|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII
a pierogi z jagodami najlepsze ze śmietaną i cukrem.. rozpusta nie z tej ziemi i teraz z chęcią bym takich pojadła !!!!!
---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:21 ---------- moja antykoncepcja od zawsze to stosunek przerywany, nigdy nie brałam pigułek ani nie używaliśmy prezerwatyw.
|
#4172 | |
|
Rozeznanie
|
Nie pisz mi takich rzeczy, bo poczuję się usprawiedliwiona i zaraz ją wszamię
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#4173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja muszę się zmusić żeby pojechać do lumpka jutro... Gumki zapewne. |
|
|
|
|
#4174 |
|
Wtajemniczenie
|
U nas początek gumki a później pewnie pomyśle o tym podskornym chipie czy jakoś tak.spirali się boje a tabletki wiadomo co z organizmem robią.
Aaakkaazzzi podziwiać bo dla mnie to żadna przyjemność i strach byl Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
|
#4175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
choć dla mnie to pikuś, bardziej mnie męczy co jak w czasie porodu zrobię qu ale tu mnie tez pocieszają, ponoć położne są na to przygotowane i w razie czego szybko sprzątają
|
|
|
|
|
#4176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() seks normalny bardzo przjemny podniecający tylko końcówka na zewnątrz, teraz gdy robiliśmy dzidziusia dla mnie niczym się nie różnił seks z końcówką w środku oprócz tego że później mi to wszytsko wypływało teraz podczas ciąży tż też czasem spuszczał się na zewnątrz na co mu mówiłam korzystaj póki możesz on na to że mu to obojętne gdzie kończy
|
|
#4177 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mnie ten seks przerywany też nie stresował. Może dlatego, że nie miałam już 16 lat i nie bałam się, że wpadnę i mama mnie zabije po prostu zawsze się udawało, a wiedziałam, że nawet jeśli no to trudno, będę w ciąży i tyle. Ten jeden jedyny raz (kiedy zaszłam) po prostu nas poniosło, to nawet nie była kwestia, że coś się nie udało, po prostu odebrało nam rozum na chwilę
Edytowane przez ridja devojka Czas edycji: 2015-07-15 o 23:35 |
||
|
|
|
#4178 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wszytsko wpada do tego blaszanego czegoś pod stołem nikt nie jest w stanie zauwazyć że coś ci wyleciało i ty tez nie bedziesz pewnie o tym wiedziała :P
|
|
#4179 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mój mąż oczywiście nic nie czuł. A w ogóle to tak mi dzisiaj twardnieje brzuch, że ała. Od wczoraj mi się trochę stawiał, ale teraz to już masakra |
|
|
|
|
#4180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zjedz magnez i nospe
|
|
#4181 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w domu sobie zasadzę czopka i się wypróżnię na siłę
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4182 | |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dziękuję Wam bardzo za pomoc
![]() Sama bym zjadła jagodziankę ![]() A w ogóle to i teściowa mnie zaczyna wnerwiać, dzwoni do tż i pyta, kiedy przyjedziemy, żebyśmy przyjechali na imieniny babci tż (a jesteśmy zaproszeni do mojej wcześniej i ja już potwierdziłam naszą obecność), że rzadko się widujemy (nie to, żebyśmy się widzieli pod koniec czerwca...) i my tak rzadko ich odwiedzamy i żebyśmy poświęcili choć jeden weekend i przyjechali. Kurde, tż pracuje sobotami, nie zrezygnuje z możliwości zarobku, a zapraszaliśmy ich tyle razy do Warszawy, to nie przyjadą, bo za daleko i my jesteśmy młodsi. Ehh to odcinanie pępowiny to coś za długo trwa. I jeszcze mnie brzuch zaczął boleć, mała mi skopała co tylko mogła.. ---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- Cytat:
|
|
#4183 | |
|
Wtajemniczenie
|
Grita - o dziwo zgagi ani sladu
