|
|
#1231 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2015! :)
Cytat:
---------- Dopisano o 22:40 ---------- Poprzedni post napisano o 22:32 ---------- Dzieki. Dzisiaj jednak polecialam po recepte zobaczymy co z tego wyjdzie 70zl poszlo w |
|
|
|
|
#1232 |
|
Raczkowanie
|
Ja tez sie nie moge wyrobic, szczególnie jeśli mała marudzi, a tz w pracy od 6 do 15 wiec nie ma mi kto jej uspokoić,
a teraz jest chory i nie zbliża sie do niej trzymam kciuki za babcie Ja miałam sporo pokarmu, a teraz coraz mniej ![]() moze za mało ja przystawiam, ale zaczynam sie denerwować jak ona je 10 minut zaczyna wyć, wypluwać cyca itp, czasem zje normalnie, ale to rzadko ehhh i musze ja po kp dokarmić butla bo juz nie chce sie jej ssać ---------- Dopisano o 22:56 ---------- Poprzedni post napisano o 22:53 ---------- Dzis pierwszy raz było nie było tak strasznie, trochę inaczej jest teraz
|
#1233 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie też bałagan. nie ogarniam
cały dzień płakała, cały dzień na rękach. takich dni u nas bardzo dużo jest.. nie wiem kiedy sprzątać, kiedy cokolwiek robić..
|
|
|
|
#1234 |
|
Konto usunięte
|
5 godzin pospalam
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#1235 |
|
Raczkowanie
|
Ja dzis 3.5 i sie zastanawiam czy iść spac czy chatę ogarnąć jak mała spi
|
#1236 |
|
Zakorzenienie
|
Idzimy dzisiaj walczyc do Zusolandii, ciekawe co uda sie zalatwic
![]() Szuu A i bylismy ostatnio u ksiedza w sprawie chrztu. Przygotowalismy sie na gadke umoralniajaca a ten nawet nie zapytal. Ciekawe czy dalej pojdzie tak gladko
|
|
|
|
#1237 |
|
Zakorzenienie
|
Tassia, Michałek to naprawdę smok
Już ze mnie się śmiała lekarka czym Tymka karmie, a on przybrał 1.5kg w 6 tygodni a co to przy Twoich 2 kg ![]() ---------- Dopisano o 07:22 ---------- Poprzedni post napisano o 07:21 ---------- Szuu, kciuki za babcię i mam nadzieję ze jednak pozna Konradka ---------- Dopisano o 07:23 ---------- Poprzedni post napisano o 07:22 ---------- U mojego dziecka lepiej z brzuszkiem i teraz dumam nad tym czego wczoraj nie jadłam a co zazwyczaj jadalam. Wychodzi na to ze drozdzowke ale czy po tym az takie baki by sadził które by go w nocy z płaczem wybudzaly? |
|
|
|
#1238 |
|
Zakorzenienie
|
Zazdraszczam! U nas ciągle pobudki co 2-3 godziny... Oj pospalabym już trochę dłużej... Jaka byłam głupia że nie wyspałam się w ciąży na zapas 😉 Monika- bardzo mi was szkoda... I ciebie i Dominiki bo się biedna męczy jak tak mało śpi...
|
#1239 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może jest jakaś przyczyna tego, że mała się tak zachowuje? Kurcze, nie wiem co Ci doradzić Cytat:
Odsypia dzień![]() Ej co Wy z tym skokiem rozwojowym? Jak mówiłam o tym położnej to babka nie wiedziała o co mi chodzi ![]() Cytat:
oby jednak babci się polepszyło Cytat:
Cytat:
![]() U mnie każdy dzień jest inny ![]() Cytat:
![]() Wczoraj tż wziął małą na spacer żebym odpoczęła to zamiast się położyć to wykąpałam się, posprzątałam całą kuchnię na błysk, wstawiłam pranie i ogarnęłam łazienkę. A dzisiaj i tak w kuchni już syf
|
|
#1240 | ||
|
celebriti
|
Cytat:
|
|
|
#1241 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry! Budzę się wyspana
mała przesłała od 21-4, 7h przespane! a cyce myślałam że mi rozsadzi jak się obudziłam Szuuu kciuki za babcię i żeby jednak się polepszylo ![]() Apropo bujaczka, jak TZ juz naprawił tą wibre w tiny Love to wlozylismy małą i taki orient oczami i zaczęła jęczeć zalaczylismy wibre i taki banan na buzi zaczęła się cieszyć i chyba to był dobry wybór ![]() Szuu mam ogromną nadzieję że polepszy się babci ![]() My znowu musimy się zbierać do mojego domu.. zmarła mama mojej bratowej i wypada żebym była.. szkoda mi teściowej mojego brata bo miała ciężkie CAŁE życie i nawet końcówka w mega bólach bo to był rak i przerzuty... Eh ![]() Idę na śniadanie mam mega ochoty na tosty, ciągnący ser te sprawy.. (a dupa rośnie )
|
|
|
|
#1243 | |
|
Raczkowanie
|
I
Cytat:
U mnie na wieczór tez byly baki straszne i budziła sie z płaczem, ale przeszło jej koło 24 i o 3.30 zachciało sie jej jeść. Zjadłam szpinak, ale juz raz jadłam i było ok teraz znow zjadła i zasnęła wiec pora ogarnąć dom czy Wasze dzieciaczki tez jedzą rożnie? Moja raz zje 90 ml a raz tylko 40 i wiecej nie chce przybiera na wadze ale martwię sie ze to za mała ilośc pokarmu, a ma juz 5 tygodni a je jak dopiero po urodzeniu
Mia Edytowane przez ultraviolwt188 Czas edycji: 2015-07-17 o 08:31 |
|
|
|
|
#1244 |
|
Zakorzenienie
|
A w ogóle jestem okropna
boje sie, ze ona trzy godziny glodna lezala i mamrotala a ja nic nie słyszałam
|
#1245 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:40 ---------- Poprzedni post napisano o 08:39 ---------- Moja ma tak samo, nie płacze tylko się wierci, przeciaga, zaczyna się szybki oddech i głośniej i głośniej
|
|
|
|
|
#1246 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
współczuję bardzoCytat:
Cytat:
moja też kwęka a jak jest głodna to potrafi się tak wydrzeć, że my wtedy oczy tak ->
|
|||
|
|
|
#1247 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja teraz w ogole nie analizuje jak często Tymek je, jak długo ssie itp. Przybiera, jest ok, ja nie stresuje się glupotami i wszystkim wychodzi to na zdrowie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1248 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie miej wyrzutów. Ja też tak młodego przetrzymuję. Dopiero jak się bardzo wkurza to wstaję i daję cyca. ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- W ogóle Franek się teraz tak szybko najadą że jestem zachwycona łatwością kp😃 ssie 5-10 minut. Jakie to proste 😃 Szkoda że potem nie zasypia równie szybko 😉
|
|
#1249 |
|
Zadomowienie
|
Mi się nawet nie chce wstawać jak ona tylko tam sobie kweka.. liczę ze jednak zaśnie, przeważnie z marnym skutkiem Ale jak to mówią nadzieja umiera ostatnia
|
|
|
|
#1250 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W nocy je regularnie i naprawde ladnie spi ( zeby nie zapeszyc). Nakarmimy ja i odkladamy do lozeczka i od razu zasypia. Nie wybudza sie ani nie marudzi. W dzien jyz mniej regularnie ale zaczyna sie to normowac . W dzien zaczyna tez spac i budzic sie o podobnych porach wiec kolo 11:00-12:00 jedziemy na zakupy a potem kolo 14:00 spacer. |
|
|
|
|
#1251 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
ja właśnie co noc tak robię,że przeciągam a to dlatego, że raz wstałam na takie kwęknięcia i poszłam zrobić mleko - wracam a Wojtek smacznie śpi i też się położyłam. Jak się obudziliśmy naprawdę, to mleko było już do wylania i robiłam następne. Więc teraz wstaję dopiero jak już są nerwy nie do opanowania.Zamówiłam sobie spodnie i koszule z hm.. mam nadzieję, że się zmieszczę
|
|
#1252 |
|
Zakorzenienie
|
Irmusia u mnie Laurka tez je ladniem maks 10-15 minut i piers pusta a ona robi dziubek.
A w ogole wiecie nad czym sie zastanawiam? Czy lepiej, zeby w ciagu dnia maluch spal gdziekolwiek czy zeby w swoim lozeczku? Bo z jednej strony dobrze, zeb lubiła spac w lozeczku a z drugiej jak spi np. na kanapie to moze odroznia, ze jak w lozeczku to jest noc? ![]() ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:37 ---------- Macie pewnie racje. Ale tak sie przed ta 4 rzucila na cyca, ze az ni sie jej zal zrobilo
|
#1253 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I właśnie wie, że po kąpieli i jedzeniu idzie do łóżeczka, tam sobie słucha karuzeli i idzie spać.
|
|
#1254 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Moja tez w dzien spi gdziekolwiek, lozeczko jest do spania w nocy. Ja ide robic butelke jak zaczyna sie krecic i marudzic zeby sie za bardzo nie wybudzila. Sytuacja ze zasnie jak wroce z butelka sie nie zdazyla. |
|
|
|
|
#1255 |
|
Zakorzenienie
|
Moj marudzi w nocy o stalych porach jak jest glodny i dlugo nie czekam, zeby sie nie rozbudzil
zje i dalej spi dzisiaj wyjatkowo obudzil sie tylko raz, po godzinie cos zaczal sie wiercic, ale wzielam do nas di lizka, przytulilam i spal tak do rana
|
|
|
|
#1256 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale oczywiście prywatnie ortopeda i prywatnie okulista bo miejsc nie ma Szuu kciuki za babcie :kciuki : My zdecydowaliśmy ze za tydzień jedziemy do mojej babci 300 km żeby poznała prawnuka. a to również 20 rocznica śmierci mojej mamy i chciałam tam być. Myślicie że wypada wziąć dziecko na cmentarz ?
|
|
#1257 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też w nocy przeciągam. Zazwyczaj daję smoczek, szaleje jeszcze przez jakiś czas ale zasypia. Jak nie krzyczy to nie wstaję ![]() Ona w nocy przed samym zaśnięciem ma taki etap, że strasznie się rzuca.
|
|
#1258 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1259 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
princesikano coś ty...U mnie dzisiaj było prawie to samo...po 1 słyszę że kweka ale byłam tak zmęczona jak się kladlam że nie miałam siły wstać...i zasnęłam...Majka chyba też bo po 3 się Obudziła. Nie nadrabiam tż chodzi do pracy wiec skręca po trochu...zostało jeszcze biurko i półka...Umówiłam się dzisiaj z koleżankami...Idę z Dziećmi bo tż do 22 w pracy ale one też obie mają dzieciaki tylko po 1 szt na razie więc spoko
|
||
|
|
|
#1260 |
|
Konto usunięte
|
Nie widze przeciwwskazań zeby wziac dziecko na cmentarz
Pochwaliłam moje dziecko - od 6 jest Kongo... Na kolacje jadłam płatki z mlekiem, chyba jednak cos w tym jest co pediatra o tej laktozie mówiła Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:59.

a teraz jest chory i nie zbliża sie do niej
trzymam kciuki za babcie
nie było tak strasznie, trochę inaczej jest teraz

mała przesłała od 21-4, 7h przespane!