Oryginał czy podróbka? Część IV - Strona 103 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Perfumy

Notka

Perfumy Fora, na których znajdziesz porady w zakresie perfum. Zapraszamy do dyskusji.
Zanim napiszesz post zapoznaj się z FAQ oraz Przewodnikiem po perfumach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-07-04, 12:03   #3061
raszynski
Przyczajenie

Unhappy Dot.: Oryginał czy podróbka? Część IV

Armani Mania 100 ml dla mężczyzn. Jak sprawdzić czy oryginał? Krótko według mnie trzymają, zapach na początku z jednej strony mało intensywny z drugiej jakiś amoniakalny.....:/ Jeden flakon starcza mi na 8 miechów więc może recepturę zmienili, ale kurde... KOREK ma ostrą krawędź której nie pamiętam, atomizer bardzo dużo rozpyla, na spodzie naklejka której nie kojarze. Poprzedni zakup iPerfumy żona stwierdziła że albo podróba albo zmienili recepturę - nie trzyma już tyle co 2 lata temu. Teraz kurde pokusiło mnie i wziąłem tester od perfumymax.pl i chyba mam za swoje... KOREK kiepsko się trzyma na flakonie... Dzisiaj pójdę do Sephory i porównam opakowanie - głównie korek, ale proszę pomóżcie nie wiem czy to zwracać czy tak się pozmieniało...??
Nie pamiętam poziomu perfum po rozpakowaniu a już się dwa razy psikałem. Nie przypominam sobie żeby jakieś powietrze za pierwszym razem wylatywało, odrazu psikały mocno raczej.
Dziwna biała naklejka - mały kwadracik na kodzie kreskowym na opakowaniu - nie zrywam bo może zwrócę...
W środku korka (wewnętrzna strona głęboko) jest wypukła cyfra 1.
HELP
219,zł kosztowały...
Używam od 5 lat
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_5882.jpg (48,4 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_5881.jpg (35,2 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_5880.jpg (56,1 KB, 3 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_5878.jpg (43,0 KB, 4 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_5877.jpg (32,9 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_5875.jpg (26,7 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_5873.jpg (68,4 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_5872.jpg (35,8 KB, 16 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_5870.jpg (29,0 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_5883.jpg (68,8 KB, 35 załadowań)

Edytowane przez raszynski
Czas edycji: 2015-07-04 o 12:25
raszynski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-06, 17:40   #3062
kuje
Przyczajenie

Dot.: Oryginał czy podróbka? Część IV

Cześć, Miss Dior Cherie ze zdjęć to oryginał z 2005 czy podróbka?

Edytowane przez kuje
Czas edycji: 2015-07-12 o 17:01
kuje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-07, 09:44   #3063
jasne
Raczkowanie

raszynski, moim zdaniem masz oryginał. Mam w rękach manię męża, kupioną osobiście w zeszłym roku w empiku i wygląda podobnie, tzn. luźny korek z widocznym miejscem łączenia, ta sama naklejka na spodzie, wewnątrz nakrętki jest liczba "10". A na kartoniku, na kodzie kreskowym też jest ta biała mała naklejka, przyznam, że wcześniej nie zwróciłam na to uwagi. Niestety zapach to już nie to samo co kilka lat temu, jest delikatniejszy, bliskoskórny, ale wciąż piękny.
jasne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-07, 11:06   #3064
zania
Matka buldoga

Cytat:
Napisane przez kuje Pokaż wiadomość
Cześć, Miss Dior Cherie ze zdjęć to oryginał z 2005 czy podróbka?
Mam ci zweryfikowac flakonik perfum czy samo opakowanie?
Stary 2015-07-07, 18:20   #3065
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zania Pokaż wiadomość
Mam ci zweryfikowac flakonik perfum czy samo opakowanie?
Folijkę
3eef048cd73ce499df76a24f71dd01843bb9a910_606650721e0c8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-07, 20:33   #3066
spodkoldry
Zadomowienie

Hej, nie chcę zakładać osobnego wątku, a wątek weryfikacyjny dotyczy allegro - moje pytanie jest trochę inne. Czaję się na Pleasures Delight i znalazłam flachę na olx, link tutaj: http://olx.pl/oferta/perfumy-estee-l...7-IDaGpjj.html
Poprosiłam sprzedawczynię o dodatkowe zdjęcia z uwzględnieniem napisu na flakonie, ale odpisała, że na flakonie nie ma napisu . Czy ktoś ma flachę z serii Pleasures i potwierdzi, że łatwo można ten napis zetrzeć, czy jednak jest to podróba?
Będę wdzięczna za odpowiedź
spodkoldry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 18:41   #3067
Dalek
x

Cytat:
Napisane przez spodkoldry Pokaż wiadomość
Hej, nie chcę zakładać osobnego wątku, a wątek weryfikacyjny dotyczy allegro - moje pytanie jest trochę inne. Czaję się na Pleasures Delight i znalazłam flachę na olx, link tutaj: http://olx.pl/oferta/perfumy-estee-l...7-IDaGpjj.html
Poprosiłam sprzedawczynię o dodatkowe zdjęcia z uwzględnieniem napisu na flakonie, ale odpisała, że na flakonie nie ma napisu . Czy ktoś ma flachę z serii Pleasures i potwierdzi, że łatwo można ten napis zetrzeć, czy jednak jest to podróba?
Będę wdzięczna za odpowiedź
Hej,

Mam butelkę perfum Estee: na mojej jest napis Estee Lauder pleasures (pleasures napisane pod estee lauder). Napis w kolorze szarym/stalowym - taki sam kolor jaki ma korek Perfumy zużyłam do końca i nic się nie starło. Owszem, można złapać butelkę tak,żeby nie dotykać napisu, ale wtedy u sprzedawcy by był. Moja butelka ma ten sam kształt, korek też taki sam. Rurka też dłuższa, jakby przekrzywiona. Kolor perfum zdecydowanie się różni: moje były duużo jaśniejsze (prawie przezroczyste), wcale nie wpadały w taki pomarańcz. Jak wrzucisz w google to widac, że wszystkie estee mają napisy na butelkach.
Naklejkę na spodzie też miałam, ale się odkleiła. Pod naklejką jest tłoczony w szkle kwadracik, a w nim cyfra jeden.

Farba na korku ani na atomizerze się nie starła i nie zadrapała, więc wykonanie jest dobre.

Mam nadzieję, że Ci choć trochę pomogłam
Dalek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 19:04   #3068
raszynski
Przyczajenie

Chciałem bardzo podziękować za tą odpowiedź. Po kilku dniach używania tej fiolki stwierdzam również że to oryginał. Jednak niestety musieli w ciągu ostatnich 2-3 lat zmienić recepturę... szkoda.... słyszałem że z oszczędności wymieniają niektóre naturalne składniki na syntetyczne i to często powoduje różnice na niekorzyść, ale to tylko moje gdybanie...
raszynski jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-08, 21:21   #3069
spodkoldry
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Dalek Pokaż wiadomość
Hej,

Mam butelkę perfum Estee: na mojej jest napis Estee Lauder pleasures (pleasures napisane pod estee lauder). Napis w kolorze szarym/stalowym - taki sam kolor jaki ma korek Perfumy zużyłam do końca i nic się nie starło. Owszem, można złapać butelkę tak,żeby nie dotykać napisu, ale wtedy u sprzedawcy by był. Moja butelka ma ten sam kształt, korek też taki sam. Rurka też dłuższa, jakby przekrzywiona. Kolor perfum zdecydowanie się różni: moje były duużo jaśniejsze (prawie przezroczyste), wcale nie wpadały w taki pomarańcz. Jak wrzucisz w google to widac, że wszystkie estee mają napisy na butelkach.
Naklejkę na spodzie też miałam, ale się odkleiła. Pod naklejką jest tłoczony w szkle kwadracik, a w nim cyfra jeden.

Farba na korku ani na atomizerze się nie starła i nie zadrapała, więc wykonanie jest dobre.

Mam nadzieję, że Ci choć trochę pomogłam
Dziękuję, bardzo mi pomogłaś . Kolor płynu w przypadku wersji Delight zawsze jest pomarańczowy, mam odlewkę i też jest taki. Ech, cały czas myślę czy by nie zaryzykować... flaszka pięcioletnia, to i mogło coś się zetrzeć...
spodkoldry jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-09, 11:29   #3070
naanakov
Upiór z Czarnej Chaty

GG do naanakov

Cytat:
Dziękuję, bardzo mi pomogłaś . Kolor płynu w przypadku wersji Delight zawsze jest pomarańczowy, mam odlewkę i też jest taki. Ech, cały czas myślę czy by nie zaryzykować... flaszka pięcioletnia, to i mogło coś się zetrzeć...
Ja nie wiem czy one w ogóle były podrabiane. To chyba nie był jakiś popularny zapach...
Stary 2015-07-09, 12:52   #3071
Dalek
x

Cytat:

Jak pięć lat to może faktycznie dałoby radę. Ja moja flaszkę mam może rok, półtora.
Dalek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-10, 17:37   #3072
sylvia603_I
Zadomowienie

Hej!
Proszę o pomoc w weryfikacji flakonu D&G L'Imperatrice.
Flakon wygląda wg mnie ok, ale jego spód sugeruje, że to raczej podróbka (nie widać kodu i jest naklejka, a w oryginale chyba zamiast nakleiki jest wytłoczenie na butli). Nie wiem, więc wklejam zdjęcia i liczę na szybką odpowiedź
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5526139079_2 d&g.jpg (50,0 KB, 45 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 5526139079d&g.jpg (39,8 KB, 31 załadowań)

Szukam złotego korka do Micallef z serii Les Exclusifs
sylvia603_I jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-11, 20:54   #3073
Orsolya
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez sylvia603_I Pokaż wiadomość
Hej!
Proszę o pomoc w weryfikacji flakonu D&G L'Imperatrice.
Flakon wygląda wg mnie ok, ale jego spód sugeruje, że to raczej podróbka (nie widać kodu i jest naklejka, a w oryginale chyba zamiast nakleiki jest wytłoczenie na butli). Nie wiem, więc wklejam zdjęcia i liczę na szybką odpowiedź
U mnie na butelce 50 ml też jest naklejka, identyczna jak na zdjęciu. Na naklejce jest wybity kod (czarnymi literami). Dla mnie wygląda ok, ale może warto dopytać o zdjęcie kodu.

Mam prośbę o pomoc w ocenie Gucci II:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg gucci (1).jpg (115,9 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg gucci (2).jpg (86,7 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: png Gucci (3).png (492,2 KB, 20 załadowań)

Edytowane przez Orsolya
Czas edycji: 2015-07-11 o 20:58 Powód: dopisek
Orsolya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 10:33   #3074
chubby_bunny
Raczkowanie

Cześć, proszę o pomoc z Angelem. Miałam już jedną buteleczkę, skończyła się, kupiłam drugą po kilku tygodniach- i zdziwienie, bo zapach chyba troszkę się różni... Nie mam niestety zdjęć pudełeczka. Pierwszy flakonik kupiony był chyba w douglasie, a drugi (ten z którym mam problem) na e-glamour. Ufam tej perfumerii, ale wolę się upewnić i spytać was o zdanie co do oryginalności Nie jestem ekspertem, mogę tylko dodać że zapach o wiele bardziej "przytłacza", jest intensywniejszy, wyczuwam trochę inne nuty zapachowe (?).
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg p1.jpg (69,9 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg p2.jpg (64,1 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg p3.jpg (81,5 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg p4.jpg (86,7 KB, 17 załadowań)

Edytowane przez chubby_bunny
Czas edycji: 2015-07-12 o 10:38 Powód: dopisek
chubby_bunny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 10:59   #3075
Cattivo
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez chubby_bunny Pokaż wiadomość
Cześć, proszę o pomoc z Angelem. Miałam już jedną buteleczkę, skończyła się, kupiłam drugą po kilku tygodniach- i zdziwienie, bo zapach chyba troszkę się różni... Nie mam niestety zdjęć pudełeczka. Pierwszy flakonik kupiony był chyba w douglasie, a drugi (ten z którym mam problem) na e-glamour. Ufam tej perfumerii, ale wolę się upewnić i spytać was o zdanie co do oryginalności Nie jestem ekspertem, mogę tylko dodać że zapach o wiele bardziej "przytłacza", jest intensywniejszy, wyczuwam trochę inne nuty zapachowe (?).
E-glamour sprzedaje oryginały. Flaszka wygląda ok, rurka wydaje się trochę za długa, ale to nie musi świadczyć o niczym złym. Zapachy w Douglasie przechowywane są w cieplarnianych warunkach, co może zmienić zapach, poza tym Twoje odczucia względem zapachów też mogą się zmieniać na przestrzeni czasu. Jakie są te inne nuty, które wyczuwasz?
Cattivo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 11:08   #3076
chubby_bunny
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Cattivo Pokaż wiadomość
E-glamour sprzedaje oryginały. Flaszka wygląda ok, rurka wydaje się trochę za długa, ale to nie musi świadczyć o niczym złym. Zapachy w Douglasie przechowywane są w cieplarnianych warunkach, co może zmienić zapach, poza tym Twoje odczucia względem zapachów też mogą się zmieniać na przestrzeni czasu. Jakie są te inne nuty, które wyczuwasz?
Mogę strzelić głupotę, bo jestem początkująca w temacie perfum, ale wydaje mi się że to paczula , baardzo intensywna. W tej douglasowej flaszeczce było to praktycznie niewyczuwalne. Dziękuję za pomoc

