|
|
#2491 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz. 4
Cytat:
---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Cytat:
Trzymam kciuki żeby to jednak nie było to :-* |
||
|
|
|
#2492 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
kciuki!!
|
|
#2493 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzyman kciuki za Arturka :-* |
|
|
|
|
#2494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie umiem plywac, kiedys topilam sie na basenie i tez sie boje jak nie czuje dna. Za takie "zarciki" bym zabila chyba. Dobra ide spac. Dobranoc
|
|
#2495 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dzięki
|
|
|
|
|
#2496 |
|
Zakorzenienie
|
Karoola -pw
|
|
|
|
#2497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzis mialam tylko 1 piers i na obiad srobilam z niej pyszne kotlety, pokroilam w kostke ja, dodalam papryke, cebulke, szczypiorek, cukinnie(kostke) troche musztardy, tabasco i innych przypraw typu parpyka, czosnek, oregano i wyszly pysznosci.a blacha do muffinek mi potrzebna do dietetycznych sniadan, belta sie jajka i wlewa do otworow i sie dodaje do jednej oliwki np, do drugiej suszone pomidory, do trzeciej szczypiorek z cebulka ---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- 5 lat temu bylam w ciazy i mialam na dzis termin(urodzilam za tydzien), a czas tak szybko leci
|
|
|
|
|
#2498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- juz sobie to zapisałam ja też uwielbiałam kombinować w kuchni dlatego tak się interesuje - super
|
|
|
|
|
#2499 |
|
Zakorzenienie
|
Zuza zwariowała i wstała jesc. Szok. A je tak, jakbym jej nie karmiła 3 dni. Obudziła sie z jakimś kaszlem jakby, moze to tylko ślina, bo moczy wszystko, gdzie lezy, ale zaraz zbierze jej temp. Dobrze, ze mnie tknęło wczoraj i poszłam wczesniej spac
|
|
|
|
#2501 |
|
Zakorzenienie
|
U nas cyckowanie w toku
![]() zapomnialam Wam wczoraj napisac, idziemy dzis do lekarza. Maly sie ciaga i drapie po uchu, niby nie czesto ale mnie to martwi Wiec chce zeby lekarz mu do tych uszu zajrzal. Prosze o kciuki by bylo ok No i potrzebuje recepte na Rotarix.
|
|
#2502 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Widziałam kiedyś taka smycz u dziecka przelotnie w czasie jazdy autem. Wygladalo to strasznie... :/ ---------- Dopisano o 05:54 ---------- Poprzedni post napisano o 05:47 ---------- My po jedzeniu. Moje dziecko okrzyczalo cycki. Przystawiam go a ten zlapal puscil i kreci glowa, sie wygina i wrzask... Chyba koniec kp skoro nie ma ochoty na cycka. Spróbuję pospac jeszcze
|
||
|
|
|
#2503 |
|
Zakorzenienie
|
O to mamy kontrowersyjny temat, bo szelki ze smyczą jak najbardziej na tak - nie chodzi tu o naukę chodzenia tylko o szybkie, małe dziecko w pewnych sytuacjach. Np na lotnisku, na zatłoczonej ulicy, ruchomych schodach w metrze. Jak mieszkałam za granica widziałam mnóstwo sytuacji, gdzie dziecko wyrwało sie matce i gdyby nie te szelki, doszłoby do tragedi. Nie rozumiem kontrowersji - zabezpieczenie jak każde inne, idziesz na zakupy, dziecko nie chce siedzieć w wózku, wiesz, ze okolica jest zatłoczona, duże miasto, duży ruch. Nie rozumiem w jaki sposób miałoby to wpłynąć na psychikę człowieka- to nam sie to kojarzy z psem i ze smyczą, dziecko to odbiera podobnie jak pasy w wózku- niedogodność, ktora trzeba zniesc. W swojej pracy spotkałam sie z sytuacja, gdzie dziecko wyrwało rączkę mamie i wbiegło wprost pod ciezarowke, zanim ta zdążyła zareagować. W małym, sennym miasteczku takie zabezpieczenia nie sa potrzebne, ale sa miejsca, gdzie przydają sie jak najbardziej. Moja Zuzia mnie obudziła i poszła dalej w kime jak wróciłam z mlekiem ...
|
|
|
|
#2504 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2505 |
|
Zakorzenienie
|
Juz wstało moje dziecię i sie odżywia. Alez ja Wam współczuje takiego snu na raty ;( dzis jestem taka nieprzytomna.. Zanim zdążyłam zasnąć na dobre Zuza juz wstawała ...;/
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2506 |
|
Zadomowienie
|
Jejciuuuu... co za noc... Cóż z tego, że mój syn zasnął o normalnej porze jak w nocy żarełko co 3 godziny :/ To ja już wole jak chodzi spać po 23 i przesypia nawet 9 h :p Jeszcze z płaczem się teraz obudził bo cos kupki nie mógł zrobić. Ale już zjadł i pampka zapelnil i mam nadzieje, że jeszcze zaśnie bo jesteśmy nieprzytomni. Na razie leży i dyskutuje...
|
|
|
|
#2507 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ma czasu Was nadrobić, od wczoraj zaganiani jesteśmy. Biorę sie zaraz za wielkie sprzątanie.
Czy ja mowilam wczoraj, ze u nas nie trzeba miec zaświadczenia, ze mozna byc chrzestnym? Otóż trzeba! 4razy byliśmy w sumie w kancelarii, 2razy sie pytaliśmy o ye zaświadczenie i powiedzieli, ze nic nie trzea.. Wczoraj rozmawiamy z księdzem, ze crzestna nie moze byc na naukach a on na to, zw nauki malo ważne, najwazniejsze to zaświadczenie.. Nosz kur..
|
|
|
|
#2508 |
|
Zadomowienie
|
Zasypia... to i ja idę jeszcze w kime
|
|
|
|
#2509 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie zwariowala, nie zwariowala dzieci tak maja i nie możesz liczyć, ze dzien w dzien bedziesz miala tak dobrze jedna taka noc, to nie tragedia
Edytowane przez FlightlessBird Czas edycji: 2015-07-17 o 08:15 |
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2510 |
|
Zakorzenienie
|
Często na lotnisku widzialamvwlasnie dzieciom szelkach, ale mam ambiwalentne uczucia.
|
|
|
|
#2511 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A propo kosciola to czytalam przemówienie arcypiskupa w Jeleniej Górze odnośnie in vitro. Poje.balo ich i to konkretnie. I sie dziwic ze ludzie z kościoła rezygnuja. Moze i praktyczne ale tak.jak niezawsze pisze dziwnie wyglada dziecko na smyczy... |
|
|
|
|
#2512 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
oj kurcze tak dbasz i wciąż problemy są. Współczuję Super! Ja jeszcze na Mazurach nie byłam nigdy. A tak w ogóle to dzień dobry! Ja juz po karmieniu i śniadanku. Powiem Wam ze juz mi się nudzą kanapki z szynka i ogórkiem lub owsianka z bananem NUDA! !! zjadłabym naleśniki, placki z jabłkami lub jajecznica na maśle a tu U nas nocka fajna, pobudki o 00.15, 3.05, 6.40. Tak jak kiedyś karmiłam w nocy zasypiajac tak od pewnego czasu jestem bardziej "trzezwa" i nie zdarza mi się lecieć w bok hehe. Bo ja to zawsze na siedząco karmie jakoś nie lubię na leżaco. Kurcze ja chyba nie mogę pić karmi przedwczoraj nie piłam i wczoraj szły normalne pomaranczowe kupki, a wczoraj wypiłam i dziś z rana znów dwie rzadkie zielonkawe. .. zastrzele się no!
|
|
#2513 |
|
Zakorzenienie
|
Pavlinecka jestem za, zwlaszcza kak dziecko daje popalic i jest wszedzie, eole dac taka smyczke niz ma pod auto wpasc....
U nas nocka ok, mialam przed 10 isc zmaterialem do lekarza oddać ale po takich rewolucjach nie czuje dzis potrzeby, muszę sie dowiedzieć czy jutro mozna....😅 Bofy z hm 68 idealne zobacze potem jak bluza 74 czy pasuje,udalo mi sie dorwać rozowy polar zasowany tylko fuzy trochę jal przykladalam do niej no ale zobaczymy
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2514 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wczoraj poszalalam na all z ciuchami dla malej. Potem Wam pokaze
|
|
|
|
#2515 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
bez wizazanek uzywek nie aplikuje! ;P ale na magnumy sie nie skusze na razie,bo moje ulubione lody to symfonia waniliowa z biedry.Cora poprzedniej doby 14 razy cyca jadla,ehhh, a juz przedostatnio taka byla uprzejma ze 9-10 karmien wychodzilo. |
|
|
|
|
#2516 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będzie dobrze pewnie to kwestia przypadku z tym ciaganiem. U nas też raz przyuwazylam ze się ciągnął za uszko ale zachowuje się normalnie wiec nie panikuje ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#2517 |
|
Zakorzenienie
|
Goczek mala pewnie sie chciala
|
|
|
|
#2518 |
|
Zakorzenienie
|
[1=71253839b04673f7804766e 160d807ea33c37805_6578f48 49ccb9;52111173]ja kupilam kilka dni temu tego lecha limonka z miętą i czekam az mi ktoras tu przypomni,zeby wypic
bez wizazanek uzywek nie aplikuje! ;P ale na magnumy sie nie skusze na razie,bo moje ulubione lody to symfonia waniliowa z biedry.Cora poprzedniej doby 14 razy cyca jadla,ehhh, a juz przedostatnio taka byla uprzejma ze 9-10 karmien wychodzilo.[/QUOTE] Ja raz piłam tego lecha i nie posmakowal mi, nie moje klimaty. A lody z biedronki polecam tę w rozku są po niecałą złotówkę a pychotne szkoda ze tego lata nie zjem ale trudno
|
#2519 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oby uszko było zdrowe! Macie działkę na Mazurach? Cytat:
Ja dziś od 1 co 2 godz. :/ To że pierwsza pobudka o 1 to łaskawie bo wcześniej jadł o 19 Cytat:
Ja wczoraj pierwszy raz bylam z dwójką na dalszym spacerze. Żeby do Biedry dojść musimy isc poboczem przy ulicy a mieszkam w mieście. Raz na spacerze po osiedlu synek mi sie wyrwał. Stres okropny a on juz 5 lat ma ale to tylko dziecko
|
|
#2520 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w ogóle mam problemy ze snem, jedynie na początku ciazy i przez pierwsze 2-3 tyg po porodzie spałam dobrze, a tak zasypiam zwykle pozno ( chociaz wczoraj udało sie po 22) i jak cos mnie wybudzi to ciezko mi znow zasnąć, za to rano ciezko mi wstać i jak budzik zadzwoni a ja nie usiądę to obudzę sie po 10;/ i w ogóle mam juz tyle lat i wiem, ze pryszczy nie mozna wyciskać ale cóż ... Mam teraz gigantyczna czerwona plamę na policzku ;p a mi ten Lech z limonka nie wchodzi, bavaria to nr 1
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:07.

fajnie bylo by sie spotkac i powspierac w trudniejszych momentach. Ale i tak przytulam Cie wirtualnie
!
ale moze lepiej idź do lekarza, jak coś to Ci powie ze wszystko jest ok i super, a bylabys spokojniejsza o wiele slyszac od niego co sie dzieje.

Dzis mialam tylko 1 piers i na obiad srobilam z niej pyszne kotlety, pokroilam w kostke ja, dodalam papryke, cebulke, szczypiorek, cukinnie(kostke) troche musztardy, tabasco i innych przypraw typu parpyka, czosnek, oregano i wyszly pysznosci.

będzie dobrze pewnie to kwestia przypadku z tym ciaganiem. U nas też raz przyuwazylam ze się ciągnął za uszko ale zachowuje się normalnie wiec nie panikuje