|
|
#151 | |
|
BAN stały
|
Dot.: Mój chłopak śpi czasem z siostrą.
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;52085488]Ale badania prenatalne stosuje się w przypadku, gdy już zajdzie pewien fakt. Antykoncepcja czasem zawodzi. Normy nie zmieniają się z dnia na dzień, a w miarę skuteczna antykoncepcja to jednak nowy wynalazek. Poza tym normy nie są od tego, by się zmieniać w zależności od tego, co akurat ktoś wymyślił. Normy są nadrzędne.
No mnie jednak dziwi, że ktoś dobrowolnie rezygnuje ze swojego komfortu dla niczego. Ależ ja nigdzie nie pisałam, że spanie do siebie dupami powoduje zajście w ciążę.[/QUOTE] No dobra ale jeśli taka osoba pójdzie na zabieg i będzie bezplodna ? ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:06 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i autorka wątku uderzyła moim zdaniem nad wyraz celnie i skutecznie. Chodziło mi, że tak powiem, tylko o psychologiczny aspekt tej sytuacji. No i napisałam, że przejrzałam wątek troszkę po łebkach ... Dalej uważasz, że jest się o co kłócić? Bo ja nie
Edytowane przez lwia paszcza Czas edycji: 2015-07-15 o 00:15 |
|
|
|
|
|
#153 |
|
BAN stały
|
No w sumie to nie ma tylko ostrożnie bo mówimy o sporym zboczeniu niemniej jednak do zaakceptowania jeśli takowe osoby poczują się odpowiedzialne do poddania zabiegowi.
|
|
|
|
|
#154 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Nie jestem za karaniem nie krzywdzących nikogo osób o dziwnych upodobaniach seksualnych. Co nie zmienia faktu, że takich wysłałabym do jakiegoś psychiatry, czy coś. Cytat:
No, jak dla kogo. Wyobraź sobie, że ktoś udowadnia naukowo, że taki Murzyn ma mózg o 15% mniejszy od białego człowieka i iloraz inteligencji niższy o te 10 punktów czy 15. Normy powinny się dostosowywać, więc czemu by nie wrócić do niewolnictwa? Przecież w stosunku do nas to i tak podgatunek. Albo po co normy zakazujące pastwieniem się nad zwierzętami, po co prawa człowieka, przecież to tylko frazesy ![]() Gdybym była karlicą i zakochała się w niespokrewnionym ze mną karle to nie zdecydowałabym się na biologiczne dzieci. Kwestia odpowiedzialności. Zastanawiam się, gdzie się uchowały takie hermetycznie zamknięte wioski Całe życie mieszkam na wsi i jakoś nie sądzę. Przecież ciągle jest, że tak to ujmę, świeży dopływ krwi. Większość mieszkańców nawet się nie zna.Ja nigdzie nie pisałam, by samego sypiania ze sobą zakazywać. Co nie zmienia faktu, że tu facet autorki prawdopodobnie ją zdradza z siostrą, a zdradzanie swojego/swojej tż już jest bardzo nie w porządku. |
||
|
|
|
|
#155 |
|
BAN stały
|
[1=ce453443562697063682673 4dc4cc81c1d23e519_62b0fbf 266bee;52085763]To wciąż będzie obrzydliwe i chore. Ale co kto lubi.