chubby_bunny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 12:29   #3077
kuki9
Zakorzenienie

Cytat:
Ja mam 50-tkę i ona ma identyczną rurkę - jakby za długą.
A Angel się niestety zmienił i nie jest już taki sam jak kiedyś. Jeśli Twoja stara flaszka miała kilka ładnych lat to niestety - nowy zapach już nie jest taki sam.

kuki9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 13:03   #3078
niezwykla22
Zakorzenienie

poratujcie opiniami

kocham wszelkie Opium YSL. Teraz zastanawiam się nad tym EDT.
czy znalazłam oryginał czy nie? (chodzi o wymianę)

z góry dziękuję i mam nadzieję, że kiedyś w końcu i ja komuś pomogę, bo jak na razie to tylko Wy mi pomagacie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 4922556.jpg (69,9 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 4922506.jpg (66,3 KB, 26 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 35336651.jpg (123,4 KB, 22 załadowań)
Stary 2015-07-12, 14:36   #3079
Cattivo
Wtajemniczenie

Cytat:
Mogę strzelić głupotę, bo jestem początkująca w temacie perfum, ale wydaje mi się że to paczula , baardzo intensywna. W tej douglasowej flaszeczce było to praktycznie niewyczuwalne. Dziękuję za pomoc
Mój Angel też jest na wskroś paczulowy, więc z zapachem wszystko w porządku. Paczula paczulą pogania i tyle co trochę waty cukrowej się wyłania. To raczej zapach w Douglasie mógł być zmieniony, chyba że jak pisze kuki9 kupiłaś go wiele lat temu - ale z drugiej strony to stara wersja uchodzi za bardziej intensywną.

Cytat:
Napisane przez kuki9 Pokaż wiadomość
Ja mam 50-tkę i ona ma identyczną rurkę - jakby za długą.
A Angel się niestety zmienił i nie jest już taki sam jak kiedyś. Jeśli Twoja stara flaszka miała kilka ładnych lat to niestety - nowy zapach już nie jest taki sam.
A widzisz, ja mam mniejszą pojemność i tam rurka jest perfekcyjna
Cattivo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 17:36   #3080
Daffodilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niezwykla22 Pokaż wiadomość
poratujcie opiniami

kocham wszelkie Opium YSL. Teraz zastanawiam się nad tym EDT.
czy znalazłam oryginał czy nie? (chodzi o wymianę)

z góry dziękuję i mam nadzieję, że kiedyś w końcu i ja komuś pomogę, bo jak na razie to tylko Wy mi pomagacie
Nie podoba mi się dno (dół flakonika) i rurka. Ja bym nie brała

Edytowane przez Daffodilka
Czas edycji: 2015-07-12 o 17:39
Daffodilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-12, 17:39   #3081
niezwykla22
Zakorzenienie

Tez na to zwrocilam uwage- wolalam sie tutaj upewnić
Stary 2015-07-13, 08:16   #3082
sixty
kolorowa_mama

Dot.: Oryginał czy podróbka? Część III

Dolce&gabbana Intense. Perfum to prezent od teściów. Zapach utrzymuje się długo. Kod 4002.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20150713_080958_3_bestshot.jpg (59,2 KB, 24 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150713_081033_6_bestshot.jpg (58,5 KB, 12 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150713_081114_8_bestshot.jpg (54,3 KB, 24 załadowań)

wymienię https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1271263

Www.instagram.com/kolorowa_mama
sixty jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 17:58   #3083
sylvia603_I
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Orsolya Pokaż wiadomość
U mnie na butelce 50 ml też jest naklejka, identyczna jak na zdjęciu. Na naklejce jest wybity kod (czarnymi literami). Dla mnie wygląda ok, ale może warto dopytać o zdjęcie kodu.
Dzięki za odpowiedź.
Oczywiście zapytałam, po czym dostałam maila, że nie ma żadnego kodu, ponieważ nie są to drogie, luksusowe perfumy, które są sygnowane numerami seryjnymi (sprzedająca wie, bo ponoć pracuje dla tej marki)

