|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4441 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4442 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciliśmy ze spacerku, kurcze coraz gorzej z moja kondycja
I zachciało mi się fasolki szparagowej wiec wcina
|
#4443 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zupełnie niedawno ) pisz co chcesz wiedzieć ![]() Cytat:
a tak to już raczej koniec, nasze za☠☠☠iste geny przekazane światu, finito! ![]() Cytat:
ale za to matka jak nadrabia te braki a co tam, przynajmniej wszyściuteńko mamy takie, jak wymarzyłam sobie :P oprócz debetu w koncie, ale taki lajf ![]() ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- MALINOWA ale masz sis kochaną!!!
|
|
#4444 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaaaa przylazł żebrać, że głodny
Może lepiej, że teraz będzie dziewczynka to jakoś udźwigniemy karmienie tego żarłoka, bo jakby takich było dwóch to
|
#4445 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zważywszy na to, że mam pełny dostęp do konta osobistego, firmowego i oszczędnościowego ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ---------- Cytat:
Dalej nie mogę przeżyć tego nosidełka... Elve gdzie jesteś? mam przeczucie, że znowu byłaś szybsza
|
||||||
|
|
|
#4446 |
|
Rozeznanie
|
Oliath jakie wrażenia? Miałaś swoją położną? Czy zadowolona jesteś? Tam teraz pracuje gin ode mnie ze szpitala, wyleciał za łapówki
dr S-cz. Zastanawiam się dlaczego pouciekali stamtąd świetni lekarze- dr Ruchlewicz, Pawluk, chyba Witkowski jeszcze i Karczewski? Cześć poszła do Invimedu- to zrozumiem. Mój dr prowadzący kiedyś tam pracował dr Żórawski. Będę rodzić na Brochowie albo na Borowskiej, tylko z Borowskiej mam bardzo złe doświadczenia... bardzo złe... a na Brochowie nigdy nie byłam, ciekawi mnie jakie mają podejście do pacjentek? Czy trzeba dawać w łapę żeby się zajęli, pomogli, zainteresowali? Jakie warunki? |
|
|
|
#4447 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lila się 3 tyg. pospieszyła, więc nie miałam tam ani położnej ani żadnego znajomego lekarza. Trafiłam na świetne położne na porodówce, o zzo nic nie wiem, bo za duże rozwarcie miałam na znieczulenia nie dawałam w łapę, raczej wszyscy serdeczni dość, doradca laktacyjny, takie tam warunki spoko - tzn jak wszędzie - łazienki i kible masakra, choć bez robali hahahahahahh. Jeśli dzidzia Ci traci na wadze, możesz dokarmiać w pokoiku przy dyżurce ich własnym mm w takich jednorazowych buteleczkach malutkich, za free. Możesz sobie korzystać z czajnika i lodówki w kucheneczce takiej. Sale jasne, czyste, świeże, ja byłam w dwuosobowej. Porodówkę ledwo widziałam, bo mi pieronem poszło i spędziłam tam zaledwie godzinę :P ja rodziłam w części z boksami, bo i tak było pusto akurat, a mój mąż i tak do dzieci musiał wracać. Ogólnie miło wspominam, ale też i nic się z nami nie działo takiego, co by wymagało szczególnej opieki/ troski czy podejścia. Acha, dzidzię mi zabrali na resztę nocy i kazali odpoczywać, choć się upierałam, że mogę z nią od już być - no ale słabo się chyba upierałam . Lekarzy z nazwiska nie kojarzę niestety tej super położnej z porodówki też nie zapytałam o nazwisko a powinnam była, bo babeczka ekstra klasa!!!---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Ogólnie kochana - z doświadczenia - wszędzie tak samo wspominam - dawną Borowską jeszcze na Dyrekcyjnej, kliniki 7 lat temu, Brochów ostatnio - dużej różnicy nie potrafiłabym wskazać :P EDIT Acha Emi - mi mówili, że we Wro jadąc na porodówkę musisz ustalić pod 112 który szpital ma miejsca, i tam masz jechać, a nie tam gdzie chcesz (ja chciałam na Kamieńskiego) - może jak masz swojego lekarza to inaczej jest, ja nie miałam, mój doktorek wolny strzelec
Iza Diablicja Lilo Kubulek Edytowane przez Oliath Czas edycji: 2015-07-15 o 21:51 |
|
|
|
|
#4449 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a w kombinezonie takim jesiennym musi być kaptur czy czapeczka może być po prostu? Bo takiemu noworodkowi to szaliczka ani chustki się nie ubiera nie?
|
#4450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4451 |
|
Zakorzenienie
|
CHolera
Czyli takie coś odpada na spacery jak ciepła jesień? http://allegro.pl/ShowItem2.php?item...ars_rule_id=91
|
#4452 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4453 |
|
Zakorzenienie
|
mała a Ty tez we Wro rodzisz ?
|
|
|
|
#4454 | |
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() I pisałam Ci, że za wysoko mierzysz cenowo jak na moje możliwości, więc raczej w fotelikowym allegro sobie nie wleziemy w paradę
|
|
|
#4455 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4456 |
|
Zakorzenienie
|
tak tylko
to gdzie?
