|
|
#2701 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Listopadowo - grudniowe mamusie 2007
Cytat:
kształty).Kurczę - przerażacie mnie z tymi zakupami. Ja planowałam zrobić je w październiku/listopadzie - ale jak czytam o waszych, to aż mi głupio . Co do staników do karmienia - to szkoda, ze one wszystkie takie brzydkie. Jest tylko jeden ładny http://www.allegro.pl/item229465255_...new_k_75b.html ale poczekam z zakupem do porodu, bo nie wiem, jaki będę miała rozmiar. |
|
|
|
|
#2702 |
|
Zakorzenienie
|
Co za pech!!
jak już mam chwilke czasu na wizaż to akurat nie działa ![]() Ja juz teraz nie mam się w co ubrać, wszystkie bluzy i swetry, kurtki rozpinane nie dopinaja się Dobrze, że rano mam tylko pare kroków do samochodu a z samochodu do pracy jeszcze mniej ale czas rozejrzeć się za jakąś szerszą kurteczką, może w lumpku coś fajnego wypatrzę ![]() Nie mam ani jedenej rzeczy dla siebie, nie mam kiedy pojsc do sklepu pooglądać koszulki i staniki do karmienia, tylko na allegro patrzę. Słyszałam, że lepsze koszulki rozpinane z przodu na guziczki, bo z tych z dziurami po bokach wypadają piersi i trudno nad tym kontrolować
|
|
|
|
#2703 |
|
Joanna Małgorzata
|
agi_kn nie przerażaj mnie z tym usg ja mam co miesiac ze względu na stan mojej ciązy ale...
primavera ja nadal jestem na etapie wybierania między jednym a drugim wózkiem a Misi nadal nie ma :-( Nio widze że spora grupa z was uważa tak jak ja co do wanienki że jednak sposoby naszych mam i babć są sprawdzone i dobre my tak byłyśmy kąpane to i nasze pociechy mogą być ![]() ![]() ![]() a co do zakupów ja też czekam do listopada mam czas teraz tylko koszulkę dla się kupiłam bo gdybym znów miała być w szpitalu to nic nie mam. A co do ciepłych ciuchów to u mnie jest krucho bo wszytko za krótkie na brzuch i nawet swetry mam kuse nie wiadomo czemu ( ![]() Jak u was z apetytem ja kurcze zaczynam mieć zabójczy buuu a jeszcze siedząc sama w domku to podjadam troche tego trochę tamtego betka72 ile latek ma synek? No i jaki jesteś rocznik jeśli oczywiście można wiedzieć ![]()
|
#2704 | |
|
Joanna Małgorzata
|
Cytat:
|
|
#2705 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny wasza kolerzanka z wątku Gizelcia jest w szpitalu grozi jej poród przedwczesny jest u was chyba druga na liście
|
|
|
|
#2706 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2708 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
podobno dzieci urodzone po 25 tc mają duże szanse na przeżycie wierzę, że wszystko będzie dobrze
|
|
|
|
|
#2709 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2710 |
|
Wtajemniczenie
|
primavera masz racje czekaj do porodu,ja kupilam 2 korygujace staniki do karmienia (miesiac temu) i sa juz za male ;/ moze jak troszke schudne beda znow dobre,moze piersi mi zmaleja...
