakorzenienie

A jak tak dalej pójdzie to zostane tutaj sama na koniec, bo Wy widzę macie terminy coraz bardziej do przodu a ja tak jak miałam 24 tak dalej jest 24 :p nie chce być ostatnia!!
Stary 2015-07-15, 09:10   #3937
ridja devojka
Zakorzenienie

Spoko, mój też się nie zmienia cały czas jest 17 a ostatnio gin mówił ze moja młoda jest mała wiec kto wie, może zanim urośnie to mnie jeszcze trochę czasu i się urodzi później.

Stary 2015-07-15, 09:18   #3938
loudres
Zadomowienie

Ma kuzynka miała termin prawie dwa miesiące przedemna. Urodziła w terminie 2400 a ja 4050 jak się spotkaliśmy to nie było widać różnicy. 😂
Stary 2015-07-15, 09:30   #3939
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Dobry
Mnie też się termin nie zmienia.
Powiem wam ze dzisiaj mnie złapał taki skurcz ze masakra. Pomimo tego że biorę magnez codziennie.
Stary 2015-07-15, 09:38   #3940
didi9
Raczkowanie

Witam się po dłuższej przerwie, ale ogarnianie spraw związanych z magisterką, a także wesele po drodze pochłonęły mnie do reszty ale od wczoraj jestem obroniona i nareszcie wolna od uczelni, a i zaliczyłam wizytę u Pani ginekolog i Gabi w 30 t 2 d miała 1650 g i wszystko z nią jest ok, tylko prawą stópkę kieruje troszkę do środka, mamy pamiętać, żeby obejrzeć to dokładnie następnym razem, bo może tylko tak się akurat bawiła. Nie wiem niestety jaką ma długość i podobno już się nie dowiem, bo się nie mieści dzidziol na ekranie i nie da się tego zmierzyć. trochę mnie to martwi, bo myślałam, że dowiem się pod koniec ciąży czy powinnam zakupić jakieś ubranka w rozmiarze 50 czy sobie odpuścić. Termin porodu przesunął się wg USG o tydzień wcześniej, ale Pani mówiła, żeby nadal trzymać się terminu z OM, zwłaszcza że miesiączki były regularnie co 28-29 dni. Szyjka bez zmian 38 mm, pani powiedziała, że rozwarta na 2 cm, ale trzyma wszystko ładnie, więc chyba jest ok . Zapomniałam zapytaą tylko czy nadal mam brać witamin mama dha premium :/. Kończy mi sie opakowanie i nie wiem czy kupować następne, ale o ile witamin dostarczamy teraz dużo w jedzonku to chyba te kwasy DHA są teraz najbardziej potrzebne, prawda?
didi9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-15, 09:43   #3941
czarownica_tea
Zakorzenienie

Didi- dha bierze sie rownież przy karmieniu piersią także spokojnie mozesz kupować kolejne opakowanie. Mam nadzieje że ze stopka wszystko bedzie dobrze

Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-15, 09:45   #3942
ridja devojka
Zakorzenienie

Czym się różni dha od omega 3 bo z tego co ja rozumiem to jest to samo... czyli de facto tran.

Stary 2015-07-15, 10:00   #3943
didi9
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez czarownica_tea Pokaż wiadomość
Didi- dha bierze sie rownież przy karmieniu piersią także spokojnie mozesz kupować kolejne opakowanie. Mam nadzieje że ze stopka wszystko bedzie dobrze

Aaaaaa, ok, w takim razie zamówię więcej niż 1 opakowanie nawet

Dawno mnie nie było, nie dałam rady nadrobić wszystkiego ale widziałam na 1 stronie, że jedna sierpniówka już rozpakowana Strach się bać. Która u nas pierwsza w kolejce? Aaaaa, Bianeczka co się stało, że wylądowałaś w szpitalu? Bo doczytałam tylko, że jesteś, ale nie wiem czemu...
didi9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-15, 10:01   #3944
czarownica_tea
Zakorzenienie

DHA to kw omega 3 tyle ze niekoniecznie musi pochodzić z tranu. Dla ciężarnych podobno lepsze sa dha z alg morskich ze względu na to ze ryby z których pozyskuje sie omega3 coraz częściej sa zanieczyszczone metalami ciężkimi. Ale to oczywiście tylko jedna z teorii.

czarownica_tea jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-15, 10:05   #3945
fatal21
Wtajemniczenie

Szukam i szukam.chciałam zacząć kupować śr higieniczne smoczki itp ale jak jeden sprzedawca ma coś tanio to co innego drogo.
Muszę kupić bepsnthenie masc,największe majtki poporodowej,smoczek do ssania,butelkę dr Brown,podkłady,wkładki laktacyjne,pampersy pampersa,termiforze z wiśni,nakładki na wc

Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-07-15, 10:10   #3946
meryy82
Zakorzenienie

witam się w 31tc
muszę się ogarnąć i znowu dzień wariata, do tego myślałam, że piątek będę miała już wolny, a tu jeszcze jedna robota i to taka której nie mogę odpuścić, bo jak dobrze pójdzie, to jest szansa, że mnie w przyszłym roku zatrudnią na etat

do tego popołudniu mają przyjechać kolejne paczki z ubrankami i z tego co słyszałam nie tylko ubranka

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
dla małego mężczyzny! Ale też dla Ciebie i TŻ - sobie też możecie pogratulować, bo jego fajne wychowanie to Wasza robota!

A ja zawiesiłam pompony i już nic więcej nie robie, bo zasłodzę kąt pokoju w cholere. Jutro bede pakować torbę do szpitala i bede miala lajcik.
ale boski kącik
i już torba do szpitala, ja jeszcze o niej nie myślę, tzn. ostatnio kupiłam kilka rzeczy z listy, ale upchnęłam na razie do szafy.

Cytat:
Napisane przez agu23gda Pokaż wiadomość
U mnie mając 1 pokój nie było innego wyjscia jak łóżeczko przy oknie reszta ścian tak zagospodarowana, że nie było opcji zrobić tego inaczej. Na szczeście okna mam na calej tej ścianie, wiec w rogu gdzie miejsce ma mała okien i tak nie otwieramy, bo życie toczy się w drugim rogu pokoju gdzie są drzwi balkonowe. Z rok musimy tak razem na jednym wytrzymać. Nie wiem jak to będzie
ale spokojnie, co wy z tymi oknami ? przecież nawet jak otworzysz okno koło dzieciaczka, to mu się nic nie stanie. Nie mówię by robić wielki przeciąg. Ale też nie róbmy z dzieci sierot. Bo tak to najlepiej w domu trzymać dziecię w czapce i pod pierzyną
meryy82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-15, 10:23   #3947
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

Cytat:
Napisane przez meryy82 Pokaż wiadomość
witam się w 31tc
muszę się ogarnąć i znowu dzień wariata, do tego myślałam, że piątek będę miała już wolny, a tu jeszcze jedna robota i to taka której nie mogę odpuścić, bo jak dobrze pójdzie, to jest szansa, że mnie w przyszłym roku zatrudnią na etat

do tego popołudniu mają przyjechać kolejne paczki z ubrankami i z tego co słyszałam nie tylko ubranka

ale boski kącik
i już torba do szpitala, ja jeszcze o niej nie myślę, tzn. ostatnio kupiłam kilka rzeczy z listy, ale upchnęłam na razie do szafy.

ale spokojnie, co wy z tymi oknami ? przecież nawet jak otworzysz okno koło dzieciaczka, to mu się nic nie stanie. Nie mówię by robić wielki przeciąg. Ale też nie róbmy z dzieci sierot. Bo tak to najlepiej w domu trzymać dziecię w czapce i pod pierzyną
Mi chodzi o okno w zime. Niewiem jak wy ale ja zawsze wietrze sypialnie przed pojsciem do lozka w zime stad u mnie przy oknie stac nie moze

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-15, 10:26   #3948
party_girl7
Zakorzenienie

Ja biorę omega 3-6-9 zamiast dha.

No i z tym oknem to wiadomo, jak nie ma przeciągu to można mieć uchylone, my mamy mini sypialnie i jak nie mamy uchylonego okna na noc to można się zagotować od duchoty, wiec chyba okno będzie uchylone w cieplejsze noce.
Stary 2015-07-15, 10:27   #3949
loudres
Zadomowienie

Nie wiecie może jaki jest koszt wyrobienia paszportu teraz?
Stary 2015-07-15, 10:30   #3950
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez loudres Pokaż wiadomość
Ok. 140zl
Stary 2015-07-15, 10:30   #3951
ridja devojka
Zakorzenienie

Cytat:
Mi chodzi o okno w zime. Niewiem jak wy ale ja zawsze wietrze sypialnie przed pojsciem do lozka w zime stad u mnie przy oknie stac nie moze

No to na czas wietrzenia przykryjesz ja dodatkowym kocykiem bez paniki, przecież w chlodniejszym klimacie ludzie też mają dzieci i nie umierają one od chłodu.