|
|
|
|
#4457 |
|
Zakorzenienie
|
|
#4458 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze zazdroszcze takich porodów jak u Oliath, zanim zdążysz sie kapnąć, że Cie boli to juz dzidzia na swiecie
|
|
|
|
#4459 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Podpowiedzcie tylko bo tępa jestem, to się zakłada po materac i do tego oddzielnie kupuję prześcieradło normalne ? Tak to mi ze zdjęć wygląda ![]() Cytat:
- wisi w obserwowanych.Cytat:
Wczoraj na SR mieliśmy pogadankę o prawach rodzącej i babka powiedziała nam bardzo ciekawą rzecz. Jak już dojedziesz do szpitala, to oni mają obowiązek Cię przyjąć, a jeżeli nie mają miejsc TO SZPITAL do którego przyjechałaś mi Ci znaleźć miejsce w innym i masz również prawo żądać aby Cię do niego zawieźli. Może się przydać myślę że mało kto o tym wie. Edytowane przez niud Czas edycji: 2015-07-15 o 22:41 |
|||
|
|
|
#4460 |
|
Zakorzenienie
|
Niud dobrze wiedzieć
![]() Ale mi się mała ułożyła dziwnie :/ Boli mnie i z jednaj strony bok i z drugiej. Jakby mi miała skóra pęknąć
|
#4461 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mnie kusi fryzurka taka jaką ma Dorota Szelągowskahttp://kobieta.onet.pl/dorota-szelag...-dobrego/4pkpk Moja koleżanka miała takie jak Ty doświadczenia z Hello Kitty więc może coś w tym jest. Ja od tamtego czasu jak mi opowiadała o tym, raczej unikam tego "kotka".Cytat:
i Kochana siostrzyczka.Byłam dzisiaj w aptece bo jakiś czas temu skończył mi się Femibion i brałam zwykłego Witaminera prenatala i mówię w końcu sobie kupię, a zamówię potem na necie taniej. A babka w aptece wyskoczyła mi z ceną 76 zeta?!?! http://www.opinie.senior.pl/Naturell-Omega-3,34805.html bo coś mi się kojarzy mala, że Ty mówiłaś, że nie można?
|
|
|
#4462 |
|
Zakorzenienie
|
a mnie sie tak uklada mały bąk, ze mnie boli tu gdzie wyrostek i jak dotykam to taka twarda gula jest i nie chce wyjsc stamtad ;/ jego ulubiona miejscowa ;/ i nogi chyba ma w mojej wątrobie...
|
|
|
|
#4463 |
|
po drugiej stronie szafy
|
Ja tak miałam wczoraj, całą noc brzuch smarowałam, żeby mniej bolało...
|
|
#4464 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie mam juz dzis sily czuje sie jak 99letnia baba czuje kazda kostke a spac tak mi sie chce ze ledwo oczy trzymam ale moje dziecko urządza sobie dzikie zabawy i nie chce spac
stary poszedl spac oczywiscie i matka czuwaj.Ah te chlopy...
|
#4465 |
|
Zakorzenienie
|
ja wczoraj od 19.30 mialam caly wieczor dla siebie
dzis dopiero mi towarzystwo padlo...
|
|
|
|
#4466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tabletek to nie bardzo brać tran w ciąży ze względu na złą wit A (dobra to np z marchewy) i metale cieżkie z wątroby ryby, a tak to nie wiem. No rozerwie mi ten brzuch. Chyba też będę całą noc smarować ---------- Dopisano o 23:02 ---------- Poprzedni post napisano o 23:01 ---------- a co wyspała się w dzień?
|
|
#4467 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jak ja się cieszę, że moja już wisi w dół. Chociaż jak mi wcześniej wcisnęła nogę pod żebra to myślałam, że zacznę krzyczeć ![]() Ciągnie mnie na słodkie strasznie. Zaraz się rzucę na czekoladę
|
|
#4468 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A myślisz, że w tym femibionie to w tym DHA nie ma tranu? A jak jemy ryby.. ? :/ to ja już nie wiem... Moje dzieciątko też szaleje, ale chyba nogami kopie mi krocze :/ Kurde no chyba się przekręci? :/
|
|
|
#4469 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Oliath bardzo ci dziękuje
|
|
|
|
|
#4470 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny a jeszcze powiedzcie swoje opinie o oksytocynie, bo położna na SR mówiła, że to wręcz norma że się ją podaje, bo przyspiesza poród itp. No moja siora chyba przy 4 cm ją dostała i szybko jej poszło. Wypowiedzcie się, bo wiem, że oni pytają podczas porodu czy podać.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:29.

a tak to z du.. strzela, że ja za dużo wydaję, a jak człowiek chce zaoszczędzić parę stów aż to wszytsko spapara
napiłam się soczku, położyłam się i pchełka zaczęła fikać. W ciągu paru chwil ruszyła się z 5 razy i potem już nie liczyłam.[COLOR="Silver"]

tej super położnej z porodówki też nie zapytałam o nazwisko