Nie jestem za karaniem nie krzywdzących nikogo osób o dziwnych upodobaniach seksualnych. Co nie zmienia faktu, że takich wysłałabym do jakiegoś psychiatry, czy coś. Chyba tylko niedorosłe dzieci twierdzą, że zasady są po to, żeby je łamać. No, jak dla kogo. Wyobraź sobie, że ktoś udowadnia naukowo, że taki Murzyn ma mózg o 15% mniejszy od białego człowieka i iloraz inteligencji niższy o te 10 punktów czy 15. Normy powinny się dostosowywać, więc czemu by nie wrócić do niewolnictwa? Przecież w stosunku do nas to i tak podgatunek. Albo po co normy zakazujące pastwieniem się nad zwierzętami, po co prawa człowieka, przecież to tylko frazesy ![]() Gdybym była karlicą i zakochała się w niespokrewnionym ze mną karle to nie zdecydowałabym się na biologiczne dzieci. Kwestia odpowiedzialności. Zastanawiam się, gdzie się uchowały takie hermetycznie zamknięte wioski Całe życie mieszkam na wsi i jakoś nie sądzę. Przecież ciągle jest, że tak to ujmę, świeży dopływ krwi. Większość mieszkańców nawet się nie zna.Ja nigdzie nie pisałam, by samego sypiania ze sobą zakazywać. Co nie zmienia faktu, że tu facet autorki prawdopodobnie ją zdradza z siostrą, a zdradzanie swojego/swojej tż już jest bardzo nie w porządku. [/QUOTE] Nie mówię, że piękne ale to nie mój problem wtedy a ich. |
|
|
|
|
#156 | |
|
y u do dis
|
zdziwiły mnie wypowiedzi w tym wątku, przeciez to, ze w waszej rodzinie było tak czy siak, a stosunki z rodzenswtem macie takie a nie inne nie oznacza, że u wszystkich tak jest. jak napisała kahoko hino:
Cytat:
![]() a już najbardziej mnie rozwaliły komentarze o nagości, ludzie, każdy z nas jest goły pod ubraniem, każdy z nas ma tam to samo a argument, że ktoś może nie chciec oglądać kogoś nago - a może ja nie chcę oglądać czyjejś twarzy
|
|
|
|
|
|
#157 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
rasa ludzką ma tyle mutacji, że chyba każdy z nas "coś " ma. a prawdopodobieństwo ze to samo "coś " ma twój brat czy ojciec jest duże. Można się badać pod kątem genetycznym, ale nie bądźmy śmieszni. Na wszystko się nie zbadamy bo by życia brakło. I wtedy zaczynamy rosyjską ruletkę. |
|
|
|
|
|
#158 |
|
Konto usunięte
|
Nigdy nie ogarniałem tego powiedzonka. Ależ oczywiście że wszyscy się tam różnimy, jedynie jesteśmy podobni wg. płci. Każdy ma "to samo" mniej lub bardziej atrakcyjne czy duże.
|
|
|
|
|
#159 | |
|
Konto usunięte
|
Kahoko, czy Ty masz jakiś problem, że tak usilnie bronisz prawa do legalnych incestów? Naprawdę dla Ciebie brat posuwający siostrę, czy tatuś córkę nie jest obrzydliwy, bo "przecież jest anty, są badania prenatalne"?
Bo ja tu czegoś totalnie nie rozumiem i nie wiem nawet, czy chcę.Cytat:
|
|
|
|
|
|
#160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie, to jest bardzo dobrze ujęte. Po co bez sensu rozpoczynać grę w ruletkę? Przecież sypianie z bratem, kuzynem, to może być już niepotrzebna produkcja złych genów... to tak samo głupie jak seks bez gumki z kimś, kto miał wielu różnych partnerów. |
|
|
|
|
|
#161 | |
|
wasza koleżanka
|
Cytat:
ja tam sie ciesze ze zostalam wychowana nie po luzacku xDD brat nie żartuje, że zrobi mi dobrze ręką, śpimy w oddzielnych pokojach, wolę nie zmieniać ostentacyjnie majtek przy siostrze a tata nie klepie mnie po tyłku. Mordęga i konserwatywne wychowanie
|
|
|
|
#162 |
|
Zakorzenienie
|
a ja Wam mówię, że ludzie z achondroplazją bardzo często chcą mieć dzieci również obciążone tą chorobą, bo dziecko będzie 'takie, jak one'. dla mnie głupota i skrajna nieodpowiedzialność, ale przecież nie możesz mu tego zabronić. tak samo ludzie z zespołem Downa, mukowiscydozą czy każdą inną chorobą. ryzyko poważnej choroby u nich wynosi między 25 a 50%. u rodzeństwa - jest dwa razy wyższe niż statystyczne, czyli nadal bardzo niskie. im dalsze pokrewieństwo, tym mniejsza szansa na obciążone potomstwo.
|
|
|
|
|
#163 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
---------- Dopisano o 10:22 ---------- Poprzedni post napisano o 10:21 ---------- W mojej konserwowej rodzinie nie oglądamy się też nago. I dobrze. Ale plz. Przestańmy wmawiac jakie to fe i nienaturalistyczne |
|
|
|
|
|
#164 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pomijając już cudowny wątek kazirodczy (nie chce mi się uczestniczyć w tej wojnie;p) dorosła kobieta, która nie może spać w pokoju bo się boi i biegnie do swojego brata (chłopaka, sąsiada, tatusia - cokolwiek) ma ewidentny problem i jest niedojrzała. Jakkolwiek by nie gloryfikować miłości rodzeństwa... w którymś momencie się dorasta i uczy radzić sobie z spaniem samemu w pokoju Chłopak nie potrafi wyznaczyć granic w relacji dziewczyna-on-siostra, traktuje je tak samo, nie próbuje dać poczucia bezpieczeństwa i bycia dla niego wyjątkową własnej partnerce... dla mnie to również świadczy o tym, że coś jest nie tak. Nie chciałabym się w czymś takim kisić.Szczerze mówiąc ten wątek bardzo kojarzy mi się z filmem Bertolucciego "Marzyciele". |
|
|
|
|
|
#165 | |
|
wasza koleżanka
|
Cytat:
nawet mi cie zal
|
|
|
|
#166 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
O czym wy mówicie ? Nikt tu nie popierał żadnej wyluzowanej rodziny... Chodziło o sprawę między dwiema osobami ale co tam zawsze można wszystko przekręcić i wciskać innym jakieś chore teorie ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:31 ---------- Co do chodzenia nago to pokolenie naszych dziadków też żyło całkiem podobnie, nie robiło im problemu pokazywanie się przed domownikami nago np. byłam na wakacjach u ciotki - nie miała problemu wejść w samych majtkach prosto z łazienki i spytać mnie o coś tam, tak samo moja babcia- kiedyś sama opowiadała jak żyli z rodzeństwem za dzieciaka i mówiła, że ona nie rozumie jak się można czegokolwiek wstydzić przed ludźmi z którymi się mieszka. Także to nie jest żadna rewelacja i wynalazek. Jak laska się nie wstydzi rodziców i rodzeństwa to nie oznacza, że ojciec ją bzyka ![]() ---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Takie normalne to znowu też nie jest bo nie słyszałam by seks gdzie jeden z partnerów drugiego chłosta czy jak to na waszym wątku przeczytałam "bije potwarzy tak, że się odpływa" - szczerze to taka zabawa kiedyś źle skończy ale nie mój problem. |
|
|
|
|
|
#167 | |
|
wasza koleżanka
|
Cytat:
Moja mama wychowała się w dwóch pokojach z szóstką swojego rodzeństwa (jedna siostra i pięciu chłopaków no i oczywiście rodzice), ale intymność jako taka była.
|
|
|
|
#168 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#169 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#170 | |
|
Przyczajenie
|
Co do nagości pomiędzy rodzeństwem różnej płci, wydaje mi się że może dojść na zasadzie oswojenia. Np jak rodzenstwo dzieli wspólnie pokój jedna ze stron wraca z imprezy ma "wy☠☠☠ane" czy ktos widzi czy nie i przebiera sie do snu, moze dyskretnie ale moze byc cos widac. I potem juz na trzeźwo LOL co ja zrobiłam/em ale skoro juz mnie widzial to po co mam teraz isc do łazienki i znow sie przebiorę. I takie sytuacje oswojenia moga doprowadzic do smialosci i bezwstydnego przebierania, czy pokazywania sie nago oczywiscie gdy zachodzi potrzeba a nie na zasadzie striptizu.