a co do tych odglosow to ciesze sie, ze chociaz ktos wie o czym mowie bo juz sie balam ze serio mam cos z deklem. ![]() Owieczka - oczywiscie, ze mozna wpasc w bledne kolo przy nawale i oczywiste jest, ze nie zamierzam robic zapasow w zamrazarce na nastepne 18 lat mojej corki. Mowie o potrzebach biezacych. Biore pod uwage karmienie przeze mnie piersia oraz karmienie butelka przez Meza zebym ja mogla wyjsc z domu i nie byc pod telefonem bo mala jest glodna. Po drugie - sciaganie melka laktatorem jest czesto przy nawale konieczne. Jak dziecko w pierwszych 2 dobach pije odrobine a cyce eksploduja to co z tym zrobisz? Oczywoste jest ze nie wypompujesz sie laktatorem do cna bo zacznie sie produkowanie od nowa ale czesto nie ma innego wyjscia i mysle - nie ublizajac Twojej wiedzy absolutnie - ze sporo mam doswiadczonych w pierwszych dobach nawalem mleka bez laktatora by zwyczajnie zginelo, umarlo, przepadlo (oczywiscie nie na serio!)---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ---------- Cytat:
http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3kwtlrik7q.png Edytowane przez agu23gda Czas edycji: 2015-07-15 o 23:49 |
|
|
|
|
#4184 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale wymaga to trochę treningu i samozaparcia, wygodniej i szybciej jest łyknąć tabsy czy założyć gumkę, nie ma co ukrywać Chociaż za gumkami też nie przepadamy, a tabsów nie chcę brać. Chociaż my do npru podchodziliśmy dosyć luźno, też mnie nie przerażała wizja ewentualnej ciąży, po prostu drugie dziecko byłoby nieco wcześniej niż planowaliśmy, no ale o dziwo nie wpadliśmy ![]() Teraz pewnie będę się bardziej stresować, bo na razie sytuacja na 3 pociechę nam nie pozwala. Zobaczymy jak to wszystko wyjdzie ![]() Cytat:
Ja mam ciągle katar, już od miesiąca prawie, wiecznie przytkany nos i nic nie czuję, masakra A na takie regularne stawianie brzucha to lepiej weź nospę. |
||
|
|
|
#4185 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja moje informacje o nawale i laktatorach mam od doradczyni laktacyjnej, która była u nas na zajęciach w SR. I laktatorem w czasie nawału można troszeczkę ściągnąć ale po to, żeby dziecko się łatwiej dało przystawić. I tylko tyle, całą robotę później trzeba robić dzieckiem, a nie maszyną. A z tym zginęło umarło to też bez przesady, ostatecznie nie zawsze były laktatory, żeby nie powiedzieć że jest to wynalazek ostatnich czasów. Co do całej reszty to ja też zamierzam mrozić z tych samych powodów, ale akurat nie to mleko z nawału bo ono dla nawet kilkutygodniowego dziecka jest "za cienkie". |
||
|
|
|
#4186 | |
|
Zakorzenienie
|
aż ciarki przechodzą
![]() Cytat:
![]() no moja koleżanka zaszalała, dostaliśmy górę ubranek i dla Matyldy mam ubrania aż dla 3 latka, do tego dostaliśmy też krzesełko do karmienia, pościel, zabawki. |
|
|
|
|
#4187 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4188 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Niestety nawet po lewatywie może być tak, że przy parciu zrobi się kupę, czasem lewatywa nie oczyści wszystkich złogów a przy takim wysiłku może się zdarzyć wpadka... Samo życie
|
|
|
|
|
#4189 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale z takimi mam do czynienia. Z doradczyniami w SR rowniez. Mysle, ze polowe rad od doradczyn zweryfikuje zycie i nasze maluchy. I wtedy pewnie pogadamy ile tych rad okazalo sie zlotym srodkiem a ile z nich moga sobie wsadzic w D. Tak jak to jest w kazdym temacie jak np w SR opowiadaja o metodach lagodzenia bolu - rowniez doradczynie/polozne - yhy, jasne na pewno mi to wszystko ulzy. Do tego, ze by umarly przepadly - oczywiscie byl to zart. Nie spotkalam sie z napisem na nagrobku 'zmarla z powodu braku laktatora' kiedys ich nie bylo i mleko bylo sciagane wlasna raczka - i tyle z jakoscia mleka z poczatku ciazy sie z Toba zgodze dlatego napisalam, ze mam zamiar sciagac na potdzeby biezace a nie robic zapasy ![]() Jeszcze tylko dodam, ze sie zgodze, ze laktatorem sciaga sie tylko troche ale jak sciagniesz to troche to zamiast wylac moz a zamrozic. Poza tym mowie tu o pierwszych dobach. Dziecko pije bardzo malo a pokarm sie zbiera. Trzeba pracowac dzieckiem bo ono to najlepszy laktator ale co zrobic jak dziecko sie naje a cyce rozwala?
