|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4741 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowe 2015 r. cz. VII
Będzie żył
, bo na szczęście wymyślił coś innego i weszło. Pewnie, że pomyłki się zdarzają, ale chyba ze sto razy go pytałam, czy dobrze pomierzył, bo mi się od razu "na oko" wydawało, że właśnie trochę braknie, a on twardo mówił, że na pewno nie. Typowo męskie podejście
|
|
|
|
#4742 | |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie moja mama by to ogarneła, ale jest po operacji kolana. Cytat:
|
|
|
#4743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4744 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4745 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Jeju dziewczyny padam !!!!
Najpierw pojechaliśmy do babci mojej, tam tż był mojemu tacie potrzebny. Bez obiadu.. Potem od razu na zakupy. Zaliczyłam 80% sklepów, miałam nawet zdjęcia sukienek porobione, ale tylko kilka z nich było w sklepie. Wahałam się pomiędzy dwiema: http://www.kappahl.com/pl-PL/kappahl...mplagg/160424/ a jeszcze jedną z c&a , ale nie ma jej na stronie ![]() Ale zdecyduję się na tą pierwszą, fajna jest, choć mam cycki na wierzchu (ale za to rozmiar xs Ale w sklepie się na nią nie zdecydowałam, jeszcze raz poszłam do ccc, ale kupiłam tam tylko klapki do szpitala. I taka byłam głodna i zła w Auchan, że stwierdziłam, że mam w Napisałam szwagierce, że mamy za mało miejsca na tylu gości, to dostałam odpowiedź, że spoko, oni mogą i na podłodze siedzieć Nachodziłam się, bo wróciliśmy dopiero po 21... ![]() Cytat:
pewnie bym nawet do wc nie doszła sama.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mam i będzie pewnie chodził non stop
|
|
#4746 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Coś czuję, że za 4 tygodnie szybko urodzisz
|
|||
|
|
|
#4747 |
|
Zadomowienie
|
Dziś dziewczynie w 34 tc ściągneli passer (chyba tak się to pisze) i pani ginekolog na oddziale powiedziała ze 34 tc to nie jest już czas kiedy będą każdym sposobem próbowali nie dopuścić do porodu
|
|
#4748 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4749 |
|
Zadomowienie
|
Nie wiem.. Ale myślałam ze moja ciąża będzie bez zastrzeżeń. A tu mam jakąś rzadką chorobę ciążowa. Ale powiem Wam że jem to co muszę i cierpliwie tu siedzę. Nie nakrecam się : Ale bym już chciała wyjść itd
|
#4750 |
|
Wtajemniczenie
|
W 34?hm myslalam że 37
Wysłane z mojego Nexus 4 przy użyciu Tapatalka
|
#4751 |
|
Zadomowienie
|
I sobie myślę że teraz tu siedzę a za rok będę o tej porze z synkiem i mężem nad wodą spędzala weekend :-D
|
#4752 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale miałam sen. Urodziłam dziecko. W szpitalu nikt mi nie chciał pomóc (czekałam z TŻ, aż będzie moja kolej) i wody płodowe oblały TŻ-ta i szybko urodziłam. Tż oblany wodamy szybko poszedł, żeby ktoś pepowine przeciął. Wzielam na ręce maleństwo moje (całe we krwi, brudne itp) sprawdzilam tylko czy dziewczynka no i takie super uczucie miałam mieć ją w ramionach. Później nie umiałam sobie z dzieckiem poradzić (zanikł mi pokarm), a na końcu mi ją porwali. Masakra. |
|
|
|
|
#4753 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4754 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Po 34 tc dziecko nie tylko ma szanse na przeżycie, ale w dużej części przypadków nie potrzebuje nawet pobytu w inkubatorze. Płuca w większości też ma rozwinięte więc nie ma praktycznie zagrożenia. Jasne że warto by było doczekać aż ciąża będzie donoszona ale jednak pessar to interwencja medyczna i nie powinno się przesadzać dłużej niż to konieczne. |
|
|
|
|
#4755 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kolezanka miala przenoszona ciaze i maly lezy w inkubatorze. I tak zle i tak nie dobrze. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4756 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
bo gdybym próbowała coś mocowac do świeżo pomalowanego sufitu, najpewniej zostałabym zamordowana Cytat:
Poszukam, dzięki
|
||
|
|
|
#4757 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurczę, chyba się zmobilizuję to spakowania torby jutro bo coś mnie instynkt goni że będę nieprzygotowana. I zmuszę TŻ do kupienia laktatora od razu w poniedziałek, od 3 tygodni go proszę bo on miał to załatwić... |
|
|
|
|
#4758 |
|
Rozeznanie
|
Witam się wieczorową porą
Mieliśmy dzisiaj fajny dzień, mimo że upał trochę dokuczał. Na szczęście przeszła burza i powietrze jest zupełnie inne, chociaż na jutro zapowiadają znowu prawie 30 stopni popołudniu i burze. Uroki lata ![]() Byliśmy dziś w stadninie, Młoda jeździła na kucyku, karmiła konie marchewkami, jabłkami i suchym chlebem, ale miała frajdę Zupełnie się nie bała, nawet tych dużych koni, które trącały ją pyskami po buzi, żeby znowu dostać jakieś smakołyki ![]() A potem byliśmy na placu zabaw na górze Tarasów Zamkowych. Jeśli któraś jeszcze nie była z dzieciakiem to polecam, jest wysypany piasek, super zabawki. Młoda tam przepadła na godzinę a my z mężem piliśmy mojito bez % i lemoniadę, akurat na upał. Wypoczęłam mega Co prawda w domu roboty huk, ale trudno, sprzątanie odłożyłam na poniedziałek. Nie ucieknie ![]() Lecę was podczytać trochę
|
|
|
|
#4759 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy tylko ja spać nie mogę?;(
|
|
#4760 |
|
Zadomowienie
|
Ja nie śpię bo w brzuchu ktoś ma czkawke i czekam aż skończy :-D
|
#4761 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4762 |
|
Zakorzenienie
|
Ja to się przed północą nie kładę, nie ma to najmniejszego sensu bo i tak nie zasnę.
|
|
|
|
#4763 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ale pamiętaj, że remont za chwilę się skończy, jakoś się przemęczycie, a efekt potem zostaje na dłuuugo Przynajmniej aż nasze maluchy nie podrosną i za rok nie zaczną zostawiać odcisków łapek na ścianach ![]() Cytat:
Cytat:
Trzymaj się! Cytat:
A jaką masz dietę ułożoną? Cytat:
I mówi to ta, która jeszcze nie pozamawiała środków hig. Mam tylko podstawowe rzeczy po córce (fotelik, łóżko, wózek) i trochę ubranek po bratanku ![]() Ale w przyszłym tyg na poważnie się zabieram na kompletowanie rzeczy ![]() Ja też spać nie mogę, ostatnio zasypiam koło 1 |
||||||||
|
|
|
#4764 |
|
Zadomowienie
|
Chciałabym mieć osoby późno chodzące spac w pokoju. Dziewczyny które leżą ze mną zgasily światło o 21, pozatym jedna w ogóle nic się nie odzywa, druga coś powie ale też mało, a wcześniej leżały ze mną w sali dwie wesołe fajne dziewczyny
|
#4765 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#4766 |
|
Wtajemniczenie
|
Ciągle mi za gorąco i niewygodnie nawet z tym kojcem... Któraś z dziewczyn kiedyś pisała, że noc to koszmar bo trudno zasnąć... Teraz i ja to rozumiem. Jeszcze mnie teściowa wnerwila i o
|
|
#4767 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#4768 |
|
Zadomowienie
|
Ja za to wieczorami zazwyczaj mam zgage. .. I przez to mi ciężko zasnąć :/ No i standardowo do 24 igor buszu je pp brzuchu.
|
|
|
|
#4769 |
|
Zakorzenienie
|
Chetnie zamienie sie z narzekajacymi na noc, mnie godzine temu corka pobudke zrobila i sie bujamy a jeszcze pospalabym
|
|
|
|
#4770 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() A potem rano ciężko oczy otworzyć koło 7 do Młodej zaczynającej dziarsko dzień ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:55 ---------- U Ciebie teraz 6 czy 7 rano jest? |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:25.

, bo na szczęście wymyślił coś innego i weszło. Pewnie, że pomyłki się zdarzają, ale chyba ze sto razy go pytałam, czy dobrze pomierzył, bo mi się od razu "na oko" wydawało, że właśnie trochę braknie, a on twardo mówił, że na pewno nie. Typowo męskie podejście

Uważajcie na siebie i patrzcie pod nogi
pewnie bym nawet do wc nie doszła sama.
No brawo. Mój własnie sie wziął za salon. No i bedzie z głowy. Wszystkie pokoje pomalowane. Zobaczymy czy bedzie sie nam jeszcze chciało bo zostało do pomalowanie hol schody kuchania i łazienka. No ale to nie jest konieczne. Jak zostanie farby to może maźniemy.

Ciekawe jak on mierzył ten nasz pokój? Właśnie się okazało, że łóżeczko się nie zmieści! Brakuje "tylko" centymetra! No uduszę go! I wiecie co chce zrobić? Uciąć ten centymetr z łóżeczka!I skręcić na nowo! AAAAAAAA