|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4531 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !
też jeden kupie
|
#4532 | ||||
|
Zadomowienie
|
Tak ale zawsze jest w zestawie startowym
Cytat:
Ale moge sie teraz malowac po wsze czasy i swiety spokoj z poprawkami i czekaniem az wyschnie ![]() http://lakieryhybrydowe.pl Tylko trzeba pamietac, ze w ciazy nie mozna zdejomwac lakieru acetonem! Trzeba go spilowac, troche dluzej to trwa ale te pare miesiecy mozna przezyc ![]() A po co chcesz do tego przedłużać pazury? Właśnie hybryda to po prostu sam lakier do nakładania na normalna płytke, z ta roznica ze jest pancerny, nic nie trzeba przedluzac bo Twoje pazury pod takim pancerzem rosna same i przy kolejnym malowaniu masz juz swoje dlugie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Choć i tak kochalam Sailor Moon Poza tym ile tych popularnych bajek jest przerazajacych, u mnie w domu byly "Basnie Andersena" i do dzis pamietam jak wylam przy czytaniu "Dziewczynki z zapalkami" ![]() Btw, w grudniu przed swietami jedziemy do Berlina! Na jeden nocleg, dzidziola zabieramy ze sobą. Super bo niby w Berlinie jest bardzo fajna swiateczna atmosfera Z Gdańska mamy tez fajne ekspresy bezpośrednie, 5h i na miejscu ![]() Koleżanka mi bardzo polecała aby zacząć podróżowac z takim malenkim dzieckiem, bo przez pierwsze pol roku to tylko mleczko potrzebne a kran mam przy sobie Gorzej jak sie juz te zupki obiadki zaczynaja no i starszy dziec coraz marudniejszy Teraz to pieluszki ciuszki i pare ☠☠☠☠☠☠☠ek trzeba zabrac. No i wozek a do pociagu to spoko Jutro chcemy isc ogladac oferte Adamexa w Smyku w ktorym widzialam Alu Len Nie moge sie doczekac tego wozka, jak ogladalam zdjecia hotelu to juz mialam wizje, jak wjezdzam nim na recepcje Tymczasem znikam robić pazurki u łapek, najwyższy czas bo już odrosty spore
|
|
#4533 |
|
Wtajemniczenie
|
Nosi mnie. Nie wiem co ze sobą zrobić
![]() Kusi mnie generalne wysprzątanie szafek np. począwszy od kuchni, ale to mnóstwo roboty i zastanawiam się czy się za to brać i czy podołam, a jeśli w połowie odpuszczę to mnie szlag trafi. Ciążowe niezdecydowanie i dylematy kontra syndrom wicia gniazda
|
#4534 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a przecież jest innych do kupienia rzeczy wiec warto wydać te pieniądze na coś innego
|
|
|
#4535 | ||
|
Zadomowienie
|
Ja tez
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#4536 | ||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
No ale zobaczymy po porodzie, wiadomo że życie zweryfikuje. Na pewno nie będę robić u kosmetyczki, bo u mnie żadna nie ściąga hybryd bez piłowania płytki, a piłowanie płytki niech sobie wsadzą wiadomo gdzie. No i na pewno nie zrobię przed porodem, bo poród może być w zasadzie w każdej chwili, a ściągania hybrydy w po odejściu wód sobie nie wyobrażam ![]() Cytat:
I te wszystkie złe macochy, wiedźmy A braci Grimm omijam do dziś
|
|
|
#4537 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ---------- Czy wie któraś jak mogę inaczej podać dziecku zawiesine antybiotyk? No nie ma bata, nie spije ze strzykawki ani łyżeczki; ( można z czymś zmieszać? Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4538 | |
|
Zadomowienie
|
U mnie też dziś 30 tydzień
. Jeszcze z miesiąc i zacznę totalnie świrować. Cytat:
Co do Hello Kitty, ja nie wierzę w takie rzeczy. Kościół też wmawia, że Harry Potter jest szatanem i uczy szatańskich rzeczy. I to znaczy, że mam nie czytać/oglądać tego, mimo, że wychowałam się na Potterze i bardzo lubię zarówno książki, jak i filmy? Eh, jak dla mnie kościół tylko pranie mózgu robi.
|
|
#4539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4540 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4541 |
|
wkręcona :)
|
Matko dziewczyny!!! Jesteście nie do ogarnięcia... wszytsko przeczytałam ale guzik pamiętam
|
#4542 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4543 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4544 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też nadrabiałam z 2-3 dni dlatego nie komwntowałam. Szaleją dziewuszki
|
|
|
#4545 |
|
Zakorzenienie
|
ale zamulam dziś, cały czas bym spała... co za dzień...