Bardzo mi się podoba to co jest w norweskich przedszkolach/zlobkach - wszystkie dzieci idą codziennie na dwór. Nawet te nie chodzące dzieci ). Nawet jak pada i jest zimno

Stary 2015-07-15, 10:38   #3952
agu23gda
Wtajemniczenie

Nie no u mnie zima mimo braku wlaczonego ogrzewania jest tak goraco, ze wietrzymy mieszkanie bo mozna umrzec. Ale przeciez wyjme mala na czas wietrzenia na troche i poloze dalej od okna. Dziecko nie jest przyklejone do lozeczka i skazane tylko na przebywanie w nim
agu23gda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-15, 10:40   #3953
loudres
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kissmisiaa Pokaż wiadomość
Ok. 140zl
Tak dużo? !

A dla dziecka jest jakieś ograniczenie do zrobienia dowodu tymczasowego? Chodzi mi głównie o wiek... ?

REKLAMA
Stary 2015-07-15, 10:41   #3954
agu23gda
Wtajemniczenie

Cytat:
No to na czas wietrzenia przykryjesz ja dodatkowym kocykiem bez paniki, przecież w chlodniejszym klimacie ludzie też mają dzieci i nie umierają one od chłodu.

Bardzo mi się podoba to co jest w norweskich przedszkolach/zlobkach - wszystkie dzieci idą codziennie na dwór. Nawet te nie chodzące dzieci ). Nawet jak pada i jest zimno

Noooo fajnie! Ja nie mam zamiaru hartowac dziecka, bo nie znosze tego okreslenia ale na pewno nie bede go przegrzewac i ubierac w bety nie wiadomo jakie my nie znosimy zaduchu i goraca w mieszkaniu i nie bedziemy sie kisic bo jest dziecko w goracu tylko bedziemy przyzwyczajac mala do takich warunkow zeby nam wszystkim bylo dobrze
Stary 2015-07-15, 10:41   #3955
201701300931
Konto usunięte

Cytat:
Ale tak od nowa czy musisz zmienić przez zmianę nazwiska? Bo jak zmieniłam po ślubie i robiłam paszport to mi coś odliczali lata z poprzedniego paszportu i płaciłam około 40 zł
201701300931 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-15, 10:43   #3956
owieczkaa
Zakorzenienie

Cytat:

Najwyzej Michał albo ty pojdziecie z dzieckiem do łazienki albo dodatkowo przykryjesz. Zima juz będziesz mieć dużą babę a nie noworodka wiec bez paniki. Świeże powietrze nie zabija

A tak w ogóle to dzień dobry, spało się fantastycznie. Może pójdę do lumpka dzisiaj.
Stary 2015-07-15, 10:44   #3957
Blondynka17
Zadomowienie

Cytat:
Tak dużo? !

A dla dziecka jest jakieś ograniczenie do zrobienia dowodu tymczasowego? Chodzi mi głównie o wiek... ?
Jak bylam studentka to 70dych bo ulgi pozniej 140. Dowod chyba nie ma ograniczenia, moi znajomi rocznemu synkowi wyrabiali teraz jak do Cro jechali.

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

REKLAMA
Stary 2015-07-15, 10:44   #3958
Kissmisiaa
Zakorzenienie

Cytat:
Tak dużo? !

Chyba Nie ma tylko to będzie dokument tymczasowy. I obydwoje rodziców muszą być przy skladaniu wniosku.
Stary 2015-07-15, 10:45   #3959
aakkzzii
Zakorzenienie

GG do aakkzzii

No jak dziecko wykapane i uspane w lozeczku to ja jie bede jej przenosic wtedy zeby wywietrzuc bo jak nie daj boze sie obudzi i znow bedzie yrzeba usypiac wiec mowie ze ja nie bede miala problemu z wynosEniem bo dziecko bedzie w drugim koncu pokoju

wymianki
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1112886
aakkzzii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-15, 10:47   #3960
agu23gda
Wtajemniczenie

Ja ostatnio bylam odwiedzic moja kuzynke. W ten weekend. Mala ma prawie miesiac. Spala w lozeczku. Miala na sobie pajaca, skarpetki, byla w rozku, przykryta koldra ktora az z lozka wyplywala, na podusi, okno zamkniete... srodek lipca. Powiedzialam tylko z usmiechem czy jej nie za cieplo? Kuzynka ze niiieee... wiec ok. Co ja bede matke 3 dzieci uczyc... ale az mi szkoda tej malej bylo.
A dla porownania przyjechala moja bratowa z synkiem o miesiac starszym od tej malej i mlody byl w rampersiku z krotkim i cienkich skarpetkach. Cieplutki, usmiechniety... wydaje mi sie ze tamta kuzynka chciala sobie coreczke w sosie wlasnym ugotowac

Edytowane przez agu23gda
Czas edycji: 2015-07-15 o 10:50
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości