![]() |
#31 |
Konto usunięte
|
Dot.: Co jest z tymi próbkami?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#32 |
Zakorzenienie
|
Podejście niby dobre, ale skąd w takim razie mam wziąć próbkę perfum, żeby sprawdzić czy zapach mi się podoba?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#33 |
Konto usunięte
|
Smiech na sali, serio. Zachlannosc ludzka nie ma granic, zeby brac forse za darmowe probki. Nie dziwie Ci sie, ze bylas gotowa placic, mozna sie wsciec kupujac podklad za 150 zl i wybrac np. zly kolor, ale postawa tej ekspedientki mnie zażenowała.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#34 |
Konto usunięte
|
wiecie ja sie nie dziwie... przeciez to nie jest tak,ze nie daja ze zlosliwosci, tylko epwnie maja wyliczone,zeby mniej wiecej kazdemu dac po 1-2 probki i razy srednia dzienna ilosc klientow... no i jakby tak kazdemu dawalay po 3 wiecej to juz po tygodniu by nie mial probek na caly miesaic
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#35 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Samo postępowanie tych sprzedawców uważam za żenujące. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#36 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#37 |
Wtajemniczenie
|
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;52106615]Ile to juz opinii bylo, ze ekspedientki biora sobie potem te probki do domu
![]() ja akurat widziałam cos takiego na własne oczy- tak ze 3 lata temu maz kolezanki pracował jako ochroniarz w jednej z drogerii. jak weszłam do ich łazienki to oniemiałam-mieli taka ilosc próbek i miniaturek ze co najmniej ze 2 lata nie musieli kupowac pełnowartosciowych produktów. Mówił ze mu sprzedawczynie daja bo go polubiły:-D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#38 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#39 |
Rozeznanie
|
W Kato chyba jakieś dziwne te drogerie, bo kupując nawet jedną kredkę z essence czy balsam z farmony dostawałam ze 3 próbki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#40 |
Wizażowy Kot Igor
|
Moim zdaniem Sephora Sephorze nierówna. I polityka sieci nie ma tu nic do rzeczy, to raczej kwestia kierownictwa i załogi danej placówki.
Ja robię zakupy stale w jednej i tej samej Sephorowej drogerii, nieco mniejszej niż te w wielkich i modnych galeriach. Zawsze dostaję multum miniatur. Przecież to nie nagroda za zakupy a forma reklamy/promocji produktu. Dziewczyny chętnie też wykonują próbki z testera i to hojną ręką, bo przecież pielęgnację wypada przetestować choć kilka dni, by zobaczyć, jak działa na naszą skórę i zdecydować, czy wydać na to kasę (niemałą przecież). I to jest logiczne. Pracujące tam asystentki poradzą, doradzą, dobiorą, pogadają, pośmiejemy się razem i jest miło. Zadowolony klient zawsze wraca i wyda pieniądze tam, gdzie o niego dbają, nawet jeśli jest to tylko dbanie pozorne. Wiadomo, że żaden sklep tak naprawdę nie dba o dobro klienta, tylko ma robić pieniądze. A jednak jeśli mam kupić kosmetyki to zawsze wracam do tej jednej drogerii. Ale znam też inne Sephorowe drogerie, osobliwie te większe, w dużych galeriach handlowych, gdzie asystentki raczej księżniczkują, niż pracują. Puste testery na półkach lub brak testera jest normą. Poproszone o wykonanie próbki, z łaską dadzą odrobinkę, która nie starczy na raz. Wtedy zawsze drażnię księżniczkę pytając, co mam sobie tym wysmarować by ocenić działanie kosmetyku i dziękuję za tak wykonaną próbkę.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#41 |
Zakorzenienie
|
Nie lubię robić zakupów w stacjonarnych sklepach Sephora i Douglas. Zawsze się tam źle czuję, sprzedawczynie mnie zazwyczaj olewają, nigdy do żadnych zakupów nie dostałam żadnej próbki.
Zakupy robię w ich internetowych sklepach i mam możliwość dobrać sobie do każdego zamówienia 3 próbki plus jakieś prezenty dedykowane, czy od pewnej kwoty jakieś dodatkowe miniatury. ![]() Przypomina mi się też pewna sytuacja sprzed roku, gdy chciałam kupić dość drogi krem w aptece. Poprosiłam Panią o pomoc, gdyż nie widziałam go na półce. Pani popatrzyła, otworzyła szufladę, w której oprócz pełnowartościowych produktów tej marki było też bardzo dużo różnych próbek i miniaturek. Pani szybko przejrzała szufladę i stwierdziła, że kremu nie ma, ale może zamówić. poprosiłam ją o zamówienie i zapytałam, czy nie mogłabym dostać dwóch próbek tego kremu, bym mogła go używać, zanim do apteki trafi zamówiony dla mnie krem. Fuknęła na mnie, że nie ma! Z boku stała inna sprzedawczyni, która do mnie podeszła, otworzyła szufladę i wyjęła mi kilka małych tubek z tym kremem właśnie. Przeprosiła za zachowanie koleżanki... Także tak, zależy na kogo się trafi. Ale z Sephorą i Douglasem stacjonarnie, mam same złe wspomnienia |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#42 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szukałam wody dla męża i brałam napsikane paski, by sobie mógł wybrać w domu zapach. Chciałam wrócić do sklepu zrobić zakup jednego z poleconych produktów (bardzo dobrze wyczuł czego szukam, więc chciałam mu dać zarobić prowizję), niestety nie miałam czasu i zamówiłam w e-sklepie Sephory. Mogłam sobie do zamówienia dobrać 3 (4?) próbki innych kosmetyków.
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#43 |
Konto usunięte
|
[1=b82ed09e83d6cc96f3cec4b 39c6008ed9e8c5acd_5dd3308 25eb9e;52106615]Ile to juz opinii bylo, ze ekspedientki biora sobie potem te probki do domu
![]() w to ,ze biora jak najbardziej wierze ![]() ale tez chyba polowy miesiecznych probek sobie nie zabieraja dla siebie bo by nawet nie zuzyly, wiec wydaje mi sie,ze jednak nie maja ich tak duzo |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#44 |
Zakorzenienie
|
Wyrabiają sobie drugą pensję na allegro
https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...story by Elfir *** Kiedy stwórca składał ten świat, miał mnóstwo znakomitych pomysłów, jednak uczynienie go zrozumiałym jakoś nie przyszło mu do głowy. T.Pratchett |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#45 |
Zakorzenienie
|
No średnio, ale nie mam zamiaru przepychać się i plakac o mala probke
![]()
![]() |
#46 |
Konto usunięte
|
Przeciez nie musza zuzywac same. Moga rozdac kolezankom, rodzinie, albo sprzedac, jak pisze Elfir. Nie badz naiwna.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#47 |
Zakorzenienie
|
Zwykle dostaję po kilka próbek+ostatnio nawet fajne miniatury szminki i tuszu w kosmetyczce Guerlain, kosmetyczkę z kosmetykami pielęgnacyjnymi Clarins. Jeśli nie ma za dużo próbek, to pani zwykle pyta, czy życzę sobie, by sama zrobiła mi próbki-wtedy do wyboru do koloru i bez ograniczeń, a próbniki nalewane są do pełna, a nie parę ml
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#48 |
Szef ds. Wymianek
|
Ty serio myślisz, że chodziło mi o słoiczek?o_O
![]() |
![]() |
#49 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Co do sprzedawania/rozdawania próbek/miniatur przeznaczonych dla klientów: niestety, potwierdzam. Kiedyś spotkałam koleżankę (oj dawno nie widzianą) i robiłam dla niej kilka tłumaczeń (w sumie dla mnie to drobna rzecz). Podziękowała mi i w ramach wdzięczności chciała ofiarować pełną ogromną siatę miniatur. Nie przyjęłam tego. Koleżanka jest kierowniczką w jdnej z drogerii na D. Kontakt także ograniczyłam.
I don't have time for that! I'm a cat. We are rather busy you know? Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209 Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw No pasaran! |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#50 |
Wtajemniczenie
|
A ja nie lubię dostawać próbek, mam tego pełno i raczej nie używam. Po co mi próbka kremu który mnie nie interesuje lub podkładu który jest o trzy tony za ciemny.. Jeszcze żeby Ci powiedzieli że możesz wybrać to czy to, a nie cieszyć się bo dali Ci coś "za darmo" czego i tak nie miałaś zamiaru wypróbować..
![]() |
#51 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#52 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#53 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
Spróbuj zrobić tak, jak radzi golgie. Po prostu poproś, by wykonały Ci próbki z testerów tych produktów, które Cię interesują.
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#54 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Raz w Douglasie do zakupów dostałam batonika ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#55 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#56 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
![]() Oj, ja bym tego tak nie zostawiła. Zaczęłabym od rozmowy z kierownikiem a jeśli to by nie pomoglo to oficjalna skarga poszłaby do centrali. Rozumiem,że każdy jest człowiekiem, każdy ma prawo do gorszych dni ale to jest już szczyt szczytów. Nie wymagam, by asystentka skakała nad klientką, jak nad udzielną księżną, ale obrażać klientki nie ma prawa, tym bardziej, gdy klient grzeczny i kulturalny.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#57 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#58 |
Rozeznanie
|
A mnie bardzo dziwi takie żebranie o próbki. Jeśli jestem zainteresowana perfumami, to po prostu podchodzę i sprawdzam tester. Do głowy by mi nie przyszło, żeby prosić się o próbkę. Jeśli chcę pachnieć konkretnym zapachem, bo mi się spodobał to po prostu go kupuję, a nie płaszczę przed ekspedientką, żeby za darmo się parę razy wypsikać.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#59 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#60 | |
Wizażowy Kot Igor
|
Cytat:
![]() No i jak bez próbek poznać działanie produktów pielęgnacyjnych na skórę? Przecież krem/serum trzeba testować co najmniej kilka dni pod rząd, by wyrobić sobie jaką-taką opinię o produkcie i podjąć decyzję o zakupie kremu za ileś tam set złotych. Owszem, mam bzika na punkcie pielęgnacji, ale nie jestem Aloszka Milioner (za I. Newerly'm) by wywalać spore pieniądze w ciemno. I wreszcie: po to są miniatury i próbki, by klienta zachęcić do zakupu. To po prostu forma reklamy/promocji danego produktu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:32.