|
|
|
|
#4546 |
|
wkręcona :)
|
Mam to samo! czekam tylko aż mój Tż wyjedzie na siłownie i idę w kimano
![]() mala pokaż jaką pościel zamówiłas? ja się chyba przejadę do jakiegoś sklepu i zobaczę może kupię w sklepie ![]() Dziś zrobiłam zakupy w tej polecanej aptece zobaczymy kiedy przyjdą![]() AgatkaSz pięknie wyglądasz!!! laska z ciebie!!
|
#4547 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#4548 |
|
Rozeznanie
|
Poradźcie mi proszę. Właśnie dostałam wyniki z morfologii i wyszło ze mam podwyższone leukocyty a zaniżone erytrocyty. Co to oznacza?
|
#4549 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Hej lansencje ale produkujecie dzisiaj
![]() Mnie dziecię w nocy i rano skopało porządnie aż miło po wczorajszych naszych dyskusjach o słabych kopniaczkach, teraz też daje czadu moje Słońce![]() Kurde kolejny jakiś bezproduktywny dzień, a w łóżku dumałam, że zrobię to i tamto i kicha :/ Jutro wstaję o 6 i się biorę chyba do roboty bo to wylegiwanie się w wyrze nie wychodzi mi na dobre choć wiem, że to ostatnie chwile słodkiego spanka i warto korzystać.Cytat:
Idę w środę na rzęsy hihih jestem mega ciekawa efektu. Cytat:
Cytat:
) więc... ![]() Ogólnie np. dla mnie rzeczywiście, wpływ jaki ma to na dziecko przekonuje, np. to że zaczyna się od misiaczków, bluzeczek a kończy na prezerwatywach, wibratorach itp. z tym badziewiem i takie dziecko od najmłodszych lat jak się przyzwyczaja do tego wizerunku to wchodzi w trybik firmy, która na tym zarabia, a potem przekonuje, że przecież to ten sam słodki kotek więc czemu nie skorzystać. Nie dajmy manipulować naszymi dziećmi. Przypomnijcie sobie słodką Hannę Montanę i jaki przykład daje teraz ta psychiczna dziewczyna, która lata goła i się onanizuje na koncertach Tyle z moich przemyśleń ![]() Nie wspomnę o tym, że moja kumpela tak jak Amelie wywaliła wszystko z tym kotem i dzieci jak nowe, grzeczne, uśmiechnięte itp. ale wiadomo, nie każdy musi w to wierzyć. Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Kurde ale dajesz kopa do działania Od razu mam stresa, bo ja tydzień wcześniej tylko :/
|
|
|
#4550 |
|
Zadomowienie
|
Eh, pokłóciłam się z tżtem. Stwierdził, że powinniśmy wszystko kupić na przełomie września/października, bo on nie chce mieć zagraconego domu :/. Tłumaczę mu, że tak czy siak będzie zagracony, ale do niego to nie dociera. Wkurzyłam się i mu powiedziałam, że sam sobie będzie wyprawkę kompletował, sam sobie listę zrobi i będzie szukał, bo ja nie mam zamiaru latać, jak głupia za wyprawką we wrześniu.
|
#4551 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4552 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4553 |
|
Wtajemniczenie
|
Blindness pozostaje chyba uzbroić się w cierpliwość (o ile hormony pozwolą
) i tłumaczyć Tżtowi tak długo aż zrozumie Twoje racje.Ja często stosuję też wersję wykłócania się, ale to kwestia mojego braku cierpliwości i nie polecam
|
#4554 | |
|
Zakorzenienie
|
witaj w klubie.. właśnie się obudziłam
Cytat:
ja lubię mieć wszystko załatwione i wtedy jestem spokojna. nie lubie tego przejściowego momentu strasznie blindness- zagracone mieszkanie? dobrze że nie wiecie co jest u mnie u mnie w sypialni na podłodze leży 11 siatek z rzeczami dla dziecka - czekają aż łaskawie siostra tż się wyprowadzi , do przedwczoraj leżały jeszcze moje torby i siatki z ubraniami i kosmetykami ale na szczęście teściowa wzięła już w końcu wszystkie swoje rzeczy z sypialni. w piwnicy są jeszcze worki z zimowymi ubraniami moimi i tż i 2 wielkie kartony z pościelą, 6 paczkami pieluch , fotelikiem itp dla dziecka. plus wózek na szafie i łóżeczko w pokoju nieposkładane. już bym chciała wszystko wyciągnąć z tych siatek i poukładać w pokoju młodego ..
|
|
|
|
|
#4555 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wedlug mnie do 1 wrzesnia wypada juz byc gotowym. Pozniej mozna jakies drobnostki dokupic tylko
|
|
#4556 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4557 | ||
|
Zakorzenienie
|
Fajnie macie, rzęsy, hybrydy, fryzjery... a ja biedna sobie sama grzywkę obcinam, paznokcie mam naturalne i krótko obcięte, a rzęsy maluję jak do gina jadę
no taki lajf, radość mam jeśli mi się uda CAŁE PÓŁ GODZINY w wannie poleżeć po północy, o ile JESZCZE jest woda ciepła - w sensie nikt mi jej do cna nie zużył nba wieczorne toalety ![]() Cytat:
Cytat:
szczególnie teraz gdy go nie ma - tylko mu mailem foty wysyłam, a on - kochany! - że piękne i czy bym tylko mogła zostawić mu na koncie jakieś grosze na naprawę samochodu
|
|
#4558 | ||||||
|
po drugiej stronie szafy
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
U mnie jest odwrotnie, luby już ciśnie żeby wszystko było kupione aczkolwiek niekoniecznie rozstawione, łóżeczko pewnie za miesiąc skręcimy ![]() Tylko ilości ciuchów nie jest w stanie ogarnąć, ale to się okaże w praniu - dosłownie i w przenośni ![]() Cytat:
Na obecnej fali krytyki odnośnie tego tematu, to bym omijała szerokim łukiem kościoły, chyba że ma się "sprawdzonego" księdza. ---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ---------- Aaaaa Daisy, zamówiłam fotelik, więc możesz być spokojna
|
|
|
#4559 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=elvegirl;52104871]
A niech sobie gada, a Ty rób swoje. U mnie jest odwrotnie, luby już ciśnie żeby wszystko było kupione aczkolwiek niekoniecznie rozstawione, łóżeczko pewnie za miesiąc skręcimy ![]() Tylko ilości ciuchów nie jest w stanie ogarnąć, ale to się okaże w praniu - dosłownie i w przenośni [\QUOTE]Pewnie bym robiła po swojemu gdyby nie to, ze nie mam zamiaru całej wyprawki ze swoich pieniędzy kupować. On jest ojcem i tez powinien jakaś cześć w to włożyć. Kupił wozek, co prawda, ale na wózku wyprawka sie nie kończy. A mam wrażenie, ze wg niego tak jest. Mamy wozek, fotelik i zostały same pierdołki do kupienia :/. A na te pierdołki wydamy z 1-2tys zł :/. Ale jemu nie wytłumaczysz, bo przeciez 'wszystko mozna na bieżąco kupować'. Ze tak powiem, w D... był, g... widział, a sie zachowuje jakby juz 5 wyprawek kompletował :/. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#4560 |
|
po drugiej stronie szafy
|
No i jasne, mówisz wprost, że proszę bardzo, tu jest lista, ale artykuły z niej kupicie już/w ciągu najbliższego tygodnia/dwóch tygodni/miesiąca. Informujesz, że też chcesz uczestniczyć w robieniu zakupów dla potomka, bo to jest dla Ciebie ważne, kropka. Dodajesz, że nie zamierzasz się stresować co będzie jeśli nie wszystko będzie kupione, a Ty urodzisz 3 tygodnie przed terminem. I tyle.
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:51.

JA lampę mam ale też żele czy co tam. CO trzeba do tego. Ponoć do przedłużania to jakieś szablony są?
Ale moge sie teraz malowac po wsze czasy i swiety spokoj z poprawkami i czekaniem az wyschnie 

Poza tym ile tych popularnych bajek jest przerazajacych, u mnie w domu byly "Basnie Andersena" i do dzis pamietam jak wylam przy czytaniu "Dziewczynki z zapalkami"
Nie moge sie doczekac tego wozka, jak ogladalam zdjecia hotelu to juz mialam wizje, jak wjezdzam nim na recepcje 

. Jeszcze z miesiąc i zacznę totalnie świrować. 
05.07.2008
i jeszcze kupić materac, podkład pod prześcieradło, wanienkę, przewijak (nie wiem czy nam starczy kasy na komodę), szczotkę do butelek, kosmetyki do torby szpitalnej itp.. i spakować torbę. masakra coraz bliżej końca..
Kurde ale dajesz kopa do działania 

, do przedwczoraj leżały jeszcze moje torby i siatki z ubraniami i kosmetykami ale na szczęście teściowa wzięła już w końcu wszystkie swoje rzeczy z sypialni. w piwnicy są jeszcze worki z zimowymi ubraniami moimi i tż i 2 wielkie kartony z pościelą, 6 paczkami pieluch , fotelikiem itp dla dziecka. plus wózek na szafie i łóżeczko w pokoju nieposkładane. już bym chciała wszystko wyciągnąć z tych siatek i poukładać w pokoju młodego ..