Co do tekstów zrobie ci ręka i takie tam, raczej to świadczy o wulgarnym charakterze, lekko zboczonym ale niegroźnym dopóki nie dochodzi to tych czynności. Takze uważam ze rodzenstwo moze byc jak kumpel a rodzic czy dziadek nie. Mogłabym np z siostrą pogadac ze przespalam sie w koncu ze swoim chlopakiem, nawet powiedziec wiecej jakies szczególy, czy lod byl czy pozycje. Oczywiscie pol zartem pol serio, np kochalismy sie a ona i co był ogier czy cos w tym stylu, a ja nie zmeczony byl i ja na nim. Wiec niby smiechem zartem mogłabym siostrze zdradzic swoją pozycje seksualną, ale z rodzicami nie wyobrazam sobie takiej rozmowy, co najwyżej powiedziec ze uprawiam seks, ale bez zadnych szczegółow. ---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
|
#171 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
"natomiast kompletnie mnie nie dziwi reakcja faceta na zarzuty, bo przeciez, jezeli sami cos uznajemy za norme, to sie oburzamy, jezeli ktos nam nasza norme sprowadza do choroby. Z tym,ze normlany czlowiek sprawdza czy jego norma odbija bardzo od tej "normy spolecznej", chociazby dla wlasnej swiadomosci,aby sie nie dziwil,ze ktos sie dziwi." Stad moj wniosek,iz koles jest niepelnosprytny, bo nawet sam siebie nie zna (wowaczas nie musialby obawiac sie porownan,bo by je po pierwsze znal). Albo wie i nie przyjmuje do wiadomosci,ze to be. Edytowane przez berenka Czas edycji: 2015-07-15 o 13:52 |
|
|
|
|
|
#172 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#173 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Noane cytat: Ale to co innego. Jest różnica między rozmawianiem z rodzeństwem o sprawach intymnych, a ciągły podtekst erotyczny między rodzeństwem. Poza tym jeśli obie jesteście hetero to też jest inaczej, bo obie gustujecie w facetach, a omawiani w sobie nawzajem. dokładnie
|
|
|
|
|
|
#174 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:04 ---------- Poprzedni post napisano o 22:47 ---------- Cytat:
Mam dużo rodzeństwa. Stojąc obok siebie wyglądamy jak rodzeństwo, wręcz jak bliżniaki. Mam znajomych/przyjaciół którzy mają rodzeństwo i widzę między nimi podobieństwo, DA sie to zauważyć. Owszem, czasem rodzeństwo jest do siebie totalnie na pierwszy rzut oka niepodobne, ale jak sie człowiek przyjrzy to widać. |
||
|
|
|
|
#175 | |
|
plum plum
|
Cytat:
to weź, doczytaj wątek co innego, luźno zachowujące się rodzeństwo, bo naprawdę znam takie, gdzie tabu nie istnieje, a co innego np sypianie razem brata z siostrą, gdy każde ma swoje łóżko - tu jednak granica jest mocno przegięta, przynajmniej dla mnie. Zgadzam się, że sposoby wychowania w każdej rodzinie są inne, jednak jest taki wiek, gdy po prostu człowiek "opuszcza" swoją rodzinę i szuka intymności z kimś innym, dorasta, dojrzewa i zaczyna tworzyć swoje związki z innymi ludźmi. Jeśli ktoś ma z tym problem - to znaczy, że coś z jego rozwojem jest nie tak. A obrona związków kazirodczych? Brak słów. Zwolenniczkom polecam szukać partnerów prokreacyjnych wśród rodziny - w końcu za przekonaniami powinny iść czyny
|
|
|
|
#176 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
|
#177 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak czy inaczej, juz abstrachujac od oceniania na ile co jest zdrowe (bo jak wspominalam, jezeli ktos do czegos od malolata jest przystosowany,to dla niego , to normalne,aczkolwiek kiedys dojrzec by wypadalo),to liptonownia polega tu na tym,ze facet nie umie porozmawiac normalnie ze swoja dziewczyna na temat,ktory ja nurtuje,a to spory problem w zwiazku. Jak rowniez sporym problemem jest fakt,iz nie traktuje jej na rowni ze soba, a daleko za siostra. Tak w zdrowym zwiazku byc jednak nie powinno. Edytowane przez berenka Czas edycji: 2015-07-16 o 14:33 |
|
|
|
|
|
#178 | |
|
plum plum
|
Cytat:
jestem ciekawa, czy byście naprawdę wykazały się taką tolerancją, gdyby związek kazirodczy dotyczył Waszej bliskiej rodziny. Pisałam już wyżej, że wykazać się tolerancją w przypadku hipotetycznych nieznajomych to każdy umie.
|
|
|
|
#179 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no właśnie nie tylko dla homoseksualistów, dlatego argument kompletnie bezpodstawny. tak, jak Twój powyżej ![]() nie przeszkadzałoby mi to. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:27.

Nie musi mi się to podobać i jest to dla mnie zupełnie niepotrzebne ryzyko. Nie musisz na mnie od razu najeżdżać!
bo może po prostu te typy tak mają 

Całe życie mieszkam na wsi i jakoś nie sądzę. Przecież ciągle jest, że tak to ujmę, świeży dopływ krwi. Większość mieszkańców nawet się nie zna.