http://www.suwaczki.com/tickers/f2w33e3kwtlrik7q.png Edytowane przez agu23gda Czas edycji: 2015-07-16 o 00:01 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4191 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z tego co czytałam, to penie tabsy, bo niestety moich ulubionych plastrów przy karmieniu nie można. Cytat:
![]() Cytat:
już tż-eta uprzedziłam, że podczas porodu może coś ze mnie wylecieć
|
|||
|
|
|
#4192 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:08 ---------- Poprzedni post napisano o 00:04 ---------- Aaa a co do lewatywy. Polozna w SR mowila ze troche niebezpiecznue jest ja robic samej sobie w domu jak sie czuje ze sie porod zaczyna no i troche niewygodnie bo brzuch przeszkadza. Na co jedna laska mowi ze w poprzedniej ciazy maz jej zrobil... pelen szacun. Ja mojego TZ uwielbiam ale bym go nie poprosila. On raczej chyba mimo wielkiego love do mnie tez by nie chcial mi pomagac czyscic wylotowke
|
|
#4193 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
chyba muszę iść się objeść po korek w kfc, może pomoże Ja niestety przy gumkach mogę zapomnieć o orgazmie, bardzo rzadko udaje mi się go osiągnąć podczas seksu, trzeba wtedy sobie pomagać inaczej, ale też mnie to zniechęca. |
|
|
|
|
#4194 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale wam zazdroszcze tych "podarków" my TŻ wszystko sami musieliśmy kupić. Jakbysmy mieszkali w naszej miejscowosci to pewnie byśmy sporo dostali, a tak nie opłaca się wysyłać...
|
|
|
|
#4195 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#4196 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myślę, że dobrze wiedzieć, że coś takiego może się zadziać, że to nic dziwnego. ale mi się skóra na brzuchu napina, do tego Matylda ćwiczy jakieś wygibasy na lewo i prawo. Mam wrażenie, że od kilku dni brzuszek rośnie mi niemal codziennie. Już mam co raz mniej koszulek do noszenia, bo większość kończy się zaraz pod pępkiem. A tu jeszcze dwa miesiące. Do tego mam coraz większy problem by upchnąć się w spodnie ciążowe, tzn. ten komin robi się za wąski ![]() a co do dziwnych dźwięków z brzucha, to ja czasami słyszę coś jakby chlupnięcia |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4198 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4199 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja nigdy nie mialam lewatywy ani robionej samodzielnie ani przez kogos. Nawet nie wiem jak to jest. Ja w ogole pierwszy raz w zyciu bede w szpitalu - oczywiscie od czasu kiedy bylam tam z moja mamutka gdy mnie rodzila.
|
#4200 |
|
Zakorzenienie
|
spadam do spania, bo jutro znowu dzień pełen wrażeń
Dobranoc
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:50.

ale tu mnie tez pocieszają, ponoć położne są na to przygotowane i w razie czego szybko sprzątają

chyba muszę iść się objeść po korek w kfc, może pomoże