a jesli chodzi o ladne staniki do karmienia, to tu w mother care sa naprawde sliczne staniki,tylko ja na poczatku stawiam na korygujace. no a w UK robia tylko 2 usg,a nawet jedno,jesli wszytsko jest OK, bo uwazaja,ze nie powinno sie czesciej.ja osobiscie wole podejscie do ciazy w polsce. co do ubran...na poczatku ciazy kupowalam sobie ciazowe ciuszki z wielka przyjemnoscia,a pozniej...bylo mi juz wszystko obojetne i cieszylam sie,ze na poczatku tyle nakupowalam, bo gdyby nie to chodzilabym tylko w koszulkach TZ teraz. na poczatku ciazy obiecalam sobie,ze bede modna,zadbana mama... no coz nie wyszlo, moze za drugim razem :P
|
#2711 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
U mnie nie trzeba a widzisz juz mialam 4Co do zakupow to jestem zdania ze trzeba wczesniej sie przygotowac 1 pozniej naprawde bedzie nam ciezko biegac po przerozne rzeczy dla siebie dla dzidzi i w ogole 2 Patrzecie na nasza Gizelcie... na marginesie przesylam jej fluidy zeby trzymala siedzielnie ona i jej bobasek 3 chyba dla swietego spokoju ze wszystko ma i czeka na odpowiedni czas Inka ja dzis z polowe paczki ciastek zjadlam do tego z paczke suszonych moreli i ciagle podchodze do lodowki szczescia szukam ) A moje kg to juz 7 na plusie hmmm ciekawe ile dojdzie do konca )) az starch sie bac hihihiino i kolejny post pod nikiem mamy juz mnie to denerwuje bo jak wlaczam stronke to zapominam sie wylogowac wrrrrrrr |
|
|
|
|
#2712 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja mam zwykly taki miekki moze jak pojade do uk to cos takiego bym wyszukala
|
|
#2713 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a który to tydzień? chyba blisko 8m-ca,co? na pewno wszystko będzie dobrze a my obie zaciskamy kciuki u rąk i nóg ![]() ![]() dzięki Nikitko za wieści mnie też garderoba już się drastycznie zmniejszyła,bo cieplejszych rzeczy mam bardzo mało ![]() jutro zrobię przegląd szafy ciążowych rzeczy nie mam właściwie wcale-no poza 1 tuniką,której jeszcze nie miałam na sobie-ale może w sobotę na ślub ubiorę ![]() i sukienką ciążową,której też na sobie nie miałam-jakoś nie było okazji ani pogody ![]() obawiam się też,że w moich kurtkach puchowych będę wyglądała jak prawdziwa kuleczka ![]() ale w sumie...mało mnie to obchodzi ![]() jeśli tylko będą dobre i będzie mi ciepło i wygodnie na pewno je wykorzystam chyba,że coś upoluję w Pewexie |
|
|
|
|
#2714 |
|
Zakorzenienie
|
aaaa..i dzisiaj weszłam do pewnego sklepu dzieciowego z myślą o jakiś zakupach,ale dostałam takiego oczopląsu,że wyszłam
to jest chyba ponad moje siły ![]() i były piękniusie body coccodrillo z krótkim rękawkiem przecenione,ale tak się zastanawiam czy nam się to przyda kupujecie w ogóle?no chyba,że jakieś większe rozmiary ![]() to chyba na 6-9mcy musiałyby być? a jaki to będzie rozmiar? co do apetytu to też mam straszny ostatnio... to może ten brzuch to jednak spożywczy a nie ciążowy mi rośnie
|
|
|
|
#2715 |
|
Wtajemniczenie
|
wyglada identycznie jak stanik sportowy,albo sportowy stroj kapielowy,do tego ma regulowane ramiaczka(albo lepiej ramiona :P) na 3 rozne dlugosci,mozesz dostosowac do wielkosci piersi. ja kupilam w TK maxxie.
|
#2716 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymaja pieluszke i daja 1 z warstw nie pytajcie ile ja mam sztuk body na krotki rekaw rozm 56 bo sklonna jestem powiedziec ze wystarczyloby ich dla wszystkich naszych dzieciatek a zeby bylo ciekawiej nie kupilam zadnego ![]() az zla jestem ze nie mam wiekszych rozmiarow no moze kilka 62 ale na ile mi to starczy na tydzien dwa? ![]() mysle ze 2 staniczki mi starcza choc z drugiej strony wiem ze najlepiej jest nawet spac w staniku po to aby mleko nie brudzilo koszuli oraz zeby z piersi sie platfusy nie zrobily tyle ze ja nie umiem spac w staniku :P
|
|
#2717 |
|
Zakorzenienie
|
wlasnie kurier przyniosl mi lozeczko (Radek VII) juz po reklamacji. Mowil ze lepiej przy nim rozpakowac i sprawdzic i ew. protokol reklamacyjny spisac. NO i co sie okazalo? Prowadnica szuflady jest felerna
Generalnie jakos udalo sie ja usprawnic (koleczko bylo jakby wylamane i maz jakos je tam wcisnal - nie dziala jak powinno, ale moze szuflada bedzie chodzic). Mam juz dosc tych reklamacji! Dlatego je zostawilismy. Plusem jest to, ze dostalam drugi materacyk (nie wiem czy w ramach przeprosin, czy pomylki, ale nie dociekamKurier tez mowil, ze generalnie te lozeczka to czesto wracaja do reklamacji - a to pekniety szczebelek, a to cos polamane itp.... Takze dziewczyny zastanowcie sie nad tym lozeczkiem i lepiej juz je w sklepie kupic i sprawdzic, bo z tymi przesylkami to mozna sie bawic do konca swiata. Na szkole rodzenia bylo dzis o karmieniu piersia i o kupkach. Polozna zaczela opowiadac ze zdrowa kupka noworodka ma przypominac jajecznice. Jeden gosciu bardzo sie zniesmaczyl (albo tylko tak przygadal) no i nawiazala sie niemila dyskusja jego z polozna. Wkurzyla sie na niego i skonczyla temat. A mnie to interesowalo Wole wiedziec teraz niz potem plakac do poduszki, ze nie wiem co jest mojemu dziecku. ... ach...A gizelcia jest juz w 32 tygodniu (8 miesiac), wiec mam nadzieje, ze nawet jak urodzi juz, to bedzie wszystko dobrze! Choc mam nadzieje, ze jeszcze ja troche przetrzymaja. |
|
|
|
#2718 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana, bo pozniej mnie nie bedzie, może dopiero wieczorkiem zajrzę
Ciągle czekam na telefon ze szkoły rodzenia. Zajęcia miały się zacząć pod koniec sierpnia albo na początku września i nic ![]() W tamtym tygodniu az zadzwoniłam bo pomyslałam, że o mnie zapomnieli i okazało się że położna na urlopie i będą sie odzywać w tym tygodniu. A tu juz koniec tygodnia i nic Celka też bym sie wkurzyła na tego faceta, co za duren jeden dobra musze konczyć miłego dnia Wam życzę |
|
|
|
#2719 |
|
Rozeznanie
|
Ja jutro jade po lozeczko mam wypatrzone takie jak wam kiedys adresik strony dałam http://www.coneco.pl/lozeczko_dzieci...llo_coneco.php
jest wyprobowane bo kolezanki zachwalaja tak jak juz pisalam twierdza ze drewniane sprawdza sie dla niemowlaka potem jak probuje wstawac to czesto laduje glowka na szczebelkach, ale znam i takie co zadowolone ![]() Ja zdecydowałam sie na to lozeczko mimo ze jest to poprostu lozeczko turystyczne ale ma przewijak, 2 poziomy materaca, wibracje, swiatelko nawet jakies melodyjki sa . Zamowilam w kolorze zolto hmm granatowym czy cos w tym stylu. Licze ze dojdzie bo ostatnio na sklepie mieli tylko 2 lozeczka w tym 1 juz zamowione.Plusem jest ze wazy 10 kg wiec spokojnie moge je wyslac do meza Celka ja wczoraj czytalam o kupkach i sie przerazilam ze tu taki a taki kolor a taki to oznacza to a taki to oznacza tamto ulalala troche tego jest i tak bez netu czy ksiazki to chyba zwariuje :P
|
#2720 |
|
Wtajemniczenie
|
hej dziewuszki
bylam wczoraj u lekarza i juz jestem spokojniejsza dziecko jest ciut mniejsze, a wlasciwie brzuszek jest zachudzony, mam podejrzenie niewydolnosci lozyska, ale wiem ze jestem pod dobra opieką i bedzie dobrze. teraz mam zrobic badanie na przeplywy, duzo lezec mozliwe ze znowu polozą mnie na oddzial. Zostalo juz tak niewiele ze jakos wytrzymam. A wy piszcie dziewuszki co tam slychac na szkole rodzenia
|
|
#2721 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny Agatka - Gizelcia leży w szpitalu ale sytuacja jak narazie opanowana, ale jak ją wypiszą będzie musiała leżeć
![]() Dziekuje w jej imieniu za kciuki P.S. Gizelcia ma prawie całą wyprawke dla Olisi, drobiazgi jej tylko zostały do kupie, ale własnie lepiej mieć wczesniej coś niecos niż potem sie stresować ![]() Pozdrawiam was dziewczyny |
|
|
|
#2722 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Drgobiazgami niech sie zajmie maz zeby sam nie myslal w domu i bedzie dobrze 3 mamy kciuki
|
|
#2723 |
|
Zakorzenienie
|
Celko-to masz przeboje z tym łóżeczkiem
![]() ja właśnie też doszłam do wniosku,że kupię w sklepie,bo jak to z meblami w podróży-różnie może być a do sklepu łatwiej i szybciej podjechać Nikitko-dzięki za wieści skoro myślą o wypisaniu jej to chyba faktycznie sytuacja opanowana bardzo się cieszę ! Gizelcia 3mamy kciuki! i przesyłamy moc pozytywnych wibracji Agnes-no widzisz-wszystko się wyjaśniło najważniejsza jest diagnoza-teraz już będą wiedzieli co robić a Ty spokojnie do końca wytrwasz tak sobie myślałam o tych body z krótkim rękawkiem i doszłam do tego samego wniosku,że przecież będę je zakładać pod sweterki czy bluzy,bluzeczki-no cóż zaćmienie mnie dopadło ![]() coś w ciązy mi się to coraz częściej zdarza ![]() dla mnie kupy to też totalna abstrakcja ![]() coraz lepiej rozumiem te panikujące mamuśki
|
|
|
|
#2724 |
|
Rozeznanie
|
Gizelcia Trzymaj sie
![]() Jesli chodzi o kupy to jeszcze nic nie czytalam o tym, moze zaczne bo bardzo sie nudze w pracy Pan w sklepie doradzil, ze nie warto wydawac duzo kasy na lozeczko, tylko materac jest najwazniejszy ![]() Wszystkie pisza o szykowaniu torby do szpitala a ja tak na prawde nie wiem co mam sobie naszykowac jakies zacmienie umyslu mnie dopadlo ostatnio. Od paru dni tez bardzo jestem zmeczona. Chodze spac o 9 - jak nigdy to chyba to cale zmeczenie tym remontem wychodzi teraz ze mnie Dzisiaj z samego rana, jak tylko otworzyli Lidla, kupilam sobie taka dluga poduszke http://www.lidl.co.uk/uk/home.nsf/pa...ody_Pillow.ar1 , dosc tanio porownujac ceny w innych sklepach. Na pewno mi sie przyda bo juz zaczelam wkladac sobie miedzy nogi normalne poduchy
|
#2725 |
|
Rozeznanie
|
Witajcie kobitki! U mnie wreszcie swiatelko w tunelu - dostane macierzynski! Moja firma tak to zalatwila sprytnie, ze urzednicy nie beda sie mieli do czego przyczepic i bede mogla przez rok siedziec w domu z malym i zyc za normalna pensje tak, jakbym pracowala. Nic, tylko dzieci robic w Norwegii
![]() bubbel ja tez nie wiem co mam spakowac do szpitala?? Czytam o dwoch torbach: dla mnie imalego. A co ja mam tam wsadzic?? Za 2 tyg mamy spotkanie z polozna i wtedy mam nadzieje sie dowiedziec jak dokladnie wyglada pobyt w szpitalu i co jest norma przy porodzie. Dobrze ze zaczelam czytac gazetki o ciazy to przynajmniej wiem, o co pytac bo wczesniej spotkanie z polozna takie bez sensu mi sie wydawalo
|
|
|
|
#2726 |
|
Wtajemniczenie
|
koletynka ale bedziesz miala fajnie .. racja z tym robieniem dzieci w Norwegi, tam chyba jest calkiem pozytywny przyrost naturalny
![]() Co do rzeczy do szpitala, to najlepiej sie zorietowac jakie warunki panuja w miejscu gdzie zamierzamy rodzic. Jedne szpitale ubieraja dzieci w szpitalne ciuchy do innych trzeba miec wszystko swoje. (juz sie nasluchalam tych opinii o skradzionych rzeczach...) Ja bede rodzila w szpitalu gdzie musze isc z pelna wyprawką, zarowno ciuchow jak i kosmetykow. Teraz jak lezalam na odziale, to dziewczyny czekajace na porod mialy wlasnie 2 torby, i z tak szly na porodowke. w swojej torbie to wiadomo majtki poporodowe, te wielkie podpaski, podklad na lozko na porodowke (w moim szpitalu trzeba miec), warto miec wkladki laktacyjne, laktator jak ktos chce, koszule na zmiane, cos do picia bo podobno przy porodzie strasznie sluszy, a i slyszalam ze lepiej zaopatrzyc sie w cieple skarpety. Mam to wszystko gdzies tam w domu napisane, to jeszcze zerkne, Wy tez piszcie jak sie czegos dowiecie
|
|
#2727 |
|
Rozeznanie
|
Koletynka ty to masz fajnie, platen przez rok tka samo jakbys pracowala
ja tez tak chce!!!!!! Niestety w Londynie placa tylko 90% twojej pensji przez 6 tygodni a potem przez 33 tygodnie placa ci tylko 112 funtow tygodniowo I jak tu przezyc jesli przez caly czas zarabiasz ponad 300 funtow tygodniowo i nagle musisz spasc tak nisko. Jak oplacic rachunki ![]() Caly czas sie zastanawiam jak damy sobie rade, chyba bede zmuszona wczesnej wrocic do pracy
|
#2728 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2729 |
|
Wtajemniczenie
|
Znalazłam coś o tym co trzeba mieć ze sobą w szpitalu - to akurat jest lista zrobiona przez szpital w którym planuje rodzić
![]() Dokumenty: - dowód osobisty+ akt małżeństwa - książeczkę ubezpieczeniową ( ważna 6 m-cy ) - orginalna grupa krwi - owa - hbs - karta przebiegu ciąży - aktualne badania (mocz, morfologia, cukier) Rzeczy: - szlafrok - koszula 3 szt. - pantofle lub klapki - przybory toaletowe - ręczniki 2 szt, - majtki siatkowe - pieluchy bella - woda mineralna niegazowana Rzeczy potrzebne dla dziecka: - rożek pieluchy tetrowe - śpiochy, kaftaniki, koszulki, czapeczki po 3 szt. - skarpetki rękawiczki - paczka pampersów 3-6 kg. - chusteczki nawilżone, maść typu linomag celko ja też planuje kupić Radka VII... Troche mnie zmartwiłaś tymi usterkami. Może jak kupie w sklepie to będzie lepiej pooglądam na miejscu i jakby co to od razu wymienie... Choć kusi mnie allegro bo tam materac dodają i jakoś to bardziej sie opłaca ale jakby miało być felerne to chyba lepiej kupić jednak w sklepie... Ag_nes fajnie, że wszystko ok. Mnie lekarz powiedział, że mam mało wód płodowych no ale nie wiem czy planuje coś z tym zrobić bo nic nie mówił a ja jakoś nie dopytałam jak pójde następnym razem to sie dowiem może dokładniej ![]() Gizelcia - trzymam kciuki żeby było dobrze - i będzie na pewno
|
|
|
|
#2730 |
|
Zakorzenienie
|
Jestem dziewczynki ściągnięta nawoływaniem Inki
Już się tłumaczę, otóż remont to raz, a dwa, że w niedzielę dostałam bardzo silnych bóli w dole brzucha i co troszkę łapały mnie jakieś skurcze, a poniedziałek było tak samo i mimo iż wizytę mam na 11.09 to pojechałam w poniedziałek wieczorem do mojej doktorowej. Bałam się by mimo brania leków nie skracała się szyjka, po badaniu okazało się, że szyjka ma nadal 4cm i bąbelek troszkę odpuścił pchanie się na nią głową Doktorowa delikatnie mówiąc ochrzaniła mnie, ze zamiast leżeć to ja latam i dostałam nakaz leżenia przez tydzień do następnej wizyty i zrobienia badania moczu bo doktorowa podejrzewa, że tu jest problem. Zrobiłam badanie dziś odebrałam wyniki i jutro muszę zrobić posiewowe badanie bo niestety doktorowa miała rację dopuszczalna norma dla leukocytów w moczu to 5 a ja mam 25. Więc albo mam zapalenie pęcherza, albo jakiś problem z nerkami. Staram się leżeć i tylko czasem na chwilkę siadam do kompa by Was podczytać, ale nie piszę. Inko ja tylko dwa słowa wózek który ja kupiłam ma gruby materiał i wg mnie dobry jakościowo, niestety nie ma w tym osłonki do spacerówki na nóżki. Obiecuję, że porobię zdjęcia jak tylko lepiej się poczuję i mąż będzie miał chwilkę by mi pomóc to porobię. Obiecuję
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:44.

kształty).
. 

Dobrze, że rano mam tylko pare kroków do samochodu a z samochodu do pracy jeszcze mniej
ale czas rozejrzeć się za jakąś szerszą kurteczką, może w lumpku coś fajnego wypatrzę 
i trudno nad tym kontrolować 

ja mam zwykly taki miekki moze jak pojade do uk to cos takiego bym wyszukala