|
|||||||
| Notka |
|
| Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przygrzało mamie słoneczko i płacze "Już nie będziesz panienką córeczko!"-PM201
Cytat:
|
|
|
|
|
#3752 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Przygrzało mamie słoneczko i płacze "Już nie będziesz panienką córeczko!"-PM201
Co do ślubów to mi się podobają klasyczne białe suknie. Elegancka fryzura, buty, dodatki.
Nie podobają mi się te całe cukierkoo-kolorowe śluby i panny młode w sukniach w kwiaty, kropki i co tam jeszcze wymyślą. Nie podobają mi się też wianki na głowach. Dla mnie ślub to z welonem ewentualnie woalką a, komunia z wiankiem. Niektóre śluby niczym nie przypominają tego czym są. Państwo młodzi niekiedy robią z siebie pajaców bo chcą być takimi luzakami z hameryki ![]() Ślub w ogrodzie i wbijające się w trawe szpilki ![]() Ale tak jak mówię to jest MOJE zdanie. My mieszkamy razem od stycznia. Moi rodzice nie byli tym zachwyceni ale awantur nie robili. Problem pewnie był taki, że mieszkałam już z ex przez rok. |
|
|
|
#3753 | |
|
Wife!
|
Cytat:
polać jej![]() Więc i ja muszę sobie wszystko przemyśleć... Szkoda tylko, ze jest tak mało zdjęć z mojej sali ![]() I znów przeglądam suknie ślubne i zatrzymałam się na TEJ niby zwyczajna i nawet nie wygląda do końca jak ślubna, ale coś jest w tej prostocie Aczkolwiek :dupa: nie urywa
|
|
#3754 |
|
Dostojna peema.
|
Ja ostatnio chyba bardzo sobie odpuściłam temat ślubu, ogólnie wybieram jakies rzeczy, planuję...no nie powiem, że nie, ale nie myślę o tym chyba za dużo, zaczęłam myśleć i powtarzać, że ''ślub to jeden dzień, a potem jest całe życie''. Fajnie, jak będzie fajnie (ale żem powiedziała :P), ale ostatnio więcej myślę o tym, co będzie po ślubie. Łapię się na tym, że trochę ''wisi'' mi czy to będzie takie zaproszenie, czy inne, czy takie dania, czy inne. :P
|
#3755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Plus mega źle się czuję w bardzo eleganckich ciuchach, nie jestem sobą... więc dla mnie taki całkiem klasyczny elegancki ślub w białej sukni i z welonem to byłoby coś bardzo nie-mojego. |
|
|
|
|
#3756 | |
|
Konto usunięte
|
[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;52103037]
Ja będę miała buty taneczne -w sumie jak sandały - w wizytówce są o ile sie nie mylę [/QUOTE] To też jest pomysł! A takie taneczne buty są skórzane czy satynowe? Cytat:
|
|
|
|
|
#3757 |
|
Zakorzenienie
|
A ja znowu mam fazę na szukanie czegoś, bo się nudzę w pracy i dlatego ;p
A tak to bardziej mnie ekscytuje remont mieszkania niż ślub. |
|
|
|
#3758 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3759 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
![]() I jeszcze oglądam miejsca, które chcemy zwiedzić po ślubie, bo teraz, przed, liczy się każdy grosz i nigdzie nie pojedziemy.
|
|
#3760 |
|
Zakorzenienie
|
I poszłam do fryzjera.. W końcu czuje się jak dawna ja
ciekawe co powie na mnie M. ha ha
|
|
|
|
#3761 | ||
|
Wife!
|
Cytat:
i w sumie dalej męczę się w sukienkach, więc nie mogę do ślubu iść w czymś mega eleganckim i napompowanym bo zepsuje sobie najważniejszy dzień w życiu![]() ![]() Cytat:
|
|
#3762 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3763 |
|
Zakorzenienie
|
Hejo
zachwyciły mnie te zaproszenia z 'w cudzysłowie' ![]() Co do fryzur - ja mam takie do cycka włosy tyle że kręcone. Więc jak mokre to sięgają mi za cycka Dlatego myślałam o jakimś niedbałym koczku np: KLIK KLIK KLIK tylko że jak szłam z takim zdjęciem do fryzjerki to żadna mi nie potrafiła zrobić takiego podpiętego bałaganu na głowie mimo że chodzę z bałaganem cały czas Ja nie wiem. One nie ogarniają że chcę luźno, ze jak mi coś wyjdzie to nie będzie wyglądało dziwnie, że ma być bez spiny a one wszystko ulizały mi na czubku i z tyłu coś tam poplątały. A jak mi się uliże z przodu to wyglądałam jak urzędniczka Także najgorsze to będzie znaleźć fryzjerkę która podoła moim wyobrażeniom |
|
|
|
#3764 | |
|
Dostojna peema.
|
Cytat:
![]() Ja z kolei najchętniej całe życie przechodziłabym w sukienkach i spódnicach, aktualnie w szafie mam jedne dżinsy i jestem smutna, gdy wkładam je na tyłek. Za to sukienek i spódnic u mnie nigdy dość! Ale coś z chłopczycy we mnie jest, bo nie tak dawno przechodząc przez płot w sukience i szpilkach porwałam sukienkę
|
|
#3765 |
|
nibyżona
|
a jakbym wyskoczyla w princessie, koku i bialych butkach to by mnie rodzina nie poznala i uznala, ze wlasnie sie przebralam, albo slubna goraczka zrobila mi kuku
![]() wiec nie zawsze to jest pajacowanie, a niechec do zmiany swojego Ja i tego jak sie wyglada zazwyczaj na czas slubu ![]() wg mnie za duzo sie narzuca i spina wizerunkien Panstwa mlodych. wiecej luzu i przyjemnosci powinno sie z tego brac ![]() niech kazdy wyglada w ten dzien jak sie chce, byleby z jakas tam moze "klasa" i smakiem ![]() damn, ugotowalam obiad i sama przy tym sie rozplynelam
|
#3766 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, nurtuje mnie jedna rzecz.
Czy podczas wyprzedaży sukni ślubnych w salonach przeceniane są wszystkie suknie ze starej kolekcji? Czy tylko jakieś wybrane? W sumie chciałabym przymierzyć kilka sukni Diane Legrand i się zastanawiam czy je w którymś salonie Madonny przecenią
|
|
#3767 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to może nie chcę jakieś princeski.. ale delikatną, rozkloszowaną lekko sukienkę na ramiączkach. Lekki koczek żeby mi było chłodniej, delikatny wianuszek wpleciony w koronę z włosów i krótki welon. Do kościoła kolorowe buciki, a na salę sandałki na obcasie. Złota biżuteria, delikatny makijaż bo nie lubię i nie widzę się w mocnym.. I bukiet kolorowy najlepiej z polnych kwiatów, choć gipsówka też będzie spoko
Zobaczymy ile z tego wyjdzie ![]() I zastanawiam się jak welon we włosy. Nad koczkiem, w środek czy totalnie nad karkiem? Kurde nie wiem |
|
|
|
#3768 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3769 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardziej się interesuję tym, gdzie będziemy mieszkać po ślubie
|
|
#3770 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3771 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3772 |
|
Zakorzenienie
|
O tu zdjęcia:
bukiet: KLIK albo KLIK Fryzura: KLIK albo KLIK suknia: KLIK albo KLIK A to mi się najbardziej podoba KLIK ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ---------- U mnie przeprowadzka pełną parą i przy okazji remoncik I ja już mam bardzo dość tego wszystkiego. Pakowania, przewożenia, malowania, czyszczenia podłogi po Tż itd. I zastanawiam sie jak urządzić kącik dla dziecka.. Mega mi się podobają te cotton balls ale nie wiem w sumie. Mam dziko różowo-pomarańczową sypialnię. Meble to meblościanka z 80 lat. Rozkładana wersalka i w sumie tyle Rozkmina pełną parą a pieniedzy coraz mniej Już wydaliśmy kasę z wakacji na farby |
|
|
|
#3773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3774 |
|
Wife!
|
Też mam TĄ suknię w inspiracjach
|
#3775 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Oczywiście nie ma też co przesadzać w drugą stronę.
|
|
|
|
|
#3776 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zawsze tak jest |
|
|
|
|
#3777 | |
|
Japońska rzepa
|
Cytat:
Ja nigdy nie widziałam się w brokatowej księżniczce i nawet gdyby to były jedyne dostępne na rynku,to prędzej poszłabym w kiecce z sieciówki niż w tym.![]() Z pogrubionym też się zgadzam. Wszystko musi być prawilne. Prawilna biała kieca, prawilne buciki,tylko zakryte, prawilny kwiat we włosach i prawilny koczek. nie daj Bóg ktoś wyjdzie poza schemat,założy krótką kieckę,kolorową kieckę, kolorowy pasek,kolorowe buty, rozpuszczone włosy, czy welon na twarz to już jest "wydziwianie" i hejt. ![]() o ile jeszcze tu na wizażu jest względna tolerancja,o tyle w realu na wiadomość,że chce różową kieckę spotykałam się głównie z przerażeniem i pytaniem,czy chce wyglądać jak barbie. ![]() A co do samego ślubu. Ostatnie pół roku niewiele ogarniałam,ale teraz wraca mi zapał. I szczerze mówiąc- dla mnie to świetna rozrywka. Nie dlatego,że chce wyjśc "idealnie" ,być bridezillą i dopracować każdy detal. Dlatego,że dla mnie to sama radość przygotowywać ten dzien,nawet jeśli to tylko jeden dzień. Niezależnie od tych innych dni,które będą po, chcę ten dzien zapamiętać jako bajkę. I to naszą bajkę,dlatego zależy mi nie,żeby było idealnie,tylko po naszemu.I dlatego sie angażuję. I też wydaje mi się,że nie ma co negować,że to TYLKO jeden dzien,bo niezależnie od tego,każda z nas jednak od ok. 1-2 lat siedzi na tym wątku i dyskutuje o tym,albo wokół tego. Czasem mam wrażenie,jakby trzeba było dokonać wyboru - albo wyrąbany ślub,albo wyrąbane życie po ślubie i jedno drugie jakoby się wykluczało. A przecież można mieć to i to,a przygotowania potraktować jak dobrą zabawę ( o ile ktoś lubi organizować przyjęcia itp)Myślę,że o przesadzie można mówić w wypadku,jak z kimś nie da się pogadać o NICZYM innym jak o ślubie. O ile nie dominuje to naszego życia i nie jest w nim jedynym celem,to nie widzę powodu tez bagatelizowania i zniechęcania do celebrowania,bo jakby nie patrzyć to jeden z ważniejszych dni w życiu.
Cause he gets up in the morning, And he goes to work at nine, And he comes back home at five-thirty, Gets the same train every time. ’Cause his world is built ’round punctuality, It never fails. Edytowane przez lolusl Czas edycji: 2015-07-16 o 15:28 |
|
|
|
|
#3778 |
|
Zakorzenienie
|
Zgadzam się z lolus
Dla każdej to powinien byś dzień spełnienia marzeń Na spokojnie, bez stresu co inni powiedzą. Chcesz różową to bierz! Ty będziesz w tym chodzić nie inni przecież Ludzie pogadają tydzień i znajdą sobie nowy temat a ty będziesz miała wspomnienia do końca życia ![]() ---------- Dopisano o 15:33 ---------- Poprzedni post napisano o 15:32 ---------- Zresztą od tego mamy wątek żeby tu się wygadać na temat ślubu i nie zadręczać otoczenia
|
|
|
|
#3779 |
|
Wife!
|
To jak gdzieś Ci sięrzuci w oczy to koniecznie zapisz
ja też będę szukać hihiWłasnie oglądam zdjęcia z wesel na których miałam okazję być i patrzę na stoły i na Panny Młode Każda wyglądała cudnie, ale schemat ten sam... Więc ja się wyłamię i będą mieli ludzie temat do gadania
|
#3780 | |
|
Japońska rzepa
|
Cytat:
Tak samo jak się śmieją ze mnie,że co rusz zmieniam zdanie. A ja wychodzę z założenia,że mogę zmienić nawet dzień przed ślubem,byleby być zadowoloną w tym danym momencie. Otóż to Ja np. poza wątkiem rzadko kiedy gadam z kimś o przygotowaniach.Czasem z rodzicami jak ustalamy, z tż jak coś wybieramy i rzaaadko z przyjaciółką. Wiec to jest taki "ślubny pokój",potem z niego wychodzę i już nawet o tym nie myślę.
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:25.

polać jej

bo jakbym miała ślub w ogrodzie to bym pojechała po całości! Ale w tej sytuacji to chyba jestem zmuszona trochę spuścić z tonu

itd.
Ludzie pogadają tydzień i znajdą sobie nowy temat a ty będziesz miała wspomnienia do końca życia