Mamusie październikowe 2015, część 4 :) ! - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-16, 22:04   #4621
vikicullen
Zadomowienie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !

Akurat ubrania z pepco to szajs jeżeli chodzi o jakosc, ja kupuje małemu głównie z Reserved i hm, i po wieeelu praniach jak nowe

http://www.suwaczki.com/tickers/atdc2n0askflsw50.png

PAULINKA ur. 01.10.2015 r.

http://www.suwaczki.com/tickers/ug37tv739lp63vo5.png
vikicullen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 22:06   #4622
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Tylko że tu nie chodzi o to, żeby Twoje dziecko nie dyskryminowało (to swoją drogą), ale żeby nie było dyskryminowane. To będzie bardzo trudne do zrobienia :/ zwłaszcza przy małym dziecku, które jeszcze nie rozumie, że może być ponad tymi wszystkimi wyśmiewającymi.
Ciężkie do zrealizowania...wiem, ale jak nie będę próbowała to jej niczego nie nauczę Nie znoszę rozpieszczonych smarkaczy co uważają, że jak coś mają lepszego to są lepszymi ludźmi. Znam takie egzemplarze

Cytat:
Napisane przez EMI2014 Pokaż wiadomość
Mała co tam ciekawego dzisiaj mówili? Napisz jak nabierzesz sil
Jutro napiszę co sobie przypomnę albo później jak nie padnę
Stary 2015-07-16, 22:08   #4623
toskaKrk
Wtajemniczenie

Nam też się dobrze noszą ciuszki używane z H&M, Next, M&S chyba, Reserved rzadziej trafiam.
Piżamki kochałam z Kappahl - takie pajace bez stópek.
No i z Lidla lubimy tylko mi młody za szybko wypadł z rozmiarówki dziecięcej
A z Pepco jest różnie. Mamy kilka bluzek i dresów super, a inne po jednym praniu do kosza. Nie umiem przewidzieć, więc ostrożnie podchodzę.

Wykąpałam się i ogarnęłam przed wizytą jutrzejszą. Moja ginka na wakacjach, więc idę do jej koleżanki Kciuki poproszę, żeby było wszystko ok.
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 22:12   #4624
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Elve wiekszosc lumpowych rzeczy jest z zza granicy np z Anglii i mnie sie wydaje , ze tam lepsze ciuchy maja, chociaz moze sie myle?
Też tak słyszałam. Chyba szwagierka mi to mówiła, bo ona lata po lumpkach ciągle

---------- Dopisano o 22:12 ---------- Poprzedni post napisano o 22:11 ----------

Tosia kciuki
Stary 2015-07-16, 22:13   #4625
88maggie88
Wtajemniczenie

Dzięki za info Tak też zrobię bo trochę mam tych używek
Stary 2015-07-16, 22:15   #4626
mala29lll
Zakorzenienie

Maggie Ty byłas dzisiaj na SR? Mój mąż mówił, że CIę widział, a ja dzisiaj CIę nie widziałam
To jednak nie ma znieczulenia u nas i nie będzie eh... a widziałaś minę tej blondynki jak położna powiedziała, ze nie ma ZZO i że się zawidzie ten kto uwierzył Arułkowiczowi? Jakby w twarz dostała biedna
Stary 2015-07-16, 22:17   #4627
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
No to faktycznie, trochę za mało, ale mnie się wydaje, że dzidziolki mają jeszcze czas na przyspieszenie/zwolnienie tempa rozwoju...zobaczysz co będzie za 3 tygodnie

Podpisuję się

Do głowy by mi nie przyszło, żeby prasować ciuchy, które mają być znowu prane Musiałabym nie wiem, na chroniczną bezsenność i nudę cierpieć
No chyba, że ktoś ma chopla na punkcie czystości ;p

---------- Dopisano o 22:17 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ----------

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
Maggie teraz nie ma sensu prasować jak będziesz je drugi raz prac, ja to wogole nie pralabym teraz tylko juz pod koniec, bo wsumie i po co dwa razy prac?
Ja tylko używane ciuchy wolę wyprać dwa razy, a nóweczki leżą sobie w szafie i czekają na swoją kolej na koniec września
Stary 2015-07-16, 22:18   #4628
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Był najazd na kucyki Pony, był najazd na bezwstydnego Kubusia Puchatka bez majtek, zaraz się dowiemy że Bolek i Lolek to geje, w dodatku w związku poliamorycznym z Tolą.

Cytat:
Napisane przez Pasztetnik Pokaż wiadomość
Jutro chcemy isc ogladac oferte Adamexa w Smyku w ktorym widzialam Alu Len I moze zamowimy odrazu z fotelikiem jak bedzie faktycznie ta znizka co mowilyscie
Proszę Cię obczaj ten turkosowo-czarny alu len (403L), albo fotkę zrób jak będzie, bo ja nie mam możliwości zobaczyć na żywo, będę przez allegro zamawiać...
A o jakiej zniżce pisałyście?!

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
Tak, ale jeszcze niedawno z nim rozmawiałam i sam przyznał mi rację, że do końca sierpnia musimy mieć wszystko przygotowane . A teraz wyskakuje, że on sam zakupy zrobi we wrześniu, a ja mu tylko listę zrobię. Ja też chce mieć jakąś przyjemność z kompletowania wyprawki. Szczególnie, że to nasze pierwsze i bardzo prawdopodobne, że ostatnie dziecko :/.
Znając pośpiech mężczyzn jakby mój miał wyprawkę robić to może by się na grudnia uwinął

Cytat:
Napisane przez EMI2014 Pokaż wiadomość
U mnie w zeszła niedziele padło takie kazanie o ivf, że wyszłam z Kościoła. Tak obrzydliwe, że szok! Jakby się ludzie dowiedzieli, to chyba oczy by mi wydlubali! Przykre... zamiast wspierać to ponizaja, płakać mi się chciało
Może w tym samym kościele byłyśmy?! U mnie też jechali w zeszła niedzielę po ivf, aż się człowiekowi płakać chciało...

Cytat:
[/COLOR]Aaaaa Daisy, zamówiłam fotelik, więc możesz być spokojna
Ale ten to był strzał życia, maxi cosi cabriofix krwista czerwień jak nówka za... (usiądź) 150zł!!! spóźniłam się minutę

Cytat:
No...nawet białe futerko kupiła...kuźwa, w życiu futerka nie miałam!
no to jeszcze białe kozaczki jej dokup

Cytat:
Napisane przez Libra2 Pokaż wiadomość
na ostatniej wizycie dostałam L4 bo szyjka zaczęła mi się skracać i w sumie to nie wiem kiedy urodzę,może się zdarzyć że miesiąc wcześniej niż planowałam i co pójdę do szpitala bez niczego?
Kurcze to uważaj na siebie...

Cytat:
Napisane przez natalitka1988 Pokaż wiadomość
Dokładnie tak! Ja też raz już poprałam, teraz we wrześniu popiorę jeszcze raz i wtedy będę prasować
A ja pierdzielę, mam już wszystko wyprane i wyprasowane w komodzie i nie zamierzam prać jeszcze raz we wrześniu... teraz miałam siły, więc nie widzę problemu, większość moich koleżanek tak robiła i dzieci żyją

Cytat:
Napisane przez gosiek0388 Pokaż wiadomość
już też rzygam tymi pościelami
dlatego nawet nie wiesz jaką ulgę odczułam jak w końcu zamówiłam cały ten mandżur

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
15 elementów wiem fiś ze mnie ale wszytsko mi się przyda i chciałam tyle tego wiec mnie tu nie krytykować
no to możemy sobie rękę podać
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 22:20   #4629
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też się ograniczam, ale moi rodzice mają duży dom...

Ciuchy z lumpków mają specyficzny zapach, fujfuj.
Ja z lumpka akurat nie mam, ale wygrane na aukcjach na allegro. Jedne po wypakowaniu ładnie pachniały, a drugie niespecjalnie ;p więc jak najbardziej wszystkie wyprałam w swoim żelu do prania
Stary 2015-07-16, 22:20   #4630
Amelie04
Zakorzenienie

Toska kciuki, ja mam dopiero za tydzien w piątek.

kurcze, dziwne ze sa jeszcze szpitale bez ZZO ....
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 22:25   #4631
Daisy 85
Wtajemniczenie

A ja byłam dziś na wizycie i jestem załamana!!! zapytałam lekarkę ile mała ma, bo tata ciekawy, a ta mi mówi, żeby neta włączył to tam pisze ile dzieci w tym tygodniu mają!!! ja jej na to, że chciał wiedzieć ile jego dziecko ma, a ona, że koło 850g (tak na oko chyba rzuciła) a jak zapytałam jaka długa jest to mi pokazała gdzie ma nogi gdzie głowę i mogę sobie zmierzyć k..wa mi się wydaje, że na tym etapie ciąży powinna takie info dawać, wam za każdym razem lekarze mówią wagę dziecka?! poza tym mam łożysko krzyżowo-przodujące, cokolwiek to znaczy, bo mi nie wytłumaczyła, chyba muszę wujka Google spytać :-(

Edytowane przez Daisy 85
Czas edycji: 2015-07-16 o 22:27
Stary 2015-07-16, 22:28   #4632
AgatkaSz
Wtajemniczenie

AMELIE po CC trzeba lezec plasko 6h ruszac sie mozesz w sensie rece, glowa spokojnie ale i tak nie czujesz nic od cyckow w dol to nawet jak bys chciala to nie ruszysz po ok 4-5h puszcza powoli znieczulenie od dolu czujesz stopy , lydki uda i dupe hehe polecam od razu zaczac ruszac stopami pozniej nogami ja po 6h juz sie obkrecalam na boki bo wiedzialam ze jak bede lezec to nie wstane latwo , wiec po 6h mozesz juz lezec na boku a po 12h stawiaja Cie na nogi i idziesz na normalna sale ja mialam fajnie bo rodzilam o 15 to niby o 3 w nocy pionizacja ale fajna polozna byla i sobie spalam do 5
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 22:29   #4633
Amelie04
Zakorzenienie

kurde to co to za lekarka? mi wprawdzie nie mowi wagi, ale zawsze mam wszystkie wymiary na opisie usg
przodujące łożysko, no nie za dobrze, musisz sie oszczędzać jak najwiecej i pewnie ciąza skonczy sie cesarka polozna mowila mi , ze przy lozysku przodującym nawet przy najmniejszej plamce krwi- natychmiast IP
tez mialam podejrzenie, ale na szczeście sie podniosło
Stary 2015-07-16, 22:29   #4634
Daisy 85
Wtajemniczenie

Malinowa Elve już nie nosi niespodzianki, można ją dopisać do mam księżniczek na pierwszej stronie
Stary 2015-07-16, 22:30   #4635
Amelie04
Zakorzenienie

kurde ja na wznak jak leze to sie dusze ;/ a jak puszcza znieczulenie to od razu brzuch rwie i boli?
Stary 2015-07-16, 22:31   #4636
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość

A ja pierdzielę, mam już wszystko wyprane i wyprasowane w komodzie i nie zamierzam prać jeszcze raz we wrześniu... teraz miałam siły, więc nie widzę problemu, większość moich koleżanek tak robiła i dzieci żyją

dlatego nawet nie wiesz jaką ulgę odczułam jak w końcu zamówiłam cały ten mandżur
Ja tez od jutra zaczynam pranie i prasowanie, bo już mam coraz mniej sił i pierdziele czekać do września. ZOstało mi 84 dni

Oj ja tez poczułam ulgę jak zamówiłam cały ten majdan do łóżeczka
Cytat:
kurcze, dziwne ze sa jeszcze szpitale bez ZZO ....
A no są i to akurat ten mój
Stary 2015-07-16, 22:32   #4637
Amelie04
Zakorzenienie

Mala no to wspolczuje ale dasz rade
Stary 2015-07-16, 22:36   #4638
Kuapouszka
Zadomowienie

Nosz kurde posty mi się nie cytuja:/
Ja z ubrankami idę tylko na jakość -marka mnie nie obchodzi ale wychodzi ze lila chodzi głównie w next -kupuje i nowe i używane. M&s tez ok, h&m tez Super jakość ma f &f z Tesco i Tu z Sainsburys

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

O 11 czeka mnie podanie antybiotyk u, błagam trzymajcie kciuki rosi: lila kaszel ma okropny boje się ze w szpitalu skończy jak leku nie weźmie

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-07-16, 22:37   #4639
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
kurde to co to za lekarka? mi wprawdzie nie mowi wagi, ale zawsze mam wszystkie wymiary na opisie usg
przodujące łożysko, no nie za dobrze, musisz sie oszczędzać jak najwiecej i pewnie ciąza skonczy sie cesarka polozna mowila mi , ze przy lozysku przodującym nawet przy najmniejszej plamce krwi- natychmiast IP
tez mialam podejrzenie, ale na szczeście sie podniosło
Płakać mi się chce :-( ja nawet zdjęć nie dostaję z usg a chodzę prywatnie... ale na tym etapie nie będę lekarza zmieniać, ewentualnie przejdę się do kogoś innego aby się skontrolować. A to łożysko przodujące w którym tc Ci się podniosło?!
Stary 2015-07-16, 22:38   #4640
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Maggie Ty byłas dzisiaj na SR? Mój mąż mówił, że CIę widział, a ja dzisiaj CIę nie widziałam
To jednak nie ma znieczulenia u nas i nie będzie eh... a widziałaś minę tej blondynki jak położna powiedziała, ze nie ma ZZO i że się zawidzie ten kto uwierzył Arułkowiczowi? Jakby w twarz dostała biedna
haha dobre to było Tak byłam dzisiaj na zajęciach Ty może miałaś umalowane usta czerwoną chyba szminką? Bo jak tak to wiem, która to w końcu Ty Fajne dzisiaj były zajęcia. Powiedz mi czy wiesz może jak miała na imię dzisiejsza prowadząca ?
Stary 2015-07-16, 22:39   #4641
Amelie04
Zakorzenienie

znaczy moje łozysko nie bylo typowo przodujące, ale było bardzo nisko umiejscowione i bylo takie ryzyko. w 24 tygodniu na wizycie juz mialam wysoko
Stary 2015-07-16, 22:41   #4642
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kuapouszka Pokaż wiadomość
O 11 czeka mnie podanie antybiotyk u, błagam trzymajcie kciuki rosi: lila kaszel ma okropny boje się ze w szpitalu skończy jak leku nie weźmie
Da radę, trzymam kciuki...

---------- Dopisano o 22:41 ---------- Poprzedni post napisano o 22:39 ----------

Cytat:
znaczy moje łozysko nie bylo typowo przodujące, ale było bardzo nisko umiejscowione i bylo takie ryzyko. w 24 tygodniu na wizycie juz mialam wysoko
nic, będziemy obserwować, może faktycznie mi się podniesie... to może dlatego malutka jest tak strasznie nisko, dużo poniżej pępka...
Stary 2015-07-16, 22:41   #4643
Amelie04
Zakorzenienie

Daisy przejdz sie do innego gina prywatnie na konsultacje, wiecej Ci wytłumaczy niz tamta prufa
Stary 2015-07-16, 22:41   #4644
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja byłam dziś na wizycie i jestem załamana!!! zapytałam lekarkę ile mała ma, bo tata ciekawy, a ta mi mówi, żeby neta włączył to tam pisze ile dzieci w tym tygodniu mają!!! ja jej na to, że chciał wiedzieć ile jego dziecko ma, a ona, że koło 850g (tak na oko chyba rzuciła) a jak zapytałam jaka długa jest to mi pokazała gdzie ma nogi gdzie głowę i mogę sobie zmierzyć k..wa mi się wydaje, że na tym etapie ciąży powinna takie info dawać, wam za każdym razem lekarze mówią wagę dziecka?! poza tym mam łożysko krzyżowo-przodujące, cokolwiek to znaczy, bo mi nie wytłumaczyła, chyba muszę wujka Google spytać :-(
U mnie właśnie nie mówią, muszę o to pytać. Z tą wagą to słyszę nie ma żartów, będę bacznie się temu przyglądać jak to u mnie jest. Ja dopiero wizytę mam 30 lipca..
Stary 2015-07-16, 22:42   #4645
Amelie04
Zakorzenienie

Daisy który to tydz?
Stary 2015-07-16, 22:43   #4646
ninagg
Zakorzenienie

GG do ninagg

Cytat:
Napisane przez amelia177 Pokaż wiadomość
Ja go mam i jest ok. Działa, grzeje mleko, termostat ok,

Cytat:
No właśnie o to chodzi, że nie zgadzam się na taką dyskryminację z powodu metek. Więc mam kupować dziecku i uczyć je czegoś wbrew swoim przekonaniom? Jak ma się czegoś nauczyć jak będę tłukła, że marka nie jest najwaniejsza a bedę kupowała jej wszystko co reklamowane itd bo inne dzieci mają i ona też musi miec. JAk będzie na tyle duża i mądra, zeby rozumieć, że jak ma coś markowego nie znaczy, ze jest lepsza to wtedy mogę jej coś kupić.
Serio wkurza mnie to pranie mózgu dzieciakom. Coraz większe gów.. produkują za horrendalne ceny, reklama i rodzice już kupują, bo dziecko tupnie nóżką, a jak dzieciak nie ma tego na podwórku czy w szkole to jest gorszy.

Dobra nie mam głowy dzisiaj do takich polemik Piszę i zaraz nie pamiętam co pisałam hehheh nie mój dzień
My moją staramy się tak wychowywać, i puki co cieszy się jak dostanie cokolwiek nawet głupi zestaw do robienia baniek. No, ale od września idzie do przedszkola I życie wszystko zweryfikuje.
Cytat:

Proszę Cię obczaj ten turkosowo-czarny alu len (403L), albo fotkę zrób jak będzie, bo ja nie mam możliwości zobaczyć na żywo, będę przez allegro zamawiać...
A o jakiej zniżce pisałyście?!

Znając pośpiech mężczyzn jakby mój miał wyprawkę robić to może by się na grudnia uwinął

Może w tym samym kościele byłyśmy?! U mnie też jechali w zeszła niedzielę po ivf, aż się człowiekowi płakać chciało...

Ale ten to był strzał życia, maxi cosi cabriofix krwista czerwień jak nówka za... (usiądź) 150zł!!! spóźniłam się minutę

no to jeszcze białe kozaczki jej dokup :

Kurcze to uważaj na siebie...

no to możemy sobie rękę podać
Dlatego snajper to super sprawa.

Boże zacofanie kościoła mnie czasem powala. Dziewczyny naprawdę mi Was szkoda jak musicie wysłuchiwać tych bredni. To całe zamieszanie wokół invitro to jakaś paranoja. Przecież każdy ma prawo do szczęścia i posiadania upragnionego potomstwa. Czy oni zdają sobie sprawę ile bólu przynosi każde niepowodzenie, każdy negatywny test już nie wspomnę o przychodzącej wcześniej @. To wiedzą tylko Ci, którzy przez to przechodzili.
Ja pamiętam czasy jak staraliśmy się o Olę i nie wychodziło. Latałam po lekarzach i szukałam przyczyny, robiłam masę badań, siedziałam na necie i się edukowałam. Sama wadłam na to, że może problem leży w tarczycy, bo doczytałam że to choroba dziedziczna. Na szczęście po roku poszukiwania dobrego lekarza, który mnie wyprowadził na prostą z hormonami tarczycy się udało. No, ale miałam już wypisane skierowanie na HSG i miałam mieć głębszĄ diagnozę.
Zaręczyny: 16.10.10
Data zaślubin: 02.06.2012

Ola 11.12.2012

Wojtek 14.10.2015

Edytowane przez ninagg
Czas edycji: 2015-07-16 o 23:07
ninagg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 22:49   #4647
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
haha dobre to było Tak byłam dzisiaj na zajęciach Ty może miałaś umalowane usta czerwoną chyba szminką? Bo jak tak to wiem, która to w końcu Ty Fajne dzisiaj były zajęcia. Powiedz mi czy wiesz może jak miała na imię dzisiejsza prowadząca ?
Nie hehhe to nie ja. Ja siedziałam na krześle koło łóżeczka, bo oczywiście późno byliśmy. Kurczę nie wiem jak ona ma na imię. Zapomniałam ale chciałabym na nią trafić na porodzie, bo kumata babka
Wiesz może ile tam u CIebie w przychodni kosztuje USG z filmem takie 4 D? Wiem, ze siora robiła ale nie pamięta ile płaciła

Cytat:
Płakać mi się chce :-( ja nawet zdjęć nie dostaję z usg a chodzę prywatnie... ale na tym etapie nie będę lekarza zmieniać, ewentualnie przejdę się do kogoś innego aby się skontrolować. A to łożysko przodujące w którym tc Ci się podniosło?!
Ja pierdziele co za baba Też by mi się płakać chciało. JA zawsze mówię mojemu ginowi, ze bez zdjęcia nie wychodzę ale to jak CIę potraktowała to poniżej krytyki. No kurde nie dość że płącisz nie małą kasę to jeszcze łaskę robi krowa jedna święta
Stary 2015-07-16, 22:53   #4648
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Cytat:
Napisane przez Libra2 Pokaż wiadomość
Mam to samo ze swoim...
W sobotę tak mi zszargał nerwy że pół dnia przeryczałam.Potem doszłam do wniosku że niepotrzebnie stresuję małego i po kobiecemu strzeliłam focha. Jak na razie potajemnie kupuję rzeczy do szpitala dla siebie ale też nie zamierzam kompletować wyprawki tylko z własnej kieszeni bo w sumie dlaczego ? On jak na razie poza USG nie zapłacił za nic dla małego, niech zobaczy że te rzeczy swoje kosztują i same do domu nie przychodzą.
Ja też nie zamierzam latać za wyprawką na ostatnią chwilę zaciskając nogi żeby mały przypadkiem za szybko nie wylazł.Zwłaszcza że na ostatniej wizycie dostałam L4 bo szyjka zaczęła mi się skracać i w sumie to nie wiem kiedy urodzę,może się zdarzyć że miesiąc wcześniej niż planowałam i co pójdę do szpitala bez niczego?

Tak w ogóle to się witam bo dawno nie pisałam ale jakoś tak ciężko mi się wbić w temat.Byłam w poniedziałek na USG i mnie trochę nastraszyli że Tymon jest za mały i za chudy względem wieku ciąży , waży jakieś 1010 gram . Jak nie nadrobi w ciągu 3 tygodni to chcą mnie położyć do szpitala poobserwować czy wszystko ok.
Mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Malutki na pewno nadrobi. Teraz dzieci różnie rosną. Może w tydzień przybrać 100g, a może i 250g. A z facetami, chyba już tak jest. Wiecznie na wszystko mają czas.
Cytat:
Napisane przez Oliath Pokaż wiadomość
BLIND i LIBRA, w jakiś momencie życia pary uwspólniają swój budżet właśnie po to, żeby nie było problemów i kłótni o wydatki - może warto porozmawiać z partnerami, że to JUŻ ten czas? że to niekoniecznie dopiero po ślubie? ja z moim dopiero od 2009 jesteśmy w uświęconym związku małżeńskim, a te wszystkie lata wcześniej pieniądze mieliśmy jakby wspólne - nieważne, czy było dużo czy ledwo nic, czy oboje pracowaliśmy czy jedno akurat, jak duża była różnica w naszych zarobkach - wspólne życie i wydatki, więc i "piniondz" wspólny przy dziecku wydatki są ciągłe, często nieprzewidziane, często wyższe niż się zaplanowało, po co się katować ciężko mi w ogóle pojąć, jak to w realu u Was wygląda, ale domyślam się, że mimo pewnych zalet jest to teraz raczej utrudnienie niż powód do radości może chociaż na początek ustalcie jakąś WSPÓLNĄ pulę na potomka?... bo UZGADNIANIE wydatków to jedna sprawa, a FINANSOWANIE to druga, i o ile trudno pierwszą uprościć, o tyle drugą chyba łatwiej
Szczerze mówiąc, zawsze ceniłam sobie to, że mamy osobne konta. Ja mu przesyłałam część na opłaty. A potem za zakupy płaciliśmy różnie, raz on, raz ja. Częściej, co prawda, tż, ale on zarabia 2x tyle, co ja :p. Może faktycznie kiedyś z nim porozmawiam o założeniu wspólnego konta na wydatki domowe/dziecięce, bo w końcu się pozagryzamy o kwestie finansowe.
Cytat:
mnie lekarz na NFZ jest w stanie wypisać skierowanie na mocz i morfologie. taka nasza służba zdrowia. a jak chcialam na toxo to powiedzial "a po co"? zrezygnowalam , bo szkoda czasu

---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:16 ----------

w tamtej ciązy od początku borykałam sie z grzybica a doktorek nic na to. w 33tyg raczył łaskawie cytologie zrobic ( dostalam opieprz na porodowce , ze tak pozno) wyszedł grzyb candida i dopiero wtedy antybiotyk .. a ile sie wycierpiałam ;/
Ja chodzę na NFZ i narzekać nie mogę. Brakuje mi tylko USG, co wizytę, ale zamiast USG gin słucha tętna. Poza tym cały panel badań w pierwszym trymestrze miałam zrobiony (łącznie z toxo), morfologię/mocz mam średnio co wizytę, dwie. Ostatnio oprócz tego jeszcze kreatyninę musiałam robić. Jak mi się grzybek przyplątał to od razu leki dostałam. Ogólnie jestem bardzo zadowolona.

Cytat:
Prędzej języki rodzicom, którzy uczą dzieci wyśmiewania się z braku metek właśnie...
Dokładnie. Mnie od dziecka uczyli, że nie szata zdobi człowieka i to samo mam zamiar wpoić mojemu dziecku.
Cytat:
pamiętam jak u nas w 6 kl w podstawówce dziewczyny oglądały sobie metki... i taki szał firmówek byl koniec podstawowki/ gimnazjum.. buty na wf tez firmowe , bo w halówkach wstyd.. a w liceum to juz nikt na nikogo nie patrzył

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:42 ----------

ale świetna pościel
U mnie też w podstawówce/gimnazjum były takie strojnisie dla których byłeś gorszy, bo nie miałeś spodni z 5-10-15, czy H&M, tylko z targu. Ja akurat zawsze miałam gdzieś, czy mam spodnie markowe, czy niemarkowe. Grunt, żeby było czyste i świeże.

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Nam też się dobrze noszą ciuszki używane z H&M, Next, M&S chyba, Reserved rzadziej trafiam.
Piżamki kochałam z Kappahl - takie pajace bez stópek.
No i z Lidla lubimy tylko mi młody za szybko wypadł z rozmiarówki dziecięcej
A z Pepco jest różnie. Mamy kilka bluzek i dresów super, a inne po jednym praniu do kosza. Nie umiem przewidzieć, więc ostrożnie podchodzę.

Wykąpałam się i ogarnęłam przed wizytą jutrzejszą. Moja ginka na wakacjach, więc idę do jej koleżanki Kciuki poproszę, żeby było wszystko ok.
Kciuki za wizytę.

Jak tż wrócił z pracy to z nim trochę pogadałam, rzuciłam parę argumentów i trochę artykułów w necie i przyznał mi rację, że do końca sierpnia musimy wszystko mieć .
Stary 2015-07-16, 22:58   #4649
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurde, i to prywatnie tak Cię potraktowała
Szczerze ja bym zmieniła lekarza. Akurat teraz w ciąży najbardziej potrzebny jest lekarz, któremu się ufa i który spokojnie tłumaczy wszelkie wątpliwości i odpowiada na pytania
Ja chodzę prywatnie i niby tylko serduszko podglądają na USG w cenie wizyty, ale jak ostatnio pytałam czy może sprawdzić wagę to nie robiła problemu i rzuciła okiem.

Cytat:
Napisane przez Kuapouszka Pokaż wiadomość
Mocne kciuki Biedne jesteście.
Niestety wiem coś o chorowaniu dziecka i nikomu nie życzę
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 23:01   #4650
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość
Jak tż wrócił z pracy to z nim trochę pogadałam, rzuciłam parę argumentów i trochę artykułów w necie i przyznał mi rację, że do końca sierpnia musimy wszystko mieć .
hehhe to zmądrzał jak mój Oni tak gadają bo tak naprawdę nie wiedzą co i kiedy jest potrzebne i czego się trzeba trochę naszukać. TO nie zakupy w markecie spożywcze, ze idziesz z listą i już

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości