![]() |
#4861 | |
Raczkowanie
|
Dot.: izotek
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4862 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
Did you say it? "I love you. I don't ever want to live without you. You changed my life." Did you say it? Make a plan. Set a goal. Work toward it, but every now and then, look around. Drink it in 'cause this is it. It might all be gone tomorrow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4863 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4864 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A tak z innej beczki - czy podczas kuracji jest możliwe, żeby jakiś krem zapychał? Stosuję na noc Cetaphil dermoprotektor, a na dzień Emolium krem specjalny i skóra wygląda zdecydowanie lepiej, kiedy robię sobie dzień bez kremu.
Did you say it? "I love you. I don't ever want to live without you. You changed my life." Did you say it? Make a plan. Set a goal. Work toward it, but every now and then, look around. Drink it in 'cause this is it. It might all be gone tomorrow. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4865 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4866 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4867 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4868 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4869 |
Zakorzenienie
|
laisla, a przed wyjściem pozwala Ci z powrotem nałożyć makijaż?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4870 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4871 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mi na pierwszej wizycie po latach dermatolog wypalił "następnym razem niech Pani przyjdzie bez pudru" - wnerwił mnie, bo jeszcze to powiedział po chamsku, więc mu odparowałam, że nie mam pudru tylko podkład - nie ma to jak edukować dermatologa :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4872 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Tak nawiasem, to dobrze, że piszę tego posta, bo zorientowałam się, że zapomniałam o tabletce do obiadu i muszę teraz zjeść coś z tłuszczem, a nie było tego w planach ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4873 |
Raczkowanie
|
A odczuwacie ból mięśni i stawów? Mnie dziś w nocy pierwszy raz to dopadło i dziś cały dzień łażę taka połamana. Nie jest to jakiś mega ból, ale jednak niezbyt przyjemne uczucie szczególnie jak się zasiedzę. Bolą głównie plecy, kręgosłup i nogi...Jeszcze na dniach dostane okres, który mam bardzo bolesny także przede mną udany początek tygodnia...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4874 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie oszczędza nas ten izotek, ale musimy się trzymać!
|
![]() ![]() |
![]() |
#4875 |
Zakorzenienie
|
Moja suchosc oczu doprowadza mnie to bolu i uczucia piasku w oczach. Starazolin nie wyrabia, oczy mam jakbym spedzila miesiac na jakiejs popijawie, sa lekko opuchniete i bardzo czerwone.
Ratunku ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4876 |
Rozeznanie
|
Jaka dzienna dawke bierzesz? Nosisz soczewki lub okulary?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4877 |
Zakorzenienie
|
40mg, okulary, a na zewnatrz w dni slonecznie mam okulary przeciwsloneczne (rym rym rym
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4878 |
Rozeznanie
|
Kurcze to kiepsko. Ja nosze soczewki a uczucie, ktore opisujesz mam tylko z samego rana po przebudzeniu. Ze swojej strony moge polecic Hial Eye free. Próbowałabym jeszcze zasiegnac porady u okulisty.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4879 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4880 |
Raczkowanie
|
Kurdeee...zrobiła mi się mega paskudna, boląca i WIELKA opryszczka (Boże żeby tylko blizna nie została, bo ta opryszczka jest naprawdę ogromna!!!) pod dolną wargą na brodzie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4881 |
Zakorzenienie
|
Zmusiłam się do pobudki o 9tej rano ale byłam paktycznie niepryztomna i poszłam dalej spać. Teraz się wyspałam. Pobudka o 13stej. Jak tu żyć, pracować, sprzątać??
|
![]() ![]() |
![]() |
#4882 |
Raczkowanie
|
Hej Kobitki
![]() ![]() Skóra: ogólnie ma sie dobrze, nie wydziela za dużo sebum (kiedyś zawsze miałam tłustą cere, chociaż przez pół roku nieźle ją przesuszyłam mydłem allepo), zaskórnik od czasu do czasu się pojawi, ale nic wielkiego, za to kaszka jakaś tam jest wyczuwalna, ale też mnie to jakoś nie razi :P mam jeszcze resztkę żelu Differin, smaruje na noc jak mi się przypomni, a tak to pielęgnacja na zmiane-bioderma Sebium global (mecze ostatnią próbke, ale krem mi ogólnie nie podchodzi), Avene Cleance expert (ta próbka też się już kończy, krem ok, ale cena mnie odstrasza), Iwostin senstia (z tego kremu chyba nie zrezygnuje). Włosy: nadal wypadają, ale mam wrażenie że już się troszke poprawiło ![]() ![]() Oczy: nadal muszę zakraplać oczy, w szczególności rano i wieczorem, czasem zrobi mi sie lekka mgła ale szybko przechodzi...za miesiąc ide do okulisty, aż się boje czy mi się wada wzroku nie powiększyła.... U mnie też opryszczka się pojawiała w trakcie leczenia, ale to było w tym pierwszych miesiącach kiedy miałam wysyp, potem miałam spokój, aż to 2 tygodni po zakończonej kuracji. U mnie opryszczka pojawia się przy osłabionym organizmie i po chorobie, kiedy się faszeruje różnymi tabletkami (czyli na jedno wychodzi) |
![]() ![]() |
![]() |
#4883 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4884 | ||
Wtajemniczenie
|
Czesc,
dzis moj pierwszy dzien izo. Dostalam 60mg. Z tradzikiem babram die od podstawowki, a obecnie mam 31 lat. Zanim sie zdecydowalam na izo probowalam wszystkiego, od Diane 35 po Tetracycline i isotrexin w zelu. Z terapia wiaze ogromne nadzieje, znam kilka osob, ktorym bardzo pomogl. Czytalam sporo o ryzyku i dzialaniach ubocznych, ale ciagle mam kilka pytan. np. Od kiedy srednio zaczyna sie odczuwac skutki uboczne? Np przesuszenie. Czy stosowanie tlustych kremow nie zaburza terapii? Od kiedy zaczac stosowanie intensywnego nawilzania? Od poczatku terapii? Cytat:
Cytat:
Zapomnialam kliknac cytowanie, ale ktoras z was pisala o wypadaniu wlosow. Na wlosomaniaczym watku hitem jest kozieradka. Jest to nasionko, z ktorego robimy napar i to wcieramy. Dobre przy iso, bo bez alkoholu, jak mnostwo wcierek drogeryjnych.
Zapuszczam włosy ![]() 28cm (04.05.14), 30 (03.06.14) 31,5 (30.06.) 32 (30.07) 33,5 (30.08.), 35 (15.11.), 41 (4.04.15) 45 (29.09), 51 (05.16.) cel: 31-35-40-45-50-.. osiagniety! ![]() Denko 2016 suma: 0/157 ![]() ![]() Recrea 5%-28.09. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4885 |
Zakorzenienie
|
Witaj Felicja
![]() ![]() Włosy wypadały ok. dwóch-trzech tygodni na początku i tyle samo przy samym końcu. Najbardziej dokuczliwe były podrażnione oczy, zresztą cały czas jeszcze potrzebuję sztucznych łez. |
![]() ![]() |
![]() |
#4886 |
Raczkowanie
|
Witamy Felicja w gronie izotekowców
![]() ![]() Zaczynasz od dawki 60mg? Ostro ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4887 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Znam cetaphil, uzywalam wersji MD, kiedy izotrexin zel wysuszal mnie na wior. Dermatolog, do ktorej chodzilam miala taki plan: rano- micel bioderma sensibio, antybiotyk clindacne, i na to cetaphil md.; po poludniu mycie i ok. 14 jeszcze raz antybiotyk. Wieczorem mycie i isotrexin zel. Wysuszyl mnie ten program na wior i ![]() ![]() ![]()
Zapuszczam włosy ![]() 28cm (04.05.14), 30 (03.06.14) 31,5 (30.06.) 32 (30.07) 33,5 (30.08.), 35 (15.11.), 41 (4.04.15) 45 (29.09), 51 (05.16.) cel: 31-35-40-45-50-.. osiagniety! ![]() Denko 2016 suma: 0/157 ![]() ![]() Recrea 5%-28.09. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4888 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, biorę Izotek nie od dziś, znam też treść ulotki i przeciwwskazania. Wiem,że co do współżycia zaleca się daleko posuniętą ostrożność, podwójne zabezpieczenie (w tym jedno hormonalne), ja takowego nie przyjmuję, bo do tej pory nie było takiej potrzeby i nie chciałam dodatkowo obciążać wątroby, ale czy któraś z Was podczas kuracji nie będąc na antykoncepcji hormonalnej współżyje? Pytam, bo czasem tak sobie myślę, czy sama prezerwatywa +ew stosunek przerywany, to zbyt duża nieodpowiedzialność, myślicie ,że lepiej nie ryzykować?
|
![]() ![]() |
![]() |
#4889 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#4890 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, u mnie minął 6 miesiąc z Izo. Jestem chłopakiem
![]() ![]() 1) Wiecznie czerwona twarz. Macie na to jakiś sposób? Czytałem o tym sporo i sam nie wiem czym to jest spowodowane: słabym nawilżeniem (używam Purritinu Iwostin, Bolavenu, Cetaphilu na zmiane, ale na noc chyba żaden się nie sprawdza, proszę o napisanie jakie Wam pomagają),dietą czy nie wiem już czym. Mam też wodę termalną, ale też średnio na mnie działa 2) Błyszczenie się twarzy - tak, twarz jest sucha, ale się swieci! Dzieje się tak a) po umyciu jej, b) po nałożeniu kremu/filtru. Czasem jest ok, a czasem świecenie jest uciążliwe. I znowu nie wiem czym jest to spowodowane. Zbyt małe nawilżenie, złe kosmetyki Szukam dobrego filtra, który będzie bardzo lekki i niewidoczny na twarzy. 3) Zajady. Łykam Vitapil i smarują kąciki ust Zajadexem ale on również nie pomaga ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:49.