|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#601 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: soczewki kontaktowe
Chcę kupić soczewki na all, z tym, że mam różne wady(tzn każde oko ma inną) i jeśli chcę kupić jedną parę, to można je jakoś zamieniać, czy muszę kupić dwie pary
![]() ![]()
#602 |
Przyczajenie
|
a ja mam takie pytanie
bo orientowalam i okazalo sie ze z szoczewek sa 3 rodzaje sferyczne, toryczne i progresywne, najlepsze jest to ze mialam juz przez miesiac soczewki ale okulistka mi dala etc a tearz chce sama sobie na necie kupic i nie wiem ktore ![]() wydedukowalam ze chyba dla mnie sa te sferyczne- mam minusy ale nie wiem czy astygmatyzm;p i znalazlam 3 rodzaje miesiecznych: -Soflens 66 ( 6 szt. )- Bausch&Lomb - Soflens Comfort/Soflens 59 - ,,- - Surevue- Johnson&Johnson czy ktos moze mi powiedziec jakie one sa czy dobre czy zle, a ktore najlepsze, ja obstawiam te z johnsona ale czekam na wasze opinie ![]() z gory dzieki ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#603 |
Raczkowanie
|
a co sadzicie o AIR OPTIX ? bo od kilku lat nosze okulary a teraz jest na te soczewki promocja i nie wiem czy sobie nie zafundowac
![]() ![]() i ile taki plyn w ogole kosztuje i na ile starcza? pozdrowionka |
![]() ![]() |
![]() |
#604 |
... choć nie Westwood
|
Hm, a słyszałyście o takich "przyssawkach" (o ile można to tak nazwac
![]() ![]()
![]() |
#605 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#606 |
Wtajemniczenie
|
Soczewki posiadam od 3 dni, ciężko jest mi nauczyć się je 'obsługiwać', ale chyba jestem na dobrej drodze
![]() ![]() A o przyssawkach nic nie słyszałam ![]()
#607 |
Zakorzenienie
|
przyssawka to taki wynalazek. Nie znam osoby która by tego używała. Można ją kupić, ale po co jak można rękai sobie poradzić. A wygląda tak http://www.contempo.pl/pl_,soczewki,4,60,658.php /to to w środku różowe/
|
![]() ![]() |
![]() |
#608 |
... choć nie Westwood
|
Właśnie chodzi o to, że nie zawsze mogę sobie poradzic ze zdjęciem. Zazwyczaj lekko sobie pomagam paznokciem kciuka prawej ręki, ale jeśli ten paznokiec się np. złamie, to już mam kłopot
![]() Pierwszy raz słyszałam o nich kiedy dopasowywano mi soczewki. Od poczatku miałam problem ze ściąganiem, dlatego okulistka zaproponowała mi przyssawki. Nauczyłam sie jednak, wiec przyssawki nie były mi potem potrzebne. Ale tak od czasu do czasu pojawia sie mysl czy by sobie ich nie zakupic ![]()
![]() |
#609 | |
Zakorzenienie
|
dziewczyny mam pytanie
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#610 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#611 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#612 |
Raczkowanie
|
a jaki płyn polecacie? bo jak dzis dzwonilam do okulisty to mi powiedzial 44 zl za plyn, ale wlasnie nie wiem jakiej firmy i jaka to pojemnosc, a z kolei zastanawiam sie czy nie kupic sobie np. na allegro. te roznice cenowe sa duze?
|
![]() ![]() |
![]() |
#613 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#614 |
Raczkowanie
|
wiem, ale dzwonilam dzis i jest tak:
placisz 55 zl (albo nawet 50 zl bo ta babka powiedziala mi 50) i dostajesz: * 2 wizyty kontrolne - 1 po tygodniu a druga po miesiacu * jedne soczewki na miesiac albo tygodniowe * plyn - ale nie wiem jakiej firmy i jaka pojemnosc a po tym miesiacu jak chcesz kupic nastepne soczewki to placisz 139zl za 3 pary soczewek - na 3 miesiace |
![]() ![]() |
![]() |
#615 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Z tym, że ja ich nie uzywam, więc się nie wypowiem. Ale na Próchnika to tylko do lekarza chodzę, szkła i płyny kupuję gdzie indziej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#616 |
Przyczajenie
|
Od roku nosze soczewki Focusa miesięczne... 6 par kosztuje około 450 zł plus siódma para gratis i płyn w prezencie. Nie miałam jeszcze żadnych problemów z tymi soczewkami tak, ze polecam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#617 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#618 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z czego po Solo soczewki byly dla mnie jakies takie sliskie no i drogi jest ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#619 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A płyny kupuję u Fielmanna, bo najtańsze w realu. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#620 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
a na ile taki plyn starcza? ten 120 ml i 355 ml? i jak sie go w ogole uzywa? bo w tym tyg. chce isc po soczewki a zanim mi plyn z allegro przyjdzie to moze troche potrwac :/ Iwonalodz, po ile one sa w fielmannie? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#621 |
Przyczajenie
|
cześć. mam pytanko, mam zielone oczy i chciałam sobie kupić soczewki FRESHLOOK ColorBlends - turquoise lub FOCUSSOFTCOLORS - royalblue nie wiecie może jaki bedzie efekt?
#622 |
Raczkowanie
|
podobno przy kolorowych soczewkach oczy bardziej sie mecza-tak tylko mowie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#623 | |||||
BAN stały
|
Cytat:
![]() mi ujarzmienie soczewek zajęło z jakiś tydzień, ale ja jestem manualnie upośledzona, więc innym może szybciej idzie ![]() ![]() Cytat:
![]() ale jak wiadomo, co konsument to preferencje, więc najlepiej samemu przetestować ) Cytat:
![]() Cytat:
![]() różnice w cenie są znaczne - ja za Opti Free w sklepie internetowym zapłaciłam 30zł za 355ml, a w salonie 24zł za 120ml chyba gołym okiem widać co się opłaca ![]() Cytat:
![]() jako posiadaczka szerokich źrenic (potwierdzone przez neurologa ![]() ![]() ![]() |
|||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#624 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja używam mniejszego, starcza mi na ok.2 m-ce, cięzko powiedzięc tak dokładnie. W Visson Express czy jakos tak kosztuje mały 24zł, a w Fielmannie ten mały 16zł. I w każdym niezależnie od wielkości są w opakowaniu nowe pudełeczka na szkła. Ja polecam, ale wiadomo to sprawa indywidualna. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#625 |
Przyczajenie
|
Dot.: pytanie do osób noszących soczewki kontaktowe
a ja poszłam do gabinetu okulistycznego, który znajduje się przy optyku. Za wizytę zapłaciłam 55 zł, ale mieli właśnie taką promocję że dostałam od razu miesięczne soczewki próbne i mały płyn gratis
![]() ![]() Na początku też nie umiałam zakładać soczewek. Do dzisiaj jak je zakładam to nie chcą same przylgnąć do oka tylko sie tak marszczą. Ale znalazlam na to sposób. Zamiast zamknąć normalnie oko podnoszę palcami powieke i "kładę" ją na soczewce. Już zamknięte oko lekko masuję zeby soczewka się rozpłaszczyła. I działa! potem przez caly dzień mam spokój nic mnie nie uwiera, nic się nie przesuwa. Jestem krótkowidzem, -3.0; od 5 lat nosze okulary, od 0,5 miesiąca soczewki i muszę przyznać że soczewki są o niebo lepsze od okularów. Wszystkim okularnikom gorąco polecam, aczkolwiek dostrzegłam kilka istotnych wad soczewek : 1. koszt (ok.40zł miesięcznie) 2. nie powinno sie w nich spać, a ja lubie spać w dzień, czasem nawet kilka razy. Za każdym razem powinnam zdejmować soczewki co jest troche denerwujące 3. jak mi wpadnie cos do oka, np. rzęsa to tez klopot bo nie moge tak po prostu trzec albo dotykac oka ( musze miec zawsze przy sobie lusterko i krople nawilżające albo płyn) 4. czasem mam wrażenie suchego oka to już wszystkie moje uwagi, moje czyli początkującego użytkownika soczewek ![]() Mam nadzieję że będą pomocne w podjęciu decyzji innym okularnikom. pozdrawiam wszystkich krótkowidzów |
![]() ![]() |
![]() |
#626 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Soczewki kontaktowe
Mam nadzieję, że ktoś mi tutaj odpowie
![]() Otóż tydzień temu na wesele kupiłam 1 parę soczewek 1-dniowym Acuvue Moist. Powiedziałam pani w salonie, że kiedyś nosiłam miesięcznę o krzywiźnie 8.3 lub 8.4, średnica bodajże 14.0 albo 14.1. Ta jednak powiedziała mi, że 1-dniowe na sztuki sprzedawane są jedynie w "rozmiarze" 14.2 i 8.6, tylko później w zależności od firmy mogą się nieco różnić, i na pewno będą pasować. Okazało się jednak, że rozmiar ma znaczenie ![]() W związku z tym mam pytanie: czy mam w ogóle szansę dostać 1 parę soczewek w moim rozmiarze, czy jednak pani miała rację? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#627 | |
BAN stały
|
Cytat:
a Focus Dailies? one mają małą średnicę z tego co się orientuję ![]() edit: sprawdziłam :tak: średnica Focusów to 13.8 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#628 |
Rozeznanie
|
Oj, tak nie powinno chyba być. Ja noszę soczewki już od ok. 5 lat i nic mi się nie zamazuje, ani oczka nie łzawią. W ogóle nie czuję ich na oczach. A byłas u okulisty?
|
![]() ![]() |
![]() |
#629 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#630 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() W ogóle chyba daruję sobie soczewki na wesele, bo jutro za bardzo już nie będę miała czasu na bieganie za nimi, a jak już późną nocą oczy mi się będą kleić to i tak je zdejmę, więc szkoda pieniędzy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:20.