Tak więc zrezygnowałam z zakupu

Szukam złotego korka do Micallef z serii Les Exclusifs
sylvia603_I jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-13, 20:27   #3084
karolinkak28
Felicita

Dot.: Oryginał czy podróbka? Część III

Cytat:
Napisane przez sixty Pokaż wiadomość
Dolce&gabbana Intense. Perfum to prezent od teściów. Zapach utrzymuje się długo. Kod 4002.

(Nie TEN perfum, tylko TE perfumY )
W moich jest równiejszy spód perfum (taka sama odległość od naklejki/brzegu/zagłębienia to końca butli)

Edytowane przez karolinkak28
Czas edycji: 2015-07-14 o 20:29
karolinkak28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-15, 10:02   #3085
Gosia197
Zakorzenienie

Witam! CZy to oryginalna chanelka? Fotki kiepskie,ale innych nie mam.CZekam tez na info od włąscicielki o kodzie. Ta rurka ok?Z góry dziękuje za opiniePojemnosc 75 ml.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 251972959_2_644x461_perfum-damski-chanel-n5-dodaj-zdjecia_rev003.jpg (7,6 KB, 51 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 251972959_3_644x461_perfum-damski-chanel-n5-kosmetyki-i-perfumy_rev003.jpg (7,5 KB, 28 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg to1.jpg (3,7 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg to2.jpg (8,6 KB, 11 załadowań)

Edytowane przez Gosia197
Czas edycji: 2015-07-15 o 15:25
Gosia197 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-15, 10:57   #3086
Beffana
Raczkowanie

Narciso Rodriguez for him Musc Collection

Witam
czy ktos ma moze u siebie opakowanie do powyzszych perfum? Mam okazje kupic w dobrej cenie, ale chcialabym zobaczyc jak wyglada spód kartonika celem weryfikacji...
Beffana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-15, 11:34   #3087
dobbinka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gosia197 Pokaż wiadomość
Witam! CZy to oryginalna chanelka? Fotki kiepskie,ale innych nie mam.CZekam tez na info od włąscicielki o kodzie. Ta rurka ok?Z góry dziękuje za opiniePojemnosc 75 ml.

Zdjęcia faktycznie mało szczegółowe, ale czy te ścianki nie są mocno krzywe?
dobbinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-15, 11:42   #3088
Gosia197
Zakorzenienie

Dobbinka -dzięki
Dostalam juz kod 4602,ale dziwne bo kobitka pisza ,ze ten kod jest na bocznej sciance wypisakowany.Poprosilam o wiecej zdjec.
A i perfumy z bezcłowki,,,,tak,ze tak...
Gosia197 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 10:01   #3089
2016070930
Konto usunięte

Cześć

Bardzo proszę o pomoc w weryfikacji oryginalności Coco M. Mam ją z wymianki wizażowej i chciałabym puścić dalej dlatego chcę się upewnić czy wszystko jest ok
Jest to opakowanie 35 ml, nie miałam z nim do tej pory styczności i nie wiem jak powinno wyglądać.
W tej zastanawia mnie ta rurka, czy ona może być tak bardzo widoczna (w moich pięćdziesiątkach rurka była prawie niewidoczna).
Czy ktoś z was miał styczność z Coco M w takiej pojemności i może porównać wygląd swojej z załączonymi zdjęciami?
Zapach wg mnie jest ok.
Z góry dziękuje za pomoc.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20150717_093241.jpg (37,9 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150717_093255.jpg (48,7 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150717_093327.jpg (54,9 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150717_093354.jpg (43,6 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150717_093402.jpg (49,1 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20150717_093410.jpg (44,9 KB, 14 załadowań)

Edytowane przez 2016070930
Czas edycji: 2015-07-17 o 10:02
2016070930 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-07-17, 23:06   #3090
behata
Raczkowanie

Dziewczyny proszę napiszcie czy to nie jest czasem podróbka??
Giorgio Armani aqua di gioia
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Perfumy

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości