Mamusie październikowe 2015, część 4 :) ! - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-16, 23:02   #4651
Daisy 85
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie październikowe 2015, część 4 :) !

Cytat:
Napisane przez Amelie04 Pokaż wiadomość
Daisy który to tydz?
Tego też dokładnie nie wiem, bo jestem po ivf, wg wyliczeń lekarza który wykonywał zabieg to 27t0d, wg niej 26t0d

Cytat:
Napisane przez 88maggie88 Pokaż wiadomość
U mnie właśnie nie mówią, muszę o to pytać. Z tą wagą to słyszę nie ma żartów, będę bacznie się temu przyglądać jak to u mnie jest. Ja dopiero wizytę mam 30 lipca..
A jak zapytasz to odpowiadają? czy też każą sprawdzać w necie

Cytat:
Napisane przez mala29lll Pokaż wiadomość
Ja pierdziele co za baba Też by mi się płakać chciało. JA zawsze mówię mojemu ginowi, ze bez zdjęcia nie wychodzę ale to jak CIę potraktowała to poniżej krytyki. No kurde nie dość że płącisz nie małą kasę to jeszcze łaskę robi krowa jedna święta
Myślałam, że chodząc prywatnie będę miała lepszą opiekę...
Daisy 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 23:02   #4652
Kuapouszka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez toskaKrk Pokaż wiadomość
Kurde, i to prywatnie tak Cię potraktowała
Szczerze ja bym zmieniła lekarza. Akurat teraz w ciąży najbardziej potrzebny jest lekarz, któremu się ufa i który spokojnie tłumaczy wszelkie wątpliwości i odpowiada na pytania
Ja chodzę prywatnie i niby tylko serduszko podglądają na USG w cenie wizyty, ale jak ostatnio pytałam czy może sprawdzić wagę to nie robiła problemu i rzuciła okiem.

Mocne kciuki Biedne jesteście.
Niestety wiem coś o chorowaniu dziecka i nikomu nie życzę
Kurde najgorzej ze teraz mi się tak ciężko zrobiło juz - w dodatku mała się układa wpychajac mi głowę w żołądek i nie mogę się pochylac :/ musze się spiąć z ta wyprawka bo mam przeczucie ze to juz nie dlugo

AgatkaSz -odpieluchowalas mała juz?

Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka
Stary 2015-07-16, 23:04   #4653
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez blindness_94 Pokaż wiadomość

Kciuki za wizytę.

Jak tż wrócił z pracy to z nim trochę pogadałam, rzuciłam parę argumentów i trochę artykułów w necie i przyznał mi rację, że do końca sierpnia musimy wszystko mieć .
Dzięki
Fajnie, że się udało na spokojnie

Ja mojego też przycisnęłam pomyłam dzisiaj większość szafek w kuchni (jutro będę dokańczać) tak że nawet dziecko zauważyło zmianę hehe i pomęczyłam męża że czas na generalne porządki nadszedł. Umówiłam się z nim na przemeblowanie jutro pokoju młodego już pod kątem zmieszczenia tam wózka Czeka nas wyjęcie wszystkiego z szafek, ich przesuwanie, wiercenie żeby je przykręcić i dla mnie zadanie układania ciuchów i zabawek spowrotem Wszystko na czas, bo Tż przyjedzie po pracy, robimy przemeblowanie i dopiero pojedzie do przedszkola odebrać młodego
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 23:07   #4654
Kuapouszka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Daisy 85 Pokaż wiadomość
Tego też dokładnie nie wiem, bo jestem po ivf, wg wyliczeń lekarza który wykonywał zabieg to 27t0d, wg niej 26t0d

Masakra :/ ale wielkością dzidzi się nie przejmuj bo jeszcze za wcześnie na to -mi lilka wiecznie była 2 tyg do tylu, w 34 tyg na usg wyszła 1.890 g i ma urodziła się w 36 t6d 2.900 kg co prawda 44 cm ale wagowo nie tragicznie
Wiem ze u nas wielkości się czepiają około 32 tyg dopiero (na podstawie wielkości brzucha ale to przemilcze. .. )

Stary 2015-07-16, 23:07   #4655
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
Nie hehhe to nie ja. Ja siedziałam na krześle koło łóżeczka, bo oczywiście późno byliśmy. Kurczę nie wiem jak ona ma na imię. Zapomniałam ale chciałabym na nią trafić na porodzie, bo kumata babka
Wiesz może ile tam u CIebie w przychodni kosztuje USG z filmem takie 4 D? Wiem, ze siora robiła ale nie pamięta ile płaciła

Ja pierdziele co za baba Też by mi się płakać chciało. JA zawsze mówię mojemu ginowi, ze bez zdjęcia nie wychodzę ale to jak CIę potraktowała to poniżej krytyki. No kurde nie dość że płącisz nie małą kasę to jeszcze łaskę robi krowa jedna święta
Cholera jasna to ja nie wiem, która to Ty. Najważniejsze, że Ty wiesz więc liczę, że podejdziesz do mnie za tydzień przywitać się
Nie mam pojęcia ile to kosztuje, bo z tego nie korzystałam.
Ja nadal myślę nad opłaceniem położnej, dlatego pytam o imiona, żeby wiedzieć w razie wu
Stary 2015-07-16, 23:09   #4656
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
kurde ja na wznak jak leze to sie dusze ;/ a jak puszcza znieczulenie to od razu brzuch rwie i boli?
Mnie bolalo dopiero jak wstalam a tak to tylko czulam takie hmmm kurde nie opisze ale znosnie bylo po cc dostajesz od razu przeciwbolowe wiec tak naprawde nie masz szans aby bolalo tak mocno pozniej bol byl wiekszy ale ja nie bralam przeciwbolowych bo chcialam mala karmic bez obaw , niby mozna karmic ale ja sie balam :P
Mi pomoglo nie rozczulanie sie haha nie takie rzeczy ludzie przezywaja i zyja to ja nie bede tu stekac i kwiczec bo zyje mam corke i wogole super gorzej jak przyszla niedziela i zostalam sama na oddziale to mi sie plakac chcialo chyba te horomony po porodzie szalaly ostro bo plakalam ze inni juz w domu a ja zostalam :P
Bol do zniesienia tylko chodzi sie powoli i zgarbionym ale to tak podswiadomie wiesz ze masz dziure i nie chcesz jej ruszyc :P jak z pomalowanymi paznokciami paluszki prosto i niczego nie dotykamy nawet jak juz wyschly :P
AgatkaSz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 23:09   #4657
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Którego miałaś punkcję a którego transfer i iludniowego zarodka?
Stary 2015-07-16, 23:10   #4658
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Wiecie co boje sie zasnac... ze bede miala znowu skurcze :/ wzielam o 10 rano jedna tabletke pozniej o 19 dwie tabletki i o 22 znowu dwie na dobe mozna brac 6-8 ale balam sie walnac taka dawke :P
Stary 2015-07-16, 23:11   #4659
niud
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez vikicullen Pokaż wiadomość
Maggie teraz nie ma sensu prasować jak będziesz je drugi raz prac, ja to wogole nie pralabym teraz tylko juz pod koniec, bo wsumie i po co dwa razy prac?
Ja piorę ponieważ większość (95%) ciuszków kupuję w lumpku. Dziś znowu poszalałam, szukałam stanika dla siebie, a wydałam 80 pln w lumpeksach - ale kupiłam sporo ciuszków ( głównie ciężkich bluz/kaftaników/sweterków) w tym kilka perełek - np. sweter z batmanem

Cytat:
Nam też się dobrze noszą ciuszki używane z H&M, Next, M&S chyba, Reserved rzadziej trafiam.
Piżamki kochałam z Kappahl - takie pajace bez stópek.

Moja ginka na wakacjach, więc idę do jej koleżanki Kciuki poproszę, żeby było wszystko ok.
W lumpkach po których chodzę, dla dzieci są głównie dokładnie z Next, M&S + George - dobrze wiedzieć, że się dobrze noszą.
Kciuki za wizytę

Mój TŻ z kolei mówi wszystkim w około, że my już prawie wszystko mamy A mamy wózek z fotelikiem, komodę, trochę ciuszków i pokój pomalowany No i jakiś czas temu kupiliśmy fajny kocyk i zimowy śpiworek do wózka i samochodu w TKMax. Za to bardzo się cieszy ja przychodzę z koleją porcją ciuchów z second handu

Na temat Hello Kitty i Hanny Montany się nawet nie wypowiem, zdanie mam podobne do Elve - niemniej jednak cieszę się, że będę miała chłopaka bo mi się mega nie podobają i jest duża szansa, że ich uniknę .

Ja dziś cały dzień na nogach padam, jeszcze trochę poszperam na allegro - sweet dreams.
niud jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 23:13   #4660
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:

Tak odpowiadają choć nie na każdej wizycie o to proszę
Stary 2015-07-16, 23:14   #4661
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kuapouszka Pokaż wiadomość
Kurde najgorzej ze teraz mi się tak ciężko zrobiło juz - w dodatku mała się układa wpychajac mi głowę w żołądek i nie mogę się pochylac :/ musze się spiąć z ta wyprawka bo mam przeczucie ze to juz nie dlugo

Nie i chyba nie szybko to nastapi :/ ona nie chce wogole siadac na nocnik bez pampersa .. kupilam jej nowy i to samo ale w pampersie siada kurde nawet udawalam ze lalka sika i woda tryskalam haha
Znacie sposob jak zachecic?
Stary 2015-07-16, 23:16   #4662
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:

do 30 tyg chyba ma czas sie podniesc

Cytat:
Napisane przez AgatkaSz Pokaż wiadomość
Mnie bolalo dopiero jak wstalam a tak to tylko czulam takie hmmm kurde nie opisze ale znosnie bylo po cc dostajesz od razu przeciwbolowe wiec tak naprawde nie masz szans aby bolalo tak mocno pozniej bol byl wiekszy ale ja nie bralam przeciwbolowych bo chcialam mala karmic bez obaw , niby mozna karmic ale ja sie balam :P
Mi pomoglo nie rozczulanie sie haha nie takie rzeczy ludzie przezywaja i zyja to ja nie bede tu stekac i kwiczec bo zyje mam corke i wogole super gorzej jak przyszla niedziela i zostalam sama na oddziale to mi sie plakac chcialo chyba te horomony po porodzie szalaly ostro bo plakalam ze inni juz w domu a ja zostalam :P
Bol do zniesienia tylko chodzi sie powoli i zgarbionym ale to tak podswiadomie wiesz ze masz dziure i nie chcesz jej ruszyc :P jak z pomalowanymi paznokciami paluszki prosto i niczego nie dotykamy nawet jak juz wyschly :P
a dlugo lezalas w szpitalu ?
Amelie04 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 23:16   #4663
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kuapouszka Pokaż wiadomość

Nawet tak nie mów, mamy jeszcze duuużo czasu

Cytat:
Którego miałaś punkcję a którego transfer i iludniowego zarodka?
25.01-punkcja
30.01-transfer 5-dniowego zarodka

Cytat:
Wiecie co boje sie zasnac... ze bede miala znowu skurcze :/ wzielam o 10 rano jedna tabletke pozniej o 19 dwie tabletki i o 22 znowu dwie na dobe mozna brac 6-8 ale balam sie walnac taka dawke :P
ja jak mnie skurcz łapie w nocy to uderzam mocno piętą w podłogę, na prawdę pomaga
Stary 2015-07-16, 23:18   #4664
88maggie88
Wtajemniczenie

Kurka najadłam się na noc ogórków i teraz mnie brzuch boli Ale nie mogłam się im oprzeć
Stary 2015-07-16, 23:18   #4665
Amelie04
Zakorzenienie

Cytat:
Nie i chyba nie szybko to nastapi :/ ona nie chce wogole siadac na nocnik bez pampersa .. kupilam jej nowy i to samo ale w pampersie siada kurde nawet udawalam ze lalka sika i woda tryskalam haha
moze Ty usiądź , pozniej Tż i powiedz mama sika tata sika a teraz Inga sika haha
u nas byl nocnik na srodku pokoju i sama zaczela zdejmowac gacie i siadac, chociaz na początku nie zawsze. teraz juz w nocy sobie sama wstaje a potem kladzie sie a ja spie i nie slysze, rano wstaje patrze siki w nocniku
Stary 2015-07-16, 23:19   #4666
Daisy 85
Wtajemniczenie

A tego mi już nie zdążyła powiedzieć...
Zdiagnozowane bezobjawowe łożysko przodujące nie jest wskazaniem do hospitalizacji. Jednakże kobieta z tą przypadłością, musi przestrzegać kilku zasad:

-jeżeli pojawi się krwawienie z dróg rodnych (nawet niewielkie), natychmiast udać się do najbliższego szpitala ginekologiczno-położniczego!
-unikać dużego wysiłku i obciążeń (np. podnoszenia ciężkich przedmiotów);
-zasięgnąć porady lekarskiej, co do możliwości uprawiania seksu podczas ciąży;
-informować lekarza, do którego zgłasza się na wizytę, o rozpoznaniu i przypominać mu o konieczności unikania przezpochwowego badania ginekologicznego.
Stary 2015-07-16, 23:19   #4667
Amelie04
Zakorzenienie

a w dzien nakłada sobie nakladke na sedes, siada sama, podetrze sie i spusci wode :P
Stary 2015-07-16, 23:20   #4668
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
do 30 tyg chyba ma czas sie podniesc

a dlugo lezalas w szpitalu ?
Czwartek mialam cc a we wtorek wyszlam ale Inga byla naswietlana bo byla zoltaczka konfliktowa
Powinnam wyjsc w niedziele
Stary 2015-07-16, 23:20   #4669
toskaKrk
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja biorę 6 tabletek Magne B6 na dobę. Na szczęście działa i żadnego skurczu nóg w tej ciąży nie miałam.

Cytat:
U nas nocniki się nie sprawdziły, za to nakładka na kibelek i małego na nakładkę sadzaliśmy i poszło z tym że my późno odpieluszaliśmy, bo wcześniej buntował się i w ogóle nie łapał.
toskaKrk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-16, 23:21   #4670
Amelie04
Zakorzenienie

Daisy tak jak mowilam z tymi krwawieniami. ale jak nic sie nie dzieje, to nie panikuj, najwyzej zrobia CC
Stary 2015-07-16, 23:25   #4671
AgatkaSz
Wtajemniczenie

Cytat:
moze Ty usiądź , pozniej Tż i powiedz mama sika tata sika a teraz Inga sika haha
u nas byl nocnik na srodku pokoju i sama zaczela zdejmowac gacie i siadac, chociaz na początku nie zawsze. teraz juz w nocy sobie sama wstaje a potem kladzie sie a ja spie i nie slysze, rano wstaje patrze siki w nocniku

u mnie w pokoju juz dwa stoja

Cytat:
a w dzien nakłada sobie nakladke na sedes, siada sama, podetrze sie i spusci wode :P

zazdroszcze

Cytat:
Ja biorę 6 tabletek Magne B6 na dobę. Na szczęście działa i żadnego skurczu nóg w tej ciąży nie miałam.

U nas nocniki się nie sprawdziły, za to nakładka na kibelek i małego na nakładkę sadzaliśmy i poszło z tym że my późno odpieluszaliśmy, bo wcześniej buntował się i w ogóle nie łapał.
Tez biore magne b6 ale od dzis dopiero :/
Zobacze czy nakladka pomoze

---------- Dopisano o 23:25 ---------- Poprzedni post napisano o 23:24 ----------

Ej nie pochwalilam sie moja Inga ma dzis rowno poltoraroczku duza babeczka juz
Stary 2015-07-16, 23:30   #4672
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
Daisy tak jak mowilam z tymi krwawieniami. ale jak nic sie nie dzieje, to nie panikuj, najwyzej zrobia CC
Dobrze, że mam Was, może w ogóle zrezygnuję z lekarza skoro więcej cennych informacji mam tu
Stary 2015-07-16, 23:31   #4673
Amelie04
Zakorzenienie

Agatko daj jej czas moja dopiero jak skonczyla 2 latka to zaczęła łapac o co chodzi

duza kobita

---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:30 ----------

Cytat:
Dobrze, że mam Was, może w ogóle zrezygnuję z lekarza skoro więcej cennych informacji mam tu

czemu nie ? Mała ma pracownie USG u siebie w sypialni hehe takze wszystko jest
Stary 2015-07-16, 23:32   #4674
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:
Cholera jasna to ja nie wiem, która to Ty. Najważniejsze, że Ty wiesz więc liczę, że podejdziesz do mnie za tydzień przywitać się
Nie mam pojęcia ile to kosztuje, bo z tego nie korzystałam.
Ja nadal myślę nad opłaceniem położnej, dlatego pytam o imiona, żeby wiedzieć w razie wu
No chciałam dzisiaj się poznac osobiście, ale CIe nie widziałam, a mąż mówi, ze CIę widział i mi pokazuje dziewczynę wchodzącą do budynku głównego, ale nie chciałam podbiegać do CIebie, bo jeszcze mu się coś pomyliło i bym na wariatkę wyszła
A przypomniałam sobie, ze ta położna to chyba Ela
Cytat:
25.01-punkcja
30.01-transfer 5-dniowego zarodka
:
Cytat:
A tego mi już nie zdążyła powiedzieć...
Zdiagnozowane bezobjawowe łożysko przodujące nie jest wskazaniem do hospitalizacji. Jednakże kobieta z tą przypadłością, musi przestrzegać kilku zasad:

-jeżeli pojawi się krwawienie z dróg rodnych (nawet niewielkie), natychmiast udać się do najbliższego szpitala ginekologiczno-położniczego!
-unikać dużego wysiłku i obciążeń (np. podnoszenia ciężkich przedmiotów);
-zasięgnąć porady lekarskiej, co do możliwości uprawiania seksu podczas ciąży;
-informować lekarza, do którego zgłasza się na wizytę, o rozpoznaniu i przypominać mu o konieczności unikania przezpochwowego badania ginekologicznego.
JA miałam 14 stycznia punkcję i 19 transfer i od dziś mi leci 29 tydzień, a termin na 6 paźdz

Wiesz co ja bym jednak zmieniła tę lekarkę, bo teraz jeszcze wązniejsze jest poczucie bezpieczeństwa a ta jakaś lewa się wydaje. O tak waznej rzeczy CIę nie poinformowała.
Stary 2015-07-16, 23:40   #4675
Daisy 85
Wtajemniczenie

Cytat:
czemu nie ? Mała ma pracownie USG u siebie w sypialni hehe takze wszystko jest

Cytat:
JA miałam 14 stycznia punkcję i 19 transfer i od dziś mi leci 29 tydzień, a termin na 6 paźdz
czyli dobrze mi mój ginio prowadzący mówił, że termin na 17.10, bo mamy 11 dni różnicy
Już postanowiłam, że zarejestruję się na konsultację dodatkowo do innego ginekologa

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ----------

Dziewczynki a bierzecie no-spę? bo ja mam zalecenie 2 lub 3xdziennie, czy ona nie szkodzi dzidzi?
Stary 2015-07-16, 23:46   #4676
88maggie88
Wtajemniczenie

Cytat:
No chciałam dzisiaj się poznac osobiście, ale CIe nie widziałam, a mąż mówi, ze CIę widział i mi pokazuje dziewczynę wchodzącą do budynku głównego, ale nie chciałam podbiegać do CIebie, bo jeszcze mu się coś pomyliło i bym na wariatkę wyszła
A przypomniałam sobie, ze ta położna to chyba Ela
A ja tam do toalety leciałam po zajęciach to jak coś widzimy się za tydzień
Ciekawe o czym będą kolejne zajęcia A ta blondynka co była ostatnio to chyba Aneta co nie ??
Stary 2015-07-16, 23:52   #4677
mala29lll
Zakorzenienie

Cytat:

czyli dobrze mi mój ginio prowadzący mówił, że termin na 17.10, bo mamy 11 dni różnicy
Już postanowiłam, że zarejestruję się na konsultację dodatkowo do innego ginekologa

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ----------

Dziewczynki a bierzecie no-spę? bo ja mam zalecenie 2 lub 3xdziennie, czy ona nie szkodzi dzidzi?
hahhah no właśnie. JA mam pracownię USG w sypialni i mój mąż ciągle grzebie przy brzuchu ostatnio gdzie mała

Umów się do innego lekarza i CI może przypasuje i zmienisz, bo po co masz chodzić do tej wrednej baby jak jej nie ufasz?

Ja brałam no spę jakiś czas ale dopiero efekty dobre poczułam jak ją zmieniłam na duże ilości magnezu. Różne opinie słyszałam i czytałam o no spie, że w późniejszej ciązy skraca szyjkę, że nie jest obojętna na dziecko al eile w tym prawdy to nie wiem. Mój gin nie kazał mi nawet przy krwiaku jej brać. Tylko jak skurcze. Ja ją zupełnie wyeliminowałam i zamieniłąm na magnez a wtedy w przeciągu tygodnia przestałam zupełnie plamić i na następnej wizycie po krwiaku ani śladu

---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:48 ----------

Cytat:
A ja tam do toalety leciałam po zajęciach to jak coś widzimy się za tydzień
Ciekawe o czym będą kolejne zajęcia A ta blondynka co była ostatnio to chyba Aneta co nie ??
Cholerka to jednak miał rację ale na sali CIę nie widziałam. Może w kącie siedziałaś koło lustra?
WIesz co gdzies mam ulotkę SR i tam są imiona i nazwiska położnych to CI napisze na priv tylko mi przypomnij
Zdziwiło mnie, że powiedziała, że tak mało lasek nacinają i nie robią tego bez potrzeby hmm... mam nadzieję
Stary 2015-07-16, 23:54   #4678
Daisy 85
Wtajemniczenie

Też mi się wydaje, że no-spa tylko w wyjątkowych przypadkach.
Fajnie, że Twój mąż tak aktywnie uczestniczy w oczekiwaniu na małą
idę spać, dobranoc
Stary 2015-07-16, 23:56   #4679
Amelie04
Zakorzenienie

a mnie lekarz mowil, ze tez mozna luteine brac zamiast no spy..

Daisy mamy ten sam termin
Stary 2015-07-17, 00:00   #4680
blindness_94
Zadomowienie

GG do blindness_94

Ja no-spy nie biorę, ale 27.07 mam wizytę u lekarza i się zapytam, czy mogę w ogóle. Od jakiegoś czasu, tak co kilka dni, mam bolesne skurcze.

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości