|
|
#3061 |
|
Przyczajenie
|
Armani Mania 100 ml dla mężczyzn. Jak sprawdzić czy oryginał? Krótko według mnie trzymają, zapach na początku z jednej strony mało intensywny z drugiej jakiś amoniakalny.....:/ Jeden flakon starcza mi na 8 miechów więc może recepturę zmienili, ale kurde... KOREK ma ostrą krawędź której nie pamiętam, atomizer bardzo dużo rozpyla, na spodzie naklejka której nie kojarze. Poprzedni zakup iPerfumy żona stwierdziła że albo podróba albo zmienili recepturę - nie trzyma już tyle co 2 lata temu. Teraz kurde pokusiło mnie i wziąłem tester od perfumymax.pl i chyba mam za swoje... KOREK kiepsko się trzyma na flakonie... Dzisiaj pójdę do Sephory i porównam opakowanie - głównie korek, ale proszę pomóżcie nie wiem czy to zwracać czy tak się pozmieniało...??
Nie pamiętam poziomu perfum po rozpakowaniu a już się dwa razy psikałem. Nie przypominam sobie żeby jakieś powietrze za pierwszym razem wylatywało, odrazu psikały mocno raczej. Dziwna biała naklejka - mały kwadracik na kodzie kreskowym na opakowaniu - nie zrywam bo może zwrócę... W środku korka (wewnętrzna strona głęboko) jest wypukła cyfra 1. HELP ![]() 219,zł kosztowały... Używam od 5 lat Edytowane przez raszynski Czas edycji: 2015-07-04 o 12:25 |
|
|
|
#3062 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Oryginał czy podróbka? Część IV
Cześć, Miss Dior Cherie ze zdjęć to oryginał z 2005 czy podróbka?
Edytowane przez kuje Czas edycji: 2015-07-12 o 17:01 |
|
|
|
#3063 |
|
Raczkowanie
|
raszynski, moim zdaniem masz oryginał. Mam w rękach manię męża, kupioną osobiście w zeszłym roku w empiku i wygląda podobnie, tzn. luźny korek z widocznym miejscem łączenia, ta sama naklejka na spodzie, wewnątrz nakrętki jest liczba "10". A na kartoniku, na kodzie kreskowym też jest ta biała mała naklejka, przyznam, że wcześniej nie zwróciłam na to uwagi. Niestety zapach to już nie to samo co kilka lat temu, jest delikatniejszy, bliskoskórny, ale wciąż piękny.
|
|
|
|
#3064 |
|
Matka buldoga
|
Mam ci zweryfikowac flakonik perfum czy samo opakowanie?
|
#3065 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#3066 |
|
Zadomowienie
|
Hej, nie chcę zakładać osobnego wątku, a wątek weryfikacyjny dotyczy allegro - moje pytanie jest trochę inne. Czaję się na Pleasures Delight i znalazłam flachę na olx, link tutaj: http://olx.pl/oferta/perfumy-estee-l...7-IDaGpjj.html
Poprosiłam sprzedawczynię o dodatkowe zdjęcia z uwzględnieniem napisu na flakonie, ale odpisała, że na flakonie nie ma napisu . Czy ktoś ma flachę z serii Pleasures i potwierdzi, że łatwo można ten napis zetrzeć, czy jednak jest to podróba?Będę wdzięczna za odpowiedź |
|
|
|
#3067 | |
|
x
|
Cytat:
Mam butelkę perfum Estee: na mojej jest napis Estee Lauder pleasures (pleasures napisane pod estee lauder). Napis w kolorze szarym/stalowym - taki sam kolor jaki ma korek Perfumy zużyłam do końca i nic się nie starło. Owszem, można złapać butelkę tak,żeby nie dotykać napisu, ale wtedy u sprzedawcy by był. Moja butelka ma ten sam kształt, korek też taki sam. Rurka też dłuższa, jakby przekrzywiona. Kolor perfum zdecydowanie się różni: moje były duużo jaśniejsze (prawie przezroczyste), wcale nie wpadały w taki pomarańcz. Jak wrzucisz w google to widac, że wszystkie estee mają napisy na butelkach. Naklejkę na spodzie też miałam, ale się odkleiła. Pod naklejką jest tłoczony w szkle kwadracik, a w nim cyfra jeden. Farba na korku ani na atomizerze się nie starła i nie zadrapała, więc wykonanie jest dobre. Mam nadzieję, że Ci choć trochę pomogłam
|
|
|
|
|
#3068 |
|
Przyczajenie
|
Chciałem bardzo podziękować za tą odpowiedź. Po kilku dniach używania tej fiolki stwierdzam również że to oryginał. Jednak niestety musieli w ciągu ostatnich 2-3 lat zmienić recepturę... szkoda.... słyszałem że z oszczędności wymieniają niektóre naturalne składniki na syntetyczne i to często powoduje różnice na niekorzyść, ale to tylko moje gdybanie...
|
|
|
|
#3069 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3070 |
|
Upiór z Czarnej Chaty
|
Ja nie wiem czy one w ogóle były podrabiane. To chyba nie był jakiś popularny zapach...
|
#3071 | |
|
x
|
Cytat:
Jak pięć lat to może faktycznie dałoby radę. Ja moja flaszkę mam może rok, półtora. |
|
|
|
|
#3072 |
|
Zadomowienie
|
Hej!
Proszę o pomoc w weryfikacji flakonu D&G L'Imperatrice. Flakon wygląda wg mnie ok, ale jego spód sugeruje, że to raczej podróbka (nie widać kodu i jest naklejka, a w oryginale chyba zamiast nakleiki jest wytłoczenie na butli ). Nie wiem, więc wklejam zdjęcia i liczę na szybką odpowiedź
|
|
#3073 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Mam prośbę o pomoc w ocenie Gucci II: Edytowane przez Orsolya Czas edycji: 2015-07-11 o 20:58 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#3074 |
|
Raczkowanie
|
Cześć, proszę o pomoc z Angelem. Miałam już jedną buteleczkę, skończyła się, kupiłam drugą po kilku tygodniach- i zdziwienie, bo zapach chyba troszkę się różni...
Nie mam niestety zdjęć pudełeczka. Pierwszy flakonik kupiony był chyba w douglasie, a drugi (ten z którym mam problem) na e-glamour. Ufam tej perfumerii, ale wolę się upewnić i spytać was o zdanie co do oryginalności Nie jestem ekspertem, mogę tylko dodać że zapach o wiele bardziej "przytłacza", jest intensywniejszy, wyczuwam trochę inne nuty zapachowe (?).
Edytowane przez chubby_bunny Czas edycji: 2015-07-12 o 10:38 Powód: dopisek |
|
|
|
#3075 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3076 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
, baardzo intensywna. W tej douglasowej flaszeczce było to praktycznie niewyczuwalne. Dziękuję za pomoc
|
|
#3077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A Angel się niestety zmienił i nie jest już taki sam jak kiedyś. Jeśli Twoja stara flaszka miała kilka ładnych lat to niestety - nowy zapach już nie jest taki sam.
|
|
#3078 |
|
Zakorzenienie
|
kocham wszelkie Opium YSL. Teraz zastanawiam się nad tym EDT. czy znalazłam oryginał czy nie? (chodzi o wymianę) z góry dziękuję
|
|
#3079 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez Daffodilka Czas edycji: 2015-07-12 o 17:39 |
|
|
|
|
#3081 |
|
Zakorzenienie
|
Tez na to zwrocilam uwage- wolalam sie tutaj upewnić
|
|
#3082 |
|
kolorowa_mama
|
Dot.: Oryginał czy podróbka? Część III
Dolce&gabbana Intense. Perfum to prezent od teściów. Zapach utrzymuje się długo. Kod 4002.
|
#3083 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Oczywiście zapytałam, po czym dostałam maila, że nie ma żadnego kodu, ponieważ nie są to drogie, luksusowe perfumy, które są sygnowane numerami seryjnymi (sprzedająca wie, bo ponoć pracuje dla tej marki )Tak więc zrezygnowałam z zakupu
|
|
|
#3084 | |
|
Felicita
|
Dot.: Oryginał czy podróbka? Część III
Cytat:
(Nie TEN perfum, tylko TE perfumY ) W moich jest równiejszy spód perfum (taka sama odległość od naklejki/brzegu/zagłębienia to końca butli) Edytowane przez karolinkak28 Czas edycji: 2015-07-14 o 20:29 |
|
|
|
|
#3085 |
|
Zakorzenienie
|
Witam! CZy to oryginalna chanelka? Fotki kiepskie,ale innych nie mam.CZekam tez na info od włąscicielki o kodzie. Ta rurka ok?Z góry dziękuje za opinie
Pojemnosc 75 ml.
Edytowane przez Gosia197 Czas edycji: 2015-07-15 o 15:25 |
|
|
|
#3086 |
|
Raczkowanie
|
Narciso Rodriguez for him Musc Collection
Witam
czy ktos ma moze u siebie opakowanie do powyzszych perfum? Mam okazje kupic w dobrej cenie, ale chcialabym zobaczyc jak wyglada spód kartonika celem weryfikacji... |
|
|
|
#3087 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3088 |
|
Zakorzenienie
|
Dobbinka -dzięki
![]() Dostalam juz kod 4602,ale dziwne bo kobitka pisza ,ze ten kod jest na bocznej sciance wypisakowany.Poprosilam o wiecej zdjec. A i perfumy z bezcłowki,,,,tak,ze tak...
|
|
|
|
#3089 |
|
Konto usunięte
|
Cześć
Bardzo proszę o pomoc w weryfikacji oryginalności Coco M. Mam ją z wymianki wizażowej i chciałabym puścić dalej dlatego chcę się upewnić czy wszystko jest ok Jest to opakowanie 35 ml, nie miałam z nim do tej pory styczności i nie wiem jak powinno wyglądać. W tej zastanawia mnie ta rurka, czy ona może być tak bardzo widoczna (w moich pięćdziesiątkach rurka była prawie niewidoczna). Czy ktoś z was miał styczność z Coco M w takiej pojemności i może porównać wygląd swojej z załączonymi zdjęciami? Zapach wg mnie jest ok. Z góry dziękuje za pomoc. Edytowane przez 2016070930 Czas edycji: 2015-07-17 o 10:02 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Perfumy
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.

. Czy ktoś ma flachę z serii Pleasures i potwierdzi, że łatwo można ten napis zetrzeć, czy jednak jest to podróba?