Mamusie październikowe 2015, część 4 :) ! - Strona 152 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-16, 12:53   #4531
gosiek0388
Zadomowienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !

też jeden kupie
Stary 2015-07-16, 12:57   #4532
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kuapouszka Pokaż wiadomość
A trzeba lampę do tego? Kurcze przydało by mi się
Tak ale zawsze jest w zestawie startowym

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Poka jaki zestaw JA lampę mam ale też żele czy co tam. CO trzeba do tego. Ponoć do przedłużania to jakieś szablony są?
Przejrzałam internety w poszukiwaniu opinii i wzięłam wszystko z Cosmetics Zone, dobra jakosć w dobrej cenie, za zestaw startowy ze wszystkimi pierdołami + jeden lakier dałam 169zł, ale do tego wzięłam jeszcze odrazu 2 lakiery więc z wysylka wszystko wyszlo jakos 220zl Ale moge sie teraz malowac po wsze czasy i swiety spokoj z poprawkami i czekaniem az wyschnie
http://lakieryhybrydowe.pl
Tylko trzeba pamietac, ze w ciazy nie mozna zdejomwac lakieru acetonem! Trzeba go spilowac, troche dluzej to trwa ale te pare miesiecy mozna przezyc

A po co chcesz do tego przedłużać pazury? Właśnie hybryda to po prostu sam lakier do nakładania na normalna płytke, z ta roznica ze jest pancerny, nic nie trzeba przedluzac bo Twoje pazury pod takim pancerzem rosna same i przy kolejnym malowaniu masz juz swoje dlugie

Cytat:
Napisane przez amelia177 Pokaż wiadomość
Mnie też się już lewy znudził, najlepiej mi na plecach i fajnie bo dzidzia wtedy najmocniej kopie. A macie czasami takie uczucie jak śpicie na boku że dziecko pod nim jest i boicie się, że je przygniatacie?
Czesto tak mam

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Heh, mnie ostatnio przez to Wasze gadanie dziko kusi hybrydowy mani i pedicure, dobrze że są jeszcze we mnie resztki zdrowego rozsądku
To tylko dodam, ze hybrydowy lakier to mega wygoda i tymbardziej sie sprawdzi przy dziecku, kiedy wystarczy 30-40min poswiecic aby miec ladne zadbane pazurki na 2-3tygodnie Nie wyobrazam sobie nonstop malowac i pilowac przy dziecku i jeszcze to czekanie az wyschnie Tu wyjmuje z lampy, przecieram cleanerem i juz lakier twardy

Cytat:
Między "nie podoba mi się", a "spaliłam ciuchy z tym wizerunkiem" jest jednak różnica
A co jeśli Twoje dziecko się tą kocią mordą zachwyci?

Ja się na bajkach Hanna-Barbera wychowałam (ach, vhs-y) i nie wyrósł ze mnie dręczyciel zwierzątek, ciekawa jestem od czego to zależy.

Zresztą jak się spojrzy na standardowe baśnie, to we wszystkich jest tyle zła i przemocy, że tego się po prostu nie uniknie. Ba, powiedziałabym że lepsze takie bajki niż te bez przemocy, bo potem się dziecko z przemocą zetknie w szkole i dopiero jest zonk. Kwestia wytłumaczenia dziecku co jest w tej bajce dla niego przydatne, a co jest przerysowaniem.
Jako dziecko pamietam szal z zakladaniem satelit, Cartoon-Netwoork lecial nonstop a tam wlasnie Tom i Jerry Choć i tak kochalam Sailor Moon Poza tym ile tych popularnych bajek jest przerazajacych, u mnie w domu byly "Basnie Andersena" i do dzis pamietam jak wylam przy czytaniu "Dziewczynki z zapalkami" Jeszcze takie ryciny realistyczne tam byly... Albo basnie Braci Grimm, to dopiero hardcore

Btw, w grudniu przed swietami jedziemy do Berlina! Na jeden nocleg, dzidziola zabieramy ze sobą. Super bo niby w Berlinie jest bardzo fajna swiateczna atmosfera Z Gdańska mamy tez fajne ekspresy bezpośrednie, 5h i na miejscu Rozwazamy jeszcze czy nie jechac autem ale parkingi tam drogie no i dluzej by trwala podroz. Ustrzelilam fajny hotel ze sniadaniem w dobrej cenie i daja do pokoju lozeczko dla niemowlat bezplatnie
Koleżanka mi bardzo polecała aby zacząć podróżowac z takim malenkim dzieckiem, bo przez pierwsze pol roku to tylko mleczko potrzebne a kran mam przy sobie Gorzej jak sie juz te zupki obiadki zaczynaja no i starszy dziec coraz marudniejszy Teraz to pieluszki ciuszki i pare ☠☠☠☠☠☠☠ek trzeba zabrac. No i wozek a do pociagu to spoko Jutro chcemy isc ogladac oferte Adamexa w Smyku w ktorym widzialam Alu Len I moze zamowimy odrazu z fotelikiem jak bedzie faktycznie ta znizka co mowilyscie Nie moge sie doczekac tego wozka, jak ogladalam zdjecia hotelu to juz mialam wizje, jak wjezdzam nim na recepcje

Tymczasem znikam robić pazurki u łapek, najwyższy czas bo już odrosty spore
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 12:58   #4533
toskaKrk
Wtajemniczenie

Nosi mnie. Nie wiem co ze sobą zrobić
Kusi mnie generalne wysprzątanie szafek np. począwszy od kuchni, ale to mnóstwo roboty i zastanawiam się czy się za to brać i czy podołam, a jeśli w połowie odpuszczę to mnie szlag trafi.

Ciążowe niezdecydowanie i dylematy kontra syndrom wicia gniazda
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 12:59   #4534
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
dziewczyny które kupują rożek maleństwu ! kupujecie 1 czy 2 szt?? bo bratowa mówi mi że 2 musze mieć bo w razie wyprania jednego hmmm....rzuce na kaloryfer i zaraz wyschnie

teraźniejsze bajki niektóre są tak durne że szkoda patrzeć a niekiedy jakie teksty padają w nich a ile przemocy masakra
Jeden spokojnie wystarczy. To jest rzecz na tydzień dwa wiec szkoda kasy na oba a przecież jest innych do kupienia rzeczy wiec warto wydać te pieniądze na coś innego
Stary 2015-07-16, 13:04   #4535
Pasztetnik
Zadomowienie

Cytat:
Oj jak ja nie cierpię Smerfów
Ja tez

Cytat:
dziewczyny które kupują rożek maleństwu ! kupujecie 1 czy 2 szt?? bo bratowa mówi mi że 2 musze mieć bo w razie wyprania jednego hmmm....rzuce na kaloryfer i zaraz wyschnie

teraźniejsze bajki niektóre są tak durne że szkoda patrzeć a niekiedy jakie teksty padają w nich a ile przemocy masakra
Kupilam 2" ale oba takie, ze pozniej wykorzystam: jeden sztywniejszy piankowy bedzie robil potem za matę do zabawy, a drugi mięciutki jako kołderka

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
Jeden spokojnie wystarczy. To jest rzecz na tydzień dwa wiec szkoda kasy na oba a przecież jest innych do kupienia rzeczy wiec warto wydać te pieniądze na coś innego
A nie 1-2 miesiące
Maks 30.10.2015, 21:30

42 ->...->56,2->57,5->...70cm
Pasztetnik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 13:09   #4536
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
To tylko dodam, ze hybrydowy lakier to mega wygoda i tymbardziej sie sprawdzi przy dziecku, kiedy wystarczy 30-40min poswiecic aby miec ladne zadbane pazurki na 2-3tygodnie Nie wyobrazam sobie nonstop malowac i pilowac przy dziecku i jeszcze to czekanie az wyschnie Tu wyjmuje z lampy, przecieram cleanerem i juz lakier twardy
Ja nie narzekam na czekanie aż wyschnie, wręcz bym powiedziała, że łatwiej będzie mi wygospodarować czas na zwykły lakier, niż na hybrydę No ale zobaczymy po porodzie, wiadomo że życie zweryfikuje. Na pewno nie będę robić u kosmetyczki, bo u mnie żadna nie ściąga hybryd bez piłowania płytki, a piłowanie płytki niech sobie wsadzą wiadomo gdzie. No i na pewno nie zrobię przed porodem, bo poród może być w zasadzie w każdej chwili, a ściągania hybrydy w po odejściu wód sobie nie wyobrażam
Cytat:
Poza tym ile tych popularnych bajek jest przerazajacych, u mnie w domu byly "Basnie Andersena" i do dzis pamietam jak wylam przy czytaniu "Dziewczynki z zapalkami" Jeszcze takie ryciny realistyczne tam byly... Albo basnie Braci Grimm, to dopiero hardcore
No dokładnie I te wszystkie złe macochy, wiedźmy A braci Grimm omijam do dziś
Stary 2015-07-16, 13:16   #4537
Kuapouszka
Zadomowienie

Cytat:

Przejrzałam internety w poszukiwaniu opinii i wzięłam wszystko z Cosmetics Zone, dobra jakosć w dobrej cenie, za zestaw startowy ze wszystkimi pierdołami + jeden lakier dałam 169zł, ale do tego wzięłam jeszcze odrazu 2 lakiery więc z wysylka wszystko wyszlo jakos 220zl Ale moge sie teraz malowac po wsze czasy i swiety spokoj z poprawkami i czekaniem az wyschnie
Tylko trzeba pamietac, ze w ciazy nie mozna zdejomwac lakieru acetonem! Trzeba go spilowac, troche dluzej to trwa ale te pare miesiecy mozna przezyc

A po co chcesz do tego przedłużać pazury? Właśnie hybryda to po prostu sam lakier do nakładania na normalna płytke, z ta roznica ze jest pancerny, nic nie trzeba przedluzac bo Twoje pazury pod takim pancerzem rosna same i przy kolejnym malowaniu masz juz swoje dlugie

Czesto tak mam

Jako dziecko pamietam szal z zakladaniem satelit, Cartoon-Netwoork lecial nonstop a tam wlasnie Tom i Jerry Choć i tak kochalam Sailor Moon Poza tym ile tych popularnych bajek jest przerazajacych, u mnie w domu byly "Basnie Andersena" i do dzis pamietam jak wylam przy czytaniu "Dziewczynki z zapalkami" Jeszcze takie ryciny realistyczne tam byly... Albo basnie Braci Grimm, to dopiero hardcore

Btw, w grudniu przed swietami jedziemy do Berlina! Na jeden nocleg, dzidziola zabieramy ze sobą. Super bo niby w Berlinie jest bardzo fajna swiateczna atmosfera Z Gdańska mamy tez fajne ekspresy bezpośrednie, 5h i na miejscu Rozwazamy jeszcze czy nie jechac autem ale parkingi tam drogie no i dluzej by trwala podroz. Ustrzelilam fajny hotel ze sniadaniem w dobrej cenie i daja do pokoju lozeczko dla niemowlat bezplatnie
Koleżanka mi bardzo polecała aby zacząć podróżowac z takim malenkim dzieckiem, bo przez pierwsze pol roku to tylko mleczko potrzebne a kran mam przy sobie Gorzej jak sie juz te zupki obiadki zaczynaja no i starszy dziec coraz marudniejszy Teraz to pieluszki ciuszki i pare ☠☠☠☠☠☠☠ek trzeba zabrac. No i wozek a do pociagu to spoko Jutro chcemy isc ogladac oferte Adamexa w Smyku w ktorym widzialam Alu Len I moze zamowimy odrazu z fotelikiem jak bedzie faktycznie ta znizka co mowilyscie Nie moge sie doczekac tego wozka, jak ogladalam zdjecia hotelu to juz mialam wizje, jak wjezdzam nim na recepcje

Popieram jeżdżenie z dzieckiem tak do 7 msc -potem to już udreka a nie holiday :niestety:

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Czy wie któraś jak mogę inaczej podać dziecku zawiesine antybiotyk? No nie ma bata, nie spije ze strzykawki ani łyżeczki; ( można z czymś zmieszać?

Stary 2015-07-16, 14:09   #4538
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
30 tydzień ciąży, mogę urodzić za 2 miesiące aaaaaa
U mnie też dziś 30 tydzień . Jeszcze z miesiąc i zacznę totalnie świrować.
Cytat:

Ja kupię jeden.

Co do Hello Kitty, ja nie wierzę w takie rzeczy. Kościół też wmawia, że Harry Potter jest szatanem i uczy szatańskich rzeczy. I to znaczy, że mam nie czytać/oglądać tego, mimo, że wychowałam się na Potterze i bardzo lubię zarówno książki, jak i filmy? Eh, jak dla mnie kościół tylko pranie mózgu robi.
Stary 2015-07-16, 14:38   #4539
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Popieram jeżdżenie z dzieckiem tak do 7 msc -potem to już udreka a nie holiday :niestety:

---------- Dopisano o 11:16 ---------- Poprzedni post napisano o 11:15 ----------

Czy wie któraś jak mogę inaczej podać dziecku zawiesine antybiotyk? No nie ma bata, nie spije ze strzykawki ani łyżeczki; ( można z czymś zmieszać?

Zależy jaki antybiotyk ? Są takie które możesz zmieszać i są takie których nie można mieszać.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 15:02   #4540
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:

Czesto tak mam

Tez mam lakiery z tej firmy i sobie chwale
Stary 2015-07-16, 15:03   #4541
natalitka1988
wkręcona :)

Matko dziewczyny!!! Jesteście nie do ogarnięcia... wszytsko przeczytałam ale guzik pamiętam
Stary 2015-07-16, 15:06   #4542
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja tez

Kupilam 2" ale oba takie, ze pozniej wykorzystam: jeden sztywniejszy piankowy bedzie robil potem za matę do zabawy, a drugi mięciutki jako kołderka

A nie 1-2 miesiące
Pytałam się znajomych mam i 2 tyg. Ale każdy robi jak woli. Później ewentualnie dziecko do spiworka albo pajacyk i pod kocyk cieplejszy
Stary 2015-07-16, 15:08   #4543
Malpka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość

Ja młodemu jak miał niespełna 2 latka kupiłam koszulkę z czaszką fajna była- zdj w załączniku. Teściowa na jej widok prawie na zawał zeszła Jak wyrósł synek kazał sobie kupić nową, większą bo lubi ten motyw.
nie no ja nie mówię ze ktos ma nie kupować, czy nie chodzić po prostu ja nie lubię takich motywów dlatego mowię ze ja bym nie kupiła nie ze względu na jakieś przesądy

Cytat:

1 spokojnie wystarczy przeciez nawet jeśli dziecko przez kilka godzin poleży bez albo owinięte kocykiem bo też można nic mu nie będzie
K http://www.suwaczek.pl/cache/f2a2119f90.png
W http://www.suwaczek.pl/cache/ef8b004f6a.png
Malpka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 15:09   #4544
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
Matko dziewczyny!!! Jesteście nie do ogarnięcia... wszytsko przeczytałam ale guzik pamiętam
Hehe Ja też nadrabiałam z 2-3 dni dlatego nie komwntowałam. Szaleją dziewuszki
Stary 2015-07-16, 15:11   #4545
Amelie04
Zakorzenienie

ale zamulam dziś, cały czas bym spała... co za dzień...
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 15:17   #4546
natalitka1988
wkręcona :)

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Mam to samo! czekam tylko aż mój Tż wyjedzie na siłownie i idę w kimano

mala pokaż jaką pościel zamówiłas? ja się chyba przejadę do jakiegoś sklepu i zobaczę może kupię w sklepie

Dziś zrobiłam zakupy w tej polecanej aptece zobaczymy kiedy przyjdą

AgatkaSz pięknie wyglądasz!!! laska z ciebie!!
Stary 2015-07-16, 15:21   #4547
Kuapouszka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ninagg Pokaż wiadomość
Zależy jaki antybiotyk ? Są takie które możesz zmieszać i są takie których nie można mieszać.
Penicylina

Stary 2015-07-16, 15:21   #4548
sabonka123
Rozeznanie

Poradźcie mi proszę. Właśnie dostałam wyniki z morfologii i wyszło ze mam podwyższone leukocyty a zaniżone erytrocyty. Co to oznacza?

Dzidziuś 10.10.2015
sabonka123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 15:21   #4549
amelia177
Rozeznanie

Hej lansencje ale produkujecie dzisiaj

Mnie dziecię w nocy i rano skopało porządnie aż miło po wczorajszych naszych dyskusjach o słabych kopniaczkach, teraz też daje czadu moje Słońce chociaż....teraz jest obawa, czy nie za mocno kopie? Ehhh i myśl tu kobito

Kurde kolejny jakiś bezproduktywny dzień, a w łóżku dumałam, że zrobię to i tamto i kicha :/ Jutro wstaję o 6 i się biorę chyba do roboty bo to wylegiwanie się w wyrze nie wychodzi mi na dobre choć wiem, że to ostatnie chwile słodkiego spanka i warto korzystać.

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Ale okropna noc mialam :/ lece kupoc magnez bo w mocy z 10 razy lapaly mnie skurcze w lydkach raz to w dowch nogach na raz... az pozniej balam sie ruszyc.
Zjemy sniadanko i idziemy chyba na spaderek dawno obiadu nie robilam to szybko wroce o do roboty mam w planach lasagne
A na 17 odnowa paznokci w tym tygodniu same upiekszanie rzesy, wlosy paznokcie moge tak co tydzien :P
Oj bidulko, mnie czasem złapie, jak się przeciągnę w łóżku
Idę w środę na rzęsy hihih jestem mega ciekawa efektu.

Cytat:
Napisane przez EMI2014 Pokaż wiadomość
dziewczyny jakie zamówiłyście termometry z Gemini? nie mogę się zdecydować, a Wy już wiecie czy dobrze mierzą:P
Właśnie polećcie,czy te, które kupiłyście rzeczywiście dobrze mierzą, bo szkoda kasy na coś co będzie źle pokazywać.

Cytat:
Też chcę wiedzieć co z Hello Kitty nie tak za bajką nie przepadam, ale postać lubię

No elve już tam podała linka do jakiegoś artykułu, ja zaczęłam szukać takiego co kiedyś czytałam i ...nagle zgasł mi telewizor ) więc...
Ogólnie np. dla mnie rzeczywiście, wpływ jaki ma to na dziecko przekonuje, np. to że zaczyna się od misiaczków, bluzeczek a kończy na prezerwatywach, wibratorach itp. z tym badziewiem i takie dziecko od najmłodszych lat jak się przyzwyczaja do tego wizerunku to wchodzi w trybik firmy, która na tym zarabia, a potem przekonuje, że przecież to ten sam słodki kotek więc czemu nie skorzystać. Nie dajmy manipulować naszymi dziećmi. Przypomnijcie sobie słodką Hannę Montanę i jaki przykład daje teraz ta psychiczna dziewczyna, która lata goła i się onanizuje na koncertach Tyle z moich przemyśleń
Nie wspomnę o tym, że moja kumpela tak jak Amelie wywaliła wszystko z tym kotem i dzieci jak nowe, grzeczne, uśmiechnięte itp. ale wiadomo, nie każdy musi w to wierzyć.

Cytat:
Witam sie z rana -padlam wczoraj wcześnie -byliśmy z lila u lekarza i oczywiście zapalenie gardła i antybiotyk :/ Z tym ze ona nie chce go brać -wczoraj 1 dawkę lyknela bo nie wiedziała że nie dobry ale dziś rano miałam 30 min szarpania się żeby coś tam polknela potem usnelysmy obie po jej histerii i tak oto wstałam właśnie, jest prawie 10 milion rzeczy do zrobienia ehhh mam nadzieje ze wy macie lepszy dzień. ..

Bidulkooooo

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Słodko moja Lila głaszcze mnie po brzuszku i mówi - dzidzi? a potem po swoim się głaszcze i oznajmia - TUTUF co oznacza, że ona też ma w brzuszku swoją wielką miłość............... pociąg
Cytat:
witam sie z rana z corcia na kolanach piore dzis wszystkie ciuszki dla małego. Alicja namiętnie chce skladac ze mną i przy okazji przymierza
Ale słodziaki dzieciaki

Cytat:
Napisane przez malinowa4 Pokaż wiadomość
helloł. nie mam siły dużo pisać. okropnie się czuję i noc była ciężka dla mnie. prócz bolącego kręgosłupa doszło mi jakieś zatrucie bo całą noc było mi niedobrze i mnie żołądek bolał i w sumie nadal jeszcze to odczuwam więc leżę
jeszcze tż mnie rano tak wkurzył, że się popłakałam .
powiem tylko, że dziś 30 tydzień i mam coraz większego stracha jeszcze tyle rzeczy do ogarnięcia że masakra. muszę zmaltretować męża żeby pomalował to łóżeczko co dostaliśmy pod kolor mebli. jak jego siostra się w końcu wyprowadzi to trzeba pomalować ściany. ale przynajmniej będę miała miejsce żeby powyciągać z piwnicy kartony i rzeczy małego poukładać. no i muszę poprać i poprasować... a czasu i siły coraz mniej i jeszcze kupić materac, podkład pod prześcieradło, wanienkę, przewijak (nie wiem czy nam starczy kasy na komodę), szczotkę do butelek, kosmetyki do torby szpitalnej itp.. i spakować torbę. masakra coraz bliżej końca..
Biedaczko, zdrówka życzę Kurde ale dajesz kopa do działania Od razu mam stresa, bo ja tydzień wcześniej tylko :/

Aniołek 11.03.2015
amelia177 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 15:27   #4550
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Eh, pokłóciłam się z tżtem. Stwierdził, że powinniśmy wszystko kupić na przełomie września/października, bo on nie chce mieć zagraconego domu :/. Tłumaczę mu, że tak czy siak będzie zagracony, ale do niego to nie dociera. Wkurzyłam się i mu powiedziałam, że sam sobie będzie wyprawkę kompletował, sam sobie listę zrobi i będzie szukał, bo ja nie mam zamiaru latać, jak głupia za wyprawką we wrześniu.
Stary 2015-07-16, 15:31   #4551
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez sabonka123 Pokaż wiadomość
Poradźcie mi proszę. Właśnie dostałam wyniki z morfologii i wyszło ze mam podwyższone leukocyty a zaniżone erytrocyty. Co to oznacza?
W pewnym zakresie jedno i drugie jest normą w ciąży z tego co wiem, tzn często się zdarza

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
Eh, pokłóciłam się z tżtem. Stwierdził, że powinniśmy wszystko kupić na przełomie września/października, bo on nie chce mieć zagraconego domu :/. Tłumaczę mu, że tak czy siak będzie zagracony, ale do niego to nie dociera. Wkurzyłam się i mu powiedziałam, że sam sobie będzie wyprawkę kompletował, sam sobie listę zrobi i będzie szukał, bo ja nie mam zamiaru latać, jak głupia za wyprawką we wrześniu.
Ehh też mi się to zagracenie nie podoba, ale ja mojemu już powiedziałam, że musimy w najbliższych dniach ogarnąć mieszkanie tzn. takie solidne generalne porządki zrobić, a jak skończymy to wtedy zrobię wszelkie zakupy, bo jeśli odpukać wyniki mi się pogorszą i wyląduję w szpitalu to on i tak będzie miał dość roboty z ogarnięciem na bieżąco siebie i małego.
Stary 2015-07-16, 15:36   #4552
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Cytat:
W pewnym zakresie jedno i drugie jest normą w ciąży z tego co wiem, tzn często się zdarza

Ehh też mi się to zagracenie nie podoba, ale ja mojemu już powiedziałam, że musimy w najbliższych dniach ogarnąć mieszkanie tzn. takie solidne generalne porządki zrobić, a jak skończymy to wtedy zrobię wszelkie zakupy, bo jeśli odpukać wyniki mi się pogorszą i wyląduję w szpitalu to on i tak będzie miał dość roboty z ogarnięciem na bieżąco siebie i małego.
Tak, ale jeszcze niedawno z nim rozmawiałam i sam przyznał mi rację, że do końca sierpnia musimy mieć wszystko przygotowane . A teraz wyskakuje, że on sam zakupy zrobi we wrześniu, a ja mu tylko listę zrobię. Ja też chce mieć jakąś przyjemność z kompletowania wyprawki. Szczególnie, że to nasze pierwsze i bardzo prawdopodobne, że ostatnie dziecko :/.
Stary 2015-07-16, 15:39   #4553
toskaKrk
Wtajemniczenie

Blindness pozostaje chyba uzbroić się w cierpliwość (o ile hormony pozwolą ) i tłumaczyć Tżtowi tak długo aż zrozumie Twoje racje.
Ja często stosuję też wersję wykłócania się, ale to kwestia mojego braku cierpliwości i nie polecam
Stary 2015-07-16, 15:47   #4554
malinowa4
Zakorzenienie

Cytat:
witaj w klubie.. właśnie się obudziłam

Cytat:
Biedaczko, zdrówka życzę Kurde ale dajesz kopa do działania Od razu mam stresa, bo ja tydzień wcześniej tylko :/
dzięki kochana ja lubię mieć wszystko załatwione i wtedy jestem spokojna. nie lubie tego przejściowego momentu strasznie

blindness- zagracone mieszkanie? dobrze że nie wiecie co jest u mnie u mnie w sypialni na podłodze leży 11 siatek z rzeczami dla dziecka - czekają aż łaskawie siostra tż się wyprowadzi , do przedwczoraj leżały jeszcze moje torby i siatki z ubraniami i kosmetykami ale na szczęście teściowa wzięła już w końcu wszystkie swoje rzeczy z sypialni. w piwnicy są jeszcze worki z zimowymi ubraniami moimi i tż i 2 wielkie kartony z pościelą, 6 paczkami pieluch , fotelikiem itp dla dziecka. plus wózek na szafie i łóżeczko w pokoju nieposkładane. już bym chciała wszystko wyciągnąć z tych siatek i poukładać w pokoju młodego ..
malinowa4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 16:01   #4555
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja bym kupila i tak , pozniej bedziesz latac z wielkim brzuchem we wrzesniu nadal goraco.
Wedlug mnie do 1 wrzesnia wypada juz byc gotowym. Pozniej mozna jakies drobnostki dokupic tylko
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 16:27   #4556
EMI2014
Rozeznanie

Cytat:
U mnie też dziś 30 tydzień . Jeszcze z miesiąc i zacznę totalnie świrować.

Ja kupię jeden.

Co do Hello Kitty, ja nie wierzę w takie rzeczy. Kościół też wmawia, że Harry Potter jest szatanem i uczy szatańskich rzeczy. I to znaczy, że mam nie czytać/oglądać tego, mimo, że wychowałam się na Potterze i bardzo lubię zarówno książki, jak i filmy? Eh, jak dla mnie kościół tylko pranie mózgu robi.
U mnie w zeszła niedziele padło takie kazanie o ivf, że wyszłam z Kościoła. Tak obrzydliwe, że szok! Jakby się ludzie dowiedzieli, to chyba oczy by mi wydlubali! Przykre... zamiast wspierać to ponizaja, płakać mi się chciało
EMI2014 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 16:33   #4557
Oliath
Zakorzenienie

Fajnie macie, rzęsy, hybrydy, fryzjery... a ja biedna sobie sama grzywkę obcinam, paznokcie mam naturalne i krótko obcięte, a rzęsy maluję jak do gina jadę no taki lajf, radość mam jeśli mi się uda CAŁE PÓŁ GODZINY w wannie poleżeć po północy, o ile JESZCZE jest woda ciepła - w sensie nikt mi jej do cna nie zużył nba wieczorne toalety

Cytat:
Tak, ale jeszcze niedawno z nim rozmawiałam i sam przyznał mi rację, że do końca sierpnia musimy mieć wszystko przygotowane . A teraz wyskakuje, że on sam zakupy zrobi we wrześniu, a ja mu tylko listę zrobię. Ja też chce mieć jakąś przyjemność z kompletowania wyprawki. Szczególnie, że to nasze pierwsze i bardzo prawdopodobne, że ostatnie dziecko :/.
Cytat:
Blindness pozostaje chyba uzbroić się w cierpliwość (o ile hormony pozwolą ) i tłumaczyć Tżtowi tak długo aż zrozumie Twoje racje.
Ja często stosuję też wersję wykłócania się, ale to kwestia mojego braku cierpliwości i nie polecam
Haha, a mój się nie wtrąca nic a nic szczególnie teraz gdy go nie ma - tylko mu mailem foty wysyłam, a on - kochany! - że piękne i czy bym tylko mogła zostawić mu na koncie jakieś grosze na naprawę samochodu ...
Kubulek
Oliath jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 16:47   #4558
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez sabonka123 Pokaż wiadomość
Jeśli to nie są duże odstępstwa od normy, to nie ma się czym przejmować, lekkie odchyły są w ciąży normalne, w końcu mamy ciało obce w sobie

Cytat:
Ogólnie np. dla mnie rzeczywiście, wpływ jaki ma to na dziecko przekonuje, np. to że zaczyna się od misiaczków, bluzeczek a kończy na prezerwatywach, wibratorach itp. z tym badziewiem i takie dziecko od najmłodszych lat jak się przyzwyczaja do tego wizerunku to wchodzi w trybik firmy, która na tym zarabia, a potem przekonuje, że przecież to ten sam słodki kotek więc czemu nie skorzystać. Nie dajmy manipulować naszymi dziećmi.
Tak jest ze wszystkim co jest akurat na topie, za moich czasów był szał na lalki Barbie i resoraki matchbox. I każdy chciał znaleźć przepis na sok z gumijagód

Cytat:
Przypomnijcie sobie słodką Hannę Montanę i jaki przykład daje teraz ta psychiczna dziewczyna, która lata goła i się onanizuje na koncertach
No to akurat jest kiepski przykład, bo podałaś żywą osobę, a nie animowanego stworka. To że szołbiz zrobił dziecku krzywdę to zupełnie inna kwestia.

Cytat:
Eh, pokłóciłam się z tżtem. Stwierdził, że powinniśmy wszystko kupić na przełomie września/października, bo on nie chce mieć zagraconego domu :/.
A niech sobie gada, a Ty rób swoje.

U mnie jest odwrotnie, luby już ciśnie żeby wszystko było kupione aczkolwiek niekoniecznie rozstawione, łóżeczko pewnie za miesiąc skręcimy

Tylko ilości ciuchów nie jest w stanie ogarnąć, ale to się okaże w praniu - dosłownie i w przenośni

Cytat:
Napisane przez EMI2014 Pokaż wiadomość
U mnie w zeszła niedziele padło takie kazanie o ivf, że wyszłam z Kościoła. Tak obrzydliwe, że szok! Jakby się ludzie dowiedzieli, to chyba oczy by mi wydlubali! Przykre... zamiast wspierać to ponizaja, płakać mi się chciało

Na obecnej fali krytyki odnośnie tego tematu, to bym omijała szerokim łukiem kościoły, chyba że ma się "sprawdzonego" księdza.

---------- Dopisano o 16:46 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
Fajnie macie, rzęsy, hybrydy, fryzjery... a ja biedna sobie sama grzywkę obcinam, paznokcie mam naturalne i krótko obcięte, a rzęsy maluję jak do gina jadę
Ja się ostatnio do gina umalowałam, luby patrzył podejrzliwie

---------- Dopisano o 16:47 ---------- Poprzedni post napisano o 16:46 ----------

Aaaaa Daisy, zamówiłam fotelik, więc możesz być spokojna
Stary 2015-07-16, 16:53   #4559
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

[QUOTE=elvegirl;52104871]
A niech sobie gada, a Ty rób swoje.

U mnie jest odwrotnie, luby już ciśnie żeby wszystko było kupione aczkolwiek niekoniecznie rozstawione, łóżeczko pewnie za miesiąc skręcimy

Tylko ilości ciuchów nie jest w stanie ogarnąć, ale to się okaże w praniu - dosłownie i w przenośni [\QUOTE]

Pewnie bym robiła po swojemu gdyby nie to, ze nie mam zamiaru całej wyprawki ze swoich pieniędzy kupować. On jest ojcem i tez powinien jakaś cześć w to włożyć. Kupił wozek, co prawda, ale na wózku wyprawka sie nie kończy. A mam wrażenie, ze wg niego tak jest. Mamy wozek, fotelik i zostały same pierdołki do kupienia :/. A na te pierdołki wydamy z 1-2tys zł :/. Ale jemu nie wytłumaczysz, bo przeciez 'wszystko mozna na bieżąco kupować'. Ze tak powiem, w D... był, g... widział, a sie zachowuje jakby juz 5 wyprawek kompletował :/.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2015-07-16, 17:05   #4560
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Pewnie bym robiła po swojemu gdyby nie to, ze nie mam zamiaru całej wyprawki ze swoich pieniędzy kupować. On jest ojcem i tez powinien jakaś cześć w to włożyć.
No i jasne, mówisz wprost, że proszę bardzo, tu jest lista, ale artykuły z niej kupicie już/w ciągu najbliższego tygodnia/dwóch tygodni/miesiąca. Informujesz, że też chcesz uczestniczyć w robieniu zakupów dla potomka, bo to jest dla Ciebie ważne, kropka. Dodajesz, że nie zamierzasz się stresować co będzie jeśli nie wszystko będzie kupione, a Ty urodzisz 3 tygodnie przed terminem. I tyle.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości